Miksi meillä on henkivakuutus?

21.08.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Henki-Fennian kanssa, ja on osa vuottani Henki-Fennian Ambassadorina.

Me käytiin kesäloman alussa vierailemassa Fennian pääkonttorilla Pasilassa koko perheen kesken. Lounastettiin Henki-Fennian porukoiden kanssa, ja mulle tuli jotenkin niin nostalginen fiilis. Mun äiti oli vakuutusyhtiössä töissä aivoinfarktiinsa asti, ja mä olen viettänyt ison osan lapsuudestani vakuutusyhtiön tiloissa ja tapahtumissa, kokouksissakin hengaillen. Usein tärkeässä vastuuasemassa ollut yksinhuoltajaäitini joutui ottamaan minut mukaan eri tilaisuuksiin, kun ei saanut ketään hoitajaa, eikä se minua haitannut. Oikeastaan pidin kovasti siitä että pääsin työjuttuihin mukaan, ja olin muutenkin sellainen vähän pikkuvanha lapsena että tulin hyvin toimeen äidin kollegoiden kanssa.

Äiti opetti pitämään huolta vakuutusasioista

Mun äitini on opettanut mua pitämään vakuutusasioista huolta kahdella tapaa. Toisaalta siksi, että hän on aina ollut vakuutusyhtiössä töissä, ja se maailma tuli mulle tutuksi pienestä asti. Toisaalta taas siksi, että yksinhuoltajana hän päätyi säästämään väärästä paikasta: omasta henkivakuutuksestaan. Mut oli vakuutettu, meidän koti oli vakuutettu ja auton vakuutukset oli kunnossa, mutta äiti itse oli täysin vailla turvaa sen pahimman varalta. Ja sitten se pahin tapahtui. Kuin salaman kirkkaalta taivaalta, mun äiti sai aivoinfarktin, ja menetti työkykynsä pysyvästi vain 46-vuotiaana. Nykyään äiti on pienituloinen eläkeläinen, ja mua itkettää ja harmittaa se edelleen yli kymmenen vuoden jälkeenkin, että äiti joutuu kärsimään vielä näin pitkään tapahtuneen jälkeen talousvaikeuksista vain siksi, että hänellä ei ollut henkivakuutusta.

Silloin kun me muutettiin Oton kanssa yhteen, äiti kannusti heti hankkimaan kunnon vakuutukset, ja painotti että meidän kannattaa ehdottomasti ottaa myös henkivakuutukset itsellemme. Meillä on Oton kanssa ollut jo monta vuotta henkivakuutukset kunnossa, ja varustettuna turvalla vakavan sairauden varalta. Ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu, ja varsinkin kun on lapsia, siihen pahimpaan täytyy mun mielestä varautua. Henkivakuutus on ihan viimeinen kohta jossa kannattaa tinkiä.

Vakuutusasiat  voi hyvillä mielin unohtaa kun ne ovat kunnossa

Vakuutusasiat on sellaisia, että ei niitä niin paljoa tule arjessa ajateltua, ja se on hyvä, niin sen kuuluukin olla. Ne kannattaa olla kunnossa, että niitä ei koskaan tarvitsekaan ajatella, ellei tule tilannetta että vakuutusta tarvitsee. Ja se tilanne voi tulla jo tänään, siksi vakuutusten ottamista ei koskaan kannata siirtää huomiselle. Me ollaan vakuutettu kaikki mahdollinen. Koti ja irtaimisto, auto kattavasti, lapset, ja matkavakuutuksetkin on aina kunnossa koko perheellä.

Henkivakuutus on luonnollinen osa tätä pakettia, mutta silti se jää monelta ottamatta, koska sitä ajatellaan irrallisena juttuna ja sellaisena ”ei-pakollisena vakuutuksena” jonka ottamatta jättämisellä säästää rahaa. Henkivakuutus on kuitenkin pieni hinta siitä, että sillä saa turvattua elämän kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Eikä se muutaman euron kuukausittainen rahansäästö paljoa lämmitä siinä vaiheessa, jos työkyky menee loppuelämäksi ja jää pelkän työkyvyttömyyseläkkeen varaan. Ei ainakaan mun mieltäni lämmittäisi.

Henkivakuutuksen saa hankittua itselleen helposti Henki-Fennian nettisivujen kautta, jo heti nyt tänään. Apua mieltä askarruttaviin kysymyksiin saa esimerkiksi nettisivujen chat-palvelusta, puhelimitse numerosta 010 503 7960 tai paikan päältä Henki-Fennian konttorista. Vakutuusneuvojat auttavat mielellään kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä, ja vakuutusasiat kannattaa hoitaa aikailematta kuntoon, jos ne eivät jo ole kunnossa.

LUKIJAKILPAILU:

Mikä sinua mietityttää henkivakuutuksissa? Henki-Fennian asiantuntija vastaa lukijoiden esittämiin kysymyksiin kommenttiboksissa. Kaikkien 28.8. mennessä kysymyksen jättäneiden kesken arvotaan 50 € lahjakortti Stockmannille. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, ja lue arvonnan tarkemmat säännöt TÄÄLTÄ.

