Iltauinnit lasten kanssa ja ilman

19.07.2018

Näiden helteiden aikana ollaan käyty uimassa joka päivä. Toisina päivinä ollaan tehty uintiretkiä lasten kanssa, ja sen jälkeen kun mun äiti ja serkku tulivat tiistaina, ollaan tehty lasten mentyä nukkumaan myös aikuisten uintireissuja. Mun äiti on jäänyt tänne vahtimaan lasten unta, ja me ollaan käyty Oton ja mun serkun kanssa viilentymässä vielä vähän ennen puolta yötä. Lasten riemua on ihanaa katsoa rannalla, ja touhuta yhdessä heidän kanssaan. Aikuisten uinnit taas on oikeasti rentouttavia, kun ei tarvitse koko ajan olla silmät selässäkin vaan riittää, ettei itse huku.

Me ollaan tsekattu uimavesien tilanne aina ulkoliikunta.fi-sivulta, niin ollaan nähty ajantasaiset tiedot siitä, missä voi uida ilman pelkoa sinilevästä. Onneksi tilanne on näyttänyt helpottavan tämän viikon aikana ainakin vähän, ja eilen päästiin uimaan jo muutaman kilometrin päähän kotoa, kun alkuviikosta piti vielä ajaa vähintään kymmenen kilsan päähän.

Lapsilla on omalla pihalla myös oma kahluuallas, ja pakko myöntää, että parina päivinä se kahluuallas ja oman kodin helppous on vienyt voiton uimarannan jännittävyydestä. Onneksi lapset itse tuntuvat viihtyvän sekä rannalla että pikkualtaassaan. Pikkualtaassa parasta on lasten mielestä se, että sinne voi kutsua kaikki naapurin lapsetkin. Siellä on välillä ollut erittäin tiivis tunnelma miljoonan My little ponyn ja parhaimmillaan kuuden lapsen kesken, mutta hyvin ovat viihtyneet (ja pitkään). Ihanan helppoa!

Tuntuuko teistäkin, että näillä säillä hiekkaa on _ihan_joka_paikassa? Siis hitsi vieköön, meillä kävi siivooja torstaina ja pesi lattiat ja imuroi, ja sen jälkeen lattiat pysyivät puhtaana ehkä sen yhden illan. Sen jälkeen on joka paikka kuorruttunut hiekalla ja märällä hiekalla, eikä auta vaikka imuroi ja lakaisee kolme kertaa päivässä. Olen siis luovuttanut. This is my life now. Se johtuu tietty siitä, että meidän pihalla on sekä uima-allas, hiekkalaatikko että taapero, joka vaihtelee altaan ja hiekkalaatikon välillä oikein sujuvasti. Siinähän vaihdelkoon kun siitä tykkää, otetaan nyt kaikki ilo irti siitä, että ylipäätään on tarpeeksi lämmintä pitää uima-allasta pihalla!

Onneksi ostettiin yhtenä viileänä kesänä tuuletin, kun niitä kerrankin löytyi silloin kaupoista. Ollaan nautittu tuulettimen viilennyksestä, ja nukuttu yöt kylmäkallejen kanssa. Se on ollut hyvä tapa viilentyä iltauintien lisäksi. Hassua kun en ollut tottunut enää moneen vuoteen nukkumaan unikaverin kanssa, mutta nyt varmaan tulee ikävä jokailtaista kylmäkallea kainalossa sitten, kun nämä helteet loppuvat, hah!

Viikonlopuksi on luvattu ukkosta ja sadetta, mutta se ei haittaa mitään. Sadepäivinä on hyvä hoitaa vähän koululaisen ostoksia, sillä ollaan tajuttu, että koulun alkuun on enää muutama viikko! Meidän ekaluokkalainen on venähtänyt kesän aikana ihan hulluna, ja kaikista pitkistä housuista on jäänyt lahkeet ja paidoista hihat lyhyeksi. Hänellä on myös hyvin vahvat mielipiteet siitä, mitä hänen omasta koululaisen vaatekaapistaan pitäisi löytyä. Ihanaa kun on omaa makua, ja mahtavaa lähteä toteuttamaan hänen kanssaan yhdessä tätä projektia, vaikka tuleekin tippa linssiin kun meittii, miten iso hän on jo. Apua!

Perinteinen Iinan sillisalaatti, kun päästiin iltauinneista kylmäkallejen kautta shoppailuun. Vastoin kaikkia hyvän bloggaajan ohjeita siis, mutta se on aina ollutkin mun tyyli, että teen suoraan sydämestä, omalla tyylillä. Ne tykkää jotka tykkää, kiitos teille <3 Ihanaa helteistä loppuviikkoa kaikille!


5 Responses to “Iltauinnit lasten kanssa ja ilman”

 1. Katjamarketta sanoo:

  Hei miten tuo kylmäkalle homma toimii? Nimim. Ei tuuletinta ja makkarissa yöllä +26

 2. Tykkään lukea sun blogia, koska kirjoitat ”rönsyilevästi”. Mäkin aina eksyn kirjoittamaan aiheesta toiseen ja se musta tekee jotenkin blogista aidon tuntuisen. Ja ehkä joo kaikki ei tykkää, mutta hei sun blogi! 😀

  https://www.siirikiviharju.com

 3. Nimetön sanoo:

  Meillä on omakotitalossa perinteiseen suureelliseen 70-luvun tyyliin oma uima-allas. Se on kyllä ihan parasta! Uimaan ei tarvitse lähteä mihinkään, ei pakata, eikä rantareissun jälkeen taas pestä hiekkaisia pyyhkeitä ja uikkareita. Sinilevät ei ole huolta. Uimaan voi mennä aamulla tai illalla tai vaikka keskellä päivää ja altaassa saa lapset olla niin kauan kuin jaksavat. Aikuiselta ”uimavalvojalta” tuo toki vie leijonanosan päivästä, mutta onneksi lapset kasvavat ja pärjäävät pian altaalla jo keskenään.
  Onha sitä tietysti useastikin vitsailtu, että uima-altaan hinnalla olisi saanut aika monta lippua uimahalliin, mutta näin kesän lämpimillä ei parane murehtia moisesta. Ollaan iloisia, että on!

 4. Päivi sanoo:

  Ihana sillisalaatti! 🙂 Teehän ehdottomasti sitten postausta ekaluokkaiselle tarvittavista ostoksista, kiinnostaa!

 5. Mari sanoo:

  Ihanan kesäinen kirjoitus ja juuri kuin.meidänkin arjesta 3 alle 5v täällä. Uinti ja pihaleikkejen vuoksi lattioiden kanssa todella luovutettava meilläkin illalla on vanhempien uintivuoro ja lisäksi näin kesällä lapsille laitettu iltasella itkuhäkyytin ja vanhemmilla tennis ja sulkapallopelit pihalla

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.