Mitä ekaluokkalainen tarvitsee mukaan reppuun

29.07.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Flying Tiger Copenhagenin kanssa, ja toimin heidän brand ambassadorinaan.

Sain suuren kunnian alkaa Flying Tiger Copenhagenin ensimmäiseksi Suomen brändilähettilääksi, eli tulette seuraavien kuukausien aikana näkemään täällä kivoja teemoja ja yhdessä tekemistä! Tanskalainen Flying Tiger Copenhagen on yksi meidän perheen suosikeista, ollut jo monta vuotta, ja siksi tämä tuntuukin todella luontevalta pestiltä just mulle! Me rakastetaan askarrella, piirtää, maalata, järjestää juhlia ja sisustaa, ja on mahtavaa päästä tekemään tätä kaikkea yhteistyössä juuri Flying Tiger Copenhagenin kanssa.

Flying Tiger Copenhagen tulee siis nimensä mukaisesti Tanskasta, ja siellä myös suunnitellaan kaikki heidän tuotteensa. Muhun vetoaa tanskalaisen tyylikäs mutta hauska look, joka kaikissa Flying Tiger Copenhagenin tuotteissa on. Myymälöissä on usein päivittyvä valikoima persoonallisia tuotteita, ja lisäksi aina saatavilla olevia perustuotteita, kuten toimisto- ja askartelutarvikkeita, juhlatarvikkeita, sisustustarvikkeita ja säilytysjuttuja. Lyhyesti sanottuna: aina kun siellä käy, löytää jotain mitä tarvitsee, varsinkin näin kun tuntuu että lapset kuluttavat värikynäpaketin kuukaudessa ja vihkot täyttyvät piirustuksista helposti parissa viikossa. Mä olen silminnähden innoissani tästä pestistä, ja tämä on ehdottomasti yksi siisteimpiä juttuja, joita olen päässyt urallani tekemään.

Esikoinen aloittaa kahden viikon päästä koulun

Mutta aloitetaanpa varsinaisesta aiheesta tämän johdannon jälkeen, eli koulutarvikkeista! Siihen on enää reilut kaksi viikkoa, että meidän esikoinen aloittaa koulutiensä (mä en kestä!). Ekaluokan alkaessa tulee paljon uutta, ja myös tarvitsee paljon kaikkea, mistä ei vielä eskarissa tarvinnut huolehtia. Ihan ekana me käytiin ostamassa koululaiselle oma reppu, jonka hän sai valita ihan itse. Repun valinnasta tulee oma postauksensa, ja nyt keskitytään siihen, mitä sinne reppuun tarvitaan sisälle.

Me käytiin ekaluokkalaisen kanssa Flying Tiger Copenhagenissa valitsemassa hänelle tarpeellisia koulutavaroita, ja vähän kaikkea muutakin kivaa hömppää, mistä hän innostui. Flying Tiger Copenhageneissa on juuri nyt aivan ihania koulun alkuun sopivia tarvikkeita, ja ihan huikeissa laama- ja laiskiaiskuoseissa. Me ihastuttiin pörröisiin laamoihin aivan täysin, ja esikoinen valkkasi itselleen laamoja penaaliin ja repun sisään.

Yhteinen shoppailureissu ekaluokkalaisen kanssa

Oli aivan ihanaa käydä yhdessä ostoksilla ennen koulun alkua, sillä mut valtasi sellainen ihana nostalgiafiilis. Juuri näin me tehtiin myös mun äidin kanssa ennen koulun alkua, mentiin yhdessä ostoksille ja ostettiin kaikki tarpeellinen, ja minä sain kunnian valita omat uudet tarvikkeet. Vaikka ekaluokkalainen ei tarvitse tarroja tai geelikyniä mihinkään, niin muistan itsekin niitä saaneeni, ja oli ihanaa koristella omia vihkojen kansia ja tehdä niistä oman näköisiä. Me aina lainailtiin eri värisiä kyniä toisillemme luokkakavereiden kanssa ja vaihdeltiin tarroja keskenään, se oli parasta! Koulustakin mun käsittääkseni saa lyijykynän ja pyyhekumin, mutta omat on myös kivat, jos haluaa itse valita. Flying Tiger Copenhageneissa on suuri valikoima kaikenlaista kivaa edullisin hinnoin.

