Rakkaudesta lasten kanssa liikkumiseen

13.09.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

Muistatteko, kun keväällä jaoin insta storiesissa fiiliksiä videokuvauksista, joissa me oltiin? Videomateriaalia kuvattiin isolla tuotantoryhmällä useampana päivänä, ja me päästiin tekemään ja kokemaan ihania juttuja, ja tutustumaan ihan mahtavaan kuvausporukkaan. Kuvaukset olivat meille ihan uskomattoman siisti kokemus, joista nautittiin koko perhe. Meidän lapset puhuvat vieläkin kuvausporukan ihanista tyypeistä, siitä miten paistettiin vaahtokarkkeja nuotiolla, laskettiin ihan hurjaa vauhtia alas mäkeä, ja miten juostiin meren jäällä. Nyt mä saan vihdoinkin näyttää teille sen videon, ja pääsen kertomaan mistä oli kyse!

Kuten ehkä tuosta kaupallisen yhteistyön merkinnästä huomaatte, kyseessä olivat Reiman järjestämät kuvaukset. Tarkoituksena ei kuitenkaan ollut kuvata vaatteita – vaan kuvata Helsinkiä, ja meidän lempipaikkoja siellä. Reima on julkaissut tällä viikolla upouuden Reima Cities -sivuston, joka on täynnä ihanaa tekemistä ja ideoita, mitä tehdä lasten kanssa Helsingissä.

Sivuilta löytyy ihan huikeita vinkkejä, ja paikat on esitelty kattavasti. Lisäksi kaikista paikoista löytyy videot, joilta voi aistia lasten riemun ja tunnelman. Me ollaan mukana kahdessa videossa, ja olen kyllä tosi ylpeä ja iloinen noista videoista. En olisi ikinä voinut kuvitellakaan, että niistä tulee noin hienoja. Toinen meidän videoista on sivuston ”päävideo” jolla kerrotaan sekä Helsingin tarinaa, että meidän perheen tarinaa. Mä herkistyn ihan kyyneliin kun vain katsonkin sitä. Toinen keskittyy enemmän Sinebrychoffin puistoon, jossa oltiin pulkkamäessä.

Klikkaa itsesi Reima Cities -sivustolle katsomaan meidän ihanat videot!

Vaikka sivusto näin alkuun on tehty pelkästään Helsingistä, sen on tarkoitus laajentua muihinkin kaupunkeihin (ja maihin). Mutta koska olen itse nähnyt millainen työmäärä siellä taustalla on, ymmärrän hyvin, miksi aloitettiin vain yhdestä kaupungista. Se työmäärä on ihan tajuttoman suuri! Mutta meidän rakas Helsinki on todella upea paikka aloittaa, sillä täällä jos missä on upeita kohteita, joissa liikkua, leikkiä, iloita ja kokea yhdessä.

Yhdistävä tekijä näillä kaikilla paikoilla on se, että perheet voivat nimenomaan liikkua yhdessä. Toki museovinkit ja muut ovat tärkeitä myös, ja niitä onkin kaikki nähtävyyssivustot pullollaan, mutta tällainen paikka, josta löytää yhteistä liikuttavaa tekemistä koko perheelle on aivan uniikki ja upea juttu. On suuri ilo saada olla mukana. Ja odotan innolla, millaisia vinkkejä jaetaan muistakin Suomen upeista kaupungeista, kuten Oulusta (oikeutetusti ykkönen, koska Oulu),  Espoosta, Vantaalta, Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Rovaniemeltä.

Jotenkin tuntuu, että noista pakkaspäivistä Uutelassa ja Koffarissa on ikuisuus, mutta eihän niistä ole kuin muutama hassu kuukausi. Ja muutaman hassun kuukauden kuluttua on taas talvi, pulkkamäet ja meiningit. Onneksi siihen asti sivusto on täynnä vinkkejä myös syksyyn ja näihin kesäisen lämpimiinkin säihin. Reiman missio on kannustaa lapsia ja perheitä liikkumaan yhdessä, ja se on mun mielestä ihan super hieno missio! Reima on myös onnistunut siinä todistetusti hyvin (kukapa ei olisi lukenut siitä, kuinka Reima & Visit Finland saivat maailman lapset liikkumaan yli miljoona tuntia), ja uskon, että tämä uusi upea sivusto kannustaa entisestään perheitä kokemaan ja liikkumaan yhdessä.

Reiman vastuullisuus & ekologisuus

Reimalle on aktiivisuuden lisäksi tärkeää myös vastuullisuus, sekä kestävät periaatteet. Reima on kansainvälisen BSCI:n (Business Social Compliance Initiative) jäsen, mikä edellyttää, että puolueeton ulkopuolinen auditoija tarkistaa sopimushankkijoiden & tuotantolaitosten toiminnan säännöllisin väliajoin.  Reima on tehnyt myös tuoreen vastuullisuusraportin, jonka lukaisin läpi. Mulle on tärkeää, että lastenvaatteiden tuotantoketju on alusta loppuun asti läpinäkyvä ja eettinen.

Reimalla on myös oma eettinen ohjeisto, joka ohjaa koko tuotantoketjun toimintaa. Kuljetusten osalta etsitään aina ekologisin vaihtoehto ja lentorahtia vältetään. Mannerten väliset kuljetukset hoidetaan pääosin laivoilla. Luonnollisesti kaikki Reiman vaatteet ovat ehdottoman turvallisia ja myrkyttömiä ja valmistettu kestävistä, laadukkaista ja ympäristöystävällisistä materiaaleista.

Postauksen kuvissa lapsilla on päällä Reiman vedenpitävät 3in1 Seiland -takit, jotka menevät välikausitakkina, sekä talvitakkina pienemmillä (alle 20 asteen) pakkasilla irrotettavan kevyttoppavuoren kanssa. Isommilla on jalassa siistit vedenpitävät Softshell-housut, jotka kelpaavat koululaisellekin oikein hyvin, kun näyttävät ihan farkuilta.

Pienimmällä on kevyesti topatut välikausihousut, jotka näillä lämpimillä syyssäillä ovat ehdottomasti liikaa, mutta loppusyksyn kylmillä säillä ihan loistavat. Pienimmäinen rakastaa istua maassa vaikka tunnin tekemässä hiekkakakkuja, joten on tärkeää että istuessakin pysyy lämpimänä silloin kun maa on kylmä. Jalassa kaikilla mustat vedenpitävät ja pesukonepesun kestävät Wetterit & Patterit. Nämä on nyt meillä eka kertaa testissä, ja tähän asti ollaan tykätty hurjasti! Mun mielestä Reima tekee kauniita, kestäviä ja fiksusti toiminnallisia vaatteita, joita meidän lapset käyttävät mielellään, ja mä puen heille mielellään päälle. 

Jos ette vielä käyneet tutustumassa Reima Cities -sivustoon ja katsomassa videoita, niin nyt kannattaa viimeistään mennä, koska:

LUKIJAKILPAILU:

Mitkä on teidän lempparipaikkoja omalla paikkakunnallanne? Jos Reima laajentaisi Cities -sivustoa juuri sinun kotikaupunkiisi, minkä paikan haluaisit mukaan? Jaa vastauksesi, ja osallistut Reiman 150€ arvoisen lahjakortin arvontaan. Ihan huikea palkinto siis, mikäli tämän talven talvikamppeet tai välikausikamppeet on vielä hankkimatta! Arvontaan voi osallistua 9.9-21.9.2018. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti sähköpostilla, joten muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään! Onnea kisaan kaikille!

