Vähän isompien tyttöjen lastenhuoneet

02.06.2017

Tämä viikko ollaan tehty kotona kunnon kevätsiivousta ja käyty läpi kaikki ne tavarat mitä ei jaksettu käydä mun supisteluiden takia muuton yhteydessä läpi viime syksynä. Ja voi pojat että sitä tavaraa on riittänytkin. Lastenhuoneiden vuoro oli kätevästi alkuviikosta kun tytöt olivat vielä päiväkodissa. Miten sitä aina kertyykin kaikkea sellaista, mikä lapsista tuntuu sen hetken ajan maailman tärkeimmältä, esim. mäkki- ja kindermunalelut ja satunnaiset vessapaperirullakaukoputket, ja sitten ne sen hetken jälkeen unohtuu ikiajoiksi, mutta huone täyttyy niistä. Nyt huoneeseen jäi vain ne tärkeimmät, oikeasti ostetut ja lahjaksi saadut lelut, kirjat ja askartelutarvikkeet, ja nyt huoneissa mahtuu olemaan ja on helppo löytää haluamansa tavarat.

Samalla käytiin kaapit läpi ja tehtiin vaate- ja kenkäinventaario. Paljon lähti vaatetta kirppikselle ja tietty osa säästettiin myös Novalle, mutta otettiin kuitenkin pois kaapista pyörimästä. Mä säästän Novalle vaan ne kaikista suurimmat lempparit, koska siihen on kuitenkin monta vuotta että tänhetkiset vaatteet on Novalle sopivia, ja mullakin maku muuttuu ja kehittyy kokoajan. Syksyllä varmaankin sitten Lastentorilla myyn vaatteita pois, ja mahdollisesti myös Ipanaisessa.

Me lähdettiin muokkaamaan huoneita siivouksen jälkeen vähän paremmin tyttöjen ikään sopivaksi. Kumpikin on jo kasvanut ohi taaperoiden puisista tuoleista ja matalasta pöydästä, ja oli aika laittaa leikkihuoneeseen ihan kunnon työpöytä. Meiltä löytyi sopiva pöytälevy jo valmiiksi. Molemmille on tarkoitus ostaa vielä ergonomiset kunnon työtuolit joissa on hyvä istua ja joiden korkeutta saa muokattua, mutta näin ensihätään laitettiin pari ylimääräistä pinnatuolia pöydän ääreen.

Leikkihuoneessa on nyt pöydän lisäksi vielä tyttöjen korkea laatikosto joka on täynnä pikkulegoja ja ylemmissä laatikoissa on muita leluja joilla he leikkivät vähän harvemmin. Lisäksi siellä on kaksi Fabelabin lelusäkkiä joissa on pehmoleluja ja nukkeja. Vaatekaapin alimmilla hyllyillä on sitten vielä kaksi isoa korillista duploja. Leikkihuoneeseen on tulossa vielä sellainen levitettävä sohvasänky jossain vaiheessa, niin leikkihuone toimii tällöin hyvin myös vierashuoneena, ja sänky muuntuu myöhemmin sitten Tiaran sängyksi kun hän saa oman huoneen ja Nova muuttaa Zeldan kanssa samaan huoneeseen. Tai näin ainakin on suunnitelmissa tällä hetkellä, mutta suunnitelmat saattavat toki muuttua.

Nukkumahuoneeseen ostettiin uusi kirjahylly, koska tytöt kantavat niin paljon kirjoja yläkertaan ja ne ovat aina olleet ihan hujanhajan siellä. Alunperin pidin ne alakerrassa, koska luetaan paljon yhdessä, mutta nyt jätettiin sitten alakertaan vaan yksi kirjakori jossa on aina vaihtuva valikoima luettavaa saatavilla, ja loput kirjat ovat tuossa kirjahyllyssä. Alakerrassa meillä on kirjakorin lisäksi kaikki lautapelit ja palapelit, ja lisää askartelutarvikkeita, koska ne on sellaisia juttuja mitä me tykätään tehdä yhdessä koko perhe usein.

