Mitä tekemistä pihalle?

29.05.2017

Nyt kun piha on grillin ja aikuisten oleskelualueen osalta valmis, on aika kiinnittää huomio siihen mitä me keksitään lapsille sinne. Olen kysellyt lapsilta toiveita ja koittanut itsekin miettiä mikä on realistista mahduttaa meidän terassille, mikä ei häiritse naapureita ja mistä riittäisi iloa koko kesän ajan. Meidän terassilla ei tosiaan ole nurmialuetta ollenkaan, vaan koko terassi on sitä puista terassilautaa.

Vaikka tilaa on paljon, mitään tramppaa tuohon ei siis voi laittaa koska siitähän lähtisi ihan jäätävä meteli kun tramppa kolisisi terassilautoja vasten siinä pomppiessa. Vai lähtisikö? En ole testannut mutta siis mun järki sanoo että varmaan lähtisi? Jos jollakin on tramppa puisella terassilla niin saa kertoa kokemuksia, koska se olisi mun lemppariratkaisu mutta olen vaan automaattisesti siis ajatellut että se on sula mahdottomuus.

1. Intex pomppulinna – Lekmer 2. Smoby liukumäki – Lekmer 3. Woodlii verkkokeinu – Jollyroom 4. Intex lastenallas – Jollyroom 5. Intex perheallas – Toys’R’Us 6. Leikkipöytä – Lekmer

Se mitä trampan sijaan olen tuohon miettinyt, on minikokoinen pomppulinna. Ainakin lapset rakastavat pomppulinnoja, ja siitä ei varmaan tulisi niin kova meteli, että naapureita häiritsee? Siinähän ei ole mitään metalliosia joista mekkalaa kuuluu, toisin kuin trampassa. Mutta tietty pomppulinna ei ole yhtä monipuolinen kuin trampoliini, eikä siinä voi pomppia yhtä korkealle. Onko se tarpeellinen, viihtyisivätkö lapset siinä koko kesän vai olisiko se vain hetken hupi? En tiedä. Kertokaa te viisaammat, onko pomppulinna ollut hitti vai huti?

Puhallettava uima-allas on aivan ehdoton, ja me hankitaan luultavasti sellainen malli mihin aikuisetkin mahtuvat kuumana kesäpäivänä pulahtamaan, ainakin vuorotellen. Eli ”perheallas”. Lapsia varten se hankitaan, mutta toki olisi hauskaa siellä itsekin lillua. Mä katselin että sellaisen peitteen uima-altaaseen, ja puhdistussettejä saa edullisesti, joten isonkin altaan uskaltaa täyttää täyteen ja antaa olla peitteen kanssa niin että aina välillä puhdistelee. Ei nyt tietenkään koko kesää samoilla vesillä, mutta ei myöskään tarvitse tyhjentää ja täyttää joka kerta erikseen.

Uima-altaalle kaveriksi ajateltiin liukumäkeä, sillä useampana kesänä ollaan huomattu miten paljon iloa ihan pienikin liukumäki yhdistettynä tällaiseen puhallettavaan altaaseen tuo lapsille. Viimeksi pari viikkoa sitten kaverin lapsen synttäreillä lapset porukalla laskivat liukumäkeä pitkin veteen, kesän ekana lämpimänä päivänä.  Joten sellainen yhdistelmä varmaan tulee meillekin, koska tiedän sen olevan ehdoton hitti.

Näiden lisäksi olen miettinyt sitten varsinaisia leluja terassille. Telttoja meiltä löytyy kaksin kappalein, sekä paljon bObleseja, hiekkaleluja, pyörät ja potkulaudat, katuliituja, tarrapalloa yms. Mutta mites sitten sellainen hiekka/vesi-pöytä? Tiedättekö sellaisia mitä ainakin mun lapsuudessa 90-luvulla oli päiväkodeissa. Sellaisia jonka voi täyttää hiekalla tai vedellä ja sitten leikkiä muovileluilla siinä. Mä tykkäsin niistä tosi paljon silloin mutta tykkäisivätköhän lapset vieläkin? Lisäksi jonkinlainen keinu olisi varmaan hauska, mutta mikä olisi paras? Ihan perus keinu vai sellainen pyöreä iso keinu niinkuin tässä kuvassa? Vauvakeinu me laitetaan sitten kun Nova on tarpeeksi iso, eli joskus syksyllä vasta.

