Perheen pienin lukutoukka – Lukeminen vauvalle

01.06.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Sandviksin kanssa.

Nova täyttää ensi viikolla neljä kuukautta, ja hän on nykyään jo paljon enemmän hereillä ja aktiivinen. Mä oon alusta asti lukenut pienen iltalorun neidille, mutta nyt viime viikkojen aikana hän on alkanut kiinnostumaan kirjoista. Hän on oppinut tarttumaan esineisiin ja liikuttamaan niitä, ja se on myös auttanut kirjoista kiinnostumisessa. Kirjoja on kiva rapisuttaa, laittaa suuhun, ja paiskoa menemään.

Olen myös huomannut Novan kanssa, miten kirjojen lukeminen rauhoittaa häntä jos hänellä on sattunut olemaan vaikka harmitus. Autossa meillä on myös aina pehmokirja mukana, se on iso ja tarjoaa tekemistä hereillä olevalle vauvalle pidemmänkin matkan ajaksi. Kirja myös pysyy hyvin vauvan sylissä ja käsissä, joten se ei tipu eikä sitä joudu nostelemaan. Me luetaan päiväsaikaankin paljon yhdessä, ja hän on tosi kiinnostunut kirjoista.

Kaikkien lasteni kanssa olen aloittanut lukemisen tosi varhain, jo parin kuukauden iässä, ja olen lukemisen tärkeydestä kirjoittanut aiemminkin blogissani. Esikoisen kanssa liityin Vaukirjaan jo raskausaikana, ja sieltä sai aina sopivaa luettavaa kuhunkin ikäkauteen. Koin myös todella hyödyllisiksi Vau-kirjakerhon pakettien mukana tulleet vanhempien oppaat joista sai vinkkejä leikkeihin, lukemiseen ja esimerkiksi nukkumiseen.

Lukeminen kehittää lapsen sanavarastoa ja ilmaisukykyä, ja myös vanhemman ja lapsen vuorovaikutusta. Vauvan äidinkieli alkaa kehittyä jo ennen kuin vauva oppii puhumaan itse, ja lukeminen on siinä tärkeässä roolissa. Etenkin myös meidän kaksikielisessä perheessä on tärkeää että vauvalle luetaan paljon ja hänelle sanoitetaan arkipäiväisiä asioita, molemmilla kielillä. Kaksikielisten lasten kielenkehitys voi olla hitaampaa kuin yksikielisten, joten me halutaan tukea kielten oppimista kaikin mahdollisin keinoin. Ainakin toistaiseksi se on toiminut, lapsemme ovat oppineet puhumaan vallan mainiosti ja monipuolisesti, esikoinen jopa poikkeuksellisen aikaisin ja toinenkin ihan normaalivauhdissa.

Mä itse rakastan kirjoja ja lukemista ja se on aina näkynyt meidän vanhemmuudessa myös, lukeminen on varmasti se mitä eniten yhdessä tehdään lasten kanssa, ihan joka päivä. Toki me touhutaan paljon muutenkin ja leikitään ja liikutaan, mutta lukeminen on sellainen mukavan rauhallinen yhteinen puuha, ja vähintään iltasatu luetaan poikkeuksetta joka ikinen päivä. Novalle oma, ja isommille sitten omat pidemmät satunsa.

Sandviksin kirjakerhojen idea on se, että niistä löytyy aina ikään sopivaa ja mielenkiintoista luettavaa ihan teini-ikään asti.

Vau-kirja on 0-6 -vuotiaille suunnattu kirjakerho, joka kasvaa lapsen mukana. Kirjapaketit on räätälöity lasten iän mukaan, jotta varmistetaan että lapselle voidaan lukea aina oman ikätasonsa mukaisesti. Novan ikäisten kirjat sisältävät kaikkea ihanaa näperreltävää ja rapisteltavaa, loruja esimerkiksi peilejä.  Taaperoille on jo tarinoita, värejä ja muotoja ja numeroita ja kurkistusluukkuja, ja isommille sitten pidempiä tarinoita. Vau-kirjaan voi liittyä jo raskausaikana. Vau-kirjan paketista Novan ehdottomat suosikit on Pus Pus -kirja jossa on paljon vauvojen naamoja sekä peili, ja rapiseva Arvaa kuka? joka meiltä löytyy nyt kaksin kappalein, sillä se meillä oli tallessa myös Tiaran vanhoista vau-kerhon vauvakirjoista. Siitä etenkin rapiseva ankkasivu on Novan lemppari rutisteltava, ja tämä meillä kulkee aina autossakin mukana.

