Meidän pieni tahtoa täynnä oleva auringonkukka

27.08.2018

Meidän taapero on nyt huomannut itsekin olevansa taapero, hän sanoo monta kertaa päivässä painokkaasti ”TAAPELO!”. Samalla me ollaan saatu huomata, että hän on tainnut tulla tahtoikään. Hän haluaa paljon kaikkea, ja vähintään yhtä montaa asiaa hän ”EI HALUA!!!!!!!!”.

Hän ei esimerkiksi halua pitää kenkiä eikä sukkia, vaikka oltaisiin ulkona. Mä kyllä fiilaan häntä siinä ihan täysin, jos itse saisin päättää niin kävelisin aina paljain jaloin. Helsingissä se ei vaan onnistu ihan samalla tavalla, kuin mummolakesinä Rantsilassa, silloin kävelin kirjastoon, kauppaan ja jätskikiskalle ilman kenkiä ihan joka päivä. Siksi meillä on joskus hieman erimielisyyksiä tässä kenkäasiassa. Sisällä hän kyllä tykkää pitää kenkiä, ja usein käykin hakemassa itse kaupasta valitsemansa Turtles-kuvioiset crocsit jalkaan.

Usein hän sanoo noin 35 kertaa ”ei halua”, vaikka oikeasti haluaa jotain. Sitten kun laittaa vaikkapa banaanin pois sen kolmenkymmenenviiden ”EI”:n jälkeen, hän ilmoittaa hyvin painokkaasti ”PANIINIIIII! HALUAA PANIINIII!”. Sitten maistuu, ja hyvin maistuukin. Ollaan opittu myös olemaan ihan salaman nopeita jääkaapin oven kanssa, sillä jos hidastelee ollenkaan, taaperon pieni käsi luikahtaa jääkaappiin, ja sitten hän jotenkin onnistuu kiemurtelemaan sinne kokonaan, ja sitten hän ei tule pois sieltä ollenkaan, vaan haluaa paljon kaikkea. Yleensä marjoja, jos jääkaapissa on marjoja kulhossa, puolet niistä on jo syöty ennen kuin oven saa kiinni, vaikka se veisi vain 5 sekuntia. Hän on yllättävän taitava sullomaan paljon punaherukoita kerralla pieneen suuhunsa.

Ovet on kyllä haasteellisia, toinen ihan yhtä paha on vessan ovi. Me aikuiset tietenkin laitetaan se aina kiinni käynnin jälkeen, mutta isoilla tytöillä se joskus unohtuu raolleen. Silloin hyvin nopeasti taapero on siellä heittelemässä asioita vessanpyttyyn, tyhjentämässä hammastahnatuubia tai seisomassa pytyn kannen päällä ja vetämässä vessaa kerta toisensa jälkeen.

Hän on viime aikoina alkanut ymmärtämään ja sanoittamaan itsekin tunteitaan, sitä on aivan ihanaa seurata. Kirjasta hän bongaa ”Sulillinen pilvi” eli surullisen pilven, iloisen kukan, nauravan mummun ja hauskan kissan. Maailman hauskinta on katsoa valokuvakirjasta kuvaa, jossa hänen mummunsa istuu ruokapöydässä ja nauraa. Joka kerta hän sanoo ”Mummu naulaa”, ja hihittää itse päälle. Hän rakastaa tehdä itsekin erilaisia ilmeitä, ja katsoa niitä peilistä tai puhelimen etukamerasta. Parasta on kun hän sanoo, ”minä sulillinen, äiti sulillinen”, ja sitten meidän molempien pitää tehdä surunaama. Joka kerta kun teen sen ilmeen, hän sanoo ”äiti hali”, koska hän huolestuu, että äiti on surullinen, vaikka on itse käskenyt mua tekemään surunaaman. Ihana tyyppi!