Ekaluokkalaisen innostus oli käsinkosketeltavaa, ja hän oli aivan fiiliksissä koulutarvike-ostoksista. Me löydettiin kaikki tarpeellinen, penaaleista sisätossuihin ja kulmalukkokansiosta geelikyniin. Hän asetteli kotona kaiken tarvittavan huolellisesti reppuunsa, ja loput jätti odottamaan sitä, että hänen oma huoneensa on valmis, ja hän saa oman läksyjentekopaikan sinne. Hauska nähdä tekeekö hän läksyt lopulta huoneessaan, vai ruokapöydän ääressä, sitten kun niiden aika joskus on. Varmasti tehdään tällainen samanlainen reissu myös ennen tokaluokkaa ja sitten, kun meidän keskimmäinenkin aloittaa koulun. Kokemuksesta tiedän, että vuodet kuluvat ihan liian nopeasti ja pian me jo ollaan kuopuksen koulutarvikeostoksilla.

Yllättävät & tarpeelliset tavarat mitä ekaluokkalainen tarvitsee mukaan reppuun

Mä keräsin muutaman vinkin tuntemiltani koululaisten vanhemmilta, että mitä sinne reppuun kannattaa pakata, ja mitä muuta tarvitaan, kun koulu alkaa. Mut yllätti listalla sateenvarjo, seinäkello ja tarvittavien kansioiden määrä. Mutta kuulemma sateenvarjo on ihan ehdoton, ja nyt kun tarkemmin mietin, niin eipä tullut itsekään raahattua kuravaatteita joka päivä koulussa sateen varalta, vaan yleensä repussa oli pieni sateenvarjo mukana. Tässä tulee siis meidän mututuntumalla tärkeimmät vinkit, joita itse ajateltiin noudattaa:

Muistilista ekaluokkalaisen reppuun:
 • Penaali (lyijykyniä, teroitin, pyyhekumi, viivotin) geelikyniä, tarroja, tusseja ja muita hömpötyksiä oman maun mukaan
 • Kansio monisteille (esim. kulmalukkokansio tai muovitasku)
 • Kotiavaimet & joku avaimenperä jolla saa esim. reppuun kiinni tai kaulanauha, että eivät unohdu
 • Vesipullo
 • (Bussikortti)
 • (Puhelin)
 • Sateenvarjo
Muuta tarpeellista kouluun mukaan:
 • Sisätossut tai sisäkengät
 • Vaihtovaatteet repun pohjalle (esim. t-paita, sukat, pikkarit)
Liikuntatunteja varten valmiiksi kotiin:
 • Jumppapussi (meillä  on ekaluokkalaisen itse eskarissa ompelema)
 • Liikuntaan sopivat vaatteet, esim. jumppahousut ja t-paita
 • Ulkoliikuntaan sopivat lenkkarit
 • Pyyhe
 • Uikkarit
 • Uimalasit
 • Luistimet & luistelukypärä
 • (Sukset, monot & sauvat) joita ei kyllä Helsingissä tarvinnut olla ainakaan silloin, kun itse olin koulussa, ja käytiin kerran vuodessa Paloheinässä hiihtämässä.
Ekaluokkalaisen kotiin:
 • Iso mappi
 • Värikynät
 • Toinen iso kansio piirustuksille & muille kuvistuntien tuotoksille
 • Rauhallinen läksyjentekopaikka
 • Lukujärjestys
 • (Viikkotaulu perheelle, josta jokaisen helppo tarkistaa kaikkien menot kullekin päivälle)
 • Seinäkello

Meidän ostosreissu löytyy mun instatilin @iinalaura kohokohdista, ja lisäksi mun instassa on meneillään arvonta, jossa voitte voittaa Flying Tiger Copenhagen –lahjakortin. Tarkemmat säännöt ja tiedot löytyvät siis instasta, @iinalaura. Kannattaa käydä siellä kurkkimassa, miten ekaluokkalainen valitsi itselleen tarpeellisia juttuja, ja mitä kaikkea Flying Tiger Copenhagenista löytyikään. Ekaluokkalaisen omat & vanhempien fiilikset koulun aloituksesta, sekä vaatekaappipostausta ja ekan koulupäivän asua on vielä tulossa! Joten pysykää kuulolla, jos koulun aloitus on sielläkin ajankohtaista juuri nyt. Kannattaa muuten seurata Flying Tiger Copenhagenia sekä FB:ssä, että Instagramissa, jos haluaa pysyä kärryillä kivoista uutuuksista, joita tulee myyntiin joka viikko.

