Perusvoiteet lapsiperheessä & kätevät voidevinkit

17.12.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Orionin kanssa.

Tänään luvassa on kosmetiikka-aiheista postausta, eli asiaa varmasti kaikille jonkin verran tutuista perusvoiteista. Perusvoiteet on ainakin itselleni tuttuja jo aivan lapsuudesta saakka, ne ovat sellaisia joka kodin perustarpeita, jotka taipuvat moneen. Orionilta löytyy kattava valikoima perusvoiteita, jotka on selkeästi merkitty erivärisillä pakkauksilla. Mulla on ainakin syvä luottamus perusvoiteisiin, sillä niitä on löytynyt aina meidän vessan kaapista niin kauan kuin jaksan muistaa. Perusvoiteella voi ihon kosteutuksen lisäksi tehdä niin paljon muutakin, että en keksi yhtäkään syytä, miksi omassa kosmetiikkakaapissa EI olisi aina saatavilla edes jotakin perusvoidetta.

Esittelen lyhyesti Orionin kaikki perusvoiteet, sillä niitä on aika monta erilaista, ja eri voiteet toimivat vähän eri tavalla, vaikka kaikki hyviä ovatkin. Orionilla oli myös muutama uusi voide joista en ollut ennen kuullutkaan, kun mielessä olivat vain ne juuri omasta kaapista löytyneet vanhat tutut suosikit.

Carbalan löytyy punaisen etiketin takaa, ja se sisältää 5% carbamidia, eli ureaa. Se voi kuulostaa vähän ällöltä, mutta eihän voiteessa kenenkään oikeaa pissaa ole, vaan kemiallisesti tuotettua ureaa, joka auttaa sitomaan kosteuden ihoon. Lisäksi voiteessa on runsaasti glyserolia. Se imeytyy nopeasti, ja on helposti levittyvää.

Bellavita -sarjassa on neljä eri voidetta: Hajustettu ja hajustamaton päivävoide, sekä hajustettu ja hajustamaton yövoide. Bellavita-voiteet sisältävät A-vitamiinia, joka on ihon tärkein vitamiini. Se osallistuu ihosolujen normaalien toimintojen säätelyyn. A-vitamiinin puute voi aiheuttaa ihon kuivumista, haurastumista ja ennenaikaista vanhenemista. Bellavita-voiteet sopivat siis ikääntyvälle iholle, mutta myös kaikille muille ihotyypeille.

Aqualan L on monikäyttöinen koko perheen perusvoide, ja sitä on meilläkin ollut jo mun lapsuuden kodista saakka. Se levittyy helposti laajallekin alueelle, ja Aqualan L on ollut meillä juuri sellainen koko vartalon perusrasva. Etenkin näin talvella lapsillakin kuivuu iho jonkin verran, vaikka meidän perheessä ei onneksi atooppista ihoa olekaan. Aqualan L on Suomen eniten käytetty perusvoide, eikä mikään ihme. Se sopii myös allergiselle iholle, ja hajusteettomana ja väriaineettomana myös kaikkein herkimmälle nenälle.

Aqualan L rauhoittaa myös auringon polttaman ihon (kerran poltin lapsuudessa oltuani koko päivän rannalla Pihlajasaaressa alakouluiässä kavereiden kanssa, ja huolehdittuani itse rasvauksesta koko päivän). Silloin voide laitetaan jääkaappiin, ja se sekä viilentää että rauhoittaa ihoa. Aqualan L sopii myös voidepesuihin, eli käytettäväksi suihkusaippuan sijasta kuivan ihon pesuaineena, sekä intiimialueiden kosteutuksee.

Ceralan on tullut mulle tutuksi Oton myötä, hän nimittäin käyttää juuri sitä aina kun ottaa uuden tatuoinnin (ja muutenkin ihon kosteutuksessa). Otto suorastaan inhoaa kaikkia rasvoja, mutta tatuointien myötä hänkin joutui opettelemaan ihon kosteutuksen. Ceralan sisältää keramideja, jotka vahvistavat ihon omaa läpäisyestettä ja tekevät näin kosteuttavasta vaikutuksesta tehokkaan ja pitkäkestoisen.

Myös Ceralan on luonnollisesti hajusteeton ja väriaineeton, ja se sopii mattapintaisena hyvin myös kasvojen ihon kosteutukseen, vaikka ihan meikin alle. Se ei jätä kasvoja rasvaisen tuntuiseksi tai kiilteleväksi, mutta kosteuttaa kuitenkin hyvin. Se on asia johon ei moni voide pysty, yleensä pitää valita joko heikompi kosteutus tai kiiltelevä ja rasvainen iho. Ceralan on noussut munkin lemppariksi kaikista, ei ole vaikeaa ymmärtää miksi rasvaista tunnetta inhoava mieheni käyttää juuri sitä.

 

Sen lisäksi että Ceralan on loistava voide tuoreen (ja miksei vanhemmankin tatuoinnin kosteutukseen), ajattelin jakaa myös muutamia Orionin loistavia voidevinkkejä. Niin kuin alussa sanoinkin, niin perusvoiteista on moneksi, ja luettuani pitkän esitteen kaikista Orionin perusvoiteista, olen vakuuttunut että ei ole juuri mitään mitä niillä ei voisi iholle tehdä. Puhdistus, kosteutus, naamiot ja kylpeminen, kaikki onnistuu perusvoiteilla. Tässä kuitenkin mun kolme lempparivinkkiä aikuisille, ja kaksi lempparivinkkiä lasten iholle.

Aikuisten voidevinkit: Sivele Aqualan L-voidetta ripsiin iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Saat tuuheat ja kauniit ripset jotka jaksavat kasvaa pitkiksi. Tee saunanaamio koko vartalolle: levitä Aqualan L-voidetta koko vartalolle kunnon kerros ennen saunaa, ja pese pois pelkällä vedellä kun tulet saunasta, saat ihanan pehmeän ja kosteutetun ihon. Käytä sheivauksen yhteydessä sheivausgeelinä Aqualan L:ää, se suojaa kainaloiden ja intiimialuiden herkkää ihoa, ja saat kauniimman lopputuloksen.

Lasten ihon voidevinkit: Sekoita kylpyveteen 5–10 senttiä Aqualania, eikä muuta pesuainetta tarvita. Kylvyn jälkeen ei välttämättä tarvita enää ollenkaan voitelua tai kevyt voitelu riittää. Pursota Aqualan L:ää paperiliinaan ja pyyhi iholta liat pois ruokailun tai muun sotkun jäljiltä. Iho puhdistuu näin hellästi ilman vettäkin.

Suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan muutkin voidevinkit Orionin voideoppaasta, siellä on paljon sellaista mitä ei olisi tullut edes ajatelleeksi!

ALEVINKKI:

Joulukuun ajan Aqualan L- & Bellavita -voiteet ovat 15% alennuksessa apteekeissa. Nyt on siis hyvä aika päivittää kodin perusvoidevarastoja!