Nyt otetaan vastaan siis kaikki vinkit terassille lasten viihtyvyyden takaamiseksi. Millaisia ratkaisuja teillä on, mikä on toiminut, mikä ei?


44 Responses to “Mitä tekemistä pihalle?”

 1. Westend Mum sanoo:

  Saippuakuplakone on ihan mahtava! Lapset tykkäävät tosi paljon. Ainoa vaan, että jäi sellainen olo, että se neste kiinnostaa ampiaisia…
  http://westendmum.fi

 2. Iina sanoo:

  Hyviä pohdintoja! Meillä oli viime kesänä perhe-allas, jossa aikuiset istuivat kerran ja lapset sitten pari-kolme kertaa. Tuli kylmät kelit ja altaalle ei ollut käyttöä. Vei aika ison tilan terassilta ja täyttäminen oli työlästä. Vaihdettiin pieneen lastenaltaaseen.
  Meillä ihan hitti on ollut perinteinen HIEKKALAATIKKO. Meidän 8-v on myös intoutunut tekemään mitä ihanimpia leipomuksia ja kuumalla kelillä hautasi jalkojaan hiekkkaan ja sanoi että ”tää viilentää melkein paremmin kuin vesi!” Myös meidän 2-vuotias tykkää hiekkaleikeistä kovasti. Meillä on taloyhtiön pihalla myös hiekkalaatikko, mutta on ihanaa kun lapset viihtyvät omalla pihalla ja itse voi tehdä sisällä esim. ruokaa ja katsella ikkunasta ulos. Toki sitä hiekkaa on terassilla ja nurtsille, mutta ei haittaa.Keinua meillä ei takapihalla ole, mutta sisältä löytyy voimistelurenkaat ja bobleskeinu.
  Toivottavasti tästä oli apua 🙂 Mukavaa viikkoa!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä lapset uivat Oulussa tädin pihalla viime kesänä joka päivä kahden viikon ajan kun oltiin, oli lämmintä 15 tai 25 astetta ja satoi tai paistoi 😀 Siksi tiedän että he tulevat siinä viettämään aikaa myös kotipihalla! Mutta joo ei se sitten oo fiksu jos ei omalla perheella tuu käytettyä 🙂

   Hiekkalaatikkoa ollaan kans mietitty, mutta just tuota sotkua mietin että tuleekohan sitä paljon? Siinä olisi kyllä kaikille kolmelle tekemistä kivasti, Novalle nyt ei ihan vielä mutta ensi kesänä jo ehdottomasti 🙂 Kiitos vinkeistä! <3 Oli todellakin apua!

 3. sofia sanoo:

  Semmonen hiekka/ vesileikki astia on nykyäänkin hitti päiväkodissa. T. Tarhatäti
  meillä ollu kotona bestwayn uima-allas johon mahtuu aikusetki lilluskelemaan, huolto ei oo työläs. Jos pitää kannen päällä kun ei ui ei roskia pahemmin ilmaannu ja nekin mitä tulee saa haavilla pois. Lisäksi kun allas täytetään on aina heitetty sinne ”klooripallo”, joka itekseen tiputtaa klooria veteen. Yks ”klooripallo” kestäny meillä 4-6vkoa ja sen 4-6 viikon välein on sitte ollu meillä veden vaihto, eli ei paha laisinkaan pari kertaa kesässä vaihtaa vedet. Meillä myös ollut että likaisena ei altaasee mennä, hiet suihkussa pois ennen altaaseen menoa ja altaan vieressä pesuvati jossa hiekat jaloista pois. Varmasti sekin vaikuttanut siihen että vesi pysynyt kauemmin puhtaana.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No jes, pitäsköhän laittaa sellainen kun löysin niin hauskoja ja tuo vaikuttaisi hyvältä ratkaisulta! 🙂 Ja kiitps myös allasvinkeistä, kuulostaa toimivalta ja otetaan ehdottomasti mallia 🙂 Ihanaa kesää sinne!

