Rodos Kolymbia Beach kokemuksia & meidän hotelli

07.07.2018

Tuntuu uskomattomalta, että siitä on jo pian kaksi viikkoa kun me tultiin Rodokselta, vastahan me oltiin siellä mielettömissä helteissä uimassa, herkuttelemassa Gyroksella ja ihastelemassa vitivalkoisia taloja Lindoksessa. Reissu oli niin kertakaikkisen onnistunut, että me varmasti muistellaan sitä lämpimästi vielä vanhoina kiikkustuolissa Oton kanssa. Nyt on tullut aika jakaa vähän Rodos Kolymbia beach kokemuksia, ja kertoa lisää meidän hotellista ja lomasta!

Lapsiperheen unelmahotelli rauhallisella alueella

Me ostettiin matka melko myöhään, koska kesälomakuviot ja muut selvisivät vasta aika myöhään keväällä. Silloin ei ollut enää ihan kaikkea saatavilla (kuten tarpeeksi isoja swim up -huoneita, jollainen halutaan ehdottomasti ensi lomalla), mutta kuitenkin aika paljon erilaisia vaihtoehtoja oli, ottaen huomioon, että me ollaan viisihenkinen perhe. Meidän suosikiksi valikoitui neljän tähden hotelli Kolymbia Star, joka sijaitsee Rodoksen Itärannikolla, Kolymbia Beachilla. Kolymbia Beach on rauhallinen alue, eikä yhtään niin ”täynnä” kuin esimerkiksi 1okm päässä sijaitseva Faliraki. Alueella on lähinnä lapsiperheystävällisiä hotelleja, ravintoloita ja supermarketeja, sekä apteekki.

Hotellihuone & hotellin ateriat

Kolymbia Starissa me majoituttiin ”duplettihuoneessa”, eli siinä oli kaksi makuuhuonetta, kylppäri ja iso parveke. Huone oli tosi siisti ja mahduttiin sinne hyvin. Isommat tytöt nukkuivat toisessa isossa parisängyssä, kuopus matkasängyssä ja me toisessa parisängyssä Oton kanssa. Oli ihanaa, kun lapsilla oli oma huone, ja me pystyttiin vielä valvomaan ja hengailemaan ihan rauhassa heidän mentyä iltaisin nukkumaan. Huoneessa ei ollut keittiötä, mutta jääkaappi kuitenkin löytyi.

Hotellissa meillä oli puolihoito joka kuului hintaan, eli aamiaiset ja buffet-illallinen joka päivä. Olen tosi tyytyväinen, että ei otettu lisämaksullista All Inclusivea, sillä tällä reissulla huomattiin, että ei se vaan ole meidän juttu, vaikka helppo olisikin. Aamupala oli just jees, mutta illallisbuffa toimi meillä lähinnä iltapalana ravintolaillallisen jälkeen. Onneksi ei maksettu siitä ekstraa. Siellä oli toki joka ilta vaihtuvia ruokia ja osa oli ihan hyviäkin, mutta esimerkiksi hotellin Ala Carte -ravintola oli noin miljoona kertaa laadukkaampi, sieltä sai tuoretta ja super herkullista gyrosta ja pizzaa. Buffetissakin oli iso salaattipöytä, ja varmaan n. 20-30 eri lämmintä ruokalajia joka ilta, mutta suurin osa lämpimistä ruuista oli vähän ylikypsiä ja sellaisia ”buffetmaisia”. Pääosin syötiinkin siis lounaat ja illalliset Kolymbia Beachin tavernoissa, sekä tietty autopäivinä Lindoksessa ja Rodoksen kaupungissa.

