Kuin kolme marjaa – vai onko sittenkään?

01.08.2017

Kävin eilen äitini luona ja nappasin mukaani hauskan, alakouluiässä täyttämäni valokuva-albumin, jossa oli kaikenlaisia kuvia omasta lapsuudestani. Olin valinnut albumiini jokaiselta siihen astiselta ikävuodeltani omia lempparikuviani, ja ne ovat ei missään järjestyksessä siellä. Jostain syystä olen valinnut myös mukaani mun isovanhempien lomakuvia, Etelän lomalta jolla en itse ollut edes mukana. Pisti vähän naurattamaan kun täysin vieras kanarialainen kalkkuna on siellä mun vauvavuosien nakukuvien keskellä. Mutta kai ne mummun ja papan lomakuvat on olleet mulle tärkeitä silloin, ja onhan niitä hauska selata näin myöhemminkin.

Se valokuva-albumi nyt ei varsinaisesti muuten liity tähän postaukseen, kuin että inspiroiduin sitten laittamaan meidän kaikkien kolmen tytön kuvat rinnakkain ja tsekkaamaan että onko sisaruksissa samaa näköä niin kuin moni sanoo. Ja onhan heissä, vaikka kaikki kolme ihan omanlaisiaan uniikkeja mimmejä ovatkin. Kyllä heidät siskoiksi tunnistaa todellakin, vaikka eivät mielestäni mitään identtisiä kolmosia kuitenkaan ole.

Toki kuvat on kaikki otettu vauva-aikaan, vanhempana sitten oma tyyli ja esimerkiksi hiukset ja ilmeet ja eleet muokkaavat myös ulkonäköä synnynnäisten piirteiden lisäksi, joskus jopa enemmän kuin ne piirteet itsessään. Tosi mielenkiintoista nähdä, ovatko tytöt samannäköisiä vaikkapa teini-iässä tai keski-ikäisinä. Monestihan ihmiset alkavat muistuttaa esimerkiksi vanhempiaan tosi paljon vasta keski-iässä, vaikka aiemmin samaa näköä ei olisi niin huomannutkaan. Moni on sanonut jo nyt että joku tytöistä näyttää ihan minulta tai on kuin ilmetty Otto. Jännää nähdä muuttuuko tämä iän myötä, vai alkavatko he muistuttaa enemmänkin meitä.

Kun katsoo noita vanhempien tyttöjen vauvakuvia, näkee ihan selvästi että ”hehän näyttivät ihan itseltään jo vauvana”, mutta nyt kun Nova on vasta vauva, ei vielä silti voi tietää miltä hän näyttää isompana. Se on jotenkin niin hassua että sitä ei vaan silti voi tietää, vaikka jälkikäteen sen näkee ihan selkeästi. Esikoisella on ihan samanlaisia ilmeitä edelleen, ja keskimmäinenkin on ihan samannäköinen nyt kuin vauvanakin. Vaikka mua hirveästi kiinnostaakin että millainen isompi tyyppi Novasta tulee, olen maailman onnellisin että saadaan nauttia hänestä vielä vauvana pitkän aikaa.

Näissä kuvissa kaikki tytöt ovat suunnilleen puolen vuoden ikäisiä, ja suunnilleen saman kokoisiakin. Hauskaa, että vaikka heidän syntymäpituutensa ovat vaihdelleet 46cm ja 51cm välillä, ja syntymäpainot 3010g & 3580g välillä, puolen vuoden iässä he ovat olleet melko saman kokoisia kaikki. Tosin kaikkein pisin on tämä meidän kuopus, jonka syntymäpituus oli kuitenkin vain 49cm, keskimmäistä ja esikoista myöhäisemmistä viikoista huolimatta. Hän lähestyy jo 70cm pituutta kovaa vauhtia, ehkä jo puolivuotisneuvolassa ollaan saavutettu uusi kymmenluku pituudessa. Jännää seurata myös tätä kasvua!

Hauskaa, kun katsoo näitä kuvia niin huomaa myös miten on kamerat, objektiivit ja kuvakulmat muuttuneet vuosien varrella. Onneksi mielestäni parempaan suuntaan, toivottavasti teidänkin!