 4. Ninni sanoo:

  Mulle tuli sellanen idea mieleen että voiskohan trampoliinin jalkoihin laittaa jotkut pehmusteet niin ei kuuluis meteliä ja pysyis paremmin paikallaan terassilla??Itellä ei kyllä ole kokemusta trampasta terassilla että pitääkö meteliä jne.. Meijän tytöillä on ollut verkkokeinu jo useemman vuoden käytössä ja eivät ole halunneet vaihtaa lautakeinuja enää takaisin vaikka nekin varastosta löytyy. Meillä aikuisetkin ovat tykänneet makoilla verkkokeinussa ja heii Novakin varmasti tykkäisi pötkötellä siinä viltin kanssa. Joku pieni hiekkalaatikko vois olla kans kiva..yhellä tutulla on sellanen muovinen kilpikonna hiekkis..sellasessa varmasti mahtuis teijänki kolmikko rakentelemaan hiekkakakkuja. Teijän terassista tulee varmasti täydellinen. Ihanaa kesää koko teijän perheelle!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ihania vinkkejä ja tuo muovinen hiekkis kuulostaa aika hyvältä, sellainen voisi olla toimiva ratkaisu 🙂 Ja pitää varmaan hylätä ajatus tavallisista keinuista kokonaan,, kyllä nuo verkkokeinut on puistossakin suurempia hittejä 😀 Ihanaa kesää sinnekin ja kiitos mahtavista vinkeistä ja kauniista sanoista <3

 5. Lotta sanoo:

  Moi! Meidän kaveriperheellä on pomppulinna, kylläkin sisäkäytössä. Lapset rakastaa ja siitä riittää iloa pitkään, mutta jos naapureita mietitte, niin pomppulinnan moottoristakin lähtee aika kova meteli. En tiedä onko monenlaisia linnoja olemassa, itse olen vaan nähnyt niitä missä on kovaa huriseva moottori ja se pitää olla koko ajan päällä Ulkona tietty ääni häviää paremmin!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Apua, moottori kuulostaa pelottavalta! 😀 Mä kattelin sellasta pientä puhallettavaa nii en tiiä onko siinä moottoria ollenkaan mut joo, siitä varmaan lähtee mekkalaa. 😀 Pomppulinnat oli kyllä omiakin suosikkeja lapsena, voin kuvitella miten paljon lapset nauttivat siitä 🙂

 6. Essi sanoo:

  Tuollainen pyöreä verkkokeinu on ainakin meidän 4-v. lasten suosikki! Ei tosin ole terassilla tai parvekkeella vaan mökillä pihalla, mutta viihtyvät pitkään ja välillä vaan lepäilevät siinä. Omalle partsille haluaisin riippumaton, mutta se vie aika paljon tilaa. Olisko teillä sellaiselle käyttöä tai tilaa? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Verkkokeinu kyllä varmaan kotiutuu meillekin 😉 ja oi riippumatto ois kyllä ihana, mut voi olla että ei tänä kesänä vielä ehdi paljon löhöillä siinä kun on tää pikkutyyppi <3 😀 ens kesänä vois jo ehtiä!

 7. Sara sanoo:

  Ei ole itsellä kokemusta trampasta terassilla, mutta tramppa meiltä kuitenkin löytyy. Jos jalkojen alle laittaisi sellaista jotain pehmeää mutta ohutta kuramattoa, niin voisin kuvitella et hyvin vaimentaisi meteliä kun jalat ei kolise suoraan terassilautoihin! 🙂

 8. Mari sanoo:

  Meillä on pihalla vesiliukoiset sormivärit naperolle (1,5v), saa vapaasti maalailla pihalla aitaa ja asfalttia ja on helppo pestä pois! 🙂

 9. L sanoo:

  Jousethan siinä trampoliinissa nitisee eniten, joka pompulla..

