#VAINVAUVAJUTUT vol. 2

15.10.2017

Edellisen kerran kirjoitin #vainvauvajuttuja silloin kun kuopuksella oli ikää aavistuksen vaille viisi kuukautta. Silloin meininki oli vielä ihan erilaista kuin nykyään vauhdikkaan liikkujan kanssa. Nyt listasin siis uuden satsin: 25 kappaletta vauvajuttuja suoraan touhukkaan vaaperon arjesta, olkaa hyvä!

1. Kun vauvan kanssa harjoittelee kopittelua, ja hän heittää, hän laittaa silmät kiinni ja viskaa pallon kaikella voimalla mitä suinkin vain lähtee, vailla mitään selkeää suuntaa, toivoen vaan että se ei osu itseä päähän.

2. Kun vauva tiputtelee pieniä ruokia alas pöydästä, vain voidakseen kontata myöhemmin pöydän alle niitä syömään.

3. Kun vauva on kaikuvassa, muuten hiljaisessa tilassa ja ihmettelee miksi kukaan ei puhu. ”HÖÖÖ, *ai tää kaikuu tälleen kivasti*, HÖÖÖ, HÖÖ, HÖÖ, *vähän kovempaa* HÖÖÖÖÖÖÖ”.

4. Kun vauva ottaa aina sukat/sukkahousut pois jalasta ja maistelee niitä antaumuksella.

5. Kun vauva seisoo sängyssä ja läpsyttelee aamuseitsemältä onnellisena vanhemman naamaa ”herätyyyyyys!”.

6. Kun vauvalla on suu täynnä ruokaa ja hän päättää harjoitella päristelyä.

7. Kun vauva etsii eteisen kuraisimman kumisaappaan ja on juuri alkamassa imeskelemään sitä antaumuksella, kun saat hänet kiinni itse teosta.

8. Kun vauva oppii istumaan itse kylvyssä, ja eka asia mitä hän alkaa tehdä on läiskyttää vettä. Ei haittaa vaikka läiskyy omalle naamalle, sitä pitää läiskiä tauotta niin pitkään kun vaan saa olla kylvyssä, vaikka vähän inhottaisi nenään tai suuhun menevät pisarat.

9. Kun vauva kuulee hyvän biisin ja jalat alkavat saman tien vispaamaan. Osaisipa itsekin fiilistellä musaa aina yhtä vapautuneesti.

10. Kun vauvan lelu on sohvan alla ja hän yrittää ryömiä sitä hakemaan, mutta pää ei mahdu sohvan alle ilman asennon vaihtoa. Hän yrittää kerta toisensa jälkeen mahtua samassa asennossa, ja aina törmää sohvaan.

11. Kun vauva yskäisee tosi tärkeän kuuloisena tekoyskää.

12. Kun vanhempi herää siihen, että vauva on tunkenut sormensa niin syvälle vanhemman sieraimeen, kun sormi vain menee. *au*.

13. Kun vauvaa suututtaa että hän ei yllä kaukosäätimeen/siskon karkkipussiin/pelikonsolin ohjaimeen ja hän sanoo dramaattisesti ”mämmämmää”.

14. Kun vauva oppii menemään verhon taakse piiloon ja jaksaa leikkiä kukkuu-leikkiä vaikka kolme tuntia. ”Miiiissä vauva on, miissä vauva on” ”Siellä oli, kukkuu!”.

15. Kun vauva oppii kääntämään itse kirjan sivuja, ja seuraavat pari viikkoa kirjojen lukeminen on pelkkää sivujen nopeaa kääntelyä suuntaan ja toiseen.

16. Kun aina auton nähdessään vauva alkaa päristellä sylki roiskuen, oli auto sitten pieni pikkuauto lelukorissa tai vaunulenkillä ohi ajava rekka.

17. Kun vauva tietää että joku asia on kiellettyä mutta tekee sen silti iloisesti ja ylpeänä hymyillen.

18. Kun vauva imee tissiä siihen asti että alkaa tulla maitoa, sitten hymyilee tyytyväisenä ja konttaa takaisin leikkimään/läpsyttelee tissiä/alkaa puremaan, ja maidot suihkuaa paidalle.

19. Kun vauva jo nukkuu kevyesti ja vielä sylissä pitää omaa unikäninäänsä silmät kiinni niin kauan, että on syvässä unessa.

20. Kun vauva ei huomaa että on päästänyt irti tuesta, vaan seisoo ilman tukea jotain jännää käsissään tutkien. Heti kun hän huomaa oman ”virheensä” hän pyllähtää takaisin istumaan, vaikka siihen asti on pysynyt hyvin pystyssä.

21. Kun joka kerta kuullessaan tutun sanan vauvan on pakko tehdä sitä asiaa mihin hän sen sanan mielessään yhdistää. Esim. ”Meidän vauva on nyt oppinut taputtamaan” niin johan alkaa läpsytys kuulua. Tai ”Hei älä ota sitä hammastahnaa enää se on loppu, otetaan tota uutta ja laitetaan se vanha roskiin” –> vauva vilkuttaa.

