Päivä Tukholmassa -risteilyllä

05.05.2017

Eilen kotiuduttiin risteilyltä Tukholmasta lasten kanssa ja nyt ollaankin useampi viikko kotona ennen seuraavaa reissua. Meillä oli ihana ja touhukas reissu länsinaapuriin, mutta oli kyllä ihana palata kotiinkin. Vaikka matkustaminen on mahtavaa ja on kiva tehdä kaikkea arjesta poikkeavaa, kerkesi tässä toisaalta tulla jo vähän ikäväkin sitä omaa perusarkea. Ollaan kuitenkin oltu enemmän tai vähemmän liikkeellä pääsiäisestä asti. Nyt kuitenkin luvassa katsaus meidän reissuun jonka aikana kyllä tuli räpsittyä paljon paljon kuvia!

Lähdettiin laivalle tiistai-iltapäivällä ja melkein heti hyttiin asettumisen jälkeen meillä olikin jo pöytävaraus buffettiin. Saatiin buffassa kulumaan pari tuntia kuin siivillä, syötiin ja juteltiin ihan kaikessa rauhassa. Nova nukkui osan ajasta ja mä kerkesin hyvin nautiskella himoitsemastani buffetin kalavalikoimasta. Buffetissa oli hyvin erilaisia herkkuja tarjolla ja olen kyllä iloinen että otettiin yhdelle illalle se buffa. Kahta kertaa en kuitenkaan olisi jaksanut ruokailla samasta valikoimasta, ja tokana iltana syötiinkin pikaruokatyyppisessä Fast Lanessa laivalla.

En ole moneen vuoteen ollut risteilyllä arkiviikolla ei-sesonkiaikaan, joten yllätyin siitä miten rauhallinen meno laivalla oli. Kaikkialla oli suht väljää, leikkipaikalla mahtui hyvin leikkimään eikä mihinkään tarvinnut jonotella. Toisaalta lasten rakastamaa muumidiskoa ei ollut, koska sesonkien ulkopuolella niitä järjestetään vain viikonloppuisin. Mutta se ei tuntunut lapsia harmittavan, he nauttivat leikkipaikasta ja merirosvobingosta ja hauskasta esityksestä joka käytiin ensimmäisenä iltana katsomassa valotikku-mehudrinkkejä nautiskellen.

Päivä Tukholmassa oli hauska, joskin mun on myönnettävä että tällä hetkellä nautin kovasti enemmän auto+kauppakeskus -yhdistelmästä kuin julkiset+keskusta -yhdistelmästä. Vaikka keskustassa on aina ihana tunnelma, ja on kiva nähdä sitä aitoa kaupunkimeininkiä kauppakeskusten sijaan, on pienen vauvan kanssa vaan niin paljon helpompi hurauttaa autolla johonkin tilavaan, esteettömään kauppakeskukseen ja olla pelkissä sisävaatteissa rattaat+turvakaukaloyhdistelmällä.

Onneksi meillä oli kuitenkin kantoreppu mukana, ja Nova viihtyi koko päivän kaupungilla aina joko kantorepussa ympärilleen katsellen tai vaunuissa nukkuen. Loppumatkasta vaunut toimivat hyvin ostoskärryinä ja neiti tsiigaili Tukholmaa repusta. Me käytiin NK:lla, Gallerianissa ja Drottninggatanilla, eikä yritettykään minnekään kauemmas. Ostettiin muutamat vaatteet River Islandista ja Bik Bokista, ja tytöille arskat H&M:ltä kun unohdettiin neitien babiatorsit auton hanskalokeroon ennen reissua.

Tukholmassa oli ihan kevät ja kirsikkapuut ja muut kukkivat upeasti. Oli ihanaa kokea kevät siellä viime viikonlopun lumimyrskyn jälkeen, onneksi kotiin palatessa Helsinkikin kylpi auringossa ja varmasti täälläkin pian puut puhkeavat kukkaan.

Toka ilta laivalla meni pitkälti leikkipaikalla ja laivan kauppoja kierrellen. Tytöt ostivat itselleen laivalta hauskat tarrakirjat joissa erilaisia ukkeleita voi stailata vaate- ja kampaustarroilla minkä näköiseksi haluaa. Niitä kirjoja on täytetty ahkeraan jo monta päivää. Siinäpä loistovinkki vaikka automatkalle, tarrat kun eivät putoile samalla tavalla kuin vaikka värikynät, koska ne ovat kirjassa kiinni.

*Kantoreppu ja osa tyttöjen vaatteista saatu blogin kautta. 