 10. Nimetön sanoo:

  Mulla oli lapsena ulkona teltta! Se ei ollut mikään perusretkeilyteltta vaan Peppi Pitkätossun Huvikummun mallinen/näköinen. Se oli ihan mahtava ja siitä oli iloa talvellakin kun se kasattiin joskus sisälle.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meiltä löytyy myös teltat, toinen on jäätelökioski ja toinen frozen-teltta ja ne on kyllä kivoja, ei vaan uskalla jättää yöksi pihalle kun on niin keveitä ainakin meidän teltat että tuuli vie mukanaan 😀 meilläkin telttaillaan sisällä talvella, se on lapsista huippuhauskaa! 🙂

 11. Eejoa sanoo:

  Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta kun aikaisemmin kirjoitit autolla matkustamisesta, monet kysyivät mikä auto teillä on. Et kuitenkaan ole tähän vastannut, niin johtuuko se siitä, ettei auto mahdollisesti ole tullut yhteistyön kautta, jonka takia et autoa halua isommin esitellä? Itseänikin kiinnostaisi kovasti mikä auto teillä on, kun itsellä samaniin ikäiset lapset ja uusi auto hankintalistalla. Olisi siis todella kiva, jos voisit tähän vastata 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei nyt liity mitenkään siihen että auto on hankittu ihan omin päin, vaan siihen että haluan säilyttää tietyn yksityisyyden meillä kuitenkin 🙂 Tosi paljon ihmiset bongailee ja tulee moikkaamaan yms (mikä on tosi kivaa), mutta silti haluan pitää auton meidän perheen omana tietona. Siksi kerron vaan että keskikokoinen 5-paikkainen uusi (2016 käyttöönotto) citymaasturi. 🙂 tsemppiä auton etsintään!

 12. Ida sanoo:

  Meillä on trampoliini ollut monta vuotta terassilla, jossa sellaiset puu ”laatat”, mitä voi laittaa esim terassillekkin! Ja siis tosiaan semmonen iso tramppa. En kyllä muista että olis koskaan häirinnyt se, että jalat kolisee siihen laudotukseen, ennemmin jousten nitinä oli kovempi ääni

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No hei mahtavaa kuulla!! 😀 Ehkä se tramppa ei olekaan tuhoon tuomittu idea, lapset varmana rakastaisi sitä kun mun tädin luonakin aina pomppivat niin onnesta soikeana 😀 Kiitos kun kommentoit!!

 13. meri sanoo:

  Mitenkäs olisi pieni leikkimökki. Meillä lapset tykännyt kovasti, voi leikkiä koko vuoden. Ihan en hahmota minkä kokoinen terassi teillä on eli mahtuisiko edes…Blogisi on ihana!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   leikkimökkiä mietin kanssa, mutta meillä on teltta (jäätelökioski) myös niin ajattelin että meneekö jo vähän päällekkäiseksi. Sellaista ihan ihan oikeaa leikkimökkiä ei voi laittaa varmaan tuohon, mutta pienen valmiin mökin kyllä saisi 🙂 Kiitos hurjasti kommentista ja kauniista sanoista, ja ihanaa kesää <3

 14. Riikka sanoo:

  Moikka! Haluaisin antaa aiheeseen erilaista näkökulmaa.

  Postauksessa kerrot, kuinka olette pohtineet monia erilaisia leluja sekä leikkivälineitä. Itselläni iski postausta lukiessa ns. ähky, jolloin mietin, miksi yksi piha tarvitsee noin paljon valmiita virikkeitä lapsille (vaikka siis ymmärsin, ettei ihan kaikki miettimistänne jutuista ole tulossa sinne). Itse koin monet leluista sellaisiksi, joissa lapsen mielikuvitukselle ei olla jätetty paljoakaan varaa.

  Kun lapset saavat itse rakentaa, luoda ja keksiä leikkinsä, on toiminta ehdottomasti lapsen mielikuvitusta ja luovuutta lisäävää, jonka puolestaan näen tärkeäksi asiaksi lapsuudessa. Tälläistä toimintaa voisi olla esimerkiksi majojen rakennus metsässä tai ruokien ”kokkailu” metsän antimista. Jos toiminnan täytyy tapahtua pihallanne, voisi esimerkiksi tuoda metsästä keppejä ja kiviä, joista lapset voivat luoda esimerkiksi koteja pehmoleluilleen. Tässä siis vain muutama esimerkki, vain taivas on rajana näihin juttuihin.