Joko teillä on tehty ostoksia koulun alkuun? Mitä ekaluokkalainen tarvitsee mukaan reppuun? Unohtuiko meidän listasta jotain tuikitärkeää? Vinkkaa omat parhaat vinkkisi!


43 Responses to “Mitä ekaluokkalainen tarvitsee mukaan reppuun”

 1. Mutsi sanoo:

  Geelikyniä penaaliin? Anteeks?!
  Tarroja? Ei todellakaan.

  Puuvärikynät pitäisi olla, lyijärien lisäksi.
  Sateenvarjo on hyvä olla eteisessä valmiina sadepäiviä varten, sen kokoinen että mahtuu hyvin reppuun.
  Sisätossuja ei ainakaan meillä ole lapsilla koulussa ollut, kenelläkään koko koulussa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Siis miksi ei, jos itse tykkää? :O Totta on, että niitä ei tarvitse, mutta ainakin meille ne olivat ala-asteella suurta hupia, ja niillä tykkäävät lapset touhuta kotonakin. Eikai niistä haittaa ole, en ainakaan keksi mitä voisi olla? Puuvärikynätkin löytyy, mutta meillä ainakin oli niin, että koulussa käytettiin koulun värikyniä, ja kotona sitten oli ne omat puuvärikynät. Ja sisätossut oli ehdottomat, koska esim. paloharjoituksessa ei ole aikaa kenelläkään lähteä pukemaan kenkiä, vaan ulos lähdetään niissä mitä sattuu jalassa olemaan, jos on sukat niin sitten ne kastuu.

   • Mutsi sanoo:

    Ai koska lapset tykkää maailman paras tekosyy te siis kasvatatte lapsenne niin että saavat kaikkea mistä vaan tykkää.. siksi koska ei koulussa saa tunnilla leikkiä, meillä kiellettiin ekaluokkalaisella kerran jopa jotkut pyyhekumit tms mitkä oli jotain hauskempia, en muista tarkemmin enää mitä ne oli, koska ne aiheutti häiriötä tunneilla!

    • Mimmi sanoo:

     ”Ai koska lapset tykkää maailman paras tekosyy te siis kasvatatte lapsenne niin että saavat kaikkea mistä vaan tykkää.” <-- Anteeksi mitä minä just luin? 😀 Se, että lapselle ostetaan penaaliin euron geelikynät, joista hälle tulee hyvä mieli, ei tasan vahingoista yhtään ketään. Muistan itsekin, että tarroista, hauskan värisistä kynistä yms. oli ihan hurjasti iloa kouluaikoina. Niin alakoulussa kuin yliopistollakin. 🙂 Ihania ja tarpeellisia juttuja olette ekaluokkalaiselle laittaneet!

     • Nimk sanoo:

      Joo tää on kyllä hassu tää nykyajan ajattelutapa, että jos on mitään hauskaa elämässä, niin se on automaattisesti turhaa ja vapaata kasvatusta ja ja ja… Siis ihan oikeasti. Kyllä meillä aikuisillakin on elämässä nautintoja, mitkä ei varmasti ole elintärkeitä, mutta mitäs sitten. Saa elämässä olla muutakin, kuin ne välttämättömät elämiseen tarvittavat ainekset. Ollaan siinä suhteessa hyvin etuoikeutettuja ja siitä sietää nauttia.

    • Ekaluokan ope sanoo:

     Aloitan ens viikolla ekaluokan kanssa ja ihan kyllä leikkiä tulee olemaan paljon päivissä mukana, sekä yhteisesti että pieninä omapuuhahetkinä. Ei pienet koululaiset jaksa vielä keskittyä opetukseen superpitkään kerrallaan eikä tarvitsekaan. Omista tarvikkeista täytyy toki keskustella ja luoda säännöt niille ja niiden käytön ympärille yhdessä lasten kanssa, mutta en niitä missään nimessä kieltää aio.

