Meidän vinkit Rodoksen saarelle

20.07.2018

Hurjaa, että reissusta on pian jo kuukausi aikaa! Ihan vastahan me muka lähdettiin into piukassa kolmen aikaan aamuyöllä kohti lentokenttää. Mutta ei, kuukausi siitä on. Rodos-postausten sarja jatkuu meidän perheen vinkeillä Rodokselle. Aiemmin olen kirjoittanut vinkkejä Rodoksen Kolymbia Beachille, jakanut meidän matkavideon, sekä kirjoittanut kymmenestä parhaasta hetkestä meidän reissulla. Eli tässä postauksessa kerron mitä tehdä Rodoksen saarella & kaupungissa lasten kanssa (tai vaikka ihan aikuisporukallakin), näin meidän näkökulmasta.

1. Vuokraa auto

Se on super edullista, ja varsinkin jos vuokraa useammaksi päiväksi, tulee hinta todella edulliseksi. Esim. 100€:lla voi saada auton vaikka neljäksi päiväksi. Rodos Cars oli ainakin luotettava ja hyvä autovuokraamo, josta sai myös turvaistuimet samaan hintaan, ja autot olivat ilmastoituja, siistejä ja uusia, ja ne sai suoraan hotellilta. Etäisyydet on saarella sellaisia, että niitä jaksaa hyvin ajella, ja samalla pääsee näkemään ja kokemaan tosi paljon enemmän, kuin ilman autoa. Vuokra-auto on ainaki meidän mielestä kaikkein helpoin tapa liikkua ympäri saarta.

2. Käy Lindoksessa

Kun mietin Top5 idyllisimpiä paikkoja, joissa olen ikinä elämässäni käynyt, on Lindoksen ranta varmaan ykkösenä. Se paikka on kuin suoraan postikortista. Mulla on tietenkin kokemusta vain Euroopan kohteista, enkä muutenkaan ole elämässäni matkustellut mitenkään ihan super paljon, mutta mun mielestä Lindoksen ranta oli aivan uskomattoman ihana ja kaunis ja viihtyisä paikka. Siellä sielu lepäsi ja tuntui kuin aika olisi pysähtynyt. Suosittelen menemään rannalle illalla, jolloin siellä on rauhallista, tyyntä, kaunista eikä niin polttavan kuumaa. Silloin löytää paikan ihan veden läheltä, ja mahtuu hyvin pulikoimaan. Lindoksessa sijaitsee myös upea joka puolelle näkyvä Akropolis-kukkula, jonne voi kiivetä (me ei kiivetty).

3. Tsekkaa Rodoksen keskustasta kaupat joita ei Suomesta löydy

Rodoksella on oikein kiva shoppailuvalikoima, jos shoppailusta tykkää. Sieltä löytyy Sephora, Pull & Bear, Stradivarius ja Tally Wejl. Toki siellä on myös paljon niitä kauppoja, joita Suomessakin on, kuten H&M ja Zara. Lastenvaatteita en oikein Rodokselta löytänyt, mutta enpä kyllä kauheasti etsinytkään. Vinkatkaa ihmeessä kommenttiboksiin, jos tiedätte jotain kivoja lastenvaateliikkeitä Rodoksella, niin muut lukijat voivat saada hyviä vinkkejä!

4. Kävele Rodoksen vanhassa kaupungissa

Upea vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, ja siellä on todellakin historian havinaa havaittavissa. Vanhassa kaupungissa on paljon kivoja ravintoloita ja kahviloita, sekä tietenkin turistikauppoja joka nurkassa. Meille riitti vanhassa kaupungissa yksi päivä oikein hyvin lasten kanssa. 1400-luvulta peräisin oleva, neljä kilometriä pitkä muuri ympäröi vanhaa kaupunkia, ja siellä on kyllä tosi kaunista. Paikalla on vanhoja raunioita ja muuta hauskaa lasten kanssa tutkittavaksi.

5. Rodini Park alkukesän kukkaloistossa

Me saatiin kiva vinkki Rodoksen keskustasta 2km päässä sijaitsevasta Rodini-puistosta, johon ajettiinkin retkelle. Siellä on toukokuussa kuulemma aivan uskomaton kukkaloisto, mutta silloin kun me mentiin juhannuksen tienoilla, ei kukkia enää juurikaan ollut. Rattailla pääsi kulkemaan puistossa, mutta ei ihan joka paikkaan. Me ei siis viihdytty siellä kovinkaan kauaa, mutta paikasta näki, että silloin kun puut kukkivat, se on ihan henkeäsalpaavan upea.

