Päiväretki Mathildedaliin

26.07.2017

Tehtiin viime viikolla upea retki veneillen Saaristomerellä Mathildedalin kylään, jossa ei koskaan ennen oltu käyty. Mathildedal löytyy Teijon kansallispuiston kupeesta, ja siellä sijaitsevat Mathildedalin ruukkitehtaat, ja ihanat pikkuputiikit, jotka on rakennettu 1800-luvulla. Luonnonkauniissa kylämiljöössä pääsee myös ihan ilmaiseksi katselemaan ja syöttämään alpakoita, joita oli useammassa aitauksessa vaikka kuinka paljon. Me annettiin alpakoille voikukan lehtiä, ja tytöt olivat aivan innoissaan pehmeistä ja suloisen rauhallisista eläimistä.

Alpakoiden katselun jälkeen me piipahdettiin kuuman päivän viilennykseksi Kyläravintola Terhon terassilla juomassa viilentävät virvokkeet ja syömässä pientä välipalaa. Mäkin uskaltauduin ottamaan tämän kesän ensimmäisen terassijuoman, ihan mielettömän herkullisen vadelmamojiton, jossa oli raikasta limeä, minttua ja paljon tuoreita vadelmia. Terhon kanssa samassa kauniissa pihapiirissä sijaitsee myös pieni puoti josta ostettiin mukaan tuoretta Mathildedalissa juureen leivottua leipää, joka oli todella hyvää. Puodista saa myös paikallisen pienpanimon erikoisoluita, ja virvoitusjuomia.

Käytiin piipahtamassa myös Ruukin kehräämössä, kutomossa ja puodissa, jossa myytiin alpakanvillasta tehtyjä tuotteita. Upeita neuleita, lankoja, huiveja, tyylikkäitä pipoja ja kaikkea mahdollista ihanaa. Melkein jo sorruin ostamaan ihanaa jättilankaa että olisin tehnyt meille alpakanvillasta jättineulepeiton. Mutta en sitten ostanut, se oli ehkä hippusen liian arvokasta ajatellen, että en välttämättä koskaan saisikaan projektia valmiiksi. Mutta joo, tuo putiikki on kyllä käsityöihmisen unelma, upeita materiaaleja!

Shoppailua jatkettiin Second Chance & Petri’s Chocolate room -putiikissa, missä oli ihania käsintehtyjä suklaita sekä tyylikkäitä Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja vaatteita sekä lapsille että aikuisille. Sen vieressä oli myös mahtava kesäputiikki, jossa myytiin leluja, käsitöitä, vaatteita ja esimerkiksi Molo Kidsin lastenvaatteita. Myymälässä oli kesäalet käynnissä ja ihan hyviä hintoja.

*Mun ja Oton kumpparit & osa lasten vaatteista saatu blogin kautta.

Shoppailukierroksen jälkeen mentiin illalliselle Ravintola Ruukin Krouviin joka sijaitsi ihan vierasvenesataman lähellä. Ruukin Krouvissa oli hyvä valikoima erilaisia pizzoja, burgereita, salaatteja ja pastoja. Pizzapohjat leivotaan juureen ja ne ovat todella herkullisia. Meidän lapset ottivat hauskat ”mikkipizzat” joissa taikinasta oli tehty pizzalle korvat. Voin kertoa että niistä pizzoista puhutaan vieläkin. Mä nautin herkullisen ruisburgerin, ja Otto söi italialaistyyppisen pizzan.

Meillä oli kyllä ihana päivä Mathildedalissa, ja jos siellä teidän ihanien joukossa on veneiljöitä tai muuten tuolla saaristossa liikkuvia, niin suosittelen ehdottomasti vierailua Mathildedaliin. Lapset nauttivat tosi paljon, varsinkin niistä ihanista alpakoista (ja mikkipizzoista!).

Ihanaa iltaa kaikille <3


13 Responses to “Päiväretki Mathildedaliin”

 1. Ihana retki teillä ollut!
  Itsekin pitää tuolla käydä. Hyvä suositus tuo postaus.
  Hyvää kesän jatkoa!

 2. S sanoo:

  Super kiva postaus taas! Milloin taas päivä kanssani – postaus?:)

 3. Saara sanoo:

  Moikka, katoin, että teillä on jo jonkin aikaa ollut vaunujen ratasosa käytössä.. Monta kuukautta Nova oli kun siirryitte siihen? Ja meneekö se makuuasentoon? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, menee ihan täysin makuuasentoon ja otettiin se käyttöön Nova ollessa viikkoa vaille 5kk 🙂 se on tosi hyvä ja paransi viihtyvyyttä huomattavasti!

 4. Johanna sanoo:

  Olipa ihana lukea postaus Matildasta, olin tätä jo odottanutkin 🙂 Meillä lomakämppä Matildassa ja on kyllä aivan maailman ihanin pikkukylä! Täällä parhaillaan muksujen kanssa kesäloman vietossa. Mukavaa kesää sinnekin!

 5. Jonna sanoo:

  Hih, ihanat noi kumpparit teillä 🙂

 6. Neea sanoo:

  Ihana postaus!

  Olisi tosi kiva joskus lukea, koetteko erilaisena vauva- ja lapsiarjen nykyisessä asunnossa verrattuna kerrostaloon? Omakoti-/rivitaloissa asuvat lapsen saaneet kaverini esimerkiksi kauhistelevat, kuinka rattaiden kanssa on työlästä liikkua ja vauvan nukutus on heidän mielestään hankalampaa, kun kerrostalossa on enemmän muiden ääniä. Nämä varmasti riippuvat paljon siitä mihin sekä vauva että vanhemmat ovat tottuneet mutta teidän kokemus kiinnostaisi! 🙂

 7. Iina sanoo:

  Harvoin kommentoin, mutta nyt täytyy sanoa että oli todella kiva postaus! Tuo paikka vaikuttaa kauniilta – pakko joskus käydä. Kiitos vinkistä 🙂

  http://www.iinas.fi

 8. K sanoo:

  Kiva postaus! Tuossa lähellä on myös symppis luontokeskus, patikkapoluille lähtö, Matildanjärven uimaranta ja huikean kauniita eväspaikkoja!

 9. Kikka sanoo:

  Heissan Iina

  Hauskaa, että tämä viehättävä paikka alkaa pikkuhiljaa löytymään. Sukulaiseni pyörittävät siellä kyläpanimoa ja leipomoa. Aivan kun astuisi toiselle vuosisadalle, kun astuu Matildan ruukinkylään. Just love it!

 10. emzi sanoo:

  Kuulostaa ihanalta päivältä 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.