LUKIJAKILPAILU:

Jaa oma voidevinkkisi tämän postauksen kommenttiboksissa, ja osallistut 50€ arvoisen Orionin tuotepaketin arvontaan! Osallistumisaikaa on 24.12. asti. Muistathan jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ.

Ihanaa päivää kaikille <3


168 Responses to “Perusvoiteet lapsiperheessä & kätevät voidevinkit”

 1. Tiia sanoo:

  Mä tutustuin vasta tänä syksynä Aqualaniin ja se on ollut mun päänahan pelastus. Mulla kuivuu niin helposti se, mutta nyt, kun noin kerran viikkoon rasvaan päänahkaan Aqualania ennen pesua niin ei ole paljoa enää ongelmia ollut! En olis uskonut että jo kerta viikkoon vaikuttaisi näin paljon. :D

 2. Petrus sanoo:

  Hyvä ja perusteellinen selvitys perusvoiteista. Itse vaikean atoopisen ihon kanssa kamppailevana erilaiset tuoteet on tullu käytyä läpi. Tällä hetkellä olen parhaaksi perusrasvaksi todennut tuon Carblanin! Suosittelen myös kaikkia kuivan ihon kanssa painivia kokeilemaan tuota saunanaamiota tuolla Aqualan L:llä. Iho on pesun jälkeen ihanan pehmeä, eikä kutise.

 3. Koo sanoo:

  Oma voidevinkkini on laittaa pieniä rasvatuubeja joka laukkuun, jotta rasvaa on saatavilla ja mukana aina kun sitä tarvitsee.

 4. Shaidi sanoo:

  Käytän perusvoidetta meikinpoistoon, toimii erittäin hyvin ja iho jää unelmapehmeäksi. Ei tarvitse rasvata heti perään.

 5. zirpale sanoo:

  Olen levittänyt perusvoidetta lasten pakkasen puraisemiin poskiin yötä vasten. Aamulla posket taas normaalin väriset ja pehmeät. En kyllä tiedä auttaako aika vai voide, mutta en osaa olla laittamatta edes jotain punaisiin poskiin.

 6. Jessi sanoo:

  Sekoitan usein kasvovoidetta minun meikkivoiteeseeni niin meikistä
  Tulee vähän kevyempi ja se kosteuttaa kivasti ;)

 7. Opri sanoo:

  Ainakin kun käyttää käsidesiä paljon ja iltaisin rasvaa kunnolla kädet perusvoiteella ei kädet kärsi(= kuivu,halkeile..) desin käytöstä. Näin ainakin itsellä

 8. Niina sanoo:

  Itse käytän meikinpoistoon Aqualan L. Tytön kuivaan ihoon myös Aqualania, mutta täytyisi kokeilla jotain näistä rasvaisemmista voiteista kun talvella kuivaa pahemmin. Tämä oli hyvä tietopaketti :)

 9. Marika sanoo:

  Mukana arvonnassa. Nää voiteet ainakin töissä sairaalassa on tuttuja ja turvallisia. Kosteuttavat hyvin jne

 10. Moikka sanoo:

  Itsellä kuivuu kädet helposti, etenkin nyt kylmällä. Rasvaan kädet paksusti illalla ennen nukkumaanmenoa ja laitan puuvillakäsineet. Näin rasva ei jää lakanoihin, vaan imeytyy käsiin :)

 11. Nimetön sanoo:

  Aqualania hieron hiusten latvoihin aina muistaessa ja varsinkin näin talvella. Kuiviin ja katkeileviin hiuksiin se tehoaa! :)

 12. Jossu sanoo:

  Sanoit tossa tekstisi alussa että esittelet ”kaikki” Orionin perusvoiteet, ja tekstissäsi mainittiin vain hyvin pieni osa Orionin voiteista… Noitten lisäksi on vielä esim. Hydrolan, Aqualan plus, Aqualan duo, Agualan gel, Ceralan plus jne. Joten tuo ”kaikki” ei oikein pidä paikkansa.

 13. Riikka sanoo:

  Aqualania hieron hiusten latvoihin aina muistaessa ja varsinkin näin talvella. Kuiviin ja katkeileviin hiuksiin se tehoaa! :)

 14. Annam sanoo:

  Laitan suihkun jälkeen hieman aqualania kosteiden hiusten latvoihin. Kuivuneet hiukset ovat ihanan pehmeät, eikä ollenkaan kuivat ja hamppuiset :)
  Aqualan on sopivan juoksevaa, niin ei jää rasvaisen oloiseksi hiukset.

 15. Inga sanoo:

  Meikinpoistoaineena käytän perusvoidetta :)

 16. Lode sanoo:

  Näin talvella on kätevää, jos on aina pieni purkki perusvoidetta mukana.

 17. Iina sanoo:

  Reilumpi määrä perusvoidetta (meillä käytössä ceralan plus) kuiviin käsiin ja yöksi päälle puuvillahanskat. Tehokosteutus.

 18. Kvaakkuli sanoo:

  Puuvillahanskat päälle, niin voi heti rasvauksen jälkeen tehdä pikku hommia.

 19. Mirv sanoo:

  Hyviä vinkkejä, täytyy testata noita, itsellä ei ole muuta kuin että täytyy muistaa rasvata kuivuuteen taipucaiset kädet useasti päivässä, etteivät ne pääse huonoon kuntoon. Itse käytän Novalania tuon carbalanin sain kans viimeksi reseptille ja oli ihan hyvä, mutta ei niin hyvä kuin novalan ja miinuksena myös ettei saa kela korvausta kuin pumppupullosta ja sutä on vaikea kantaa mukana..

 20. Paula sanoo:

  Perusvoiteet meilläkin kovassa käytössä kun herkkä ihoisia ollaan minä sekä poikanen. Itse olen käyttänyt noita myös mm.silmämeikin puhdistukseen. Tarpeeseen tulee rasvat tälleen talvella :)

 21. Maiju sanoo:

  Meillä käytetään perusvoidetta taaperon kuivan ihon hoitoon aina iltaisin suihkun jälkeen, rasvataan välillä myös jalkapohjia. Itse käytän perusvoidetta yövoiteena ja sheivauksessa.

 22. Saara sanoo:

  Meillä tuli erilaiset rasvatuotteet tutuksi, kun miehen atooppinen iho heräsi jälleen tänä vuonna. Tuo Aqualan L:n iso purkki on aivan ihana pelastus arkeen, kun rasvaa menee paljon.
  Näistä vinkeistä aion takuulla kokeilla tuota ”ripsirasvausta” sekä saunanaamiota! Omia vinkkejä ei sen enempää ole, mutta olen todennut Aqualanin olevan oikein hyvä ”after shave” rasva iholle. Jää pehmeä tunne, eikä iho kutise!

