Isompien muksujen talven topat

13.10.2017

Multa tulee erikseen vielä postaus meidän kuopuksen talven varusteista, vauvan talvipukeutumisesta on nimittäin toivottu vinkkipostausta muutamaan otteeseen. Nyt kuitenkin sellainen välitsekkaus meidän isompien lasten talvipukeutumiseen, sillä tälle talvelle ostettiin molemmille uudet talvivaatteet. Edellisillä seteillä mentiin kaksi edellistä talvea, ja nyt tuli sitten kasvu ja mieltymykset vastaan ja piti katsella uusia vaihtoehtoja. Vanhat setit on edelleen tallessa, esikoisen vanhat keskimmäiselle kakkoskamppeina, ja kaikki muut vanhat topat odottavat kuopuksen kasvua edelleen hyväkuntoisina.

Tähän talveen asti mulla on ollut kokemusta teknisissä talvivaatteissa ainoastaan Mini Rodinista, Polarn O. Pyretistä ja Molosta, mutta tänä talvena ollaan laajennettu nyt esikoisen takin osalta Gugguu:n toppaan. Testikokemuksia käytännössä ei ole vielä Gugguun laadusta siis ollut, kun ilmat on olleet niin lämpimiä, eli vielä en osaa sanoa oliko päätös hyvä vai huono. Toivotaan että hyvä.  Olen kuitenkin lukenut muiden testikokemuksia viime vuoden GG:n talvivaatteista, ja ne ovat olleet tosi positiivisia.

Gugguun takeissa on loistavat tekniset ominaisuudet, eli vesipilariarvo 20 000, hankauksen kesto 40 000, hengittävyys >12 m2Pa/W, 100% tuulenpitävyys, teipatut saumat ja bionic finish eco -käsittely, joka on PFC- eli perfluoratuista yhdisteistä vapaa. Takki on suunniteltu Suomessa, ja valmistettu eteläisessä naapurissamme Virossa. Se on myös tosi kaunis ja yksinkertainen, ja musta väri on varmasti melko turvallinen valinta.

Esikoinen valitsi itse itselleen sekä takin että housut. Katsottiin yhdessä useita eri vaihtoehtoja noilta luettelemiltani merkeiltä, jotka mä olin katsonut etukäteen sopiviksi, ja hän sitten valitsi itselleen mieluisimman yhdistelmän. Hän ei halunnut haalaria, vaan nimenomaan takin ja housut. Gugguun mustan takin kaveriksi valikoituivat Molon Jump Pro -housut ihanassa Fine Feather -kuosissa. Myös niissä on hyvät tekniset ominaisuudet: vesipilariarvo 10 000, Hengittävyys 8000/m2/12h ja 100% tuulenpitävyys, sekä PFC-yhdisteistä vapaa vedenpitävyyskäsittely.

Keskimmäiselle tosiaan menee juuri nyt hyvin esikoisen edellinen talvisetti, eli Molon Pearson -takki Winter Floral -kuosissa, ja  tummanharmaat Molon Pollux Active-housut. Ne on tosi hyvässä kunnossa, ja olen pessyt ne vasta kerran eli niissä on kaikki tekniset ominaisuudetkin hyvin tallella. Ne ovat olleet kovassa käytössä päiväkodissa kaksi talvea esikoisella, ja siitä huolimatta näyttävät edelleen melkein kuin uusilta, ainoastaan vaaleimmissa kukissa on vähän tummentumaa, mutta yhtään kulumaa tai reikää ei ole. Mielestäni se kertoo hyvin siitä, että vaikka ne olivat ostettaessa kalliit, niin ostos kannatti, kun vaatteet ovat säilyneet näin hyvässä kunnossa, ja varmasti säilyvät myös keskimmäisen käytön jälkeen vielä kuopukselle.

Muuten ei olisi ollut oikeastaan edes tarvetta hankkia keskimmäiselle omia uusia talvikamppeita, mutta hän halusi ehdottomasti päiväkodin ulkoilua varten haalarin. Ymmärrän sen hyvin, haalari on helpompi pukea vielä neljävuotiaana, ja hän myös viime vuonna piti aina vuorotellen haalaria ja takki+housut -settiä päiväkodissa. Esikoisella ei ole ollut haalaria enää vuosikausiin omasta halustaan, eikä keskimmäiselle mennyt enää vanha haalari, niin sellainen oli sitten tämän syksyn ostoslistalla. Isommilla tytöillä on usein keskenään melko erilainen maku, mutta nyt he yllättäen ihastuivat molemmat tuohon samaan Molon Fine Feather -kuosiin. Keskimmäiselle ostettiin siis Molon Polaris -haalari Fine Feather -kuosilla.