     T. Ekaluokan ope

   • N sanoo:

    Kyllä meillä ekaluokkalaisella (nyt menee tokalle ja edelleen on) oli geelikyniä, tusseja jne. penaalissa. Pulpettivihkoon tai muihin ”omiin” juttuihin niillä piirteli koulussakin, samoin kun koululla oli yhtenä päivänä askartelukerhossa, sekä myöskin eftiksessä käytti. Että meillä ainakin oli paljonkin käytössä eikä nyt ainakaan mikään ongelma. 😀

    Ja mitä tulee sisäkenkiin/-tossuihin, niin meillä niitä koulun puolelta kyseltiin, pitkin vuotta muistuteltiin, kun kaikilla ei vielä ollut. Meillä päin ainakin suurin osa koulusta on ns. kengättömiä kouluja, eli kengät riisutaan naulakoille heti kun tullaan sisälle kouluun. Ruokalassa ainakin on kiva, kun ei ihan sukkasillaan tarvitse kävellä. Samoin kun on paloharjoituksia jne.

   • Pikkumyy sanoo:

    No siis tottakai joskus saa ihan luvan kanssa ostaa hieman ”hömppääkin”! Varsinkin kun on kyseessä niinkin tärkeä asia kuin koulun aloittaminen. (Hah, itsehän ostin tässä taannoin tuoksuvat tussit….) Muistan myös että meillä oli ala-ja yläasteaikoina noita geelilyniä ja ohuita tusseja. Eihän niillä ala-asteella vielä kouluvihkoihin tai -kirjoihin kirjoiteltu, mutta sen sijaan luokkakavereiden kesken kulki välitunneilla ja vapaa-ajalla vihkoja ja lappusia mihin niillä tuli rustailtua. Pulpetissa oli myös ”pulpettivihot” joihin myös sai välillä piirrellä ym. mitä halusi. Yläasteella tein niillä muistiinpanojakin, kun siellä ei enää niin välitetty että millä kynällä omaan vihkoosi kirjoitat. Tuoksuvat geelikynät oli ihan best! Ja glitteriset.

    Ekalla luokalla myös tarrojen vaihtelu oli pop, ja juuri muisteltiin siskon kanssa että tuohon aikaan keräilimme myös pokémon- ja jääkiekkokortteja (ooh ja gogo’seja). Kuinka ”turhaa” sekin loppujen lopuksi oli, mutta pitääkö kaikella ollakaan joku syvempi merkitys :D. Olihan niitä keräillessä ja vaihdellessa hauskaa.

  • Nimetön sanoo:

   No, täytyy muistaa, että kyseessä on yhteistyöpostajs. Ei kai silloin ole tarkoituskaan lähteä liikkeelle sillä pienimmällä ja välttämättömimmillä määrällä.
   Vähemmälläkin selviää, eikä tekstissä muuta väitetäkään.

   Sen, mitä vielä lisäisin listaan, on HEIJASTIN.
   Sellainen kannattaa laittaa reppuun ihan heti, vaikkei vielä ole edes pimeää. Syyskuussa sateisena aamuna voi yht’äkkiä jo ollakin.
   Sellainen kokonaan heijastava reppu olisi ihan paras, muttaa ymmärrettävästi kai harva lapsi valitsee.
   Myös siihen sateenvarjoon voi kiinnittää heijastintarroja tai ostaa valmiina mallin, jossa jo on. Samoin ulkovaatteiden heijastimiin kannattaa kiinnittää hurjasti huomiota!

 2. Milla sanoo:

  Mun täytyy nyt kyllä sanoa että aika paljon te olette ostaneet kaikkea 😀
  Meillä oli likalla reppu, pari lyijykynää, kumi ja penaali.
  Mitään muuta emme ostaneet valmiiksi. Ehtiihän niitä sitten ostaa jälkikäteen hyvin vielä.
  Koulusta saivat kyniä, kumin, viivottimen.
  Tarvittaessa voi sitten lisäillä reppuun tavaroita.
  Varavaatteita ei ole koskaan laitettu mukaan, ehkä sukat kun talvella saattaa olla märkiä koulun käytävät ja meillä likka ei aina muistanut sisäkenkiä pukea jalkaansa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Haha, kuvassa on näkyvissä kyllä pikkusiskonkin juttuja ja askartelutarvikkeita, joita kotona käytetään. 😀 Koulua varten löytyy nuo listalla olevat jutut. Hyvä pointti myös se, että sitten kun näkee mitä tarvitsee tai ei tarvitse, voi sisältöä päivittää sen mukaan. Ja mäkin mietin noita varavaatteita, et riittäiskö just sukat vaan, ettei tuu sitten liian täysi ja painava reppu. Vaikka eihän joku t-paita kyllä paljoa paina 😀

   • Luokanope sanoo:

    Ihanaa, kun laitat ekaluokkalaiselle vaihtovaatteet mukaan. Pieneen pussiin t-paita, pikkarit, sukat ja legginsit. Iltiksen kanssa koulupäivät on pitkiä ja välillä pienimmillä etenkin ekoina viikkoin voi tulla jännityspahoinvointia tai pissalla käynti unohtuikin. Ei ne siellä repussa haitaksi ole.