6. JUMBO

Rodoksella on iso lelukauppa nimeltä Jumbo, jossa kannattaa lasten kanssa vierailla, jos liikkuu autolla. Jumbo on melko lähellä Rodoksen keskustaa, osoitteessa 5ο χλμ Ε.Ο, Lindou, Rodos 851 00. Jumbostakaan meillä ei ole kuvaa, mutta googlatkaa Jumbo Rodos niin löytyy vaikka mitä!

7. Ravintolat

Meidän kokemus on, että melkeinpä jokaisesta tavernasta saa oikeasti tosi hyvää ruokaa. Kannattaa testata gyrosta, souvlakia ja tsatsikia. Myös pizza on tosi hyvää, jos kaipaa välillä vaihtelua. Kannattaa valita ne paikat, jotka on vähän syrjässä pahimmista turistikohdista, niin löytyy vielä aavistuksen herkumpaa ruokaa. Kolymbian ravintolavinkit löytyvät TÄÄLTä, ja Lindoksessa tykättiin rannalla sijainneesta Nefelistä. Me testattiin Rodoksen Vanhasta kaupungista ravintola Archipelagoa, joka oli ihan ok, mutta ei mikään kovin ihmeellinen. Sieltä oli kuitenkin huikeat näköalat alas Vanhaan kaupunkiin, kun kiivettiin ylimmän kerroksen terassille syömään.

8. Koe saaren ihanat rannat

Rodoksen keskustasta Elli Beach, Falirakin läheltä Anthony Quinn Bay ja Lindoksesta Lindos Beach. Kaikki uskomattoman kauniita ja ihania rantoja. Jos on enemmänkin aikaa tutkiskella ja ajella tai kävellä, niin voi löytää ihan oman pienen rantapoukaman.

Siinä muutama vinkki Rodokselle. Jos ei olisi ollut rattaita mukana, olisin ehdottomasti halunnut lähteä patikoimaan myös upeille vuorille ja kukkuloille, joita saari on täynnä. Nyt kuitenkin valittiin toisin, ihan käytännön syistä, koska tiedettiin, että se tulee olemaan meidän perheelle mukavampaa vaikkapa kolmen vuoden päästä, kun kuopuskin on jo sen verran iso, että jaksaa hyvin kävellä itse vaikeakulkuisessa maastossakin. Jos hän suostuisi edelleen kantoreppuun tai -liinaan, oltaisiin voitu lähteäkin, mutta koska hän ei mitenkään suostu, me jätettiin se nyt pois ohjelmasta kokonaan.

Me tykättiin Rodoksesta sen verran paljon, että ihan ehdottomasti lähdetään sinne vielä joskus uudelleenkin! Ehkäpä juuri sitten, kun kuopus on isompi. Ihana reissu, ja viikko oli just hyvä aika olla siellä meidän perheelle.


5 Responses to “Meidän vinkit Rodoksen saarelle”

 1. Kia sanoo:

  Missä kaikissa maissa olet käynyt ja mikä näistä ollut sun lemppari? Mikä on sun haave matkakohde?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Koitan nyt muistaa kaikki missä oon käynyt, mut joku voi unohtua! 😀 Viro (Tallinna), Ruotsi (Tukholma, Haaparanta, +monet pikkukaupungit Tukholman lähellä), Iso-Britannia (Lontoo & maaseutu), Irlanti (Dublin ja maaseutu), Itävalta (Wien & Graz), Tanska (Kööpenhamina), Saksa (Frankfurt & Berliini), Espanja (Mallorca), Kreikka (Rodos). Lempparit näistä varmaan Berliini ja Tukholma, kun ne on vaan niin kivoja kaupunkeja molemmat. Mun unelmien matkakohteita on varmaan New York, Florida ja Tokio, ja todellakin oon niihin joskus vielä matkustamassa! 😀

 2. Mk sanoo:

  Mistä toi sun valkoinen mekko on, aivan ihana!

 3. sahekpaw98 sanoo:

  Hei! Haluaisin kysyä mistä sivuilta varasitte auton ? Tai Teiks te paikan päällä vai?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.