Lisäksi nukkumahuoneessa on matala säilytyslaatikosto joka on täynnä barbeja ja niiden kamppeita, sekä poneja. Me ajateltiin että on hyvä ratkaisu pitää legot ja barbit/ponit eri huoneessa, koska silloin ne eivät ehkä sekoitu yhdeksi sekasotkukasaksi vaan ne on helpompi kerätä leikkien jälkeen. Saa nähdä miten tämä toimii käytännössä.

*Osa sisustusesineistä on saatu blogin kautta. 

Tytöt ovat ainakin itse nyt tosi tyytyväisiä näihin uusiin järjestyksiin huoneissa, ja niin ollaan mekin. Vaikka olen iloinen että tytöillä on nyt kivat huoneet missä olla, niin toivon kovasti että tänä kesänä olisi niin ihanat säät että he eivät kovin paljoa kerkeäisi niissä edes viettää aikaa.

Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua kaikille <3


27 Responses to “Vähän isompien tyttöjen lastenhuoneet”

 1. Katriina sanoo:

  Moikka! :) Näyttää ja kuulostaa hyvältä! :) Miten hyvältä tuntuukin kun saa raivattua tarpeettomia leluja ja muuta epäkäytännöllistä pois! Meillä on vähän sama tilanne sikäli, että pitäisi uudistaa ja päivittää lastenhuone poikien nykyisiin tarpeisiin sopivammaksi. Jotenkin hyvin sanottu, kun sanoit tyttöjen kasvaneen taaperoaikojen matalista pöydistä ja tuoleista. Meidänkin lastenhuone on jäänyt juurikin tuohon vaiheeseen, vaikka pojat ovat jo neljä ja- kolmevuotiaita :) Anteeksi, kommentoin taas myös asian vierestä: ihana teidän terassi! <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! :) Kiitos hurjan paljon <3 :) Oli kyllä hyvä tämä uudistus, ainakin toistaiseksi huoneet pysyneet paljon paremmin siistinä ja tytöt myös viihtyvät enemmän, selkeästi oli jo päivityksen aika! :) Tsemppiä lastenhuonepäivitykseen jos päädytte sellaisen tekemään ja ihanaa kesää! :)

 2. Juulia sanoo:

  Ihanan ja viihtyisän näköiset huoneet! Niin piristävää aina siivota ylimääräisiä pois ja muuttaa sisustusta. Meilläkin pitää keksiä joku fiksu ratkaisu huoneiden kanssa, koska esikoinen aloittaa koulun syksyllä ja alkaa oikeasti tarvimaan vähän omaa rauhaa ainakin läksyjen teossa.
  Mistä tuo kynä-vihkoteline on? Näyttää kätevältä ja pöytä näyttää siistiltä kun on tuollaisissa lokeroissa tarvikkeet.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 Se on kyllä tosi piristävää! :) Mekin just ajateltiin että nyt on kunnon pöytä sitten kouluakin ajatellen :) Teline on Ikeasta ja se on kyllä aivan huippu kun saa kaikki pikkutilpehöörit sinne pyörimästä, samoiten kuin vihkot ja tarrat!

 3. Anne sanoo:

  Hei,
  Mistä nuo leikkihuoneen ihanat metsäverhot on ostettu? Ovatko olleet teillä jo kauan? Mietin, että mahtaako niitä enää löytyä kaupoista.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa, ne on Annon viime syksyn mallistoa ja ostettiin Anttilasta konkurssimyynnin aikaan, eli ei taida olla missään enää :/ Ne on kyllä tosi ihanat!

 4. sanna sanoo:

  Ajattele jos jos teille joskus tulisikin pikku batman niin menis kaikki uusiksi..

 5. .. sanoo:

  miksi nova muuttaa zeldan kanssa samaan huoneeseen? eikö olisi helpompaa ja järkevämpää että isot tytöt joilla on vähemmän ikäeroa ja samanlaiset rytmit, ovat samassa huoneessa?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   ”Tai näin ainakin on suunnitelmissa tällä hetkellä, mutta suunnitelmat saattavat toki muuttua.”

   Juuri nyt me ajatellaan niin että koululainen eli esikoinen tarvitsee oman huoneen, ja pienemmät voivat olla yhdessä, mutta jos tytöt itse haluavat toimia eri tavalla ja/tai tämä ratkaisu ei toimi niin sitten mennään tilanteen mukaan :)

 6. Ksenya sanoo:

  Oi onko Zelda vasenkätinen?