Mahtava reissu takana, mutta kiva olla siis kotonakin. Nyt meillä alkaa täällä kunnon siivous- ja pyykinpesurumba sekä leipominen, sillä ylihuomenna on viimein Zeldan synttärijuhlien aika. Nyt täytyy lähteä kauppaan ostamaan koristeita ja kakkutarvikkeita, aion yrittää leipoa itse Star Wars -tyylisen  kakun.

Ihanaa viikonloppua kaikille <3


21 Responses to “Päivä Tukholmassa -risteilyllä”

 1. Minä vaan sanoo:

  Hei millainen hytti teillä oli nyt kolmen lapsen kanssa?

  • Jonnan sanoo:

   Sama kiinnostais myös mua ja et miten mahduitte hyttiin koko sakki.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä oli ihan tavallinen neljän hengen A-hytti merinäköalalla, ja mahduttiin oikeen hyvin! Tytöt nukkui toisessa alasängyssä varpaat vastakkain, Otto yläsängyssä ja mä toisessa alasängyssä Novan kanssa, meillä siis jäi yksi yläsänky kokonaan yli 😀 meillekin oli laitettu sinne matkasänky mutta ei käytetty sitä vaan laitettiin se yhden alasängyn alle pois tieltä. Ja rattaat meni tosi pieneen kasaan onneksi niin nekään ei ollut tiellä. Hyvin mahduttiin ja mahdutaan niin kauan kun Nova nukkuu viekussa 😀

   • Jessica sanoo:

    Ihanalta kuullostaa teidän risteily..Kun me olimme siljalla niin vedettiin molemmat alasängyt yhteen, tämä siis onnistuu Silja linen sängyillä..tosi hyvä juttu mielestäni!

 2. Juulia sanoo:

  Näyttää niin ihanan aurinkoiselta! Upeita kuvia <3
  Oulun seudullakin tänään ollut tosi lämmin päivä ja tuli vietettyäkin ulkona suurin osa ajasta. Lisää tällaisia!

 3. V sanoo:

  Hytistä tulin mäkin kyselemään. Me ollaan oltu kolmen (pienen) lapsen kanssa nyt kolme kertaa. Ekalla kerralla oli ihan perus promenade ja mahduttiin hyvin niin että mies yläsänkyyn ja mä isompien lasten kanssa alasängyille, vauva matkasänkyyn. Viimeset kaksi kertaa on sit ollut perhehytti, ei enää mahduttais pienempään. Vanhin lapsista (vajaa 5v) ei uskalla nukkua yläsängyssä, keskimmäistä (3v) ei voi sinne vielä laittaa ja nuorimman (vajaa2v) kanssa nukun vielä perhepedissä. Olisi siis mielenkiintoista kuulla teidän nukkumajärjestelyistä laivalla. Ja pakko tunnustaa tähän että oon vähän kade teidän hienosti käyttäytyvistä tytöistä. Heh. Meidän pojat on ihan hirveitä adhd tapauksia ja esim buffassa syöminen tapahtuu just niin et äkkiä vaan ruuat naamaan ja pois. On kyllä rentoutuminen kaukana meidän risteilyistä. 😀

  • Hilma sanoo:

   Meillä lapset saa pelata oman ruokailunsa jälkeen tableteilla jotain lastenpelejä. Tietävät, että pelit tulee buffaan mukaan ja saavat käsiinsä, kun ruoka on syöty (jos ruoka ei maistu, ei tuu peliäkään eli kiristys/lahjonnalla mennään). Ei ehkä kaikkien kasvatuskukkahattutätien mieleinen ratkaisu, mutta tällä konstilla ei lapset (varsinkaan levoton 2v) juokse pitkin buffaa ja aikuiset saa rauhassa syödä. Toimisko teillä vastaava? Ps. Ennen kuin joku tähän tarttuu: meillä ratkaisu koskee vain laivan buffaa, ei muita ravintolareissuja.

 4. Nelli sanoo:

  Ihanalta vaikuttaa teidän reissu! Ja vitsi miten kivoja kuvia, etenkin toi, missä Tiara ja Zelda ihailevat auringonlaskua kädet ikkunalasissa, siitä saisi vaikka taulun 🙂

  • Emilia sanoo:

   On kyllä munkin lempparikuva tuo, missä tytöt ovat laittaneet kädet ikkunalle ja katselevat auringonlaskua, ihanan tunnelmallinen otos 🙂 Enpä tiennytkään että perus A-hyteissäkin on noin isot ikkunat ja kivat maisemat!

