Moi ihana heinäkuu

02.07.2017

Tänään on ollut ihanan aurinkoinen sunnuntai, vaikka aamulla sää ei niin lupaavalta näyttänytkään. Illalla pihalla oli jopa niin kuuma, että meinasin jo hakea bikinit että otan aurinkoa samalla kun grillaillaan. Sitten Nova heräsikin päiväunilta, ja unohdin koko homman. Mutta oli ihanaa kun monen pilvisen päivän jälkeen pihalla oli ihan kuuma. Tytöt pomppivat trampalla varmaan tunnin putkeen, ja aina vähän päästä joivat vettä hulluna kun tuli niin hiki pomppiessa. Mä tein meille ”kesäjuomaa”, eli laitoin kannuun vettä, jäitä, limeviipaleita ja pensasmustikoita, ja tytöt olivat ihan fiiliksissä kun vesi maistui ihan hedelmille.

Grillattiin lihaa ja lisäksi maissia, kesäkurpitsaa, ananasta ja melonia, joita syötiin yhdessä salaatin ja balsamicon kanssa. Yksinkertaista mutta ihan super herkullista! Etenkin grillattu ananas on kyllä mun joka kesän suosikki, jota voisin syödä vaikka joka päivä. Grillatessa tuoreesta ananaksesta myös häviää se ominaisuus, joka tekee kielen ja kitalaen kipeäksi, eli se joku happo (?). Oli kyllä ihanan makeaa ja ananaksen makeus sopii täydellisesti grilliruokien pariksi. Toivottavasti saadaan grillata tänä kesänä vielä monta kertaa yhtä upeassa säässä kuin tänään!

Novalla on joku sellainen juttu, että aina kun me tehdään jotain superhyvää grilliruokaa, hän herää liian aikaisin päikkäreiltä tai on muuten vain juuri silloin ihan sylibeibi. Sitten aina mun (tai Oton) ruuat ehtii kylmetä sillä aikaa kun muut syövät, tai sitten yritän kalastella jotain anaksen palasia vauva sylissä suuhun. Siis kaikkina muina päivinä saan aina syödä ruokani lämpimänä, mutta auta armias jos grillataan jotain tosi herkkua, niin silloin hän ehdottomasti haluaa olla sylissä. Mutta en valita, lähinnä tämä naurattaa. Ja kun 99% ajasta vauva on kuin itse aurinko niin eipä ne muutamat viileät grillipäivälliset yhden kesän ajan haittaa ainakaan minua. Ensi kesänä ehtii taas syödä ne grilliruuatkin kuumana, ja tänä kesänä nautitaan siitä että tuo pikkutyyppi on noin ihanan pieni ja suloinen pallero <3

Me käytiin tänään aiemmin päivällä yhdellä kotieläintilalla jossa ei ennen oltu käytykään, ja teen siitä postauksen ihan erikseen kun oli niin mahtava ja sydäntä lämmittävä paikka. Mutta aika touhuisa päivä meillä siis tänään, tytöt menivät jo aikaisin nukkumaan kun olivat niin  naatteja kaikesta touhusta ja pomppimisesta.

Huomenna alkaa uusi viikko ja uudet kujeet, ja ihana heinäkuu on täällä! Mahtavaa uutta viikkoa kaikille <3


17 Responses to “Moi ihana heinäkuu”

  1. Nimetön sanoo:

    ananas tekee suun kipeäksi, jos se ei ole tarpeeksi kypsä. Siitä se pistely tulee.
    Pidätkö kotonakin ollessa rannekelloa ja koruja muuten? Mä en kotona muista/jaksa edes pistää mitään!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Ei kun eihän se ollutkaan happo vaan se lihasta tuhoava bromelaiini-niminen entsyymi jota ananaksessa on, piti ihan tarkistaa kun jäi mietityttämään 😀 ja sitä on niin kypsässä kuin vähemmänkin kypsässä tuoreessa ananaksessa. Meidän ananas oli ihanan kypsä ja mehukas ja makea.

      Mä pidän kelloa yleensä aina, rannekoruja en pidä jatkuvasti mutta nyt olivat kädessä kun aamulla lähtiessä laitoin nekin enkä ota yleensä sitten pois kun vasta nukkumaan mennessä :).

      Aurinkoista viikkoa sinne!

  2. Netta sanoo:

    Mistä tuo sun ihana hame on? Ja onkohan sitä vielä mahdollisuus löytää, ootko ostanu sen tässä lähiaikoina? 😀

  3. Essi sanoo:

    Kyselisin myös, mistä tuo hame on ja löytyykö millaisissa väreissä 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Gina Tricotista, ja itse näin kyseistä mallia vain pinkkinä siellä, mutta näitä pliseerattuja hameita on kyllä näkynyt tosi monissa kaupoissa tänä keväänä, Bikbokissa oli ainakin harmaita alessa mun mielestä 🙂

  4. Maiju sanoo:

    Olisi kiva kuulla teidän päivärytmistä enemmän ,eli esim nukkuvatko isommat lapset enää päiväunia? Tuntuu, että ehditte hirveästi touhuta yhden päivän aikana, meillä kun nuo päiväunet vähän rajoittaa vielä ehtimistä. Hauskaa kesää!