  Itse koen, ettei kaikkea tarvitse saada ns. valmiilla tarjottimella. Esimerkiksi pohtimasi pomppulinna voisi hyvin toimia lasten pitkään muistamana” jännittävänä kesän kohokohtana”, jos he kokisivat sen esim. jossain kesäisessä tapahtumassa, jossa vierailette. Mielestäni liika määrä tavaraa ei ole hyvä asia milloinkaan, ja tämä koskee myös lelujen määrää.

  En suinkaan halua kritsisoida valintojasi (jokainen tekee ehdottomasti tyylillään) ja postauksessa mainitsit myös virikkeitä, joita voisin kuvitella ostavani myös omalle lapselleni. Esimerkiksi b0blesit ja katuliidut ovat mukavia juttuja, joiden avulla pääsee myös luovuus valtaansa esimerkiksi lasten suunnitellessa temppuratoja jne. Noista isommista miettimistäsi jutuista minun suosikit oli ihan perus uima-allas sekä nuo hiekka-/vesipöydät, joilla leikittäessä jää myö tilaa lasten omille ideoille ja kiinnostuksenkohteille.
  Kivaa (ja toivottavasti lämmintä) kesää koko teidän perheelle! 😛

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka 🙂

   Tämä oli tosiaan pohdintapostaus kaikista erilaisista vaihtoehdoista, ja ei ole tarkoitus kaikkea laittaa pihalle yhtäaikaa missään nimessä. Mielikuvitusta meidän tytöiltä löytyy ja he leikkivät kyllä vaikka vessapaperirullalla jos ei muuta ole tarjolla, mutta lähinnä tässä nyt ajattelin sitäkin kun naapurustossa on paljon lapsia joiden kanssa he leikkivät että mikä olisi sellaista kivaa tekemistä omalle pihalle isommallakin porukalla.

   Oon ihan samaa mieltä että metsäretket ja metsämajanrakennukset kehittävät mielikuvitusta ja pidän niitä ehdottoman tärkeinä, mutta ne on sellaisia juttuja mitä mä en ainakaan päästä 4- ja 5-vuotiasta vielä yksin tekemään, vaan niitä tehdään poikkeuksetta vanhemman kanssa.

   Omalla pihalla taas voi leikkiä turvallisesti ilmankin aikuista (paitsi uima-altaassa jonka onneksi saa peitettyä silloin kun sitä ei käytetä), ja näihin omatoimisiin leikkeihin mietin lähinnä noita muita vaihtoehtoja, että mistä olisi paljon iloa. Me reissataan kesällä paljon ja touhutaan ja käydään huvipuistoissa, kotieläinpihoilla ja rannalla ja retkillä paljonkin, mutta on kiva että omalla kotipihallakin on paljon mielekästä puuhaa, kun meiltä ei kotipihalta metsää tai puita löydy valitettavasti. En usko että keinu tai tramppa vaikuttaa negatiivisesti mielikuvitukseen, päin vastoin :).

   Tässä siis mun pohdintaa meidän ratkaisujen takaa, mutta uskon kyllä että ollaan aika samoilla linjoilla sun kanssa 🙂 Parastahan olis jos oisi metsä omalla pihalla ja mahdollisuus kehittää mielikuvitusta siellä 😀 Onneksi nuo katuliidut ja bOblesitkin on tosi kivoja ja niistä on paljon iloa! 🙂 ihanaa lämmintä kesää sinnekin ja kiitos kommentista!

   • Riikka sanoo:

    Oli kiva kuulla ajatuksiasi aiheesta! Sitä en tarkoittanut epäillä lainkaan, onko teidän lapsilla mielikuvitusta, vaan uskon, että tarjoatte kyllä loistavat puitteet lastenne elämälle. Kiitos vastauksesta!

