Lempiväriä makuuhuoneeseen – vaaleanpunaisissa lakanoissa

11.03.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Elloksen kanssa.

Viihtyisässä makuuhuoneessa saa hyvät unet

Kerroin muutama viikko sitten kuinka taapero on muuttanut omaan huoneeseen, ja me ollaan saatu taas makuuhuone täysin omaa käyttöömme. Parasta on ollut iltaisin kirjojen lukeminen sängyssä vuoden tauon jälkeen. Niin paljon helpompaa nukahtaa rauhalliseen uneen, kun saa lueskella sängyssä hämärässä valossa, ja ehkä nukahtaa niin että kirja lätsähtää naamalle. Kuulostaa näin kirjoitettuna ehkä ikävältä, mutta on ihan parasta. Otto sitten vaan aina nostaa kirjan pois mun naamalta, ja mä jatkan koisaamista. Kovin montaa sivua en yleensä ehdi lukemaan ennen kuin näin käy, mutta ne muutamatkin sivut ovat enemmän kuin pitkään aikaan.

Me ollaan haluttu panostaa makuuhuoneen viihtyvyyteen, ja ollaan jo monta vuotta pidetty huolta että nukutaan aina laadukkaissa pussilakanoissa. Inhoan herätä kylmään hikeen, ja inhoan sitä tunnetta kun peitto takertuu ihoon kiinni. Haluan mieluummin nukkua sellaisissa pussilakanoissa jotka tuntuvat sopivan viileältä, mutta lämmittävät, ja hengittävät ihanasti. Silloin kun yöt olivat katkonaisia yöimetyksen vuoksi, oli ehdottoman tärkeää että sängyssä oli mukavaa olla silloinkin kun piti heräillä. Silloin unen päästä oli helppoa saada kiinni uudelleen.

Pellavaa ja trikoojerseytä

Ollaan kerätty pussilakanoita pikkuhiljaa meidän häistä alkaen, jolloin nuorena parina saatiin häälahjaksi laadukkaat trikoolakanat. Mun lempimateriaalit pussilakanoihin ja tyynyliinoihin onkin juuri unelmanpehmeä jersey-trikoo, sekä hengittävä pellava. Muita materiaaleja me ei nykyisin käytetäkään, paitsi aluslakanoissa puuvillaperkaalia. Mulla on sellainen projekti meneillään että lahjoitan pikkuhiljaa meidän vanhoja (vanhemmilta perittyjä ja opiskelijabudjetilla ostettuja) lakanoita eteenpäin. Sitten kun saan hankittua vielä parit pellava- ja trikoolakanat, voin luopua viimeisistä puuvillasekoitelakanoista, ja yövieraatkin saavat aina nukkua meillä pehmeissä pellava- tai trikoolakanoissa.

Ihanan tunteen lisäksi toinen syy suosia trikoota ja pellavaa on se, että mun n. neljän vuoden kokemuksella materiaalit vaan paranevat vanhetessaan. Pellava pysyy ihanan tuntuisena eikä tunnu kuluvan millään, ja trikoo tuntuu vaan pehmenevän vuosi vuodelta. Eläväpintainen pellava ei paljasta ikäänsä vuosienkaan jälkeen, vaan näyttää aina yhtä raikkaalta ja ryhdikkäältä. Mä toivon että nämä meidän lakanat ovat sellaisia, joissa voidaan nukkua kymmeniä vuosia eteenpäin, ja joita voin lahjoittaa ajattoman kauniina sitten lapsille mukaan kun he muuttavat joskus hamassa tulevaisuudessa omilleen.

Uudet ekologiset lakanat

Saatiin kampanjan merkeissä valita Elloksen laajasta makuuhuonevalikoimasta meille mieluisat tekstiilit makuuhuoneeseen. Mä ihastuin heti lemppariväriseeni, eli vaaleanpunaiseen, Ellos Home Elmira-pussilakanasettiin tuplaleveänä. Elmira-pussilakanasetti on 100% European Flax -sertifioitua pellavaa. Laadukas pellava on viljelty ympäristö huomioon ottaen, ja koko tuotantoprosessi on jäljitettävissä aina taimesta kuiduksi. Pussilakanoissa käytetyllä pellavalla on myös Öko-Tex-sertifikaatti 12.HIN.13300. eli se on testattu eikä se sisällä terveydelle haitallisia kemikaaleja. Pussilakanoiden kaveriksi valitsin Avery-kuminauhalakanan joka on valmistettu laadukkaasta puuvillaperkaalista. Puuvillaperkaali kudotaan erittäin ohueksi kammatuista langoista, jolloin pinnasta tulee sileä ja ihoa vasten viileän ja miellyttävän pehmeän tuntuinen.

