Vuosi yrittäjänä

07.09.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä ASUSin kanssa.

Viime viikolla tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun perustin oman yrityksen. Vuosi! Vuosi sitten olin aivan paniikissa kun yritystä perustin. Olin raskaana toisella kolmanneksella, juuri lopettanut päivätyöni ja heittäytynyt jonkun mielestä aivan tyhjän päälle: pelkän blogin varaan. Kesällä on aina markkinoinnin kannalta hiljaisempaa, joten perustin yritykseni oikeastaan ”pahimpaan aikaan”, juuri silloin, kun blogimainonta on vähäistä ja palkkiokin näin ollen pienempi. Oltiin vasta ostettu uusi auto, ja kolmannen raskauden takia oli pakko miettiä suurempaa asuntoa. Voin kertoa että vuosi sitten tähän aikaan otsallani komeili muutama hikikarpalo, ja ne kaikki eivät johtuneet pelkästä raskauspahoinvoinnista.

Onneksi mä uskalsin kokeilla siipiäni ja luotin vaistooni, sillä se kannatti. Vaikka yritystä perustaessani olin paniikissa, hyvin nopeasti huomasin että päätös oli tasan oikea. Olin punninnut päätöstä tarkkaan, ja miettinyt realistisesti mitä mahdollisuuksia minulla yrittäjänä on. Liiketoimintasuunnitelmani oli selkeä, ja vaikka kesä oli ollut hiljaisempi, mun oli pakko luottaa siihen että kyllä se siitä taas vilkastuu kuten aiempinakin vuosina. Onneksi myynti lähti heti rullaamaan kesän jälkeen, onhan taustallani loistava myyntitiimi joka koostuu pitkän linjan ammattilaisista. Yrittäminen ei ollutkaan niin hankalaa, eikä byrokratia niin vaikeaa, kun palkkasin loistavan kirjanpitäjän. Kaikki mun pelot osoittautuivat turhiksi, ja tämä vuosi yrittäjänä on ylittänyt aivan kaikki mun odotukset.

En viime vuoden elokuussa uskaltanut oikeasti uskoa siihen, että Otto voisi olla koko vanhempainvapaan ajan kotona, mutta tässä sitä nyt eletään Oton vanhempainvapaan viimeisiä kuukausia, ja tämä on ollut meidän elämän parasta aikaa, eikä ole tuottanut mitään taloudellisia hankaluuksia. Vuosi sitten se oli vain haave jonka uskalsin kuiskata illalla nukkumaan mennessä varovasti Otolle. Haaveesta se pikkuhiljaa syksyn aikana kasvoi päätökseksi, jota kohti aktiivisesti pyrin, ja uskalsin kertoa siitä täälläkin.

Tämä vuosi on ollut ihan uskomattoman antoisa, niin henkilökohtaisessa elämässä, kuin myös yrittämisen kannalta. Vaikka me ollaan samaan aikaan odotettu vauvaa, ja vietetty vauvavuotta, musta tuntuu että olen ottanut bloggaajana suurimmat askeleet eteenpäin nyt, sitten blogin ensimmäisten vuosien. Blogi on onnistunut kasvamaan, ja ennen kaikkea olen itse oppinut ihan mielettömän paljon, kun olen voinut keskittää kaiken työaikani blogi- ja somesisällön tekemiseen ja kehittämiseen.

Olen osallistunut koulutuksiin, joista tärkeimpänä ASUSin workshopit sekä viime- että tänä vuonna. Niistä sain todella arvokkaita työkaluja blogin kehittämiseen, sekä laadukkaamman ja paremman sisällön tuottamiseen. Uskon ja toivon että koulutus on näkynyt myös teille parempilaatuisina kuvina, helpommin luettavana tekstinä ja Googlessa, jos olette etsineet jotain ja löytäneet siihen vastauksen blogistani. On ollut mieletöntä saada opit suoraan alansa parhailta ammattilaisilta, kuten valokuvaaja Lars Johnsonilta, ja hakukoneoptimoinnin gurulta Aki Ovaskalta.

Tärkeänä apuvälineenä mulla on ollut blogin kanssa käytössä myös ASUSin Zenbook, sekä uusi suurempi näyttö jonka kesällä sain myös käyttööni. Kun omat kuvansa näkee ekstratarkalta näytöltä jättimäisenä, on helpompi huomata missä on kehitettävää ja kuinka kuvat voi editoida parhaiten. Tehokkuuden lisäksi mun mielestä parasta ASUS Zenbookissa onkin juuri näytön tarkkuus. Se on paras mahdollinen kone visuaalisen sisällön kanssa työskenteleville, etenkin jos liikkuu paljon ja konetta pitää kantaa mukana.