Aurinkoista maanantaita kaikille!


101 Responses to “Miksi meillä on henkivakuutus?”

 1. A sanoo:

  Mikään muu ei mietitytä kuin se että minulla on luottotiedot menneet ja yleensä silloin vakuutuksia ei meinaa saada.

  • Sanna sanoo:

   Minulla on heiltä henkivakuutus vaikka ei ole luottotietoja!

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Luottotietohäiriömerkintä voi joskus estää vakuutuksen myöntämisen. Hakijalla on kuitenkin mahdollisuus antaa selvitys luottotietohäiriön syystä. Mikäli selvityksen perusteella on oletettavaa, että vakuutusmaksut maksetaan, voidaan henkivakuutus myöntää.

 2. Laurakp sanoo:

  Pitääkö henkivakuutukseen erikseen määritellä saaja, jos ei ole puolison kanssa naimisissa?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Mikäli edunsaajaksi halutaan avopuoliso, hänet on aina nimeltä määrättävä edunsaajaksi. Vakuutussopimuslain tulkintasäännösten mukaan puolisolla tarkoitetaan aviopuolisoa.

 3. sanni sanoo:

  Vaikuttaako ikä tai olemassa olevat sairaudet vakuutuksen hintaan?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Vanhetessamme riskimme kuolla kasvaa. Siksi ikä vaikuttaa myös henkivakuutuksen hintaan.

   Sairaudet voivat vaikuttaa vakuutuksen hintaan ja joissain tilanteissa vakuutusta ei voida myöntää lainkaan. Ratkaisu tehdään aina yksilöllisesti terveystietojen perusteella. Henki-Fenniassa suurin osa vakuutuksista myönnetään normaalilla hinnalla ja vain harvoin joudumme hylkäämään hakemuksen. Vakuutusta kannattaa siis sairaudesta huolimatta aina hakea.

 4. Westend Mum sanoo:

  Usein on auto, koti ja vene vakuutettu, mutta ihmiset unohtuvat..!
  http://westendmum.fi

 5. Sarkku sanoo:

  Saako henkivakuutuksen vaikka on jokin sairaus/ollut jokin sairaus (ei työkyvyttömyyteen johtava) viimeisen viiden vuoden aikana? Vaikuttaako se kuukausittaiseen maksettavaan summaan?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Ratkaisu riippuu täysin siitä mikä sairaus on kyseessä ja sairauden hoitotasapainosta. Ratkaisuna voi siten olla myöntö normaalilla maksulla, korotetulla maksulla tai hakemuksen hylkääminen.

 6. Jessica sanoo:

  Usein mietityttää henkivakuutuksen hinta 🙂

 7. Iina sanoo:

  Minkä hintainen (noin) vakuutus on?

 8. Vilma sanoo:

  Hyvä postaus ja tärkeää saada ihmiset miettimään tätäkin asiaa! Itse kuitenkin kiinnitin huomiota siihen, että ainakin perinteisesti henkivakuutuksesta puhuttaessa tarkoitetaan turvaa kuoleman varalle. Kyseinen vakuutus ei kata vakavaa sairastumista.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Fennian henkivakuutus sisältää kyllä turvan pysyvän työkyvyttömyyden varalle 🙂 Henki-Fennian ambassadorina olen hyvin päässyt tutustumaan vakuutuksen sisältöön ja ehtoihin. Kiitos paljon, kiva että pidät aihetta tärkeänä, olen ehdottomasti samaa mieltä! 🙂

   • Kati / Henki-Fennia sanoo:

    Fennia-Henkiturvassa on siis mahdollisuus valita haluaako pelkästään henkivakuutuksen vai sen lisäksi myös turvan pysyvän työkyvyttömyyden varalle.

 9. Linda sanoo:

  Kannattaako vakuuttaa erikseen jos on jo työn kautta vakuutus? Tai onko se edes mahdollista?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Henkilö voi olla vakuutettuna useammassa vakuutuksessa. Kannattaa miettiä, että onko olemassa oleva turva riittävä, kun huomioidaan oma ja läheisten varallisuus, velat ja tulot.

 10. Päivi sanoo:

  Saako säästämänsä rahan käyttöön halutessaan ja jos ei, millaisen diagnoosin tms. se vaatii?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Tässä on kyse riskihenkivakuutuksesta, ei säästöhenkivakuutuksesta. Riskihenkivakuutuksessa edunsaajalle maksettava vakuutuskorvaus määräytyy vakuutuksenottajan vakuutukseen valitseman vakuutussumman mukaan ja korvaus maksetaan vain vakuutetun kuoltua. Säästöhenkivakuutuksessa henkivakuutuskorvaus vastaa yleensä vakuutuksen säästösummaa.

