Kaason näkökulma polttareista & polttarikirja lahjaksi morsiamelle

28.05.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Ifolorin kanssa.

!STOP EMILIA, ÄLÄ LUE VIELÄ PIDEMMÄLLE!
Game Of Thrones -polttarit

Tasan kuukausi takaperin juhlittiin rakkaan ystäväni Emilian polttareita Turussa Game Of Thrones-teemalla. Mulla on suuri kunnia olla yksi Emilian kaasoista, ja olin tietenkin mukana myös polttareiden järjestämisessä ja suunnittelussa. Meille sattui polttaripäiväksi ihan uskomattoman kaunis sää, vaikka pojat taisivatkin vetää pidemmän korren Topiaksen polttareissa säiden kanssa, kun silloin oli jo nämä upeat helleilmat. Me nautittiin kuitenkin täysillä auringosta, ja päivä oli unohtumattoman ihana meille kaikille!

Aamulla aloitettiin hotellihuoneessa valmistelemalla kaasojen ja morsiamen yhteistä brunssia, sekä meidän Game Of Thrones -teemaan johdattelua. Laitettiin morsiamelle puku valmiiksi, jonka saimme hänelle Bubbleroomilta. Game Of Thrones -sarjan tunnari soi mahtipontisena, ja kun Emilia asteli huoneeseen sisään, mä olin häntä vastassa Missandeiksi pukeutuneena, ruskeassa afroperuukissani. Sitten ohjasin hänet muiden kaasojen luokse, ja hän sai vihjeen, minkä jälkeen alkoi hänen muuntautumisensa upeaksi kuningattareksi ja lohikäärmeiden äidiksi: Daenerys Targaryeniksi.

Linnakierros ja siltakeinu

Brunssin jälkeen päivä jatkui upealla kierroksella Turun linnassa, missä saimme keskiaikaisia vinkkejä linnanneidolta mm. avioliittoon, vieraiden kestitsemiseen ja kotilinnasta huolehtimiseen. Vinkit olivat hulvattoman hauskoja, ja kierros oli ihan mahtava! Sen jälkeen herkuteltiin lounaalla linnan pihalla, ja tutustuttiin polttariporukan kesken paremmin, kun Emilia sai jakaa jokaiseen polttarivieraaseen liittyviä muistoja eräässä leikissä.

Lounaan ja leikin jälkeen matka jatkui kohti Naantalia, missä Emilia pääsi hyppäämään sillalta alas! Se oli niin pelottavaa, mä en olisi ikinä uskaltanut. Mutta näytti kyllä ihan mahtavalta, ja pääasia, että Emilia nautti. Siltakeinun jälkeen me lähdettiin takaisin hotellihuoneelle ehostautumaan ja hengailemaan, sekä leikkimään mun vetämää leikkiä, jossa Emilia sai arvata Topiaksen vastauksia heidän parisuhteesta kysyttyihin kysymyksiin. Leikki oli hurjan hauska, ja siitä on kiittäminen omia kaasojani, jotka sen mulle mun polttareissa esittelivät. Oli niin hauskaa tsekkailla, tuleeko morsiamelta ja sulhaselta samoja vastauksia.

Tehtäviä kaupungilla ja kolmen ruokalajin illallinen

Leikkien jälkeen jatkettiin matkaa kaupungille, missä Emilia sai tehdä erilaisia kuvaustehtäviä, ja muita haasteita, kuten avioliittoneuvojen pyytämistä tuntemattomilta miehiltä. Morsian heittäytyi tehtäviinsä ihan täysillä, ja ei voinut kuin ihailla sitä rohkeutta. Mä en itse olisi uskaltanut tehdä puoliakaan niistä asioista, mitä Emilia laitettiin tekemään, ja hän vaan intoa puhkuen teki kaiken mahdollisen. Leikkien ja pyörimisen jälkeen me mentiin Oscar’siin kolmen ruokalajin illalliselle, joka oli tosi herkullinen ja kiva juttu. Ruuan jälkeen jatkettiin vielä yökerho Naimaan, ja ilta päättyi erittäin pikkutunneilla takaisin hotellihuoneeseen. Voin kertoa että ei ole tämä mami valvonut yhtä myöhään varmaan vuosikausiin.