 15. heidisusanna sanoo:

  Meillä on lapsen oma kesäkeittiö viihdyttänyt jo pari kesää ja edellee joka päivä on vähän alle 3v tyttö siellä kokkailemassa. Käytännössä kapea pöytä, joka on lapsen tasolla ja pöydän yläpuolella naulakko, mihin voi mukeja ja tiskiharjaa ripustella. Pöydän pinnan päällystin vahakankaalla, niin on helppo puhdistaa pyyhkäisemällä. Astiat on kirpparilöytöjä ja saa talveks vaan laatikkoon varastoon tai sitten pestä sisäkäyttöön. Tiettyjen kukkien kastelu on myös hänen luottotehtäviään omassa pihassa. Ihanaa, kun pääsee suunnittelemaan omaa pihaa. 🙂
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten ihana idea ja varmasti kauniskin!! 🙂 Meillä tytöt on hylänneet oman leikkikeittiönsä jo vuosi sitten (sisällä) niin ei tullut mieleen ulkokeittiö, mutta ulkonahan se voisi vaikka toimiakin! 🙂 Kukkien kastelu on meilläkin tyttöjen mielipuuhaa! Ja kyllä’, oman pihan suunnittelu on aivan ihanaa! Mahtavaa kesää sinne ja kiitos kommentista <3

 16. Nemi sanoo:

  Meillä oli veljen kanssa lapsena venerata! Nopealla googlailulla löysin ainakin BR-lelujen sivuilta samantapaisen.
  Venerata oli tosi kova hitti, jolla leikittiin yhdessä pihapiirin lasten kanssa. Rata koostui paloista, joten sen sai koottua monella tapaa. Se sisälsi myös erilaisia toiminnallisia osia, kuten myllyn, jota pyörittämällä veneet liikkuivat radalla eteenpäin.
  Veneiden kyytiin laitettiin esim. Kindermuna-leluja, joille rakennettiin koteja radan varrelle.
  Mulle on jäänyt niin kivoja muistoja kyseistä lelusta, että oli pakko vinkata!

  Ihanaa kesää teidän perheelle! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei mä kattelin noitakin!! Meillä oli myös päiväkodissa tuollainen venerata, ja se oli ihan mahtava vaikka musta tuntui että sillä pääsi tosi harvoin leikkimään 😀 TYttöjen päiväkodissa on kans tämä venerata ja se on kyllä hauska! Kiitos vinkistä ja ihanaa kesää sinnekin<3

 17. Heidi sanoo:

  Hei

  Tuommonen iso uima-allas täynnä vettä painaa sitten aika paljon, eli terassin runkorakenteet täytyy olla jykevät, varsinkin jos terassi on reilusti maanpinnan yläpuolella.
  Meillä on ollut sellainen yli 3m halkaisijaltaan monta vuotta ja ollaan kyllä tykätty.

 18. Anita sanoo:

  Niin ajankohtainen aihe!
  Me päädyttiin itse ostamaan liukumäki ja kiikut lapsille. Lisäksi löytyy uima allas ja teltta ja paljon pyöriä, mopoja ja traktoreita. Hiekkalaatikkoa rakennellaan parhaillaan ja mietitään mihin sijoitetaan. Muutaman vuoden päästä hankin myös trampan, koska se oli kaikkein parasta kesässä aina lapsena:)
  Meillä tosin on todella iso nurmikkopiha,johon vaan on tavaraa hankala sijoittaa kun kaltevana piha rajoittuu jokeen:)
  Ihania ideoita. Musta vaan tuo pomppulinna ois varmaan semmonen hetken huumaa juttu. Nuo bOblesit on kyllä kans aika mahtavia, niitä pitäis raskia itsellekin hankkia:D
  En nyt oikein osannut kantaa ottaa nuihin sun pohdintoihin. Mut suosittelen omalla kokemuksella liukumäkeä, siitä ainaki lapset tykkää tosi paljon:D tulipa sekava kommentti.

  Ihanaa kesää teille! ♡

 19. Käpytin sanoo:

  Moi! En huomannut ehdottiko joku jo mutta ehdotan niitä semmoisia voimistelurenkaita, niistä saa tehtyä keinunkin kun on oikean kokoinen laudanpätkä. (ja luulisi suoraan siihen tarkoitukseenkin olevan valmiita ”keinu” osia) toinen hitti olisi varmasti puolapuut! (joista saa myös tehtyä liukumäen pitkällä penkillä) nämä eivät kuitenkaan vie paljon tilaa kun saa ”sivuun” vaikka sen uimaaltaan tieltä

 20. Santtu sanoo:

  Meillä on trampoliini terassilla ollut jo 2 vuotta ja ei siitä kuulu minkäänlaista ääntä paitsi tietysti kun pomppii niin ei sitä äänettömästi voi pomppia :D. Itse trampoliini ei liiku minnekään suuntaan kun siinä pomppii, ne on sen verran jykeviä/painavia että pysyvät paikoillaan. Itsekin siinä lasten kanssa pomppinut eikä se itse trampoliini liiku/siirry/hypähtele minnekään! Suosittelen!!