Lasten puuhat hotellissa

Hotellissa toimi kansainvälinen Lollo & Bernie -lastenkerho, jossa puhuttiin englantia.. Kerholla oli oma kerhotalo ja leikkipuisto siinä vieressä. Kerhoa oli tarjolla joka päivä klo 10-12 ja 15-17. Meidän lapset kävivät kahtena päivänä aamukerhossa loppulomasta, ja tykkäsivät ihan hurjasti. Isolla hotellilla oli myös kaksi muuta lastenkerhoa, toinen puolalainen ja toinen ranskalainen, ja niille oli omat erilliset kerhorakennuksensa. Kerhojen määrästä voi päätellä, että hotellissa oli paaaaaljon lapsia, ja meidän koko perheen lemppari oli jokailtainen Minidisco! Minidiscossa tanssittiin ja leikittiin, ja se kesti joka ilta n. puolisen tuntia. Voin kertoa että meillä on kuunneltu minidiskon biisejä harva se päivä, ja kuopuskin laulaa Veo Veoa ja Chu Chu uaa.

Kerhojen lisäksi lapsille oli paljon muutakin puuhaa, sillä hotellin allasalueet (kyllä, monikossa) olivat oikea lapsiperheen unelma. Meidän hotellihuone sijaitsi juuri lastenaltaiden lähettyvillä, mikä oli tosi kiva. Hotellin alueella oli kolme erillistä allasaluetta, joista yksi oli enemmän lapsiperheille, yksi oli sellainen toiminnallinen jumppa-diskoallas, ja yksi oli sellainen ihan perus uima-allas hengailuun. Kaikilla alueilla oli pieni allas lapsille, ja sen lisäksi siis se kokonaan lapsille tehty oma allasalue.

Lasten allasalueelta löytyi yksi 40cm syvä allas, jossa oli kaksi pienille lapsille sopivaa liukumäkeä, portaita, vesisuihkuja ja muuta kivaa. Alueen keskellä, oli toinen 40cm syvä allas ilman härpäkkeitä, ja siellä me lilluttiin vesilelujen päällä ja leikittiin poneilla ja barbeilla. Viimeinen iso allas lastenalueella, oli liukumäkiallas, joka oli 120cm syvä. Sinne meni kolme erilaista isoa liukumäkeä, joiden ikäraja oli 6 vuotta. Sitä allasta en suosittele uimataidottomille lapsille ollenkaan, mutta uimataitoisille varmasti loman hauskin paikka.

Kolymbia Beachilta Rodoksen kaupunkiin ja Lindokseen vuokra-autolla

Kolymbia Beachilta on n. 25km Rodoksen keskustaan ja 25km Lindokseen. Matkan taittaa helposti bussilla tai vuokra-autolla, taksia en suosittele. Taksilla edestakainen matka tulisi huomattavasti kalliimmaksi (60€/suunta), kuin vuokra-auto (jotka ainakin meidän hotellissa maksoivat alkaen 35€/12h & isommat autot johon meidän perhe mahtui 45-55€/12h). Mun mielestä tuo on sen verran kohtuullinen hinta, että ei ollenkaan haitannut tuo etäisyys Rodoksen kaupunkiin, varsinkin kun meidän hotellillakin oli paljon tekemistä.

Oli tosi kiva olla siinä Rodoksen ja Lindoksen puolivälissä, sillä molemmat ovat ihania paikkoja (joista lisää vielä omassa postauksessa). Auton sai vuokrattua suoraan hotellilta 100% vakuutettuna, vapailla kilometreillä ja turvaistuimien kera, eikä istuimista tullut lisämaksua, toisin kuin täällä Suomessa. Kaikki valikoiman autot olivat uusia ja siistejä, me vuokrattiin esim. Citroen C3 Aircross johon mahtui kolme turvaistuinta takapenkille. Auton avaimet sai hakea aamulla klo 8.30-12 välillä, ja auto piti palauttaa iltaysiin mennessä hotellin parkkipaikalle. Super iisiä ja edullista.

Kolymbia Beachin tavernat & kaupat

Me ihastuttiin heti tokana matkapäivänä melko lähellä meidän hotellia sijainneeseen Taverna Micheliin, josta sai aivan älyttömän hyvää ruokaa ja mukavaa palvelua. Taverna Michelin vieressä oli myös mini-autorata lapsille, kalakylpy jaloille, apteekki ja pari kauppaa. Pikkuisen kauempana sijaitsi myös mahtava coctail-ravintola Star, jossa oli lapsille megaiso leikkialue liukumäkineen ja pomppulinnoineen, sekä yllättävän edullista ruokaa, joka oli myös tosi hyvää. Starissa on myös maksullinen minigolf-rata. Starissa hengaili paljon myös paikallisia ihmisiä viettämässä iltaa, katsomassa jalkapalloa ja syömässä.

