Luukku 1: 5+1 joulukortti-ideaa

01.12.2017

01IIK! Tervetuloa mun blogin viidennen joulukalenterin pariin, tämä on oikea juhlavuosi kun juhlitaan puolipyöreitä. Joulukalenteri tulee pitämään sisällään uskomattoman määrän jouluhypetystä, vinkkejä, tarinoita, inspiraatiota & joulun sanomaa. Yhdessäoloa, rakkautta, kanelia & kimallusta, sekä kivoja yllätyksiä teille. Sen pidemmittä puheitta, startataan joulukalenteri joulukorttivinkeillä, näin joulukuun ensimmäisenä kun ehtii oikein mahtavasti vielä kuvata, tilata ja lähettää joulukortit!

1. Havuköynnöksen alla. Hae metsästä havuja (maahan pudonneita, tai esimerkiksi kaatuneesta puusta), ja pihlajanmarjapuun oksia, ja tee niistä kiva ”köynnös” jonka voit ripustaa niin, että se näkyy kuvan yläreunassa. Havuköynnös rajaa kivasti kuvaa, ja tuo lisäksi jouluisaa fiilistä kuvaan.

 

2. Lapset tai koko perhe selällään makoilemassa, jossain hauskassa muodostelmassa. Tykkään ottaa tällaisia kuvia lapsista keskenään, ja joskus meistä on otettu sellainen myös koko perheestä. Allaoleva kuva meidän perheestä on vuodelta 2015, ja sen on ottanut Photo Saskia. Tämä sopii hienosti tietysti moneen muuhunkin tilaisuuteen kuin jouluun, valitsee vain asusteet tilanteen mukaan.

3. Vauva tutkimassa jouluvaloja. Tämä on klassikko, mikäli pinterestiä on uskominen, ja parasta on tietysti jos vauvalle on myös tonttulakki päähän. Mun oli ihan pakko toteuttaa tämä idea tänä jouluna, vauva on vauva vain tämän joulun ja ensi vuonna juhlitaan joulua taaperon kanssa. Pinterestissä kuvasta on myös hauskoja versioita, joissa vauvan ainoa asuste on tonttulakki. Ideaa voi hyvin myös soveltaa, jos ei ole sopivia jouluvaloja niin yhtä hyvin voi ihmetellä joulukoristeita, ja eihän ihmettelijän tarvitse olla vauva. Pari vuotta sitten joulukuussa otin ihan vahingossa hauskan kuvan josta olisi voinut tehdä vaikka joulukortin.

 

4. Lapset sylikkäin taljalla, valkoisen seinän edessä. Lampaan talja on ihanan talvinen, ja yksinkertainen tausta joulukuville. Se jättää hyvin tilaa räväkämmällekin joulutyylille, tai sitten voi hyvin tehdä korteista tosi hillityt, ihan mikä omaan meininkiin sopii. Tämän sisaruskuvan otin taannoin meidän lasten sokeriserkuista, eikö olekin niin söpöjä minityyppejä (kuvan julkaisuun on lupa.)

5. Nukkuva vauva jouluisissa asusteissa. Tämä oli ihan vahinkokuva myöskin, kun meidän kuopus sattui nukahtamaan tonttulakki päässä, tästä mä juuri kirjoitinkin TÄSSÄ postauksessa, kun kerroin että lähetin Otolle viestiä että kuopus nukahti pikkutonttuna, hahaa. Mutta helppoahan tämä on myös huijata niin että lisää tonttulakin nukkuvan vauvan kaveriksi, jos ei vauva tykkää tonttulakista. 

+1 Joulukortti-idea aikuisille: Värikkäimmät ja hassuimmat jouluneuleet päälle ja yhdessä hassuttelemaan! Sen kummempaa rekvisiittaa ei tarvita, sillä aito ilo kasvoilla ja huvittavat neuleet hoitavat kortin viihdytyksen ja estetiikan. Meillä oli näitä kuvatessa ihan älyttömän hauskaa, eikä vähiten siksi että vauva yritti koko ajan kaataa meidän kamerajalustan.

Me ei olla vielä päätetty mistä kuvista tehdään tän vuoden joulukortit, saattaa olla että otan vielä yhdet kuvat kun kuopukselle ostamani suloinen tonttulakki saapuu postissa. Se on nimittäin niin ihana, että mä en kestä!

Mikä näistä ideoista on teidän lemppari? Ja millaiset joulukortit te lähetätte tänä vuonna?

Ihanaa joulukuun ensimmäistä ihan jokaiselle siellä ruutujen takana <3

Muistakaa että joulukalenterin uusi luukku ilmestyy joka aamu klo 7.00!


13 Responses to “Luukku 1: 5+1 joulukortti-ideaa”

 1. Katri sanoo:

  Voi mistä tilasit vauvalle tonttulakin? Minäkin haluaisin, mutten ole vielä löytänyt. Trikoinen hakusessa kolmikuiselle.

 2. Siis tuo viimeinen kuva Novasta on N I I N hellyyttävä etten kestä. <3

 3. Annukka sanoo:

  Voi, kaikki kuvat ovat aivan ihania! <3 tuo ensimmäinen kuva sopisi todella hyvin kortiksi, koska siihen mahtuisi myös hyvää joulua-teksti :)

 4. Aivan ihania kuvia kaikki <3

  Varsinkin tuo ensimmäinen. Tosi hyvä idea ja tuo nopeasti joulutunnelman nuo havut.
  Meidän taapero pääsi tänä vuonna (ja viime vuonna) malliksi vakkarikuvaajalle ja saatiinkin siinä samalla vähän vahingossa joulukorttikuvat, mutta täytyypä yrittää muistaa nämä ideat ensi jouluna.

 5. Maria sanoo:

  En kestä tota Zeldan kuvaa! Siis todella harvoin SULAN jollekin lapsikuville, mutta omg <3_<3 tossa kuvassa vaan on sitä jotain!

 6. Jessika sanoo:

  kaikki kuvat ovat ihania! niin suloisia, mutta lemppari silti ehdottomasti tuo kuva missä Nova nukkuu. IHANA!

 7. Poro sanoo:

  Hei Iina, mistä on ostettu Novalla aiemmassa postauksessa päällä ollut poro-jumpsuit? Se oli ihana!:)

 8. Neea sanoo:

  Toi eka aivan ihana!<3 ja kaikki muutkin tosi onnistuneita ja sulosia kuvia. :)

 9. Hanna-Kaisa sanoo:

  Aivan super ihana tuo Zeldan kuva, missä tutkailee joulupalloja. <3

 10. Lemppari on tuo missä vauva nukkuu, joskin kaikki ovat ihania! Musta tuntuu, että lapsista on niin vaikea saada yhteiskuvaa kun yks juoksee toiseen suuntaan, toinen murjottaa ja toinen pomppii tasajalkaa… olenkin miettinyt josko tänä jouluna jättäisi koko kuvan ottamatta ja askartelisin omin kätösin kortit :) Onhan ne kuvat toki ihania muistoja.

 11. milja sanoo:

  Tuo kuva jossa Zelda tuijottaa joulupalloja on IHANA :)

 12. Essi sanoo:

  Zelda ja joulupallot on kyllä mun ikuisuuslempparikuva! :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.