 5. Tikkis sanoo:

  Ihana kuva Zeldasta tuossa ikkunalla 🙂

 6. emzi sanoo:

  Ihana reissu teillä! Tukholma on kyllä yksi suosikki kaupunki.

 7. mii sanoo:

  Tyhmä kysymys, mut miten toi hytti on noin hieno? Mä kävin kuukausi sitten ekaa kertaa samanlaisella risteilyllä (ja sama laivakin tietty) mut meidän hytti oli sellainen tosi vanha ja nuhjuinen 🙁 oli just 4hlö a-luokan hytti merinäköalalla

 8. Camilla sanoo:

  Kappas, oltiin samassa paatissa! 😀
  Ihania kuvia taas postaus täynä!

 9. Julia sanoo:

  Ihana postaus taas kerran! Kun Nova on vähän vanhempi niin käykää ehdottomasti Junibackenissa. Heittämällä parasta tekemistä lasten kanssa Tukholmassa! Käytiin serkun ja mummin kanssa muistelu mielessä toissa keväänä ja täytyy kyllä sanoa, että oli näin aikuisenkin näkökulmasta edelleen niin mieletön paikka!

 10. Miriam sanoo:

  En ole ikinä ymmärtänyt risteilya, laivalla matkustan jos on ihan pakko. Hytit usein niin epäsiistejä, todella huonosti siivottuja, se oksennuksen/alkoholin haju ja kun vain kuvittelee ne bakteerimäärät niin hyi..mieluiten jos mahdollista vien lapseni muualle. Varsinkaan vauvan kanssa en hupireissua tekisi laivalle.

 11. Atro Niiniluoto sanoo:

  Tukholma on tuttu. Olen nähnyt siellä Wasa-laivan.

 12. Fanni sanoo:

  Olipa mukavan kuuloinen matka!

  Halusin vaan sanoa (pitkäaikainen lukija kun olen, vaikka harvemmin jaksan komentoida..), että sä teet työsi ihailtavan hyvin. Oltiin ite miehen kans joskus yhtä aikaa kahden lapsen kans kotona (mies vanhempainvapaalla ja ite pitkällä saikulla) ja silloin tuntui, että päivät meni hujauksessa ohi ja oli yhtä kaaosta 😀 se että hoidatte siellä kolmen lapsen arjen ja sä tuotat vielä sisältöä tänne usein ja se on aina tasaisen hyvää, on mun mielestä niin hienoa.

  Tätä blogia on ilo lukea, koska vaikka sä kerrot vastoinkäymisistä (viitaten edelliseen postaukseen), niin positiivisella mielellä mennään. Ite haluan löytää kaikesta jotakin hyvää, vaikka joskus ainoo hyvä on se, ettei tilanne voi siitä pahentua 😀 elijoo, meidän pitäis enemmän kiinnittää huomiota hyviin asioihin ja vielä sanoa ne ääneen! Eli nyt mä sanoin 😀 ihanaa kevättä koko poppoolle!

 13. Laura sanoo:

  Moi! En oo koskaan aiemmin blogiasi kommentoinut, mutta nyt on aivan pakko, sillä tätä olen miettinyt joka kerta blogiasi luettua! Mun mielestäni on aivan mahtavaa nähdä miten nautitte täysin siemauksin perhearjesta ja mikä tärkeintä, teette lastenne kanssa asioita! Monia syitä aina perheellisiltä löytyy, kun arki vain rullaa, eikä mitään voi tehdä ”kun nyt on nämä lapset tässä”. Mutta te ette anna sen olla hidaste tai este, vaan menette ja koette ja annatte lapsillenne elämyksiä! Näitä postauksia on aina yhtä ihana lukea, kiitos siitä sulle! <3

 14. Satu sanoo:

  Moi, viitsisitkö vinkata miten hoidit Novan imetyksen reissussa? Onko neuvoa jotain kahvilaa/tavarataloa jossa pystyi hyvin vaihtamaan vaippaa jne? Parin viikon päästä samanlainen reissu luvassa ja esikoinen matkassa

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, mä imetin ihan missä vaan. Esimerkiksi NK-tavaratalossa ja Åhlensilla on hyvät hoitohuoneet joissa myös voi vaihtaa vaippaa ja imettää mukavasti. Mä imetin kyllä myös kahvilassaa ja ravintolassa ihan pöydässä mukavasti! 🙂 Oikein ihanaa reissua teille <3

   • Satu sanoo:

    Kiitos vastauksesta! Vielä tuli mieleen, että kuljitteko metrolla satamasta keskustaan? Vaunuilla pääsi hyvin? Entä pitikö niitä varten ostaa oma lippu? Kiitos jos viitsit vastata

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.