 11. Ts sanoo:

  Miksi luottotiedoton ei saa henkivakuutusta jos se on niin tärkeä?
  Aina ne ei kuitenkaan omasta syystä ole menneet:(

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Luottotietojen tarkistamisella ennakoidaan vakuutuksenottajan kykyä maksaa vakuutusmaksut. Luottotietohäiriöt eivät kuitenkaan välttämättä enää estä vakuutuksen saamista. Viittaan asiassa aikaisempaan Sannalle kirjoittamaani vastaukseen.

 12. Riikka sanoo:

  Mitkä sairaudet henkivakuutus kattaa?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Mikäli vakuutettu on terveysselvityksessä antanut kaikki kysytyt tiedot ja vakuutus on myönnetty, korvaus maksetaan vakuutetun kuoltua. Ei siis ole merkitystä mihin sairauteen hän on kuollut.

 13. Nimetön sanoo:

  Minua mietityttää se, että tulisiko henkivakuutuksen ottaa talouden molemmat aikuiset, jotta siitä on jotain hyötyä esim. toisen sairastuessa ja joutuessa työkyvyttömäksi? Miten tilanteessa, jossa toinen on opiskelija ja toinen työssäkäyvä?

 14. Jasmine sanoo:

  Mietityttää, että kannattaako talouden molempien aikuisten ottaa henkivakuutus, jotta siitä olisi hyötyä esimerkiksi toisen sairastuessa ja joutuessa työkyvyttömäksi? Miten silloin, jos taloudessa on opiskelija ja työssäkäyvä?

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,

   perheen talous on kokonaisuus, jossa kannattaa ottaa huomioon molempien puolisoiden ansionalenemat eri elämäntilanteissa.

   Opiskelijalla voi olla tulonmenetys pienempi pysyvän työkyvyttömyyden kohdatessa, mutta toisaalta tulevaisuudensuunnitelmat voivat olla tehty aikanaan työstä saatavien tulojen mukaan. Eli kyllä opiskelijankin kannattaa varautua mahdolliseen työkyvyn menettämisestä aiheutuviin taloudellisiin heikennyksiin.

 15. Minna sanoo:

  Välillä mietityttää, että mitä se oikeasti kattaa jos käykin jotain. Aina tuntuu kuitenkin olevan joku koira haudattuna, eikä sitten korvatakkaan. Varmasti kyllä olisi tarpeellinen. Aina ajattelee, ettei itselle mitään käy. Ja sit jos käykin..

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,

   henkivakuutus kuoleman varalta on korvaustilanteessa selkeä tapaus. Kun terveystiedot vakuutusta tehtäessä on asiallisesti täytetty ja on pitänyt vakuutuksen voimassa, niin korvattavuuden suhteen harvoin on epäselvyyttä.

 16. Elina sanoo:

  Olen lukenut muutamiakin tapauksia, joissa työkyvyn menettänyt vakuutettu henkilö ei kuitenkaan ole loppujenlopuksi saanut vakuutuksen kautta työeläkettä, sillä vakuutuslääkäri on todennut henkilön työkykyiseksi, kun taas muut ”normaalit” lääkärit ovat asiassa olleet eri mieltä. Olisi kiva kuulla henki-fennian asiantuntijalta, että kuinka teillä hoidetaan tälläiset tilanteet? Voiko teidän henkivakuutukseen luottaa niin, että se auttaa sillon kun on tarvis, eikä vain koita huijata kuluttajaa?

  • Pirjo sanoo:

   Minulla on ihan läheltä kaksi tapausta, joissa vakuutuslääkäri on antanut kielteisen lausunnon työkyvyn menetyksestä mitä pitkään hoitaneet ja leikanneet erikoislääkärit ovat antaneet. Kolikolla on aina kaksi puolta.
   Itse olen ”taistellut vuosia oman sairauden kanssa vakuutusyhtiön kanssa”.
   Kuoleman varalta oleva vakuutus on sitten ihan eri asia. Kun kuolet niin rahat saa omaiset jotka olet nimennyt.

   • Mia-Sofia sanoo:

    Olen viimeaikoina pohtinut paljonkin näitä juttuja, kun paras ystäväni menehtyi yllättäen ja se laittoi ajattelemaan että koskaan ei tosiaankaan voi tietää kenelle mitäkin sattuu 🙁

    Kiinnostaisi tietää millaista korvausta saa jos työkyky menee lopullisesti – vastaako korvaussumma suurinpiirtein palkkaa jota työssään aiemmin tienasi? Itselläkään nyt ei mitkään isot tulot ole (bruttona 2300€/kk), mutta kuitenkin.

    • Pekka/ Henki-Fennia sanoo:

     Hei,

     Niinpä, elämä yllättää joskus iloisesti ja joskus ikävästi.

     Laskurissa voit sinulle sopivan vakuutusturvan hinnan. Työkyvyttömyyseläke on usein noin puolet ansiostasi. Eli noin 70.000 euron vakuutusmäärällä turvaat tulotasosi viideksi vuodeksi.

     Työeläkeyhtiösi laskurissa voit laskea eläkkeesi määrän tarkasti ja arvioida tarpeesi.

