Luukku 14: Paketointia & kimallusta

14.12.2017

Ollaan pidetty Oton kanssa jo yhdet paketointitalkoot tälle kuulle, ja eilen paketoin yksin Oton lahjat sillä aikaa kun hän oli töissä. Me tykätään molemmat paketoinnista, ja ollaan aika sulava tiimi siinä puuhassa. Otto paketoi, ja mä koristelen paketit, täydellistä! Kumpikin saa keskittyä omiin vahvuuksiinsa, eli Otto taittelemaan millintarkasti paketteja, ja mä tekemään koristukset mieleni mukaan. Mitään kovin hienoa en osaa tehdä, mutta onneksi nykyään on paketointiin saatavilla paljon myös kivoja ja helppoja juttuja, joilla sitä näyttävyyttä on helppo lisätä.

*Osa paketointitarvikkeista saatu Flying Tigerista

Tänä vuonna meidän paketointikamppeista löytyy varmaan ensimmäistä kertaa vihreää väriä, sillä se on mun tämän vuoden rakkaus. Vihreää on paketointinaruissa, ja joissakin papereissa myös. Se näyttää ihanan raikkaalta ja jouluisalta, ja esikoisen paketteja yritin tehdä erityisen paljon juuri vihrein koristuksin, sillä se on hänen lempivärinsä. Vihreään yhdistellään punaista ja kultaa, sekä papereissa perinteistä paperinruskeaa sekä harmaata.

Tänä vuonna innostuin eka kertaa koristelemaan paketteja myös erilaisilla koristeteipeillä. Teipeillä saa yksinkertaisista papereista loihdittua tosi näyttäviäkin paketteja, ja vieläpä helposti. Tänä vuonna meillä on perheessä yksi paketin saaja enemmän, ja sen lisäksi vietetään isommalla porukalla joulua kuin koskaan ennen, joten pakettiurakka on myös suurempi. Siksi helppous on ollut ihan numero 1 kriteeri tänä vuonna.

Satiininauhat on ihan uskomattoman kauniita, ja niillä saa tosi helposti näyttävyyttä paketteihin. Me ollaan myös kierrätetty paketointitarvikkeita vuodesta toiseen, esimerkiksi ollaan ostettu aikoinaan vanerisia ”pakettikortteja” Flying Tigerista, ja käytetty samoja kortteja monta vuotta peräkkäin. Lapset eivät lahjojen avaamisen tuoksinassa huomaa, kun pakettokortit kerätään yhteen pussiin, ja käytetään seuraavana vuonna uudelleen. Se säästää luontoa, ja on musta kiva perinne. Myös satiininauhoja ollaan käytetty uudelleen. Lahjapaperit ostan nimenomaan paperisina, ja esimerkiksi tuon jättisuuren Glitter-rusetin* ajattelin myös ottaa talteen ensi vuodeksi. Se on ihan mahtava, ja kiinnitetään vaan sellaisella ohuella metallilangalla joka on siinä mukana, eli se on helppo ottaa talteen ja käyttää uudelleen.

Mä käyttäisin varmaan paperitkin uudelleen, mutta tietysti täytyy antaa lasten avata pakettinsa itse, hah! Ja silloin paperit ei tietenkään säily ehjänä. Mutta on sekin jo jotain, että valkkaa kestävämpiä pakettikortteja. Vaneriset kortit kestävät hyvänä vuodesta toiseen, ja siinähän säästää myös aikaa ja vaivaa kun ei tarvitse kirjoittaa nimiä uudelleen ja uudelleen joka vuosi, kun ne on jo valmiina.

VOITA FLYING TIGERIN LAHJAKORTTI INSTAGRAMISSA! Mun instatilillä käynnistyy tänään päivällä klo 12.00 arvonta, jossa voit voittaa 50€ lahjakortin Flying Tigeriin, ja saat sen vielä ensi viikolla käyttöösi, eli voit vaikka ostaa sillä paketointitarvikkeita tai ihania pikkulahjoja. Eli katseet instagramiin klo 12.00, @iinalaura on mun tili. Luonnollisesti täytyy seurata sekä mun tiliä, että @flyingtiger_fi -tiliä osallistuakseen. Tarkemmat säännöt löydät kuvan alapuolelta. 

Ihanaa päivää kaikille <3 Millaisia paketteja teidän kuusen alta tai joulupukin säkeistä löytyy tänä vuonna?


6 Responses to “Luukku 14: Paketointia & kimallusta”

 1. Mj sanoo:

  Meillä lahjat on erikokoisissa jouluisissa kangaspusseissa, jotka kerätään aina seuraavaksi jouluksi talteen ja niin myös niissä olevat narut sekä kortit!

 2. Heidiiii sanoo:

  Ihailen juuri tuommoista rennon hauskaa tyyliä monissa jutuissa, esim sisustuksessa ja noissa sun paketoinneissa. En vaan itse osaa millään toteuttaa samaa, kun pikkutarkka silmäni estää kaiken rönsyilyn ja runsauden ja paketeistakin tulee väkisin pelkistettyjä.. Sun joulukalenteria ihana seurata!

 3. K sanoo:

  Mä ostin tänään Tigerista tuon samaisen ruskean paperin, jossa on noita karkkitankoja ja ajattelin kanssa, että vihreä nauha sopisi sen kanssa tosi kivasti 😀 Mä tykkään hyvin yksinkertaisista ja hillityistä paketeista ja ne perus värikkäät ja kuvioidut lahjapaperit ei oikein ole omaan mieleen niin tuo karkkitankopaperi oli kyllä hyvä löytö, kun siinä on kuitenkin joku pieni juju, vaikka se onkin hyvin pelkistetty 🙂

 4. Siiri sanoo:

  Hei kerro millaisella porukalla vietätte joulun? 🙂

 5. Inga sanoo:

  Hauskaa että joku muukin kerää talteen pakettikortit ja käyttää niitä uudestaan seuraavana vuonna, oon aina luullut olevani ainoa! 😀 Meillä kerätään myös siistit ja ehjänä säilyneet lahjapaperit talteen. Tosin niitä tahtoo tulla melko vähän, koska pakettien repiminen auki on paljon hauskempaa kuin leikata siististi saksilla teipit pois… 🙂

 6. Pirpana sanoo:

  Mun vaari on käyttänyt mummin yhdessä joululahjassa samaa pakettikorttia parikymmentä vuotta. :’D Vanha vuosinumero on aina yliviivattu, alkaa tosin jo olla uuden pakettikortin paikka. Vitsi piilee vaarin pihiydessä ja vitsikkyydessä. 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.