22. Kun vauva maistaa jotain uutta makua ja naamasta todella näkee että maku ei ollut ihan mieleinen. Ja sitten vauva työntää ruuan uudelleen suuhunsa siitä huolimatta, ja irvistää uudelleen. Tätä jatkuu vaikka kuinka kauan, kunnes vähitellen ilme muuttuu neutraaliksi ja ruoka katoaa pieneen masuun. Ihailtavaa sinnikkyyttä.

23. Kun vauva oppii pitämään hassua ääntä kielellä ja liikuttelee kieltä puolelta toiselle koko ajan ja joka paikassa.

24. Kun vauva antaa pusun, eli avaa koko suunsa ja pyrkii kattamaan sillä mahdollisimman suuren alueen vanhemman naamasta.

25. Kun vauva on tissillä, ja samaan aikaan nipistelee pienillä sormillaan äidin kaulaa, tissiä, leukaa, dekolteeta, poskea tai huulta. Ja äiti on täynnä pienten sormien tekemiä nipistysjälkiä.

Löytyikö tuttuja juttuja? Mitä hauskaa tai söpöjä tai vauvamaisia juttuja teidän minityypeillä on tällä hetkellä, tai mitä on jäänyt mieleen?

Ihanaa sunnuntaita kaikille!


7 Responses to “#VAINVAUVAJUTUT vol. 2”

 1. Sini sanoo:

  1-10 ja 15&17! <3 On ne niin höpsöjä ihania 🙂

 2. Anni sanoo:

  Mä olen viime päivinä erityisen paljon inspiroitunut tästä blogista. Vaikka vauvavuodet on takana, olen seurannut kommentointia ja vääntöäkin siitä, kertoako elämästään väsymyksen ja rankkuuden tarinaa vai onnen asennetta. Tämä on yhdessä harvinainen blogi: arki on vuodesta toiseen hallittavissa.

  Se täytyy sanoa, että itselläni on tänä syksynä pitänyt kiirettä ja ajoittain on mennyt jopa ylikierroksille. Olen kahden äiti ja syksy ollut kaikkein työntäyteisin koskaan. Tällaisissa tilanteissa minulle tuntuu sopivan parhaiten tällainen Sinun pitämä blogi, jossa toisen väsymys ei kasaudu vielä sen omankin päälle.

  Täällä on sellainen lujan lempeä meininki. Elämän kuraroiskeista kertovia blogejakin on tarjolla paljon, ja olen lukenut niitä vähintään yhtä paljon kuin Sinun blogiasi. Niille on ollut tilauksensa: jos elämässä on karikko, josta ei itse osaa sillä hetkellä selvitä, on kultaakin kalliimpaa löytää toinen samassa tilanteessa. Mainitaan tässä nyt ihan nimeltä Valeäiti – miten paljon onkaan saanut niistä kirjoituksista, joissa kerrotaan ettei kaikki ole omin mielin johdettavissa.

  Ainakin minä tavoittelen päivittäin tasapainoa, vain pientä määrää stressiä ja hyvää mieltä. Mikään elämäntaito-opas tai uravinkki ei auta, jos sen kirjoittaja itse on uuvahtanut ja blogissa on jatkuvasti kiireestä kasautuva meininki. Omassa lapsuudenkodissani oli hyvin pitkälti tästä blogista välittyvä kiitollisen tasapainoinen tunnelma, joskin olosuhteet mm. työssäkäynnin suhteen olivat ihan toisenlaiset. Mä toivon kovasti, että kirjoitat joskus lisää siitä, miten saat arjen pidettyä niin hyvin hallinnassa, mielen kirkkaana ja lempeyden päällimmäisenä lastenkasvatuksessa. Koska on sanottava, että se välittyy jopa kadehdittavan hyvin lukijalle asti. Moni ammattibloggaaja kyllä kirjoittaa, miten arki otetaan haltuun, mutta on vuodesta toiseen kovassa stressissä ja kiireestä kireänä.

 3. Vitsit, miten ihania juttuja. <3 Mä muistan niin monet esikoisen vauva-ajalta ja odotan noita juttuja innolla tämän tulevan vauvan kanssa. 🙂

 4. Maija sanoo:

  Moi! Oot viime aikaisissa postauksissa vaikuttanut ”piilottelevan” lastesi kasvoja, tuli mieleen et onko blogi vain muuttumassa siihen suuntaan vai etkö vain itse oo kiinnittänyt huomiota! Mielenkiinnosta kysyn!

 5. J sanoo:

  ”6. Kun vauvalla on suu täynnä ruokaa ja hän päättää harjoitella päristelyä.”
  Tämä paitsi kun suu täynnä maitoa ja kesken imetyksen alkaa päristellä päin naamaa. 🙂

 6. Juulia sanoo:

  Aivan ihania juttuja! Ja moni kuulostaa tutulta…

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.