Huippu päivä tyttöjen kesken

01.07.2017

Otto lähti tänään aikaisin aamulla meidän autolla sisarustensa kanssa käymään päiväreissun Kangasalla sukuloimassa, ja me oltiin tyttöjen kanssa neljästään koko päivä. Ei olla oltu varmaan ainakaan pariin kuukauteen neljästään paria tuntia kauempaa, ja mä jännityksellä odotin etukäteen että mitenköhän päivä sujuu. Ihan turhaan jännitin, jotenkin en ihan etukäteen hahmottanut sitä että Novakin on jo paljon isompi kuin silloin kun viimeksi olen ollut kaikkien kolmen kanssa yksin kokonaisen pitkän päivän. Viimeksi kun ollaan oltu koko päivä neljästään oli Novalla tyyliin joku tiheän imun kausi meneillään, eikä hän ollut silloin vielä edes kiinnostunut leluista tai osannut tarttua niihin, ja oli siis aika paljon tissillä ja sylissä. Aika eri meininkiä kuin tällä hetkellä siis, kyllä me silloinkin suoriuduttiin kaikesta mutta nyt oli jopa tosi helppoa ja mukavaa.

Tai oikeastaan meillä oli aivan mahtava päivä! Aamulla kymmenen jälkeen Nova nukahti ekat päikkärit, ja me vuokrattiin tyttöjen kanssa Muumit Rivieralla -elokuva jota katsottiin. Nova heräsi sopivasti juuri kun leffan lopputekstit lähtivät pyörimään, ja siinä sitten leikittiin, ja imetin Novan sillä aikaa kun tytöt touhusivat omiaan. Sitten lähdettiin kävelylle ja leikkipuistoon. Käytiin hakemassa mulle kioskilta kahvia, ja esikoinen niin ihanasti avasi oven mulle ja rattaille.

Leikkipuistossa törmäsin pitkästä aikaa Tiaran vanhan kerhokaverin äitiin, jonka kanssa vaihdettiin kuulumisia parin vuoden tauon jälkeen. Olipa hauskaa kuulla mitä vanhoille tutuille kuuluu nykyään. Tytöt leikkivät sydämensä kyllyydestä ja Nova söi tyytyväisenä Sophie-kirahvia rattaissa kuten instastorysta varmaan osa näkikin. Mä olen nykyään aktiivinen enemmän siellä, eikä mulla edes itseasiassa ole Snapchattia asennettuna tähän uuteen puhelimeen, kun en ole jaksanut päivittää sekä instastoriesia että snäppiä.

Leikkipuiston jälkeen suunnattiin ruokakauppaan hakemaan vähän lounasta ja juotavaa, ja Nova siinä sitten nukahtikin tyytyväisenä kirahvia imeskellen. Päätettiin mennä vielä hetkeksi läheisen päiväkodin pihalle leikkimään, kerran Novakin nukkui. Viihdyttiin siellä vielä reipas puolituntinen, ennen kuin tuli niin nälkä että oli pakko lähteä lounaalle. Kotona syötiin, ja kerettiin juuri sopivasti raahata kaikki pikkulegot alakertaan, kun Nova sitten heräsikin ja söi myös oman lounaansa eli maitoa.

Syönnin jälkeen Nova viihtyi meidän kanssa lattialla. Hän leikki omilla leluillaan siinä meidän vieressä, ja me yritettiin saada jäätävästä Lego Friends -kasasta yhtä Olivian taloa aikaiseksi. No, saatiin hei alakerran yksi huone tehtyä melkein kokonaan (vain peilin upeat meikkausvalot jäivät puuttumaan koska yksi palanen ei millään löytynyt, millä valot olisi saanut siihen kiinni).  Päätettiin että huomenna käydään ostamassa joku maailman suurin lokerikko, johon lajittelen jokaikisen legon. Mun unelma on että kaikille erilaisille osille olisi omat lokeronsa, mutta ei varmaan ihan niin suurta lokerikkoa taida löytyä. Mutta ainakin joku järkevämpi ratkaisu kenties.

Legoleikkien jälkeen Novalle tuli nälkä ja väsy, ja hän tuli mun syliin nukkumaan. Tytöt menivät sillä aikaa pihalle hyppimään trampoliinille ja mä katselin ja kuuntelin heidän touhuja ikkunasta. Niin ihania leikkejä! Tramppa on kyllä mahtava juttu, niin kiva että saatiin se kesäksi tuohon pihalle. Otto tulikin kotiin illalla jo aiemmin kuin ajattelin, ja loppuilta on mennyt ihan tavallisesti koko perheen kesken hengaillen.

*Novan pipo & housut, ja osa tyttöjen kuvissa näkyvistä vaatteista saatu blogin kautta.

Oli kyllä ihan hauskaa viettää pitkästä aikaa ihan vaan tällainen tyttöjen päivä, ja tytöilläkin oli kuulemma kivaa <3

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!


16 Responses to “Huippu päivä tyttöjen kesken”

 1. Lotta sanoo:

  Legojen järjestelyyn suosittelen jotain megaisoo kalastuspakkia! Ei ehkä mikään sisustuksellisesti nätein, mut lapset tykkää ja niissä ainakin on lokeroita joka lähtöön :)

 2. PikkuMyy sanoo:

  Täällä sama suunnitelma legojen kanssa,pakko ois keksiä joku lokerikko systeemi, aattelin että lajittelis edes värien mukaan ja erikoisemmat osaset omaan kasaansa niin vähän helpottuis etsistely! Laita tänne sitten kuvia ja tietoja minkälaisen systeemin löysit/kehitit tähän propleemaan! Vinkkiä odotellen! :)

 3. Hilla sanoo:

  Jos eroisitte, luuletko että pärjäisitte nelisteen vai alkaisitko ettiä uutta miestä?