Ihanaa tiistaita kaikille <3


21 Responses to “Kuin kolme marjaa – vai onko sittenkään?”

 1. Minnis sanoo:

  Tiara ja Nova on kyllä samannäköiset ! Tiara taas näyttää nykyään aivan otolta ! Zelda taas on aivan sun näköinen 😀 ihania palleroita kaikki <3 jännä nähdä minkä näköisiä isompina tulee. Tosin tiedän jo varmasti sen että Nova on ihan Otto ja Tiara sekä zeldasta tulee sinä! 😀

 2. Nimetön sanoo:

  Kaikissa tytöissä on kyllä samaa näköä Mä jotenkin näen Novassa ja Zeldassa tosi paljon sun näköä ja Tiara taas on ihan kuin Otto

 3. Mary sanoo:

  Ihania vauvoja sulla… Se on jännä miten lapsista löytyy kyllä piirteitä, ilmeitä, eleitä, käyttäytymismalleja yms. omilta vanhemmiltaan perittyinä, mutta myöskin esim. isovanhempien, setien ja tätien piirteitä. Valokuvissa voi myös muistuttaa eri kuvissa milloin ketäkin sukulaista, kuin myös iän myötä eri piirteet korostuvat hieman vaihdelle.
  Mutta tuossa ylimmässä kuvassa Novalla ainakin on ihan Oton ilme 🙂 Kun taas keskimmäisessä kuvassa hän muistuttaa enemmän sinua. Ja täytyy kyllä yhtyä siihen että tällähetkellä ainakin kuvissa Zeldassa paljon sinun olemusta ja Tiarassa Ottoa.

 4. Jenni sanoo:

  Yleensä vauvat on mun mielestä söpöjä ja sulosia, mutta Nova on jotenkin todella kaunis vauva! 🙂 Mä nään jotenkin Tiaran Oton näköisenä, Zeldan sun näköisenä ja sitten Novan eniten teidän kahden sekotukselta 😀 Sulosia lapsia kaikki kolme!

 5. kaisa sanoo:

  Luulin tuota alkua lukiessani, että laitat kuvia sun lapsuudesta. Petyin vähän ku ei ollutkaan 😀 ois ollu hauska nähä sun lapsuuskuvia.

 6. Tiia sanoo:

  Kommentoinkin jo siihen sormuruoka postaukseen, että Nova on ihan sekoitus teidän tyttöjä, en osaa oikein päättää kummalta näyttää enemmän 😀
  Mun mielestä Tiara ja Zelda ei nyt vanhemmiten näytä kovinkaan paljon samoilta, vaikka molemmilta löytyykin ihan selviä piirteitä teiltä vanhemmilta, joten jännä nähdä, mihin Nova asettuu.

  Mutta kyllä ihan varmasti tytöt siskoksiksi tunnistaa ja kauniita neitejä ovat <3

  Tiia

 7. Koo sanoo:

  Mun mielestä Nova on aivan Oton näköinen ja Zelda sinun! Tiara on sitten sekoitus 🙂 😀

 8. Marjo sanoo:

  Komppaan 😀

 9. Heli sanoo:

  Ihanaa että teit tämän postauksen, hauska! Tiara ja Nova on ihan saman näköisiä keskenään, mutta kyllä Zeldankin samaan sarjaan tunnistaa 🙂

 10. Essi sanoo:

  ❤️❤️ Ihania
  Nova on aivan kahden vanhemman siskon sekoitus! Hauska nähdä kuvat näin.
  Mäkin vähän odotin sun lapsuudenkuvia! 😀

 11. Voi kyllä. Kolme aivan oman näköistään ja ihanaa persoonaa, mutta sisaruus näkyy heissä myös selkeästi. Jännää nähdä miltä meidän sisarukset näyttävät, kun tämä toinen vauva syntyy. Meidän esikoinenhan voisi hyvin olla jatkoa minun valtavalle sisaruskatraalleni, niin kovasti hän on kyllä perheenjäsenentensä näköinen. Nyt hieman vanhempana, hänestä on alkanut erottaa myös isän piirteitä.