Seuraavana aamuna herkuteltiin vielä yhteisellä brunssilla koko polttariporukan kanssa hotellilla, ja Emilialle oli tehty ”Iron Throne” jolla hän sai istua teemaan sopivasti. Näin kaason näkökulmasta kaikki meni ihan nappiin, ja mulla oli niin hauska päivä! Tärkeintä oli tietenkin, että morsian nautti, ja me onnistuttiin tekemään hänelle sellainen päivä, jota hän oli toivonut. Polttariporukka koostui onneksi ihan huipuista tyypeistä, ja vaikka itse tulen paljon kauempaa, enkä ollut tavannut kuin muutaman heistä ennestään, tultiin kaikki loistavasti toimeen ja puhallettiin yhteen hiileen. Polttarivieraiden joukosta löytyi myös muita GOT-faneja, joilta tuli aivan loistavia ideoita ja ohjelmanumeroita päivän toteuttamiseen.

Yksi kuudesta kaasosta

Meitä kaasoja on tosiaankin kuusi, ja koska itse olen täällä kauempana, on mun  vastuulla ollut käytännön juttujen sijaan monia sellaisia juttuja, joita olen voinut hoitaa ”etänä” tai vasta tapahtumapäivänä. Yksi niistä oli tämä polttarikirjan tekeminen, sekä koko polttareiden kuvaaminen. Otin polttareissa yli 600 kuvaa, joista käsittelin yhteensä 160 valmiiksi asti. Kirjaan niistä päätyivät melkein kaikki, ja siitä tulikin 72 sivua pitkä. Mä tein kirjaa pitkään ja hartaasti rakkaudella, ja toivon, että se on Emilialle ihana ja arvokas muisto tärkeästä päivästä ja yöstä. Kirjan lisäksi mun vastuulla on kaasona ollut esimerkiksi puvun hommaamista polttareihin, leikkien keksimistä ja toteuttamista, sekä selviytymispakkauksesta huolehtimista. Polttareissa toimin neuvonantajana, Missandeina, jonka tehtävä oli johdattaa päivän kulkua Emilian rinnalla.

Polttarikirjan tekeminen Ifolor Designer -ohjelmalla

Mä tein polttarikirjan ilmaisella Ifolor Designer -ohjelmalla, ja se on Ifolorin Deluxe-kirja kiiltäväpintaisena ja A4-koossa. Kirja oli helppo suunnitella Ifolor Designerilla, kun se on mulle tuttu ohjelma, ja tämä taisi olla jo viides vai kuudes kuvakirja, jonka olen tehnyt. Mä tykkään hirveästi kuvakirjojen tekemisestä, ja selaamisesta. Kuvakirjoista saa tehtyä niin ihanan persoonallisia ja yksityiskohtaisia, ja uskon, että morsiankin on tähän tyytyväinen. Polttarikirjoja on monenlaisia, mutta tämä Ifolor Deluxe-kirja on näyttävä ja helppo tapa toteuttaa kirja laadukkaasti. Kovakantinen kirja kestää selailua vuodesta toiseen, ja säilyy kauniina.

Yritin toteuttaa kirjan polttareiden teemaan sopivasti, eli Game Of Thrones -tyylillä. Kirjassa kävin läpi kronologisessa järjestyksessä koko hienon juhlaviikonlopun, ja loppuun laitoin vielä kaikkien polttarivieraiden, sekä kaasojen kuvat. Lisäksi Emilian polttaripäivänä saamista kuvaustehtävistä tuli mahtavan hauskaa sisältöä tarinoineen kirjaan. Kuvaustehtävät ovatkin hauska tapa osallistaa koko porukkaa, ja myös luoda muistoja kirjaan samalla.