Disney-kirjakerhossa lapsi saa paketissa aina yhden isomman Disney-kirjan, jossa on klassikkosatu tai elokuvista tuttuja tarinoita, yhden pienemmän Disney-kirjan jossa seikkailevat Ankkalinnan hahmot ja Mikki, sekä yhden Disney-lelun joita ei saa missään muualla. Klassikkosaduista löytyy mm. uudet Vaiana ja Doria etsimässä.

Twinsy on alakouluikäisille tai jo lukemaan oppineille suunnattu, ja kirjat ovat sellaisia että lapsi mielellään lukee niitä itsekseenkin. Niissä on mukaansatempaavia tarinoita ja aiheet ovat juuri sellaisia jotka ainakin itseäni kiinnostivat alakouluiässä. Twinsylla on myös oma appi, jossa satua voi samaan aikaan kunnella kun itse selaa kirjaa, mikä auttaa hienosti jos opettelee vasta lukemista.

LUKIJATARJOUS: 

Normaalisti Vau-kirjakerhoihin liityttäessä pitää maksaa tutustumispaketista pelkät postikulut 4,90 — 6,90 €, mutta Sandviks tarjoaa kaikille lukijoilleni nyt myös postituksen. TÄMÄN linkin kautta kirjakerhoon liittyjä voi valita kuudesta eri vaihtoehdosta (neljä Vaukirjan vaihtoehtoa, kaksi Disney-kerhon) mieleisensä tutustumispaketin, lapsen iän tai mieltymysten mukaan. Tarjous on voimassa 31.7. asti.

Tutustumispaketista saa hyvän käsityksen siitä mitä kerhon paketit pitävät sisällään, joten jos lapsi tykkää siitä, kannattaa jäsenyyttä ehdottomasti jatkaa. Vaukirjan jäsenyys on vaivaton, eikä se velvoita mihinkään. Ei minimiostoihin eikä vähimmäiskestoon. Jäsenyyttä voi hallita eli perua paketin / irtisanoa tai laittaa jäsenyyden tauolle / tarkastella omia laskutustietoja / antaa palautetta  kerhon netin salasanasuojattujen jäsenen omien sivujen kautta, tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse. Kerhon jäsenenä saa kotiin kannettuna kirjapaketin noin kerran kuussa (tai useammin / harvemmin, jos niin haluaa).  Hinnat ovat edullisia: paketit maksavat aina alle pari kymppiä (14,95 – 19,80 €) plus postikulut 3,95 — 6,90. Kaikki kirjat ovat ehdottoman turvallisia ja myrkyttömiä, joten niitä voi vauva huoletta vaikkapa maistella, niinkuin meidän Novakin kovin mielellään tekee.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Vaukirjaan, mulla on siitä omakohtaista kokemusta monen vuoden ajalta ja meillä kirjat ovat ehdoton hitti. Lisää meidän perheen lukemiskokemuksia löytyy ”Lukeminen” -tägin alta runsaasti.

Yhteistyössä Sandviks.

Ihanaa päivää kaikille!


