Ostoshimotuksia Tukholman reissulle

31.07.2017

Meidän Ruotsin reissu lähestyy kovaa vauhtia, ja ensi viikon tiistaina on tarkoitus suunnata Mall Of Skandinaviaan. Ajattelin tehdä pitkästä aikaa tällaista ostoslistaa syksyä varten, kun ei ole tullut tehtyä.  Nämä aina selkeyttävät ajatuksia, ja tuleepahan jätettyä turhia heräteostoksia tekemättä, kun on tarkka lista jota seurata. Pyrin siis olemaan ostamatta mitään ylimääräistä, mitä ei tällä listalla ole. Ja olen jo henkisesti varautunut siihenkin, että nyt kun mulla on lista, en löydä juuri mitään mitä siinä listalla on. Usein käy juuri sillä tavalla. Sitten en osta mitään (paitsi lapsille, t. superdroppiviikosta_jo_valmiiksi_liian_innoissaan91). Se on aika tuttu kuvio, että lähden ostamaan itselleni tarpeellisia juttuja ja palaan kotiin kolmen lastenvaatekassin kanssa, itselleni ehkä uudet sukat mukana.

Asukuvat ja ostosjutut ovat olleet koko vuoden aika vähällä, kun raskaus ja imetys ovat sekä hankaloittaneet pukemista, että myös vähentäneet pukeutumisintoa. Nyt kun imetyksessä voi pitää jo pari-kolme tuntia väliä, voi joku yksittäinen reissu onnistua hyvinkin paidassa, jossa ei voi imettää. Pääosin suosin kuitenkin edelleen vaatteita joissa imetys on helppoa ja ruuan saa nopeasti esiin vauvalle. Ja näin tulee varmasti olemaan niin kauan kuin säännöllinen päivällä tapahtuva imetys kuuluu meidän arkeen. Se on vaan helpompaa meille molemmille, ja onneksi imetysitsevarmuus on kasvanut tässä kuukausien aikana ihan kohinalla. Siinä missä ekoina viikkoina imetyspaita tai -toppi oli ihan must-juttu, nyt en ole käyttänyt rintsikoita lukuunottamatta mitään varsinaisia imetysvaatteita aikapäiviin.

Tuotekuvat: River Island & Zara, kollaasi tehty Canvalla.

Kaipaan kovasti uutta takkia. Bomberit ovat olleet niin pitkään pinnalla, ja myös osa mun vaatekaapin sisältöä, että nyt kaipaan jo jotain muutakin. On iskenyt sellainen bomber-ähky ja kaipaan jotain ryhdikkäämpää ja tyylikkäämpää. Myös musta nahkatakki on ollut mulla viime vuosina ihan super kovassa käytössä, ja pehmeä vaaleanharmaa mokka kiinnostaa. Vaikka kaipaan ryhtiä, kaipaan myös pehmeitä materiaaleja. Varsinkin vauvaa sylissä pitäessä (teko)mokka on huomattavasti mukavampi materiaali kuin nihkeännahkea keinonahka.

Selkäkuvioinnit on edelleen tosi makeita mun mielestä, ja olen etsinyt sellaista farkkutakkia jossa olisi joku upea kirjailu selässä. Ehkä sellainen voisi löytyä reissun aikana, kuka tietää. Se olisi kivan rento takki joka sopisi alkusyksyn keleihin ihan loistavasti. Kaipaan myös siistiä skarppia bleiseriä, joka ryhdistäisi muuten rennompaa asua.

Tuotekuvat: Zara & River Island, Kollaasi tehty Canvalla

Olen etsinyt sopivan mittaisia mustia culottes-housuja, jos joku pitkäjalkainen tietää hyvät niin kerro heti! Mulla on yhdet, mutta ne kutistuivat heti ekassa pesussa polvihousuiksi mulle, enkä voi mitenkään niitä enää käyttää. Culottesit ovat yksi niistä trendeistä johon mun silmillä kesti kauan tottua. Olen kuitenkin huomannut niiden hienouden vihdoin: ne istuvat hyvin, ja millainen tahansa vartalo näyttää niissä hyvältä. Ne ovat armolliset myös mun kropalle.