Mä en malta odottaa että pääsen lukemaan teidän huippuja vinkkauksia!


261 Responses to “Rakkaudesta lasten kanssa liikkumiseen”

 1. Eve sanoo:

  Ehdottomasti lempparipaikka koko perheen mielestä pururata metsineen, ihan parhaat leikkipaikat löytyy sieltä, ja sitä ehdottaisinkin. 🙂

 2. Eve sanoo:

  Oulussa ihaninta on rajattomat mahdollisuudet liikkua luonnossa. Meidän perheen lemppari on samoilla ihan vaan metsässä, olipa se metsä sitten missä vain, mutta esimerkiksi koitelin kosket ja lemmenpolku on ehdottomasti mainitsemisen arvoisia retkeilykohteita!

 3. Katziki sanoo:

  Pääkaupunkiseudulla lempipaikkoja lasten kanssa varmasti Haltialan tila, Suomenlinna, mustikkamaa ja aurinkolahti 🙂

 4. Jonna sanoo:

  Meidän lemppari on oma metsä, peikkometsä niinkuin 3v sanoo. Niin jänniä ja ihania retkiä siellä!! Ja toki kun Jyväskylässä ollaan, niin Nyrölän luontopolku ja Harjun upea ympäristö!

 5. AnnaMaria sanoo:

  Kotikaupunkimme Pori ja keskustan läheisyydessä sijaitseva Kirjurinluoto.

  Muita ihania paikkoja täällä ovat Yyteri, Kallo ja Reposaari.

 6. Sonja sanoo:

  Turun ruissalo, kaunis merellinen ympäristö!

 7. Kiikkuu sanoo:

  Kuusamon mahtavat luontopaikat ois ehdottomasti kuvaamisen arvoisia!

 8. Siiri heide sanoo:

  Ihanan värisiä vaatteita reimalle tullut..kivat kuvat teidän lapsista.täällä ei kyl oo pienessä kylässä paljoo mitään ..lapinlahti. mut ehkäpä joku kiva paikka löytyis..joku kaunis ranta.

 9. Jasu sanoo:

  Ehottomasti OULU, mutta suosittelen kyllä kiiminkii koiteliin kevät/syksy ja talvella auranmaja/virpiniemi ♥️

 10. carika sanoo:

  Lempipaikkojani ovat ehdottomasti lentokoneiden bongaus paikat Vantaalla.
  Esim korson päädyssä sijaitsevat kalliot, siellä viihtyy hyvin meidän koko perhe, kun on sopivan verran päällä ja jotain pientä purtavaa. Siellä on ihana fiilistellä laskeutuvia koneita ja viettää perheen keskeistä aikaa.

 11. Melissa sanoo:

  Yks upee paikka Vantaalla on vallinojalla sijaitseva tussinkoski! Itse skidinä paljon aikaa siellä viettänyt. Nyt vuosiin en ole käynyt, mutta pitäis varmaan omat lapset viedä retkelle sinne 🙂

 12. Päivi sanoo:

  Lappeenrannan linnoituksen ympäriltä löytyy kaikkea kivaa tekemistä lasten kanssa.

 13. Inga sanoo:

  Ihan ykköspaikka Kouvolassa on Repoveden kansallispuisto ja sen haluaisin tähän mukaan 🙂

 14. Anne sanoo:

  Tampereella ehdottomasti se olisi Hatanpään arboretum. Suosikkipaikka aina kaunista. Sen jälkeen näsinkallion ja tallipihan alue. Meillä lapset viihtyy näissä useita tunteja 🙂

 15. Johanna Herukka sanoo:

  Ehdottomasti Oulussa Virpiniemi, se on ihana ulkoilupaikka, niin kesällä kuin talvellakin.

 16. Minna sanoo:

  Pyynikki Tampereella!

 17. Tiina sanoo:

  No kyllähän mie näyttäsin jonku meidän luontoretkipoluista, joista saa nauttia koko perheen kanssa ja välissä pääsee eväitä syömään.

 18. Laura sanoo:

  Eniten ulkoillaan perheen kanssa ihan tässä oman kodin lähistössä, meillä on luonto heti tässä, vaelluspolkukin menee ihan vierestä. Asuntovaunulla taas pääseekin sitten minne vaan. Joku vuosi pitää käydä katsomassa Paavolan tammi kun jostain syystä se on aina jäänyt.

 19. Vilhelmiina sanoo:

  Porvooseen, tää on ihan huikean kaunis kaupunki metsineen ja jokirantoineen ❤️
  Porvoon oma pitkä pulkkamäki linnamäki joka menee jokirantaan vanhan kaupungin ja kirkon kupeesta

 20. H sanoo:

  Kotikaupunkini Kuopio ja paikkana Väinölänniemi. Kesällä uimista ja hiekkaleikkejä, talvella pulkkailua ja jääradalla luistelua tai hiihtoa!

 21. mammatuinen sanoo:

  Jyväskylässä ehdottomat lempparit: Nyrölän luontopolku, Mäki-Matin perhepuisto, Rantaraitti, Viitaniemen liikennepuisto ja Laajavuoren seikkailupuisto.

 22. Niina sanoo:

  Turussa Ruissalo on vuodenajasta riippumatta kaunis koko perheen retkeilyalue. Myös Halistenkoski on kiva 🙂

 23. M sanoo:

  Iisalmi on pieni kaupunki mutta kivoja ulkoilupaikkoja löytyy melko paljon. Esimerkiksi Paloisvuorella voi retkeillä, lenkkeillä, lasketella, laskea pulkkamäessä, hiihtää, pelata frisbeegolfia… monipuolinen ajanviettopaikka siis 🙂

 24. Maris sanoo:

  Aivan ihania kuvia tässä postauksessa! Rakastan liikkumista luonnossa lasten kanssa. Nykyisessä kotikaupungissani Espoossa Nuuksio on ihana paikka pidempäänkin metsäretkeä varten. Tosin lasten kanssa olen huomannut, että heille riittää retkitunnelman saavuttamiseen vaikka oma piha, voi istuutua vaikka pensaan juurelle ja kaivaa repusta pienet eväät. <3

  Reiman vaatteet ovat meidän perheen suosiossa. Olen testaillut useampia merkkejä, mutta jotenkin Reiman mitoitus, laatu ja ulkonäkö miellyttävät itseni yleensä eniten.

 25. Krista sanoo:

  Pietarsaaressa ehdottomasti Fäboda, superkaunis ranta ja ihanat lenkkeily maastot

 26. K sanoo:

  Eri metsäpolut ja nuotiopaikat 🙂

 27. Salla sanoo:

  Turun Ruissalossa on hyvät maisemat vuodenajasta riippumatta!

 28. Elina sanoo:

  Seinäjoella lemppari ulkoilupaikka on Joupin metsä ja pulkkamäki. Siellä on ihana laavulla paistaa makkaraa ja muutenkin ulkoilla. Talvella laskea pulkalla ja muuten metsässä retkeillä!

