Palmusunnuntain meiningit

09.04.2017

Tänään onkin hieno sunnuntai, kun sattui sekä Palmusunnuntai että kuntavaalipäivä samalle päivälle. Me käytiin eilen illalla tyttöjen kanssa etsimässä pajunkissoja ja löydettiin ihan hyvä satsi aivan tästä kodin läheltä. Aamulla koristeltiin niitä yhdessä sillä aikaa kun Nova nukkui Oton kanssa olkkarissa. Saatiin Flying Tiger Copenhagenilta pääsiäisaskartelupaketti* niinkuin jo kolmena vuonna ollaan saatu, ja niiden avulla tulikin aivan ihania virpomisvitsoja.

Tytöt eivät ole aikaisemmin kiertäneet naapurustossa virpomassa, vaan ovat virponeet tutuille ja ystäville. Nyt kuitenkin kun ollaan muutettu rivitaloon niin täällä on paljon avoimempi ilmapiiri kaikille virpomisille ja muille, ja uskalsin päästää tytötkin virpomaan. Täällä meillä on käynyt halloweenina keppostelijoita ja joulun aikaan joulukalenterin myyjiä ja vaikka mitä, niin tiesin että voin aivan hyvin päästää tytötkin kiertämään. Meilläkin kävi tänään vaikka kuinka monta virpojaa, aivan ihanaa oikeasti! Oon niin kaivannut sellaista lasten iloa ja joka vuosi ostin karkit mutta ei meillä kerrostalossa kukaan käynyt. Kiva että nyt uskaltaa käydä, tulee niin nostalgiafiilikset.

Mä menin tyttöjen mukaan mutta pysyttelin pihatiellä enkä mennyt ovelle asti, hienosti he uskalsivat kysyä kaikilta että saako virpoa ja jos toinen meinasi unohtaa antaa oksan tai muistaa kiittää herkusta niin he muistivat muistuttaa toisiaan. Kerran levisivät kaikki oksat maahan mutta siitäkin selvittiin onneksi. Tytöt saivat hyvän satsin virpomispalkkioita ja olivat haljeta onnesta. Olin kyllä niin ylpeänä kun katsoin meidän reippaita naperoita.

Virpomisreissun jälkeen tyttöjen täti tuli meille päiväksi kylään ja tytöt askartelivat hänen kanssaan pahvilaatikosta lentokonetta. Mä kerkesin tehdä vähän työjuttuja sillä aikaa, kun Novakin veti kunnon päiväunet.

Nyt kun kadut on siivottu niin uskallettiin myös ottaa pyörät alle ja lähdettiin käymään pienellä lenkillä. Ensin ajattelin että pyöräillään äänestämään, mutta matkaa olikin melkein kaksi kilsaa äänestyspaikalle (en etukäteen tiennyt äänestyspaikkaa kun tämä on muuton jälkeen eka kerta kun oli äänestyspäivä), joten jäätiin suosiolla kodin lähelle ja ajeltiin myöhemmin autolla äänestämään. Tämä oli eka kerta kun tytöt pyöräilivät tänä keväänä ja hienosti heillä lähti sujumaan kun oli ekat viisi minuuttia taas tauon jälkeen harjoiteltu. Nyt uskaltaa lähteä pidemmällekin lenkille kun on vedetty yksi harjoituskierros!

Musta siinä on jotenkin fiilistä että äänestää vaalipäivänä, ja aina jos vaan tiedän olevani äänestyspäivänä vapaa niin säästän sen äänestämisen sille oikealle päivälle enkä käy ennakkoäänestämässä, vaikka se ehkä helpompaa olisikin. Mä annoin ääneni sellaiselle ehdokkaalle jonka tiedän panostavan varhaiskasvatukseen, ympäristöasioihin ja siihen että kaikista helsinkiläisistä pidetään huolta. Nyt sitten jännätään että saadaanko Helsinkiin kuka pormestariksi. Mä oon joskus aiemminkin kirjoittanut täällä äänestämisen tärkeydestä ja edelleen olen kyllä todellakin sitä mieltä että äänestäminen on etuoikeus, ja jos ei äänestä niin ei auta valittaa mistään mihin voisin äänestämällä omalta osaltaan vaikuttaa.

