Me lasketaan päiviä lomaan – kesälomareissu ostettu!

18.04.2018

Kirjoittelin pari viikkoa sitten meidän lomasuunnitelmista, ja nyt on vihdoinkin lomamatka ostettu. Katsottiin vaan ensimmäinen mahdollinen päivä jolloin päästään lähtemään, ja valkattiin lempparein kohde niistä mitä sille päivälle oli tarjolla. Päädyttiin ostamaan matka Rodokselle aivan mielettömän ihanaan hotelliin pieneen lomakylään, josta on kuitenkin lyhyt matka bussilla tai taksilla esimerkiksi Falirakiin ja Rodoksen keskustaan. Me odotetaan nyt lomaa niin innolla, että ei tosikaan.

Mä olen ollut itse lomalla Rodoksella Falirakissa 10-vuotiaana, eli 16 vuotta sitten, herregud ei voi olla noin kauan siitä. No joo, mutta Rodos on tosi ihana saari, ja mulle jäi lomasta ihanat muistot. En malta odottaa että päästään näyttämään Rodosta lapsille! Ottokin on käynyt siellä jo ennenkin, mutta lapsille kohde on aivan uusi, ja toki se on varmasti meidän lapsuusvuosista muuttunut paljon. Mä muistan vieläkin miltä Rodoksella tuoksui se lämmin kesäilma, tuoksuukohan siellä vieläkin samalta?

Me otettiin lomalle puolihoito, eli aamiaiset ja illalliset hotellilla. Lounaat, välipalat ja iltapalat sen sijaan mietitään itse. Tämä on meistä tosi hyvä ratkaisu, niin saa helposti vaihtelua, mutta ei tarvitse miettiä kaikkia aterioita joka päivä itse. Se on todellista lomaa, kun vertaa siihen että kotona suunnittelee ja valmistaa aina ne päivän viisi ateriaa.

Lapset aloittivat itse laskemaan päiviä, kun bongasivat mulle tulleesta vahvistussähköpostista, että montako päivää on jäljellä. Ehkä mun pitää siis askarrella lasten kanssa joku ”lomalaskuri” josta he saavat ruksittaa päivän joka päivä ennen nukkumaanmenoa. Niin ihanaa lähteä yhdessä reissuun, kun edellisen kerran ollaan oltu etelänlomalla ennen kuopuksen raskausaikaa. Pääsee pieni taaperokin eka kertaa nauttimaan lämmöstä, uima-altaista ja kaikesta muusta ihanasta.

Nyt tässä on jonkin verran järjestelyitä tehtävänä ennen lomaa, kuten se, että pitää käydä hakemassa kuopukselle passi ja ottamassa passikuvat. Mua naurattaa jo valmiiksi, kun mietin millainen passikuva yksivuotiaalle tulee. En kestä! Lisäksi pitää ostaa hänelle kunnon UV-puku tai pari, sekä pari isolieristä lierihattua, jotka suojaavat hyvin kasvoja ja niskaa auringolta. Myös isommat tarvitsevat vähän kesävaatteita, kun ei niille viime vuonna ollut oikein tarvetta, ja molemmat ovat ottaneet parin vuoden takaisesta huikean kasvuspurtin. Rodoksella on kesäkuussa keskilämpötila 30 astetta, eli lämpöä riittää varmasti. Tämä onkin eka kerta kun taapero pääsee elämässään nauttimaan helteistä, kun viime vuonna Suomessa ei ollut yhtäkään kunnon hellepäivää.

Mä muistan joitakin juttuja Rodokselta omalta reissulta, kuten Falirakin vesipuiston, laivamatkan Turkin puolelle Marmarikseen ja takaisin, pikku ”juna-ajelun” Rodoksen kaupungissa, sekä hauskan tivolin Falirakin keskustassa. Mutta nyt saa ehdottomasti vinkata omat lemppari Rodos -vinkit jos sellaisia on kertynyt! Varmasti Rodos on tosiaankin muuttunut paljon siitä kun siellä itse olen ollut. Mitä tehdä Rodoksella lasten kanssa? Parhaat ravintolat ja kaunein ranta?