TARJOUS: ASUSilla on käynnissä Cashback -kampanja 24.9. asti, jonka aikana jokaisesta ostetusta ASUS Zenbook Flip S:n ostosta saa 100€ ostohyvityksen, kun täyttää Microsoftin sivulla hyvityslomakkeen oston jälkeen. Tämä on aika reipas hyvitys arvokkaasta koneesta, joten nyt on superhyvä hetki päivittää kalustoa, jos on tarvetta! Lisää tarjouksesta voi lukea Microsoftin sivuilta, ja Zenbook Flip S sekä lisätiedot siitä löydät Verkkokauppa.comista.

Ei yrittäminen aina ole herkkua tai maailman helpointa, mutta antoisaa ja ihan parasta kyllä. Se on ihan mun juttu. Vaikka en etukäteen edes tiennyt olevani yrittäjähenkinen, niin nyt huomaan ihan selkeästi että olen sitä todellakin. Yrittämisessä on paljon opittavaa, ja mä janoan lisää tietoa ja pyrin opettelemaan joka päivä lisää.

Vuoden jälkeen tunnen oloni vaan todella kiitolliseksi ja onnekkaaksi. Olen kiitollinen Otolle, läheisilleni sekä kaikille mahtaville ihmisille keiden kanssa olen saanut tehdä yhdessä töitä, ja kehittyä ja kasvaa. Kaikkein eniten olen kuitenkin kiitollinen teille lukijoille, joita ilman koko blogia ei olisi, eikä mun yritystäkään. Toivon että tiedätte sen, kuinka paljon te merkitsette mulle, ja kuinka paljon mä haluan tulla paremmaksi ja kehittää blogia aina vain teille mieluisammaksi. Aina on varaa parantaa, ja aion ehdottomasti jatkaa blogisisällön, kommunikaation ja somekanavien kehittämistä parempaan suuntaan myös jatkossa.

Ihanaa päivää kaikille ja K-I-I-T-O-S!


19 Responses to “Vuosi yrittäjänä”

 1. Emzi sanoo:

  Ihanaa että kaikki on mennyt hyvin 🙂 ja et mitenkään kadu päätöstä.

 2. Piia sanoo:

  Onnittelut yksivuotiaalle! 🙂

  Pst. Onpa ihanasti sisustettu terassi <3

 3. Onneksi olkoon Iina! Eka vuosi on iso juttu. Kehittymisen on tosiaan huomannut. Se on todella hienoa. Mutta ihan aavistuksen kaipaan sellaista elämänmakua, mihin rakastuin aikanaan sun blogissa, joka on ehkä vähän jäänyt kehityksen ja ammattimaisuuden jalkoihin. Blogi on kehittynyt ja sen kyllä huomaa.

  Ja upeaa, että olet päässyt kurssittamaan itseäsi. Minä kun yritän opetella ymmärtämään analytiikkaa, sun muuta, ihan täältä kotikoneelta käsin. Olen aavistuksen kade. Välillä tällaisen tiedon etsiminen on todella kiven alla ja sen ymmärtäminen aiheuttaa välillä pientä päänsärkyä. Pari lähiopetustuntia olisi niin tarpeen. :’D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon Jenni! 🙂 Kiva kuulla että kehityksen huomaa! 🙂 Kyllä mä aion puhelinkuvapostauksia tehdä jatkossakin, mutta oma silmä ei anna enää periksi laittaa esim. raakaversioita kuvista jos ne on otettu kameralla 😀 Jos otan kuvia niin otan ne sitten kunnolla, ja editoin, mut tietty eri asia sellaiset ihan kunnon arkikuvapostaukset! Niistä en aio luopua, pitäiskin taas tehdä sellainen 🙂

   Ja kurssit on kyllä todella arvokkaita ja hienoja kokemuksia! Olen tosi iloinen että olen saanut niillä käydä. Nykytiedoillani ja kokemuksellani pystyisin jo itsekin aika hyvin sellaisia vetämään, ja mulla onkin suunnitelmissa Novan kasvaessa tehdä enemmän myös konsultointia yritykseni kanssa, ja mahdollisesti pitää myös jonkinlaisia koulutuksia! 😉

 4. Lurre sanoo:

  Ihan huippu juttu kyllä, ja rohkea askel on ollut! Onnea! 🙂

 5. mila sanoo:

  Onnea! Tää on edelleen mun lempiblogi (melkein ainut mitä luen aktiivisesti) ja tykkään hirveesti! Hieman Jenniä kompaten itselle on lähellä ne arkisimmat asiat, tarinat ja puhelinkuvat. Eli vaikka blogi kehittyy niin älä pelkää pitää mukana sitä elämänmakuisuutta, aina ei tarvi olla viimesen päälle muokatut kuvat tai hiotut tekstit 🙂 ihanaa syksyä teille!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 IHana kuulla! Ja ehdottomasti pidän myös puhelinkuvapostaukset ja muut arkijutut mukana menossa, pitää taas pian tehdä sellainen postaus! 🙂 Ihanaa syksyä sinnekin <3

 6. Milla sanoo:

  Ihanaa kuulla että on mennyt hyvin. Mullakin haaveena olla yrittäjänä blogini kautta ja verkkokauppiaana.

