Kuinka tehdä puhelimesta turvallinen lapselle + F-Secure arvonta

13.08.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä F-Securen kanssa.

Viime kuussa kirjoitin meidän eskarilaisen omasta puhelimesta, ja listasin syitä miksi halusimme ostaa puhelimen jo nyt. Lupasin silloin palata siihen, miten teemme käytöstä turvallista, ja kuinka rajoitamme puhelimen käyttöä. Nyt on siis vuorossa asiaa siitä, kuinka sekä suojaamme, että rajoitamme puhelimen käyttöä vanhempina kätevästi. Samat rajoitukset ja suojat räätälöimme sopiviksi myös muihin lasten käyttämiin laitteisiin, kuten 4-vuotiaalla käytössä olevaan iPadiin. Parasta on, että samalla paketilla myös pidämme huolen meillä aikuisilla käytössä olevien laitteiden tietoturvasta, turvallisista nettiostoksista ja siitä että laitteet löytyvät paikannuksen avulla.

Me halutaan että lapsi saa käyttää omaa puhelintaan itsenäisesti ja vapaasti, mutta turvallisesti ja sopivissa määrin. Siksi ollaan rajoitettu sekä käytössä olevia sovelluksia, että ruutuaikaa automaattisesti. Ollaan sovittu myös selkeät säännöt ihan suullisesti, ja niistä on pidetty kiinni sitten helposti automaattirajoitusten avulla. Kertaakaan ei ole tarvinnut vääntää kättä säännöistä, vaan ne on hyväksytty ihan tyytyväisenä.

Meidän mielestä eskarilaisella on jo oikeus käyttää puhelintaan itsenäisesti, ilman että vanhemmat kokoajan vilkuilevat olan yli. Oma puhelin on oma puhelin, ja myös asiantuntijoiden mielestä lapsen puhelin kuuluu lapselle, eikä vanhemmilla ole oikeutta ilman lupaa mennä urkkimaan sen sisältöä. Siksi onkin tärkeää että voimme etänä hallinnoida puhelinta sen verran kuin tarvitsee, eikä lapsella ole missään tilanteessa pääsyä haitalliseen sisältöön.

Meillä on käytössä F-Secure TOTAL -paketti, jossa on saatavilla täysin uusi Family Rules -ominaisuus (saatavilla myös F-Secure SAFE -paketissa, joka siis F-Secure TOTALiin sisältyy). Sillä voi todella helposti rajata käyttöä haluttuihin sovelluksiin, rajoittaa ruutuaikaa sopivaan määrään, paikantaa lapsen sitten kun hän alkaa liikkua itsenäisesti, ja esimerkiksi selata nettiä ilman pääsyä haitalliseen tai pelottavaan sisältöön.

Me ollaan asetettu Family Rulesin avulla ruutuajaksi 1h päivässä arkisin, ja 2h päivässä viikonloppuisin. Ollaan myös laitettu nukkumaanmenoajaksi klo 20.00 arkisin, ja viikonloppuisin klo 21.00. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka lapsella olisi vielä käyttämätöntä ruutuaikaa jäljellä, puhelimen sovellukset eivät viestejä ja puheluita lukuunottamatta toimi enää ennen seuraavaa aamua ja kello kahdeksaa, joka ollaan asetettu heräämisajaksi. Tämä on todella kätevä ominaisuus! Kertaakaan ei ole vielä tullut edes tuo ruutuaika täyteen, mutta on hyvä että on olemassa nuo automaattirajoitukset. Rajoituksia voi hallinnoida kätevästi My F-Securen kautta etänä, ja esimerkiksi automatkoja varten ollaan hetkellisesti lisätty ruutuaikaa, ja otettu taas pois automatkan jälkeen.

Meidän eskarilainen ei ole tähän asti vielä käyttänyt nettiselainta, mutta hänen saatavillaan on SAFE -nettiselain, jossa meillä on käytössä sisältörajoitukset. Se on ainoa selain johon hänellä on pääsy, ja siitä on automaattisesti estetty kaikki mahdollinen haitallinen sisältö mitä kuvitella saattaa.  SAFEa selatessa hän voisi esimerkiksi googlata piirustuskuvia joista hän usein katsoo mallia piirtäessään itse (tähän asti googlattu yhdessä iPadilla), tai vaikkapa selata Lego Friends-sivuja. Asetettavien sisältörajoitusten lista on pitkä ja monipuolinen, ja sitä voi sitten pikkuhiljaa lähteä purkamaan sitä mukaa kun lapsi kasvaa. Tällä hetkellä estettynä on mm. kaikki yhteisöpalvelut, aikuisten sisältö, päihteet, uhkapelit, maksullinen sisältö ja pelottava sisältö.