 12. Nina sanoo:

  Ihan mahottoman suloisia kaikki kolme

 13. Jini sanoo:

  Harvoin kommentoin mihinkään, mutta nyt on kyllä söpöyden raja ylitetty ja pakko kommentoida! Aika samannäköisiä tytöt ovat:) Tiara on aika paljon oton näköinen, Nova on ihan sun tyttö ja zelda on täydellinen sekoitus<3
  Ihan hurjan suloisia pienokkaisia<3 Sydän sulaa<3

 14. Sannak sanoo:

  En osaisi ehkä huomata että ovat eri vauvoja jos ripottelisit kuvat erikseen johonkin postaukseen enkä lukisi tekstiä. Kauniit lapset 🙂 Zelda on ilmetty sä!

 15. Anni sanoo:

  Minäkin näen Tiarassa isäänsä ja Zeldassa äitiään.

  Zeldan piirteet ovat kaikista kolmesta tytöstä selkeimmät ja vahvimmat – leuka ja nenä sekä otsa ovat vahvat ja niistä hänet tuntee vieläkin kuvista.

  Tiaran piirteet ovat pyöreämmät silmiä myöten.

  Ja Nova todellakin on minunkin silmään molempien sekoitus, en erota Novassa vielä mitään ”omaa”, mutta varmasti se oma tulee esiin, kun hän kasvaa, kuten Iina kirjoititkin.

  Minä tykkään eniten noista vanhemmista valokuvista. Niissä on kyllä vähemmän valoa, mutta niitä on jotenkin helpompi katsoa, eivät ”ylivalotu”. Myös uudemmat kuvat ovat nättejä, mutta arkinen rosoisuus vuodelta 2011 on oikeinkin hyvä. Ehkä tämä johtuu siitä, että omien lasten vauvakuvat ovat samalta ajalta ja samaa tekniikkaa ja olen vain kiintynyt ”vanhaan toyotaan”.

 16. Ola sanoo:

  Mun mielestä Tiara näyttää enemmän ehkä juuri silmiensä ja nenänsä myötä Otolta. Zelda taas mun mielestä näyttää enemmän sulta – silmät, nenä ja suloiset posket on mun mielestä ihan äidiltään perittyjä. Nova on musta ihan isänsä näköinen 🙂 Tosin tätäkin olisi hauska vertailla teidän lapsuuskuvien kautta. Luin itseasiassa just yhden sun vanhan postauksen, jossa esittelit omia lapsuuskuviasi ja paria Oton. Sitä lukiessa mietin, että Zelda muistuttaa mun mielestä sua sellaisena kuin nyt oot, eikä niin paljon ainakaan ko. lapsuuskuviasi 🙂

  Musta Tiarassa ja Novassa on eniten samaa, ja suloinen Zelda sitten on hieman asioihinsa verrattuna erinäköinen. Suloisia kaikki!

 17. Ola sanoo:

  *siskoihinsa, huoh.

 18. Laura sanoo:

  Kyllä mä ainakin tunnistan että kuka on kuka, vaikka kovasti samannäköisiä ovatkin ja sisaruksiksi tunnistaa

 19. minävain sanoo:

  Minunkin täytyy kommentoida samaa kuin joku tuolla aiemmin, nuissa vanhimmissa kuvissa on sitä jotain aitoutta josta myös minä tykkään 🙂 tai ehkä se on minullakin sitä että nuo on just sen tyylisiä lapsuuskuvia mitä on itse tottunut näkemään 😀
  Ja niinkuin monet muutkin täällä on sanonu, niin Tiara on ihan Oton näkönen, Zelda sinun näkönen ja Nova taas ”sekoitus” kumpaakin, ainakin vielä. Mutta samoja piirteitä kuitenkin löytyy kaikista kolmesta 🙂

 20. PiPa sanoo:

  Mielenkiintoista kolmesta lapsesta. Laita kehiin sun lapsuuskuvat ja Oton. Odotan innolla:)))

 21. E sanoo:

  Oon tähän mennessä ajatellut Novan olevan ihan kopio vauva-Tiarasta, mutta näitä kuvia katsoessa hänessä onkin tosi paljon Zeldaa! Selvästi samaa sarjaa kaikki kolme, kuitenkin ihan omina yksilöinään ja omien piirteidensä kanssa 🙂

  Ja oon miettinyt tota samaa miten monet ovat näyttäneet jo ihan pikkuvauvoina aivan samalta kuin isompina/aikuisina, mutta kuitenkin vauvasta on aivan mahdotonta silti kuvitella minkä näköinen hän on sitten kasvaessaan 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.