Farkkuhame on klassikko jota mun kaapissa ei yläasteen jälkeen ole ollutkaan. Nyt se kuitenkin tuntuu raikkaalta ja kivalta, sellaiselta johon olisi helppo yhdistellä esimerkiksi neuleita ja melkein mitä vaan. Lämpimät ja paksut neuleet kiinnostavat, ja kaipaan jotain ihanilla yksityiskohdilla koristeltua vaaleanpunaista tai vaaleanharmaata neuletta. Sisäjakuista myös joku jännällä kuviolla varustettu kimono voisi olla siisti. Ja tupsut – tupsut tupsut tupsut! Olen jo kauan tykännyt, ja nyt mun tupsuinto vaan eskaloituu. Ehkä mä hommaan tupsukengät, tupsukorvikset nyt ainakin. Laukkutupsu mulla on jo ja se on ihana!

Koska on tulossa syksy, myös ”jotain viininpunaista” löytyy mun listalta. Se on syksyn klassikko, ja sitten kun se joku viininpunainen löytyy, mä tiedän kyllä. Tämä on hyvä ohjenuora, ja suurin osa listan jutuista sopii kivasti ristiin toistensa kanssa yhdistellen. Haaveilen edelleen helposta vaatekaapista, jonka edessä ei tarvitse seistä liian kauan aamuisin.

Mitä teillä on ostoslistalla syksyä varten? Mikä on tän hetken lempparitrendi?


13 Responses to “Ostoshimotuksia Tukholman reissulle”

 1. Nimetön sanoo:

  Vihdoin taas tällainen kollaasipostaus! Näistä saa aina vähän uusia ideoita, bombereille tai kukkakuoseille ne lämmennyt aiemminkaan, mutta viininpunainen, greige(josta en ollut ennen kuullutkaan) ja lämpimät neuleet kyllä inspiroivat nyt syksyn tullen.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei kiva kuulla että olit kaipaillut tällaista!! <3 Mä tykkään hurjasti tehdä näitä, mutta eivät kuulu kaikkien lukijoiden suosikkeihin kun kuitenkin ovat suht. poikkeavia perheblogi-aiheesta, siksi aina arastelen näiden tekemistä 😀 Mutta ihana että tykkäsit! Ja samat suosikit täälläkin siis <3 Mahtavaa alkavaa syksyä, (hui kohta on syksy)!! <3

 2. Shopaholic sanoo:

  Ihanat kollaasit! Vaikka tyylimme ovat aika erilaiset, nämä postaukset ovat aina mun lemppareita 🙂 Olen vaatekaupassa töissä, ja ostoslistallani on kaikkia ihania syksyn uutuuksia meidän mallistosta. Syksyn trendeistä mun lemppari on kukat. Oon kukkaistyttö ja nyt iskee kaikki kukkakuosit syksyn väreissä. Heinäkuu… 😀 Välillä ostamisesta ja haluamisesta tulee huono omatunto ympäristön ja vaateteollisuuden työntekijöiden vuoksi. Pitääkin tulla. Siks kuitenkin arvostan sun listaa ja sitä, et pysyt siinä. Pitää itsekin kokeilla samaa 🙂 Ihanaa syksyä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon! 🙂 Oi sä oot sitten ihan aitiopaikalla töissä ja pääset tsekkaamaan heti kaikki uusimmat ihanuudet aina <3 Ja mä oon samaa mieltä, mulla tulee myös huono omatunto useinkin. Lasten vaatteista meillä on 100% eettisesti tuotettua, ja suurin osa vieläpä Euroopassa tai Suomessa suunniteltuja & valmistettuja, mutta omissa kamppeissa olisi vielä parantamisen varaa. Lasten vaatteet myös meillä kiertävät monta käyttäjää ja lähtevät yleensä hyväkuntoisina seuraaville onnellisille omistajille vielä kolmen muksun jälkeen, mutta nämä mun omat rievut... No, pitää vaan tiukasti yrittää pysyä tässä listassa, ja muuttaa sitä omaakin kaappia omia arvoja vastaavaan suuntaan hitaasti mutta varmasti. Ihanaa syksyä sinnekin ja kiitos kivasta kommentista <3

 3. Emma sanoo:

  Pari vuotta sitten ostin Mangosta culottesit ja sit ne viruikin kaapissa koska lyhentäminen jäi ja jäi. Pituutta oli ”normaali” jalkaiselle joku 15 cm liikaa edes koroilla käytettynä, et kannattaa katsoo oisko siellä 🙂

 4. Nina sanoo:

  Hei!

  Toivoisin, että blogissasi vastaisit enemmän kommentteihin. Kerrot olevasi täysipäiväinen yrittäjä, mutta jos et joka päivä julkaise uutta postausta, olisi lukijoita kunnioittavaa niinä välipäivinä vastata kommentteihin. Joskus myös uuden postauksen sijasta olisi kiva, jos osallistuisit kommenttikeskusteluun enemmän, se toisi enemmäm vuorovaikutusta blogiisi.