 3. Fanni sanoo:

  Mä kävin juuri esikoiseni kanssa ostamassa ekaluokkalaisen reppuun tarvikkeita. Reppu oli jo ennestään ja sen mukana tullut Ninjago-penaali, mutta sisälle tarvittiin kyniä ja peruskauraa.. ei niin yllättäen jalkapalloliigassa. Sisäkengät vielä puuttuu ja sisäliikuntatossut. Kiitos sateenvarjovinkistä, se pitää käydä myös katsomassa. Kauheaa ja ihanan haikeaa aikaa. Ihania viimeisiä lomapäiviä varsinkin tulevalle ekaluokkalaisen!

 4. Ellis sanoo:

  Meillä ekaluokkalaiselle pyydettiin oma kirjastokortti. Lainaavat välituntikirjoja yms omalla kortilla.

 5. Nimetön sanoo:

  Seinäkello! mä ihmettelin ensin, että mihin ihmeeseen ekaluokkalainen tarvitsee seinäkelloa reppuunsa, mutta sehän olikin kotiin. 😀
  Minulla oli lapsena oma rannekello, se oli tullut valiittujen palojen mukana ja siitä opettelin kellon. Koululaisena sain sitten siistimmän kouluun (ja ranteeseen:D) paremmin sopivan siistimmän kellon.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa eikää, se oiskin kun pitäis raahata repussa seinäkelloa!! 😀 Ihana tuo valittujen palojen kello 😀 Meilläkin löytyy kyllä myös rannekello, ja onhan se kello tietty puhelimessakin, mut aateltiin et pitää meillä ees yks seinäkellokin olla, kun ei vielä ollut entuudestaan 😀

 6. Nimetön sanoo:

  Oikeilla jäljillä olette

  Lyijykynien laatuun kannattaa panostaa, sillä kaunis pehmeä ja siisti jälki syntyy vain kunnon kynällä. Tummaa jälkeä voi olla vaikeaa saada kumitettuakin. Myös laadukas kumi on tarpeen, sillä huonompi vain sotkee.
  Meillä yksi lapsista on alusta asti tykännyt kirjoittaa lyijytäytekynällä, kun sillä ei voi painaa liikaa.

  Koulussa ja kotona on kätevää pitää omia kyniä. Vaikka penaalia kuljettaisikin repussa, voi olla hyvä, jos reitin molemmissa päissä löytyy kyniä, kumeja ja terottimia.
  Varsinkin alkuopetuksessa monissa läksyissä tarvittiin värikyniä, käytännössä siis puuvärejä. Myös sakset on hyvä olla kotona joka lapselle.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tosi hyviä vinkkejä, kiitos! 🙂 Mekin aateltiin just, että on fiksua että koulussa ja kotona on omia kyniä, ja siksi ostettiin paljon kyniä. Eipähän ainakaan unohdu sitten, kun ei tarvitse edes ottaa välttämättä penaalia repusta.

 7. neito sanoo:

  Meillä esikoinen menee nyt kolmannelle ja kuopus aloittaa koulun nyt. Meillä ekaluokkalaiselle on hankittu (tai vielä hankitaan):
  -reppu
  -penaali
  -penaaliin lyijäreitä, teroitin, kumi ja värikynät. Nämä sellaista laatua, että kestävät. Lyijäreillä ON EROJA.

  Varavaatteita en ole laittanut matkaan, eikä ole ollut tähän mennessä tarvetta. Varasukkia on ollut, koska lattiat saattavat olla kosteita.Sadetakin olen laittanut matkaan mikäli on satanut tai luvattu sadetta. Talvella varahanskat on syytä olla mukana, mikäli hanskoja kastuu. Jos oikein märkää on ollut, niin sitten kumppareilla kouluun. Ulko-housuina sellaiset jotka sietävät kosteutta, ja jotta ajavat samaa asiaa kuin kurahousut.