KAASON VINKIT POLTTARIKIRJAN TEKEMISEEN:
 1. Kerää mahdollisimman paljon kuvia eri vierailta, mikäli juhlissa ei ole ollut nimettyä kuvaajaa
 2. Sisällytä polttaripäivään joku hauska kuvaustehtävä morsiamelle, hienoja ideoita löytyy vaikkapa Pinterestistä
 3. Muistakaa koko porukan yhteiskuva!
 4. Pidä huolta, että jokainen polttareiden osallistuja on mukana kirjassa
 5. Hauskat muistot ja yksityiskohdat elävöittävät kirjaa
 6. Tee kirjasta morsiamen tai sulhasen tyylinen, eli saajansa näköinen. Mikäli lahjan saajakin on ronskimpi, kirjassa voi olla hurttiakin huumoria. Rauhallisemmalle ja pidättyväisemmälle tyypille ehkä ennemmin niitä esteettisempiä kuvia.
 7. Lataa ilmainen Ifolor Designer-ohjelma, jonne voit tallentaa kirjan ja jatkaa sen tekemistä aina sopivan hetken tullen
 8. Varaa kirjan tekemiseen reilusti aikaa, mikäli muistoja ja kuvia on paljon.

Mistä meidän ystävyys sai alkunsa

Mua jännittää hurjasti antaa kirja Emilialle, toivon niin kovasti että hän tykkää siitä. Moni teistä on kysellyt, kuinka me ollaan ystävystytty, ja mistä meidän ystävyys kumpuaa, kun vaikutetaan niin erilaisilta. Meidän ystävyys sai alkunsa vuonna 2013, kun ekaa kertaa vietettiin aikaa kahdestaan, ja päästiin kunnolla tutustumaan toisiimme.

Me ollaankin monessa asiassa erilaisia, kuten vaikkapa siinä, että en itse olisi uskaltanut tehdä puoliakaan niistä jännittävistä polttaritehtävistä, mitä Emilia teki. Emilia on heittäytyjä, mä olen rauhallisempi. Mutta me ollaan samanlaisia niissä asioissa, joilla on merkitystä meidän ystävyyden kannalta: tykätään molemmat touhuta lasten kanssa, tai koko perheiden kanssa yhdessä, ja meidän lapset tulevat loistavasti toimeen, kuten myös miehet. Tykätään mennä rennosti lasten ehdoilla, ja puhutaan kaikesta maan ja taivaan välillä. Välitetään toisistamme, ja pyritään tukemaan toisiamme. Meillä on hauskaa yhdessä, ja meillä on monia yhteisiä kiinnostuksen kohteita, Game Of Thrones vain yhden niistä mainitakseni. Ollaan monesta asiasta samaa mieltä, meillä on vaan erilainen tyyli tuoda täällä somessa meidän mielipiteitä ja ajatuksia esiin. Ja ystävyyden kannalta sillä ei ole mitään merkitystä, mitä somessa tapahtuu, vaan sillä, mitä tapahtuu silloin kun vietetään aikaa yhdessä. Mä itse haluan ainakin tutustua aina ihmisiin oikeasti, enkä luo kenestäkään kuvaa pelkästään sosiaalisen median perusteella.

Mulle on ollut hieno kokemus olla ensimmäistä kertaa elämässäni kaasona, ja toivon että olen suoriutunut tehtävästäni kunnialla tähän asti. Pian kaason hommat huipentuvat hääpäivään, joka on koittamassa nopeammin kuin ikinä osasin kuvitella! Miten voikin aika mennä näin nopeasti. Mutta onneksi yksi hurjan tärkeä osa tätä matkaa on nyt tallennettuna polttarikirjaan, enkä malta odottaa, että saan antaa sen morsiamelle hääpäivänä. IIK!

LUKIJAKILPAILU:

Millaisella Ifolor-kuvalahjalla sinä muistaisit läheistäsi hääpäivänä? Jaa oma vastauksesi, ja osallistut 20€ Ifolor-lahjakortin arvontaan. Osallistumisaikaa on 4.6.2018 klo 23.59 asti. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Arvonnan tarkemmat säännöt näet TÄÄLTÄ. Onnea arvontaan kaikille!


