Coffee mud cake ihanassa seurassa

08.05.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Nespresson & Lifien kanssa.

Viime viikolla, heti samana päivänä kun tultiin risteilyltä, mulla oli ilo saada blogikollegani Natalie Vilen meille kahville ja kakulle Nespresson kampanjan tiimoilta. Itse vierailin taannoin Oulussa Kokit ja Potit -blogin Hannelen luona, ja nyt oli siis minun vuoroni saada vieraita. Tämä Nespresson kampanja on aivan huippu, koska on ihanaa päästä vaihtamaan ajatuksia toisten bloggaajien kanssa ja tietenkin samalla on myös kiva herkutella kahvilla ja kahviherkuilla. Kampanjan idea lähtee Vain elämää -ohjelmasta: istutaan yhdessä kollegan kanssa saman pöydän ja kahvikupin ääreen ja jaetaan pala elämää.

Natalie on mulle tuttu jo vuosien takaa sekä blogi- että muista työkuvioista, mutta ei olla koskaan aiemmin istuttu kahdestaan alas juttelemaan oikein ajan kanssa. Oli mukavaa jutella ihan kaikesta maan ja taivaan välillä, ja musta on aina tosi jännää keskustella bloggaamisesta muiden työkseen bloggaavien kanssa. Vaikka blogit olisivat aivan erilaisia, yleensä kuitenkin siellä taustalla koetaan samoja paineita ja haaveillaan samoista asioista. Ja on aina mahtavaa löytää samanlaisia ajatuksia ja yhteinen sävel tyypin kanssa jolla on ihan erilainen elämäntilanne kuin itsellä. Usein se klisee pätee että niin erilaisia, niin samanlaisia.

Vaikka kuvissa onkin seesteinen tunnelma, niin meidän luona kävi useamman kerran myös meidän perheen pikkupapattajat pyörähtämässä ja esittelemässä risteilyostoksiaan ja kertomassa vaikka ja mitä Natalielle. Novakin järjesti actionia. Hän heräsi aivan liian aikaisin päiväunilta, kun mä kolistelin ennen vierailua etsiessäni kakkuvatia kulmakaapista, eikä nukahtanut koko vierailun aikana uudelleen. Mutta kiitos ihastuttavalle Natalielle kärsivällisyydestä meidän touhukkaan ryhmä rämän kanssa. Meillä oli niin hauska iltapäivä!

Mä lähdin suunnittelemaan kahvittelutarjottavaa oman luottoreseptini eli mantelikrokantti-mutakakun pohjalta, sitä kahvilla maustaen. Maustoin perusreseptini kolmella ruokalusikallisella supervahvaa Nespresson Intenso-valikoiman Ristretto-kahvia. Se antoi ihanan kahvisen säväyksen muuten makeaan kakkuun, eikä superhelppo luottoresepti pettänyt tälläkäään kertaa vaan kakku oli ihanan kosteaa ja kuohkeaa.

Tarjosin kakun kanssa tuoreita vadelmia ja mansikoita, sekä vaniljajäätelöä. Mutakakku raikastuu kun se saa kaverikseen tuoreita kirpeitä marjoja, ja pehmeä vanilja sopi todella hyvin mokkaisen suklaan kanssa yhteen. NAM!

Resepti 

Coffee Mud Cake (12 annosta)

Aktiivinen valmistusaika 10min + 30min uunissa

200g tummaa suklaata (max 50%)

100g voita

4 munaa

2dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoa

1,5tl vaniljasokeria

1,5tl leivinjauhetta

3rkl vahvaa espressoa

2 isoa mantelikrokanttipatukkaa (esim. Daim)

(marjoja, vaniljajäätelöä tai -kastiketta)

Laita irtopohjavuokaan leivinpaperia pohjalle ja voitele reunat. Vatkaa munat ja sokerit sekaisin, ei tarvitse vaahdottaa. Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu tumma suklaa joukkoon. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää muiden ainesten sekaan. Keitä vahva espresso ja lisää kolme ruokalusikallista sitä muiden ainesten joukkoon.  Kaada puolet taikinasta n. 28cm Ø irtopohjavuokaan. Murustele patukat paketeissaan ja levitä tasainen kerros murua taikinan päälle. Lisää sitten toinen puoli taikinasta. Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa n. puoli tuntia. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön  ja marjojen kanssa.

Tämän kakkureseptin lisäksi Nespresson Facebook-sivuilta voi tänä keväänä bongailla vaikka mitä muitakin herkkureseptejä, kannattaa käydä tykkäämässä ja seurailla!

Yhteistyössä Nespresso.

Ihanaa päivää kaikille!

 