Ihanaa kyllä oikeasti lähteä lomalle, sanoinko jo että ollaan ihan fiiliksissä! Sitten kun ollaan lomalla, mä aion jättää läppärin kotiin, ja laittaa sähköpostiin lomailmoituksen. Se tuntuu ehkä kaikkein kutkuttavimmalta ajatukselta, ihan oikea loma eka kertaa kahteen vuoteen, koska en laske lomaksi sitä viikkoa, kun pidin viikon tauon blogista ja vietin joka päivä aikaa mummun luona sairaalassa hänen viimeisinä päivinään. Tekee varmasti hyvää viikon ajan vaan rentoutua, ladata akkuja ja olla yhdessä koko perhe ilman mitään aikatauluja tai pakollisia juttuja. Rentoutua vaan ja olla.

Tästä kesästä tulee ihan HUIPPU!

Mihin te reissaatte tänä kesänä? Ja kertokaa ihmeessä niitä Rodos-vinkkejä, että mitä kaikkea kivaa tekemistä lapsiperheelle on Rodoksella! 


37 Responses to “Me lasketaan päiviä lomaan – kesälomareissu ostettu!”

 1. Janna sanoo:

  Oi että, kuulostava ihanalle. Itsellä jää tämän kesän lomaillut töiden ja opiskelun vuoksi johonkin pikaiseen lomareissuun ihan Suomessa. Valmistumisen jälkeen voi sitten suunnitella onneksi ulkomaille lähtöä

 2. Noora sanoo:

  Me käytiin 2016 Aurinkomatkojen järkkäämällä koko päivän kestävällä meriretkellä, se oli aivan ihana! Laiva lähti siis Rodoksen kaupungista ja pysähtyi muistaakseni viidellä ihanalla rantapoukamalla josta pääsi uimaan! <3 Ruoka kuului hintaan, ei ollut kovin erikoista mielestäni mutta se ei haitannut niissä maisemissa! 🙂

 3. Me oltiin viime vuonna Rodoksella toukokuussa :).

  Ehdottomasti kannattaa käydä Lindoksella -siellä on ihana, kaunis ranta ja kylä on valkoisia kivitaloja täynnä, tosi nättiä <3. Sinne pitää matkustaa linja-autolla ja kävelymatkaa pysäkiltä kylään on jonkinmatkaa, niin ehdottomasti kunnon rattaat/ ja tai kantoreppu sille reissulle mukaan.

  Sitten aika lähellä vanhan kaupungin sisäänmenoaukkoa oli kahvila, jossa lapsille oli kiva leikkipaikka, liukumäkiä, kiikkuja ym ja sitten myös maksullisia härveleitä jotka toimi kolikoilla.Hitsi kun en muista nimeä...

  Ens kesänä lähdetään sitten Kyprolle, jej 🙂

 4. Nnn sanoo:

  Me käytiin Rodoksella kesällä 2016 ja oli kyllä ihana saari!
  Rodoksella oli helppo myös vuokrata auto ja ajella sillä yhden päivän.
  Lindoksen kaupunkiin ihastuin ihan täysin, niin kaunis ja söpö ❤ vaikka turisteja olikin tietty ruuhkaksi asti
  Me tehtiin myös autolla retki Seitsemälle lähteelle, hieno paikka, mutta rattaiden kanssa ei ehkä kannata lähteä. Myös Lindokseen kannattaa valita mieluummin kantoreppuluen, varsinkinettä jos haluaa kiivetä ylös raunioille.

 5. Essi sanoo:

  Oi ihanaa!! Mekin lähdetään Rodokselle heti kesäkuun alussa meidän kahden pikkuneidin kanssa. Oltiin viime kesänäkin, ihana paikka! Mahtavaa lomaa teille! ☀️

 6. Laura sanoo:

  Hei suosittelen koko sydämelläni semmoista ravintolaa kuin Tamam. Rodoksen kaupungin lähellä. Aivan jäätävän hyvää ruokaa, en oo ikinä syöny missään niin hyvää Sinne meinaa kyllä olla jonoa, ihan siinä ravintolan ulkopuolella siis, he ei ota pöytävarauksia. Mutta jos menee aikasemmin kuin suosituimpaan illallisaikaan niin ei varmana tarvi jonottaa ja kivempi varmasti lapsien kanssa. ☺️ Aivan ihana omistajaherra siellä pyörii asiakkaiden keskellä ja jonoon tarjoiltiin pienet drinkit, siellä oli tosi lämmin ja ihana tunnelma ja se ruoka, oijoi voisin ihan vaan sen takia matkustaa sinne takas! Ja edullista! Ja jälkkärit tuli talon puolesta!