 7. Eve sanoo:

  Onnea! Ja kiitos itsellesi niin huipusta blogista. ♥ kirjoitukset osuu ja uppoaa lähes aina! Ja sellaisetkin aiheet mitkä ei itseä niin kiinnosta (lähinnä hiusjutut yms ”kauneus” asiat) jaksan lukea mielenkiinnolla, koska kirjoitat niin hyvin. Ja niistäkin, kuten kaikista sun teksteistä ja sisällöstä paistaa sellainen positiivisuus, aitous ja kiitollisuus. Ne eniten kiinnostavat kasvatusasiat ja pohdinnat lapsiperheasioista koskettaa tällä hetkellä mua eniten ja voi että niistä tulee aina niin hyvälle mielelle (niinku kyllä kaikista postauksista). Sinun kaltaiselle aidolle ja positiiviselle naiselle, jos jollekin toivoo pelkkää hyvää ja menestystä elämääsi ja uraasi. Jatka samaan malliin. Oot ihan huippu☀️

 8. Henu sanoo:

  Onneksi olkoon Iina! 🙂 yrittäjyys on varmasti moninainen juttu. Oot hieno esimerkki siitä, että miten omista haaveista voi todenteolla tehdä totta, eikä vain jäädä pohdiskelemaan. Sulla on paljon rohkeutta. Vuosia tätä blogia seuranneena tänne palaa aina uudelleen. Pidän paljon siitä, miten olet pitänyt tämän sellaisena hyvänmielen paikkana 🙂 Paljon kaikkea hyvää ja ihanaa syksyä sulle ja koko teidän perheelle <3

 9. Jenni sanoo:

  Tää rohkas mua taas lisää perustamaan oman yrityksen. Oon sitä jo pitkään miettinyt ja nyt taitaa vihdoin olla se hetki, kun oon henkisesti tarpeeks valmistautunu 😀

 10. M sanoo:

  Onnea hyvin alkaneesta yrittäjyysurasta! <3 Mun mielestä sun blogin paras puoli (mm. iloisen elämänasenteen, laadukkaiden ja mielenkiintoisten kuvien sekä sun ihanien pikkutyttöjen kehittymisen seuraamisen lisäksi) on se, ettet kirjoita ikinä "tyhjää". Useat blogit jäävät pinnallisiksi (Tässä mun uus takki ja joo on ulkonakin ollut ihan kiva ilma -tyyliin), mutta sun teksteistä näkyy, että sulla on aina kaiken sanomasi taustalla jokin tarkoitus ja että ajattelet oikeasti asioita. Vaikutat todella fiksulta ihmiseltä ja olet varmasti maailman paras vanhempi lapsillesi! Jos ei siis vielä tullut selväksi niin t y k k ä ä n <3

 11. Neljän äiti sanoo:

  Innokas lukija täällä jo monta vuottaminulla ei ole kuin hyvää sanottavaa ja,elämänmaku kyllä mielestäni säilynyt teksteissäsiMiten vanhempainvapaan jälkeen aiotte Novan hoidon järjestää?Kaikkea hyvää teidän syksyyn <3

 12. oona sanoo:

  nyt täytyy kyllä kommentoida, että varmaan ensimmäinen kiva yhteistyöpostaus sulta!

 13. tiina sanoo:

  Kivaa että olette voineet järjestää kolmannen lapsen vauva-ajan näin:) Otto on siis koko vauvavuoden kotona? Kiinnostaa että onko hänellä sama työpaikka tämän vanhempainvapaan jälkeen. lain mukaanhan näin pitäisi olla? Toiseksi kiinnostaa että onko tämä teidän lapsiluku toistaiseksi ja jos teette lisää lapsia, aikooko Otto silloinkin olla vanhempainvapaalla?

 14. Marikki sanoo:

  Oon todella onnellinen sun puolesta blogisi menestyksestä sekä perheestä ja kaikesta! Sun blogi on yksiä mun lemppareita aitouden vuoksi, vaikkei mulla lapsia olekaan. Muistan joskus 19-vuotiaana eksyneeni tähän blogiin aika lapsellisen negatiivisesti. Onneksi muutaman vuoden päästä ajattelin uudestaan lukea blogisi alusta loppuun hieman kasvaneena 😀 Ja nyt muutamaa vuotta myöhemmin yhä seuraan aktiivisesti, eli koukkuun jäin, tällä kertaa positiivisin mielin. Nykyään mulle tulee hyvä mieli jokaisesta postauksesta, vaikkei aihealue liippaakkaan omaa elämäntilannettani. Jotenkin vaan välittyy hyvä fiilis tänne ruudun toiselle puolelle. Toivotan vielä monia hyviä blogivuosia!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.