8 Responses to “Coffee mud cake ihanassa seurassa”

 1. Jenni S. | big mamas home sanoo:

  Todella ihana idea tällainen kamppanja. Pisteet sille. Itse olen vasta tässä puolen vuoden sisällä päässyt tapaamaan muita bloggaajia. Olen omassa lähipiirissäni ainoa, joka bloggaa aktiivisesti ja yrittää tehdä tästä hommasta osa-aikatyötä itselleen. Tästä lähipiiristä olen saanut kuulla, jos jonkinmoista kommenttia hommasta ja siitä huolimatta, että ihmisillä on hyvin vähän hajua siitä, mitä blogipostausten taustalla tapahtuu, heillä on kyllä asiasta hyvin vahvoja mielipiteitä. Tämä on siis oma kokemukseni. Toki olen saanut kuulla myös paljon positiivista kannustusta, mutta suurin osa lähipiirini kommenteista perustuu puhtaaseen tietämättömyyteen. Ilmaisinkohan asiani nyt selkeästi? :/ Joka tapauksessa, muiden bloggaajien kanssa juttelu on todella virkistävää ja kyllä, vaikka blogigenre on aivan erilainen, niin sitä yhteistä juteltavaa ja se yhteys löytyy silti. Odotan innolla mitä tämä homma tuo tullessaan, nyt kun se on saanut hieman tuulta siipiensä alle. :)
  Lisäksi, niin hauskaa, kuin se onkin, olen myös saanut parhaan vertaistuen äitiyteen blogien kautta. Kukaan ei ymmärrä toista sisustusbloggaaja äitiä paremmin, kuin toinen sisustusbloggaaja äiti. Varsinkin, kun lapset ovat lähes täysin saman ikäisiä. :’D
  Ja mitä mutakakkuun tulee, pitää kokeilla. Ristretto kahvi on yksi Nespresson lemppareitani Roman lisäksi.

 2. Yotimix sanoo:

  Hei,
  Toivepostaus ehdotus; Haluaisin kuulla teidän perheen ruoka tottumuksista ja arvoista ruokaa ajatellen. Eli siis mitä ajattelette lisäaineista? Syökö lapset lisäaineita, entä väriaineita? Ostatteko luomua vai ette? Suolan käyttö perheessänne? Miten ajattelet lasten sokerin syönnistä? Yms muuta aiheeseen liittyvää pohdintaa ja faktaa teidän perheen tavoista :)

 3. Hantsu sanoo:

  Heippa, aivan ihanan näköiset tarjoilut! Pohjustukseksi tähän kommenttiin sanon, että mikäli haluamalleni Nestlén kelkassa olevalle tuotteelle on saatavilla vastaava, suunnilleen saman hintaluokan tuote, pyrin aina tarttumaan siihen. Toisinaan teen kuitenkin poikkeuksen, jos vaikka joku tietty jäätelö sattuu houkuttelemaan. Eli en ole moraalijeesus, enkä halua siltä kuulostaa. En myöskään missään nimessä halua loukata (olet yksi suosikkibloggaajiani :)) , niinkuin varmaan monet tämän firman kanssa tehtyihin yhteistyöpostauksiin kommentoivat usein tuntuvat sädekehiään kiillotellen haluavan. (Hitsin pitkä alustus. Sori.)

  Ihmettelen kovasti, miten äitibloggaajistakin löytyy aina useita halukkaita yhteistyöhön tämän kyseisen brändin kanssa. Kuitenkin postauksilla on oikeasti vaikutusta varsinkin nuorten kuluttajien tekemiin valintoihin (eihän yhteistyötä muuten kannattaisi tehdä), eikö kirjoittajasta tunnu pahalta mainostaa yhtiötä, jonka toiminnan arveluttavuus on kylmää faktaa. Itse olen tuon aggressiivisen kampanjoinnin (korviketta väitetään äidinmaitoa ravitsevammaksi, äidit ostavat rahalla, jota heillä ei ole, ja sekoittavat epäpuhtaaseen veteen, vrt jos vain imettäisivät) vaikutukset nähnyt vaihto-opintojen myötä omin silmin, mutta mikäli jollekin lukijalle on vierasta, google auttaa.

  Tuotteet ovat varmasti herkullisia, ja ymmärrän, että niitä tykätään käyttää ”kaikessa hiljaisuudessa” kotona, ja onhan Nestlen välttely työlästäkin; mutta mikä saa lähtemään suurena mediavaikuttajana mukaan markkinoimaan tällaisen toiminnan hyväksyvää yritystä? Tai lähinnä mietin, jouduitko Iina pohtimaan, miten vastaat yhteistyötarjoukseen, ja millä mielellä olet tässä nyt mukana? Muuten en olisi tähän tarttunutkaan, mutta olet kuitenkin kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja omalla esimekilläsi kannustanut lukijoitakin hyväntekeväisyyteen, minkä vuoksi uskon sinun asiaa miettineen. Ja korostan vielä, että kukaanhan ei pelasta maailmaa yksin, eikä kukaan tee ainoastaan koko maailman kannalta niitä parhaita valintoja, joten puhtaasti keskustelun ja pohdinnan nimissä kommentoin. :)

 4. siiri sanoo:

  Kolistelusta tuli mieleen että nukutatko kotona ollessanne Novan ikinä ulos vai aina sisälle? Missä hän nukkuu? Nukahtaako siis vain niin että laitat sänkyyn? :)

 5. Emzi sanoo:

  On kyllä ihan parasta puhua toisen bloggaajan kanssa. Ja voi että toi kakku kuulostaa niin hyvältä!

 6. Natalie sanoo:

  Kiitos super ihanasta tarjoilusta <3 Oli super kiva nähdä ja vaihtaa ajatuksia :) X

 7. B sanoo:

  Ihanan näköinen kakku! Ajattelin että haluaisin tarjota tätä keskiviikon vierailleni, mutta koska joukossa on myös lapsia ja aikuisia jotka eivät välitä kahvin mausta ja puhuit perusreseptistä, niin millä kahvi on perusreseptissä korvattu? Ihan maidollako vai jollain muulla?

 8. Emilia sanoo:

  Oma mudcake-reseptini on hyvin samanlainen ja pitihän sitä heti testata jos yhdistelisi tästä ideoita siihen: hyvää tuli!

  http://elamantuoksuinenkoti.blogspot.fi/2017/05/herkullinen-mudcake.html?m=1

  Kiva idea muutenkin tuollainen ajatustenvaihto bloggaajien kesken, varmasti oli paljon juteltavaa :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.