 7. Annukka sanoo:

  Oi ihanaa, että pääsette koko perheen voimin lomalle rentoutumaan, nauttikaa joka hetkestä!! <3 Täällä lasketaan myös päiviä heinäkuun alussa odottavaan Rodoksen matkaan! 🙂

 8. Rosa sanoo:

  Me ei reissata tänä kesänä mihinkään kun esikoisen laskettu aika on juhannuksena niin jätetään tämä kesä välistä ja möhöillään kotona 😀 Rodoksella oltiin miehen kanssa ekalla yhteisellä reissulla 2013 ja kyllä kaipaan sinne takaisin! Oltiin ihan pariskuntana siellä eli ihan lapsiperhe vinkkejä ei ole antaa mutta tykättiin vanhan kaupungin ruokapaikoista eli siellä Rodoksen kaupungissa. Perhoslaakso oli nätti retki ja siellä oli viileää kun oli varjoissa eli juuri hyvä siihen helteeseen kun elokuussa oltiin! Jonkun verran rappusia vain taisi olla. Myös Lindos oli upea nähtävyys mutta sinne on matkaa jonkun verran ja tosiaan rappusia sielläkin mutta upeat maisemat ja alhaalla valkoinen kylä joka on nätti 🙂 varmasti tykkäätte Rodoksesta! Itsekin vielä joskus palaan sinne uudestaan!

 9. Milla sanoo:

  Rodoksella oon käynyt monet kerrat.
  Lapsena ja aikuisena.
  Viimeksi me vuokrattiin auto, kannattaa tsekata esim perhoslaakso, lindos tottakai ja se ijana ranta lindoksen lähellä. Myös jos jaksaa niin kannattaa ajaa saari läpi eli ympäri 🙂
  Se vesipuisto on kiva, käytiin siellä lasten kanssa. Ja tottakai vanha kaupunki on näkemisen arvoinen paikka ja ellin ranta, tuulisella rannalla piipahdettiin myös ilman lapsia uimassa, aallot nimittäin on isot siellä 🙂 meillä oli silloin mummi mukana lapsia välillä hoitamassa että saatiin vähän yhteistäkin aikaa.
  Meidän ikäväksi vaan puolet poppoosta sairastui mahatautiin tuolla. Kannattaa muistaa pestä käsiä hyvin. Rodoksella nimittäin välillä liikkuu paljonkin tuota mahatautia. Ja siellä tuli tutuksi tuo suomalainen lääkäri kyllä.
  Muuten meidän loma oli onnistunut, lämmintä riitti ja sitä ihanaa fetasalaattia tuli herkuteltua melkein joka päivä 😀
  Toivottavasti teidän loma onnistuu hyvin, innolla odottaen kuvia teidän reissusta. Rodos on kyllä lähellä sydäntä 🙂

 10. Sanna sanoo:

  Ihana kuulla, että löysitte ihanan kesälomakohteen teidän perheelle☺️☀️ Rodoksella olen itse myös perheen kanssa joskus 18 vuotta sitten pari kertaa käynyt muistona jäänyt mieleen juuri se lämpö ja kivat rannat.
  Meidän perhe lähtee huomenna Turkin suuntaan ja toivottavasti kesällä päästään vielä lähinaapureihin Tallinnaan ja Tukholmaan.
  Lomissa yksi ihana osuus on juuri se suunnittelu, odotus ja päivien laskeminen❤️

 11. Minnis sanoo:

  Mä oon käynyt rodoksella 4kertaa! Aivan ihana paikka. Tosin viime käynnistä on jo 6vuotta! Kääk! En todellakaa muista paikkojen nimiä mut muistan sen, kun menimme päiväksi Lindokseen. Ja herranjumala siellä oli varmaan 40astetta lämmintä! Jos menette sinne, muistakaa ottaa juomista hyvin paljon mukaan 😀 siis aivan järkyttävää se kuumuus oli, sinne ei tuullut yhtään joten hiki virtas! Rodos on kyllä ihana paikka<3! Palaan varmana sinne vielä joku kerta<3!

 12. Mari sanoo:

  Mekin ollaan lähdössä Rodokselle =D Lähdetään 3v ja 5v lasten kanssa toukokuussa lindokseen. Meilläkin 5v kysyy melkein joka päivä, että montako yötä. Vielä, että lähdetään (eikä kyllä itsekään malttaisi odottaa).