Polaris-haalarissa on yhtä hyvät tekniset ominaisuudet kuin Jump Pro -toppahousuissakin, eli se on tosi hengittävä, lämmin ja pitää hyvin vettä. Mun omat suurimmat toppasuosikit tälle talvelle olivat Mini Rodinin mäyräkoirat, Gugguun Lilac -väri ja Molon Paper Petals -kuosi, mutta lapset saivat itse valita, ja onhan nämä heidän omatkin valinnat tosi kivoja, tykkään kyllä myös niistä. Tärkeintä mulle on että lapsella on hyvä ja mukava olla ulkoillessa, ja että hän tykkää itse omista vaatteistaan. Ulkovaatteissa kuitenkin vietetään talvella paljon aikaa.

110cm mittaisella esikoisella on sekä takista että housuista koko 116, ja 104cm mittaisella keskimmäisellä haalarista koko 110. Saapa nähdä kuinka pitkään näillä pärjätään, se voi olla että vielä ensi talvenakin menevät – tai sitten ei. Molon kamppeet ovat mitoitukseltaan yllättävän reilua tuohon pari vuotta vanhaan takkiin verrattuna. Gugguun takki taas vastaa hyvin kokoaan, eli kasvunvaraa on mutta ei kovin paljoa.

Ostin molemmille myös Helsinki Design Weekin Little Market -tapahtumasta Metsolan merinovillapipot, joissa on korvien kohdalla tuulensuoja ja joissa merinovilla on suoraan ihoa vasten sisäpuolella (EDIT/ No ei kyllä ole näissäkään, vaan näissä on se sama puuvillavuori mikä tuntuu olevan kaikissa paksuissa merinopipoissa. Jos joku tietää miksi se puuvillavuori laitetaan niihin, niin kertokaa ihmeessä! Mua kiinnostaa!) Ne on tosi lämpimät ja kauniit. Saattaa olla että ostan vielä tuubihuivit kaveriksi samalta merkiltä. Muuten mennään aluskerrosten suhteen samalla tavalla kuin kuopuksenkin vaatteissa: ohutta merinovillaa ja paksumpaa merinovillaa.

Tekniset hanskat meinasin vielä ostaa. Keskimmäiselle menee esikoisen viimevuotiset Reimatecin hyvät tekniset hanskat, mutta esikoiselle ostetaan varmaan Polarn O. Pyretistä tälle talvelle sormikasmalliset tumppujen sijaan, koska ne on kuulemma paremmat käytössä. Lisäksi esikoiselle ostetaan uudet talvikengät, kun viime talven Superfitin kengät on jääneet juuri pieniksi. Ne ovat onneksi keskimmäiselle juuri sopivat nyt, eli pääsevät kuitenkin käyttöön vielä, hyväkuntoiset kun ovat.

Onneksi talven isoimmat vaatehankinnat on jo tehty, niissä on aina sellainen miettiminen ja sovittelu ja pohdiskelu. Toivotaan että näillä nykyisillä seteillä pärjätään mahdollisimman pitkään, kun ne on noin kivat!

Millaisia toppavaatteita teillä on leikki- tai kouluikäisille tänä talvena? Onko teillä kokemusta Gugguun topasta, ootteko tykänneet?


32 Responses to “Isompien muksujen talven topat”

 1. Kk sanoo:

  Ihanat tytöt!!
  Me ostettiin pojalle (1v11kk) popin uuden malliston toppahaalari, Täällä Oulussa sitä on jo paristi saanut pitää, esikoiselle (3v) päädyttiin h&m toppahaalariin kokemusta niiden laadusta ei ole mutta teknisiltä ominaisuuksiltaan vaikutti hyvältä ja lämpöiseltä! Viime vuonna suosittiin Racoonia sekin oiva merkki 🙂

 2. maiju sanoo:

  oletko siis itse ostanut nämä vaatteet vai saanut ne yhteistyössä?

 3. Tanju sanoo:

  Meillä ensimmäiselle tyttö vauvalle 6kk Gugguun toppahaalari testissä, joten käyttökokemuksia ei vielä ole. Toivottavasti oli hyvä hankinta. 🙂

 4. Ananas sanoo:

  Löysin blogiisi ensimmäistä kertaa. Olet ihanan iloisen ja energisen tuntuinen ihminen. Voi miten kadehdin tuota positiivisuuttasi. Älä muutu.