 29. Jenni sanoo:

  Lahti on täynnä kaunista luontoa ja metsissä seikkailu on täällä parasta.

 30. Jonna sanoo:

  Jyväskylässä lempparipaikkojani on Laajavuori aktiviteetteineen ja luontopolkuineen, Mäki-Matin perhepuisto ja Harjun alue 🙂 Ja tietysti kaikki metsät on parasta <3

 31. KirsiH sanoo:

  Vaasassa kauneinta on mielestäni meren rannalla kulkevat kävelyreitit.

 32. Minna sanoo:

  Näin pienellä paikkakunnalla kun Äänekoski ehdottomasti luonto mutta meidän perheen yks lemppari näin syksyllä varsinkin on syrjässä oleva iso pitkä hiekkaranta jossa on keinut, grillauspaikka, isoja kiviä ym. Sinne meidän lapset haluaa joka syksy

 33. Emmi sanoo:

  Raippaluodon kauniit saaristomaisemat täällä Vaasassa, mm. Svedjehamnin ihastuttava maailmanperintökohde. Siellä on mm. kivoja luontopolkuja ja lintutorni. Koko perhe viihtyy siellä seikkailemassa luonnon rauhassa <3

 34. Laura sanoo:

  Asun Helsingissä ja ulkoiluun ihanin paikka on muun muassa Haltialan tila 🙂

 35. niina sanoo:

  Sanotaan vaikka Pyhähäkin kansallispuisto 🙂 Siellä viihdyttiin hyvin, lapset ja aikuiset!

 36. Maru sanoo:

  Kangasniemellä ehdottomasti, luontopolut, urheilukenttä ja talvella Puulan jäälle aurattu kävely reitti

 37. Nita sanoo:

  Ehdottomasti kaikki puistot! Ja tääl vantaan rajalla joenvartta pitkin menneet rauhottavat aamulenkit.

 38. Mira sanoo:

  Jonku luontopoluista näyttäisin ehkä fantin polun siitä näkiai kivasti niin metsää kuin merta ja kaupunkia. Kyllä täältä raahesta muitakin polkuja löytyisi 🙂

 39. Karla sanoo:

  Helsingissä Suomenlinna. Uutela ja Keskuspuisto! ❤️

 40. Ira sanoo:

  Meidän Perhe asuu pienellä paikkakunnalla Kuopion lähellä. Täällä on oikeastaan joka paikassa luonto lähellä ja kivoja leikkipuistoja. Kaikista mieluiten lasten kanssa ulkoilen kodin lähellä, jossa on ranta ja metsä ihan vieressä 🙂 Emme siis asu aivan keskustassa.

 41. Jenna sanoo:

  Lahdessa parasta antia ovat mäkiset metsät! Meillä on taapero, jonka kanssa ulkoillaan useampi tunti päivittäin ja iso osa siitä nimenomaan metsässä ❤️

 42. Sini sanoo:

  Kotikaupunkini, pieni, mutta pippurinen Keuruu on panostanut paljon liikuntapaikkoihin ja niissä on myös lasten mukava viihtyä. Kurkisaari, Kivelänmäki, maastoliikuntakeskus luontoineen on oivia ulkoilu maastoja. Jo näin pienen vauvan kanssa on ihana vaunutella kivoissa maisemissa.

 43. Helii. sanoo:

  Tampereella on muutama ihan lemppariulkoilupaikka: Pyynikin näkötornin ympäristö, Kaukajärven rantamaastot ja Kintulammin retkeilyalue.

 44. Minä sanoo:

  Jyväskylässä ehdottomasti satama ja Lutakon aukio kokonaisuudessaan, etenkin kesäisin.

 45. Nims sanoo:

  Kotkassa on esimerkiksi ihana meren rannalla sijaitseva Katariinan puisto, jossa on tekemistä koko perheelle!

 46. Veera sanoo:

  Surullisesti meidän kaupungissa kerrostalot ja uudet asuinalueet tuntuvat jyrävän kaiken kauniin luonnon. Onneksi vielä kuitenkin löytyy metsää, jossa lapset saa temmeltää!

 47. Maria sanoo:

  Vantaan huikeat ulkoilumaastot esimerkiksi haltialassa sekä sipoonkorvessa.

 48. Jutta sanoo:

  Kuopiossa Puijon metsät, sataman laivat, torin vilske ja kauppakeskus Matkus. Aivan ihana kokonaisuus koko Kuopio❤

 49. Sofia sanoo:

  Tampereella Hatanpään arboretum, niin kaunis paikka!

 50. Matty sanoo:

  Kotikaupunkini on Kouvola ja vaikka tätä kovasti betonihelvetiksi titulerataan niin on täällä paljon liikunnallisia paikkoja!
  Ensinnäkin Repoveden kansallispuisto, ihan paras paikka koko perheen ulkoilupäivälle riippusiltoineen ja metsäreitteineen. Makkaran paisto ja uima mahdollisuuskin löytyy, samoin kuin melonta.
  Mustilan Arboretaum Elimäellä. 120 hehtaarin alue täynnä erilaisia havupuita, alppiruusuja ja muita kasvillisuuksia. Siellä voi koko perhe tutustua luontoon tehtävä radan avulla. Metsään on rakennettu metsäkirkko ja omia eväitä pystyy hyvin syömään eväspaikalla. Myös puuveesee löytyy joten kaupunkilaiset pääsevät hyvin mökki fiilikseen. Aivan ihana paikka sekä kesällä että syksyllä!
  Kouvolasta löytyy myös Niivermäen luonnonsuojelualue, Heisanharjun luonnonsuojelualue, Pappikallion luontopolku, Myllypuron puronvarsilehto, Känkkärän luontopolku.

  Kouvola on kyllä ihan paras paikka harrastaa liikuntaa yhdessä lasten kanssa koska täällä on niin paljon erilaisia luontopolkuja, kansallispuistoja, leikkipuistoja, uimarantoja, kulttuurillisia paikkoja ym. Jokaiselle perheelle löytyy varmasti jotain mikä inspiroi liikkumaan niin ulkona kuin sisällä

 51. Jessica sanoo:

  Edellisessä asuinpaikassa aurinkolahden ranta oli ehdoton lemppari :)! Nykyisessä asuinpaikassa söderkullassa on ihana taasjärven ranta ja pilvijärvi !

 52. Nelli sanoo:

  Järven ranta ja metsäpolut!

 53. Laura sanoo:

  Hämeenlinnassa Aulangon upeat metsät ja maisemat tarjoaa huikeat puitteet luonnossa liikkumiselle Ja toisena pakko mainita liikennepuisto, jossa pääsee opettelemaan lasten kanssa liikennesääntöjä pyörällä, kävellen, potkupyörällä jne.

 54. Marika sanoo:

  Onpa kivoja kuvia 🙂 täällä Tampereella meijä lempipaikkoja ovat oman asuinalueen metsät ja luontopolut, hienoa huomata kuinka lasten mielikuvitus pääsee valloilleen siellä, sitten tietysti Pyynikki, Tallipiha sekä Hatanpään Arboretum.

