Makuupussi päälle ja puistoon, eli mun uusi talvitakki

14.12.2017

Me ollaan aktiivinen perhe joka ulkoilee paljon, ja pääsääntöisesti joka päivä tulee vietettyä aikaa ulkona. Halusin siksi, että mun ulkoiluvarusteet kohtaavat tämän elämäntavan kanssa, vihdoinkin. Päätin siis ensimmäistä kertaa elämässäni sijoittaa kunnon talvitakkiin, joka kestää ja lämmittää vuodesta toiseen.

Tämän takin on tarkoitus olla sellainen talvisen vaatekaapin peruspilari, joka kestää aikaa ja käyttöä. Erilaisia vaihtoehtoja mietittyäni mä päädyin klassiseen mustaan väriin, ja ajankohtaiseen puffer-malliin. Pufferit ovat toki nyt trendikkäitä, mutta uskon että tämä jättikokoinen musta untsikka toimii silloinkin kun se ei ole niin nosteessa, mitä tällä hetkellä. Vähintäänkin sillä on sitten huumoriarvoa, eikö! No ei mutta ihan vakavasti ottaen, se on kuitenkin muhkeudestaan huolimatta melko ajaton, koska se on niin perusmallinen. Ja mulle on vähän kasvunvaraakin siinä, kun se on niin reilu. Takki on myös niin pitkä, että nilkkurin ja takin alareunan väliin ei jää kuin muutaman sentin kaistale jalkaa, ulkohousut ei siis ole pakolliset ellei ole aivan paukkupakkaset.

Lähdin etsimään mustaa untuvatakkia, mutta mulla oli muutama tärkeä kriteeri, tärkeimpänä se, että untuvan piti olla vastuullisesti tuotettua. Katselin monia eri takkeja, ja lopulta päädyin Adidaksen pitkään untuva-pufferiin.  Sustainable Brandsin mukaan Adidas on saanut untuvatuotteilleen Textile Exchangen Responsible Down Standard (RDS) -sertifioinnin, eli  tuotantoketjun jokainen vaihe on ulkopuolisen toimijan auditoima, ja näin varmistetaan läpinäkyvyys ja eettisyys. RDS-sertifiointi takaa mm. sen että eläviltä linnuilta ei oteta yhtäkään höyhentä tai untuvaa, lintuja ei pakkosyötetä ja lintujen hyvät olot taataan jokaisessa vaiheessa munien hautomisesta teurastamiseen. Lintuja ei myöskään kasvateta pelkkää untuvaa varten, vaan untuva syntyy sivutuotteena, kun eläimiä kasvatetaan ruuaksi. Adidas on muutenkin urheilubrändeistä yksi vastuullisimmista, ja siksi luotankin siihen jos sporttisempaa etsin. 

Mä rakastan tätä mun jättisuurta takkia, sillä se päällä ei kertaakaan ole tullut kylmä! En ole kertaakaan myöskään pukenut sen alle vielä muuta kuin yhden kerroksen sisävaatteita, ja olen pärjännyt siis hyvin myös pikkupakkasilla parikin tuntia ulkona. Esimerkiksi eilen kävelin kuuden kilsan lenkin, ja päällä oli paita, hame, 60 denierin sukkahousut ja takki, sekä tietty nahkahanskat ja pipo. Olin jopa vähän hikinen kun tulin kotiin, ja ulkona oli kaksi astetta pakkasta.

Voin kertoa että kuukauden takkia käytettyäni en aio käyttää mitään muuta ulkovaatetta koko talvena. Ja tuntuu ajatuksena jotenkin ihan järkyttävältä, että joskus teininä mieluummin olin Oulussa 20 asteen pakkasessa nahkatakissa ja ilman hanskoja ulkona, kuin käytin edes jonkinlaista talvitakkia. Olin kyllä varsinainen pönttö! Nyt rakastan mun makuupussia, ja aion verhoutua siihen joka ikinen talvi tästä hamaan tulevaisuuteen. Sain jo muutama päivä sitten kommentin, kuinka näytän takissa naurettavalta tikkujalkoineni, mutta sehän on vaan plussaa jos joku tulee iloiseksi nähdessään mut ja mun takin. Mut se ainakin tekee iloiseksi!