 23. Liisa sanoo:

  Kuten joku jo mainitsikin, niin puuvillahanskat rasvauksen jälkeen. Rasva imeytyy nopeammin eikä sotke joka paikkaa :)

 24. Susanna sanoo:

  Aqualan l ihan perus voiteena käytän, nyt raskaana rasvaan kauttaaltaan itseni, eikä vanhat raskausarvetkaan kutise!

 25. Llara sanoo:

  Mä oon käyttäny monia vuosia aqualan l rasvaa ja sillä rasvailen koko kroppaa ja välillä käyttäny meikinpesuaineenakin. :) Mutta eipä oo tullu ikinä mieleen käyttää sheivauksessa, tästä lähin käytän sitä siis siinäkin!

  Mulla ei kummempia vinkkejä oo kuin että rasvauksen jälkeen kannattaa käyttää puuvillahanskoja niin voi päivälläkin touhuilla kaikkea käsien rasvauksen jälkeen :)

 26. Satuj sanoo:

  Poistan meikit Aqualan L-voiteella :)

 27. Paula sanoo:

  Mä puhdistan aqualanilla meikit ja käytän myös usein suihkusaippuan ja käsisaippuan tilalla! Superpehmeä iho on taattu! :-)

 28. Nimk sanoo:

  Kiitos vinkeistä, nyt saan myös rasvaa vihaavalle, mutta talvisin kuivuvalle miehelleni perusrasvan!

  Mun vinkki on aika yleinen, mutta levitän kasvoille voiteen heti kasvoveden jälkeen, jolloin kasvoveden kosteus helpottaa levitystä eikä voidetta tule laitettua liikaa :)

 29. Tanja sanoo:

  Huolellinen rasvaus joka pesun jälkeen. Perusrasva poistaa silmämeikin hellävaraisesti.Todella kuivaa ihoa voi pestä perusrasvalla.

 30. Maisu sanoo:

  Itse teen sääriin kuorinnan sekoittamalla aqualan-L voiteeseen hunajaa ja karkeaa merisuolaa, tämä hierotaan sääriin ja vaikka jalkapohjiin, annetaan vaikuttaa ja pestään pois, on pehmeät jalat taas!

 31. Mervi sanoo:

  Molemmat lapset ja mies on atoopikkoja, joten voiteet kuuluvat joka päiväiseen elämään. Ceralan Plussaa käytetään meillä paljon :)

 32. Rosanna sanoo:

  Voidepesu on todella toimiva kuivalle iholle. Aiemmin olin hieman epäileväinen sen suhteen, tuleeko iho ilman suihkusaippuaa oikeasti puhtaaksi ja raikkaaksi, mutta olen iloisesti yllättynyt perusvoiteen toimivuudesta. Puhdasta tulee ja iho ei kuiva! :)

 33. joanna sanoo:

  Olen aina ollut tosi laiska ihon rasvaaja, vaikka kuiva ihoni kaipaa kosteutusta :) Nykyään olen alkanut pitämään perusvoiteita näkyvillä joka puolella kotia ja kun tulee tunne että tarvitsen rasvaa niin en voi lykätä sitä sillä verukkeella että voide on jossain ”liian” kaukana :D

 34. Terhi sanoo:

  Meillä on kummallakin lapsella kuiva iho, ja varsinkin talvisin ihoa on pakko rasvata lähes päivittäin. Tämä on ollut lapsille vähän tylsää aktiviteettia, ja usein yrittävätkin livistää tilanteesta. Ostin apteekista tuollaisen ison pumppupullon, ja sehän olikin kivaa, kun lapset saavat itse painaa pumpusta rasvaa kädelleen ja rasvata vähän itseään samalla kun minä tai isä rasvaamme kuivimpia kohtia :)

 35. Karoliina sanoo:

  Couperosaan taipuva iho usein helottaa tomaatinpunaisena vielä pitkäänkin saunan jälkeen ja olokin on vähän epämukava kun naama hehkuu :D apuna tähän toimii kunnon kerros perusvoidetta (itse käyttänyt tähän nimenomaan Aqualan L:ää!) jonka annetaan olla kasvoilla koko löylyissä olo-ajan :)

 36. Venla sanoo:

  Aqualan L käy hyvin myös meikinpoistoon

 37. Loviisa sanoo:

  Aqualan L toimii hyvin saunan jälkeen niin oman kuin vauvankin ihon kuivien alueiden kosteuttamiseen.

 38. avaruuskenguru sanoo:

  Perusvoide toimii mainiona meikinpuhdistuaineena ja atooppisen ihon ”suihkugeelinä”. :) Olen myös ripotellut käsivoidepurkkeja ympäri asuntoa – näin muistan rasvata tassut useammin!

 39. Nonna sanoo:

  Päivittäin käytössä :)

 40. Marjo sanoo:

  Aqualan L pelastaa talvella kuivuvan ihon.

 41. NER sanoo:

  Levitä hiusten pesun jälkeen hiusten latvoihin pieni määrä perusvoidetta, latvat pehmenevät ja näyttävät siistimmiltä hiusten kuivuttua!

 42. Minnis sanoo:

  Tää on ku mulle tehty! Itse hyyyyyvin atoopikkona suosittelen rasvaamaan joka päivä ihon kauttaaltaan. Iho pysyy terveenä ja voiteita käytän myös suihkusaippuana. :)

 43. Elina sanoo:

  Aina jossain vaiheessa talvea mun kasvojen iho sanoo sopimuksen irti ja alkaa hilseillä ja kutista pesun jälkeen vaikka mitä rasvaa levittäisin. Ainoa konsti mikä on auttanut on kasvojenpesuaineen hylkääminen kokonaan vähäksi aikaa ja kasvojen peseminen pelkällä perusvoiteella ja sitten vielä rasvaus samalla voiteella tai rasvaisemmalla, jos on tarvis. Ceralan ja Humektan ovat olleet mainioita tähän tarkoitukseen. Nyt kun odotan vauvaa, vähän rasvaisemmat voiteet kuten Aqualan L tulisivat todella tarpeeseen kun iho tuntuu kuivuvan vielä paljon enemmän kuin normaalisti.

 44. Neea sanoo:

  Käytän toisinaan Aqualania hiusten hoitoaineena. Tukka pysyy ihanan pehmeänä!

 45. Anna-Kaisa sanoo:

  Mulla on aina laukussa pieni käsirasva mukana ja jos hiukset alkaa tuntua sähköisiltä rasvaan kädet ja sen jälkeen käyn hiusten latvat läpi. Sähköisyys katoaa ja kuivat latvat saa samalla kosteutusta.

 46. Smarianne sanoo:

  Sormenpääni halkeilevat vähintään kerran talvessa. Runsaasti perusvoidetta ja puuvillahanskat päälle yöksi. Johan tepsii!

 47. Minttu-Maaria sanoo:

  Minun voidevinkkini on peräisin äidiltäni joka on käyttänyt perusrasvaa kaikkeen niin kauan kuin muistan; matkalle mukaan pieni perusrasva sillä hoituu niin pesu, kosteutus kuin vaikka sheivauskin. Säästyy vaivalta kun ei tarvi pakata montaa putiloa mukaan.

