Isoja muutoksia pienellä vaivalla kotiin sis. Desenio alekoodi

23.01.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Desenion kanssa. Mukana myös Desenio alekoodi!

Persoonallisuutta kotiin julisteilla

Oivalsin muutama vuosi sitten, että meidän koti ei ole meidän näköinen tyhjillä seinillä. Se oli kolkko, eikä kovin persoonallinen. Silloin ostettiin ensimmäiset julisteet, jotka kehystettiin. Heti koti sai lisää eloa. Julisteita ennen, meidän seinillä oli vain valokuvia, ja niitä löytyy esiltä vieläkin. Tosin makuuhuoneesta. Niitä on ihanaa katsella siellä ennen nukkumaanmenoa.

Juuri meidän perheen omaa tyyliä tuodaan esiin, julisteiden ja valokuvien lisäksi, myös lasten piirustuksilla. Niitä löytyy sekä kehyksistä, että ilman, vähän ympäri kotia ripoteltuna. Lapset tykkäävät, kun saavat omaa taidettaan esille. Musta on tärkeää että hekin tietävät, kuinka tärkeitä heidän ihanat piirroksensa meille ovat.

Päivitän julisteet tekstiilien mukaan

Mä tykkään päivittää sisustuksen yksityiskohtia vähän vuodenaikojen ja tekstiilien mukaan. Mulle on myös tärkeää, että muutosten myötä säilyy sellainen tietty harmonisuus. Siksi esimerkiksi meidän olkkariin, on tullut vihreää myös julisteisiin tämän syksyn ja talven aikana. Ensin vaihdettiin vain vihreäkuvioiset verhot ja sohvatyynyt, ja jatkettiin julisteilla. Mun silmään on kaunista, kun sama teema jatkuu muissakin yksityiskohdissa, kuin vain jossain yhdessä suuressa ja näyttävässä pinnassa.

Meillä on ollut Desenion julisteita ihan alusta asti, useammastakin syystä: siellä on mun mielestä netin laajin ja kaunein valikoima, ja se päivittyy jatkuvasti kysynnän mukaan. Deseniolla on myös nopea toimitus, ja hyviä kevyitä kehyksiä joissa ei ole lasilevyä, vaan pleksi. Ei siis tarvitse pelätä, että jos taulut joskus meidän kiinnityksillä rämähtää alas, lattia täyttyisi lasinsirpaleista.

Olen löytänyt Desenion valikoimasta aina haluamani julisteet (ja enemmän). Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä sekä itse ostettuihin, että yhteistyön myötä saatuihin julisteisiin. Ainoa ongelma on niiden valinta, kun sivuilla on oikeasti todella paljon valinnanvaraa. Viimeksi meillä kesti melkein kaksi tuntia valita lopulliset julisteet tilaukseen Oton kanssa.

Helppo ja edullinen tapa piristää sisustusta

Julisteet ovat edullinen, ja todella helppo ja nopea tapa, lisätä kodin persoonallisuutta. Jos on huolissaan siitä, että oma koti muuttuisi tusinakodiksi, niin eihän sitä tarvitse tilata julisteita siitä Top10 -suosituimmat listalta.  Jokainen voi rauhassa etsiä  omaa silmää miellyttävät vaihtoehdot, sieltä satojen tai tuhansien eri julisteiden joukosta. Joku tykkää siitä, että saa juuri sen Instagramissa villitystä aiheuttaneen it-julisteen omaan kotiinsa. Joku toinen taas etsii rauhassa vaihtoehdon, jota ei ole ennen nähnyt missään. Meitä sisustajia on yhtä monta kuin on erilaisia kotejakin.

Mä en ennen ollut itse mikään tekstitaulujen suurin fani, mutta pakko myöntää että Desenio on saanut käännettyä mun pään. Heillä on niin paljon erilaisia inspiroivia tekstijulisteita, että voisin kuorruttaa kaikki meidän seinät niillä.