Ihanaa torstai-iltaa kaikille <3


15 Responses to “Makuupussi päälle ja puistoon, eli mun uusi talvitakki”

 1. Jenni sanoo:

  Niin täydellisen näköinen ja oloinen takki! Ihanat kuvat ja ihana sinä <3

 2. Jenni sanoo:

  Näytätä naurettavalta?! Mitä helv..toihan on ihan normaali talvitakki! Oikein kiva ja varmasti erittäin käytännöllinen ja lämmin! Itsellani on Holliesin Metro takki ja se on maailman paras! ♥

 3. Riikka sanoo:

  Nää on täällä Koreassa nyt suurinta muotia. Lähes jokainen nuori/nuori aikuinen kulkee nyt mustassa pitkässä topassa. 🙂 Mun mielestä on ainakin vaan positiivista että kerrankin muotiin tulee käytännöllinen ja lämmin talvivaate. Mun nuoruudessa muodissa oli ne super lyhyet takit jotka jätti mahan ja selän paljaaksi!
  Ja tikkujalatkin on vaan söpöt.

 4. KK sanoo:

  Ai että, tuo takki näyttää ihan mielettömän ihanalta! Vähän asiaankuulumattomasti tuli nyt vaan mieleen, et ois ihana nähdä sulla lämpimänsävysiä meikkejä, sopis ihos sävyyn tosi hyvin!!

 5. Anniina sanoo:

  Ihanan lämpöisen näköinen takki! Itsekkin rakastan ulkoilua ja pidän tärkeänä, että on lämpimästi päällä. Mielestäni takki on oikein hyvännäköinen päälläsi!

 6. siiri sanoo:

  ihana takki, sopii sulle tosi hyvin! 🙂 ja ennen kaikkea, todella lämpimän näköinen!

 7. Ida sanoo:

  Ihana takki! Muistan kun oltiin sisarusten kanssa pieniä, niin äitillä oli just tollanen iso muhkea untuvatakki, mutta punainen. Ollaan muisteltu siskojen kanssa sitä takkia jälkikäteen monenkin vuoden päästä 😀

 8. Laura sanoo:

  Haha täällä kans toinen ”tikkujalka”, joka vaappuu tämän talven ison JA LÄMPIMÄN talvitakin peittämänä. Ihania kuvia sinusta & takkisi näyttää todella kivalta ja laadukkaalta. Oikein lämmintä joulunodotusta Sinulle ja perheellesi, olette ihanan pirteä poppoo jota on ilo seurata! 🙂 <3

 9. Nimetön sanoo:

  Ihana takki. Mistä tuollaisen löytäisi?

 10. Silli sanoo:

  Vitsi kattelin sillo ku tuo ko kommentti tuli että olipas jotenki tahditonta heittää siihen, ärsyttää vieläki vähä, hei ihmiset haloo mitä sanotte…

  Kivan ja lämpimän näkönen takki! Itekki on alkanu ajatella että jos takki on alle polvipitunen nii se on liian lyhyt ja kylmä. Hassua kyllä mite itsekään teininä ei muka voinu pukeutua talvitakkiin, ja se talvitakkimuotikin oli kyllä niin lyhyttä takkia.. No, parempi alkaa kääriytyä lämpimästi myöhään ku ei millonkaan. 🙂 Ilostutti myös että otit esille untuvan eettistä puolta.

  Ihanaa joulunaikaa!

 11. Katri sanoo:

  Minusta tuo sopii sulle tosi hyvin! 🙂 ois kiva nähä semmosiaki kuvia joissa takki ois kiinni, että miltä se silloin näyttää:)

 12. Essi sanoo:

  Hauska takki, ymmärrän kyllä että jakaa mielipiteitä! Itse kyllä käyttäisin. Mietin vaan sitä että onko sinusta outoa laittaa -2 ja -20 asteille sama takki,vai riittääkö että pelaa kerroksilla? Onko takki leikkipuistossa/lapsien kanssa liikuttaessa kätevä? Itsellä on sellainen pyllynalle pituudelta jäävä takki ja avaan todella usein sen alavetskarin että pääsee liikkumaan hyvin. 🙂

 13. Elisa sanoo:

  Ihanan lämpimän näköinen!! Mikä koko sulla on tosta? Onko reilu mitoitus?

 14. joanna sanoo:

  kosmetologille/meikkaajalle/jne

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.