 21. Sensei sanoo:

  meillä on terasilla pieni sählymaali 3v tytölle ja pari pientä sählymailaa sekä palloja. Toimii myös pienenä jalkapallomaalina ja frisbee maalina. Meillä tykätään kovasti! ja jos vaan useempi maila niin porukallaki saa hyvät pelit aikasiks 🙂

 22. Jessica sanoo:

  Aivan ihanaa lukea sun kaikkia postauksia ja etenkin lapsista juttuja näitä sisustusjuttuja 🙂
  Minullakin tuli mieleen että saisiko voimistelurenkaat sinne. Minun tyttöni rakastaa niissä roikkua ja keinua ja ovat tosi hyvä juttu koko keholle 🙂
  Myös sellainen iso verkkokeinu on ihana tai sitten ihan semmoinen pieni oma muovikeinu Novalle..(mutta ei vielä tänä kesänä tietenkään)
  Pienempi trampoliini olisi varmasti kiva 🙂
  Kesäkeittiökin voi olla aika kiva jos siinä saa leikkiä myös vedellä ja esim lehdillä/nurmikolla/kivillä yms. Silloin se voi olla hauskempaa kuin sisällä jossa ei ehkä voi läträtä vedellä 🙂
  Ihania terassipäiviä 🙂

 23. Meillä on tuommonen pomppulinna (tai ei nyt just sama mikä kuvassa..) mutta joo joka kesä se on kauheen kiva juttu kun se kasataan käyttöön, mutta eipä se into kestä päivää pidempää. Siinä ei tosiaankaan saa pompittua läheskään niinkuin trampalla, joten se on aika tylsä ihan ymmärrettävästi. Joten en sitä suosittele :/

  Hiekka/vesipöydästä lapset on ainakin päiväkodissa tykänny kovasti, mutta voin kertoa, että ei se hiekka siellä pysy, sitten sitä on koko lattia täynnä… 😀

  Luulen, että lapsille riittää hyvin takapihalle just joku teltta, perus keinu ja vaikka se uima-allas, ja ihan vaikka sisältä valkkaavat leluja mukaan, koska kuitenkin käytte sitten puistoissa yms. missä on kaikki härpäkkeet ja hiekkaleikit jne. 🙂

 24. Anniina sanoo:

  Mä oon viettäny kaikki lapsuuteni kesät aina mökillä ja ikinä tullut muulle tarvetta kun tramppa löyty! Siinä kun onnistuu hypyt, pallopelit, hipat ja kaikki muutkin 😀 Ja meillä siis nurtsi oli niin pehmeetä et ne jalat meinas aina upota maahan niin alle laitettiin semmoset lankut ja ne ruuveilla kiinni trampan jalkoihin niin ei uponnu, et kyl ne saa puuhun kiinnikkin!

 25. M sanoo:

  Mä en laittais siihen mitään isoa. Se terassi on loppujenlopuksi aika pieni. Tai nyt ainakin se vapaaksi jäävä alue.
  Se isohkon uima-altaan tyhjentäminen ja puhdistaminen sit talviteloille on niin rkky homma, et huhhuh.
  Onhan siinä vieressä ihan leikkipaikka keinuineen, kiipeilytelineineen ja hiekkiksineen. Iltapäivästä iltaan se on kuitenkin vapaasti käytettävissä.

 26. Moi sanoo:

  Hei!
  Kokeile siirtää se leikkikeittiö sisältä pihalle,me saatiin naapurista semmoinen ja mietin että ei se sisään oikein mahdu,mutta tyttö kokkaa mielellään pihalla sillä..pistää kiviä,hiekkaa,kasveja ja tekee ruokaaToki keittiö rähjääntyy,mutta käyttöönhän nämä on tarkoitettu

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.