70 Responses to “Kaason näkökulma polttareista & polttarikirja lahjaksi morsiamelle”

 1. Jansku sanoo:

  Tekisin omista häistäni kuvakirjan tänä kesänä

 2. Jassu sanoo:

  Varmaan samanlainen kirja polttareista! Aivan mahtava idea ! Tämä jää kyllä mielenpäälle, sillä läheisiä ystäviä menossa naimisiin lähiaikoina! 🙂

 3. iida sanoo:

  Olen myös ensimmäistä kertaa ikinä kaasona tänä kesänä/tulevana syksynä ja olisi ihanaa tehdä vastaavanlainen kuvakirja polttareista muistoksi morsiamelle 🙂

 4. Heidi K sanoo:

  Kuvakirja juurikin polttareista olisi ihana lahja! 🙂

 5. Nora sanoo:

  Tää tuli todella hyvään saumaan, ystävän polttarit ihan pian ja häitä juhlitaan heinäkuussa. Polttarikirjaa olin itsekin kaasona pohtinut ja sellaisen haluan ehdottomasti morsiamelle antaa 🙂

 6. Mimi sanoo:

  Tämä ei tietenkään kaikille toimis, mutta tekisin lahjaksi aamukahvimukit, joissa olisi hassut kuvat morsiamesta ja sulhasesta. Vaikka tulisi huonoja aamuja, niin luultavasti aina hymyilyttäis juoda niistä kahvit (:

 7. Salla sanoo:

  Kalenterilla!

 8. Helii. sanoo:

  Teepparit kivoilla puoslisoiden kuvilla varustettuna, siten että miehelle paita vaimon kuvalla ja toisinpäin 🙂

 9. Emmo sanoo:

  Haluaisin antaa siskolleni juuri tällaisen polttareista tehdyn kirjan häälahjaksi!

 10. Rose sanoo:

  Polttarikirja olisi kyllä todella hauska idea!

 11. Maria sanoo:

  Kirja hääparille jossa olisi kuvattu molempien taival lapsesta aikuiseksi. Myös yhteinen elämä aina häihin saakka .

 12. Ess sanoo:

  Polttarikirjalla!

 13. Annak sanoo:

  Tekisin kuvakirjan äitilleni 🙂

 14. Veera sanoo:

  Julisteita tykkään tilata lahjaksikin. Kuvaan melko paljon ja pidän erityisesti mustavalkokuvista tehdyistä julisteista. Usein olen kyllä antanut lahjaksi myös työpanoskseni tapahtuman valokuvaajana.
  Julisteelle painettu kuva ei ole niin kallis, etteikö sitä kehtaisi olla laittamatta seinäkle, jos ei olekaan mieluinen. Ei mene lahjan antajankaan rahat hukkaan (niin kuin voi käydä vaikka kallista maalausta lahjaksi ostettaessa), jos ei olekaan saajalleen mieluinen.

 15. Katariina sanoo:

  Juurikin tällainen polttarikirja olisi ihana tehdä!

 16. Annika sanoo:

  Olin mun siskon häissä kaasona ja tein myöskin hänelle tälläsen polttarikirjan! Tosin itse tein sen käsin enemmän sellaisella leikkaa-liimaa-leikekirja meiningillä. Morsian oli saanut polttariaamuna polttariboksistaan kertiskameran millä ikuisti päivää, ja niiden kuvien lisäksi kehitin ihan puhelimilla näpsittyjä kuvia sinne myös. Lisäksi jokaisella vieraalla oli tehtävänä saada polttareista yhteiskuva morsiammen kanssa, ja ne liitettiin sinne kirjaan jokaisen omalle aukeamalle mihin kuvan viereen sai kirjoittaa omat terveiset ja sanottavat morsiammelle. Se oli kyllä tosi kiva, kaikki sai koristella ihan oman näköiset sivut. 🙂

 17. Niina sanoo:

  Ihana ajatus. Tekisin varmasti tuollaisen Deluxe kuvakirjan tai jostain tärkeästä kuvasta voisi teettää taulun.