 5. Nimetön sanoo:

  Miten hanskaat tuon että peset pk-seudulla pk-käytössä olevan toppahaalarin vaan kerran talvessa? Meillä viime talvena esim. sai pestä haalaria vähintään kerran viikkoon (mistä Reiman haalari ei toki ollut moksiskaan :)). Itselle siis ajatus kurassa ja loskassa uineen haalarin pelkästä huuhtelusta ei oikein lennä ja tosiaan tekniset ominaisuudet eivät ole hurjasta pesumäärästä huolimatta kärsineet.

  • eve sanoo:

   Hih, mäkin ihmettelin, että miten on mahdollista, että olet Tiaran talvivaatteet pessyt yhteensä vain kerran, kun ne on ollut kaksi talvea jo käytössä!:D onko ne olleet siis likaisena vuoden odottamassa uutta talvea?

   Terveisin äiti, joka pesee lähes kerta viikkoon lasten ulkovaatteet ja tekee vielä käyttöönottopesutkin:D Ja vinkkinä, Reiman vaatteet on kestäneet hyvin tätä pesutahtia:)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meidän talvivaatteet hylkivät likaa, ja en ole niitä pessyt koneessa, kun lika on joko a) lähtenyt ihan suihkuttelemalla heti, tai b) se ei ole vaan tarttunut kankaaseen ollenkaan. Ja näillä on kyllä uitu mutalätäköissä ja rymytty. Nytkään niitä vanhoja ei olisi ulkonäön puolesta tarvinnut pestä koneessa, mutta itsestä tuntui että kyllä nyt herranjestas edes kerran pitää siellä käyttää 😀

   Mun mielestä se on vaan etu että ei tarvitse usein käyttää koneessa, se säästää luontoa ja säästää myös vaatetta. Mä en jaksaisi pestä niitä joka viikko koneessa, ja olen valinnut sellaisia talvivaatteita jotka eivät sitä vaadi. 🙂

  • Moi sanoo:

   Me asutaan myös etelä-suomessa eli kelit on myös enimmäkseen kuraa ja loskaa. Olen silti aina pessyt toppavaatteet max 2 kertaa talvessa. Ei ole yksinkertaisesti ollut tarvetta.

 6. Hk sanoo:

  Tuli kirjoitusta lukiessani mieleen että ostatko vaatteita lapsille kirppikseltä ja tästä olisi kiva lukea. 🙂 Itse 3 lapsen äitinä pidän tärkeänä opettaa lapsille kierrätystä tässä kulutusyhteiskunnassa. Meillä kierrätetään vaatteita lapselta lapselle mutta myös ostamme kirppareilta. Mukavaa viikonloppua! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En oikeastaan osta lapsille kirppikseltä, mutta jonkin verran kaveripiirissä vaihdellaan käytettyjä vaatteita puolin ja toisin, ja meidän lasten vaatteet kiertävät kyllä lapselta lapselle perheen sisällä, ja myös sitten menevät eteenpäin yleensä edelleen hyväkuntoisina seuraaville käyttäjille. 🙂 Munkin mielestä kierrätys on tärkeää, ja myös se että ostaa eettisesti valmistettuja vaatteita. 🙂 Mukavaa viikonloppua sinnekin!

 7. Jessica sanoo:

  Moi
  Ihania vaatteita. Kysyisin Metsolan pipoista. Olen nimittäin itse miettinyt samaa mutta kaikissa tuotekuvauksissa lukee että sisävuori on 100% pehmeää puuvillaa mutta jos ymmärsin sinun tekstistä oikein niin kirjoitit että sisävuori olisi merinovillaa?? Juuri sitä merinovillaa olisin metsästämässä mutta tosiaan olen kyllä ymmärtänyt että on puuvillaa sisältä, ainakin kun lukee metsolan sivuilta 🙂 Tai sitten olen ihan ymmärtänyt väärin.
  Minkä kokoiset pipot ovat teidän isoille tytöille sopivia?
  Ja onko sinulla mielipidettä/kokemusta onko gugguu vai metsolan merinovillaiset pipot parempia?
  Kiitos ihanasta blogista 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka!

   Kiitos paljon <3 Ja voihan kakka! Nyt kyllä oon itse sitten ymmärtänyt väärin 😀 Mulle jäi nimittäin yhdestä lastenvaateryhmän keskustelusta sellainen mielikuva että just Metsolan pipoissa ei olis se puuvilla välissä, mikä gugguun pipoissa on 😀 Se oli osasyy miksi nyt päädyin näihin, tiedostava kuluttaja kun olen ja silleen.... 😀 Mutta no, ei se ole niin justiinsa, jäi vaan väärä mielikuva sitten mulle. Pitää korjata tekstiin! 🙂

   Mutta tosiaan meillä on aiemmin ollut GG pipoja, ja nekin on aina kyllä olleet lämpimiä siitä puuvillavuoresta huolimatta, välillä jopa liiankin että hiki päässä on lapset olleet. Tykkään hulluna molemmista, ja ainakin ne GG:t on säilyneet tosi hyvänä pari talvea (ekan ostin muistaakseni 2015).