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Fennia-Henkiturvaan kuuluu aina henkivakuutus ja sen lisäksi siihen on mahdollista liittää pysyvän työkyvyttömyyden turva. Henkivakuutuksen osalta korvattavuus on yleensä aika selvä. Korvausta ei makseta ehdoissa poisrajatuissa tilanteissa tai mikäli vakuutettu on vakuutusta hakiessaan jättänyt terveysselvityksessä jotakin kertomatta ja vakuutusyhtiö ei oikeiden tietojen perusteella olisi myöntänyt vakuutusta.

   Pysyvän työkyvyttömyyden turvasta maksetaan korvaus silloin, kun vakuutettu on todettu pysyvästi työkyvyttömäksi. Pysyvä työkyvyttömyys tarkoittaa sitä, että vakuutettu on lopullisesti menettänyt kykynsä tehdä normaalia työtään, eikä todennäköisesti kykene mihinkään muuhunkaan työhön. Yleisesti voidaan todeta, että vakuutuslääkäri arvioi tilannetta vakuutetun toimittaman selvityksen, eli käytännössä hoitokertomusten, perusteella. Joskus, onneksi harvoin, hoitavan lääkärin ja vakuutuslääkärin käsitys eroaa sen osalta, että kuinka lopullista työkyvyttömyys on. Mikäli vakuutettu on kuntoutuksessa, silloin on vielä epäselvää kykeneekö hän tekemään jotain muuta työtä. Työkyvyttömyys ei ole tällöin vielä pysyvää, joten korvausta ei vielä tässä tilanteessa makseta, mutta korvauksen saaminen voi olla mahdollista myöhemmin.

 17. Maisa sanoo:

  Mietityttää lähinnä se, milloin saisin aikaiseksi hankkia sen. Tärkeä asia!

 18. Kristina sanoo:

  Meidan perheelle henkivakuutus on tosi iso juttu. Me maksetaan siita vahan enemman ja saastetaan sitten jossain muissa asioissa. Mina olen kotiaiti ja jos miehelleni kavisi huonosti niin multa menisi ilman vakuutusta koti Alta. Asun USAssa ja taalla on huono sosiaaliturva.

 19. Iina sanoo:

  Harmittaa, että en voi ottaa henkivakuutusta sairaudestani johtuen 🙁

 20. Iina sanoo:

  Harmittaa, että en voi ottaa henkivakuutusta sairauteni takia 🙁

 21. Janina sanoo:

  Puolison vakuutukset ovat kunnossa ja hänen tuloillaan pääosin tällä hetkellä eletään. Itse olen ajatellut henkivakuutuksen ottamista siinä vaiheessa, kun pääsen tästä epämääräisestä pätkätyövaiheesta vakituiseen työsuhteeseen – eli lähinnä raha on tällä hetkellä (teko)syynä vakuutuksen puuttumiseen.

 22. Essi sanoo:

  Vaikuttaako henkivakuutuksen määrään tietyt sairaudet tai esim vaaralliseksi luokiteltu harrastus, esim. Kamppailulajit? Lisenssihän on kamppailulajeissa aina erikseen hommattava, niin sen puolesta ei vissiin henkivakuuutusta välttämättä tarvitse?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Ammatti tai harrastukset eivät vaikuta henkivakuutuksen myöntämiseen. Sairaudet voivat vaikuttaa vakuutuksen hintaan ja joissain tilanteissa vakuutusta ei voida myöntää lainkaan. Ratkaisu tehdään aina yksilöllisesti terveystietojen perusteella. Jokainen tilanne katsotaan kuitenkin tapauskohtaisesti, joten vakuutusta kannattaa aina hakea.

 23. Aada sanoo:

  Henkivakuutus on, joten mikään ei mietitytä! 🙂

 24. Monika sanoo:

  Hei! Olen aina mieltänyt henkivakuutuksen sellaisena, joka osoittautuu tarpeelliseksi vakuutuksenottajan menehdyttyä. Näin ollen olen ajatellut, että sellaista tarvitsen vasta mahdollisen jälkikasvun siunaantuessa. Miten yksinelävänä reilu parikymppisenä nuorena aikuisena hyötyisin henkivakuutuksesta?

  • Pekka/ Henki-Fennia sanoo:

   Hei!

   Vakuutuksen tarve on hyvä arvioida. Joskus vakuutuksella ei ole tarvetta tai pienempikin vakuutussumma riittää.

   Et välttämättä juuri nyt tarvitse vakuutusturvaa. Toisaalta nuoremmalle iällä vakuutusturva ei paljon maksa ja vakuutus kannattaa ottaa ennen mahdollisia sairauksia.

   Suosittelen, että arvioit vakuutusturvan tarpeesi säännöllisin väliajoin ja kun hetki on oikea, voit ostaa sen vaikka palvelustamme.