 18. yotimix sanoo:

  Osallistuisin kuvaajan toimesta hääjuhlassa ja keräisin yhteen valokuvat ja tekisin niistä kuvakirjan hääpäivästä. Toki tämä lahja tulisi vasta jälkikäteen. Jos pitäisi jo hääpäivälle viedä lahja, olisin varmaan etukäteen keräillyt kuvia naimisiin menevistä ja kokoaisin heidän historiasta jonkun suloisen kirjan 🙂

 19. Iitres sanoo:

  Veljeni menee naimisiin kesällä ja kuvakirja voisi olla ainutlaatuinen lisä häälahjaan. Tämä hääpari kun toivoo vain rahaa häälahjaksi. Äkkiseltään voisin ajatella, että kirjaan keräisi kuvia, kuten sulhanen ja morsian vauvoina, ensimmäisenä koulupäivänä, rippipäivänä, yo-päivänä ja kuvia yhteiseltä matkaltaan. Kiitos postauksesta, taisin saada hyvän idean ainoan sisarukseni häälahjaan 🙂

 20. Jasmiina Hoo sanoo:

  Meillä on kesäkuussa ensimmäinen hääpäivä, js sitä varten tekisin kiran meidän ensimmäisestä vuodesta avioparina.

 21. Janica sanoo:

  Muistaisin miestäni ekana hääpäivänä hääpäivän kuvakirjana ♥

 22. Lellu sanoo:

  Kirja parisuhdeneuvoista

 23. Sanni sanoo:

  Tekisin kirjan yhteisistä muistoista vuosien varrelta.

 24. Mk sanoo:

  Muistaisin tuollaisella polttarikirjalla! Huippu idea.

 25. Mira sanoo:

  kuvakirjalla 🙂

 26. Jossu sanoo:

  Olisi ihana antaa kaverille tollanen samantyyppinen kirja kun kohta hänen polttareitaan juhlitaan. Siitä jäis niin ihana muisto.

 27. HannaKi sanoo:

  Oi, miten ajankohtainen arvonta! Juuri viikonloppuna omia häitä juhlineena olisi aivan ihana saada oma hääkuva teetettyä tauluksi, kun kuvat kuvaajaltamme saapuu. Kuvakirja myös tarkoitus teettää koko päivästä muistoksi.

 28. Emiliaaa sanoo:

  Jollain valokuvakirjalla tai mukailla, jossa hääparista hauskoja kuvia.

 29. Kaisa sanoo:

  Hetkistä ennen hääpäivää, valmisteluista, yms.

 30. Elsku sanoo:

  Mielestäni kuvakirja toimisi hyvin myös häälahjana. Siihen voisi kerätä kuvia pariskunnan yhdessäolon ajalta, tai vaikkapa anoppi kerätä tulevalle miniälleen parhaat palat sulhasen lapsuuskuvista… Monia ideoita häälahjakuvakirjaksi, riippuen suhteesta morsiuspariin!

 31. Janika sanoo:

  Tekisin hääparille kuvakirjan seurusteluajan kuvista.

 32. Sofia sanoo:

  Siskolle kirja lapsuuden kuvista tähän päivään

 33. Miia sanoo:

  Sisko menee naimisiin tulevana kesänä. Kuvakirja siis hänelle

 34. K sanoo:

  Tekisin kuvakirjan yhteisistä muistoista tarinoineen, tai sitten jonkun kivan kuvajulisteen 🙂

 35. Henna sanoo:

  Lapsuusajan kuvakirjalla molemmista.

 36. Heidi sanoo:

  Kirjalla meistä <3

 37. Loviisa sanoo:

  Kahvimukit hääparille, kummallekin oman rakkaan kuvilla.