   Kiitos kauniista sanoista ja ihanaa viikonloppua <3

 8. Mary sanoo:

  Hei, miten on mahdollista tuo, että olet selvinnyt vain yhdellä pesukerralla kaksi talvea käytössä olleiden ulkovaatteiden kanssa?
  Itsekin haluaisin ulovaatteissa pitää suoja- ja lämpöominaisuudet mahdollisimman pitkään maksimaalisina, mutta kyllä pari-kolme kertaa talveen joutuu pesemään vähintään väistämättäkin…vai onko tähänkin joku salainen kikkakolmonen, mitä en ole tajunnut? Mun tytöt on kyllä aika rymy-iitoja muutenkin.
  Ihana kuosi ja sinisen sävy muuten noissa teidän uusissa vaatteissa, miellyttää omaakin silmää. Samoin tuo takki näyttää ihanan lämpimältä, voisin ottaa sellaisen itsellenikin 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka,

   mä oon pitänyt talvivaatteista huolta silleen että olen suihkutellut ne heti ulkoilun jälkeen jos on olleet kovin likaisen näköiset. Tai jos on ollut kuivaa likaa, olen harjannut ne vaan ulkona. Näin ollaan vältytty konepesuilta, ja nytkään vaatteet eivät ulkonäön puolesta vaatineet pesua mutta halusin muuten ehdottomasti pestä ne! 😀 Meidänkin tytöt on rymy-iitoja ja vaatteilla kyllä uivat kurassa ja loskassa, mutta näillä keinoilla ollaan pärjätty. Toivottavasti pärjätään tämäkin talvi 😀

   Ja kiitos <3 Mä tykkään kyllä kans noista vaatteista tosi paljon ja voisin ottaa tuon takin itselle 😀 se on aivan ihanan pehmeä! Ihanaa viikonloppua sinne<3

   • Meiju sanoo:

    Mäkin olen pärjännyt hyvin vain yhdellä/kahdella pesulla per kausi samoissa olosuhteissa, vaikka meillä rymyää kaksi poikaa. Hetkellisesti voi olla vähän kuraakin, vaikka olisin harjaannut/pyyhkinyt, mut sitten hetkellinen lumikeli on puhdistanut. Meillä on tosin pojilla aina mustaa… kerran erehdyin ostamaan keltaista, ei päässyt edes pikkuveljelle asti se
    Meillä on ollut poppia ja Reimaa, nyt ostin ekaa kertaa PompdeLuxin haalarin isommalle. Meillä oli viime talvena myös noi Metsolan pipot, tykättiin kovasti mut en kyl tiedä että onko niissä edes mitään tuulenpitävää korvien kohdalla vaan vain se merino + puuvillaneulos
    Kiitos ihanasta blogista ja mukavaa syksyä koko teidän perheelle!

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Meiju, kiitos paljon ihanasta kommentista <3 Ihanaa että tykkäät ja mukavaa syksyä teidänkin perheelle! 🙂 Ja noista Metsolan pipoista, niin on ainakin näissä tän syksyn malleissa ne tuulensuojat korvien kohdalla, mikä on tosi hyvä! Sen verran kurkkasin sisälle kuitenkin :DD

   • Elina sanoo:

    Ihan uteliaisuudesta, millä harjalla te harjaatte vaatteista niitä kuivia likoja pois? Onko olemassa ihan tähän tarkoitukseen tehtyjä harjoja?

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Ainakin meillä on päikyssä ja eskarissa sellainen harjaspää suihkuun ihan jo siinä kuraeteisessä, millä pystyy suihkuttamaan ja harjaamaan yhtäaikaa. Ja kotona harjaan vaatteet ulkona juuriharjalla käsin kevyesti, sillä saa kaiken hiekan ja pölyn pois! 🙂

 9. mymmeli sanoo:

  Meiltä löytyy myös tälle vuodelle Mr panda (<3) ja toisena haalarina Molon yksivärinen Pyxis(?). Ensi vuodeksi olen jo haaveillut MR mäyräkoiratoppaa. 😛
  Mr haalareista en keksi mitään muuta, kuin positiivista sanottavaa, tuo Molo on nyt uusi tuttavuus, toivottavasti ajaa asiansa 🙂