 13. Sara sanoo:

  Oi että Me reissataan tänä kesänä todennäköisesti vain Tanskaan, esikoinen nyt 1kk vanha Pitikin kysyä sulta sellaista aiheesta ohi, oliko teidän lapsista kenelläkään koliikkia vauvana? Täälä epätoivoinen koliikkivauvan äiti Lähinnä mietin vain jos teillä jotain kokemuksia tai vinkkejä. Reissu tuntuu tällä hetkellä vielä aika mahdottomalta kun vauva itkee kaikki illat 2-4 tuntia lähes tauotta.
  Ps. Sun blogia on niin ihana lukea

 14. Linda sanoo:

  Hei eikä! Mekin Rodokselle suunnataan, Kallitheaan, Novan ikäisen pojan ja vajaa 4v tytön kanssa kesällä 🙂 paljon ollaan reissattu mutta Rodoksella eka kerta. Haluttiin lasten kanssa helppo ja takuulämmin kohde, joten oikea lapsiperheunelmahotelli tuli valittua! 😀

 15. Oona sanoo:

  Anthony Quinn Bay on ehottomasti yks mun suosikkirantoja Rodoksella! Sijaitsee ihan lähellä Falirakia. Sinne on tosin hieman vaikeakulkuisempi maasto missä on portaita jonkun verran, eikä se luultavasti ole lapsiystävällisin ranta mutta tosi upea kylläkin! Ja mun ollessa siellä muutamia kertoja niin oli kyllä lapsiperheitäkin.

  Kolymbiassa ja Falirakissa on myös isoja rantoja, jotka ovat aika pitkälle matalia. Ihan Falirakin keskustassa on hiekkaranta, muutenhan rannat tuppaa olemaan kivisiä (en tiedä onko teillä jo vai ajattelitteko ostaa matkalle, mutta kannattaa ehdottomasta ostaa uimakengät kaikille, kivirannoilla ihan ehdottomat. Yleensä niitä kyllä saa noista rantakohteistakin tosi edullisesti ostettua).

  Jos teijän hotelli on Kolymbiassa/lähellä sitä, niin siellä on yksi aivan ihana perheomisteinen ravintola, jossa on maailma sulosin pappa aina ulkona istumassa ja juttelemassa. Heidän ravintolassaan on sitruunapuita ja viiniköynnöksiä katto täynnä ja se sijaitsi hieman Kolymbian keskustan ulkopuolella, lähempänä isoja hotellikonsepteja.

  Rodoksen kaupungissa on satamassa ravintola Ronda, joka on ainakin jäänyt mieleen hyvänä paikkana. Myös vanhassa kaupungissa, jossa ehdottomasti kannattaa käydä on paljon hyviä ravintoloita, tosin aika turistihintasia. Falirakissa kannattaa käydä erilaisissa ravintoloissa, siellä oli monia hyviä joiden nimiä en kyllä nyt saa millään päähäni.

  Lindos on myös käymisen arvonen paikka, ihanat maisemat ja kiva kävelyreitti ”parkkipaikoilta” alas rannalle. Toki siellä on myös ne kuuluisat rauniot jos ne kiinnostaa käydä tsekkaamassa.

  Vietin Rodoksella pari kuukautta ja näköjään alko vähän ikävä iskeä toivottavasti saitte edes jotain vinkkejä, kaikesta huolimatta toivon että saatte ihanan rentouttavan loman koko perhe! 🙂

 16. Nelli sanoo:

  Oma Rodoksen lomalaskuri näyttää 27 päivää!

 17. Elli sanoo:

  Loma Rodoksella kuulostaa ihanalta! Itse en siellä ole käynyt, mutta viime toukokuussa oltiin ystäväni kanssa Ateenassa, joka oli myös kiva paikka. Rannalla ei tosin tullut käytyä. Rodoksella varmasti ihanat rannat ja tietenkin aurinko. Nyt elokuussa suunnataan mun siskon kanssa New Yorkiin en malta oottaa sitä. Rantakohteetkin himoittaisi, mutta ehkä sitten ensi vuonna.

 18. Äm sanoo:

  Oi, kuulostaa kivalta! Me ollaan lähdössä toukokuussa reissuun ja nopeesti on mennyt aika siitä kun matka tammikuussa varattiin. Meidän pieni on vasta puolivuotias eikä tietenkään ymmärrä reissusta mitään vielä mutta ainakin äiti ja isi pääsee rentoutumaan lämpöön! 🙂 Oli kyllä hassua ottaa passikuvat näin pienestä 😀

 19. Janita sanoo:

  Mä oon myös menossa Rodokselle kesäkuussa mun vanhempien ja sisarusten kanssa. Ootan kyllä faliraki vesipuistoa ihanku pieni lapsi. Hyvää lomaa teiän perheelle jo etukäteen! ❤️

 20. Paula sanoo:

  Itseasiassa kysyisin sinulta, osaatko välttää lapsiperhelomastressin? Itseäni ärsyttää kun pelkkä ajatus lomallelähdöstä aiheuttaa näppylöitä kun mietin mitä kaikkea pitää muistaa ottaa mukaan, miten lapset käyttäytyvät lennolla yms. Kuinka karkottaa nämä ajatukset?