  Mukavaa loppukesää!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei,

   Olen samaa mieltä että toimiva keskustelu on blogin suola. Viime aikoina olen yrittänyt erityisesti vastata kommentteihin, ja olenkin vastannut niihin aiempaa enemmän. Kokoajan yritän vastata useampaan ja useampaan,ja pyrin jatkossakin olemaan siinä parempi ja vastaamaan nopeammin. Esimerkiksi sormiruokailu-postaukseen tuli paljon pitkiä kommentteja, joihin vastasin mielestäni melko nopeasti. Sen jälkeen on taas ollut muutama päivä vastaamisessa taukoa, mikä on valitettavaa. Kaikkea ei vain ehdi yhtäaikaa.

   Tuo on kuitenkin mielestäni aika ikävä ja armoton ajattelutapa että jos jonain päivänä en julkaise postausta, mun pitäisi juuri silloin vastata kommentteihin. Yrittäjällä on myös oikeus vapaapäivään (joita minulla postausten määrän mukaan mitattuna oli heinäkuussa 4, oikeasti 0), eikä blogi myöskään toimi niin että teen aina yhden postauksen päivässä ja julkaisen sen sitten heti. Esimerkiksi eilen tein kolme postausta joihin käytin yhteensä yli kahdeksan tuntia, mutta sinä näit vain yhden julkaistun postauksen täällä, etkä näe niitä kahta muuta vieläkään. Postausten lisäksi vastasin useisiin sähköposteihin ja kahteen työpuheluun. 🙂 http://butimahumannotasandwich.indiedays.com/2017/06/15/milta-nayttaa-ammattibloggaajan-tyoviikko/ tsekkaa ihmeessä tästä miltä mun työviikko näyttää niin ymmärrät ehkä paremmin mitä kaikkea yhden postauksen tekeminenkin vaatii 🙂 Mukavaa syksyä sinne!

 5. Janita sanoo:

  Kai esittelet teidän tyttöjen uutuudet tän viikon dropeista? Ja mitä ehkä ostoslistalla vielä myöhemmin tulevista dropeista? Terkuin yks lastenvaatehullu

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No kyllä mä näin ajattelin!! 😀 Ainaki GG & MR tältä viikolta, ja voisin Tiny Cottonsit kans mitä viime viikolla ostin Novalle syksyksi <3 😀

 6. Tämän syksyn ostoslista ei ole kovin pitkä, koska noh… Raskaus ja pallomaha. Jonkun kivan ryhdikkään neuleen kyllä haluaisin, mutta mun on aika suunnata katse sinne imetykseen ja miettiä siihen sopivia vaatteita. Toki tänä viikonloppuna on meidän uuden blogimedian lanseerausjuhla ja mulla on iskenyt joku hirveä himo saada sinne vaaleanpunainen tyllihame, kun musta maksimekko ei tunnukaan enää niin juhlavalta. Silmissäni siintää hyvin samanlainen asu, kuin mitä sinulla oli Novaa odottaessa ja masua piilotellessa.
  Mietin tässä, että mistä löytyisi sopiva tähän hätään. 😛 Aikaa etsiä, vain neljä iltaa.

 7. Minonssi sanoo:

  Missäs ne muut postaukset sitten on jos kolme olet tehnyt? Vai julkaisetko ne myöhemmin.
  Voisit joskus kertoa mitä tämä blogin kirjoittaminen pitää sisällään.
  Esim kuvia, kirjoitusta yms miten tehdään ja miten. Olisi kiva tietää enemmän.

  Samaa mieltä, enemmän voisit vastailla kommentteihin, niihinkin joista et ehkä erityisemmin välitä.

  Selailin taaksepäin niin monta oli postausta josta puuttui vastaukset kokonaan.
  Nyt kun teitä on kaksi kotona niin eikös sitä aikaa pitäisi olla enemmän. Ymmärrän kyllä että on muutakin elämää kyllä.
  Ja olikos tämä blogi sun työtä vai teetkö jotain muutakin sitten.
  Oon aina luullut että blogi on työsi, olenko ihan väärässä.
  Kannattaa myös lukijat ottaa huomioon, niillehän kirjoitat kuitenkin.

  Muuten kyllä tykkään blogiasi lukea 🙂

 8. Essi sanoo:

  Suosittelen Ginan Molly farkkuja! Maksaa vaan 30€ ja istuu hyvin 🙂 Se perus sininen on hyvä, mutta löytyy myös paljon muita värejä.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.