 55. Elina Lakkala sanoo:

  Oulussa ehdottomasti nallikari tai koitelinkoski 🙂 Perheen kanssa yhdessä puuhastelu ja ulkoilu on parasta. Tekee niin keholle, kuin mielelle hyvää!

 56. Greta sanoo:

  Tampereella ehdottomasti Hatanpään arboretum

 57. Sini sanoo:

  Me täällä Lahessa viihdytään lasten kanssa tosi paljon Launeen perhepuistossa, siellä sais kuvattua tosi kivan videon Reiman kampanjaan!

 58. S sanoo:

  Olipa kiva video!!
  Jos tänne mun kotikaupunkiin Tornioon Reima eksyis videoita tekemään niin varmaan vois liittyä juuri tähän kahden maan ja kaupungin yhteistyöhön. Mitään sen erityisempää paikkaa hankala eritellä ku nii pieni pitäjä muutenki 😀

 59. Oliviah sanoo:

  Koitelinkosken alue tästä meidän läheltä (Oulusta).

 60. Laura sanoo:

  Turussa suosikkimme on Katariinanlaakson luonnonsuojelualueen luontopolut.

 61. Lissu sanoo:

  Jyväskylä <3 Täällä upeita ulkoilupaikkoja on mm. Laajavuoren metsät ja Vuorilampi, keskustan läheisyydessä ihanan vehreä Jyväsjärveä kiertävä Rantaraitti, Ladun maja, jossa on talvisin runsaat latureitit, hiihtomaja kioskineen ja lapsille pulkkamäet ja napakelkka, Nyrölän luontopolku, jossa erikoisuutena ja lasten lempparina pieni itse vedettävä lossi kauniin vesistön äärellä, Kangaslammen monipuolinen toimintapuisto sekä Palokan urheilukentät ja uimarannat. Ja paljon muutakin löytyy. Paras paikka asua! 🙂

 62. Sara sanoo:

  Rovaniemellä on hurjasti ihania paikkoja joissa on kiva liikkua lasten kanssa. Ounasvaaralla on ihana kävellä polkuja, ja katsella mielettömiä maisemia!

 63. Fiia sanoo:

  Keinukallion juoksuportaat ja niiden ympäristö ylipäätään, löytyy monta liikuntavaihtoehtoa sekä myös metsää ihan vain metsäkävelyyn lasten kanssa ja sitten isommille löytyy muuta ja on myös makkaranpaistopaikka ja aluetta myös kehitetään koko ajan.

 64. Veera sanoo:

  Lempipaikkoja lasten liikuttamiseen meidän kulmilla on jäähallin yleisöluisteluvuorot. Ihan parasta maksutonta hauskaa koko perheelle!

 65. Niina sanoo:

  Kajaanista ei ihan hirveästi löydy mitään erikoisempia paikkoja. Me ollaan perheen pienimpien kanssa käyty useat leikkipuistot läpi koska niitä täältä löytyy ympäri kaupunkia. Kesäisin ihana paikka on paltamienen uimaranta koska siellä on huikean pitkä matala ranta jossa pientenkin on mukava polskia.
  Vaikka tässä kysyttiin vain oman paikkakunnan lempipaikkoja niin silti on pakko mainita jos sattuu kesäaikaan olemaan liikkeellä Kouvolan suunnalla niin kannattaa ehdottomasti käväistä Elimäellä Arboretum Mustilassa. En ole ennen huikeampia metsäpolkuja kierrellyt ja ihmetellyt huikeita puita.

 66. Jemina sanoo:

  Lahdessa on huippu kaupungin keskustan reunamia kiertävä luontopolku, Lehmusreitti, joka kiertää mm. sataman, hyppyrimäkien ja radiomastojen kautta. Se on tarkoitus taaplata läpi, kun esikoinen vielä hieman kasvaa. Kuopus sen sijaan sujautetaan kantoreppuun! Ja eväät mukaan tietty!

 67. Sanna sanoo:

  Kuopiossa parasta lasten kanssa on metsässä kävely, talvisin hiihto retket järven jäällä ja kesällä ehdottomasti Kuopion eläinpuisto!

 68. Enna sanoo:

  Vuosaaren Uutela ja Kallvikinniemi. Merenranta!

 69. Petra sanoo:

  Tampereella Pyynikin näkötornin ympäristössä on vuodenajasta riippumatta paljon puuhaa!

 70. 6tytönäiti sanoo:

  Täällä omassa kotikaupungissa parasta on järvi ja metsät

 71. Inka sanoo:

  Täällä Raaahessa rakastan merta ja sen tuomia iloja, mm.risteilyt kesäisin, talvisin meren jäällä on ihana kävellä tai luistella. Luontopolut ja ylipäätään luonnossa liikkuminen on itselle, lapsille ja koirille parasta liikuntaa ja samalla saa raitista ilmaa, vuodenajasta riippumatta❄

 72. Laura sanoo:

  Vaasassa lempipaikkojani on rannan kävely-/pyöräilyreitti sekä Pilvilampi, mistä löytyy monta nuotiopaikkaa ja laavua sekä talvisin hiihtoreittejä ja retkiluistinrata.

 73. Ee sanoo:

  Lahden lähettyvillä Lapakiston pitkospuut ja retkeilyalue ihanassa metsässä soiden ja järvien keskellä!

 74. Pinja sanoo:

  Espoon rantaraitti! Ae että

 75. Idu sanoo:

  Leikkipuistot, metsät 🙂

 76. MammaMaria sanoo:

  Laavu, luontopolut, vanhat rauniot, puistot.. paljon olisi paikkoja näytettäväksi

 77. Tiiama sanoo:

  Tampereella ihan huippu paikka liikkua lasten kanssa on Tiitiäisen satupuisto ja sitä ympäröivä puisto-/metsäalue. Metsässä voi retkeillä ja bongata pieniä patsaita (lähistöllä museo), maasto on mäkistä ja korkeimmalta paikalta avautuu hieno näköala Särkänniemeen ja Mustalahden satamaan.
  Tiitiäisen satupuistossa on kiipeilytelineitä, trampoliinit ja erilaisia esteitä, joiden päällä liikkua. Ja etenkin näin syksyllä puiden ympäröimä paikka on upea!

 78. Lottae sanoo:

  Helsingissä suosikkini on keskuspuisto. Ihanaa, kun on niin paljon metsää keskellä kaupunkia!

 79. Minttu sanoo:

  Turun saaristossa monet rannat ja oma metsä. Meidän 1 vuotias rakastaa kiipeämistä ja tutkimista ja aarteiden keräämistä. Pienikin retki on valtava seikkailu.

 80. mira sanoo:

  Pori: Kirjurinluoto, Meri-Porin luontokohteet, Kukkalakallion alue,… Kyllä täällä monenlaisia paikkoja on, joissa tulee lasten kanssa liikuttua.

 81. Jonna sanoo:

  Meillä Nurmijärvellä löytyy kesän rientoihin mm. upea Sääksin ranta. Vaeltamaan pääsee Seitsemän veljeksen kierrokselle tai vain oleilemaan ja grillailemaan tulipaikoille Myllykoskella.

