Vuoden ensimmäinen asu – kultaa & velouria

03.01.2018

Kultaa ja velouria kuulostaa aika pahalta kun sen noin yksinkertaisesti asettelee. Tai tulee lähinnä mieleen joku vuosituhannen alun Ali G -leffa, velourverkkarit ja isot kultaiset räppärikorut, ei hyvänen aika. Mutta niistä ei nyt sentään ole onneksi kyse, enkä ainakaan itse saanut asustani Ali G-viboja. Sen sijaan voin todeta, että monen vuodenkaan jälkeen en ole kyllästynyt kultaan, vaan himoan sitä lisää ja lisää. Ja velour tuntuu yllättävän kivalta, kun unohtaa ne räppäreiden kotiasut, juicy couturen ja strassikirjailut, ja käyttää velouria uudella tavalla esimerkiksi neuleessa.

Joulupukki toi lapsille kaikille omat eriväriset velourneuleensa, ja itse sain lahjakortin vaateliikkeeseen, mistä satuin löytämään vielä itselleni samanlaisen. Nyt voidaan mätsäillä meidän neuleissa. Muuten en olisi nyt ostanut mitään vaatteita, mutta kävin mun tädin mukana alennusmyynneissä pyörimässä, ja satuin löytämään tuon samisteluneuleen, joten se sitten tarttui mukaan. Muuten olen pyrkinyt olemaan ostelematta mitään heräteostoksia. En ole pitkään aikaan ostanut mitään sillä tavalla että olisin vaan kaupasta yhtäkkiä löytänyt jotain ja ostanut sen heti mukaan, paitsi tuon yhden neuleen nyt.

Vaatekaappi on pysynyt hallittuna määrältään ja pukeutuminen on ollut kivaa siksi. Jotenkin tuntuu että mitä vähemmän vaatteita on, sitä enemmän kivoja yhdistelmiä niistä keksii. Nyt tulee käytettyä jotenkin laajemmin koko vaatekaapin sisältöä, kun silloin kun kaappi oli megatäynnä ja oikein pursusi vaatteita. Aiemmin tuli käytettyä vain pientä osaa niistä vaatteista mitä omisti, kun ei jaksanut yrittää etsiä mitään jännää sieltä kaaoksen keskeltä.  Parempi siis näin.

Kultatakki oli hetken aikaa vähemmällä käytöllä, kun verhouduin mustaan adidaksen untuvatakkiini melkein joka reissulla. Kultatakki on kuitenkin vähän lämpimämpinä päivinä ehdottomasti mukavampi kuin untuvatakki ,joka on pakkasella parhaimmillaan. Olen käyttänyt kultatakkia autoreissuilla, ja untuvatakki on sittten niitä hetkiä varten kun mennään luistelemaan, pulkkamäkeen tai muuten vaan ulos.

 

Asun Gucci-vyö on joululahja Otolta, ja pitkään harkittu ja himoittu asuste. Tällaisia suurempia hankintoja mä aina harkitsen pitkään, ja myös tätä olin pohtinut jo puolisen vuotta. Jos en puolessakaan vuodessa kyllästy ajatukseen jostakin, se selkeästi on silloin harkittu ja ansaitsee paikkansa mun kaapissa. Puoli vuotta mä himoitsin sitä, tallensin Pinterest-tauluun GG-vyöasuja, kävin ihastelemassa sitä Guccin sivuilla ja Instagramissa, ja lopulta vinkkasin Otolle että se voisi olla aika kiva joululahja, mutta silti yllätyin iloisesti kun sain sen.

Takki Monki / Neule H&M / Vyö Gucci / Farkut Gina Tricot / Laukku Rebecca Minkoff / Kengät Zara

Vyöstä tuli kertaheitolla mun lemppariasuste ikinä. Se lisää persoonallisuutta asuihin, ja sillä saa muokattua vaatteiden lookia tosi kivasti. Se on ollut mulla varmaan 6/7 asussa päällä jouluaatosta asti, no yökkäreiden kanssa en sitä sentään pue. Sitä ei välttämättä tule ajatelleeksi, mutta vyö muuttaa asuja tosi paljon, ja se tekee asusta paljon harkitumman ja viimeistellymmän näköisen. Olen miettinyt että pitäisi tehdä postaus jossa on vaikka neljä asua, vyöllä ja ilman, mistä näkee kuinka paljon niinkin pieni asuste voi muuttaa ilmettä.

Sain kommentin, jossa toivottiin multa tälle vuodelle aiempaa enemmän asu- ja tyylipostauksia, ja mä hihkuin riemusta ääneen. Mä rakastan tehdä asujuttuja, ja jos siellä ruutujen takana on edes yksi joka näitä haluaa nähdä, niin minähän teen! Kiitos sinulle ihanalle joka näitä toivoit! Yritän palata asupostauksissa samaan tahtiin joka mulla oli blogissa ennen viimeisintä raskautta, jonka edetessä into niiden tekemiseen vähän laantui. Luvassa on siis ainakin sellaisia ”yksi asuste/vaate ja monta tapaa yhdistää se” -tyypisiä postauksia, ja ihan näitä perinteisiä päivän asuja ja muita juttuja. Mutta tosiaan mikään tyyliblogi tästä ei ole tulossa edelleenkään, mun mielestä parasta lifestyleblogissa on se että voin itselleni mieluisaan tahtiin yhdistellä ihan mitä aiheita tahansa.

