Päivä Muumimaailmassa

18.07.2018

Meidän perheessä ei ennen kuopusta ole ollut sellaista todellista muumi-fania. Toki Oton kanssa tykätään kovasti muumeista, olivathan ne meidän omassa lapsuudessa aivan super iso juttu. Isommat tytöt eivät kuitenkaan koskaan oikein innostuneet muumeista sen enempää, vaikka ihan mielellään ovat kuunnelleetkin muumi-satuja. He eivät ole koskaan pyytäneet erikseen muumi-leluja kaupasta, tai halunneet katsoa telkkarista nimenomaan muumeja, mutta ovat saattaneet katsella jos ne ovat sattuneet tulemaan.

Kuopus on kuitenkin aivan kertakaikkisen toista maata. Yksi hänen ihan ekoista sanoistaan oli ”muumi”, ja hän on bongannut muumeja siitä asti kun oppi huutamaan ”muumi”. Hän bongaa muumimainokset auton ikkunasta, muumi-lehden kaupan lehtihyllystä ja muumipehmolelun valokuva-albumin valokuvasta. Hän rakastaa muumimusiikkia, muumikirjoja, muumipehmoleluja, Muumilaakson tarinoita ja ihan kaikkea muumi-aiheista. Muumi-astiat on best, muumi-pelit on best ja iho kuivataan uinnin jälkeen muumi-pyyhkeellä. Hän huomaa, jos naapuri kävelee pihan ohi muumi-pyyhe laukussa menossa uimaan. Silloinkin hän kiljaisee ”MUUUUUUUMI!”. Ihan uskomaton muumifani siis, muumifanituksen taso lähentelee jo kesäkuun keikalla bongattuja mmer-esiteinejä.

Siksi päätettiinkin lähteä käymään tänä kesänä Muumimaailmassa, missä ei oltu ennen perheenä käytykään. Reissu toteutettiin ihan extempore-meiningillä, kuten niin monet muutkin kesäreissut tänä kesänä. Aamupäivällä päätettiin, että tänään lähdetään Muumimaailmaan, ja niin tehtiin.

Sää oli uskomattoman kaunis ja helteinen kun saavuttiin Muumimaailmaan, mutta ekan tunnin jälkeen alkoi ihan hurja kaatosade ja ukkonen. Me pakoiltiin sadetta ensin Poliisimestarin talossa, ja sitten Pizza&Pasta-ravintolassa. Onneksi sade meni ohi, ja päästiin kiertämään Muumimaailma rauhassa loppuun. Meidän lapset tykkäsivät tosi paljon Muumimaailmasta, ja jopa taapero jaksoi katsoa teatteriesityksen Teatteri Emmassa kokonaan.

Mä olin itse ehkä vähän yllättynyt siitä, miten ”pieni” Muumimaailma loppupeleissä oli, koska tietty kun itse oli käynyt siellä viimeksi alle kouluikäisenä, sen muisti paljon suurempana. Ja onhan toki Muumimaailma myös muuttunut paljon mun lapsuudesta. Kiva paikka oli, mutta en usko, että siitä tulee muumifanista huolimatta mikään joka kesän kohde, sillä ihan niin paljoa siellä ei ollut nähtävää. Mutta ehdottomasti mennään joskus toisenkin kerran! Ja varmasti paikka uudistuu jonkin verran aina välillä, mä näen siellä kyllä paljon potentiaalia. Lapsista parasta oli tietenkin muumihahmojen haliminen, sekä heidän taloissa vieraileminen ja labyrintti.

Me yllätyttiin myös siitä, miten aikaisin Muumimaailmassa menivät palvelut kiinni! Yritettiin mennä buffet-ravintolaan syömään varttia vaille neljä, mikä mielestäni on aika normi ruokailuaika, mutta se sulkeutui neljältä. Päädyttiin sitten sinne Pizza & Pasta -ravintolaan, joka oli auki puoli kuuteen. Mieluummin oltaisiin syöty buffassa, koska siellä oli terveellisiäkin vaihtoehtoja. Kuusi pizzaslicea ja yksi lasten pasta-annos juomineen pikaruokalassa maksoivat 60 euroa, siinä missä kotiruokatyyppinen buffet olisi ollut meidän koko perheeltä alle 50 euroa. Jotenkin tuntui että hinnat meni vähän väärin päin? Toivottavasti joskus näihin aukioloaikoihin voisi ehkä tehdä tarkistusta, sillä tuntuu tosi hassulta, että joku näinkin mahtava kohde sulkeutuu jo kuudelta kesällä, kun kaikki ovat muutenkin liikkeellä myöhempään. Varsinkin se tuntuu oudolta, että ravintolat sulkeutuvat niin aikaisin.