 82. Saija sanoo:

  Tampereella suosikki ulkoiluympäristönä ehdottomasti Pyynikin ja Pispalan harjualueet. 🙂

 83. Riina sanoo:

  Asumme tällä hetkellä Kuopiossa ja pakko sanoa, että Hiltulanlahti tämä uudempi asutus-alue. (Jossa mekin asumme hehe) on aivan huikeita lenkki mahdollisuuksia taaperon kanssa : metsikköä,puistoa yms -helpot kulkuyhteydet matkukseen ja keskustaa eli /5

 84. Jutta sanoo:

  Kokkolassa: meren rannat, luontopolut.

 85. Emilia sanoo:

  Oulussa on talvella meren jäällä mahtava ulkoilla!

 86. Annak sanoo:

  Oulun alueelta tulee mieleen Limingan ja Sanginjoen luontopolut, koitelinkoskien alue ja virpiniemi. Toki Oulun keskustan alueella on myös Ainolan puisto sekä tori, Hietasaari, Pikisaari ja Nallikari, mistä löytyy ihania paikkoja 🙂

 87. -Jemina sanoo:

  Täällä maalla ei oikein ole muuta kun oma piha ja metsiä joista 1,5v poika tykkää todella paljon, onneksi on omassa pihassakin lääniä ja puuhaa ja ihmeteltävää. mutta lähimmässä kaupungissa (Lahdessa) on paljon erilaisia leikkipuistoja, perhepuisto on näistä ehdottomasti lemppari ja monipuolisin!

 88. Sanna sanoo:

  Täällä pienessä kylässä ei kovin paljon nähtävää riitä, mutta kun koko elämänsä on ”aakeilla laakeilla” viettänyt, on peltomaisemassa jotain tuttua ja turvallista. Eräältä näkötornilta näkee peltotilkkuja siellä, täällä

 89. Helena sanoo:

  Meillä Espoossa ehdottomasti Nuuksio ja Keskuspuisto
  Aivan valtavan ihania paikkoja tutustua luontoon lasten kanssa

 90. V sanoo:

  Lappeenrannasta moi! Piti ihan miettiä tovi, että mikä paikka meillä olisi se the one and only jos vaan yhden saisi valita. Sanon satama. Kesällä on hiekkalinna, missä on kaikenlaista aktiviteettia. Kiva leikkipuisto ja ”sählykenttä”. Talvella pääsee järven jäälle luistelemaan, napakelkkailemaan ja vaikka hiihtämään! Lisäksi viime talvena oli myös jäämäki. Satamasta on myös aurattu jäätä pitkin tie Karhusaareen laavulle. Ja siis linnoituksen vallit vieressä, siellä on loistavat pulkkamäet!

 91. Nanna sanoo:

  En jaksa kilpailuja, mutta kommentoin silti, koska: Eiiiiikä miten söpö Nova on tossa pipossaan!!

 92. Marjo sanoo:

  Oulu. Meren rannalta saisi hienoja kuvia. Vesi on ihana elementti minkä äärellä liikkua ja seikkailla niin kesällä kuin talvella. Kiiminki/Koitelinkoski toinen hieno paikka.

 93. Katri Na sanoo:

  Oulussa Ainolanpuisto, Pilpasuo ja Koiteli Kiimingissä.

 94. Liina sanoo:

  Jyväskylässä ehdottomasti Laajavuoren alue upeine ulkoilumaastoineen ja maisemoineen 🙂

 95. Nimetön sanoo:

  Useat hiihtoladut ja makkaranpaistolaavut sekä urheilukentän iso luistinrata.

 96. Lotta sanoo:

  Lahdessa Lapakisto on meidän suosikki

 97. Saara sanoo:

  Jos Savonlinna jostain syystä päätyisi Reiman kiikariin,niin ehdottomasti Kasinonsaaret olisi hyvä paikka. Siellä voi kesäisin lenkkeillä,uida,kerätä kukkia/mustikoita,käydä lettukahvilassa. Näitä ainakin. Ja tietysti kalastaa! Lisäksi siellä on laavu,joten makkaranpaisto onnistuu ympäri vuoden. Talvisinkin siellä voi siis käydä ulkoilemassa metsän keskellä ja mahdollisesti löytää pulkkamäen.

 98. Saana sanoo:

  Forssan lähellä on paljon kivoja luonnonläheisiä paikkoja lasten kanssa retkeillä, Torronsuon kansallispuisto minne kiva mennä retkeilemään tai Saaren kansanpuisto kesällä ihana uiskennella lastenkin ja tutkia metsää. Pienempi paikka vielä on Mäkilammi, vanha laskettelukeskus eli mahtavat pulkkailumahdollisuudet pienille ja vähän isommille ja pieni lampi vieressä jossa hyvä uimaranta ja metsää missä frisbeegolfrata.

 99. Lode sanoo:

  Jyväskylässä parasta on järvet ja metsät. Yksi lempparipaikoista luonnossa on Nyrölä 🙂

 100. Jossuu sanoo:

  Tampere on lähin isoista kaupungeista ja sieltä löytyy vaikka mitä kivoja paikkoja.

 101. Roosa sanoo:

  Lappeenranta, monet ihanat uimarannat kuten Myllysaari tai Murheistenranta, ja lisäksi pururadat / metsäpolut ja Hämmäauteen suon pitkospuut sekä laavu !
  Mutta kaiken tän edelle menis koti-koti Savonlinna ja sieltä Punkaharjun harjumaisemat, vesireitteineen ja luontopolkuineen niin kesällä kuin talvellakin.

 102. Nina sanoo:

  Joensuun seudulla Utran saari on ihan ehdoton lemppari! Laavut nuotiopaikkoineen ja saareen menevät sillat, tykkään ehdottomasti 🙂

 103. Kaisa sanoo:

  Jyväskylä. Mäki-Matin perhepuisto, Päijänne, Lehtisaari, Harju, Viitaniemen liikennepuisto, Laajavuori ja monen monet luontokohteet kuten Ladun maja ja Nyrölän luontopolku.

 104. Ts sanoo:

  Meillä täällä Joensuussa on esim. todella paljon upeita retkeily- ja patikointireittejä upeissa, vaihtelevissa maisemissa! Lapsetkin (9v & 5v) jaksaa helposti 8km patikoida kun välillä ihastellaan luontoa, maisemia ja eläimiä sekä syödään eväitä!

 105. jannna sanoo:

  Pääkaupunkiseudulla Suomenlinna, Korkeasaari ja Linnanmäki. Myöskin uimarannat/uimapaikat Mustikkamaasta Vuosaareen ja Hietsusta Stadikaan.

 106. Sara sanoo:

  Ehdottomasti metsäiset paikat parhaita retkeilypaikkoja perheen kesken. Raikasta ja puhdasta luonnon ilmaa..

 107. Marika sanoo:

  Oulussa ehdottomasti Virpiniemi! Niin kaunista ja puhdasta metsää, ja niin paljon tekemistä joka vuodenajalle!