  Niin ja en minäkään pessyt viime vuoden haalaria kertaakaan. Tuo panda hylki likaa tosi kivasti. Nyt se on jo myytykin eteenpäin seuraavalle pikkupandalle. 🙂

 10. Nimetön sanoo:

  Kirjoittelethan käyttökokemuksia itse olen jo ensi vuodellee suunnitellut just gugguuta ja moloa, alesta kun yritän metsästää ☺

 11. Elisabeth sanoo:

  Meillä mennään tuleva talvi Reiman haalarilla, mutta kyse on siis tällä hetkellä 1v4kk:n vanhasta tytöstä. Löysin loppukesäaleesta ihanan toppahaalarin sekä hyvät talvisaappaat Reimalta. Pipo, lapaset ja kaulahuivi ovat sen sijaan Gugguun.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 12. Brit sanoo:

  Miten teillä käytännössä toimii tuo merinovilla-asut alimmaisina? Onko tytöillä siis päiväkodissa sisävaatteina merinovillaa vai vaihtavatko vaatteet aina kun menevät ulos? Itsekin haluaisin käyttää lapsilla enemmän merinovillaa, mutta päivähoidossa eivät ole oikein innoissaan jos pitää koko vaatekerros vaihtaa. Kotona toki sitten helpompaa.

 13. Johanna sanoo:

  Meillä luotetaan ties monetta talvea didriksonsin toppaan. Oma silmä tykkäisi kuviollisista ja just molon tai rodinin kuoseista, mutta kerta toisensa jälkeen totean että didriksons on meidän pojan mittasuhteille paras. Poika myös itse tykkää didriksonsin vaatteiden ulkonäöstä ja reippaista perus väreistä. Tälle talvelle valitsi keltaisen takin ja vihreät toppahousut. Didrikdonsin vaatteet on myös kestäneet kulutusta paremmin meillä kun joskus toisena settinä olleet molon talvivaatteet tai pop. Viime talven molon toppahaalaria en kehdannut edes antaa eteenpäin kun oli tosi pahasti pehmennyt pepusta ja polvista. Toisessa polvessa jopa alkava reikä. Samoin kävi molon toppahousuille joku vuosi sitten. Eikä siiis toppahaalaria käytetty kuin toisena asuna didriksonsin toppahaalarin rinnalla. Sen sijaan kolme vuotta sitten ostettu didriksonsin toppahaalarin menee nyt neljännelle käyttäjälle. Poika konttaa, liukuu, ryömii, pyörii, kierii yms. koko ajan ja mahdollisimman hankalissa paikoissa pihalla ollessaan, aina joku kohta haalarista maassa ja harvoin kävelee talvisin pihaleikeissä… pulkkamäessäkin konttaa aina ylös vetäen pulkkaa perässä.

 14. Sanna sanoo:

  Meillä oli viime talvena Reiman haalari ja molon haalari alle vuoden ikäsellä. Poitsu konttaili ulkona ja ne ainakin olivat hyvät. Tälle kaudelle on Reiman haalari, kaxsin toppahousut ja Reiman takki. Varahaalarina kirpparilta ostettu popin vanhaa mallia oleva haalari.

  Pipot ja hanskat pitäis viel ostaa, sekä kengät niin ois talvikamppeet valmiina

 15. Jules sanoo:

  Lämmin (kirjaimellisesti!) suositus Hestra-merkkisille topparukkasille! XXL:stä olen meille niitä ostanut. Kalliit, mutta kestää ja toimii! Meillä ei enää muita ostetakaan.:)

 16. Nimk sanoo:

  Voi Iina minkä menit tekemään. Aluksi täytyy myöntää, että minussa on ”pientä” perfektionistin vikaa. Se näkyy monien muiden asioiden lisäksi muun muassa siinä, etten tee juuri mitään hankintoja ennen kuin olen tutkinut netistä tarkkaan, mikä vaihtoehto on paras. Ennen tätä postausta en tiennytkään, että ulkovaatteista voi löytyä tällaisia speksejä ja nyt kun sen tiedän, niin meidän lapsen ulkovaatetuksen hankkiminen tulee tästä lähtien olemaan oma projektinsa sitten… 😀 onneksi hän on tänä talvena vielä vaunukopassaan tyytyväisenä <3

  P.s. mistä löysit nämä speksit/ominaisuuksien kuvaukset puvuista? (Vesipilariarvo, hankauksen kesto yms.)

 17. Mari sanoo:

  Ei kai tuossa takissa ole aito turkiskaulus, tosi kurjaa? 🙁

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.