Politiikka on muutenkin lähellä mun sydäntä, ja olen jo muutaman vuoden miettinyt että lähden ehkä jossain vaiheessa tätä elämää itse mukaan politiikkaan, tai ainakin yritän. Ehkä kuntavaaleihin, tai ehkä yritän jopa kansanedustajaksi. Mutta se on sellainen pitkän tähtäimen haave, juuri tällä hetkellä mulla on kyllä paletti tarpeeksi täynnä ilmankin. Mua kuitenkin kiinnostaa hirveästi vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin ja joskus haluan oikeasti yrittää päästä sinne missä niihin pystyy ihan oikeasti vaikuttamaan. Siihen asti vaikutan äänestämällä.

Ihana viikonloppu kyllä, tää olikin meidän  vika viikonloppu ennen kuin Oton vapaat alkavat. Neljän päivän päästä meidän nokka kääntyy kohti Oulua ja lomaa, ja en malttaisi enää odottaa sitä! Onneksi tässä on kivaa tekemistä vielä ennenkin sitä.

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille <3

Kävittekö te virpomassa tai äänestämässä?


22 Responses to “Palmusunnuntain meiningit”

 1. Jenni sanoo:

  Oi virpominen <3 Se oli varmaan yks parhaista jutuista lapsuudessa. Tehtiin vitsoja aina ihan hirveesti ja koristeltiin niitä monta viikkoa ennen h-hetkeä, ikinä ei oo saanu niin paljon karkkia kerralla ku virpomispäivänä. 😀 Meillekkin odotin virpojia, mut ei ne tosiaan kerrostaloissa kovin ahkerasti taida käydä. :/ Pari virpojaa tossa pihalla pyöri niin pyysin ne meille virpomaan ja annoin kaikki karkit niille 😀

 2. Milla sanoo:

  En äänestä, eikä mieheni.
  Tuskin meidän kunnassa ne tekee oikeasti sen mitä lupaa, usein on nähty ja kuultu lupauksia mut ei ole toteutuneet niin olkoot.
  Oon muutenkin tosi laiska seuraamaan politiikkaa ja noita äänestysjuttuja. Ei vaan ole meidän perheen juttu.

  Käytiin virpomassa tutut sukulaiset ja isommat tytöt lähi naapurit.

 3. Ansku/MoMo sanoo:

  Minäkin tykkään säästää äänestämisen tähän oikeaan päivään – vielä jos äänestyksen jälkeen pääsee vaalikahveille, niin sit on kokemus täydellinen 😀 Tänään vaan äänestettiin ja mentiin sit vaalipitsalle, ihan hyvä tämäkin ratkaisu 😉 Ihanat pikkunoidat teillä!

 4. Ella sanoo:

  Voi Iina, oot ihan älyttömän hieno tyyppi, mulle esikuva monessa asiassa. Oot niin hieno äiti ja sulla on arvot kohdallaan! Odotan aina sun postauksia, on kiva lukea näin hyväntuulista blogia jossa on myös paljon asiaa. Kaikkea hyvää sulle ja koko perheellesi❤️

 5. emilia sanoo:

  ja millähän avuilla sinä pärjäisit missään yhteiskunnallisessa…salli mun nauraa 😀 jäähän kotiin lapsia tekemään ja hoitamaan, sinne sinun sosiaali-statuksella olevat kuuluvat. antaa meidän korkeasti koulutettujen valveutuneiden hoitaa nämä tärkeät asiat

  • Jenzi sanoo:

   Ja mikähän tarve sulla on tulla provoilemaan? Harmittaa kyllä varmasti kun Iinalla ja perheellään on ollut hauska päivä. Kyllä tuosta sun viestistä ainakin se käy ilmi miten paha olla sulla on ja korkeasta koulutuksesta tietoakaan 😀

  • neito sanoo:

   Mitä ilmeisemmin tämä on provo?