 108. Jenna sanoo:

  Turun pääkirjasto <3

 109. Johanna sanoo:

  Meidän pihasta pääsee suoraan metsään ja siellä paljon liikutaan. Meidän kotikuntamme Nakkila tarjoaa paljon metsää ja peltoa missä liikkua, mutta yksi lemppari on Porisss Reposaari jossa on meidän mökki. Takarannan kiville katsomaan merta ja linnakepuistoon juoksemaan ja kiipeilemään

 110. aakoo sanoo:

  Pohjois-Karjala on täynnä upeaa metsää ja järvimaisemaa, mutta parhaimmaksi tärpiksi nousee ehdottomasti Koli! Siellä lepää mieli ja keho liikkuu mielellään.

 111. :) sanoo:

  Metsät sekä erilaiset leikkipuistot.

 112. Henna sanoo:

  Kuopiossa parasta on Puijon alue, kesällä Hietasaaren ranta ja talvella Ice Marathon sekä Kallaveden jäällä hiihtäminen!

 113. Kaisa sanoo:

  Hyvinkäällä kesäisin lasten kanssa viihtyy lukuisissa eri puistoissa sekä metsäretkillä kaupungin laidalla Myös köysirata seikkailu sveitsin upeissa maisemissa.
  Talvella pulkkamäki sveitsin laskettelu rinteillä on parasta ajanviettoa perheen kanssa.

 114. Alli sanoo:

  Raahe on kiva merellinen kaupunki! Kesäisin tykätään käydä koko perheellä veneellä merellä kalassa ja talvisin jäällä on mukava hiihtää ja pilkkiä yms.

 115. Mili sanoo:

  Ihana video! Kotikaupungissani Kuopiossa on valtavasti kivoja paikkoja perheen kanssa liikkumiseen. Niistä meidän lempparit on kesät talvet Väinölänniemi, Puijo ja Brahen puisto.

 116. A sanoo:

  Jyväskylästä löytyis paikkoja!

 117. Yotimix sanoo:

  Tammelan Torronsuo. Kaunis suo ja pitkospuilla perheen pieninkin innostuu pidemmällekin kävely retkelle.

 118. Loviisa sanoo:

  Rovaniemellä on todella paljon aivan uskomattoman hienoja retkeilypaikkoja luonnossa. Itse olen käynyt muun muassa Virikkolammella, Vikakönkäällä ja Vaattunkikönkäällä.

 119. Äippä sanoo:

  Kuopiossa Puijo, josta löytyy mm. ihana laavu, mistä huikeat näköalat Kallavedelle! Ja Kallaveden ääreltä muutenkin löytyy ihania lenkkipolkuja ja retkipaikkoja.

 120. Taru sanoo:

  Entisenä seinäjokelaisena Törnävän saari on todella nätti paikka esimerkiksi piknikin viettoon ja pihapelien pelaamiseen. Nykyisenä lapualaisena ääni menee Jokilaakson puutarhalle, missä kesäisin voi tutustua moniin eri eläimiin.

 121. Saana sanoo:

  Oulussa ehdottomasti Koiteli sekä muut luontopaikat, joissa on notskeilumahdollisuus! Esim Hietasaaressa lintutornit.

 122. Yeminah sanoo:

  Saarijärvellä Haikankärki olisi ehdottoman upea kuvauspaikka! Valittu yhdeksi Suomen kauneimmista paikoista. Se on lemppari paikka liikkumiseen, hieman haastavuutta, mutta ei liikaa. Ja mahtava luonto ympärillä!

 123. Elina sanoo:

  Lappeenrannassa linnoitus/satama

 124. Sari sanoo:

  Virpiniemi , ihana jokaisena vuodenaikana. Ihania polkkuja jossa liikkua ja parhaat mäet talvella 🙂

 125. myy sanoo:

  Meillä kotkassa on ihanat sapokan vesipuisto sekä katariinan meripuisto. Mutta silti lemppareitani ovat siikakosken sekä langinkosken metsäreitit!

 126. Satu sanoo:

  Koitelin kosket

 127. Paula sanoo:

  Ihan ehdoton Kuopiosta on Puijo ja Puijonnokka ja siellä sijaitseva laavu. Ne metsät lähellä kaupunkia on niin henkireikä, ettei kauniimpaa paikkaa ole

 128. Salla sanoo:

  Helsingissä parhaita ulkoilupaikkoja on mielestäni Seurasaari, Kuusiluoto ja kesällä tykkään käydä Kumpulan maauimalassa 🙂

 129. jiip sanoo:

  Tätä Rovaniemeä ympäröi luonto ja vesistö. Tykkään Ounasvaaran lenkkipoluista, Vaattunkikönkäästä, Kuninkaanlaavusta ja ihan vaan lähimetsiköistä 🙂

 130. Jenna sanoo:

  Oulussa on hirmu määrä laadukkaita leikkipuistoja! Varsinkin kun on lähtenyt vähän kauemmas ihan kotihuudeilta. Meidän vielä kävelytaidottoman 1veen kanssa on kesällä ja alkusyksystä nautittu erityisesti Metsokankaan ja Kaukovainion puistoista keskustan puistojen lisäksi. Äiti tykkää kun maamateriaali on jotain muuta kuin ihan puhdasta soraa, säästää vähän vaatteita konttauspolvien alla Talvelta odotetaan ihan vain lumileikkejä omalla pihalla ja pulkkaretkiä lähimaastossa sisäleikkipuistojen lisäksi 🙂

 131. Salla sanoo:

  Lahdessa ehdottomasti Launeen perhepuisto sekä Lapakiston luonnonsuojelualue.

 132. Emiliaa sanoo:

  Oulussa Koitelinkosket, lemmenpolku ja pilpasuo.:)

 133. Anna sanoo:

  Oulu on meidän naapurikunta nyt , ja siellä asuneena voisin sanoa esim Koitelin kosket (ne tuli eka mieleen! ) 🙂 Kivoja kuvia 🙂

 134. Pirjo sanoo:

  Porvoossa on ehdottomasti Linnamäki, Maarin rannan alue, Joonaanmäki. Ihana Muumileikkipuisto keskustassa. Linnamäki on hieno paikka sekä kesällä (lenkkeilyä ja ulkoilua) että talvella (pulkkamäki). Maarissa laiduntaa kesäisin hevosia ja rannan nurmikolle voi käydä piknikille. Joonaanmäellä on lenkkeilyyn ja ulkoiluun sopiva maasto. Kun omat lapseni olivat pieniä, kävimme retkellä Joonaanmäessä. Syksyisin olemme poimineet metsästä mustikoita ja puolukoita. Reittejä on muutamasta kilometristä pidempiin matkoihin. 8 km lenkin päässä on Humlan maja, jossa voi pihalla paistaa makkaraa. Talvisin Humlan majalle menee hiihtoladut ja viikonloppuisin majalla toimii pieni kahvila. Porvoon kaupungin siluettia voi käydä ihailemassa Näsin kiveltä.

  Tervetuloa Porvooseen 🙂

 135. helmia sanoo:

  Oulusta Virpiniemi kyllä ehdottomasti ja sit vois olla ihan leikkipuistoista Ainolanpuisto, missä tietty tulee liikuttua, kiipeiltyä ja temppuiltua. Myös liikennepuisto, jossa voi harjoitella käyttäytymistä liikenteessä kivasti leikin ja liikunnan varjolla 🙂

 136. Laura sanoo:

  Hyvinkäällä maauimalan alue. Kaupungissa, jossa ei oo järveä, maauimala on kesällä autottomalle ihan pelastus. Maauimalan yhteydessä on myös kiva pieni puisto ja talvella hyvä pulkkamäki.