Mun mielestä lasten on hyvä opetella käyttämään nettiä, hakemaan tietoa ja löytämään kaikki se ihmeellinen mitä netti on pullollaan. Samalla haluan kuitenkin ehdottomasti tehdä siitä turvallista ja mukavaa. Lapsen ei tarvitse vielä pitkään aikaan nähdä sitä kaikkea pelottavaa ja haitallista, mitä netistä löytyy, ja esimerkiksi yhteisöpalvelut on alle 13-vuotiailta kielletty ihan syystä. F-Secure SAFE on tosi hyvä ratkaisu tähän, koska sen kanssa lapsi saa kokea käyttävänsä puhelinta itsenäisesti, mutta vanhemman asettamien rajojen sisällä.

F-Secure SAFE -paketissa on automaattisesti käytössä myös Finder, jonka avulla lapsen löytää paikantamalla sitten kun hän alkaa liikkua itsenäisesti. Tämä tulee meille ajankohtaiseksi jossain vaiheessa syksyn tai talven aikana, kun lapsi saa alkaa liikkumaan naapurustossa hieman itsenäisemmin. Finder toimii tietysti myös jos itse vaikka hukkaa oman puhelimensa, tai unohtaa sen jonnekin. Paikannus onnistuu My F-secure -sivujen kautta.

Jos puhelimen (tai jonkin muun mobiililaitteen) käyttöönotto on ajankohtaista teidänkin perheen muksuilla, tai tarvitsette itse loistavaa tietoturvapakettia, kannattaa ladata F-Secure SAFE -kokeiluversio ja kokeilla sitä 30 päivää ilmaiseksi. Uskon että siinä ajassa paketti todellakin ehtii todistaa itsensä, sillä meillä on ollut F-Secure SAFE käytössä jo pari vuotta kaikilla laitteilla, ja se muuttuu kokoajan vain paremmaksi ja paremmaksi. Nämä uudet Family Rules -ominaisuudet olivat juuri sitä, mitä me tähän hetkeen tarvittiin.

LUKIJAKILPAILU: 

Voita F-Secure TOTAL -paketti vuodeksi kaikille laitteillesi (arvo 79,90)! Mitä ominaisuutta itse käyttäisit eniten F-Secure TOTAL -paketista? Kaikki ominaisuudet näet TÄÄLTÄ. Osallistu kilpailuun vastaamalla kysymykseen tämän postauksen kommenttiboksissa, ja jättämällä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan F-Secure TOTAL -paketti vuodeksi käyttöön. Osallistumisaikaa kilpailuun on 22.8. klo 22 asti. Onnea kisaan! Kilpailun tarkemmat säännöt näet TÄÄLTÄ.

Mukavaa päivää kaikille!


91 Responses to “Kuinka tehdä puhelimesta turvallinen lapselle + F-Secure arvonta”

 1. Nimetön sanoo:

  Selaus ja verkkopankkisuojaa käyttäisin eniten!

 2. Sofia sanoo:

  Kahdelle pikkuveljelle ois tarpeen tuo sisältörajotus juttu kun alakoulu ikäisiä vielä ovat, sekä paikannin palvelu etenkin pienemmälle veljelle.

 3. MR sanoo:

  Todennäköisesti selaus- ja verkkopankkisuojaa!

 4. Helmia sanoo:

  Kuulostaa kyllä huipulta paketilta. Itellä on myös käytössä ollu tuo F-Secure. Uskoisin että tällä hetkellä eniten käyttöä tulis sille laitteen etsintä ominaisuudelle. Tuo ruutuajan asettamis mahdollisuus kuulostaa kyllä loistavalta!:)

 5. Maria sanoo:

  Tuo F-Secure safe olisi meille ihan täydellinen , sillä meillä on Tiaran ikäinen neiti joka käyttää itse iPadia päivittäin ja myös puhelimen hankinta on pian edessä. Eli mukana arvonnassa ehdottomasti!

 6. Sipi sanoo:

  Eniten tulisi käytettynä tuota family rules toimintoa, kun on useampi lapsi kännykän käyttäjänä.

 7. Laura sanoo:

  Selaus- ja verkkopankkisuojaa ehdottomasti! :)

 8. Maiju sanoo:

  Selaus ja verkkopankkisuoja!