 25. Paula sanoo:

  Heippa! Pysyykö vakuutuksen hinta koko ajan samana? Jos otan vakuutuksen terveenä 27-vuotiaana, niin onko hinta edelleen sama esimerkiksi 20 vuoden päästä?

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,
   kuolemanriski kasvaa iän myötä ja samoin nousee myös vakuutuksen maksu.

   Toki vakuutuksemme on mahdollista valita sellainen ominaisuus, että vakuutusmaksu pysyy samana ja vakuutusturva pienenee hieman vuosittain.

 26. Eveliina sanoo:

  Mikä ikäraja vakuutuksessa on?

 27. Kaisa sanoo:

  Vakuutukset ovat tärkeä asia. Ne ovat myös huomattava menoerä. Kun kahden aikuisen ja yhden lapsen taloudessamme vuokran jälkeen laskuihin ja kuukauden ruokakuluihin jää käytettäväksi alle 900 euroa, ei siitä makseta kuin ihan pakolliset laskut (sähkö, puhelinlaskut, kotivakuutus).. Olen monesti miettinyt, että vakuutukset pitäisi ottaa, mutta rahaa ei yksinkertaisesti ole ja opintolainatkin käytetään elämiseen ja laskujen maksamiseen. Pystyvätkö asiantuntijat antamaan vinkkejä tällaiseen tilanteeseen?

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,
   näin se monesti menee, elämää pitää järjestää budjetin mukaan.
   Mutta jos mahdollista, kannattaa ottaa pienempikin turva, niin auttaa se edes vähän ikävissä elämäntilanteissa.

   Esimerkiksi 20.000 euron turva kuoleman varalta maksaa 30-vuotiaalle alle 3,50 euroa/kk. Vakuutusmaksu maksetaan 3 kk välein eli maksuerä 10,05 euroa.

 28. Emilia sanoo:

  Mitä kaikkea henkivakuutus kattaa, mitä normaali tapaturmavakuutus ei kata? Mietin siis, miksi tarvitsisin sen lisäksi myös henkivakuutuksen. 🙂

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Henkivakuutuksesta maksetaan korvaus vakuutetun kuoltua joko sairauden tai tapaturman seurauksena. Tapaturmavakuutuksesta maksetaan korvauksia tapaturman aiheuttamista hoitokuluista. Vakuutukset turvaavat siis eri asioita. Yleensä tapaturmavakuutukseen voi liittää turvan myös tapaturmaisen kuoleman varalle. Kannattaa kuitenkin tiedostaa, että sairauden aiheuttamat kuolemat ovat paljon yleisempiä kuin tapaturman aiheuttamat.

 29. Marika sanoo:

  Onko iällä merkitystä missä vaiheessa vakuutuksen ottaa? Mitäs jos on esim. jo joku perussairaus, astma tms?

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,

   ikä vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Vakuutuksen myöntämiseen vaikuttaa omat terveystiedot. Jo todetut sairaudet voivat aiheuttaa rajoitusehtoja, maksunkorotuksia tai jopa sen, että vakuutusta ei myönnetä.

   Kannattaa kuitenkin hakea vakuutusta ja täyttää terveysselvitys, niin lähetämme sitten ratkaisun tiedoksesi.

 30. Henna sanoo:

  Kannattaako henkivakuutus pitää aina samassa paikassa, vai onko sitäkin syytä kilpailuttaa?

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,

   asiakkaat kilpailuttavat vakuutuksia aika ajoin. Tyypillisesti vertailussa ovat kaikki kotitalouden vakuutukset.

   Henkivakuutuksen myöntämiseen liittyy kuitenkin terveysselvitys. Jos terveydentilassa on tapahtunut muutoksia nykyisen vakuutuksen alkamisen jälkeen, on varmistettava, että ilmenneellä sairaudella ole vaikutusta uuden vakuutuksen myöntämiseen.

 31. Annika sanoo:

  Jos ottaa ison asuntolainan ja on kattava henkivakuutus, tarvitsenko silloin pankin kautta vakuutuksia vai riittääkö henkivakuutus kattamaan esim. puolison kuoleman tai vakavan sairastumisen?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Henkivakuutuksesta maksetaan korvaus vain kuolintilanteissa, eli siitä ei makseta sairauksien hoitokuluja. Jos verrataan lainaturvaa ja henkiturvaa, niin lainaturvassa voi olla muitakin turvia kuin henkiturva ja pysyvän työkyvyttömyyden turva. Eli aina täytyy miettiä minkä tilanteiden varalle turvaa haluaa ottaa.

 32. Sonja sanoo:

  Mistä johtuu, että vakuutuslääkärit eväävät niin usein päätöksiä ja haluavat väsyttää ihmiset pitkään taistoon vakuutusrahoista, vaikka muut lääkärit puoltaisivat työkyvyttömyyseläkettä ym.?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Henki-Fennian tuotteiden osalta tällainen tilanne voi tulla ainoastaan pysyvän työkyvyttömyysturvan osalta. Silloin kyse on nimenomaan siitä, että katsotaanko vakuutetun työkyvyttömyyden olevan pysyvää. Pysyvä työkyvyttömyys tarkoittaa sitä, että vakuutettu on lopullisesti menettänyt kykynsä tehdä normaalia työtään, eikä todennäköisesti kykene mihinkään muuhunkaan työhön. Korvaus maksetaan yleensä sen jälkeen, kun asiakas on ollut kuntoutuksessa ja siellä on todettu, ettei hänen ole mahdollista tehdä nykyistä, tai mitään muutakaan, työtä.