Olohuoneeseen metsää ja tekstejä

Olen kuitenkin yrittänyt olla maltillinen, ja valita vain muutamia kaikkein eniten omalta tuntuvia tekstejä. Olohuone sai nyt lisää näyttävyyttä kahdesta mega-isosta julisteesta, jotka jatkavat samaa teemaa, kuin kodin muukin sisustus. Suuri juliste sademetsä-teemalla, sekä kaunis teksti, joka kuvastaa hyvin meidän perheen elämänfilosofiaa.

Lisäksi päivitettiin tauluhyllyn sisältöä yhdellä uudella sumuisella metsäjulisteella, jonka sain yhteistyön myötä. Muut Desenion julisteet ja kehykset hyllyllä ovat itse vuosien varrella hankittuja.

Vauvan huoneeseen iloa ja eläimiä

Myös kuopuksen huoneeseen valitsin Deseniolta julisteita, sekä kauniit tammipuiset kehykset. Hänen huoneeseensa halusin iloa, hauskuutta ja kodikasta ilmettä, jota puukehykset mun mielestä sinne tuovat. Me valittiin taulujen aiheet yhdessä Oton kanssa, ja se oli hauskaa.

Vauvan huoneeseen tuli yksi ainoa teksti, joka kuvastaa häntä: Hakuna matata. Hän on lungi tyyppi, ja asenne on todellakin hakuna matata. Haluttiin vauvalle myös oma ihana Maailman kartta jota katsella, ja näiden kahden kaveriksi pari hauskaa eläinhahmoa. Möyhöttävä karhu, ja hassu valas joka leijuu ilmapalloilla. Niistä tuli meidän mielestä kiva yhdistelmä!

Matka kohti persoonallista kotia on ollut pitkä ja vaiherikas. Se on sisältänyt muuton, ja paljon huonekalujen veivaamista. Viimeisen vuoden aikana olen kokenut, että meidän koti on muuttunut vihdoin sellaiseksi, että hymyilyttää kun katson sitä. Saan kodista sellaisia kivoja kuvia, joista ennen vain haaveilin, ja olen tyytyväinen melkein jokaiseen nurkkaan. Toki täällä on vieläkin keskeneräisiä juttuja, jotka toisten silmää ehkä häiritsisivät, mutta joihin itse olen jo tottunut. Kaikki aikanaan.

DESENIO ALEKOODI:

Desenion jo valmiiksi edulliset julisteet saat nyt tilattua vieläkin edullisemmin! Koodilla ”iinalaura” saat 25% alennusta Desenion julisteista 23.-25.1.2018 Alennus ei koske handpicked- tai yhteistyöjulisteita, eikä kehyksiä.

Kannattaa siis tilata nyt julisteet ja hyödyntää Desenio alekoodi, jos olet jo pidemmän aikaa niistä haaveillut, sillä 25% on tosi hyvä alennus, vaikka eivät julisteet toki ilman sitäkään kalliita ole.

Ihanaa päivää kaikille <3


17 Responses to “Isoja muutoksia pienellä vaivalla kotiin sis. Desenio alekoodi”

 1. Milla sanoo:

  kiitos alekoodista 🙂

  Olen ihastellut julisteita ja nyt lähti tilaukseen tuollainen koko maapallon maat juliste isossa koossa.

 2. S sanoo:

  Todella kaunis nyt olohuone, niin viihtyisä, harmoninen ja kodikas! Toki vauvanhuone myös, mutta olkkarin kuviin jäin kiinni, upea!

 3. Lotta sanoo:

  Vau hyvältä näyttää. Täytyy tutkia valikoimaa, nimittäin meidän koti kaipaa juuri seinilleen jtn uutta.
  Mistä tuo teidän olohuoneen talomallinen lattialla oleva kirjahylly on?

