Lauantai kiipeilypuistossa

03.06.2017

Meidän lähipiirissä ei tänä vuonna ollut valmistujaisia, ja niinpä tämä olikin meidän perheelle aivan tavallinen lauantai. Haluan kuitenkin onnitella ihan superpaljon kaikkia jotka tänään päättivät peruskoulunsa tai valmistuivat ammattiin tai ylioppilaaksi. Hieno saavutus!

Me nukuttiin aamulla pitkään koko perhe, ja jatkettiin eilenkin mainittua siivousprojektia sitten meidän makuuhuoneessa Novan aamupäikkäreiden ajan. Huh! Nyt on meidän aikuistenkin kaikki vaatteet käyty läpi ja jaettu neljään kasaan: kierrätykseen, lahjoitettavaksi, myyntiin ja säästettäväksi. Aika paljon tyhjemmältä näyttää nyt kaapeissa, mikä on ihana. Paljon helpompi löytää ne kivat vaatteet jotka näyttävät hyvälle, kun päälle ei vyöry ensin kolmea hyllyllistä vaatteita, jotka olivat ”ihan ok ehkä joskus ennen raskautta”.

Aamupäivän siivoilujen jälkeen me pakattiin kimpsut ja kampsut ja otettiin nokka kohti keskustaa ja Töölönlahtea, sillä Töölönlahden rannalta löytyy huikea kaikille ilmainen kiipeilypuisto joka meillä oli vielä testaamatta. Olen lukenut siitä jo monta kertaa ja tänään törmäsin Elsan postaukseen puistosta ja päätin että nyt kyllä mennään! Ja oli kyllä ihan mahtava puisto, meillä oli niin hauskaa kun kiipeiltiin ja riehuttiin siellä. Tiara ja Otto kiipeilivät vaikka kuinka korkealle ja me otettiin Zeldan kanssa vähän iisimmin.

Tuosta tulee kyllä ehdottomasti tämän kesän hitti, kansalaispuistossa kun viihtyy helposti vaikka koko päivän kun siellä on hyvin tilaa piknikkeillä ja käydä kävelyllä ja mennä vaikka suppailemaan (mitä en vieläkään ole kokeillut, pitäisköhän viimein tänä kesänä??).

Puisto sopii tosi hyvin just vähän isommille lapsille jotka uskaltavat jo kiipeillä ja touhuta enemmän, ihan pienille siellä ei ollut oikein mitään eikä tarvinnutkaan meidän puolesta. Myös aikuisten kuntoiluun puisto on ihan huikea, vähän erilaista treeniä saa kun juoksee temppurataa läpi ja roikkuu tangoissa ja köysissä. Puistossa oli paljon ihmisiä mutta silti hyvin tilaa kaikille eikä tarvinnut jonotella mihinkään. Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan jos ette ole vielä käyneet!

Puistoreissun jälkeen tytöt jäivät vielä pihalle leikkimään ja puhaltamaan saippuakuplia ja me tehtiin pitkästä aikaa kermaista tomaattipastaa ruuaksi. Oli ihana syödä pastaa pitkästä aikaa, jotenkin sitä aina kesällä unohtaa pastan olemassaolon ja tulee syötyä vaan enemmän kaikkea perunaa ja bataattia/salaattia.

Nyt tytöt nukkuvat kaikki kolme, ja me aloitellaan Oton kanssa loppuillan House of Cards -maratoni. Voi kyllä, meillä on enää 30. päivä ilmestyneen viitoskauden viimeiset kolme jaksoa jäljellä ja ne katotaan tänään! Ihan parasta kun ei ole iltaisin kiire nukkumaan kun aamullakaan ei ole kiire herätä, niin ollaan voitu joka ilta katsoa näitä uusia jaksoja Netflixistä siihen asti että mä oon nukahtanut. Eli jonnekin puoleen yöhön max, hahah. Kaukana on ne ajat kun jaksoi valvoa puolta yötä pidempään ongelmitta.

