Luukku 23: Bataatti-vuohenjuustolaatikko

23.12.2017

Olen saanut hurjasti kysymyksiä meidän bataatti-vuohenjuustolaatikon ohjeesta, ja tässä se nyt tulee, pahoittelut siitä että ohje jäi aavistuksen viime tippaan. Kuvamateriaali on postauksessa viime joululta, sillä meillä on laatikoiden paistopäivä vasta juuri tänään, kun luukku on jo ilmestynyt. Mutta toivottavasti ohje puhuu puolestaan! Me haluttiin joku supermaukas laatikko, ja vähän sellainen freesimpi kaveri klassikkolaatikoille, ja tämä bataatti-vuohenjuustolaatikko on monen vuoden maisteluiden ja erilaisten testailuiden tulos. Ensimmäinen ”uusi” joululaatikko, joka pääsee tokan kerran juuri samanlaisena meidän joulupöytään.

Bataatti-vuohenjuustolaatikossa on pehmeä maku, ja se on pähkinäkuorrutuksensa ansiosta ainakin mun mielestä tosi näyttävä ruoka, se tuo ihanaa vaihtelua joulupöytään. Vuohenjuusto on yksi meidän lemppariaineksia ruuanlaitossa, mutta laatikko toimii hyvin myös ilman sitä, silloin se on vähän makeampi, sillä vuohenjuusto itsessään on aika suolaista.

Bataatti-vuohenjuustolaatikko jouluksi

1kg bataattia

6 porkkanaa

(tai 1kg valmista bataattisosetta)

2 kananmunaa

1dl maitoa

1-2rkl voita

1/2tl suolaa

1pkt murustuvaa vuohenjuustoa

Pinnalle:

1ps pekaanipähkinöitä

1/2 dl ruokokidesokeria

40g voita

1 1/2 rkl vehnäjauhoa

cayennepippuria

suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatit suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Lisää soseen joukkoon munat, maito, voi ja suola, sekä pieneksi murustettu vuohenjuusto. Murskaa puolet pähkinöistä, ja sekoita pähkinämuru sokerin, voin ja jauhon kanssa ”crumbleksi”. Levitä seosta soseen pinnalle pieninä nokareina. Koristele kokonaisilla pekaanipähkinöillä, ja ripottele pinnalle cayennepippuria ja suolaa sopivasti. Paista uunissa keskitasolla n. tunnin verran 150 asteessa.  

Hurjaa, viimeistä viedään. Huomenna ilmestyy vielä joulukalenterin viimeinen, perinteinen luukku, tuttuun tapaan klo 06.00! Tsekatkaa ihmeessä se jossain vaiheessa. Nyt toivotan tsemppiä kaikille jotka meidän tapaan hääräävät tänään jouluaskareissa, tai muuten ovat sen tarpeessa. Huomenna on joulu, ihanaaa!!


7 Responses to “Luukku 23: Bataatti-vuohenjuustolaatikko”

 1. Avatar Eeva sanoo:

  Oi nam Jos tekisin laatikot itse niin varmasti tää vois olla yks vaihtoehto! Ehkä tulevina jouluina.

 2. Avatar Veera sanoo:

  Sydämellisen ihanaa joulua teidän poppoolle! Nauttikaa, rentoutukaa ja syökää jouluruokaa mahojen täydeltä ❤

 3. Avatar Em sanoo:

  Haha just eilen kahlasin sun blogin bataattiaiheisia postauksia läpi ja koitin ettiä tätä ohjetta. :Dd

 4. Hei kiitos ihanasta vinkistä, pitää joskus kokeilla jotain tämän tyylistä uutta. Vaihtelu aina virkistää. :) Aivan ihana ollut tämä sinun joulukalenteri, kaikkia super ihania ja suloisia juttuja. Ihanaaaaa joulua! <3

 5. Avatar Laura sanoo:

  Päätin kokeilla valmistaa tätä, sillä en tykkää yhtään mistään laatikoista, mutta tän ainesosat kuulostaa herkullisilta!! Keitin just bataattisoseen ja kiehuvaa vettä kaatui jalkapöydälle ja sain palovamman… Alku ei menny siis ihan putkeen, mutta silti mulla on kovat odotukset! Toivottavasti loppu onnistuu hyvin :)

 6. Avatar Piitsq sanoo:

  Tää oli nostona Dansukkerin sivuilla, niin aattelin tulla kysymään mikä muu kuin vuohenjuusto tai honejuusto tähän sopisi? Kokonaan ilman juustoa taitaa tulla aika pliisu.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.