 9. Anniina sanoo:

  Selain ja verkkopankki suojaa käyttäisin todennäköisesti eniten!:)

 10. Laura sanoo:

  Selaus- ja verkkopankkisuojaus :)

 11. Marjo sanoo:

  Verkkopankkisuojaus olisi tarpeellinen.

 12. Linda sanoo:

  Selaus ja verkkopankki suojaus

 13. Johanna sanoo:

  Mulla on tuo kokeiluversio testissä ja selaus- ja verkkopankkisuoja on ne mihin f-securen palveluita tarvitsen.

 14. Paula sanoo:

  Tämä tulisi käyttöön lapsille puhelimiin kun netissä on saatavilla aivan kaikkea, mitä heidän ei tulisi edes nähdä. Olemme miettineet ratkaisua asiaan ja tässähän oli sopivasti postaus hyvästä ideasta. :)

 15. Marru sanoo:

  Selaus- ja verkkopankkisuojausta.

 16. Selaus- ja verkkopankkisuojaa, mutta kuulostaa todella hyviltä ominaisuuksilta nämä kaikki muutkin.

 17. Noora-M sanoo:

  Selaus ja verkkopankkisuojaus. Itsellä on sattunut verkkopankin kanssa ikävä tapaus joka vaivaa edelleen, joten tämä toisi varmasti mielenrauhaa.

 18. Äit sanoo:

  Vai että asiaintuntijoiden mielestä lapsen kännykkää ei saa muut urkkia!

  • kata sanoo:

   Niin? En ymmärrä miksi kenenkään henkilökohtaisiin tavaroihin (puhelin, päiväkirja tms..) saisi kajota muuta kuin katoamis- tms. aidossa hätätpauksessa?

   • Äippä sanoo:

    Nyt puhutaan ala aste ikäisistä lapsista, en minäkääm teini-ikäisen tutkisi ilman syytä.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Alakouluikäisillä on oikeus oman puhelimensa yksityisyyteen ihan siinä missä muillakin, puhelimen tutkiminen EI ole rikos ainoastaan jos on syytä epäillä että lapsi aiheuttaa vaaraa itselleen tai muille, tai on esimerkiksi kadonnut, ja puhelimesta voisi löytyä jotain mikä auttaa siinä tilanteessa. :) Miksi tutkisit alakouluikäisen puhelinta ilman syytä?

 19. Jessi sanoo:

  Family rules toiminto tulisi käyttöön :)

 20. Saara sanoo:

  Selaus ja verkkopankkisuojausta

 21. Smiley sanoo:

  Kyllä toi perus virustorjunta olis se ykkönen! Toki myös tuo verkkopankkisuojaus tois roimasti turvaa nykyaikana, kun vähän väliä saa lukee kaikenmaailman uusista kalasteluyrityksistä jne.

 22. Annak sanoo:

  Kyllä se toi selaus ja verkkopankkisuojaus luultavasti ois!

 23. Essi sanoo:

  Virustorjunta ja netin suojaus

 24. Johanna sanoo:

  Estä haitallinen seuranta -toiminto kuulostaa hyvältä!

 25. Ellu sanoo:

  Varsinkin verkkopankkisuojaus ja virustorjunta kiinnostavat!

 26. Enna sanoo:

  Minuakin kiinnostaa tällä hetkellä verkkopankkisuojaus ja virustorjunta, kuulostaa tosi kätevältä tuo suojaus lapselle, mutta se ei vielä ole ajankohtainen.

 27. Mirka sanoo:

  Sisältörajoitukset olis ainakin kätevät.

 28. Katya sanoo:

  Family rules kiinnostaisi!

 29. Marjo sanoo:

  Suojattu ja yksityinen – on hieman pelottavaa, miten paljon ihmisten nettiselailua seurataan ja miten kuluttajaa ohjataan mainoksilla ostamaan tuotteita/palveluita.

 30. Ansku V sanoo:

  Selain- ja verkkopankkisuojaus sekä paikanninpalvelu että family rules varmaan olisivat ne kaikkien tarpeellisimmat toiminnot meidän viisihenkisen perheen älylaitteisiin. Mahtava arvonta, toivottavasti onni suosii!
  Kiitos vielä positiivisesta blogistasi!