Ihanaa iltaa kaikille <3 


33 Responses to “Vuoden ensimmäinen asu – kultaa & velouria”

 1. Mk sanoo:

  Mäkin tykkään just näistä postauksista! Kiva lukea ja saa välillä inspiraatiota omaan pukeutumiseen myös 🙂

 2. Janita sanoo:

  Jee ihanaa!! Sun asupostauksia onkin kaivattu!

 3. Jenni sanoo:

  Peukut asulle ja sun inspiroiville tyylipostauksille :)))

 4. Iina sanoo:

  Kaunista! ihanaa talvea teille!

 5. Iina sanoo:

  Kaunis Iina, niiiin freesi. Mukavaa talvea sinne!

 6. Kro sanoo:

  Tolla kropalla on ihan sama mitä vedät päällesi niin näytät aina hyvältä! 🙂 Vitsi kun saisin sun jalat, nuo farkut näyttää nimittäin ihan täydellisiltä sulla!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjan paljon! <3 Lämmittää kyllä kovasti mieltä tämä kommentti, varsinkin kun kolmannen raskauden aikana ja sen jälkeen on välillä ollut kaikenlaisia kroppakriisejä XD

 7. Elina sanoo:

  Mäkin kaipaan sun asupostauksia! Vaikka oma tyylini on vähän erilainen, sulta saa kivoja vinkkejä esim. juuri asusteista ja yhdistelemisestä, joka on mielestäni sun ehdoton vahvuus. 🙂 Itselleni ei tulisi mieleen moni väriyhdistelmä mikä näyttääkin sun päällä tosi hyvältä.

 8. Ipe sanoo:

  Asupostaukset kivoja, sulla ihana tyyli! Ja toi postaus kuvina ”vyöllä vai ilman” ois kyl kiva!! 🙂

 9. Heidi sanoo:

  Upea asu:) ja tuli nyt itsellekin sellainen fiilis et vois ton oman vaatekaapin myös siivota ja pistää kaikki ylimääräinen kierrätykseen kannatan myös tota asu vyöllä ja ilman postausta, tajusin just et mulla ei varmaan nykyään enää edes ole vöitä, siitä vois saada vähän inspiraatiota ja hei kiitos aivan mahtavasta blogista oon kulkenut mukana ihan ekoista postauksista lähtien

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hurjan paljon <33 Siis mullakin on mennyt pitkään että en oo suunnilleen ees muistanut vöiden olemassaoloa ja nyt oon ihan silleen wautsi vyöt XDD Kiitos paljon vielä kauniista sanoista ja ihanaa että oot pysynyt täällä mukana vuodesta toiseen, toivottavasti jatkossakin<3

 10. H sanoo:

  Näytät kyllä tyylikkäältä ja jotenkin niin erilaiselta ihan vain pikkujippoja käyttämällä! Täälläkin pitäisi vaatekaappi täyttää harkituilla ostoilla. Juuri tein tyhjennyksen jo ennestään aika vähäiseen, mutta silti monilta osin vanhaan ja käyttämättömään vaatekokoelmaan. En ole vuosiin harrastanut vaatekaupoissa kiertelyä, ja nettiä käytän vielä vähemmän ostosten tekoon tai edes suunnitteluun, kun koen sen omaan kroppamalliin tosi hankalaksi. Mutta jospa tästä äitiarjesta saisi itselleen aikaa ja intoa lähteä kivijalkakauppaan vaihtoehtoja vertailemaan 🙂

  Mulla olisi myös kysymys sun kuvista. En tiedä, ootko joskus tehnyt postausta aiheesta, mutta käsitteletkö itsellesi jääviä, julkaisemattomia kuvia? Eli niitä esimerkiksi lasten kuvia, jotka jäävät vain omaan arkistoon. Lisäksi teetkö valokuvakirjoja, ostatko printtejä vai jäävätkö kuvat kovalevyarkistoon? Itse mietin paraikaa, millä tavalla muistot olisivat parhaiten tallessa ja saavutettavissa.

 11. Aino sanoo:

  Mä toivoisin asujen lisäksi postausta sun vaatekaapista. Siis sellanen näin monta paitaa ja housuja ja mitkä on ne kaapin kulmakivet.

 12. u sanoo:

  Mäkin tykkään sun asupostauksista! Ne on hyvällä tavalla vähän arkisempia kuin monien muiden seuraamieni bloggareiden asukuvat ja just siksi ne on inspiroivempia 🙂

  • Veera sanoo:

   Tämä!!! Varsinkin kun olet viimeaikoina puhunut paljon siitä, miten tyytyväinen olet vaatekaappisi sisältöön, niin olisi mahtavaa nähdä se konkreettisesti

 13. Ööppi sanoo:

  Ne päivän asu-postaukset oli niin inspiroivia!