Mutta joo, meillä oli kiva reissu, eikä sade haitannut yhtikäs mitään. Päin vastoin, siitä tuli meillle hauska ja ikimuistoinen reissu, kun juostiin yhdessä hurjassa vesisateessa, ja kuunneltiin ukkosen jyrinää Poliisimestarin vankityrmässä.  Taapero oli aivan innoissaan, ja reissun aikana hän oppi vihdoin sanomaan ”Muumimamma”, kun tähän asti kaikki on olleet vaan ”muumi”. Nyt hän osaa jo kaksi muumia siis! Hän on puhunut reissusta jo monta kertaa ”Muumimamma, hali. Muumimaa, hali. Muumi koti”, että taisi tosiaankin tehdä vaikutuksen.

Oletteko te käyneet Muumimaailmassa? Millaisia kokemuksia Muumimaailmasta teillä on? 


11 Responses to “Päivä Muumimaailmassa”

 1. iitta sanoo:

  Kävittekö muumimaailmassa metsälenkillä jossa asuvat mm. Aliisa, noita, mörkö ja hattivatit? muumimaailmaa joka kesän vierailukohde meidän perheellä aina yhtä ihastuttava, leikin ja sadun maailma.

 2. Elina sanoo:

  Mistä tuo sun ihana keltainen mekkos on? 🙂

  Meilläkin on parin viikon päästä suunnitelmissa mennä muumimaahan, kun 2,5v pikkuneiti niin suuri muumifani 🙂

 3. Jenny sanoo:

  On tosiaan jännä, jos ruokapaikat menee jo neljältä kiinni! Olisiko oletus, että lapsiperheet käyvät aamusta ja syövät vain lounaan paikan päällä… Olen käynyt muumimaailmassa joskus 10 vuotta sitten veljen perheen kanssa ja pitäisi nyt oman perheen kanssa myös lähteä käymään. Täältä pohjoisesta on vaan niin pitkä matka että täytyy todella tarkasti suunnitella reitti ettei kaikki tuskastu matkustamiseen 😀

 4. Jenna sanoo:

  Ompa kyllä hassua, että menee noin aikaisin kiinni. Me ei yleensä edes päästä mihinkään ennen neljää ku kuopus nukkuu päikkärit

 5. Mummu sanoo:

  Kävimme Muumimaailmassa kolmen aikuisen ja kahden lapsen kanssa, kiitos radio Novan, emme muuten olisi maksaneet noin paljon lipuista, taapero olisi päässyt vain ilmaiseksi. Syöneet emmekä juoneet mutta jätskit ostettiin. Lapset eivät onneksi halua mitään ostoksia tehdä, vielä säästytty rahanmenolta siltä osin. Väsyttävä reissu mutta lasten takia tehtiin, ei meidän 4 vuotiaskaan ole kiinnostunut kovin, ainoa mikä kiehtoo on noita ja vankityrmä.

 6. Sinde sanoo:

  Minäkin haaveilen Muumimaailmaan menosta, mutta taidetaan odotella, että muksu hieman kasvaa ja ehkä muistaakin reissusta jotain.
  Itse olen käynyt Muumimaassa 4-vuotiaana ja hieman pelottaa että uudelleen käyminen tuottaa suuren pettymyksen kun kaikki ei tietenkään ole niin jännää ja ihmeellistä. Muistan, että labyrintti oli hurjan jännä ja pelkäsin, että emme pääse muumimaahan jos sieltä ei löydä ulos… :’D
  Tykkäsin postauksestasi koska se on rehellinen. Ei vain paikan ylistelyä. Ja hyvä tietää että jos sinne joskus päädytään niin voisi varautua ottamaan eväitä mukaan 🙂

 7. A sanoo:

  Syynä noihin aukioloaikoihin taitaa olla
  työvuorosuunnittelu (eli loppukädessä raha). Pizzapastan pyörittämiseen riittää hiljaisempina hetkinä pari kesätyöntekijää, joiden tuntipalkka on tes:in mukaisesti suunnilleen 7 euroa, kun taas Mamman keittiössä tarvitaan muutama ihminen saliin ja lisäksi kokki/kokkeja, joilla palkka on hieman korkeampi. Ja jos paikka olisi yli 8 tuntia auki, hahmojen esittäjien työvuorosuunnittelu hankaloituisi. En nyt siis ota siihen kantaa, onko aukioloajat asiakkaiden kannalta järkeviä vai ei, mutta työkustannukset taitaa olla monilta osin ihan minimissä ja siten myös syynä aukioloihin.

