Kuinka arki on lähtenyt käyntiin

22.08.2017

Viikko sitten alkoi eskari ja päiväkoti, ja meidän päivät täyttyivät uusista ja vanhoista rutiineista, kuljetuksista ja harrastuksista. on ollut mahtavaa palata tavalliseen arkeen, tehdä asioita organisoidusti ja ennen kaikkea uppoutua taas kunnolla bloggaamiseen. Musta tuntuu että pää pursuaa ideoita ja tulevien postausten lista on megapitkä. Miten voikin olla että vuodesta toiseen into vain kasvaa? No juu, mutta siitä ei nyt pitänyt puhua, vaan ottaa niitä arkikuulumisia tähän väliin.

Harrastukset on tosiaan startanneet, ja eskari- ja päiväkotiarkikin on alkanut sujumaan. Eskarilaisella on välillä ollut väsymystä ilmassa, niinkuin eskarin opettaja varoittelikin että voi aluksi tulla lapsille. Onhan se eskari aivan eri tavalla intensiivistä kuin päiväkodissa oleminen, kun sitä lepohetkeä ei ole, ja koko ajan tehdään jotain. Mutta hirmuisesti Tipa tuntuu tykkäävän silti eskarista ja kaikesta mitä siellä tehdään, ja eiköhän siihen uuteen arkeen ja rytmiin siellä myös totu pikkuhiljaa. Eskariryhmästä on löytynyt paljon uusia sekä vanhoja kavereita, ja rinnakkaisesta ryhmästä myös. Eskariryhmä on mukavan kokoinen, kun siellä on 14 lasta ja yksi opettaja sekä yksi hoitaja. Ei ole liian suurta ryhmää, ja kaikki tulivat nopeasti tutuksi.

Tänä syksynä Tiara halusi vaihtaa sirkuskoulun balettiin, kun vihdoin pääsi aloittamaan kunnon esibaletti -ryhmässä pienempien satubaletin sijaan. Hän oli ekoista treeneistä niin innoissaan, että sitä oli ilo seurata. Uskon että useamman vuoden tanssi- ja sirkus/akrobatia -taustasta on hyötyä baletissa. Hän on onneksi myös harjoitellut jo monta vuotta sitä miten kuunnellaan ohjeita ja tehdään liikkeitä perässä, ja harjoittelee tunnollisesti myös kotona. Saa nähdä kuinka pitkälle innostus kantaa tämän lajin parissa.

Zelda on haaveillut niin sirkuskoulusta, baletista kuin karatestakin, mutta luulen että hän tykkäisi eniten jostain perheharrastuksesta, missä saisi touhuta yhdessä aikuisen kanssa. Ajateltiin mennä ensi viikonloppuna testaamaan taitoliikuntakeskuksen Peuhu-tuntia, missä lapsi saa liikkua temppuradalla yhdessä vanhemman kanssa. Siitä tulee varmasti hauskaa!

Mä olen tehnyt omaa kunto-ohjelmaani personal trainerin kanssa nyt kuukauden verran, ja siitä on tulossa lisää juttua loppuviikosta. Energiatasot on ainakin nousseet kohisten, ja askel tuntuu huomattavasti kevyemmältä kun ei ole enää ihan niin rapakunnossa. Mutta tästä tosiaan lisää myöhemmin ihan oman postauksensa verran!

Olen nauttinut suunnattomasti siitä, että olen kyennyt erottamaan päivästä oman ajan töille ja oman ajan perheelle. Se on helpottanut päivien suunnittelua niin paljon, ja koen myös että olen pystynyt itse rentoutumaan paremmin. Erilaiset vaiheet tuovat kyllä mukavaa vaihtelua tähän yrittämiseen, ja nautin kyllä paljon myös siitä että meillä oli vapaa ja mahtavan aikatauluton kesä. Mutta nyt on hyvä näin, rutiinit on tervetullutta vaihtelua.

Arki on lähtenyt kivasti rullaamaan, ja odotan jo kovasti sitä mitä syksy tuo tullessaan. Tällä viikolla on luvassa pari kivaa pressiä joita odotan innolla, ja mulla on vaikka mitä mahtavia suunnitelmia syksyn varalle, joten pysykää matkassa mukana!

AINIIN, ja pakko kyllä mainita tässä, että meidän neiti puolivuotias nousi tänään ensimmäisen kerran seisomaan ekaksi polvilleen tukea vasten ja sitten seisomaan tukea vasten, tukena toimi bObles. En kestä. Tätä se tämä viikko siis toi tullessaan, kun sunnuntaina sitä pohdiskelin. On vissiin ihan himpun verran kiire isosiskojen perään. 