   Joka tapauksessa Suomessa äänioikeus kuuluu kaikille 18-vuotta täyttäneillä. Olisi myös suotavaa, että KAIKKI tuota oikeutta käyttäisivät. Toki vaalijärjestelmää voisi päivittää. Välillä jää myös miettimään, millä perustein ihmiset oikein äänestävät, mutta silti toivoisin pääosan ihmisistä äänestävän ja myös miettivän tarkemmin ketä äänestävät ja miksi?

  • Salla sanoo:

   Korkeasti kouluttautuneet valveutuneet tosiaan varmasti viettävät aikansa trollaten äitiblogeissa :–D
   Sosiaalistatuskin kirjoitetaan ilman väliviivaa, että se siitä valveutuneisuudesta.

  • sanni sanoo:

   Miksi ei pärjäisi? Minunkin kunnassani on kuntavaaleissa ollut ehdokkaana useampikin alle 20 vuotias opiskelija, joten miksi Iina joka on käynyt koulut, ollut työelämässä ja kolmen lapsen äiti ei pärjäisi? Ja jos tekstiä ollenkaan luit niin Iina sanoi myös että tällä hetkellä politiikka on vielä kaukainen haave joten eiköhän hänellä ole aikaa vielä kouluttautua jos niin haluaa. Et kyllä kommenttisi perusteella vaikuta korkeasti koulutetulta ja ”valveutuneelta” kun viitsit tänne tulla mollaamaan toista.

 6. Anna sanoo:

  Moi! Hieno sunnuntai ja juhlaviikonloppu, meidän pikkuneiti täytti 1-vuoden! ♡

  Ja sama täällä, todellakin käyn ja kävin äänestämässä, tosin tällä kertaa ennakkoon kun oli synttärit.
  Musta on kans tärkeää äänestää, kun se etuoikeus meillä on! Ja itse olen kans erittäin kiinnostunut politiikasta ja ehkä vähä myös haaveilen siitä työstä. .
  Ihania virpojia ja musta se virpomisperinne on ihana ja omalle tyttärelleni kyllä sen myös sitten tulevaisuudessa opetan 🙂

 7. Inka sanoo:

  Kyllä kävin äänestämässä! Ennakkoon, kun en malttanu opttaa päivään asti 😀 Helmikuussa tuli ikää 18, ja tuttua vaalivirkailijaa vähän hymyilytti, kun hän opasti (erittäin ystävällisesti) miten vaalipaikalla toimitaan. Mulle kansalaisoikeudet – äänestäminen mukaanlukien – on tosi iso juttu, varsinkin kun miettii mikä tilanne maailmalla on monissa maissa. Aion pitää huolta, että äänestän aina myös jatkossa, ja voisin hyvin kuvitella myös asettuvani ehdolle vähän vanhempana 🙂
  Virpomis-iästä on meillä nuorimmatkin menny reippaasti ohi, mutta yhdet pääsiäisnoidat kävi kyllä ovella piristämässä päivää. Äitin kanssa mukana ollut kaksivuotiaskin sai Kinder-munan ja kyllä pikkuprinsessan silmät loisti <3

 8. Erika sanoo:

  Sun ajatusmaailmaltasi tuntuu olevan hyvin lähellä omaani ja muutenkin vaikutat fiksulta, ajattelevaiselta ja lämpimältä ihmiseltä ainakin tämän blogin välityksellä. Juuri sinunkaltaisiasi, kaikki huomioon ottavia ihmisiä politiikkaan tarvittaisiin lisää. Ja nimenomaan enemmän ei-korkeakoulutettuja, tavallisen duunarien(kin) asioita ajavia. Korkeakoulutuksen ei pitäisi olla itseisarvo eikä mitenkään muutenkaan ihmisen arvoa, fiksuutta ja oikeutta määrittelevä tekijä.

  Mua inhottaa millään lailla mainita itse olevani korkeakoulutettu, koska sen katsotaan monesti nostavan ihmisen jollekin jalustalle, ikään kuin koulutukseni ansiosta olisin pätevämpi päätöksentekijä ja merkittävämpi tekijä Suomelle ja kansakunnalle. Inhottava ja vastenmielinen ajatus. Toivon todella, että hakeudut politiikkaan!