 21. Laura sanoo:

  Oi Kreikka ja Rodos! <3 siellä on ihan parasta ruokaa! Tsatsiki ja pita leipä vie kielen mennessään.
  Itse olen käynyt rodoksella kolme kertaa. Pienenä tykkäsin käydä vesipuistossa ja satamass ja vanhassa kaupungissa. Vanhassa kaupungissa on se omanlaisensa tuntu! Oli ihanaa tutkia myyntikojuja, joista löytyi simpukoista tehtyjä korurasioita ja meritähtiä.
  Rodokselta löytyy myös euroopan suurimpia lelukauppoja, siellä käytiin vuokra-autolla. Se oli kokemus pienenä! Sieltä löytyi paljon askartelujuttujakin silloin 13 vuotta sitten.
  Vanhasta kaupungista löytyy muistaakseni myös linna, mikä kannattaa käydä tsekkaamassa!

 22. Jessica sanoo:

  Itse juuri tällä hetkellä lomailen Falirakissa! 🙂 ihanan rauhallista kun varsinainen sesonki ei ole vielä alkanut, mutta toisaalta vähän harmi kun mikään ei ole auki. Kätevää liikkua julkisilla eri paikkoihin!

 23. Pauliina sanoo:

  Me oltiin v.2011 kahdestaan miehen kanssa ja nyt lähdetään toukokuun lopussa koko perheen voimin eli 10v poika ja 9kk tyttö mukana 🙂

  Mutta Rodos on mahtava! 🙂 Vuokrattiin auto viikoksi ( ei ollut kallis) myös silloin viimeksi meillä oli auto ja sillä cruisailtiin viikko pitkin saarta. ( tulee edullisemmaksi kuin maksaa retkistä) Mutta Falirakin vesipuisto,Lindos, Perhoslaakso ja saaren päässä Prassionissi ihan huikea paikka.

 24. Miisa sanoo:

  Pari kertaa Rodoksella käyneenä ehdoton suosikkini on ollut Lindoksen kaupunki, ihana valkoinen kaupunki, jossa riittää nähtävä ja ihasteltavaa. Monen kadun yläpuolella on jonkinlainen varjo, joten itse kaupungissa oli ihan miellyttävä ilma. Kukkulalla oli temppeli, jonne on melko pitkä kävely matka, mutta hyvät maisemat. Kaupungin vierellä on myös kiva uimaranta. Perhoslaaksoa on myös kehuttu, vaikken itse siellä ole käynytkään Ihanaa reissua ja ennen kaikkea reissun odotusta! 🙂

 25. Aurora sanoo:

  Nova on kyllä niiiin suloinen tapaus! Ja mitä matkoihin tulee niin itsekin olen aina pitänyt Rodoksesta.
  Nyt kesäkuussa meitä odottaa kuitenkin Kalifornia kaikkine upeine kohteineen.

 26. Mymmeli sanoo:

  On ihanaa odottaa jotain reissua, vaikka se turhauttavaa useinmiten onkin 😀

  Rodoksen perhoslaakso oli kiva paikka. Taisi vaan olla liian kuuma päivä, kun perhoset ei oikeen lennelly 🙁 mutta nätistä miljööstäkin pysty nauttimaan.
  Toinen reissu mikä tehtiin, oli laivareissu Symin saarelle. Ensin pysähdyttiin pieneen kaupunkiin ja sitten saaren toiselle puolelle uimaan.

 27. Tuuli sanoo:

  Jee, kuulostaapa kivalta! Täälläkin matkakuumeillaan, lennot Espanjaan on varattu, jeeee 🙂 Rodoksella en oo koskaan käynyt. Meillä kuopuksen passikuva on otettu 2-3 kuukauden ikäisenä, jolloin hän ei ollut kovin suostuvainen yhteistyöhön poseerauksessa. Nyt hän on neljä ja samalla kuvalla edelleen mennään 🙂

 28. Helii. sanoo:

  Lindoksen valkoinen kylä ja Akropolis -kukkula olivat huikeet meidän Rodoksen reissulla<3 Tosin sinne kannattaa lähteä kantorepun kanssa, rattaat hankalat... Tulipa ikävä Rodokselle!