Ihanaa viikonloppua kaikille <3


19 Responses to “Lauantai kiipeilypuistossa”

 1. Nimetön sanoo:

  Milloin sä vastaat näihin menneiden postausten kommentteihin?
  Siihen päiväkotipostauksen yhteen kommenttiin kirjoitit että ”vastaan kaikille ihanille huomenna”, mutta se huominen on mennyt jo moneen kertaan. 🙁
  Eikö sulla tule muuten sellaista ”velvollisuuden tunnetta” vastata myös kommentteihin, kun lukijathan kuitenkin loppupeleissä ylläpitävät tätä blogia? Oma kiinnostukseni ainakin on viime aikoina laskenut, kun olen seurannut tätä lukijoiden laiminlyöntiä jo pidemmän aikaa. :/
  Tykkään kyllä blogisi sisällöstä yhteistyöpostauksineen. Olen saanut täältä paljon vinkkejä ja ideoita tyyliin, ruoanlaittoon, kauneuteen ja vanhemmuuteen, kiitos näistä. Kaipaisin vain enemmän lukijan huomiointia myös kommenttikentän puolella ja uskon monen muunkin lukijan olevan samaa mieltä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kyllä, mulla on todellakin velvollisuudentunne vastata kommentteihin. Se mitä ei varmasti sinne ruudun toiselle puolelle välity on kuinka paljon työtä blogissa on niiden kommenttien, postauksen tekstien ja kuvien lisäksi. Ne ovat vain se kirsikka kakun päällä, lopputulos kaiken työn jälkeen joka näkyy teille.

   Täysipäiväisenä yrittäjänä mun työ koostuu tosi monesta tekijästä, ja kommentteihin vastaaminen on ehdottomasti tärkeä osa blogin pitämistä, mutta myös pikkuvauvan äitinä yritän olla itselleni armollinen, ja antaa aikaa myös levolle ja vauvalle. Vaikka blogi on mun työ, tärkeintä on nuo kolme ihanaa tyttöä, ja silloin jos jostain pitää joustaa niin en jousta ainakaan heistä.

   Mä vastaan kommentteihin niin usein kun pystyn, ja niin teen myös jatkossa. Mä yritän parhaani ja usein kirjoitan myös postauksiin kiitoksen kaikille kommentoineille, tai vastaan yhteisesti postauksessa jos en ole ehtinyt paneutua jokaiseen yksittäiseen kommenttiin.

   Jokaisesta kommentista ilahdun ja arvostan sitä että te otatte hetken ja kirjoitatte ajatuksianne sinne kommenttikentään, ja mua harmittaa se että aina en voi tai jaksa vastata. Mutta toivon myös teiltä armollisuutta ja ymmärrystä, vauva-arkeen, vauvat on pieniä vain pienen hetken <3

   Kaikkea hyvää ja kiitos kommentista 🙂

   • Nimetön sanoo:

    Kiitos, kun vastasti kommenttiini!
    Tottakai me ymmärrämme, että olet kolmen pienen lapsen äiti ja se on ensisijainen tehtäväsi. Tai niin olettaisin ja toivon, että jokainen tämän asian tiedostaa ja ymmärtää. Samoin niiden postausten kohdalla, jonne kertyy useampi sata kommenttia esim. onnitteluita yms. Tuskin niihin kukaan odottaakaan varsinaista vastausta.
    Tarkoitin kommentissani lähinnä näitä keskustelua herättävien postausten kommentteja.

    Ihmettelen vain, miksi postaustauksia tahkotaan toisensa perään ja kommenttikenttä jää huomioimatta niin usein. Eikö blogiyhteisöt, joiden kanssa sopimukset tehdään edellytä ollenkaan kommenttikentän ylläpitoa? Olet tainnut joskus mainita, että ”ammattibloggaus” jollain blogialustalla edellyttää tiettyä määrää postauksia, jolloin ei voi vain jättää yhtä väliin ja vastailla kommentteihin.

    Kiitos kuitenkin vastauksesta, kuulisin mielelläni lisää tästä kuinka homma toimii. Aikaisemmin julkaisemasi Bloggaajan arki – postaus ei avannut aihetta niin hyvin, kun taisit olla silloin toisessa työssä päätoimisesti. Tällä hetkellä taas en usko instagram -kuvan lisäyksen/uusien kuvien ottamisen työllistävän täyspäiväisesti, eli olisi mielenkiintoista kuulla mitä täyspäiväinen blogiyrittäjyys on. Tässä voisi siis olla vinkkiä postausideaan.