 9. Hannah sanoo:

  Nyt on kyllä pakko kommentoida, kun tulin niin hyvälle mielelle nähdessäni, että teidän tytöt pukeutui noidiksi (tai trulleiksi, niin kuin täällä sanotaan). Mun vanhoillinen mielipiteeni kun on, että pääsiäisenä ollaan nimen omaan noitia ja muut naamiaisasut (kissat, puput yms.) kuuluvat sitten vappuun tai halloweeniin 🙂
  Täällä länsirannikolla muuten kierrellään trulleina vasta pääsiäislauantaina. Miten on Oulussa, odottaako teidän neitejä toinen virpomiskierros ensi viikolla?

 10. s sanoo:

  Uusi banneri on todella tylsä.

 11. Anni sanoo:

  Olisi kiva nähdä sinut päättäjänä!

  Olet jo nyt ottanut esille yhteiskunnallisia aiheita, ja varsinkin tuonut niitä naisille tietoon.

  Säästäminen rahastoissa tulevaisuuteen,
  kasvatus,
  lapsiperheen työnjako,
  elämästä nauttiminen ja työn ja perheen yhdistäminen,
  ruoka,
  vakuutukset.

  Todella olisi huippua, jos pääsisit kansanedustajaksi. Jos niin ei silti kävisi, niin bloggaamistyölläsi on ollut varmasti tuhansiin suomalaiskoteihin iso vaikutus.

  -Anni

 12. Venla sanoo:

  Ihanaa, varmasti äänestäisin sua, jos vaan oikea puolue löytyisi. 😉 Ja hyvinkin voisit päästä suurten lukijalukujenkin auttamana. Tai siis ihanien, ystävällisten mielipiteiden ja persoonan, joiden takia olet saanut lukijasi. Hyvää kevättä!

 13. Lauuu sanoo:

  Siis voi vitsi miten söpöjä teidän tytöt onkaan, en kestä!! Zelda näyttää niin keskittyneeltä ekassa kuvassa :D<3

  Kommenttia ohi aiheen, mutta oon vasta n. kuukauden ajan ollut blogisi menossa mukana ja oon niin tykästynyt. Ihanan aktiivista postailua täällä ja Instagramissa, täytyy ihan hattua nostaa kun jaksat vielä tätä kaikkea somepyöritystä perhe-elämän lisäksi 🙂 Ihanaa kevättä teidän koko poppoolle!

 14. Saimi sanoo:

  Sä todellakin sovellut erinomaisesti vaikuttajaksi! Mahtavaa, you go girl!

 15. Toad sanoo:

  Ihania pääsiäisnoitia! Muistan kuinka itse oli lapsena niin jännittävää mennä sisarusten mukana virpomaan naapurustoon, ihanaa kun perinne edelleen elää 🙂

  Jostain syystä olen ihan hirveän ylpeä tuosta sun politiikkahaaveesta. Pidä nuo mielessä, sulla on hyvä sydän ja silti myös älyä vaikka muille jakaa, ja kuten joku muukin jo sanoi, päättämään tarvitaan enemmän sun kaltaisia hyviä ihmisiä. Ehkä sitten jonain päivänä saadaan elää maailmassa, jossa yhteiskunta pelaa enemmän sun arvoilla!

 16. Kate sanoo:

  Heippa Iina!

  Ensiksi, kiitos mahtavasta blogista 🙂 Oon seuraillut blogiaisi siitä Tiaran syntymästä saakka, ja on ollut ilo olla mukana elämäsi eri vaiheissa näin ruudun kautta. Blogisi on mennyt kokoajan eteenpäin, ja sun positiivinen elämänasenteesi on välittänyt ihanasti myös meille lukijoille 🙂

  Se, miksi oikeastaan nyt kirjoitan kommentinkin (oon aika laiska kommentoimaan muuten :D), on tuo mainintasi yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Nimittäin ihan supermahtavaa, että se sua kiinnostaa! Vaikkei sitä tunnistaisikaan, meillä kaikilla on poliittisia mielipiteitä (kaupungin asioista, valtakunnan asioista jne jne), mutta on musta erittäin rohkeaa myös näin julkisesti blogissa sanoa, että kyllä, mina haluan vaikuttaa ja unelmoin myös tekeväni vaikuttamista jopa työkseni. Politiikka kuulostaa sanana jotenkin vaikealta ja tylsältä, vaikka kyseessähän on vain vaikuttamista niihin itselle tärkeisiin asioihin. Se, onko päiväkodissa kasvispäivä tai mistä työmatkan bussi kulkee, ovat kummatkin poliittisia päätöksiä. Siis asioita, joista varmasti kaikilla, joita asia koskee, on mielipide. Ei se ole sen kummempaa 🙂