  • Juili sanoo:

   Apua mikä kysymys :DDDDddd
   Ei kai kukaan kenellä on lapsia etsi uutta kumppania siksi, ettei pärjää yksin lasten kanssa?? :D Sitä varten on lapsenvahdit, ei mies- tai naisystävät.

  • Ööh sanoo:

   Asiat on tuskin koskaan noin mustavalkoisiaei :D tuskin kukaan alkaisi ”etsiä” uutta miestä siksi koska ei pärjää omien lasten kanssa ?

   • Darzan sanoo:

    Ensinnäkin, mauton kysymys. Ja mua ärsyttää myös se oletus, että lapset jäävät aina erotilanteessa äidille. En todellakaan puhu nyt Iinasta ja Otosta, mutta yleisesti, jos lapset jäävät erotilanteessa isälle, niin isää pidetään mielettömän hyvänä ihmisenä ja super-isä. Kun taas äitiä arvosteltaisi samassa tilanteessa maailman huonoimmaksi äidiksi. Kun tilanne menee toisin päin, mitään ei kyseenalaisteta. Ymmärrän periaatteessa, jos vauva on ihan pieni että syö vielä rintaa, mutta siinäkin on muita vaihtoehtoja. Nojoo, mielenkiintoinen aihe, vaikkakin oli erittäin hassu kysymys Hillalta. Tsemiä arkeen Iina, Otto ja likat! Näyttää ihanalta menolta <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kysymys on kieltämättä hämmentävä :D En kai mä eron jälkeen etsisi miestä lastenhoitajaksi, vaan uusi mies tulisi elämään jos joskus sattuisin rakastumaan uudelleen? :D Ja toiseksi, meillä menisi varmasti niin että lapset olisi yhtä paljon isällä kuin äidilläkin. Mutta ei huolta, me ei erota<3 Mä pärjään ihan mainiosti lasten kanssa yksinkin mutta onneksi ei yleensä tarvitse. :)

 4. Hilma sanoo:

  Ei ne lokerikkosysteemit toimi. Mulla oli joskus, mutta sekasin ne palaset oli kuitenkin leikkien jälkeen. Ei niitä kukaan viittiny/jaksanu alkaa jika leikkien jälkeen lajittelemaan. Ajatuksena olis kyllä huippu.

 5. Iita sanoo:

  Me tehtiin 4,5-vuotiaan kanssa kesän alussa niin että purettiin ihan kaikki legojutut osiin, lajiteltiin palaset värien mukaan eri kippoihin ja sitten erikoispalat (ikkunat, renkaat, seinäpalat, portaat, jne) vielä omiin laatikoihinsa. Sadepäiviä tuntuu tässä kesässä riittävän ja olen viimeisilläni raskaana niin hyvää sadepäivien puuhaa on rakennella hänen legojuttujaan uudestaan kasaan. :D Vielä vuosi sitten tälläinen olis mennyt ihan hukkaan kun ne autot ja rakennukset meni lähestulkoon heti säpäleiksi kun ne oli kasaan saatu ja loput legot sekoittui aina muuten vaan, mutta nyt on jo sen verran vanhempi että haluaa itsekin pitää ne ehjänä ja rakentelee sitten niistä ”irtopaloista” mitä haluaa. Kunhan kaikki rakennelmat on saatu kasaan niin meinasin heittää ne eimihinkäänkuuluvat-palikat yhteen isoon laatikkoon missä ne sitten saa olla sekaisin ja niitä ei tarvitse sen kummemmin leikkien jälkeen lajitella. :)

  • meri sanoo:

   Meillä on kanssa väreittäin lajiteltu legot muovirasioihin ja tämä toimii, lapsista oli sadepäivänä ihan kivaa lajitella legoja. Näistä rasioista on ollut jopa mahdollista löytää ohjekirjasten osia. Legojen ohjekirjoissahan osat on aina väreittäin. Nyt on tarkoituksena sitten, kunhan saadaan kaikki koottua, laittaa valmiit rakennelmat omiin laatikoihin säilytykseen. Nämä esim. lego friends legot kun ovat mielestäni siitä tylsiä ,ettei niistä pysty kauheasti rakentelemaan omia rakennelmia, toisin kuin ihan peruspalikoista, joita omassa lapsuudessa oli.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon vinkeistä molemmille! Kuulostaa tosi hyvältä! :) Meillä on tähän asti ollut niin että toinen pitäisi ehjänä ja toinen mieluummin hajottaa kaikki, mutta nyt uskon että molemmat haluaisivat leikkiä niillä kokonaisena :D Saa nähdä miten käy!

 6. Tuulia sanoo:

  Heips! Kannattaa vaihtaa se sophie uuteen kerran kuussa… ne kerää hometta helposti sisälle Varsinki vauvan kuola, ko ne ei pääse kuivumaan… ellei ole joku reiätön versio?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tuo kuvan Sophie on pehmolelu, mutta joo olen kyllä tietoinen tästä, kaikki reiälliset kumilelut ovat aika lyhytikäisiä :) Meillä on onneksi jo uusi Sophie odottamassa sitä hetkeä kun tuo on kärsinyt liikaa kuolasta. :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.