  5. mari sanoo:

    Moikka!
    Osaisitkohan auttaa. Olen tulossa minilomalle Helsinkiin, käy siellä ehkä max5 vuoden välein. Haluaisin päästä käymään persoonallisissa pikkupuodeissa, lastenvaatteiden kivijalkamyymälöissä ja kivoissa kahviloissa. Ummikkona suunnistan jalkaisin kännykällä navikoiden. Myös kirpparit kiinnostavat ja tällä hetkellä ainoastaan Ipanainen on kierroslistallani (kun mistään muusta en tiedä). Kasvispainotteista ruokaa haluaisin syödäkseni edulliseen hintaan.
    Budjettini on pieni,museot ja muu kulttuuri saa jäädä.
    Jos tiedät, mistä vaikka löytäisin valmiin vinkkilistan tms. niin olispas kiva! Viime reissussa suurin osa kaupunkiajasta tuhlaantui turhaan palloiluun vailla määränpäätä ja haahuiluun ostoskeskuksissa ja ketjuravintoloissa syöden. Nyt haluaisin päästä Kämppiä kauemmas.
    Mari-

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Moikka! Hei joo osaanhan mä! Ihanaa kun kysyit neuvoa, mä rakastan Helsinkiä! Mä suosittelen tsekkaamaan ainakin Harakanpesäshopin ja Punavuoren peikon (molemmissa ihania lastenvaatteita), ja sitten Cafe Kuppi & Muffinin sekä Pop up kemut- juhlatarvikekaupan. Nää on kaikki aika lähekkäin, Kampista on kävelymatka kaikkiin näihin <3 Ja sit muita kivoja kauppoja tulee mieleen ainakin World of TRE aleksanterinkadulla, siellä on hulluna suomalaista designia ja esim. Vimmaa löytyy! 🙂 Mulla ei oo blogissa oikeastaan mitään shoppailu- tai kahvilavinkkilistaa Helsinkiin, enemmän sellaisia lapsiperheiden tapahtumia ja kulttuuria just. Mutta toivottavasti näistä on apua ja sulle tulee ihana reissu! 🙂

  6. Anna sanoo:

    Moi!kuulostaa herkulliselta nuo ruuat, mutta mietin, onko liiankin Kevyttä ruokaa kasvaville lapsille? (Saan tästä varomaani kuraa niskaan ), mutta mun mielestä siinä pitäis olla joku enemmän hiilihydraatteja sisältävä ruoka, esim perunoita /pastaa /leipää. . Aikuiselle tuo liha+hedelmät /kasvikset on kyllä ihan riittävä. Mutta onko lapsille. . ?
    Samoin kalsiumin saanti, ei mitään maitokunnan tuotteita ole.
    Tää siis vain pisti mun silmään!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Moikka 🙂 Ymmärrän toki kommentin, mutta musta se on joka kerta yhtä hassua että huoli herää jollain jostain yksittäisestä asiasta. Jos meillä olisi esim. aina ruokakuvissa hiilaritonta ruokaa ymmärtäisin huolen, mutta näin ei suinkaan ole. Ja lisäksi maissi on hiilihydraattipitoisuudeltaan suunnilleen samoissa lukemissa perunan kanssa, ja meidän lasten suurta herkkua, eli ei tässäkään ole kyse vähähiilihydraattisesta ateriasta. 🙂 Maitotuotteita meillä syödään aamiaisella, välipalalla ja iltapalalla, ja joskus sitten lounaalla tai päivällisellä jos esim kastikkeessa on kermaa tai juustoa. 🙂 Mä huolestun enemmän niistä lapsista joille kasvikset ja hedelmät ei kelpaa ollenkaan ja syövät pelkkää makaronia ja viilistä.

  7. Laura sanoo:

    Mein 2kk poitsu harrastaa kans tota, et sit ku saadaan ruoka eteen, hän herää ja ehdottomasti haluaa syödä. Ei siinä sit auta, ku ottaa tissi tiskiin ja välillä saan sit toisel kädellä kauhottua ruokaa omaan suuhun 😀 Parasta tää on tietty ravintolassa, ku ei oikein kehtais vauvaa kauheesti huudattaakkaan. En oo vielä syönyt lämmintä ravintola-annosta vauva-aikana… Mut ehtiihän sitä myöhemminkin!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahah voi vitsi, kohtalotoveri siellä! 😀 Mä niin fiilaan sua! 😀 Mut joo ehtii sitä myöhemminkin, tää aika menee niin nopeasti! Ihanaa kesää sinne ja toivottavasti saat pian nauttia lämpimistä herkuista 😀 <3

  8. Ihana toi teidän kesäkeidas. <3 Ja ananas on kyllä munkin grilliherkku. Harmittaa hieman ettei osattu oikein nauttia ja hyödyntää tuota meidän omaa terassia, kun tämä on todennäköisesti viimeinen kesä tässä asunnossa.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi kiitos hurjasti <3 Ananas on kyllä niin hyvää grillattuna!! 🙂 Ehtiihän tässä vielä nauttia terassista tänäkin kesänä, hakee vaikka alennusmyynnistä kaksi aurinkotuolia, ne ei paljoa kukkaroa kevennä ja mahtuvat varmaan parvekkeellekin, tai uudelle terassille tulevaisuudessa! 😉

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.