 31. Sella sanoo:

  Selaus- ja verkkopankkisuojaa käyttäisin eniten :)

 32. Tiina sanoo:

  Kaikille ominaisuuksille on varmasti tarvetta mutta ihan perinteinen virustorjunta varmaan se ykkösvaihtoehto :)

 33. Rosary sanoo:

  Selaus ja verkkopankki suojaa :)

 34. Marjo Särkelä sanoo:

  Selaus- ja verkkopankkisuojaus ehdottomasti!

 35. Laura sanoo:

  Family rules toiminto tulisi käyttöön :)

 36. Noora sanoo:

  Varmasti tulisi käyttöön tuo sisältörajoitus koska meidän esikoinen alkaa olemaan jo siinä iässä että haluaisi ipadia ja meidän puhelimia selailla niin tuon avulla voisi turvallisesti antaa lapsen opetella nuita käyttämään itsenäisesti. Ja sitten tuo paikannin varmasti olisi ajankohtainen kun esikoinen parin vuoden päästä lähtee eskariin.

 37. HelKaMa sanoo:

  Selaussuojaus ehdottomasti!

 38. Oliviah sanoo:

  Family rules. Olisi kätevää laittaa nuo rajoitukset kaikille laitteille. 7- ja 10-v ovat jatkossa välillä n. 4 tuntia keskenään koulun jälkeen ja haluaisin, että netti olisi käytettävissä, mutta siellä ei oltaisi koko tuota aikaa.

 39. Maarit sanoo:

  Sisältörajoitus olisi todella hyvä juttu!

 40. Satu sanoo:

  Family Rules tulisi käyttöön. Ajankohtainen aihe, koska omalle eskarilaiselle puhelimen osto edessä pikimmiten.

 41. Sinna sanoo:

  Mun äidillä on iltatähtenä mua 15v nuorempi veli joka aloitti nyt tokan luokan koulussa. Hän sai ekan oman puhelimen vuosi sitten ja tää tulis todella tarpeeseen sinne suuntaan. Äiti ei itsekkään ole kummonen nero näiden älylaitteiden ja sovellusten kanssa ja joutuu usein meiltä jo aikuisilta lapsilta kyselemään että mikä sovellus on jo sopiva ja mikä ei.

  Joten varmasti tämä selainturva tulisi suurimpaan tarpeeseen :) vitsit miten kätevä systeemi! Ihanaa että tämmösiä turvia tulee sitä mukaa kun teknologia kehittyy :)

  – Sinna

 42. Elina sanoo:

  Sisältörajoitus, ruutuaika ja paikannus tuli nyt ensimmäisenä mieleen. Meillä myös esikoulun aloittava poika, joka tähän asti on elänyt suht ”laitteettomasti”. Nyt ostoslistalla on kuitenkin hänelle oma puhelin, jotta käyttö olisi sujuvaa vuoden päästä koulun alkaessa.

 43. Outi sanoo:

  Family rules!
  Mulla 7 v jolle pitäsi puhelin laittaa. Innostuin jo kovasti tästä, mutta onpa hintava o.O Josko arpaonni toisi!

 44. Marihn sanoo:

  Selaus ja verkkopankkisuoja sekä sisällönrajoitus lapsen puhelimeen.
  On hyvä, että näinkin helposti voi tehdä lapsen kännykän käytöstä turvallista! :)

 45. Jennahan sanoo:

  Sisältörajoitus ekaluokkalaisen puhelimeen :)

 46. Anni sanoo:

  Pystyvätkö lapsesi löytämään blogisi laitteillaan? Vai onko sekin estettyjen listalla? :-)

 47. Veera sanoo:

  Family rules kuulostaa ihan mahtavalta!
  Erityisesti, kun sisarussarja on koulun jälkeen keskenään kotona, on ruutuajan rajoittaminen ”ihan vaan sanomalla ja sopimalla” käytännössä ihan mahdotonta. Jos lapsi pääsee koulusta yhdeltä ja äiti töistä neljältä, jämähtää lapsi pahimmassa tapauksessa ruudun ääreen kolmeksi tunniksi – vaikka joka päivä.
  Tuolle teinille ja esiteinille tahtosin tuon ”yörauhaominaisuuden” myös. Nykyisin kyllä kerään puhelimet pois kaikilta, mutta helpottaisi silti. Ja voisi aamulla olla sovellukset poissa käytöstä kokonaan, jotta keskittyminen olisi siinä kouluun lähtemisestä ja valmistautumisessa, eikä kännykässä.

 48. johanna sanoo:

  Paikannin ja virussuojaus

 49. Esee sanoo:

  Ehdottomasti 8-vuotiaan tytön puhelimeen tuo :) kuulostaa tosi hyvältä ja helpolta! Osallistun siis arvontaan.