  Meidän koulussa on lyijärit ja värikynät tarjolla, mutta niitä haetaan käyttöön tarpeen mukaan ja palautetaan taas paikoilleen. Esikoinen ainakin koki omien käytön helpommaksi myös koulussa. Alkuopetuksessa värikyniä kuluu PALJON, todella monessa tehtävässä tarvitaan värityskyniä. Ilmeisesti värit auttavat hahmottamaan. Kimallekyniä tai tarroja ei todellakaan tarvitse koulussa, perus puuvärit ovat parhaat. Tosin esikoinen on poika, joten saattaa vaikuttaa asiaan. 🙂

 8. Ekaope sanoo:

  Hei!
  Ekaluokan open terveisinä huikkaan, että koulusta saa kyllä kaikki tarvittavat välineet, mutta kiva on olla omiakin välineitä. Geelilkynillekin tulee käyttöä vapaampina hetkinä.
  Sitten lisäisin listaan vielä nimikoinnin. Kaikkiin vaatteisiin ja tavaroihin nimi, niin löytävät takaisin omalle omistajalleen. Ja repussa on hyväksi havaittu ulkopuolelle jokin repun tunnistamista helpottava avaimenperä tai heijastin tms. Oppilailla on paljon samanlaisia vaatteita ja reppujakin. Usein sotkeutuvat tavarat, vaatteet ja reput keskenään.
  Myös taiteltava sadeviitta on loisto keksintö ja kuivuu pienemmässä tilassa kuin sateenvarjo.
  Varasukat joku vinkkasikin.

  • Ope sanoo:

   Täällä toinenkin pienten ope muistuttaa vaatteiden, kenkien ja tavaroiden nimikoinnista. Löydätte nimikoidut vaatteet huomattavasti helpommin naulakoista ja löytötavaroista. Hyvä lyijykynä, terotin ja kumi ovat ne tärkeimmät penaaliin. Niihin kannattaa panostaa. Ekaluokkalaisilla niitä tuppaa myös katoamaan paljon (ei kaikilla ), joten penaali kannattaa tarkastaa välillä kotona. Penaalia ei kannata pakata liian täyteen, jotta ekaluokkalainen löytää helposti perustavarat. Minulla on ollut muutamilla lapsilla esim. väritusseja tai geelikyniä erillisessä penaalissa tai pikkupussukassa, koska niitä ei tarvita oppitunneilla. Itse ovat tämänlaisen järjestelyn kehitelleet. Iltiksessä tykkäävät piirrellä näillä geelikynillä. Kaikilla ei kuitenkaan tällaisia ole, eli pakollisia ne eivät ole.

   Iloista koulutietä ekaluokkalaisille! Ope kyllä huolehtii jos jotain puuttuu .

 9. tiina sanoo:

  Eikö koulussa anneta tarvikelistaa mitä tarvitaan? Meidän lasten koulussa ei kouluun saa tuoda mitään ylimääräistä. Syyt ovat että opettajat eivät halua että lapset mahdollisesti tuntevat itsensä eriarvoisiksi sekä se, että lapset keskittyvät olennaiseen eivätkä leikkimään ja vertailemaan kyniä ja kumeja saati muita leluja.

 10. Emilia sanoo:

  Ekaluokan open vinkkinä: kannattaa varmistaa koulusta saako välitunnilla käyttää sateenvarjoa. Monissa kouluissa ei saa (turvallisuuden takia). Ja suosittelen lämpimästi pitämään niitä vedenpitäviä vaatteita koulussa mukana, koska nykypäivänä saatetaan lähteä koulupäivän aikana ulos, vaikkei olisikaan liikuntaa.

  Yksi tosi tärkeä juttu tuli vielä mieleen, nimittäin heijastin reppuun ja vaatteisiin. Mutta teille varmaan olikin itsestäänselvä juttu.

  Mun unelma olisi varmasti lapsena ollut, jos Tiger olisi ollut olemassa, koska rakastin pienenä kaikkea tuollaista tilpehööriä. Onneksi oli sentään Tiimari 🙂

 11. Olivia sanoo:

  Itsekin muistan, että tarrat ja geelikynät olivat parasta mahdollista ajanvietettä koulussa. Joskus tunneilla sai piirtää pulpettivihkoon ja silloin väritettiin erivärisillä geelikynillä vihon ruutuja. Siis satoja neliöitä vihot täyteen… 😀 Saattaa kuulostaa hölmöltä ja turhalta aikuisesta. En ymmärrä miksi koululaisen repun täytyisi olla jotenkin mahdollisimman minimalistinen ja vain järkeviä puuvärikyniä sisältävä.

