Luukku 18: Aattoaamun selviytymispakkaukset lapsille

18.12.2017

Hahaa, olen aikaistanut tämän luukun tekemistä joka vuosi kahdella päivällä, ekan tein 22.12., tokan 20.12. ja tänään on siis 18.12. Ehkä se auttaa siihen, että jos joku muu inspiroituu tästä ja tahtoo ehkäpä tehdä samantyyppisen, ei ole niin vaikeaa toteuttaa sitä kun jouluun on vielä useampi päivä. Ajatelkaa, tänään voi sanoa että JOULU ON TÄLLÄ VIIKOLLA! Samalla ihanaa ja kamalaa, joulussa kun se valmistautuminen on niin ihanaa ja parasta, ja kohta joulu on jo ohi. Tästä vikasta viikosta ennen jouluaattoa aion ottaa kyllä kaiken ilon irti. Mä aion  jouluttaa aivan täysillä lasten ja Oton kanssa, tästä tää lähtee.

Yksi meidän jouluperinteistä on jouluaattoaamun ”selviytymispakkaukset” lapsille, eli pienet paketit, jotka saa avata heti aamulla, ja joissa on jotain pientä kivaa jonka avulla vähän purkaa aaton jännitystä. Meillä perinteenä on, että tässä paketissa on aina jouluaiheinen kirja, sillä mikäs sen mukavampaa kuin lueskella aamulla kaikessa rauhassa joulusatua, tai selata, tai tässä tapauksessa myös kuunnella.

Ensimmäistä kertaa paketteja on kahden sijaan kolme, ja se onkin oikeastaan yksi syistä miksi julkaisin tämän luukun jo nyt! En ole nimittäin vielä paketoinut näitä, sillä siitä kolmannesta paketista puuttuu vielä kaksi olennaista osaa! Vain kirja on löytynyt. Eli tänä vuonna aiemmasta poiketen paketista ei paljastu tytöille jouluaaton asua, sillä he valitsivat itse mekkonsa joulujuhliin, ja haluavat kuulemma laittaa myös aattona päälle samat mekot kuin dagiksen ja eskarin joulujuhlaan. Tänä vuonna paketeissa on siis kirjan lisäksi jotain muuta kuin juhlamekot, nimittäin aamutossut!

Aamutossuja on pyydetty meillä jo varmaan vuoden verran, kun mun kummipojallakin on omat, ja tytöt aina niillä tassuttelevat menemään vuorotellen, kun ollaan Oulussa. Nyt ostettiin tytöille Lindexiltä söpöt aamutossut, joissa hekin voivat tassutella. Ainoa probleema on, että kuopukselle ei löytynyt mistään kivijalasta omia aamutossuja (ainakaan siis peruskaupoista missä kävin) ja nyt mietin että mitä ihmettä mä hänelle laitan sitten tossujen tilalle sinne. Ehkä uudet jarrusukat? Vai olisiko jossain söpöjä omia aamutossuja hänellekin, jos tiedätte että jossain on niin vinkatkaa ihmeessä!

Kirjat on valittu tänäkin vuonna lasten omia mieltymyksiä ajatellen. Kuopukselle ruotsinkielisiä lastenlauluja, joita voi soittaa kirjasta suoraan. Sjung Med Barnkammarboken: Julsånger tekee varmasti hänet iloiseksi aattona, sillä hän rakastaa musiikkia ja kirjoja. Keskimmäiselle joulusatuja, joita voi sekä lukea itse jos osaa, tai kuunnella suoraan kirjasta Astrid Lindgrenin lukemana. Tämä on siis äänikirja ja normisatukirja samassa. Aivan loistava! Esikoiselle ostettiin Heinähatattu, Vilttitossu & Jouluvintiö -kirja jota hän voi lukea ihan itse. Luultavasti tosin luetaan tämäkin isommille tytöille yhdessä, sillä molemmat tykkäävät Heinähatusta ja Vilttitossusta ihan hulluna, vähintään yhtä paljon kuin itse tykkäsin pienenä. Ja mulla tulee muutenkin meidän tytöistä aina vähän nuo ihanat satuhahmot mieleen. Onneksi en itse koe kuitenkaan olevani yhtä huithapeli kuin Heinähatun ja Vilttitossun äiti.

Näiden kirjojen ja aamutossujen lisäksi pakkauksiin tulee mukaan jouluherkut. Tähän asti herkku on ollut joulukaakao, mutta mä tavallaan haluaisin laittaa edes jollain tavalla samanlaisen herkun kaikille kolmelle. Kaakao ei kuitenkaan ole ihan se eka juttu mitä alle 1-vuotiaan herkkupurkkiin olisin laittamassa, varsinkaan suklaahippuineen tai kaneleineen. Mikä voisi olla sellainen lämpimässä säilyvä ihana jouluherkku jota voi antaa vauvallekin? Pitää varmaankin kääntyä jälleen kerran Simppelin Sormiruokakeittiön puoleen! Mutta jos teillä on jotain huippuvinkkejä niin jakakaa ihmeessä!

Saako teillä avata yhden paketin jo aattoaamuna? Mitä yleensä laitatte paketteihin? 