    Mukavaa kesää myös teille ja tsemppiä arkeen!

 2. Janina sanoo:

  Kertoisitko mistä sun housut on ? Tosi nätit 🙂

 3. Eikä miten kivan näköinen puisto! Meidän herra vielä kenties hiukka liian pieni, jotta tuolta ihan kamalasti irti saisi. Mutta ihan mahtava idea puistolla! 🙂

 4. Hilma sanoo:

  Jes! Kiitos tuosta kiipeilypuistovinkistä! Me ei asuta pääkaupunkiseudulla, mutta silloin tällöin tehdään päiväreissuja (sinnekin), joten paikka menee ehdottomasti testaukseen. 6v ja 2.5v apinoiden kanssa varmasti ihan loistopaikka!

 5. Westend Mum sanoo:

  Tuonne puistoon täytyy mennä käymään. Ihan ohi mennyt koko paikka 🙂
  http://westendmum.fi

 6. Katriina sanoo:

  Mua kiinnostaisi myös mistä housut, ihanat!:)

 7. Minnis sanoo:

  Onpa kivan näkönen puisto! Ai että kun itselläkin olisi lapsia niin tonne menisin riehumaan! Eikä lähipiirissäkään ole sen ikäisiä lapsia, että tonne voisi mennä. Ja aika hauskaa, näin unta siitä, että kaikki teiän lapset oli mun kummitädin luona (jota en oo nähny vuoteen) ja leikkivät ihan innoissaan siellä. Sit ihmettelin et mitä te täällä teette ja kysyin tiaralta että onko sun äiti iina ja isi otto. Sit tiara kertoi ruotsiksi että juu on. Ja olin iha ihmeissään miks lapset siellä oli. Te olitte menneet puistokahville ja mun kummitäti kuulemma piti hoitopaikkaa 😀 kivaa näytti olevan ja zelda kertoi kuinka hänen nimensä on oikeesti Tiselda mutta sanotte häntä Zeldaksi 😀 haha. Pelottavaa. Oon nähnyt teistä ennenkin unia…. 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No hei tuonnehan voi hyvin mennä aikuistenkin kesken, ja varsinkin joskus myöhemmin illalla siellä on varmasti rauhallisempaakin niin pääsee aikuisetkin kunnolla treenaamaan! 🙂 Ja voi vitsi mikä uni taas 😀 Mahtava! :DD musta on niin hauskaa kun joskus te lukijat näätte meistä unia :Dkiitos kun kerrot niitä!

 8. Tiisu sanoo:

  Mäkin haluan tietää, mistä nuo ihanat housut!

 9. Mannna sanoo:

  Moi, kauan uskallatte pitää novaa putkeen kaukalossa? Meille tulossa sama, jonka saa siis makuuasentoon 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, makuuasennossahan kaukalossa saa olla niin pitkään kuin ikinä haluaa. Mutta tuossa kaukaloasennossa ei ihan pikkupikkuvauvaa tietty putkeen kannata pitää ihan hirveän kauaa ainakaan usein, vaikka nämä Cybexin kaukalot ehdottoman turvallisia ja happisaturaatiotakin ajatellen mahtavan loivia ja ergonomisia ovatkin vauvan selälle. Nova on jo niin iso että hän ei oikein enää viihdy makuuasennossa hereillä ollessaan rattaissa, kun sieltä ei näe mitään,. Siksi me tehdään nykyään aina niin että jos hän nukkuu kun auto pysähtyy niin laitetaan kaukalo makuuasentoon, ja sitten kun hän herää niin laitetaan takaisin kaukaloasentoon, jolloin hän näkee ympärilleen ja viihtyy paljon paremmin 🙂 Mutta vastasyntyneen ja alle 3kk ikäisen kanssa kyllä varmasti se makuuasento on parempi muutenkin. Pitkillä automatkoilla (esim. meillä Oulun reissut) tietenkin kaukalossa joutuu olemaan pidempään, mutta silloin on tärkeää pitää usein taukoja ja laittaa vauvaa makuuasentoon ja ottaa pois kaukalosta :). Tuo kaukalo on todella hyvä, ellei jopa markkinoiden paras, tykkään tosi paljon! Eli hyvän valinnan olette tehneet 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.