 8. Sini sanoo:

  Me oltiin siellä tiistaina ja musta aivan täysin törkyhintainen. Ensinäkin se reissu oli meidän pojalle, joka pääsi kylläkin ilmaiseksi, koska on alle 2v. Mutta meiltä kahdelta aikuiselta 60€!!! Ja kun eihän siellä meille ollut mitään vaan pojan muumirakkauden takia mentiin. Paikka tosiaan oli pieni, mäkin muistin sen lapsuudestani isompana. Ei kyllä ollut lähellekkään hintansa väärti ja tosiaan me syötiin juuri ennen kuin sinne mentiin koska arvasin että ruoka siellä maksaa varmasti maltaita. No, poika tykkäsi ja oli onnellinen saadessaan koskea ja halia muumeja, mutta jatkossa taidetaan tyytyä niiden ihasteluun vaan lastenohjelmien muodossa. Ja toisaalta, eihän se tyhmä ole joka pyytää vaan se joka maksa 😀

 9. Jasmin sanoo:

  Me käytiin myös maanantaina. Kävin jo viime kesänä yksin kahden pienen lapsen kanssa ja se oli aikamoinen reissu, kun taaperoa vahtiessa isompi lähti yksikseen seikkailemaan. Tällä kertaa mulla oli apukäsiä mukana. Eniten harmitti se, että meidän päästessä paikalle oli kaikki vetokärryt vuokrattuina, joten piti raahata käsissä uimakassia, eväskassia ja vajaa 3v:tä, kun tämä sai pahimmat väsykiukut. Saatiin vetokärry sitten puoli kolmelta vasta. Meillä oli onneksi omat eväät, joilla pärjättiin koko päivä, joten ei tarvinnut katsoa edes muumimaailman ravintoloihin päin.

  Mutta muuten tykkään kyllä muumimaailmasta, meidän kohta 3v ja 4v viihtyvät siellä hyvin ja jopa siskoni 9v lapsi sai sieltä jotain irti. Aikuisten lippu saisi kyllä olla edullisempi! Kunhan omat lapset kasvavat, niin siirrytään varmaan käymään siellä väskin seikkailusaaressa. Nyt vielä pari tulevaa kesää mennään varmasti muumimaailmaan kuitenkin. Meidän kuopus ekan vierailun jälkeen puhui koko vuoden muumimaailmasta. 😀

 10. Mun pieni on syntynyt -91 ja hänelle telkkari (muuta vempelettä ei silloin ollutkaan?) oli sama kuin ”hei muu-u-umit”. Kerran käytiin muumimaailmassa, oli kuuma päivä ja ihmisiä ihan joka paikassa niin, ettei eteensä nähnyt. Aina muistan sen tunteen, kun yht´äkkiä lasta ei näkynytkään missään. Hirveä hätä ja paniikki. Eihän tuo kauas ollut ehtinyt eikä aikaakaan kulunut muutamaa minuuttia enempää mutta mun mielessä Muumimaailma on edelleen yhtä kuin paniikki.

 11. Anna Autio sanoo:

  Me kävimme äitini ja tyttären kanssa Muumimaailmassa kaksi kesää sitten. Olin aikaisemmin ollut siellä lapsena ja tykkäsin kovasti. Nyt kun kävimme oli sama ajatus entä sulla ”olipa pieni Muumimaailma”. Meillä sattui silloin tuulinen päivä eikä se haittanut juuri mitään. Siellä minä ja tytär juoksimme ympäri kun äiti jäi jonnekin penkille vahtimaan rattaita ja lepämään.
  Kävimme varmaan samassa ruoka mestassa ja otimme pasta ateriat. En kyllä muista että olisi ollut kallis paikka… mutta piti nyt jotain saada suuhun ja lapsi oli silloin ranttu eikä syönyt paljon muuta kuin pastaa.
  Toivottavasti pääsemme vielä sinne! Ehkä uimaan ja tutkimaan ne paikat jonne emme oikein päästy vaunujen kanssa. Niin ja äitini ei jaksanut kovin kävellä kipujen takia.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.