 50. Emma sanoo:

  Ehdottomasti pikkusiskolle ruutuajan rajoittaminen. Aloittanut juuri eppuluokan ja tabletti käytössä ja ois helppo myös ottaa puhelin käyttöön tuon f-securen kanssa! Itelle tekis kyllä kans hyvää ruutuajan rajoittaminen

 51. Emilia sanoo:

  Verkkopankkisuojaus, ja samalla voisi tutustua tähän sisällönrajaukseen. Oma lapsi on vielä vauva, mutta edessä joskus meilläkin se nettiin tutustuminen.

 52. Bambi sanoo:

  selaus- ja pankkisuojaus sekä suojaa koko perheesi

 53. Heli sanoo:

  Selaus- ja verkkopankkisuojaus sekä lapsen puhelimeen sisällönrajaus. Virustorjuntaa unohtamatta.

 54. Miia sanoo:

  Family rules kuulostaa mahtavalta!!

 55. Hantsu sanoo:

  Family rules ja verkkopankkisuojaus olisivat tarpeen.

 56. Saija sanoo:

  Selaus- ja verkkopankkisuojaus!

 57. Laura sanoo:

  Family rules kuulostaa oikein hyvältä! Tämä tulisi tarpeeseen ehdottomasti!

 58. Jenni sanoo:

  Verkkopankkisuojaus olisi tarpeen. Vanhimmalle pojalle myös ensimmäisen puhelimen osto olisi pikkuhiljaa ajankohtainen joten tarvetta myös muille ominaisuuksille olisi tulossa. :)

 59. Saikku sanoo:

  Käyttäisin meidän ykkösluokkalaisella tuota aikarajoitinta.

 60. mymmeli sanoo:

  family rules- suojaa

 61. Emma sanoo:

  Kaikki ovat tarpeellisia, mutta ensisijaisesti laitettaisiin ekaluokkalaiselle puhelimeen ja tablettiin sisällönrajaus ja aikarajoitin

 62. Rimppa sanoo:

  Selaus ja verkkopankkisuojaa käyttäisin eniten.

 63. Sanni L sanoo:

  Wau, onpa monipuolinen paketti. Verkkopankkisuojaus olisi ainakin hyödyllinen.

 64. K sanoo:

  Mulla on ollut F-Securen tietoturvasoftat käytössä niin kauan kun mulla on ollut internet – 14? vuotta. Suurimman osan ajasta palveluntarjoajan kautta, vasta nyt viimeiset kaksi vuotta suoraan F-Securelta ostettuna. Täytyy tosin tässä vaiheessa tunnustaa, etten tiennyt että sieltä pystyy noin hyvin filtteröimään sisältöä. Kuulostaa aikalailla täydelliseltä paketilta lapsiperheille! Mulla itsellä ei ole tarvetta filttereille, mutta tuo paikannus kiinnostaisi erityisesti! Vaikken olekkaan asunut enää moneen vuoteen kotona, äiti silti soittelee ja viestittelee ja pitää huolta missä olen. Ollaan käytetty toista paikannussovellusta, joka tosin on vähän tönkkö käyttää. Olisi mukava päästä testaamaan tätä F-Securen versiota, josko se päivittäisi sijaintia jatkuvasti, eikä tunnin välein. Säilyisi äidilläkin paremmin mielenrauha :D

  Mitä tulee lasten internetin käyttöön, koen itse että on silti tärkeää seurata mitä lapset tekevät ja hakevat internetistä. Kuitenkin juuri tuossakin iässä saattaa jokin peli tai lastenohjelma aiheuttaa kysymyksiä, olisi hyvä jos nekin voisi keskustella samantien läpi lapsen kanssa.
  Muistan oman äitini istuneen vieressäni useamman vuoden ajan, kun meille tuli kotiin internet. Kyllähän se silloin ärsytti, mutta nyt myöhemmin ymmärrän miksi äiti teki niin. Ja näin jälkeenpäin olen kiitollinen, että äitiä kiinnosti niin paljon miten aikani kulutan ja mitä teen. Kenenkään muun kaverin vanhemmat ei koskaan edes kyselleet mitä lapset netissä tekivät. Nyt erityisesti kun Youtube ja muu some on yleistynyt näinkin radikaalisti, on mun mielestä tosi, TOSI tärkeää, ettei lapset ole yksin netissä. En tiedä ootteko te muut minkä verran viettäneet aikaa suomalaisten tubettajien videoiden kommenttilootia lukien, mutta jotenkin musta tuntuu ihan tosi pahalta kuinka paljon siellä on alle 12v haistattelemassa ties mitä muille kommentoijille. Ja kuinka paljon on näitä pieniä uusia tubettajia, jotka jakavat elämänkokemuksiaan kommenteissa, saaden kaikenmaailman törkykommentteja vastauksiksi.. Näiden takia musta on ihan tosi mahtavaa törmätä välillä vanhempiin, jotka kuitenkin näyttävät välittävän mitä omat lapset tekevät netissä.

