Neljävuotiaan perjantai-asu & Spice Girls -muistelmat

24.11.2017

Pitkästä aikaa luvassa on lastenvaatejuttuja, nimittäin neljävuotiaan itse valitsema asu! Eniten täällä on lasten asuista tullut jaettua varmaankin juuri hänen asujaan, sillä hän rakastaa vaatteita, ja vielä enemmän asukuvien ottamista. Hän itse haluaa niitä aina ottaa, ja hän rakastaa myös katsella mun kanssa muiden lasten asuja Facebookin lastenvaateryhmistä ja instagramista. Aina hän innostuu, jos jollain näkyy samanlainen vaate joka omasta kaapista löytyy. Ihan parasta, kun on kaveri kotona tähän lastenvaaterakkausharrastukseen.

Lasten vaatteissa parasta on nimenomaan keksiä uusia kivoja yhdistelmiä kaapissa jo olemassaolevista vaatteista. Nämäkin kuvan vaatteet ovat kaikki ihan eri mallistoista ja eri aikaan hankittuja. Usein lapset keksivät parhaat mätsit ihan itse, kuten vaikka nelivuotias juuri tämän yhdistelmän. Sukat ja paita mätsäsivät täydellisesti keskenään värien puolesta, enkä olisi itse edes huomannut yhdistää niitä. Toki tämä asu oli nyt vain kotiasuna, kun ulkona ei aivan ole minihame- ja polvisukkakelit. Mutta kuitenkin, aivan ihana yhdistelmä joka ei olisi mulla tullut mieleenkään, vaikka nyt kun katsoo niin sehän on aivan ilmiselvä match!

Mulle on tärkeää antaa lasten vaikuttaa omaan tyyliinsä, ja on hauskaa myös seurata miten heidän omat tyylinsä ja makunsa muodostuvat. Vaikka monissa vaatteissa lapset tykästyvät samoihin juttuihin, niin silti heillä on myös paljon niitä eroavaisuuksia. Tällä hetkellä tosin molempien isompien tyttöjen lempparivaatteita on Marcus & Martinus bändipaidat, ja muut yläosat eksyvät päälle ainoastaan jos ne ovat pesussa. Jos en välillä nappaisi niitä M&M-paitoja pesuun, ne varmaan liimaantuisivat pysyvästi ihoon kiinni, kun niissä pitäisi saada olla sekä päivällä että nukkuessa. Hauskaa että näin pienet jo fanittavat, vaikka taisin kyllä itsekin fanittaa 6-vuotiaana Spice Girlsiä ihan täysillä.

Mun äiti ei ikinä rajoittanut mun pukeutumista, muuten kuin sen verran että oli ulkona keliin sopivat vaatteet, ja sisällä tilaisuuteen sopivat. Muuten sain toteuttaa mieltymyksiäni ihan niinkuin halusin, ja sieltä varmasti tulee oma ajatusmaailmani myös meidän lasten pukeutumisen suhteen. Tuen heidän mieltymyksiään parhaansa mukaan, kunhan ovat siisteissä vaatteissa, ja ulkona pysyvät lämpimänä ja kuivana.

Spice Girlsistä puheen ollen: mullakin oli bändipaidat ja -housut aina päällä, ja Spice Girls-penaali, -reppu, vihkot, tarrakirja ja tietysti samanlaiset paksupohjaiset lenkkarit kuin bändin upeilla laulajilla. Keräsin Spice Girls -valokuvia ja mulla oli niitä varmaan kaksi tai kolme sataa! Joka kauppareissulla piti aina ostaa paketti niitä. Muistatteko muut ne valokuvat vielä?? Ei kai nykyään enää mikään bändi teetä jotain valokuvia myyntiin, mutta silloin ne oli ihan hitti, ja niitä vaihdeltiin kavereiden kanssa. Muistan myös ne tikkarit, joiden sisällä oli purkka ja mukana tuli tarra! Ne oli ihan super hyviä. Tästä ei pitänyt tulla mikään Spice Girls -muistelma mutta nyt innostuin niin paljon näistä mun muistoista että on ihan pakko kysyä, kuinka monta spaissarifania mun lukijoista löytyy? Oletan että täällä aika monia ysärin lapsia on!