Ihanaa tiistai-iltaa kaikille <3


18 Responses to “Kuinka arki on lähtenyt käyntiin”

 1. Hilma sanoo:

  Novalla tuntuu olevan tosiaan kiire muiden perään! Meillä kuopus lähti kävelemään ”vasta” 1v1kk (esikoinen 10kk) iässä, mutta lähtikin sitten kerralla. Ei siihen mennessä ollut juurikaan edes pystyyn noussut ilman tukea (kun aina kaatui eteenpäin ja satutti ittensä, ei juuri motivoi…). Sitten yhtenä iltana kyykki lattialla, nousi ylös ja lähti kävelemään siskon perään toiseen huoneeseen. Siihen mennessä ei ilman tukea ollut kävellyt kuin kerran vahingossa kaksi askelta… Siitä se riemu sitten repesikin ja vauhtia riittää välillä liian kanssa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi vitsit, hän oppi sitten super nopeassa tahdissa kaiken kerralla! :D Joo meillä kans on ollut kyllä vanhemmat tytöt paljon rauhallisempia, Nova ei malta olla paikoillaan enää :D

 2. Nimetön sanoo:

  Sen verran piti vinkata, että Turussa ainakin löytyy myös karaten perheryhmiä. Siellä alle kouluikäiset lapset pääsevät jo lajin pariin treenaten yhdessä vanhempansa kanssa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Täällä on kans ja itseasiassa ihan meidän lähellä jopa, mutta pitää vaan katsoa että mikä Zeldaa kaikkein eniten kiinnostaa! :) Se karatekin voisi olla kyllä Zeldan juttu, varsinkin karatea vuosia harrastaneen isin kanssa<3

 3. Janina sanoo:

  Ovatko lapset osapäiväisesti hoidossa? Eli esim. Tiara vain viralliset 4 eskarituntia?

 4. Neito sanoo:

  Jännä, miten eskareissa on eroa. Meillä eskarissa on lepohetki ruuan jälkeen. Tytön ryhmä on siis puhdas eskari-ryhmä ja heillä lounaan jälkeen aikuinen lukee kirjaa ja hetki lepoa ja sitten taas menoksi. Meillä siis kokopäivä ryhmä eli eskari + iltapäivähoito yhdessä paikassa. Osa lapsista taitaa olla vain eskari osuuden ja he eivät lepää, koska lähtevät kotiin siinä vaiheessa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä on myös kokopäiväryhmä, ja sielläkin on satujen lukemista ja rauhallisempia hetkiä päivässä, mutta silti päivän rakenne on ihan erilainen kuin ennen päiväkodissa, ja se tuntui aluksi väsyttävän, ja tietty muutos itsessään ja se jännityksen purkautuminen. :)

 5. anna sanoo:

  Meilläkin eskarissa oli puolen tunnin lepohetki. 1.luokkalainen on niin innostunut uimisesta! Hän aloittaakin taas uimakoulun, vaikka oli kesälläkin kahdessa jo :)

 6. Nimetön sanoo:

  Onko Zeldalla uusi hiustyyli? Ihana!!

 7. ÄkäinenTäti sanoo:

  Meillä kuopus lähti kävelemään 8kk iässä, veikkaan että Novallakin on yhtä kiire Vaikka joutaisihan tuota myöhemminkin.

 8. Zeldan lyhyempi tukka on tosi söpö. <3 En tiedä onko se vilkkunut jo aiemmin täällä, mutta nyt vasta noteerasin sen.
  Hyvä, että Tiara kokeilee rohkeasti erilaisia harrastuksia nyt nuorena. Tekee hyvää kokeilla kaikkea mielekästä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se on kyllä ihana, hän itse sen halusi ja selkeästi tiesi jo etukäteen mikä hänelle sopii<3 :D Mustakin on hyvä kokeilla, tärkeintä on että on itselle mielekäs harrastus!

 9. Siiri sanoo:

  Niin siis aloittiko Zelda jonkin noista harrastuksista? :D Meinaako Otto/meinaatteko Novan kanssa mennä jonnekin vauvaharrastukseen tai kerhoon?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei vielä, vaan aloittaa tällä viikolla. Viittasin sillä ”harrastukset ovat alkaneet” -kohdalla siihen että syksyn harrastustunnit on alkaneet yleisesti :) Ei olla vielä päätetty, mutta ei varmaankaan. Me nähdään paljon muita lapsia kaikissa tapahtumissa kokoajan, tänäänkin Nova on ollut perhebrunssilla ja trampoliinipuistossa, molemmissa oli vauvakavereita :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.