Lapsiperheen päivä Porvoossa

27.05.2018

Me mietittiin aamulla mitä tehtäisiin, ja oltiin jo lähdössä Allas Sea Poolille polskimaan, mutta tytöt tulivat hakemaan sisältä pitkähihaisia päälle ulos, kun siellä kuulemma oli viileää, ja niin päätettiin keksiä jotain muuta Oton kanssa. Sitten se välähti: PORVOO! Meidän on pitänyt niin monta kertaa hurauttaa sinne, kun sinne on meiltä lyhyempi matka kuin Espooseen, ja olen aina halunnut ehtiä tutustua Porvoon vanhaan kaupunkiin rauhassa. Olen käynyt Porvoossa kerran pienenä, ja kahdesti työasioissa pari vuotta sitten, mutta en koskaan niin, että olisin voinut vaan dallailla rauhassa siellä ja aistia tunnelmaa. Tänään siis päätettiin tehdä ihan ex tempore päiväretki lasten kanssa Porvooseen, ja mennä katsomaan mitä sieltä löytyy.

Parkkeerattiin sopivasti vahingossa juuri siihen, mistä vanhan kaupungin ihanat kujat alkavat, ja lähdettiin vaan katselemaan meininkiä. Kuljettiin kujia ja käytiin muutamassa ihanassa pikku liikkeessä katselemassa.

Pikkuhiljaa meille alkoi tulla lounas-nälkä, ja lähdettiin etsimään kivaa ruokapaikkaa jokirannasta. Siellä oli muutamakin kivan näköinen kesäravintola, mutta Otto ehdotti Wilhelm Å-nimistä ravintolaa, ja mentiin sinne. Se oli oikein mukava ravintola, ja ruokakin oli hyvää. Lapset valitsivat nakkeja ja ranskalaisia, kun bongasivat ne listalta, ja mä otin herkullisen fetasalaatin. Otto söi ravintolan nimikkoburgerin, joka oli kuulemma myös hyvää. Oli ihana istuskella jokirannassa, ja aurinko porotti lämpimästi.

Ruuan jälkeen oli kuulemma saatava jäätelöä jälkkäriksi, ja niin lähdettiin takaisin vanhan kaupungin pikkukaduille etsimään jäätelökioskia. Sieltä löytyi Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan koju, josta ostettiin lapsille banaani-pähkinäjäätelöt. Sillä aikaa kun isommat tytöt herkuttelivat jätskillä, me lähdettiin kuopuksen kanssa pikku kävelylle. Mä en ole vielä antanut hänelle muita jätskejä, kuin vihanneksista tehtyjä vegepopseja ja yhden pienen mehujään, niin piti vähän harhauttaa, että hän ei alkanut vaatia itselleen kermaista jättipalloa jätskikiskalta, kuten isosiskoilla oli. Hän ehtii kyllä syödä niitä sitten isompana yllin kyllin. Kuopus nautti kun sai kävellä hassuilla mukulakivikaduilla ihan itse, ja lähdettiin tutkimusmatkailemaan.

Pian kuului ihastunut huokaus: MUUUUUUUMI! ja hän oli bongannut suloisen lelukaupan muumi-aiheisen nukkekodin näyteikkunasta. Sinne kauppaan oli päästävä, ja  voi sitä riemua, kun siellä odotti lisää muumeja. Kuopus on niin rakastunut muumeihin, että ostettiin hänelle viimein oma muumipeikko-pehmolelu pienestä ja sympaattisesta lelukauppa Riimikosta, jossa oli hurjan ihana valikoima. Isommat tytöt ostivat kaupasta Oton kanssa nostalgiset pikkulentokoneet, joita he aikovat lennättää huomenna.

Tässä vikassa kuvassa juuri kysyin tytöiltä, haluavatko hekin samaan lelukauppaan, missä käytiin kuopuksen kanssa sillä aikaa kun he söivät jäätelöä. Varmaan tuo liike kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, että halusivatko, hah!

Porvoosta jäi varmasti vielä paljon näkemättä, me käytiin vaan muutaman tunnin ajan, eikä piipahdettu esimerkiksi lelu- ja nukkemuseossa, joka mua jäi kiinnostelemaan. Olen myös kuullut paljon hyvää Porvoon ravintoloista ja kahviloista, ja haluan ehdottomasti käydä kokeilemassa joku kerta ainakin Cafe Postresin, Atelje Sinnen ja SicaPellen. Mutta meidän reissun perusteella voin oikein lämpimästi suositella Porvoota lapsiperheen päiväretkikohteeksi, aivan ihana paikka kerta kaikkiaan! Tytötkin kysyivät lähtiessä, että tullaanhan me tänne toisenkin kerran. No todellakin!

Loppujen lopuksi tämä(kin) päivä oli vähintään yhtä kuuma kuin aiemmat, että ihan hyvin oltaisiin pärjätty siellä Allas Sea Poolillakin. Mutta olen silti iloinen että lähdettiin juuri Porvooseen, kun ollaan siitä niin monet kerrat puhuttu. Mennään sinne altaalle joku toinen päivä, niitä toivottavasti vielä riittää tänä kesänä.