Jotta saatiin luotua makuuhuoneeseen vielä ylellisempää hotellifiilistä, tilasin kaksi 50×90 levyistä Cambric-tyynyä, jotka kuuluvat Elloksen Conscious Choice -valikoimaan. Tyynyssä käytetty puuvilla on viljelty Better Cotton Initiative (BCI) -aloitteen mukaisesti. Meillä ei vielä ollut omasta takaa tyynyihin sopivia tyynyliinoja, mutta löysin Ellokselta kaksi Conscious Choice -valikoiman Juliette -tyynyliinaa valkoisena ja vaaleanpunaisena. Tyynyliinat on valmistettu GOTS-sertifioidusta puuvillasta, ja myös niillä on Öko Tex-sertifikaatti.

Mä tykkään kovasti meidän makuuhuoneen uudesta ilmeestä, ja raikkaan vaaleanpunaiset lakanat tuovat ihanaa keväisen valoisaa ja pirteää fiilistä. Elloksella on tosi hyvä valikoima petivaatteita, ja olen todella iloinen siitä miten paljon sieltä löytyy nykyään valikoimaa ekologisesti tuotetuista sisustusjutuista, olin ihan positiivisesti yllättynyt! Olen ennenkin tilannut Ellokselta lakanoita ja ollut laatuun tyytyväinen, mutta nyt olin oikein tosi iloinen siitä miten laajasti ekologisia tuotteita oli saatavilla, ja miten hyvin tuotteiden valmistusprosessista ja alkuperästä oli kerrottu.

Toimitus on Ellokselta aina ollut nopea kun olen tilannut, niin myös tällä kertaa. Aion jatkossakin tilata Ellokselta sekä sisustusta, että muitakin tuotteita. Mua miellyttää se että panostetaan ekologisuuteen ja tuotteiden jäljitettävyyteen.

Vaaleanpunaiset lakanat hot or not?


13 Responses to “Lempiväriä makuuhuoneeseen – vaaleanpunaisissa lakanoissa”

 1. Salla sanoo:

  Todellakin HOT! Olisin heti tilannut samat, ellei olis ollut niin kalliit :'(

 2. Maria sanoo:

  Kaunis huone! Minua kiinnostaa, mikä Oton osuus on asuntonne sisutuksen suunnittelussa? Ovatko makunne aivan samanlaiset, vai antaako Otto sinun ottaa ohjat sisustamisen suhteen? Meillä myös miestä kyllä kiinnostaa, miltä asuntomme näyttää, mutta hän ota osaa sisustamiseen tai päätöksentekoon kovin aktiivisesti, vaikka koetan aina saada häntä osallistumaan. Niinpä minun makuni ja sisustustyylini dominoi kodissamme selkeästi.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos <3 Meillä Oton osuus on kyllä vähintään 50% 😀 Hän on tosi aktiivisesti mukana sisustuksessa, ja yhdessä aina pyöritellään huonekaluja eri päin ja melkein joka viikko keksitään joku pieni muutos. Meillä on tosi samanlainen maku, ja esimerkiksi Otto on valinnut meidän vaaleanpunaisen sohvan. 😀 Hän on meistä se rohkeampi sisustaja!

 3. Milla sanoo:

  Kivat on 🙂
  meille ei sopisi tuo väri, mies nimittäin inhoaa vaaleanpunaista väriä 😀 kaikki on melkeinpä tummaa tai valkoista sängyssä.
  Teille sopii hyvin tuohon valkoiseen sängynpäätyyn yhdistettynä vaaleanpunainen.
  Juuri eilen itse katselin elloksen valikoimaa, ihan suht edullisesti siellä oli myös pussilakana settejä. Etenkin tarjouksessa.

  Olemme menossa ikeaan kun on loma viikko tämä viikko kummallakin niin sieltä olen ostanut parhaimmat lakanat patjalle.
  Pehmeitä ja kestävät pesussa hyvin.
  Emme tarvitse pussilakanoita tällä hetkellä, parhaimmat kotona olevat pussilakanat on marimekon ja finlaysonin pussilakanat 🙂
  Kestävät ja ihanan pehmeät pesusta toiseen.