 48. Mari sanoo:

  Mä käytän vauvan kakkapepun pyyhkimisessä wipeseissa perusrasvaa, kun on kuivat kankut muutenkin ja lisäksi puhdistuu paremmin. Atooppisen vauvan iho ei vaan kestä jatkuvaa vedellä pepun pesua.

 49. Maria sanoo:

  Meillä aqualan L on koko perheellä käytössä :) ! Käytän itse sitä myös meikinpoistoon ja teen kuorintoja iholle lisäämällä sokeria tai kahvinporoja rasvaan , vitsit tulee pehmeä iho kuorinnan jälkeen lasten iholle aqualan myös paras rasva ! Kiva vinkki tuo että ripsille voidetta yöksi , menee testiin

 50. Sari sanoo:

  En kuivaa ihoa pyyhkeellä heti suihkusta tultua vaan levitän rasvan ensin. Ja perusvoiteella voi pesuaineen sijasta myös pestä itsensä.

 51. Laura sanoo:

  Pesen meikit yleensä talvisin Aqualan L:llä, ja kuiva ihoni kiittää!

 52. Karoliina sanoo:

  Aqualan L on huipputuote atooppiselle akneiholle, ainut rasva joka toimii kosteuttavana olematta liian rasvainen iholle.

 53. Josbee sanoo:

  Meillä kaikilla hieman atooppista ihottumaa ja varsinkin itellä tuppaa sormet poksumaan auki, Sinkkivoide valkovaseliinkn kanssa auttaa pahimmissa haavoissa. Lyömätön parivaljakko! Perusvoiteet sit ylläpitäjänä.

 54. Taru sanoo:

  Hyvä vinkki on, jos sukkahousut on sähköiset ja hame meinaa liimautua reisiin kiinni, niin hieroo kevyesti perusvoidetta käsiin ja käsiä sukkahousujen päältä reisiin! Sähköisyysongelma poistettu! :)

 55. Heini sanoo:

  Meikinpoistossa Aqualan L on hyvä, ei välttämättä tarvitse enää erikseen rasvata ja sopii hyvin myös herkälle iholle. Samoin tosiaan kuivan ihon pesuaineena etenkin talvisin toimii loistavasti. Perusvoiteita meillä käytetään päivittäin.

 56. Lottae sanoo:

  Humektan-voide sopii hyvin akneiholle, kosteuttaa mutta ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. :)

 57. Manteli sanoo:

  Kauneuden salaisuus on hyvin hoidettu iho, eli vinkkini on huolehtia ihon kosteutuksesta joka päivä, jotta saa terveen ihon ja kauniin meikin.

 58. Nenne sanoo:

  Itse harvemmin muistan rasvaa käyttää, mutta Bebanthen on aina hyvä olla laukussa mukana :)

 59. Veera sanoo:

  Itse tykkäsin käyttää raskausaikana Aqualan Oilia kasvavan vatsan iholle, helpotti kutinaa tehokkaasti, sekä kenties hillitsi pahempien raskausarpien muodostumista? Lisäksi Aqualan oil on toiminut tarvittaessa myös vauvan kylpyöljynä, jos pienen iho on uhannut kuivua. Muutama tippa kylpyveteen ja iho on pysynyt hyvänä. Perusvoide, esimerkiksi Aqualan L on ollut myös hyvä vaippaihottuman hoidossa ja iho on parantunut supernopeasti!

 60. Emmilia sanoo:

  Silmänympärysvoiteen säännöllinen käyttö auttaa pitämään ilmeen raikkaana.

 61. Elina sanoo:

  Lapsena äiti putsasi Aqualanilla kasvovärit pois naamalta! Toimi hyvin Nykyään käytän Aqualania kevyen meikin putsaukseen, ripsivärikin lähtee yllättävän hyvin!

 62. Anni sanoo:

  Perusvoiteilla lähtee meikit helposti pois, myös vedenkestävä ripsari. Monet varsinaiset meikinpoistoaineet kirvelevät silmiäni, mutta Aqualan Plus on tuonut helpotuksen tähän :) Myös sheivaamiseen käytän perusvoidetta. Talvisin käsien kuivuessa erityisen paljon käytän perusvoidetta käsisaippuan tilalla. Varmasti on jokaista Orionin perusvoidetta kokeiltu tässä taloudessa! :D Ovat hyviä ja toimivia.

 63. Nina sanoo:

  Kuiville huulille tai flunssasta punoittavalle nenälle kannattaa laittaa tuhtia Bebanthenia. Lasten imetyksen alkutaipaleelta ylijäänyt Lansinoh-voide on myös todettu hyväksi huuli-
  ja nuhanenävoiteeksi, eikä haittaa jos menee vähän suuhunkin :D

 64. Saana sanoo:

  Mun vinkkini koskee Aqualan L -rasvaa. Pikkuvauvalta voi pestä kakan laittamalla Aqualan L -rasvaa nenäliinaan ja pyyhkimällä pylly puhtaaksi. Näppärä konsti pestä vauvalta kakat esim mökkiolosuhteissa kun juoksevaa vettä ei ole saatavilla ja sopii myös sellaiselle vauvalle, jonka iho ei kestä kosteuspyyhkeitä.

 65. Bambi sanoo:

  Ei ole vinkkiä mutta kiitos vinkeistä. Pitää tutustua lisää vinkkeihin :)

 66. Maitoviiksi sanoo:

  Oma voidevinkkini liittyy hyvään rasvaukseen ja siihen, että estetään kutiavaa raapimasta yöllä ranteitaan ja käsiään. Pitkähihaisen paidan hihojen päälle laitetaan ponnarit. Tällöin hihat eivät pääse vahingossa yöllä nousemaan ja raapiminen vähenee.

 67. Veera sanoo:

  Vinkkinä on näitä klassikoita: perusvoiteella putsataan meikit ja niitä käytetään suihkussa saippuan tai kylvyssä ”kylpyvaahdon” tilalla. Käsiä rasvatessani käytän yleensä päällä puuvillaisia hanskoja, jolloin rasvaa voi rauhassa laittaa käsiin runsaamminkin.

 68. Essi sanoo:

  Heti suihkun jälkeen kunnon rasvaus! Ceralania käytettiin aikoinaan toisen lapsemme atopiaan.

 69. Maria sanoo:

  Hyvä rasvaus heti suihkun jälkeen kun iho on vielä hieman kostea. Voide imeytyy paremmin ja sitoo kosteutta.

 70. sINI66 sanoo:

  Olen vähän huono antamaan vinkkejä muuta kuin että rasvaa tarvittaessa, mutta kahden kuivaihoisen tytön äitinä esim. tuo kylpyvesivinkki oli hyvä idea! Ja voiteet tulisi tarpeeseen

 71. manna sanoo:

  Näitä vinkkejä on jo niin paljon etten keksi mitään uutta!