  Niin ja Tigerissa käyn aina kun ostoskeskuksesta sellainen löytyy. Harvoin ostan mitään, mutta siellä on vaan tosi hauska käydä!
  Paljon tsemppiä koulun alkuun! 🙂

 12. Päivi sanoo:

  Joka vuosi tähän aikaan on ikävä omia peruskoulu- ja opiskeluaikoja, oli niin parasta ostella noita koulutarvikkeita ja saada uusia kirjoja, rakastin niiden uusien kirjojen tuoksua 😀

  Oma lapsi on vasta 2v niin ei oman lapsen kohdalla ole kokemusta, mutta omasta lapsuudesta muistan kans nuo kahdenkeskiset ostosreissut äidin kanssa, parasta! Tosiaan lyikkäreissä on suuria laatueroja, meillä tehtiin aina niin että äiti valitsi tietyt laadukkaat lyikkärit ja pyyhkärit penaaliin ja itse sain valita sitten myös tuota tytöille tärkeää ”krääsäpuolta” lisäksi, aikalailla 50/50 oli niiden suhde penaalissa..Värikynät saa tosiaan koululta, kotona sitten omansa 🙂

  Reppuun tosiaan sateenvarjo on ehdoton, jotkut harrastaa myös kerttissadetakkeja ku ne on niin kätevissä paketeissa mut en tiiä moniko lapsi oikeesti käyttää 😀 pientä tärkeää krääsää on myös esim nenäliinapaketti, aina tarvii kaikkeen nenän pyyhkimisestä pieniin haavoihin ja märän pyörän penkin kuivaamiseen 😀 Lisäks yhteystiedot olis hyvä löytyä suht helposti, varmaan nykyäänkin on ”reissuvihko” yms missä vanhempienkin numerot, kotiosoite jne..

 13. Tarja sanoo:

  Meillä ostettiin ekaluokkalaiselle reppu, lyijykyniä, kumeja ja viivoitin sekä terotin. Penaali oli jo ennestään. Ai niin, pari vihkoa myös ja kulmakansio. Puuvärit pitänee vielä tosiaan hankkia!
  Vielä on ostoslistalla työtuoli ja kynäpurkkeja omalle työpöydälle.
  Varavaatteista taidetaan sujauttaa reppuun vain sukat. Me asumme ihan koulun vieressä mikä on kätevää; kotoa voi käydä hakemassa mm sadekamppeet yms tarvittaessa.

 14. Minna sanoo:

  Meillä nyt tokaluokalle menevä niin kyllä meidän koulussa on käytössä sisäkengät. Oliko Tiara menossa koulun jälkeen kerhoon? Kannattaa huomioida, että sieltäkin saattaa tulla toiveita esim. meillä toivottiin noita varavaatteita ja kumppareita. Ja ihan yllättäen tuli opelta kesken vuoden wilmassa toive tarkistaa oppilaiden pyyhekumi tilanne. Että me ollaan nyt hommattu sitten niitä tälle vuodelle useampi. Mitä lie niillä puuhanneet koska useammalta oli niitä hävinnyt ja vielä useampi kappale.. 🙂
  Mutta ihan hyvältä näyttää teidän varustautuminen ekalle luokalle. Itsekin muistan nuo tarrat ala-asteelta.

 15. Oliviah sanoo:

  Seinäkello kunnollisilla numeroilla oli meilläkin ostoslistalla, kun esikoinen aloitti koulun. Itse muistan, että ensimmäinen rannekello ostettiin ekaluokkaa varten, mutta nykyisin harvalla koululaisella on sellainen. Suksien tarpeellisuus riippuu tosiaan asuinpaikasta:) Täällä Oulussa lapsilla oli viime talvella 5 viikkoa luistelua ja 8 viikkoa hiihtoa.

 16. Terhi sanoo:

  Ihania juttuja olette löytäneet tulevalle ekaluokkalaiselle!