19 Responses to “Luukku 18: Aattoaamun selviytymispakkaukset lapsille”

 1. Terhi sanoo:

  Sun blogista luin pari vuotta sitten idean aattoaamun paketeista ja siitä asti meillä on myös toteutettu ne 🙂 Tänä vuonna paketeista löytyy kummallekin peli ja Ryhmä Hau- pehmotossut. Aatonaaton iltana lapset jättävät kuusen alle maitoa ja pipareita pukille. Aamulla nämä ovat sitten syöty ja juotu ja tilalla odottavat paketit 🙂

 2. Heidiiii sanoo:

  Hei ihan mahtava tuo äänikirja/kirja! Tiedätkö yhtään onko vastaavaa suomeksi? Mistä noita saa 🙂

 3. Jipii sanoo:

  En tiedä onko liian pienet, kun oli näköjään ole side, mutta näitä katselin joskus omalle taaperoille ☺

  https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/teddykompaniet-diinglisar-wild-leijona-tossut

 4. Saara sanoo:

  Meillä ei lapsia ole, mutta perheellämme on tapana keksiä aattopäivälle tekemistä, sillä isovanhempani tuntuvat aina jossain vaiheessa kaipaavan tekemistä. Viime vuonna keksittiin palapeli, jota kaikki voivat välillä käydä tekemässä, jos pönöttäminen alkaa kyllästyttää

 5. Jessica sanoo:

  Itse ostin omalle 1 vee pojalleni zarasta ihanat puputossut! Niitä oli mun mielestä aika pientä kokoa 🙂 tilasin kyllä netistä joten en tiedän löytyykö niitä liikkeestä 🙂

 6. Maik sanoo:

  Löytyy noita muitakin kivoja tossuja, mutta nuo porotossut on aikas ihanat. 😀
  https://www.jollyroom.fi/lasten-kengat/vauvan-kengat/tom-joule-tossut-reindeer-0-6-kk

 7. Maris sanoo:

  Meillä joulupäivä on se juhlintapäivä,jolloin lapset saa lahjat heti aamulla.Paketit odottaa kuusen alla ja joulupukki on syönyt lahjat yöllä tuodessaan englantilaisen ”mince pien” sherry tilkan kanssa. Porot saavat porkkanan

 8. tums sanoo:

  mites isommille jotkin keksit ja pienimmälle esim simppelin sormiruokakeittiön apinaeväs?

 9. Annika sanoo:

  Mä olen itse jo 25 joten en tarvii jouluaamun paketteja, mutta mun pikkusisko ja pikkuveli on 2 ja 5 vuotiaat! Mennään aina heti aamulla käymään vaarin luona puurolla ja sinne yleensä pukki on vahingossa lahjat jo tuonut, eli ne suorittaa vähän samaa asiaa kun aattoaamun paketit! Sieltä siirrytään isäni (pikkusisaruksillani on siis sama isä mun kanssa) luo ja sinne tulee käymään joulupukki aina jo puolen päivän aikaan ja silloin saa loput lahjat. Sitten niillä on aikaa leikkiä koko päivä eikä nukkumaan meno viivästy illalla. Isän luota minä ja kaksoissiskoni siirrytään sitten puolisoinemme äitimme luo syömään ja jakamaan omia lahjojamme illemmalla. 🙂

 10. Lotta sanoo:

  Entä herkuksi vauvojen pilttipurkit, jotka on vaan koristeltu hienoksi ja jouluiseksi? Luumun makuinenhan olis aika joulu, ja kävisi sitten kaikille! 😉

 11. minna sanoo:

  https://www.lindex.com/m/fi/7346816/?back
  Vähän samaan tyyliin pörröset, mutta ei toki pinkit

 12. Ella sanoo:

  Meillä äiti ostaa vieläkin joka vuosi minulle ja veljelle aattoaamuksi kirjat, vaikka ollaan reilusti yli parikymppisiä. Lapsena mie sain niitä Ella-sarjan kirjoja ihan nimen perusteella Täytyy vaan toivottaa sulle parempaa menestystä kuin meidän äidille, meistä kumpikaan ei oikein koskaan ole innostunut kirjoista tai lukemisesta, joten sinänsä turha lahja, mutta hauska perinne! Teillä kuitenkin lapset tykkää lukea, niin on varmasti mieluisia.

 13. nana sanoo:

  Miten olis rusinat? Sittenhän on myös muumilta ainakin hedelmäpatukoita jotka sopii alle 1-v:llekin.

 14. Henna sanoo:

  Tää on niin ihana perinne teillä! Toivottavasti ei haittaa että kopioin tämän perinteen kunhan tyttäreni kasvaa 🙂

 15. Juulia sanoo:

  Voi miten ihania kirjoja olet löytänyt! Meilläkin tykättäis ihan jokaisesta. Onkohan tuota Astrid Lindgrenin kirjaa suomenkielisenä? 🙂
  Meillä on ollut lapsille joulusukat seinällä, mitkä on saanut tyhjentää heti aamulla. Yleensä siellä on ollut pieni lelu, suklaa ja pillimehu joulusaunaan. Pienimmälle suklaan tilalta xylitolipastilleja 🙂 Vähän tekemistä aamupäivään, niin malttaa odottaa lahjojen avaamista…. vaikka ei meillä iltaan asti odotella. Puolen päivän aikaan / jälkeen meillä syödään ja sitten availlaan lahjat yksi kerrallaan. 🙂

 16. V sanoo:

  Mites ois jotkut rusinapähkinäpussukat? Isommat vois laittaa ne glögin sekaan ja pienin syödä sellaisenaan. Harmi kun meidän lapset eivät ole yhtään innostuneet kirjoista. Iltasatu luetaan, mutta itsekseen eivät kyllä kirjojen parissa viihdy. Haluaisin itekin toteuttaa ton yhdet paketit aamulla- idean, mutta en tosiaan tiedä mitä niihin keksisin.

 17. Nimetön sanoo:

  Apua nyt ku sanoit nii kaks vanhempaahan on ihan kuin heinähattu ja vilttitossu!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.