 65. Tuuli sanoo:

  Verkkopankkisuoja olisi hyvä!

 66. Sanni T sanoo:

  Selaus ja verkkopankkisuojaa

 67. Emilia sanoo:

  Tämä on ihan mahtavan kuuloinen, juuri pienten lasten vanhemmille täydellinen!
  Tuo ruutuajan määrittely on kanssa kätevä jos/kun lapsi saa alkaa käyttämään puhelimia yms itsenäisesti, niin ei tule sitten koko yötä katsottua konetta!

  Hienoa että tämmöisiä lapsiperheiden arkea helpottavia juttuja on keksitty ja tehty, sillä nykyään some ja netin käyttö on noussut jopa kouluissa ja käsiala taito jätetään ”taakse” joten näiden taitojen oppiminen on aika tärkeää. Varsinkin nuorten keskuudessa some aktiivisuus ja netin käyttö on lisääntynyt (ehkä jopa huolestuttavasti), eikä enään koulussa välituntisin pelata pelejä vaan selataan puhelinta.

 68. Karkki sanoo:

  Mielenkiintoinen paketti tämä Total eikä edes pahan hintainen kun saa kolmelle laitteelle. Itseäni kiinnostaa tietosuoja sekä verkkopankkisuoja, sen verran paljon tulee kännykällä selattua nettiä joten niiden suojaus pitäisi päivittää ajantasalle. Olen lähiaikoina kiinnittänyt huomioita kuinka kohdennettua mainontaa alkaa olla ja se on oikeasti aika pelottavaa.

 69. Minttu-Maaria sanoo:

  Eniten tulis varmaa käytettyy verkkopankin selaus suojaa!

 70. kkatja sanoo:

  Ainaki selaus ja verkkopankisuoja, sekä ruutuajan rajoitus olis huippu!

 71. Jonna sanoo:

  Kuulostaa toimivalta! Ruutuajan määrittäminen olis varmaan käytetyin meillä..

 72. janina sanoo:

  Verkkopankki- ja selaussuojausta.

 73. Sanni sanoo:

  Meidän esikoinen on saamassa aivan näillä näppäimillä puhelimen (odotellaan sim-korttia) ja nyt olisi todellakin tarve useammillekin paketin ominaisuuksille, kuten paikannukselle ja mahdollisuudelle rajoittaa selattavaa sisältöä, jotta puhelimen käyttöä voi harjoitella turvallisesti :)

 74. Marjaana sanoo:

  Family rules

 75. Riika sanoo:

  Eskarilaiselle tulossa pian oma puhelin ja ollut mietinnässä juuri jokin paketti missä pystyy rajaamaan kaiken sopimattoman sisällön ja hallinnoimaan ruutuaikaa :)

 76. Tiina sanoo:

  Ekaluokkalaiselle varmaan tuo family rules olisi hyvä!

 77. Mari V sanoo:

  Selaus ja verkkopankki suojaa

 78. Aino sanoo:

  Suojaa koko perheesi – ettei lapsi näkisi haitallista sisältöä

 79. piitu sanoo:

  verkkopankkisuojaus

 80. Vilmu sanoo:

  Virustorjunta ja netin suojaus! Nyt kun asun omillani ja isäni joka on huolehtinut tietokoneeni turvallisuudesta tähän asti on satojen kilometrien päässä, on varmaan aika alkaa opettelemaan tällaisia ”aikuisten asioita” :D

 81. mimmi sanoo:

  Ehkä paikannusta tulis ainaki käytettyä, vielä ei oo lapsilla laitteita käytössä mutta jatkossa ruutuaikaa varmaan ois hyvä rajottaa!

 82. Annika sanoo:

  Family rules-toiminto olis kiva koululaisten puhelimiin.

 83. Kepa sanoo:

  Selaus ja verkkopankkisuojaa. Etenkin puhelimella tulee käytettyä verkkopankkia oikeastaan aina :s

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.