Huomenna alkaa sitten meidän eskarilaisen elämän viimeinen eskarilaisviikko, ja sitten hän on ekaluokkalainen. OMG! Ensi viikolla juhlitaan myös rakkaiden ystävien häitä (joihin liittyen polttareista tulossa ensi viikolla VIHDOIN postausta! Mutta joo, aivan ihana viikko varmasti tulossa, mua jännittää jo kaikki mahtavat hetket joita tullaan viettämään. Ihanaa toukokuun viimeistä viikkoa kaikille jo etukäteen <3


9 Responses to “Lapsiperheen päivä Porvoossa”

 1. Hilma sanoo:

  Porvoo on kyllä kaupunki, johon on pakko päästä vähintään kerran kesässä! Ja nimenomaan ex tempore -reissulle. Tälle kesälle ei olla vielä ehditty ajelemaan, mutta kunhan esikoisen koulu loppuu niin sitten. Ja jos tänä kesänä kävisi samalla reissulla myös Loviisassa…

 2. Jessica sanoo:

  Porvoossa on myös ”Muumi”-leikkipuisto..ajattelin vinkiksi kun Nova rakastaa Muumeja Se on ihan kiva leikkipuisto joten muumifanin kannattaa tutustua

  Kiitos niin ihanasta blogista. Ihailen sinun elämäbasennetta ja positiivisuutta,ä ilen semmoinen stressaaja ja pelkään aina pahinta mitä kaikkea pahaa voikaan sattua..mitenköhän oppisin elämään ja nauttimaan niin kuin sinä enkä pelkäämään niin kovasti kaikkea. Tää pelko tuli mulle ihan puskista kun minusta tuli äiti..en ollut varautunut näin voimakkaaseen pelkoon..kun omaa lasta rakastaa yli kaiken niin se menettämisen pelkokin on saanut uudet mittakaavat. Mutta siis pointti se että haluaisin oppia elämään niin iloisesti ja elämänmyönteisesti kuin sinä ❤

 3. Milla sanoo:

  Porvoo on ihana kesäkaupunki, välillä tulee käytyä kun mennään esim johonkin muualle. Ihania kirpputoreja ja vanha kaupunki 🙂 ja se joki mikä virtaa keskellä, tykkään 🙂
  Pitäisi joskus mennä ihan vaan porvooseen käymään ja viettämään aikaa.
  Meiltä ei ole kun vähän päälle tunnin ajomatka uutta moottoritietä pitkin.

 4. Sini sanoo:

  Porvoon Linnamäki on myös kiva kohde, jossa kannattaa joskus käydä lasten kanssa. Löytyy ihan vanhan kaupungin läheltä kävelymatkan päästä.

 5. mymmeli sanoo:

  Meillä taapero saa maitoallergiansa vuoksi jätkikiskalta aina vain sen pelkän vohvelin, on riittänyt hänelle toistaiseksi mainiosti.
  Kotona teen hänelle itse ”mehujäitä” pakkaseen. Esim. hedelmäsosetta tai välillä sekoittelen kauramaitoja ja jotakin marjaa/hedelmää. 🙂

 6. Inga sanoo:

  Aivan mielettömän ihana tuo viimeinen kuva!

 7. Tinuu sanoo:

  Eikä, myös meidän helmikuinen on yhtä kova muumifani hokee muumia jatkuvasti

 8. Nimetön sanoo:

  Olisi kiva lukenpostaust teidän lasten juhlapukeutumisesta, nyt kun on sesonkikin parhaimmillaan.
  Itse pidän hurjasti lasten juhlavaatteista (ainoalla tyttärellä on aina ollut ihan liikaa juhlamekkoja ja kenkiä) ja erityisesti kengistä. Näiden kanssa harvoin (jos koskaan) viitsin mennä käytännöllisyys edellä, vaan haluan kaiken olevan ennen kaikkea kaunista
  Moinen avoin turhamaisuus toki aina ärsyttää monia ympärilläni, mutta en välitä. Joku ilo joka äidin elämässä, minulle se on juhlaan kauniisti puetut ja kammatut lapset.

 9. Pirjo sanoo:

  Olipa näin Porvoolaisena ihana lukea, että olitte käyneet meidän upeassa kaupungissa. Porvoossa on paljon nähtävää ja tekemistä myös lasten kanssa. Aivan keskustassa on ihana Muumi-puisto, Linnamäki ja jos historia kiinnostaa, niin esim. Näsin kivi. Lisäksi aivan ihana paikka on Runebergin koti, jossa on kesäisin lapsille omaa ohjattua puuhaa. Ruokapaikkoja on aivan valtavan paljon, voin itse suositella esim. Zumbeisbiel (aivan törkeen hyvät vegehampparit) ja kahvila Tee- ja kahvihuone Helmi. Jos haluaa viettää piknik-päivää, niin Maarin ranta (vanhan sillan kupeessa) on loistopaikka. Pitää myöntää, etten ole ihan varma, joko Maarin rannan aitaukseen on tullut hevosia. Aurinkoisia kesäpäiviä koko perheelle 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.