19 Responses to “Perheen pienin lukutoukka – Lukeminen vauvalle”

 1. Karoliina sanoo:

  Hei, mä oonkin miettinyt, millaisia kirjakerhoja nykyisin lapsille on! Itse lukutoukkana ja opettajana haluan lukea lapselleni paljon, lukeminen on niin supermonella tavalla hyväksi, kuten sä jo mainitsitkin :)
  Lukeminen aloitettiin meillä jo vastasyntyneenä, tosin nyt pian neljän kuun iässä on siirrytty just noihin enemmän vauvalle sopiviin, kun on alkanut värit ja tarttuminen kiinnostaa enemmän. Enää ei ne mulle miellyttävimmät oo niin jänniä vauvan mielestä :D
  Kiitti siis vinkistä, lukeminen on parasta!
  -Karoliina / http://suutarinlapsilla.com

 2. Westend Mum sanoo:

  Lukeminen on kehityksen vuoksi tärkeää, mutta tosiaan myös aivan mahtavaa yhdessä olemista :)
  http://westendmum.fi

 3. Nimetön sanoo:

  Hyvältä näyttää …ihanat muksut

 4. Nimetön sanoo:

  Hei, linkki ei toiminut :)

 5. Mävaan sanoo:

  Harmi kun nää linkit ei toimi. Viimeksi kokeilin myös tilata tutustumispakettia.. Lomaketta ei voi lähettää. Maksullisia paketteja kyllä onnistuu mutta tää ei vaan toimi.

  • Suvi sanoo:

   Hei! Täällä vastailee Vaukirja. Huomasimme viestinne ja kävimme vielä kertaalleen tarkistamassa linkit, ja ne kyllä toimivat kaikilla meidän selaimillamme. Olen todella pahoillani, jos linkit ovat olleet jonkin aikaa toimimatta ja pyydän yrittämään uudelleen. Jos ette vieläkään jostain syystä saa tilausta läpi, ottakaa yhteys asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@vaukirja.fi tai 010 806330. Siellä osataan auttaa eteenpäin :-)

 6. yotimix sanoo:

  Minun täytyy olla erimieltä Vau-kirjan toiminnan suhteen. Omakohtaisen kokemuksen mukaan ihmettelen miten koko firma pysyy pystyssä.
  Olen ollut jäsenenä siinä kohta 2 vuotta. Ongelmaa on ollut. Ensimmäinen ongelma oli tutustumispaketin lähettämisessä. Soitin sen perään kaksi kertaa, sitten se tuli.
  Sen jälkeen laskuja on tullut paketeista jotka olin netissä etukäteen perunut, mutta heidän tietokantaansa hyvin hitaasti päivittyneet. Niitä on saanut sitten soitella ja perua.
  Minulla oli asetuksissa että kirja pakettia tarjotaan 4 viikon välein, niitä tarjottiin ihan miten sattuu. Oli 2 viikon välein, oli viikon välein, oli 4 viikon välein.. ikinä en ollut kärryillä milloin ne tulee.
  Huippuna nyt että olen vieläkin aktiivinen jäsen jonka tiedoissa lukee että kirja pakettia voisi tarjota 3 viikon välein ja minulle kirjapakettia on viimeksi tarjottu tammikuussa. En ole vielä ollut yhteydessä että mistä tämä hiljaiselo johtuu.

  Tämän halusin vain kertoa. Paljon ongelmaa itse toiminnassa. Tuotteet ovat kuitenkin ollut erittäin laadukkaita ja niihin olemme olleet erittäin tyytyväisiä.

  • Suvi sanoo:

   Hei, kiitos kommentistasi ja olen todella pahoillani, että jäsenyytesi on ollut noin takkuileva. Välitän palautteesi eteenpäin, jotta voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme parempaa ja sujuvampaa palvelua. Ystävällisin terveisin Suvi / Vaukirja

 7. Janina sanoo:

  Heippa!
  Hyödynsin viime yhteistyöpostauksessasi tätä samaa tarjousta ja minun kohdallani kaikki ei valitettavasti toiminut niinkuin piti. Lasku postikuluista ilmeistyi kuitenkin postiin ja soittamalla ei asiakaspalveluun saanut yhteyttä ja sähköpostiin sain vastaukseksi vain saman laskun uudestaan. Kaiken lisäksi tilaamani paketin tuotteet olivat jotain ihan muuta kuin piti.
  Tämä ei tietenkään ole iinan vika millään tavalla vaan Sandviksille olisin halunnut palautetta antaa, mutta sekään ei tainnut mennä perille. Haluaisin vain varoittaa muitakin, että olkaa tarkkana etteivät kohtele väärin.
  Ihanaa että luette paljon tyttöjen kanssa, se jatkuu ihanana harratuksena varmasti pitkään ja lukemisesta saa paljon sekä iloa että hyötyä.