 29. Adalmiina sanoo:

  Meidän poika on passikuvassaan 4 viikkoa vanha. Se on ihan huippu. Tulee kyllä varmasti säilytettyä ikuisesti se passi. 😀

 30. Mila sanoo:

  Oltiin edelliskesänä Rodoksella ja oli tosi ihana paikka kyllä <3 Käytiin mm. Lindoksella, Falirakin vesipuistossa ja Rodoksen vanhassa kaupungissa. Kaikki oli ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja, mutta Lindos voi olla tosin vähän haastava kohde pienten lasten ja rattaiden kanssa. Falirakin vesipuistossa oli kivasti liukumäkiä ja alueita myös pikkulapsille, ja sinne meni Rodoksen kaupungista ja joistain lomakylistä ilmainen bussikuljetus 🙂

 31. Milla sanoo:

  Oi Rodos! Me oltiin Rodoksella Kiotarissa viime lokakuussa. Aivan ihana. Me varattiin etukäteen auto, joka odotti lentokentällä kun mentiin, sillä sitten huristeltiin koko viikko ympäri saarta. Suosittelen!

 32. K sanoo:

  Olimme viime syksynä Rodoksella su wing kallithea beachissa. Aivan huippu Lasten hotelli. Vesipuisto Falirakissa on parhaat päivänsä nähnyt, mutt Jumbo- kauppa oli hieno kokemus. Sitä lelujen määrää!!!! Parhaiten syö tienvarsien pikkupaikoista. Halvalla ja hyvää ja erilaista. Ravintola Dano Di capo oli aivan taivaallinen!!! Kallithean lähteiden yhteydessä. Siellä on myös uimaranta,mutta ravintola itsessään on tosi tyylikäs. Suosittelen menemään illalla, kun puiden valot näkyy parhaiten. Lapsille löytyi hyvin listalta ruokaa.
  Vuokratkaa auto ja poiketkaa joka ikisellä uimarannalla, mitä löytyy kallithea sta falirikiin välillä. Siellä on pari todellista helmeä!
  Muuten Rodos on jo aika kulahtanu. Luonto on roskaista, karua ja kuivaa.

 33. anni sanoo:

  Kävin Rodoksella joskus 6v sitten, ja oli kyllä ihan huippu paikka. Kotoisan pieni, lämmin, turvallinen, kaunis. Ei mitään valittamista, lempikohteeni Euroopan sisällä. Sinne suuntaisin nyt lastenkin kanssa ilomielin. Muutkin Kreikan saaret kiinnostaa paljon.

 34. sipu sanoo:

  Tultiin just pari viikkoa sitten Rodokselta, mukana oli 1,5 vuotias. 🙂 Voi että meillä oli ihana loma. Vuokrattiin yhtenä päivänä auto ja ajeltiin Tsambika beachille, suosittelen! Moni muukin oli rankannut Rodoksen parhaaksi rannaksi, ja olihan se todella kaunis. Lisäksi Lindoksen kylä oli mielettömän sievä ja idyllinen.

 35. Anna Autio sanoo:

  Tänä vuonna päätimme vaan reissata asuinmassamme eli Ruotsissa. Etelä-Ruotsissa olis avopuolison serkulla asuinpaikka jonka vuokraamme. En ole itse katsonut paljon matkakohteita, mutta Skååne on sika hieno paikka! Ajanut siitä läpi autolla ja junalla Kristianstaadiin, jossa opiskelin.
  Myös suunnittelimme jos piipahdamme naapuri maassa. Eli Tanskassa! Puhuttiim että viemme lapset Legomaahan. Lapset.. olispa meillä enemmän kuin yksi lapsi . Otamme nimittöin ystäväperheen mukaan jossa on lapsi, niin sen takia piti monikossa kirjoitta

  Ps. Eli tanskalainen kesäloma meillä. Jotkut Ruotsalaiset sanovat että Skåånekin on osa Tanskaa. Voisin vähän olla samaa mieltä. Se murre joka on Malmöön alueella muistuttaa tanskankieltä!
  Ei Jeesus. Pitää hommata jostain passi! Länsi Göötanmaalla on joku passikriisi. Valtavat jonot passin hankkimiseen. No jos en saa ruotsalaista passia niin hommaan suomalaisen kerta on kaksoiskansallisuus!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.