 72. Miia sanoo:

  Perusvoidetta voi käyttää kasvojen pesuun. Sillä ihme kyllä lähtee meikitkin.

 73. Sonja sanoo:

  Jos on käsissä kuiva iho niin illalla laittaa kunnon kerroksen perusvoidetta käsiin ja puuvillahanskat käteen yöksi. Tulee pehmeät ja kosteutetut kädet.

 74. Sari sanoo:

  Agualan l- on meillä joka päivä käytössä. Paras voide minkä tiedän, nopeasti imeytyvä. Käytän sitä myös hiuksiin, kun on kädet rasvottu, niin hipsutan hiuksiin loput !

 75. Linda sanoo:

  Mukana arvonnassa!

  Oma voidevinkki: Jos käsien iho menee rikki, niin haavaumien päälle kortisonivoidetta, kerros Ceralania ja puuvillahanskat käteen :) Johan alkaa iho parantua.

 76. Miikku sanoo:

  Aloegeeli hyvää jos pieniä ongelma-alueita. Novalan perusrasvaukseen

 77. Iina sanoo:

  Aqualan L täälläkin lemppari! Käy melkeenpä joka vaivaan. Vauvasta vaariin.. Toimii kasvorasvana tosi hyvin, mutta täytyykin testata tuota toista, mikä jättää mattapinnan iholle.. Ja tuokin koko kropan naamio saunan ajaksi, kuulostaa hyvältä!

 78. Sanni L sanoo:

  Hiusväri lähtee kunnon rasvakerroksella ihosta!

 79. Toilaura sanoo:

  Mun vinkkini on ympäri kotia strategisesti asetellut rasvapurkit, niin rasvaus ei unohdu. Meikinpoistoon tarvittavat kylppärissä, sohvapöydälle pieni purkki käsille, eteiseen huulirasvaa ja kylmemmillä ilmoilla pakkasrasvaa kasvoihin ja yöpöydälle omat rasvat.

 80. Ida sanoo:

  Itse poistan aina meikit aqualan L:llä. Lisäksi silloin kun on pakkasta ja päänahka kuivaa, niin hiusnaamiona perusvoide on loistava! Ollaan molemmat miehen kanssa atooppisia,niin rasvan kulutus ylipäätään on melkoista :)

 81. Anni sanoo:

  Meillä kuluu paljon voiteita, noita samoja pumppupulloja löytyy. Kunnon rasvailut aamulla ja illalla on riittänyt ainakin meillä siihen et iho pysyy hyvänä!

 82. Laura sanoo:

  Atopiasta kärsivänä perusrasvalla peseminen suihkusaippuan sijaan toimii jonkun verran :)

 83. Soikku sanoo:

  Kiitos vinkeistä. Itse käytän Aqualania aina talvisin kuiviin kyynärpäihin ja polviin. Ja esim. lapsille ennen kasvomaalausta, niin maali lähtee tosi nätisti pois pelkällä vedellä pestynä.

 84. Emma sanoo:

  Rasvaus aina suihkun jälkeen tai vaihtoehtoisesti rasvaus jo suihkussa ja vedellä huuhtelu niin jää ihanan pehmeäksi!

 85. Pipa sanoo:

  Mun vinkki on, että jonkun sortin rasvapurkki autoon, laukkuun ja kaikkiin mitä mahollisesti kuskaa joskus mukana, nii on sitte mistä laittaa ku tarvii. Varsinki näin talavella.

 86. M.L. sanoo:

  Minun vinkkini on rasvata koko kropan iho jokaisen suihkun jälkeen, jolloin iho ei pääse kuivumaan ja kutiamaan. Tämä on ainakin itselleni välttämätöntä, koska kärsin atooppisesta ihosta.

 87. Tarza sanoo:

  Jos simämeikinpoistoaine unohtuu anoppinaan mennessä niin aqualan L:ää vanulappuun tai topsipuikkoon niin lähtee jopa vedenkestävä meikki kun vähän kauemmin jaksaa putsata :)

 88. Susanna k sanoo:

  Sekoitan yleensä aina tipan perusvoidetta meikkivoiteeseen ennen sen laittoa. Meikkivoiteen sävy vaalenee noin vähän ja meikistä tulee mukavan kevyt.

 89. T sanoo:

  Talvella kuiviin käsiin auttaa bellavita a-vitamiinivoide ja rasvaus 1-2 viikon välein riittää, että on tosi tehokas. Jopa pakkasen aiheuttamat naarmut paranevat yhdessä yössä. Hiusten ja päänahan pesuun humektan on ihan huippu. Kutina loppuu heti ja hiuksista tulee ihanan pehmeät eikä yhtään rasvaiset.

 90. Sofia sanoo:

  Aqualan L koko perheen perusvoide, apu myös atopikoille.

 91. Minna sanoo:

  Olen käyttänyt Aqualan L perusvoidetta nyt muutaman vuoden ajan oikeastaan vähän kaikessa. Ehkä minulle uusi juttu oli, että sillä voi pestä myös meikit naamalta sekä käyttää vartalonpuhdistukseen suihkussa käydessä. Tämä siis minun vinkkinäni myös muille :)

  Tuo ripsi-vinkki täytyy laittaa heti testiin!

 92. K sanoo:

  Atooppiselle iholleni Aqualan käy kesäaikaan, talven tullen on siirryttävä Aqualanista rasvaisempaan voiteeseen, Novalaniin, joka yhdessä kortisonivoiteiden kanssa pitävät ihostani huolta.

 93. Annika sanoo:

  Mulla on tosi kuiva iho etenkin käsissä ja naamalla, joten öisin laitan usein paksun kerroksen rasvaa käsiin + puuvillahanskat ja kasvoille jotain soveltuvaa rasvaa + pyyhkeen tyynylle. En tykkää rasvaisesta tunteesta iholle, mutta nukkuessa se ei niin haittaa eikä rasva imeydy petivaatteisiin, kun varustautuu kunnolla.

  Ja pakko sanoa, että tämä oli musta tosi kiva ja informatiivinen kampanjapostaus :) Moni valittaa, että blogeissa olisi nykyään liikaa mainospostauksia, mutta tämä(kin) oli musta hyvin toteutettu ja oikeasti hyödyllinen! Sun blogissasi mun mielestäni huomaa, ettet lähde ihan joka hömpötykseen mukaan rahankiilto silmissä vaan oikeasti harkitset, mitä haluat kampanjoida :)

 94. Elina sanoo:

  Itse taistelen vaikean atooppisen ihottuman kanssa. Ceralan on tällä hetkellä perusvoiteena ja aqualan L kasvojen pesussa ja humektania naaman rasvaukseen. Humektania käytän hyvinä aikoina peruskosteutukseen. Muilla vessan kaappi on täynnä meikkäjä ym. niin mulla on rasvoja. :D ”Onneksi” poikaystävälläkin on atooppinen ihottuma niin ymmärtää mun kaikki iho ongelmat :) Ja mun vinkkinä on että käyttää Ceralanin pesuöljyä,niin suihkunjälkeen iho on puhdas ja pehmeä.