  • Anu sanoo:

   Näyttäisi olevan Ikean Ypperlig-malliston lehtiteline. Alla joku kyselee pyöreän maton alkuperää, mielestäni sekin on Ikean mallia (Ådum). Iina varmasti korjaa, jos olen väärässä. 🙂

 4. Nimetön sanoo:

  Todella mukavan näköinen sisustus, tyylikäs mutta lämmin! Harmonisen kokonaisuuden voi todellakin saada aikaan juuri näin värejä käyttäen, kaiken ei tarvitse olla valkoista 🙂 Itse asiassa kokonaan valkoinen sisustus tekee tilasta jotenkin vaikeammin lähestyttävän, ainakin omasta mielestäni.

  Mutta mistä toi Novan huoneen matto on? Just tuollaista roosan sävyistä olen etsinyt!

 5. Anni sanoo:

  Hei! Kivoja julisteita, mutta tekstiä lukiessa tuli yksi asia mieleen; oletko kirjoittanut postauksen itse? Teksti on paljon tönkömpää kuin yleensä ja kirjoitusvirheitä on normaalia enemmän. Yleensä tekstisi on sujuvaa ja elävää, mutta tämä oli hyvin töksähtelevä ja tylsä. Kuvat ovat kauniit, kuten ylensäkin.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia! <3 Olen kirjoittanut, mutta arvaa mitä: testasin kirjoittaa postauksen niin, että tarkistin sen ulkopuolisella oikolukuohjelmalla, ja korjasin jokaisen "virheen" josta se minulle huomautti, esimerkiksi kaikki yli 20 sanan lauseet, joita tekstissäni yleensä vilisee, koska ne ovat tyypillisiä minulle. Halusin testata millaisen vastaanoton saa teksti, joka on tehty kaikkien sääntöjen mukaan, eikä omaan eläväiseen tyyliini, joka on viime aikoina myös saanut kritiikkiä. 🙂 Ja siis wordissa kirjoittamisen jälkeen vielä käytin tekstin siinä ulkopuolisessa oikolukuohjelmassa netissä. Siksi tuntuukin hassulta, että juuri tässä tekstissä on kirjoitusvirheitä normaalia enemmän, vaikka sillä oli hyvät pisteet luettavuudessa verrattuna moneen muuhun tekstiini :O.

   Omastakin mielestäni teksti oli aavistuksen normaalia tönkömpää ja tylsempää, mutta ainakin se oli oikeakielistä. Se on vähän niin että koskaan ei voi kaikkia miellyttää, taidan siis pitäytyä siinä omassa eläväisen rönsyilevässä, ja ei niin oikeakielisessä tyylissäni, kun se on mulle ominaista. Ja ne jotka haluavat lukea virheetöntä tekstiä, voivat lukea sitä sitten vaikka aikakauslehdistä. 🙂

   • Anni sanoo:

    Kiitos asiallisesta vastauksesta. Tietenkään kaikkien mieliksi ei voi olla, mutta toivon, että palaat vanhaan tyyliisi. Eloisaa ja ”aitoa” tekstiä on mukavampi lukea kuin töksähtelevää.

   • Iina sanoo:

    Itse asiassa tässä tekstissä itselläni silmääni pistivät lukuisat pilkkuvirheet, joita teksteissäsi ei yleensä ole. Mietinkin, onko oikolukuohjelma pilkuttanut tekstisi englanninkielisten sääntöjen mukaan, koska suomeksi tällaista ”ajatuspilkutusta” ei käytetä ja se on suomen kieliopin vastaista. Esimerkiksi lauseeseen ”siksi esimerkiksi meidän olkkariin, on tullut vihreää myös julisteisiin tämän syksyn ja talven aikana” ei kuulu pilkkua, koska virkkeen alkuosa ei muodosta omaa lausettaan.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Iina – näin on varmasti käynyt! Omaankin korvaan kaikki kuulosti todella tönköltä, mutta koska pilkut on aina olleet hankalia, ajattelin että olen itse vaan väärässä 😀

   • Elina sanoo:

    Iina, sä oot todella ihana bloggaaja, mutta nyt on oltava eri mieltä. Sun normaali teksti on todella hyvää ja kaunista, joten älä pliis testauta tekstiäsi enää millään ohjelmalla. Tuolla on monessa kohdassa pilkku ennen ja-sanaa todella pöhkösti. :/

   • Pii sanoo:

    Kirjoita ihan omaan tyyliin

 6. Ne sanoo:

  Oikeakielisyyteen liittyen ainakin pilkkuvirheitä on runsaasti, eli ohjelma ei selkeästi niitä korjaa tai ehdottaa ylimääräisiä pilkkuja 🙂

 7. Äikän ope vastaa sanoo:

  Auts! Ei tarvitse olla täydellistä tekstiä, mutta kyllä työkseen suomea kirjoittavan on pak-ko kyetä (edes) pilkuttamaan tekstinsä. Senkin jälkeen jää vielä runsaasti hommaa; ei ole pelkoa kehittyä liian hyväksi kynäilijäksi kovin helposti:).

  Pilkullahan on tärkeä tehtävä kielessä, ja jokaiselle pilkulle on oikeasti olemassa perustelunsa. Toisaalta pilkulla väärässä paikassa ei ole mitään virkaa. Se on vain tiellä. Pilkutuksen säännöt on lopulta helppo oppia ja kun ne kerran oppii, pilkun paikkaa ei juuri tarvitse enää pähkäillä, ja se helpottaa kirjoittamista. Säännöt ovat loogisia ja lukijaa varten; lisäämässä ymmärrettävyyttä. Juuri sitä varmasti viesteillesi toivot. Pilkutussäännöt löytyvät esim. seiskaluokkalaisten äikän kirjoista.

  Muutama tärppijuttu sinulle: kun virkkeen sisällä olevissa lauseissa on sama tekijä, pilkkua ei tarvita. Sitä ei tarvita myöskään kuin-sanan eteen eikä sekä-että -rakenteeseen. Adjektiiveihin lisää rohkeasti runsautta, ”ihanan” yms. oheen. Sisällöllisestihän blogisi kehittyy koko ajan, ja vanhemmuudesta sekä parisuhteesta olet oivaltanut nuoreen ikääsi nähden paljon olennaista.

  Olet somevaikuttaja myös rikkaan ja ilmaisuvoimaisen kielemme osalta sekä kasvavalle polvelle että varttuneemmillekin lukijoille, eli kyse ei ole tässä mistään ”pilkunnussinnasta” tai säälittävästä nipottamisesta :).

  Tämä kaikki avuliaisuuden ja rakentavan palautteen nimissä, iloinen ja ihana Iina. Onnea ja menestystä blogiurallesi, valoa ja rakkautta perheeseesi! Kaikkia kirjoittamissuosituksiakin tärkeämpää on toki asenne elämään sekä ilahduttavasti myös moraali, jota välität. (Mutta molemmat yhdessä olisi paras, heh.)

  Kivaa kevättä etelään – täältä Oulusta!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka äikän ope! Mulle pilkut on aina olleet hankalia, vaikka muuten yritänkin kirjoittaa mahdollisimman hyvin. Olen tankannut pilkkusäännöt lukemattomia kertoja vuosien aikana, sekä äikän kirjasta että netin kielioppisivustoilta – silti en vaan osaa niitä. Mun omassa päässä lauseet kuulostaa ihan oikealta kun niitä kirjoitan, ja vaikka luen tekstini miljoona kertaa ennen julkaisua, en aina huomaa kaikkia virheitäni.

   Mä kirjoitan työkseni, kyllä, mutta mulla ei ole viestinnän koulutusta. Virheetöntä tekstiä ei minulta varmasti koskaan tule, mutta yritän parhaani kehittyä joka päivä. Jos vaikka blogin alkuaikoihin vertaa, on tekstissä tapahtunut aika suuri muutos. Kielioppisääntöjen kertaamisesta ei varmasti koskaan ole haittaa, joten sitä aion tehdä kyllä jatkossakin.