  Siksi politiikkaan tarvitaan erilaisia ihmisiä, jotta erilaiset näkemykset tulisivat kuulluiksi. Viitaten ylläolevaan kommenttiin, on naurettavaa väittää, että vain korkeasti koulutetut voisivat osallistua politiikkaan. (Karmaiseva viime vuosisadan alulta haiskahtava väite itsesasiassa.) Politiikkaan ei vaan voi, vaan myös kuuluu, olla mahdollista osallistua ihan meistä jokaisen. Mikään tietty koulutus ei tee kenestäkään yhteiskunnallista vaikuttajaa – tärkeimmät työkalut vaikuttamiseen on intoa oppia, kärsivällisyys perehtyä, taito kuulla muita, yhteistyökyky ja rohkeus tuoda omat näkemyksensä esiin. Ja tätä meistä voi jokainen olla.

  Mitä tulee sun unelmiisi, politiikan tekohan ei ole vain kaupunginvaltuutettuna tai kansanedustajana työskentelyä, vaan politiikkaa voi sovittaa omaan arkeen juuri sen verran miten sinne mahtuu. On erilaisia tapoja ottaa ensi askelia politiikan maailmassa, niin ihan puolueissa, kuin järjestöissä tai vaikka somessa. Ja tottakai myös ihan niissä luottamustoimissa kaupungin tai valtakunnan tasolla.

  Mä työskentelen itse politiikan parissa, tällä hetkellä kuitenkin taustatekijänä, en itse luottamustoimissa. Siksi tämä aihe on itselleni läheinen, ja varsinkin aina kun nuori nainen kertoo kiinnostuksensa politiikasta, haluan antaa kannustukseni. Nuoria, naisia, ja varsinkin nuoria naisia on mun mielestä politiikassa liian vähän, ja meidän naisten pitää mun mielestä kannustaa toisiamme eteenpäin. 🙂

  Jos sua kiinnostaa sparrailla omia näkemyksiäsi tai tietäsi politiikassa, voin myös mielelläni jeesailla. Lupaan etten puhu sua yhteenkään puolueeseen, sen saat ihan itse päättää 😀 Mä halusin kirjoittaa tän viestin ihan vain siksi, että mä itse näkisin mielelläni politiikassa enemmän sun tyyppisillä arvoilla, näkemyksillä ja taidoilla varustettuja naisia 🙂

 17. Emmye sanoo:

  Ihanat pienet noidat! Meillä kävi oma tyttö virpomassa kaverin kanssa. Olen todella iloinen, että meidän taloyhtiössä avataan niin paljon ovia (melkein kaikki) eikä tule paha mieli sen takia. Itse muistan, kun harmitti, että ovea ei tultu avaamaan, vaikka oli ihan selvää, että joku oli kotona.

  Suosittelen lämpimästi kunnallispolitiikkaan mukaan lähtemistä: sovit hyvin vaikuttajaksi ja saa osallistua suht monenlaiseen juttuun. Uskon, että se sopisi sinulle. Tosin Helsingissä tarvitsee suht ison budjetin jo kunnallisvaaleihin, jos haluaa päästä valtuustoon. Eduskunta en voi suositella; se ei ole mukava työpaikka. Olen siellä ollut itse töissä (en kylläkään kansanedustajana) enkä suosittele sitä kuin henkilölle, jota kiinnostaa ajaa omaa etuaan. Muutamaa nykyistäkin edustajaa lainatakseni, tulee jokaisen kansanedustajan olla narsisti.

 18. emzi sanoo:

  Kyllä se on tärkeetä äänestää 😀 Itse äänestän yleensä jo ennakkoon.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.