Ihanaa viikonloppua ja hyvää yötä täältä, t. nostalgia-iina! Pakko laittaa Wannabe soimaan!


18 Responses to “Neljävuotiaan perjantai-asu & Spice Girls -muistelmat”

 1. Ansku/MoMo sanoo:

  Ihana asu!

  Meillä on myös tytöistä toinen kovasti innostunut nyt itse valitsemaan vaatteita ja toki valitsee siskolleen myös. Aika mainioita yhdistelmiä tuo 2,5 vuotias keksii 😀

  Mutta spaissarifani täällä myös! Just selailin vanhempieni luona niitä valokuvia, jotka edelleen on hyvässä järjestyksessä kansiossa. Sain kerättyä melkein täydellisen sarjan, harmittaa vähän vieläkin ne 2 kuvaa mitä kokoelmista ei löydy. Oli muuten just jossain uutisissa juttua comebackistä 😉

 2. Nina sanoo:

  Täällä yks spaissarifani! Meillä oli pienenä myös varmaan kaikki mahdolliset spice girls tuotteet, lippiksestä lähtien.. Päiväkodissa meitä oli pieni tyttöporukka ja me aina leikittiin spaissari tyttöjä, muistaakseni olin yleensä melC Voi niitä aikoja!

 3. Minävaan sanoo:

  Täältä löytyy spaissarifani! Oon kylläkin sua neljä vuotta nuorempi ja mun fanitusaikana kuvat, paidat ja levyt piti hankkia jo kirppareilta. 😀 Oltiin kaverin kanssa ihan mielettömiä faneja, katottiin VHS:ltä keikkaa ja olkkarin sohvat, pöydät ja tasot toimi sitten meidän lavana. Ihmettelen miten vanhemmilla kesti niin hyvin hermot sitä hulinaa ja sitä, että autossa kuuntelin cd-soittimesta kuulokkeet päässä Wannabea ja lauloin sellasella about 7-vuotiaan englanninkielentaidolla niitä biisejä. Vanhempana tuli ihan yllärinä sitten noi laujen sanojen merkitykset. Voi kultainen lapsuus. 😀 Ja siis vitsi mitkä nostalgiavibat siitä on heränny kun Spice World -leffa on tullut nyt aikuisiällä muutaman kerran telkkarista! Ps. Ootte ihania, oon seurannut Tiaran vauva-ajasta asti täällä teidän elämää. Ennen kommentoin useammin, mutta nyt ei oo tullut niin kommentoitua. Edelleen oot lempparibloggaaja, ihanaa joulunodotusta ja kiitos nostalgisoinnista <3

 4. Minnis sanoo:

  Hahaaaa mulla oli spice girl toppi ja housut :Dddddd ja omistin spaissareiden vhs:nkin! Sitö katoin varmaa kerran päivässä 😀 if u wanna be my lover 😀

 5. Elina sanoo:

  Mäkin keräsin niitä Spice Girls -valokuvia ja tarroja! Muistan vielä kuinka se purkka oli jotenkin ihan liian suuri suuhun, kun olin ennen niitä saanut syödä vain perus xylitolpurkkaa. Niin suuri että se melkein ällötti. Ja maku lähti heti. 😀 Muistaako joku paljonko ne valokuvat maksoi? Mulla olis muistikuva 10 markasta. Spaissarivalokuvat oli kyllä hienoimpia ikinä. Jotain kuvia alkoi olla jo tosi monta jos ei saanut vaihdettua niitä kellekkään. Ihana kamala 90-luku!

 6. Tiia sanoo:

  Aah Spice girls paidat. Valokuviakin mä keräsin, mutta en ikinä sitä itse musiikkia kuunnellut, osallistuin muuten vaan siihen oheishypetykseen 😀

  Ootko tehnyt ihan tietoisen päätöksen ettet enää käytä lapsien nimiä tai laita suoria kasvokuvia, ainakaan niin paljon? Mun mielestä tässä on tapahtunut ihan selkeä muutos viime aikoina. Olis kiva, että avaisit sitä vaikka ihan omassa postauksessa 🙂