   Aion siitä huolimatta pysyä omassa tyylissäni, ja ne jotka tahtovat lukea toimittajatasoista tekstiä, lukevat sitä sitten vaikkapa Helsingin Sanomista. Jos keskityn liikaa sääntöihin, katoaa tekstistä mun oma ääni (koska se että yritän mahtua virheettömän tekstin muottiin vie multa ihan uskomattoman paljon aikaa ja energiaa), vaikka se kieliopillisesti olisi oikein. Mä valitsen sen, että kirjoitan tekstin niin kuin se multa itseltäni luonnollisesti soljuu. Jos sinne pääsee joku uskomaton moka mukaan, niin joku siitä varmasti mulle huomauttaa, ja voin sen silloin yrittää vaikka korjata. 🙂

   Jos haluat äikän opena olla avuksi, mulle olisi kaikkein hyödyllisintä se, että joku ottaisi vaikka mun normi postauksen (ei tätä, jota en ole kirjoittanut ”omien” sääntöjeni mukaan oikein) ja korjaisi siihen jokaisen pilkkuvirheen. Äikän kirjojen ja kielipppisivujen esimerkkilauseet ei koskaan ole sellaisia joita itse kirjoittaisin, ja siksi mun tuntuukin olevan hankalaa soveltaa sääntöjä omaan tekstiini. Jos joku siis merkkaisi kaikki mun virheet, ja kertoisi miten ne korjataan, mä ehkä voisin oppia jotain! 😀 Joten jos joku kielioppitaitaja haluaa ottaa tästä kopin ja korjata jonkun mun postauksen, olisin ihan uskomattoman kiitollinen!! 😀 punakynämerkityn tekstin saa lähettää osoitteeseen iina.hyttinen@indiedays.fi 🙂

   Ihanaa kevättä kaikille ja kiitos kommenteista!

 8. Äikän ope vastaa vielä tähän sanoo:

  Hei!

  Hyvä ajatus – omista teksteistään oppilaatkin parhaiten oppivat! Tekemällä, ei ulkokohtaisesti lukemalla. Lähetän joskus! Lifestyle-blogi saa olla tekstilajinsa näköinen tyyliltään eli sisällöltään, siinä olet täysin oikeassa. Oikein pilkuttaminen ei kuitenkaan riko sitä :). Totta on sekin, että lukijakuntasi supistuu olemattomiin, jos alat Hesarin asia-artikkeleiden tyyppisiä postauksia väsäämään. Sulla on ihan oma missiosi. Keep it.

  Pakko kertoa, että viime viikolla ysit (tyttöjä) juttelivat tunnille tullessaan, kuinka haluaisivat pukea lapsensa samalla tavalla ihanasti kuin Iina. Kysyin, että kuka Iina (vaikka arvasin), ja siinä taas tovi keskusteltiin somevaikuttajista – sinusta eniten :)! Pojatkin kävivät sitten tsiigaamassa sivujasi. Iso on ikähaarukka seuraajissasi. Nuorille äideille lienet myös tärkeä esikuva. Eli voit ottaa hyvällä minunkin palautteeni; älä anna kirjoitussääntöjen viedä kirjoittamisen iloa! Tsemppiä!

 9. Emilia sanoo:

  Mun mielestä osaat Iina vastata kommentteihin tosi hienosti. Vaikka sua ”kritisoitaisikin” kommentissa, vastaat siihen tosi asiallisesti yhtään provosoitumatta. Susta näkee, ettet yritä vastata sellaista teennäistä asiallista ja positiivista kommenttia, vaikka itse olisit päinvastaista mieltä, vaan sä ihan oikeasti vaikutat ajattelevan juuri niin kuin kirjoitat. Se on hieno juttu, että täällä kommenttikentässä voi käydä asiallista keskustelua ja tehdä kehitysehdotuksia ilman, että bloggaaja kokee sen jonain mustamaalaamisena tai kiusaamisena. 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.