 137. Tuuli sanoo:

  Helsingissä lammassaari, Haltialan tila, erilaiset leikkipuistot ja Vallisaari:)

 138. Tuuli sanoo:

  Unohtui äskeisestä kommentista sähköposti. Mutta siis Helsingistä meidän lempipaikkoja ovat Lammassaari, Haltialan tila, erilaiset leikkipuistot ja Vallisaari:)

 139. Lotta sanoo:

  Turussa Ruissalo ja seikkailupuisto. 🙂

 140. Satu sanoo:

  Oulun lähialueilta huippuja paikkoja on mm. Koitelinkoski ja Rokuan kansallispuisto; molemmat super mahtavia paikkoja tallustella ja ihmetellä luontoa. Oulussa mm. kiipeilypuisto Huikia on melkoisen muikea paikka ja Ainolan puisto on ihana vuoden ajasta riippumatta.

 141. Elina sanoo:

  Sievissä ihanat metsät ja metsäpolut.

 142. Erika sanoo:

  Espoon rantaraitti meren varrella.

 143. Taru sanoo:

  Kotkassa Katariinan meripuisto!

 144. Noora sanoo:

  Hämeenlinnassa lempparipaikkojani ovat Ahveniston ulkoilumaastot, uimaranta ja maauimala sekä Aulangon alue kokonaisuudessaan (näkötorni, joutsenlampi, hienot ulkoilumaastot) 🙂

 145. Mims sanoo:

  Kouvolaa ympäröi karusta maineestaan huolimatta ihan mieletön luonto, joten repoveden kansallispuisto on mun vinkki tähän!

 146. Justiina sanoo:

  Pururata metsineen

 147. Kia sanoo:

  Omassa kotikaupungissani Espoossa rakastan sitä, että luonto on kaikkialla läsnä. Nuuksio on tietenkin omaa luokkaansa, mitä tulee ulkoiluun. Kesäisin on ihana kävellä Tapiolan kaupunkimiljöössä tai omassa suosikissani Haukilahden rannassa.

 148. inka sanoo:

  Hmm vaikee kysymys ku ollaan vasta muutettu tänne. Mut lapsuuden maisemista legendaarinen ankkalampi iso omenan vierestä, sitä tosin tuskin enää on 😀
  Mut täälläkin uudessa paikassa on aika paljon metsää niin varmasti kivoja paikkoja

 149. jasmin sanoo:

  Valkmusan kansallispuisto

 150. Anni sanoo:

  Ehdottomasti Lahden oma Lapakisto, super kiva paikka lasten kanssa !

 151. Emmi sanoo:

  Espoossa meidän lemppari ulkoilupaikkoja on ainakin Oittaa. Kesällä ihana uimaranta, leikkipuisto ja piknikpaikka ja nyt 6veen innostuttua frisbeegolfista on frisbeeradallakin tultu käytyä koko perhee voimin.
  Ja Nuuksio! Siellä ollaan monet retket käyty tekemässä ja aina löytyy uusia reittejä kuljettavaksi. 🙂

 152. Annika sanoo:

  Rovaniemi! Pääset vaikka suoraan pihasta lähtemään kelkalla lähijärven jäälle tai laavulle makkaranpaistooon. Syksyllä parasta on lähteä vaattunkikönkäälle retkelle ja napata eväät reissulle mukaan. Kesällä lähirannat täyttyvät lapsista ja uimapatjoista ja puistot on täynnä naurua ja välillä sitä itkua Jos ei mitään tekemistä keksi niin aina voi lähteä Seku vain kävelemään Joulupukin kylään tai ihan vaan metsäpolkuja pitkin tutkimaan lasten kanssa luontoa. Me asutaan alueella Pöykkölä , joten meillä on alle kilometrin päässä – uimaranta, hevostalli, laavut, metsät, pururadat, puistot, viinimarjapensaat ja hiihtoladut sekä kelkkareitit. Mie tykkään ja koko meän perhe

 153. Sini sanoo:

  Hyvinkäällä on paljon metsää ja mm kytäjä olisi varmasti upea paikka!

 154. Alma sanoo:

  Rovaniemellä on valtavasti kivoja lapsiperheille sopivia liikkumiskohteita. Oma lempparini on Vaattunkiköngäs, koska siellä olevalle laavulle pääsee lastenrattaiden kanssa.

 155. Moona sanoo:

  Kuopiossa ehdottomasti Puijon ympäristö, sekä Neulamäen lenkkipolut! Huippu paikka varsinkin ruskan ihailuun ja marjastamiseen. Kummastakin paikasta löytyy myös nuotiopaikkoja evästykeen. Myöskin kaupunki kohteena Väinölänniemen viereinen leikkikenttä (jolla on varmaan myös nimi) on aina täynnä lapsiperheitä.

 156. Päivi sanoo:

  Hämeeninnan Aulangon alue. Löytyy niin peikkometsää kuin ruusutarhaa jännästä luolasta puhumattakaan!

 157. Päivi sanoo:

  Netti tökkäsi niin en tiedä tuliko edellinen perille, mutta Aulangon alue Hämeenlinnassa. Löytyy niin peikkometsää kuin ruusutarhaa, jännästä luolasta puhumattakaan!

 158. Roosa sanoo:

  Helsingissä keskuspuisto on ihana ulkoilupaikka, jossa voi hiljentyä luonnonhelmassa koko perheen kanssa tai vaikkapa poimia sieniä ja marjoja.

 159. Siiri sanoo:

  Talvella Köyliönjärven jäällä on ihanan pitkä potkukelkkarata.

 160. Iina sanoo:

  Oulussa koitelinkoski !

 161. Sofia sanoo:

  Lammassaari ja ympäristö on lemppari iltakävely paikka!

 162. Tiia K sanoo:

  Vantaalla ihanat puistot ja joen varren retket, ei aina tarvitse pienten kanssa sen pidemmälle suunnata elämysten perään 🙂

 163. Karolii a sanoo:

  Oulusta koitelinkoski ihanin ☺️

 164. tnt sanoo:

  Kaarinassa lasten suosikkipaikkoja ovat leikkipuisto jonka vieressä liikennepuisto sekä metsät.

 165. Pirjo sanoo:

  Nuuksio
  Ihanan värikkäitä vaatteita

 166. Anniina sanoo:

  Meillä kotona on 8 kk ikäinen poika joten hirveästi emme ole vielä yhdessä päässeet touhuilemaan mutta suosikkivaunuilupaikaksi meille on muodostunut Kajaanissa joen rantaa pitkin kulkeva rantatie sekä kauniit linnanrauniot. Rannassa on myös kiva leikkipuisto jossa meidän pienellekkin on löytynyt tekemistä mm. kiikkumisen muodossa 🙂

 167. PauliiaO sanoo:

  Kupittaan puisto ja ihana liikennepuisto! 🙂 Myös Hirvensalon liikuntapolut on ihania, ne on mitä paras paikka yhteiseen retkeilyyn!