 95. Hanna O sanoo:

  Kaikista helpoin rasvata saunan jälkeen, jolloin iho ihan imaisee rasvan itseensä.

 96. Mira sanoo:

  Rasvan säilyttäminen aina saatavilla :) Kun rasvapurkki on näkyvillä ja aina mukana, tulee sitä myös käytettyä paljon säännöllisemmin eikä vasta sitten, kun on liian myöhäistä ja ihan ihan kuivunut :)

 97. Primrose sanoo:

  Aqualan L toimii hyvin käsienpesussa etenkin näin talven pakkaskuivilla ilmoilla. Oman lapsen kuivaa ihoa taas tykkään rasvata Ceralanilla.

 98. Id sanoo:

  Atooppinen iho on itselläni pahin silmien alueella ja vahvat meikinpoistoaineet eivät sovi. Näillä perusrasvoilla on hyvä poistaa silmämeikit :)

 99. TarjaS sanoo:

  Käytän perusvoidetta pesuvoiteena suihkussa ja saunassakin naamiona.

 100. Anna sanoo:

  Rasvaus aina suihkun jälkeen vaikka väkisin

 101. Aleksandra sanoo:

  Voide aina mukana laukussa, niin voi rasvata kuivia kohtia milloin vain.

 102. Kettu sanoo:

  Pesen aina perusvoiteella, pumppupullo kätevin suihkussa. Ei kuivata ihoa.

 103. Essi sanoo:

  Perusvoidetta ja arganöljyä muutama tippa sekaan, sillä saa ihon pysymään niin hyvänä!

 104. Vera sanoo:

  Mä käytän Aqualan L -voidetta meikkien putsaukseen! Samalla iho saa kosteutusta. Tuntuu, että monet meikinpoistoaineet saavat herkän ihon kuivumaan ja punottamaan, mutta kosteusvoidetta käyttäessä näin ei tapahdu. :)

 105. Minävain sanoo:

  Mun vinkki on kuiville käsille, että kannattaa rasvailla niitä päivän mittaan kevyemmällä voiteella ja yöksi kunnon rasvalla :)

 106. Eveliina sanoo:

  Joka huoneeseen rasvatuubi tai purkki, tulee ohimennen rasvailtua esimerkiksi aina kuivia käsiä

 107. Elli sanoo:

  Kuivaan ja kutisevaan päänahkaan auttaa mulla se, kun levitän yöksi Humektan-perusvoidetta ja aamulla pesen pois. Tässä kannattaa toki nukkua jokin pipo tms. päässä etteivät lakanat sotkeennu!

 108. Heta sanoo:

  Aqualan L käy hyvin myös kiharille ja kuiville hiuksille hoitoaineesta! Ei tietysti ainoastaan, mutta hoitoaineen ollessa loppu ja ilman ei pärjää niin aqualan pelastaa tilanteen.

 109. Henna73 sanoo:

  Voide soveltuu saippuan sijaan

 110. M sanoo:

  Puhdistan useasti meikit perusvoiteella.

 111. A sanoo:

  Näin talvella kuivuu kädet tosi helposti joten iltaisin laitan rasvat käsiin ja puuvillahanskat päälle. :)

 112. Justiina sanoo:

  Aqualan L-voide on hyvä myös meikkien putsaukseen.

 113. Helena sanoo:

  Ceridal oilia voi suihkauttaa kutiseviin korvakäytäviin

 114. Elina sanoo:

  Meikkivoiteen sekaan kasvorasvaa. Joskus vielä meikin päällekkin mattaista rasvaa kuiviin kohtiin. Orionin rasvat käytössä kotona.

 115. Pajulintu sanoo:

  Aqualan ja Novalan sopivat perusvoiteeksi kuivalle ja atooppiselle iholle. Ceralania käytän silloin, kun jalkapohjat tai käsien iho uhkaavat halkeilla.

 116. Tiina sanoo:

  Rasvat on kyl tuttu tuote. Itsellä sekä molemmilla lapsilla kuluu varsinkin näin talvella, paljon rasvaa kuivan ihon vuoksi.
  Perusvoidetta käsipesun jälkeen, ettei kädet halkeile.

 117. Anniina sanoo:

  Atoopikkona tehokäytän apteekin perusvoiteita talvella päivittäin koko keholle suihkun jälkeen, meikin poistoon sekä pitkin päivää Käsien pesun jälkeen kämmenille. Olen todennut Aqualan -voiteiden soveltuvan myös mukavasti hierontaan niin asiakkaan kuin hierojan ihoa hoitaen :)

 118. huomio sanoo:

  Minun vinkki on kyllä aika kulunut mutta hyväksi havaittu, eli meikinpoisto perusvoiteella! Sain kyllä paljon uusia vinkkejä perusvoiteen käyttöön nyt, enää pitäisi suunnistaa apteekkiin ostamaan kun niin monesti olen aikonut ja aina se jää. Tällaiselle laiskalle rasvaajalle tuo saunanaamio tai pesu perusvoiteella voisi olla hyvä juttu! Ja hiukset sekä päänahka kaipaisi apuja myös.

 119. Satu sanoo:

  Paras vinkki tähän kauttaaltaan kiristävään ihoon olisi upottautua kokonaan hyvään perusvoiteeseen. En vaan ole löytänyt tarpeeksi isoa voidepurkkia siihen tarkoitukseen. :D

 120. Satu sanoo:

  Meidän 2-vuotiaalla puhkesi vuosi sitten pahat ruoka-aineallergiat ja atooppinen ihottuma, joten kaiken maailman rasvat on tulleet tutuiksi. Pahimpina ihottuma-aikoina rasvattiin poikaa aamuin ja illoin perusteellisesti, ensin kortisonirasvalla ja sen imeydyttyä päälle vielä perusvoide. Huh, se oli yhtä rasvaamista se. Nyt riittää onneksi kerran päivässä perusteellinen rasvaus peseytymisen jälkeen ja Carbalan on meidän suosikki siihen. Vinkkinä se että perusvoidetta voi laittaa kylpyveteen ja käyttää suihkussa peseytymisessä, niin iho saa kosteutusta. Sillä voi myös ”leikkiä”, piirtää kuvioita lapsen iholle jotta rasvailu olisi mukavampaa puuhaa. Nykyään meidän 2v. innoissaan itsekin rasvailee itseään kun on niin tuttua puuhaa jo.

 121. Annika sanoo:

  Meikinpoistossa perusvoide on ihan parasta!

 122. Johanna sanoo:

  Mitään uusia vinkkejä ei tule mieleen, mutta hyväksi on havaittu ainakin aqualan l:n käyttö meikinpoistossa, pesussa ja sheivauksessa. Ja tietty yleisrasvana.