 33. Pinja sanoo:

  Niinku täällä ilmennyt niin ne luottotiedot täälläki ongelmana. Kuin paljo sitä huoliski ottaa kun on kolme pientä ihmistä huollettavana

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,

   kuten Kati vastauksessamme aikaisemmin jo kertoi, niin kannattaa olla meihin päin yhteydessä ja selvitetään tilanne. Joskus voi yllättyä positiivisesti.

 34. Veera sanoo:

  Eniten henkivakuutuksessa mietityttää hinta näin opiskelijana. Kannattaako henkivakuutus hankkia heti vaikka olisi opiskelija? Onko vakuutus opiskelijalle liian kallis? Pitkään olen miettinyt henkivakuutuksen ottamista, mutta hinta on ollut aina kynnyksenä..

 35. Jennies sanoo:

  Meillä neljä henkinen perhe ja henkivaakutukset kyllä löytyy. Miehellä vielä työkyvyttömyysvakuutus, että ei talous kaadu jos mies ei pystyisikkään töitä tekemään. Asuntolaina ja mun kotiäityis ei paljon siinä tilanteessa auta. Ainahan se hinta tietysti mietityttää , mutta se on kyllä pieni summa siitä että talous on turvattu jos jotakin sattuu….
  onhan se aina hirveetä ottaa vakuutuksia toisen kuoleman varalle Mutta koskaan ei elämästä tiedä..

 36. Ida sanoo:

  Me juuri otettiin henkivakuutus, kun ostimme avopuolison kanssa yhteisen asunnon. Välillä tuli itsekin mietittyä että onko nyt rahan kaivoon heittämistä, kun ollaan nuoria ja terveitä yms, mutta koska vaan voi sattua mitä vaan! Kuinka paljon Suomessa ihmisillä on henkivakuutuksia? Lisäksi minuakin kiinnostaa kuulla vastaus aiemmin nähtyihin kysymyksiin siitä, että miksi vakuutusyhtiöiden lääkärit saattavat olla erimieltä hoitavien lääkäreiden kanssa työkyvystä. Meillä on laskettu henkivakuutuksen summan kattavan asunnon toisen puoliskon tarvittaessa. Onko tämä riittävä, vai pitäisikö vakuutus summan olla suurempi?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Keskimäärin noin joka kolmannella suomalaisella on henkivakuutus. Kansainvälisesti vertailtuna kattavuus on alhaisella tasolla.

   Perheiden tilanteet ovat niin erilaisia, ettei mitään kaikille sopivaa henkiturvan määrän laskukaava ole. Nyrkkisääntönä kuitenkin yleensä suositellaan huomioitavaksi ainakin lainojen määrä, vakuutetun yhden vuoden nettotulot sekä 20 000 euroa kutakin huollettavaa lasta kohden. Tämä on siis suositus, josta voi lähteä liikkeelle ja miettiä onko näin laskettu turva sopiva omaan tilanteeseen. Tärkeimmäksi asiaksi koetaan yleensä se, että asunto on kuolin tapauksesta huolimatta mahdollista säilyttää.

 37. Julia sanoo:

  Hei!

  Paljonko henkivakuutus maksaa vuodessa?

  juppe

 38. Johanna sanoo:

  Kiinnostaisi tietää, kuinka suuri osa vakuutuksen ottajista on naisia ja mikä ikäryhmä ottaa eniten henkivakuutuksia (eli herätäänkö sen ottamiseen perheen perustamisen yhteydessä vai eläkevuosien lähestyessä).

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,
   uusien vakuutusten vakuutetut ovat iältään usein 25-40 vuotiaita, mutta myös nuoremmat ja vanhemmat ottavat vakuutuksia. Vakuutuksia otetaan tarpeen mukaan ja nuorilla aikuisilla perheen perustaminen, lapset ja velat ovat syitä hakea taloudellista turvaa ikäviä tilanteita varten.

   Mutta on myös yli 60-vuotiata ja alle 20-vuotiata vakuutuksenottajia. Elämäntilanne ja tarve ratkaisevat.

 39. Mari Koo sanoo:

  Olipas mielenkiintoinen postaus! Nopealla tutkinnalla Fennia tarjoaa minulle henkivakuutusta, joka kustantaa 480€/vuosi kamppanja-alejen jälkeen. Parilla kilpailevalla vakuutusyhtiöllä henkivakuutus on yli puolet tuosta, joskin pysyvää työkyvyttömyyden turvaa ei tarjota. Aika kova hintaero silti ja jos pelkona vieläpä on, ettei vakuutusyhtiön oma lääkäri puolla työkyvyttömyyttä, vaikka muut sen tekisivät, niin jää kyllä minulta hankkimatta. Suosin mielummin puskurirahastoon säästämistä.