Tämä ikä on kyllä niin mainio. Vaikka välillä on muutama hikikarpalo otsalla ja illalla saattaa väsyttää, on ihan mielettömän upeaa seurata tuon puolitoistavuotiaan kasvua ja iloa uusista taidoista. Vaikka hän tahtoo välillä tosi voimakkaasti, ja välillä ei tahdo yhtään mitään ja heittäytyy aivan spagetiksi (kyllä te muut vanhemmat tiedätte, se kun onnistuu yhtäaikaa olemaan maailman löysin spagetti, mutta silti ihan jäykkä), on tämä ikä niin symppis. Aika hyvin sitä pystyy ottamaan huumorilla, ja onneksi isot tytöt on myös kärsivällisiä pikkusiskon kanssa.

Tahtomisen lisäksi hän on kyllä kunnon naurattaja. Hän hassuttelee ja naurattaa meitä niin, että poskiin sattuu. Tänään oltiin kaupungilla, ja hän moikkasi joka kerta muita hissimatkustajia, kun mentiin hissiin. Hän kävi tänään yhden pidemmän keskustelunkin erään tuntemattoman hissimatkustajan kanssa. Kertoi käyneensä syömässä, ja että ruoka oli hyvää.

Käytiin nappaamassa nämä kuvat reilu viikko sitten Haltialan auringonkukkapellolla. Taapero oli aivan haltioissaan ympärillä olevista kukista, pörröisistä mehiläisistä ja tummista pilvistä, joita hän innoissaan osoitteli. Se oli ihana kesäilta.

On suuri onni saada kokea tämä mieletön ikävaihe kolmannenkin kerran <3


20 Responses to “Meidän pieni tahtoa täynnä oleva auringonkukka”

 1. Saara sanoo:

  Siis aivan MIELETTÖMÄN IHANA toi viimeinen kuva! Vau <3

 2. Viivi sanoo:

  Ihana postaus <3 onko sulla ollu ajatuksissa alkaa tehä enemmän videoita? Ois superkivaa!
  Ps. Ois kiva jos puhelimellakin luettaessa kommentointi ois postauksen alla, useemmin sitä kommentoi vasta kun on lukenut postauksen

 3. inneh sanoo:

  Aivan ihania kuvia, mahtavan näköinen pelto! Teidän taapero on kyllä todella, todella suloinen. Minulla on hieman nuorempi (1v 1kk nyt) esikoistyttö, ja hänellä alkaa jo nyt tulla kovasti oma tahto esille. En tiennyt että se alkaa niin nuorena. 😀
  Nuo Novan housut näyttää ihanilta, onko ne mistä, tai minkä merkin? Olen kateellinen kun osaat itse pukeutua, sekä pukea lapsetkin ihanasti, tykkään sun (teidän) tyylistä tosi paljon.
  Mukavaa, että olet jatkanut bloggaamista, minä olen seurannut blogiasi jo Tiaran vauva-ajasta, silloin jo kärsin itse kovasta vauvakuumeesta.
  Ihanaa syksyä!

  • inneh sanoo:

   Iina, huomasitko kysymykseni Novan housuista? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hyvä kun muistuttelit, kiitos hei hurjasti ihanasta kommentista! <3 Ihania, kauniita sanoja, joista tuli niin hyvä fiilis. Housut on Huxbabyn tän syksyn mallistoa, mä tilasin ne ehkä Pikkuotuksesta, tai sit Pulukidsistä! En muista kummasta 😀

   Toivottavasti seuraat jatkossakin, ihanaa kun on noin mahtavia tyyppejä lukijoina! <3 Kiitos vielä ja ihanaa syksyä sinnekin!

 4. Teresa sanoo:

  Tosi kauniita kuvia! Meidän poika täyttää joulukuussa 2 vuotta ja on kyllä niin hauska ja ihana ikä 😀

 5. Tuuli sanoo:

  Aivan ihania kuvia!!! 🙂

 6. Cami sanoo:

  Taaperot on kyllä ihania ja tää ikä on kieltämättä mainio <3 Ihana seurata myös oman taaperon kehitystä ja suurta innostusta ympärillä olevasta maailmasta 🙂 Iloa löytyy välillä ihan käsittämättömistä jutuista!