 123. Kreeta sanoo:

  Atoopikkona on tullut kokeiltua jos minkämoisia rasvoja ja seoksia. Tän hetkinen lemppari on levittää ensin Aqualan geeliä kasvoille, jonka jälkeen päälle Aqualan Plus. Erittäin toimiva yhdistelmä!
  Perusvoiteet on ollu myös päänahalleni pelastus.

 124. MR sanoo:

  Noita kaikkia on kyllä tullut käytettyä ja loistavia ovat. Etenkin Aqualan L:ää kuluu meillä aika kiitettävä määrä… Mun vinkki on jo monta kertaa mainittu perusvoide meikinpoistoon. Kyllä toimii!

 125. Sanelma sanoo:

  Agualan L-voide sopii auringon polttamalle iholle. Palovamman hoidossakin olen käyttänyt samaa voidetta. .

 126. Kipsu sanoo:

  Jos on superkuiva päänahka niin hiukset voi myös pesttä aqualan L:llä. Tätä rasvaa voi myös käyttää apuna hellävaraisessa meikinpoistossa.

  Korppujalkapohjia voi pehmentää ottamalla elmukelmua ja törsäyttämällä sinne ceralania/ceralan plussaa. Sitten kiedotaan elmukelmu jalkapohjien ympärille ja laitetaan pörrösukat jalkaan. Annetaan vaikuttaa tunti tai pari.

 127. Ewe sanoo:

  Humektan ja hiusten pesu! Olen jättänyt shampoon pois käytöstä nelisen vuotta sitten ja vaikka alkuun luulin kärsiväni rasvoittuvasta päänahasta, niin oikeasti ongelmana oli ihon kuivuminen ja siitä johtuva liiallinen talin eritys. Voide pelasti päänahkani ja hiuksetkin tykkää. Hieron se kuiviin hiuksiin ja annan olla muutaman minuutin tai vaikka tunnin ja huuhtelen pois pelkällä vedellä.
  Aqualan L:ää on aina mukana pikkupurkki, jonka täytän kotona olevasta pumppupullosta, sillä hoituu ajoittain sähköiset hiukset, kun rasvaa kädet ja sitten hieroo varovasti ihan latvoihin.

 128. Jenni sanoo:

  Itse pumppaan tuollaisesta isosta pullosta pieneen rasiaan (Tigerista saa edullisesti matkasetin, jossa on pulloja ja rasioita) voidetta, niin mulla on aina laukussa voidetta käsiä varten, eikä tarvitse ostella mitään pikkupulloja (halvempaa ja ekologisempaa).

 129. Laura sanoo:

  Mulla on talvikuiva iho ja sheivauksen jälkeen jalat kutisee ja punoittaa. Oon alkanut käyttää Aqualanin perusvoidetta sheivausgeelinä, toimii

 130. Mari sanoo:

  Perusvoide toimii hienosti myös huulirasvana kunhan laittaa köykäisesti. Useat huulirasvat aloittavat kierteen, jolloin huulet vaativat aina vain lisää rasvaa, mutta perusvoiteella tätä ei tapahdu. Keveimmät perusvoiteet toimivat hienosti myös intiimipesuissa niin lapsilla kuin aikuisillakin. Paksuilla voiteilla on talviaikaan mukava tehdä tehohoito kuiville kantapäille. Pestyt jalat rasvataan paksusti ja pujautetaan muovipusseihin. Annetaan vaikuttaa vaikkapa hyvän leffan ajan. Pyyhkäistään ylimääräiset rasvat pois ja puetaan villasukat pehmojalkoihin.

 131. Päivi sanoo:

  Rasvaa vain puhdasta ihoa!

 132. Minna P sanoo:

  Aqualan L ja Plus ovat luottotuotteitani. Käytän meikinpoistoon ja meikin alle :)

 133. AnnaMaria sanoo:

  Perusvoiteen käyttö käsi- tai suihkusaippuan sijasta ja iho on ihanan pehmeä, on mun vinkki :) Nyt opettelussa vielä paremmat rasvaustaidot, kun kuopuksen iho alkanut vaikuttamaan hieman atooppiselta…

 134. Veera sanoo:

  Hyvä perusrasvaus aamuin illoin! Kuivan ihon pelastus on suihkussa käytettävä voidemainen puhdistusvaahto, ei kuivu iho niin paljoa enää.

 135. Jenna sanoo:

  Ei ole tullut myöskään itselleen mieleenkää käyttää sheivauksessa jotakin perusvoidetta. Itsellä on herkkä iho ja muutenkiin atooppista ihottumaa siellä tällä, joten lähes kaikki ”nippaskonstit” on tullut kokeiltua.
  Varsinaista omaa nippaskonstia tai neuvoa mitään ei ole sanottu ei tullut tähän hätään. :)

 136. Heli Heinonen sanoo:

  Varsinkin talvisin käytän suihkun jälkeen kosteusvoiteena kropalle perusvoidetta, koska iho kuivuu talvisin hirvittävästi.
  Rasvainen perusvoide toimii myös naamiona kasvojen iholla.
  Hajusteettomuus iso plussa.

 137. Lea sanoo:

  Näistä löytyy voiteet koko perheelle!

 138. miida sanoo:

  Pidän rasvapurkkia yöpöydällä. Siitä on helppo aina ennen nukkumaan menoa tehdä pikarasvaus :)

 139. Ella sanoo:

  Aqualan L käytän päivittäin aamuin ja illoin kuivan ihon rasvaukseen. Käsirasva kannattaa pitää laukussa koko ajan, helppo rasvailla tarpeen mukaan.

 140. Leila sanoo:

  Etenkin matkoilla on kätevää kun perusvoidetta voi käyttää meikin poistoon ja yö- ja päivävoiteena, ei tarvitse kuljettaa niin montaa purkukkaa matkalaukussa.

 141. marika sanoo:

  Voidevinkkinä että Aqualan L toimii myös loistavasti meikinpesussa! :)

 142. Luissara sanoo:

  Usean vuoden ajan olen käyttänyt lähes pelkkiä perusvoiteita meikin teossa ja meikin puhdistuksessa , erilaiset voiteet alkoivat olla aiemmin liian kovia herkälle atooppiselle iholle ja iho oli kovilla. Perusvoiteiden käytön aloittamisen jälkeen iho on ollut todella hyvässä kunnossa, näyttää hyvälle vaikka ikääkin jo runsaasti kertynyt. Paras voidevinkki on kuitenkin ollut että ennen meikin tekoa pyyhin kasvoni vauvan hoitoöljyllä , iho todella kiittää eikä tule kalliiksikaan.

