Luukku 16: Joulun herkullisimmat pirtelöt x2

16.12.2017

Uutta herkkuvinkkiä pukkaa viikonlopun kunniaksi, me testattiin nämä lasten kanssa jo eilen, sillä perjantai on meillä herkkupäivä! Lähdin pohtimaan jouluista pirtelömakua yksi ilta kiertelemällä vaan kaupassa ja katselemalla ”mikä voisi olla sopivaa jouluisaan pirtelöön”. No, löysin lopulta niin monta eri juttua että päätin kokeilla kahta eri pirtelöä, kun ei niitä kaikkia voinut yhteen ja samaan tunkea, ja molemmat pirtelöt onnistuivat olemaan sekä herkullisia että jouluisia. Pirtelöhän on super helppo herkku, kun heittää vaan kaikki blenderiin ja koristelee mahdollisimman näyttävästi. Sen pidemmittä puheitta, tässä tulevat ohjeet:

JOULUN PIPARMINTTU-SUKLAA-PIRTELÖ (4 annosta)

Polkakarkki-jäätelöä 1/2 pakettia

Suklaajäätelöä tai esim mudcake-jäätelöä 1/2 pakettia

Maitoa 2-3dl

Ahaa-pikkupalat -suklaita n. 12 kpl

Vispikermaa/valmista kermavaahtoa 1dl

Piparminttutanko

Tummaa kaakaojauhetta

Tee kaksi eri pirtelöä, eli sekoita kumpaankin jäätelöön blenderissä maitoa sopiva määrä, aloita lisäämällä desi, ja laita vähän vielä lisää jos tuntuu ettei koostumus muutu sopivan löysäksi. Murskaa ahaa-pikkupalat ja sekoita  blenderissä suklaapirtelön joukkoon. Vatkaa myös vispikerma, tai käytä valmiskermavaahtoa. Kerrosta kahta eri pirtelöä lasiin vuorotellen, koristele kermavaahdolla, piparminttutangolla, Ahaa-pikkupaloilla ja tummalla kaakaojauheella.

JOULUN ROMMIRUSINA-PIPARIPIRTELÖ (4 annosta)

Rommirusinajäätelöä 1 paketti

Maitoa 2-3dl

10 ohutta piparkakkua

Vispikermaa

Piparimarenkeja (ostin valmiina kaupasta)

Sekoita maito ja jäätelö keskenään blenderissä. Murskaa piparkakut ja lisää suurin osa murusta pirtelön joukkoon, ja sekoita vielä blenderillä jotta piparit menevät tarpeeksi pieneksi. Jätä vähän murua koristelua varten. Vatkaa vispikerma tai käytä valmista kermavaahtoa. Laita lasiin pirtelöä, koristele vispikermalla, piparimarengeilla & piparimurulla.

Me nautiskeltiin pirtelöt korkeasta lasista pillillä, ja osa kyllä lusikalla, kun tuo piparimuru teki toisesta pirtelöstä paksua. Molemmat oli tosi hyviä, ja mun suosikiksi nousi yllättäen tuo rommirusina. Voisihan näitä toki yhdistellä samaankin lasiin, ja tehdä vielä hullumman version, sellaisen kunnon freakshaken. Mutta me nyt lähdettiin vähän maltillisemmin liikkeelle, ja tehtiin tällaiset aavistuksen vähemmän hurjat pirtelöt, niin ei ollut niin vaikea juoda niitä. Mutta sen verran pakko kyllä sanoa että pirtelön kerrostus ei ainakaan mulla ikinä onnistu vaikka tuossa ohjeessa niin kirjoitankin, ja sitä yritinkin. Ei ne vaan pysy ne kerrokset vaan sekoittuvat keskenään tasaväriseksi mössöksi vaikka kuinka yritän!

Hei ja vinkkiviitonen, jos ei jaksa vatkailla kermaa niin ihan hyvin toimii kaupan valmis kermavaahtokin, siihen mä usein turvaudun. Se on oikeastaan vähän mun salainen pahe, en tiedä miksi se on niin hyvää, mutta just eilen sanoin Otolle, että jos se ei jaksa tehdä mulle synttärikakkua niin se vois vaan pursottaa valmista kermavaahtoa kuppiin ja koristella sen ahaa-pikkupaloilla. Siinä olis täydellinen synttärikakku mulle. Mun synttärit on tosiaan syyskuussa että olin ehkä vähän edellä asioista, mutta kuitenkin, ompahan hänelläkin jo valmiiksi selvät sävelet mitä tekee yhdeksän kuukauden päästä.

Ihanaa lauantaita kaikille <3


2 Responses to “Luukku 16: Joulun herkullisimmat pirtelöt x2”

  1. Inga sanoo:

    Nam kun näyttää hyvältä! Pisti silmään kuvassa näkyvä mustavalkoinen olkipukki. Mistä se on ostettu? 🙂

  2. Milla sanoo:

    Nam näyttää herkulliselta varmasti pakko kokeilla jossain vaiheessa

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.