 38. Maija sanoo:

  Polttareista tehty kuvakirja varmasti toimisi hyvänä häälahjana, sinne saisi samalla kuvat koko tärkeästä ystäväporukasta.

 39. Piia sanoo:

  Meilläkin on polttarikirjat miltei 15 vuoden takaa. Sellaisen tekisin itsekin morsiusparille, tosin nyt jo näppärämmin 😉

 40. Siiri sanoo:

  Rakkaan ystävän häihin voisin tehdä meistä kirjan.

 41. Anniina sanoo:

  Teettäisin taulun tärkeästä kuvasta, joka on otettu hääparin alkuaikoina.

 42. Kukka sanoo:

  Kuvakirja olisi tietty ihana, mutta jos olisi vain yksi hieno kuva, niin voisin antaa canvastaulunkin. Sitä tulee ehkä useammin katseltua, jos sen laittaa seinälle.

 43. Päivi sanoo:

  Kalenterilla.

 44. riikka sanoo:

  Kuvakirja polttareista on just huippu idea! 🙂

 45. Meri sanoo:

  Kyllä tulid täälläki polttarikirja tehtyä! Mahtava idea, jota en tullu ajatelleeksikaan 🙂

 46. Suve sanoo:

  Kuvakirja best!

 47. Johanna sanoo:

  Jokin tuontyylinen kirja ois tosi jees! 🙂

 48. Lode sanoo:

  Kuvakirjalla 🙂

 49. Juuli sanoo:

  Tekisin kuvakirjan ystäväni polttareista, jotka ovat kesäkuun alussa! 🙂

 50. Milla sanoo:

  Tämmönen kirja ois kyllä mahtava

 51. hk sanoo:

  Kuvakirjan antaisin, tuo oli niin ihana idea!

 52. Erika sanoo:

  Kuvakirja 🙂

 53. Anneli sanoo:

  Varmaan tekisin aika lailla samantyyppisen, kuin sinäkin olet tehnyt. Jää siitä niin ihanat muistot talteen.

 54. Ik sanoo:

  Kirja yhteisestä matkasta häihin asti, tärkeät tapahtumat esim kihlajaiset ja mahdollisesti pari hassuttelu kuvaa

 55. Sarianna sanoo:

  Polttarikirjalla!

 56. Ida sanoo:

  Kuvakirja yhteisistä muistoista ja kuvatuista hetkistä, joissa olisi mukana mahdollisimman moni läheinen.

 57. Jenna sanoo:

  Kuvakirjalla polttareista

 58. Annika sanoo:

  Antaisin miehelleni lahjaksi hääpäivänä kuvan meistä minkä olisin kehystänyt.

  Jonkun ihanan kuvan mikä on meille tärkeä

 59. Jonna sanoo:

  Samantyylisellä kuvakirjalla kuin postauksessa 🙂 haluaisin panostaa kuviin, asetteluun ja sommitteluun.

 60. Tiina sanoo:

  Tekisin muiston ”rilluvuosista” tai yhdessä vietetyistä hetkistä.

 61. zuzu sanoo:

  Kuvakirjalla 🙂

 62. Katja sanoo:

  Tekisin varmaankin samanlaisen kuvakirjan polttareista. Se olisi ihana muisto <3

 63. Maria sanoo:

  Kuvakirja ehdottomasti 🙂

 64. Satu sanoo:

  Laittaisin yhteisistä hetkistä ja muistoista, tyttöjenilloista ym. kuvia

 65. ee sanoo:

  Taulu tai kirja!

 66. Anni Pulkkinen sanoo:

  Hyvälle ystävälleni, joka on kihloissa ja tällä hetkellä suunnittelee omia ”glitter”-häitään. Hän rakastaa glitteriä yli kaiken mutta kukapa ei meistä pitäisi!

 67. Ina sanoo:

  Kuvakirja olisi varmasti mieluinen! 🙂

 68. anna s. sanoo:

  Kuvakirja olisi varmasti ihana lahja 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.