  Mutta elloksen pussilakanoita voisin kyllä harkita seuraavalla kerralla omaan sänkyyn 🙂 näyttivät kuvissa ainakin pehmeiltä ja kutsuvilta.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia <3 Meillä on päin vastoin, Otto tykkää vaaleanpunaisesta! 🙂 Meillä on myös juurikin Marimekon trikoolakanoita, ja sit on esim. Stockmann Casaa ja muitakin Elloksen pellavalakanoita kuin nää kuvissa olevat. Ollaan oltu niihin kaikkiin tosi tyytyväisiä ja vuosien ajan 🙂

 4. Essi sanoo:

  Ihanat! Oon jo pitkään haaveillut pellavalakanoista, pitäis vaan raaskia maksaa niistä se hinta! 😀 Vaikka tiedänkin, että maksavat kuitenkin itsensä sitten takaisin käytössä… Ehkä vihdoin ja viimein laitan tilauksen menemään!

 5. Nimetön sanoo:

  Meillä on myös karsittu aktiivisesti liinavaatekaapin sisältöä. Erona vaan se, että en ole ostanut tilalle uusia.
  Pesen lakanat aina niin, että riisun aamulla, pesen ja kuivaan päivän aikana ja petaan saman kuosin sänkyyn puhtaana illalla. Samat valkoiset pellavalakanat menevät kuukaudesta ja vuodenajasta toiseen.
  Harvoin siis enää vaihdan kuosia, vaan se yksi ja sama saa riittää.
  Edellinen Anttilan pussilakanasetti kesti käytössä pari vuotta, sitten haalistuivat värit ja alkoi jo silmäkin kyllästyä.
  Lasten sängyissänon sama juttu: yksi pussilakana per ipana. Kaapissa on vahinkojen varalta toki pari settiä, mutta turhaa liinavaatteiden hamstraamista vältän.

 6. Emminkemmi sanoo:

  Kivan näköinen makuuhuone teillä.Mutta itse en maksaisi noin paljoa lakanoista.

 7. Susanne sanoo:

  Kauniin näköinen makuuhuone teillä. Itsellä tuo tismalleen sama sänky ja sängynpääty, niin on mukava katsoa miten muut ovat sitä ja sen ympäristöä laittaneet. 🙂

  Mistä tuo lamppu muuten on? Olet sen saattanut jossain postauksessa kertoakin, mutta en nyt heti sitä löytänyt. Se on ihanan näköinen ja jotain tuollaista olen etsinyt keittiön pöydän yläpuolelle.

 8. Elina sanoo:

  Mistä tuo sänky on? Kätevät laatikot 🙂

 9. huomio sanoo:

  Luotan makkarissa nykyään lakanoiden osalta kyllä laatuun, mutta mulle kelpaa puuvillakin (ja puuvillasatiini). Kalliimmat lakanat esimerkiksi Finlaysonilta ja Marimekolta kestävät pesusta toiseen menemättä miksikään kun taas halvat lakanat menettävät muotonsa, haalistuvat ja ovat ikävän tuntuisia pesun jälkeen. Tosin Vallilan Kelohonka-lakanat käyttäytyivät näiden halpojen tavoin, vaikka hintaa niillä kyllä on, enkä aiokaan enää Vallilan lakanoita tämän kokemuksen vuoksi ostaa. Meillä on miehen mukanaan tuomia Finlaysonin lakanoita, joilla on ikää jo yli kymmenen vuotta ja edelleen ovat kuin uusia, joskin tyynyliinat joutuvat niin kovalle kulutukselle että niitä on jouduttu uusimaan. Siksi mieluusti maksan lakanasta hieman enemmän nykyään, kun tiedän, että ne tulevat maksamaan itsensä takaisin pitkänä käyttöikänä.

 10. K sanoo:

  Omasta liinavaatekaapista löytyy myös trikoota ja pellavaa, mutta enimmäkseen puuvillasatiinia, joka on kyllä mun oma lemppari 🙂 Ja lähinnä pelkkää Finlaysonia, mutta tähän vaikuttaa varmaan suurimmaksi osaksi se, että olen itse siellä töissä, joten kovin paljoo en muualta edes katsele lakanoita, paitsi jos jotkut tosi ihanat joskus tulee vastaan niin saatan tehdä poikkeuksen ja ostaa muualta, mutta mitään Ikean tai Jyskin halppislakanoita en enää ikinä huoli sänkyyni.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.