  T.Tiia

 7. Elina sanoo:

  Ah spice girls. Täällä kanssa kerättiin niitä kortteja ja kaikkea muuta oheissälää. Jos siinä luki spice girls, se oli saatava. Muistan kun ärrällä oli arvonta, missä saattoi voittaa keikkaliput spice girlssien konserttiin. Voi apua, otin jopa kotiin niitä arvontalipukkeita. Täytin niitä varmaan sata. Valitettavasti onnetar ei suosinut:D ihana asu Zeldalla, tytöllä silmää:)

 8. Eih. Mäkin muistan ne valokuvat ja tikkarit. 😀 En tosiaan muista, että millään muulla bändillä olisi ollut vastaavanlaisia valokuvia. Minullakin oli ihan kunnioitusta herättävä nippu niitä.
  Saas nähdä keitä meidän tytöt alkaa lopulta fanittamaan.

 9. Katri sanoo:

  Olin lapsena myös kova spaissari-fani ja pääsin 10-vuotiaana yksin heidän Hartwallin keikallekin, muistan sen ikuisesti.

 10. Jenni sanoo:

  Minusta ehkä liian lyhyt hame pikkutytölle.. tai sitten sukkahousut alle ja sitten vasta nuo sukat. En pukis itse pikkutyttöä tuollein.

 11. Iida sanoo:

  Hahah täällä on yks fani! Sain lapsena serkultani spice girls levyn ja se oli menoa se 😀 veljeni rupesi kerran itkemään, kun ei olisi jaksanut kuunnella toista tuntia spaissareita.

 12. Minna sanoo:

  Täällä ysärin lapsi ja spaissarifani myös! Ja muistan ne kortit ja fanikamat! Ja paksupohjaiset kengät, jotka oli pakko saada ekan luokan koulukuvaan 🙂

 13. Nimetön sanoo:

  Backstreet boyssilla oli kans kuvia ja kansio niihin. Ihana 90-luku. Nappiverkkarit yms…

 14. Rr sanoo:

  Siis voi hyvänen aika spaissarit!!!!<3
  Silloin kun fanitus alkoi asuin Tukholmassa ja meillä jakautu pihan leikkikenttä spaissari ja back street boys fanit. Kilpailtiin aina kumpi on parempi, voi että miten tosissaan sitä oltiin! Fanituotteitakin oli vaikka mihin lähtöön.
  Oioi ne tikkarit oli ihan parhaita!
  Nyt vuoden alussa kun raskaushimot oli pahimmillaan niin mulla teki niin niitä tikkareita mieli että ihan itkun kanssa niitä koitin metsästää. eBayssa olisi jollain ollut avaamaton pakkaus niitä (oisko ollu reilu 20klp tikkareita) ja lähtöhinta reippaasti yli 200€ jätin sitten ostamatta ku ne ois ollu varmasti jo pahanmakuisia 😀
  Jaha taidan alkaa etsimään netistä spaissaripaitaa, rikoin edellisen jokunen vuosi sitten 😀

 15. Jessica sanoo:

  Voi spaissarit! Keräsin myös kansioon niitä valokuvia, joita sitten vaihdeltiin kavereiden kanssa. Kaikki on edelleen tallessa vanhempien luona, muistan että kymmenen markkaa maksoi yksi paketillinen eli niihin uponnut kiitettävä summa rahaa tuohon aikaan! Meillä oli myös oma Spice girls-tanssiryhmä toisella luokalla tyttöjen kanssa ja kerran jopa esiinnyttiin Jyväskylän paikallisella tv-kanavalla, jossain keskusteluohjelmassa. Olin Mel B, naama tummaksi meikattuna ja tukka krepattuna. 😀 Ihania muistoja, pitää kaivellakin cd-levyt esiin ja fiilistellä!

 16. Venla sanoo:

  Wau, mikä asu. On kyllä tyylitajua jo pienenä 🙂

 17. Nuppi sanoo:

  Ahaha aivan tuli omat lapsuusmuistot mieleen!! Oltiin isosiskon kanssa Kunnon Spice Girls faneja 😀 ne tikkarit joissa oli purkka sisällä oli ihan parhaita! Aina piti hakea niitä lauantaina kun oli karkkipäivä. Niitä tarroja oli varmaan kaikki tarravihkot täynnä ja cd:t on edelleen tallella. Ah Muistoja <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.