Kolymbia Beachilla on myös muitakin ravintoloita ja melkein joka hotellin ja ravintolan yhteydessä on mini supermarketeja. Hotellien yhteydessä olevat supermarketit ovat paljon kalliimpia, kuin parin sadan metrin päässä sijaitsevat, eli kannattaa suunnata vähän kauemmas, jos ostaa esimerkiksi vesileluja, jäätelöä, postikortteja tai juotavaa. Meidän kuopus halusi puhallettavan ison krokotiilin, ja hotellin kaupassa sellainen maksoi 20 euroa. Kun käveli pari sataa metriä, löytyi tismalleen sama lelu kympillä kahdesta eri kaupasta.

Kolymbia Beachin rannat

Mikäli haluaa päästä joka päivä rannalle, en suosittele Kolymbia Beachia, enkä meidän hotellia (jolla ei ollut omaa rantaa, vaan etäisyys yleiselle rannalle oli n. 300m). Kolymbia Beachin rannoilla on jonkun verran pikkukiviä, ja rannoille menee super jyrkät portaat ja pienet kävelytiet. Pääsy rannalle on ikään kuin piilossa, eli ellei oma hotelli ole suoraan rannalla, sinne on vähän hankala mennä. Kolymbia Beachilla ei myöskään ole Rodoksen ihanimmat rannat, vaan ne rannat on pieniä, täyteen tupattuja ja täynnä sitä pikkukiveä. Mutta jos riittää ne hotellin altaat, ja voi lähteä rannalle kauemmas esim. Lindokseen niin kuin me tehtiin, niin silloin todellakin 100% suosittelen Kolymbia Beachia.

Kolymbia Beachin plussat ja miinukset lyhyesti

Kolymbia Beach sijaitsi tosi sopivasti ikään kuin ”kaiken keskellä”, siitä oli helppoa ja nopeaa ajella ympäri saarta. Jos haaveissa on aktiivisempi loma, ja omatoiminen saaren tutkiminen, on Kolymbia Beach ihan täydellinen majoituspaikka siihen tarkoitukseen. Siellä on juuri sopivasti tekemistä ja ravintoloita viikon reissua varten, jos viettää pari päivää isommissa paikoissa. Jos taas kaipaa mahdollisimman paljon aktiviteettia ja rantaa siinä ihan hotellin lähipiirissä, sekä opastetumpaa matkaa, kannattaa valita joku toinen kohde mun mielestä, joka on sitten lähempänä Rodoksen kaupunkia, tai muuten Kolymbia Beachia isompi ja eläväisempi.  Meille se oli vaan plussaa, että Kolymbiassa oli niin rauhallista, koska me kaivattiin nimenomaan breikkiä arjesta, ja sitä, että pystyttiin sitten itse ajelemaan kohti actionia silloin kun siltä tuntui.

Tästä lomasta jäi kyllä super hyvät fiilikset, ja jotenkin tuntuu, että löydettiin se ”meidän tapa” lomailla. Tehtiin kaikkina päivinä juuri sitä miltä milloinkin tuntui, ja rentouduttiin täysillä. Kyllä tällaiselle lomalle lähtisin koska tahansa uudelleen! Jakakaa ihmeessä teidän omia kokemuksia, jos ootte olleet samassa paikassa tai Rodoksella. Ja kiitos hurjasti myös teille kaikista vinkeistä, joita jaoitte Rodokselle, saatiin monta kivaa ideaa! Ihanaa viikonloppua kaikille <3