  • Suvi sanoo:

   Hei Janina, kiitos kommentistasi ja olen todella pahoillani, että jouduit kokemaan turhautumista liityttyäsi kerhoon. Viimevuotinen blogikampanjamme oli ensimmäinen laatuaan, ja valitettavasti emme olleet osanneet ottaa aivan kaikkea huomioon. Anteeksi ja toivottavasti annat vielä kerholle mahdollisuuden! Ystävällisin terveisin Suvi / Vaukirja

 8. Anomuumi sanoo:

  Voiko tuota tilausta tehdä, jos ei ole omia lapsia mutta haluaisi ilahduttaa kaveria ja hänen lastaan?

 9. Ida sanoo:

  Ei luity muuten välttämättä tuo kirjojen lukeminen puheen kehitykseen. Itse opin vasta kaksi vuotiaana, vaikka minulle luettiin myös todella paljon.

  Hienoa kun luet! :)

  • mervi sanoo:

   Hei. Nyt on ihan pakko kommentoida ja todellakin puuttua tähän osaltaan ehkä tietämättömyyteen,joka tekstissä loistaa. Viivästynyt puheenkehitys EI johdu lukemisesta/lukemisen puutteesta. Se on Ns. Synnynäinen ominaisuus tai meidän lapsen kohdalla suun lihakset eivät kehittyneet,Eli sanojen muodostaminen vaikeaa. Asioista pitää Aina ottaa selvää,tämä on todellakin asia,josta väärien ja musta tuntuu-anmettavien tietojen perusteella ihmiselle muodostuu negatiivisia ennakkoluuloja ja erilaisuus koetaan huonona. Vanhempia syyllistetään,vaikka mikään mitä on jätetty tekemättä tai tehty,EI niitä suun lihaksia voi muuksi muuttaa. Toivonkin jatkossa,että tehdään huolellinen taustatyö ja sitten julkaistaan teksti. Kiitos,kun sain avata asiaa

 10. Kvaakkuli sanoo:

  Hei! Mua kiinnostaa toi teidän kaksikielisyys, ootko avannut sitä joskus aiemmin vai onko se sellainen, mitä et halua sen enempää avata. Just missä suhteessa sukulaiset puhuu suomea tai ruotsia, kaverit yms., taustoja siis.

 11. Mekin ollaan Vau-kirjakerhon jäseniä ja oon kyllä tykännyt kerhon kirjoista. Pehmokirjat on meidän vauvalle ihan hitti ja äiti arvostaa pakettien helppoa perumista/siirtämistä/sisällön muokkaamista netissä :)

 12. Katja sanoo:

  Tuon linkin kautta liittymistä/tilausta ei pysty tekemään. Aivan kuin kohdasta: ”Haluan liittyä kerhoon ja saada ilmaisen tervetuliaislahjan.” puuttuisi raksin paikka,jonka jälkeen pääsisi klikkaamaan lähetä painiketta. Liittyminen on vähän vaikeaa jos tätä ei saada toimimaan.

 13. Mariia sanoo:

  Tämä ei nyt liity aiheeseen, mutta olisiko mahdollista jossain vaiheessa saada arvostelua noista Cybexin Priam -vaunuista? Vaununhankinta olisi kohta edessä ja kaupassa testatessaan vaikuttivat ainakin tosi hyviltä, mutta kokemuksia ei hirveästi tunnu löytyvän netistä. Ja jos mahdollista, niin olisi kiva kuulla, mikä niissä on hyvää/huono verrattuna muihin vaunuihin, mistä teillä on kokemusta :)

 14. Tiiu sanoo:

  Ei toiminut täälläkään ilmaispaketin tilaaminen. Ei myöskään viimekerralla kun tästä oli samanmoinen kampanja. Huoh.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.