  Tästä postauksesta tulikin mieleeni ”Reppu joka selkään”-keräys, jonka avulla monen vähävaraisen perheen lapsi saa itselleen koulurepun 🙂 Vielä ehtii osallistumaan 🙂

  https://www.hiiop100.fi/tehtavat/3606

 17. Sussu sanoo:

  Piti aika kauan miettiä, että tosiaanko Tiara kantaa repussa seinäkelloa

 18. milla sanoo:

  vaikuttaa kyllä paljolta tuo tavara määrä. me just tehtiin koulutarvikeostokset tokalle menevän kanssa, ja hän halusi yhden ainoan viivottimen, koska vanha on hukkunut. kaupassa ei kuitenkaan ollut yksittäisiä viivottimia, joten otettiin paketti jossa oli kaksi kynää, kumi ja se viivotin. lapsi oli tästä vähän ihmeissään, kun onhan hänellä lyijäreitä jo ennestään että mitä näillä nyt tekee, mutta tuumi että kiva kai se on sitten saada pari uuttta :D. Sisäkengät meiltä vielä puuttuu, kun vanhat on jääneet pieneksi ( kuulema pakko olla crocksit :´D ) ja sadevaatteet ( ei kuitenkaan kurikset ) on hankintalistalla.

 19. A sanoo:

  Mua ärsyttää jotkut kommentit tässä. Mitä hiton väliä sillä on vaikka ostas omalle muksulle kaupan tyhjäksi kun aloittaa ekaluokan se on kuitenkin iso askel pikkutytölle ja miten ihanaa oli saada uusia koulutarvikkeita ja tuntea että nyt on oikeesti koululainen …

 20. Erin sanoo:

  Mua naurattaa kun tuo kauppa ja Tiger on tietenkin mun 9v tytön suosikki kauppoja. Tyttö rakastaa ihan kaikkea pientä krääsää. Sanon aina neidille, että se on ”Kauppa jossa kaikkea mitä ihminen ei tarvitse” 😀 Ihan vitsillä kun äiti ei sieltä mitään tarvi oikeasti. Neidillä siellä kuluu aikaa tunti ja äidillä on yleensä silloin jo väsy ja nälkä 😀

 21. Roosa sanoo:

  Kaulanauhaa avaimille näin alakoulussa työskennelleenä en suosittele. Lapset välitunneilla tiimeltää telineissä ja keinuissa ja on suuri vaara, että nauha jää esim. roikkuessa johonkin kiinni. Siis kuristumisvaara. Avainnauhat on aikuisella niin eri juttu, kun muistetaan niiden olemassaolo. 🙂 Jos taas sen avainnauhan laittaa esim. reppuun johkin lokeron klipsuun kiinni, eri juttu. Mutta ei kaulaan roikkumaan, ettei käy hullusti!

  Varmasti kolmen lapsen vanhempana tämän tiesitkin, mutta aina alkaa selkäpiitä karmimaan, kun näkee sanat ”avainkaulanauha” ja ”lapsi” samassa yhteydessä. Ymmärtänet varmaan. 🙂

  Ihania juttuja ootte ostelleet. Pikkusiskon 11v. kanssa tehään su-ma just ennen koulun alkua minireissu Turkuun, Tiger on shoppailupaikkojen listalla, ihana kauppa! 🙂 Onnea koulun alkuun Tiaralle ja koko perheelle! <3

 22. Nimetön sanoo:

  Ekaluokkalaiselle on hyvä ostaa pulpettiin oma, muovinen, särkymätön, helposti erottuva, pieni, nimikoitu vesimuki.
  Ja sanoa lapselle, että aina luokkaan tullessa, on hyvä hörpätä pikkumukillinen vettä. Se estää päänsärkyä ja väsymistä.
  Juomapullot on tietty ok, mut käytännössä pienet lapset ei niistä muista juoda ja aamulla laitettu vesi voi olla ällölämmintä loppupäivästä…

 23. Sanna sanoo:

  Ei vitsi nyt tuli pieni haikeus, lapsena syksyisin oli ihan parasta ikinä joka vuosi ennen koulun alkua lähteä shoppailemaan koulutarvikkeita. Nyt mä mietin, pitäiskö näin yliopisto-opiskelijanakin vielä käydä ostamassa syksyksi uusi penaali ja vähän uutta sisältöä siihen! Stabilot olivat ainakin kova juttu yläasteella, ja multa puuttuu just ne kivoimman väriset!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

 24. Marika sanoo:

  Muistiko kukaan mainita kontaktimuovia? Mä ainakin ostin jo rullan, meillä myös esikoistyttö menee ekalle ja äiti innolla odottaa pääsevänsä päällystämään kirjoja

  Sateenvarjo tarvitsee tosiaan vielä hommata…

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.