 7. Nimetön sanoo:

  Mua hämmentää suuresti, miten Nova ei näytä sisaruksiltaan ollenkaan! Tai ei muistuta ketään teistä mun silmään yhtään (paitsi silmät)! Esim Tiara on ihan selkeästi isänsä näköinen, Zelda taas eniten sun äitiä ja toki myös sua sitä kautta, mutta Novassa en huomaa mitään samaa! Voi tosin olla myös, että se on tuo ikä, sillä muistan että kun Tiarasta tuli vähän vanhempi, niin ne samat piirteet alko puskemaan läpi. Joku sanoi mulle joskus, että se kun lapsi syntyy, hän muistuttaa jompaa kumpaa vanhemmistaan tosi paljon, mutta sitten sen jälkeen tulee se vaihe, ettei samaa näy, kunnes sitten lapsi vanhenee (oisko ollut 2v kun alkaa iskemään tuttuja piirteitä pintaan) niin hän on ilmiselvästi jomman kumman näköinen. Sitä mä odotan suuresti! Siistiä seurata kehitystä 🙂

  • Simpps sanoo:

   Pakko komppaa tähän!:-D ihmettelen niin monesti miten Nova ei näytä ei sit yhtään keltään teistä! Onkohan synnärillä vaihtunu vauvat keskenään hehe

   • Iina Hyttinen sanoo:

    No en usko et on vaihtunut, kun on ollut sama tyyppi mun rinnalla siitä asti kun syntyi siihen asti että lähdettiin kotiin. 😀

   • Ee sanoo:

    Onks aina pakko näyttää jommalta kummalta, muo äitinä vähän ärsyttää kun kaikki arvuuttelee et näyttää ihan ja keltä näyttää ja ei näytä… Ei lapset oo vanhempien kopioita! Toki ymmärrän jos joku näkee jotain tuttuja piirteitä tai itsekin joskus sanon että onpa kyllä isänsä näköinen tj. Mutta että ihmetellään et ei näytä, miten on mahdollista jne. Usein toki jotain periytyy ja varsinkin vanhemmiten tulee esiin.

 8. Nims sanoo:

  Aivan upeita kuvia! Meillä on reilu vuosikas, kyllä tää on vaan niin ihanaa aikaa, vaikka myös ajoittain ärsyttävää 😀

 9. :) sanoo:

  Ihana teksi ja niin sulonen Nova. <3 Silmään pisti Rantsilan mummolla. Mun pappa on asunu Rantsilassa. 😀 Mummoa en valitettavasti ehtinyt koskaan tavata, hänen kuoltuaan jo äitini ollessa lapsi. :/

 10. TarjaL sanoo:

  Ihanaa, että jaksat ottaa huumorilla kiukut vastaan, voi kun minäkin 😉 on kyllä suloinen tyttö. Sellainen postaus vinkki tuli mieleen, että voisit haastatella sun äitiä susta ja sun lapsuudesta. Tai voisko ne kysymykset tulla lukijoilta.. Ois ihana kuulla, mitä sun äiti ajattelee susta, teillä on varmasti ihanat välit ja äiti on ylpeä tytöstään.

 11. Anomuumi sanoo:

  Mitä uusimmalla postaukselle tapahtui? En eilen jaksanut lukea sitä ja selailin vain kuvat. Tänään ois ollu tarkoitus lukea se tarkemmin, mutten löydä sitä enää? Onko se tarkoituksella poistettu/piilotettu?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä eilen painoin vahingossa julkaisu-nappia, vaikka mun piti vaan tallentaa luonnos! 😀 Siksi se kerkesi olla hetken esillä, ja just varmaan jossain bloglovinissa jäi näkyviin pidemmäksi aikaakin. Mut se tulee vielä myöhemmin ulos! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.