 143. Kirsi Kumpulainen sanoo:

  Meillä on ollut atoopikkoja useampiakin lapsista. Juniori ja hänen ihonsa tykkää Lipolan voiteesta. Rasvapesut Aqualan L:llä tehdään useamman kerran viikossa ja ihon rasvaus saunaan mennessä ovat toimineet hyvin. Lauteet on toki pitänyt suojata liinoilla. Tytär käyttää meikin poistoon Aqualan L-voidetta ja on todennut sen toimivan erittäin hyvin. Itse käytän perusvoiteita joka päivä ja kuljetan pieniä tuubeja mukana työlaukussa, kun välillä joku työkavereistakin kaipaa kuivan ihon rasvausta.

 144. Jenni sanoo:

  Käytin Aqualania kuivan ja kutiavan hiuspohjan pesuun. Lisäksi on tullut kokeiltua sheivaukseen Aqualan L:ää ja se toimii hyvin herkälle ja kuivalle iholle :)

 145. Milla sanoo:

  Tuttuja voiteita. Esikoisella oli paha atooppinen ihottuma vauvana joten rasvoja piti käyttää paljon ja moni ei tehonnut tai tehosi vain vähän aikaa.

 146. Karoliina sanoo:

  – Akneiholle Humektania päivävoiteena ja Ceralania yövoiteena, iho kiittää.
  – Ceralania kannattaa kokeilla laittaa yöksi tuhti kerros jalkoihin (tai käsiin) ja laittaa puuvillasukat jalkaan, aamulla on ihanan pehmoiset kantapäät.
  – Matkakokoinen Aqualan L on iisi ottaa reissuun mukaan, sillä pyyhkii muutaman päivän ajan meikit pois, eikä tarvitse kosteusvoidetta erikseen.
  – Jos tukka on sähköinen, voi käsiin hieroa mitä tahansa voidetta vähän ja sen jälkeen levittää loput hiuksiin.

 147. Katri sanoo:

  Olen käyttänyt perusvoidetta säärikarvojen vahalla poistamisen jälkeen irrottamaan vaharippeet jaloista.

 148. Inkeri sanoo:

  Perusvoiteita olen käyttänyt jo vuosikausia. Aqualan on erittäin tuttu, sitä on nytkin kaapissani. Käytän perusvoidetta pääasiassa jalkoihin ja käsivarsiin suihkun jälkeen, mutta myös koko keholle.
  Ihoni on kuiva ja jollen ravitse sitä, niin ihoa kiristää, sukkahousut takertuvat jne.

 149. Elise H. sanoo:

  Voidetuubi kannattaa laittaa esille näkyvälle paikalle, niin sitä muistaa paremmin käyttää :) Mukana arvonnassa!

 150. janina sanoo:

  Rasvaa jalat, laita muovipussit jalkaan ja sukat niiden päälle. Anna imeytyä yön yli ja aamulla on ihanan pehmeät jalat.

 151. Erja Huikkonen sanoo:

  Hei,kyllä varmaan on jo nämäki vinkit jaettu,mutta haluan osallistua,kun YH äiti ja atoopikkoja ollaan.Nämähän käy meikinpoistoon,kädet voi pestä ihan rasvalla:),ja juurikin pesussa/suihkussa mukana.Ihania rasvoja,kuivaa,eivätkä jää iholle rasvaisena,likaavat muuten ja jää pian rasvaamatta.Joka paikassa tahroja,ei hyvä.Nämä ovat hyviä ja pesussa lähtevät vaatteestakin.

 152. Tiina Oksanen sanoo:

  Carbalan on minulle uusi tuote ja sitä haluaisin kokeilla, mummin mussulla joka on atoopikko ja nyt taas pahin aika vuodesta menossa. Aqualan L on meidän perheessä ollut luottotuote

 153. Kiivi sanoo:

  Oma vinkkini rasvan käyttöön liittyy meikkaamiseen.
  Kun sekoitat keskenäsi hieman meikkivoidetta ja hyvää perusrasvaa, saat kaulan rasvattua ja vältyt selkeältä meikkivoiderajalta kaulan ja kasvojen kohdalla.

 154. Xenia sanoo:

  Aqualan-L on hyvä meikinpoistoon. Kannattaa kokeilla erilaisia perusvoiteita ja löytää se itselle parhaiten sopiva.

 155. Sonja sanoo:

  Mulla on välillä ollut todella paha atooppinen ihottuma käsissä ja oon huomannut, että liika rasvoilla läträäminen ei ole hyväksi. Kärsii se ihon luonnollinen rasvantuotanto jotenkin. Perusrasvana käytän mm. Aqualan L:ää, mutta vain tarpeeseen.

 156. Maija sanoo:

  Aqulan on hyvä moneen vaivaan. Iho pitää rasvauksesta.

 157. Suvi sanoo:

  Kevyt perusvoide kosteuttaa myös pitkien hiusten latvat.

 158. Sennu sanoo:

  Ihan loistavia vinkkejä! Oma simppeli vinkkini on pitää voidepurkkia niin kylppärin altaan reunalla kuin yöpöydälläkin. Silloin tuotetta muistaa todennäköisesti käyttääkkin :)

 159. Heidii sanoo:

  Itse käytän perusvoiteita ihan kasvorasvana päivävoiteen sijaan. Myös Bebanthen kuuluu esimerkiksi huulivoide suosikkeihini.

 160. Miia sanoo:

  Yöksi reilu kerros rasvaa käsiin ja puuvillahanskat päälle. Joskus talvisin rasvaan käteni kunnolla myös ennen ulos lähtöä ja päälle sormikkaat, voide ehtii hyvin kävellessä imeytyä.

 161. J sanoo:

  Mulla on käsirasvoja joka huoneessa, tulee käytettyä enempi. Tietokoneella näpytellessä huomaa kuivat kädet, rasvatuubi löytyy vierestä.

 162. Kirsi sanoo:

  Laitan Aqualania hiuspohjaan ja hiuksiin hetkeksi ennen suihkua ja pesen pois! Ihanan pehmeät hiukset ja kosteutettu päänahka.

 163. Mira sanoo:

  aqualan l on hyvä meikinpoistoon

 164. Eve sanoo:

  Aqualan L toimii suihkusaippuan sijasta sekä suihkussa että kylvyssä kehon hellävaraiseen ja kosteuttavaan pesuun. Tätä tulee käytettyä myös silmämeikin poistoon ja talvisin ja auringossa olemisen jälkeen myös sellaisenaan iholle.

 165. eppu sanoo:

  Aqualan L:ää käytän välillä ”suihkusaippuana”, tulee ihanan pehmoinen iho eikä tarvi rasvailla suihkun jälkeen :) rasvauksen jälkeen käsiin jäävät rasvanjämät sipaisen joskus kuivien hiusten latvoihin, saavat nekin hyvää kosteutusta :)

 166. Sarkkuliini sanoo:

  Kunnolla voidetta käsiin yöksi ja puuvillahanskat käteen. Myös meikkienpesua perusvoiteella on kokeiltu :-)

 167. tt3 sanoo:

  Meikin poistoon sopivat. :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.