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,
   pahanpäivän varalle kannattaa varautua monin tavoin, myös säästämällä. Mutta jos vahinko sattuu hyvin pian, puskurissa ei ole vielä silloin isoa summaa. Tällöin vakuutus tarjoaa helposti riittävän taloudellisen turvan jo heti huomisesta.

   Vakuutusten hintaa vertailtaessa kannattaa verrata nimenomaan saman sisältöisiä ja suuruisia turvia. Pysyvän työkyvyttömyyden turva henkivakuutuksen lisäksi nostaa totta kai kokonaishintaa, koska turvakin on kattavampi.

 40. Mari v sanoo:

  Kiinnostaa tietää paljonko suunnilleen maksaa vuodessa ja saako vakuutuksen jos on jokin sairaus kuten astma?

 41. Santsukka sanoo:

  Olen parikymppinen nainen ja vakuutuksien hankkiminen tuli ajankohtaiseksi vain muutama vuosi sitten, kun muutin pois kotikotoa. Kun ei ollut mitään käsitystä, että mitä vakuutuksia kannattaa ottaa ja tuntui, että vakuutusneuvottelian mielestä kaikki olivat ihan supersuper tärkeitä, oli todella hankaa valita sieltä ne tärkeimmät. Kaikkia ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta ottaa. Henkivakuutus taisi jäädä ottamatta, etenkin kun minullakin on sellainen tunne, että aina on jokin koira haudattuna ja yllättäen vakuutusyhtiö ei olekaan korvausvelvollinen

 42. Justiina sanoo:

  Usein mietityttää henkivakuutuksen hinta.

  • Pekka/ Henki-Fennia sanoo:

   Hei,

   Vakuutuksen hinnan saat laskettua laskurissamme.

   Mieti sitten taloudellisen turvallisuuden tunnetta, jonka vakuutusturva tarjoaa. Usein vakuutusmaksu on tunnetilan arvoinen.

 43. Elma sanoo:

  Kattaako vakuutus myös eri sairauksia? Ja voiko saada, vaikka on jo diagnooseja muutamasta sairaudesta?

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,

   sairauden syy ei vaikuta kuoleman johdosta maksettuun korvaukseen, jos vakuutusta haettaessa terveydentila on ollut kunnossa.

   Kaikki sairaudet eivät estä henkivakuutuksen myöntämistä.

   Hakemalla vakuutusta ja täyttämällä terveysselvityksen, annamme ratkaisun terveystietojen perusteella.

   Oheisen linkin kautta voit näppärästi hakea vakuutusta.
   https://henki.fennia.fi/henkivakuutus

 44. Elina sanoo:

  Minua kiinnostaisi tietää, miten tarkasti vakuutuksenottajan terveyteen liittyvät tiedot vaikuttavat vakuutuksen hintaan. Selvittääkö vakuutusyhtiö elintapoja esimerkiksi tupakoinnin tai alkoholinkulutuksen suhteen? Itse en polta ja alkoholiakin käytän vain harvakseltaan. Mietin kuitenkin, että kun osin myös toiset vakuutuksenottajathan maksavat jonkun henkilön vakuutusyhtiöltä saamat korvaukset, olisinko vakuutuksen ottaessani maksamassa mahdollisesti myös heille, jotka omilla valinnoillaan kenties aikaistavat kuolemaa tai aiheuttavat ongelmia työkykyynsä. Tämä on ehkä hieman kummallinen kysymys enkä osaa muotoilla sitä tämän paremmin, mutta olen tätä jo aiemmin pohtinut ja nyt tuli oiva tilaisuus kysyä…

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,

   hakemalla henkivakuutusta oheísen https://henki.fennia.fi/henkivakuutus linkin kautta, näet tarkalleen ottaen ne kysymykset, mitä kysymme.

   Emme kysy tupakoinnista, emmekä alkoholin käytöstä suoraan. Kysymme toki, onko vakuutettu saanut tai ollut alkoholin käytön vuoksi hoidossa.

   • Kati / Henki-Fennia sanoo:

    Vakuutuksen perusominaisuutena on aina riski ja riskin toteutumisen sattumanvaraisuus. Etukäteen ei siis tiedetä kenelle vakuutetuista vakuutustapahtuma sattuu. Riskihenkivakuutusten osalta ratkaisu vakuuttamisesta tehdään hakijan vakuutushakemuksen tekemisen yhteydessä täyttämän terveysselvityksen sekä mahdollisesti pyydettävien hoitokertomusten perusteella. Niissä tilanteissa, kun tilastojen perusteella on selvää, että vakuutustapahtuman riski on hakijalla paljon suurempi kuin muilla vakuutetuilla, ei vakuutusta voida myöntää. Toisaalta vakuutus voidaan kuitenkin joissain tilanteissa myöntää korkeammalla vakuutusmaksulla.