7 Responses to “Rodos Kolymbia Beach kokemuksia & meidän hotelli”

 1. Milla sanoo:

  Me oltiin kymmenen vuotta sitten rodoksella. Meidän hotelli oli vanhan kaupungin takana, lyhyt matka oli vanhan kaupungin kujille ja hetken kun käppäili niin olikin Rodoksen keskustassa.
  Tykkäsin kovasti, en olisi halunnut lähtee kauemmas. Käytiin myös suomalaisessa ravintolassa kun tuttava suositteli sitä. Oli Rodoksen keskustassa.
  Vuokrattiin kyllä auto yhdeksi päiväksi ja käytiin lindoksessa, siellä jossain rannalla (nimi ei muistu mieleen) perhoslaaksossa ja jossain, olikohan se seitsämän lähteen paikassa.
  Myöskin lidlissä käytiin samalla reissulla kun meillä oli silloin aamupala vain hotellin kautta niin sai autolla sopivasti haettua isot kassit ruokaa kämppään, kokkailtiin omassa hotelli huoneessa aika paljon päivisin ruokaa ja välillä lähdettiin ulos syömään 🙂
  Myöskin tuulinen ranta ja ellin ranta tuli käytyä läpi.
  Hotellin kautta olisi saannut esim päivän risteilyn turkin puolella mutta sinne ei sitten kahden lapsen kanssa lähdetty kuitenkaan.
  Käytiin myös siellä vesipuistossa Falirakissa, siellä menikin koko päivä silloin 🙂
  Tykkäsin kovasti meidän hotellista, oli supermarketti siinä samassa, ravintola, leikkipuisto ja uima-allas alue samassa. Iltaisin oli biljardin pelailua ja tanssi iltoja. Välillä käytiin miehen kanssa noissa iltahulinoissa kun mun äiti oli reissussa mukana silloin niin se jäi lapsia katsomaan 🙂
  Lyhyt matka oli myös sellaiseen isompaan markettiin, siellä olikin edullisempaa kun meidän hotellin minimarketissa.
  Joskus vielä uudestaan Rodokselle 🙂
  On se kaunis paikka.
  Ikävä fetasalaatteja ja sitä länpöä.

 2. anna sanoo:

  Kiitos, hyödyllinen ja kiva postaus! Meidän 8v rakastaisi varmasti noita isoja liukumäkiä 🙂

 3. sanni sanoo:

  Hei! Pakko kommentoida kun itse oltiin rodoksella kolmisen viikkoa sitten. Me vuokrattiin auto heti ensimmäisenä päivänä kolmeksi päiväksi hintaan 70e/ 3 vuorokautta. Hinta on tosi edullinen siihen nähden kuinka paljon enemmän lomasta saa irti kun on auto koko ajan käytettävissä, kun autolla pääsee iltaisinkin ihan vaan ajelemaan ja katselemaan paikkoja eikä tarvitse tehdä suunnitelmaa mitä tekee milloinkin vaan auton kanssa voi mennä ihan fiiliksen mukaan. Meillä oli auto koko loman käytössä mikä helpotti tosi paljon kun ei tarvinnut mennä minkään bussiaikataulujen tms mukaan. Suosittelen!

 4. Kipsu sanoo:

  Tämä matkakohde on sellainen, jossa tuskin tulee itse käytyä. Haluaisin kuitenkin antaa kiitosta hyvästä ja informatiivisesta postauksesta! Harvemmin matkakohdepostaukset muissa blogeissa on tätä tasoa!

 5. Anna sanoo:

  Me on kans miehen kans käyty eka yhteinen matka just Rodoksella , melkein 10vuotta sitten. Se oli tosi ihana lomakohde, me ksnd vuokrattiin auto ja käytiin muistaakseni Lindoksessa, ainakin ohi mentiin, ja perhoslaaksossa. Hotelli meillä oli Ixia:ssa, se oli kiva paikka 🙂 Rodoksen kaupungilla käytiin myös. Ois ihana käydä joskus uudestaan, näidön pikku muksujen kanssa <3

 6. Steffi sanoo:

  Ihanalta lomalta kyllä kuulostaa!

  Minidisco toi mieleen oman lapsuuden matkat kun mun mielestä kanssa minidisco oli ihan se reissujen paras juttu

 7. Isto sanoo:

  Hyvä ja hyödyllinen matkakertomus! Ollaan menossa ensi viikoksi juurikin samaiseen hotelliin 1-ja 4-vuotiaiden lasten kanssa.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.