 14. Essi sanoo:

  Asu- ja tyylipostauksia lisää vaan niin paljon kuin jaksat postailla, ne kyllä kiinnostaa aina! 🙂 Myös se throwback style -postaus oli tosi kiva, niitä lukis mielellään lisääkin 🙂

 15. xss sanoo:

  Milloin tulee kotipostaus? Ja mikä on mielipiteesi, että onko tuo vyö hintansa arvoinen, kun miettii et mitä kaikkea noilla hunteilla ois saanut.

 16. Nimetön sanoo:

  Huvittaa toi ”Vyöstä tuli kertaheitolla mun lemppariasuste ikinä. Se lisää persoonallisuutta asuihin, ja sillä saa muokattua vaatteiden lookia tosi kivasti” kun oon nähny ton vyön varmaan 50 ihmisellä ja samalla tavoin yhdistettynä 😀 onhan se hieno joo, mutta alkaa olla aika nähty jo – tietty ellei yhdistä oikeasti persoonallisesti.

  • s sanoo:

   Niin no tässähän näkyy tosiaan ainoastaan yksi asu. 🙂 Itse en ole muuten kenelläkään nähnyt vielä kultaista takkia ja velourpuseroa – eli minulle look uppoaa hyvinkin persoonallisena. Lisään vielä, ettei persoonallisuudenkaan tarvitse aina rakentua suhteessa muihin. Vyön lisääminen saattaa tuoda asuun ryhtiä ja kivan, omannäköisen, lisän, vaikka ko. asuste komeilisi muidenkin lanteilla. Ei siitä tarvitse tehdä hikinauhaa tms. jotta se olisi riittävän persoonallinen. Ja jos tarkkoja ollaan, niin jos vyö kerta on muiden mielestä ”nähty jo”, niin antaahan se sitten myöhäisheränneille hyvän tilaisuuden kutsua sitä persoonalliseksi, kun ei muiden mielipiteetkään haittaa.

  • Veera sanoo:

   Mites muulla tavalla itse yhdistäisit vyön? Tarkoituksena varmaan oli lähinnä se, että vyöllä saa persoonallisemman asun kuin ilman sitä. It’s the little things…

 17. tanjas sanoo:

  Täälä toinenkin, joka toivoo enemmän näitä asupostauksia ja muita tyylijuttuja 🙂 Myös sisustus- ja kotiaiheet kiinnostaa!

 18. Kristiina sanoo:

  Jännä juttu että vaikka oon aina tykännyt susta persoonana kamalan paljon (niin paljon kuin toisesta voi pitää ”ainoastaan” netin ja somen perusteella), sun tyyli ei oo koskaan ollut mun mieleen. Pointti ei kuitenkaan ollut antaa negatiivista palautetta VAAN samalla kertoa että silti on aina ollut kiva nähdä miten ite viihdyt omassa tyylissäs! 🙂 <3
  Toisia vartenhan me EI täällä pukeuduta (tavallaan.... :D) joten kiva että oot löytänyt just sulle sopivan ja sun mielestä kivan tyylin!

 19. S sanoo:

  Tykkään blogistasi juuri siitä, että se on ”elämännäköinen”. Ei pelkkää muotia, kauneudenhoitoa, ruokaa tai lapsukaisia. Toki näillekin blogeille on tilauksensa, mutta omat suosikkini syntyvät näiden mixaamisesta. Blogista kyllä huokuu, jos jotkut asiat ovat lähellä sydäntä. Eli ehdottomasti myös asukuvia, jos niitä haluat tehdä! 🙂

  Ps. En muista, olenko koskaan blogistasi kiittänyt, mutta teen sen nyt! Kiitos Iina! Kiitos, että piristät postauksillasi ja uskallat myös raottaa lukijoille omaa arkeasi ja ajatuksiasi. Vaikutat todella fiksulta ja kauniilta ihmiseltä (myös sisältä päin). Erityisesti ajatuksesi kasvatuksesta ovat tehneet vaikutuksen! 🙂

 20. Miia sanoo:

  Oi ihanaa, että mun toive näistä postauksista toteutui jo näin pian ja että se oli vieläpä mieluinenkin! Ihana asu

 21. Amanda sanoo:

  Moi!
  Tykkään kovasti sun tyylistä ja tyylijuttuja ehdottomasti olisi kiva lukea! Aloin ihan selailemaan blogisi asupostauksia ja löysin mun ehdottoman lempparin! Tämä: http://butimahumannotasandwich.indiedays.com/2015/12/29/vuoden-viimeinen-asu/ asu toimikoon mun inspiksenä ensi kevääksi, aivan siis ihana!! (hauskaa sillee et tän postauksen otsikko on ”vuoden viimeinen asu” ja tätä kommenttia rustaan ”vuoden ensimmäiseen asuun”…. ympyrä sulkeutuu, hah hah 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.