    Elintapoja emme kysy, mutta huomioimme ne siinä tapauksessa, että ne ovat jo vaikuttaneet hakijan terveydentilaan. Oikeudenmukaisempaa toki olisi, mikäli riskiryhmiä olisi useampia, jolloin kussakin ryhmässä olisivat ne henkilöt, joilla terveydentila, ikä ja elintavat olisivat suurin piirtein samanlaiset. Toisaalta elintapojen kysyminen ei ole aivan ongelmatonta, koska ihmiset tulkitsevat elintapojansa hyvin eri tavalla. Tämän lisäksi vakuutetun elintavat voivat vuosien varrella muuttua hyvinkin paljon.

 45. Henna sanoo:

  Henki- ja tapaturmavakuutus löytyy mutta monesti mietityttää niiden riittävyys ja se että korvaako ne oikeasti sitten kunnolla jos jotain käy (vaikka olisi sataan kertaan lukenut ehdot). Mutta toivottavasti ei tarvitse ottaa edes selvää ja pysyisin terveenä ja kunnossa 🙂

 46. Mua mietityttää se saako henkivakuutukseen mukaan myös tapaturma jne… Vai onko se ihan erillinen oma vakuutuksensa? Mulla on henkivakuutus OP:lta vuoden ilmainen mutta se vaan turvaa mun lapsien rahatilanteen jos mulle käy jotain eli kuolema. Mutta entäs mulle itelle?

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,

   henkivakuutus korvaa sekä tapaturmasta että sairaudesta johtuvassa kuolemantapauksessa.

   Jos vakuutetulle itselle halutaan korvauksia, voisi kyseeseen tulla vakuutus pysyvän työkyvyttömyyden varalta (korvaa sairaudesta ja tapaturmasta aiheutuvan pysyvän työkyvyttömyyden). Osittaiset invaliditeetit tai ohimenevät työkyvyttömyydet vakuutetaan tyypillisesti tapaturmavakuutuksella, joka on erillinen vakuutus. Fennia tarjoaa asiakkailleen tapaturmavakuutuksia.

 47. mira sanoo:

  Miksi sitä kutsutaan henkivakuutukseksi, jos se kerran kattaa kulut myös ”vain” työkyvyn menettäessä. Olen ollut siinä käsityksessä, että henkivakuutus on läheisiä varten, siltä varalta jos menehdyt?

 48. Essi sanoo:

  Kuinka usein vakuutuslasku tulee?

 49. Linda sanoo:

  Mietin, vaikuttaako sairaudet ja lasten lukumäärä henkivakuutuksen hintaan?

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,
   lasten lukumäärä vaikuttaa lähinnä vakuutustarpeen määrään eli jos sitten vakuuttaa isompaa vakuutussummaa, on maksukin vastaavalla suhteella isompi.

   Joillakin jo todetuilla sairauksilla voi olla vaikutusta vakuutusmaksuun ja eräissä tapauksissa vakuutusta ei voida jopa myöntää.

 50. Terhi J. sanoo:

  Pysyykö vakuutusmaksu aina samana?

  • Pekka /Henki-Fennia sanoo:

   Hei,

   jos pidät vakuutussumman samana, niin silloin maksu nousee iän myötä (kuolemanriskin kasvaessa). Nousu on toki maltillista nuorella iällä.

 51. xod sanoo:

  Onko henkivakuutuksesta juuri hyötyä yksinäiselle sinkulle…? 😀 Siksi mulla ei sitä ole, mietin sit uudestaan kun tulee perhettä 🙂

 52. Suvi sanoo:

  Minua alkoi melkein kiinnostaa, missä yhtiössä Iinan äiti on ollut töissä.. Tietäisi ettei ainakaan siihen firmaan rahojaan kanna. Aivan järkyttävää, ettei vakuutusyhtiö vakuuta omia työntekijöitään. Infarktikin on saattanut olla työperäinen, tai ainakin työ on saattanut olla sitä edesauttamassa. Kauhea tapaus kaiken kaikkiaan. Olen todella pahoillani tilanteestanne 🙁

 53. johanna sanoo:

  Minulla on henkivakuutus yhdessä vakuutusyhtiössä. Mitä jos haluan vaihtaa toiseen yhtiöön? Kuinka helppoa se on?

  • Kati / Henki-Fennia sanoo:

   Vakuutus on mahdollista irtisanoa milloin tahansa ja vakuutus päättyy sinä päivänä, kun irtisanomisilmoitus toimitetaan vakuutusyhtiölle. Vakuutus on siis irtisanottava kirjallisesti.
   Ennen irtisanomista kannattaa kuitenkin varmistaa, että saa henkivakuutuksen toisesta yhtiöstä. Mikäli terveydentilassa on tapahtunut muutoksia, voi olla, ettei vakuutuksen saa toisesta yhtiöstä vain korotetulla maksulla tai sitä ei myönnetä lainkaan.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.