 7. Jenni S. | big mamas home sanoo:

  Minusta erilliset lasten makuu- ja leikkihuone olisi ihanteellinen tilanne. Olisi ihanaa rauhoittaa nukkuminen erilliseen huoneeseen. Varsinkin, kun lapset ilmeisesti viihtyvät yhteisessä makuuhuoneessa.
  Minullakin olisi yksi lastenvaaterumba edessä. Haluan käydä esikoisen vaatteet läpi, ennen vauvan syntymää. Mun oma tyyli, myös vauvanvaatteiden suhteen on selkeytynyt huomattavasti, esikoisen vauva-ajasta, joten tulen varmasti ostamaan Baby B:lle niitä oman näköisiä vaatteita. Kiitos, kun muistutit näin ohimennen tuosta Ipanaisen kirppiksestä. ;) Meidän pitäisi suorittaa myös lelulaatikoiden raivaus ja järjestely ja eritellä taaperon ja vauvan lelut.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se on kyllä tosi kätevä ratkaisu ainakin toistaiseksi! :) Tsemppiä lastenvaate- ja järjestelyrumbaan, siihen saa kyllä kulumaan ikuisuuden jos toisenkin :D

 8. Kati sanoo:

  Nimim. Sanna
  Pikku Batman? Ai poikako? Eikö poikalapsi voisi asua tuollaisessa huoneessa ilman että ’kaikki menee uusiksi”? Hohhoi..:)
  Kiva ja käytännöllinen sisustus!

 9. PiPa sanoo:

  Kyllä Batman boy viihtyy tuollaisessa huoneessa oikein hyvinJa mikä mukavaa kolmen super kivan systerin kanssa…jee

 10. neito sanoo:

  Meillä just ekaluokan päättänyt POIKA totesi, että monta vuotta sitten kerhossa oli tyhmästi jaettu leikki-huoneet tyttöjen ja poikien huoneisiin. Että hän kuulemma leikki ”tyttöjen” huoneessa, koska siellä oli kuulemma paremmat lelut. Joten eiköhän annetta lasten olla lapsia ja jättää turhat jaot pois.

  • Pauliina sanoo:

   Apua miten on mahdollista että leikkihuone on jaettu sukupuolen mukaan?! Olen itse kasvatusalalla ja tuntuu todella vanhanaikaiselta…

  • iinustii sanoo:

   Joo, kuulostaakin kyllä aika typerältä ja vanhanaikaiselta jaolta jos oli tosiaan sukupuolen mukaan eroteltu… meillä päiväkodissa pidettiin esim. pikkulegot (siis niin ”tyttöjen” kuin ”poikienkin”) ja barbit/ponit eri huoneissa ihan vain käytännön syistä – helpotti lelujen keräämistä ja antaa kaikille lapsille paremmin leikkirauhan, kun kaikki lelut ja tavarat ei ole samassa nurkassa.

 11. Venla sanoo:

  Vaude miten oot sisustanut. Mistä tuo musta avain helmien päässä on?

 12. iinustii sanoo:

  Ai että, tälleen lapsia päiväkodissa työkseen hoitavan korvissa varsinkin barbien ja legojen pitäminen eri huoneissa kuulostaa aikalailla TÄYDELLISELTÄ idealta! :D Muutaman lapsen kanssa se on tod näk vielä ihan suht helppo myös toteuttaa käytännössä, päiväkodissa se onkin sitten jo vähän haastellisempaa, heh.

 13. Emmye sanoo:

  Tyttöjen huone näyttää kivalta! Olisi kiva tietää millaisiin tuoleihin päädytte. Hankimme tytölle työtuolin ennen koulun alkua, kun sisustettiin huonetta uudelleen. Ei ollut helppo tehtävä löytää tuolia, jota tyttö pystyi itse säätämään: paino ei riittänyt istuinosan laskemiseen yms. Tytön tuoli on IKEAsta, mutta olisi kiva tietää, mihin te päädytte.

  Teidän terassi näyttää tosi kivalta ja rentouttavalta paikalta.

 14. Susa sanoo:

  Ootteko ollut tyytyväisiä nuihin Ikean trofast hyllyihin? :) Onko kestänyt hyvin käytössä?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.