 168. Alina sanoo:

  Järvenpäässä talvella parasta on Tuusulanjärvi ja sen mahdollistamat liikuntamuodot, sekä Vanhakylänniemi.

 169. Johanna sanoo:

  Lempparipaikkoja on Espoon rantareitti. Ihana sekä kävellen, juosten että varsinkin pyöräillen koko perheen kanssa.

 170. Nina sanoo:

  Asun Vantaalla ihan Petikon virkistys- ja luonnonsuojelualueen vieressä ja se on kyllä mahtava paikka luontopolkuineen, laavuineen ja talvisin hiihtolatuineen. Siellä pääsee marjastamaan ja sienestämään, tosin meidän perheen suosikkijuttu on ottaa mehua pulloon ja suunnata laavulle grillaamaan makkaraa.

 171. Vera sanoo:

  Helsingissä Uutela on kyllä ehkä paras paikka, koska meri ja luonto ❤

 172. Katja sanoo:

  Oulussa tykkään siitä, että niin helposti pääsee lähelle luontoa ja metsään asti. Lapset nauttii, niinkuin vanhemmatkin. Meidän lähialueen puistot on mukavia ja yksi hyvä on Ainolan puisto ja sen alue.

 173. Sussu sanoo:

  Seinäjoki! 🙂

 174. Krista sanoo:

  Sipoonkorven kansallispuisto Vantaan ja Sipoon rajamailla 🙂

 175. Pinja sanoo:

  Jyväskylässä ollaan niin Harjun ympäristö sekä Laajavuori 🙂

 176. MK sanoo:

  kaksi paikkaa sydämmessä, Vantaa ja Oulu, ja molemmissa paikoissa juurikin ihanat metsäkävelyt tai hevosfarmit! Oulussa kyllä ainolanpuisto ja nallikari myös ihania temmellys paikkoja lapsille <3

 177. Linda sanoo:

  Hyvinkäällä ihanat sveitsin ulkoilumaastot.

 178. Nina sanoo:

  Apua ihana mikä video! Muistan sun ekat blogipostaukset ja nyt kun katsoi videota, niin näki millainen muutos on muutamassa vuodessa tapahtunut! Ihania olette :). Hmm Oulusta tai no kiimingistä lempparein paikka on Koitelin koski. Se on uniikki ja omanlaisensa paikka, unohtamatta sen historiaa.

 179. Essi sanoo:

  Mikkelissä Kenkävero ja Mikkelipuisto!

 180. Nede sanoo:

  Hämeenlinnasta tulee mieleen tietenkin itse linnan alueen jälkeen Aulangon ulkoilualue näköalapaikkoineen , siellä on upeaa luontoa ja häivähdys vanhaa aikaa, karhupatsaat ja satoja satoja portaita

 181. sitruuna sanoo:

  Mun mielestä ehdottomasti ihanin paikka koko Suomessa (ja meidän nykyisellä kotiseudulla) on Turun saaristo. Ollaan vietetty lapsen kanssa kaikki kesät mökkisaaressa ihan muutaman kuukauden iästä lähtien, enkä voisi kuvitella ihanampaa paikkaa ulkoilla kuin saaren kalliot ja metsä.

 182. V sanoo:

  Pikkuisessa kotikaupungissani Riihimäellä ehdottomasti ihanin ulkoilualue on Hatlammin suo. Soveltuu hyvin myös lasten kanssa seikkailuun.

 183. Heidi sanoo:

  Ei vitsi miten ihana toi video!! Niin nätisti tehty <3

 184. Emma sanoo:

  Vantaalla Sipoonkorpi 🙂

 185. ÄkäinenTäti sanoo:

  Jyväskylässä Mäki-Matin perhepuisto, Laajavuori ja Nyrölän luontopolku on kokemisen arvoisia.

 186. Hennah sanoo:

  Ehdottomasti Sodankylä!♥️ Sielu lepää aina kun pääsee perheen luo kauas stadin kiireestä ja vilinästä. Siellä parasta ehdottomasti luonto, Viiankiaapa, porot, se ettei metrot kulje ja ihmisillä ei oo mihinkään kiire vaikka kaupoilla rajotetummat aukioloajat eikä voi aina kipasta 24h alepassa

 187. Kaisa sanoo:

  Espoosta haluaisin nostaa esiin Villa Elfvikistä lähtevät luontopolut. Siellä viihtyy koko perhe yhdessä.

 188. Sofia sanoo:

  Tampereella kauppi ja suolijärvi ovat ihanat paikat luonnossa liikkumiseen sekä talvella luistelu tai kävely Siilinkarille 🙂

 189. Päivi sanoo:

  Oulun Virpiniemi ehdottomasti! 🙂

 190. Hanna sanoo:

  Oulussa ainakin Pikisaari, Hietasaari, Nallikari ja sen ympäristö, Ainolanpuisto ja vähän kauempana Pilpasuo ja Koitelin kosket! Aivan ihania paikkoja kaikki!

 191. Hanna sanoo:

  Jyväskylässä meidän perhe tykkää Kangasniemen toimintapuistosta, koska sieltä löytyy parkour-kiviä, kiipeilytelineitä, ulkosali, liukumäkiä, kiikkuja, jalkapallokenttä. Niin ja lampi ja metsää.

  Siellä viihtyisi kauemminkin, jos vain lähistöllä olisi vessamahdollisuus.

 192. rosa sanoo:

  Kotkan meripuisto ehdottomasti, löytyy ihmeteltävää niin aikuisille kuin lapsillekin!

 193. Piia sanoo:

  Kuhmossa kivijärvellä laavut yms, ihania lapsuusmuistoja. Kajaanissa oma lähimetsä, muuta ei tarvita

 194. Elina sanoo:

  Espoossa täälläkin jo mainitut Espoon rantaraitti (esim Haukilahden ranta), Nuuksion lukuisat retkikohteet, sekä Tapiolassa Otsolahden ranta, Silkkiniitty sekä Keskusaltaan jääpuisto talvella 🙂 Todella ihana video kuvattu teistä!

 195. Maiju sanoo:

  Rakastan Helsingissä eniten Töölöä, mahtava paikka asua, ihanat ulkoilualueet jne. Kaunista, uutta ja vanhaa, parasta!

 196. Anniina sanoo:

  Pispala ehdottomasti Tampereella! ❤

 197. Henna sanoo:

  Uudessakaupungissa Myllymäki, Pakkahuone veneineen, saaristoa ja merta mielin määrin.

 198. Kerttu sanoo:

  Vantaalla sipoonkorven metsät 🙂

 199. Susanna sanoo:

  Hyvinkäällä ehdottomasti parhaat koko perheen retkipaikat on Usmin piilo- ja kaksoislampi sekä sveitsin seikkailupuisto.

 200. Nenne sanoo:

  Hämeenlinnassa suosikkipaikka on Hattelmalanharju ja ilves-reitti.

 201. Jaana sanoo:

  Jyväskylässä ehottomia omia lemppareita on kaikki luontopolut ja näistä ykkösenä ehottomasti nyrölä joka menee hyvin pienemmänkin lapsen kanssa.

 202. Syystuuli sanoo:

  Ouluhan on täynnä kaunista luontoa, mutta merien ja jokien rannat ovat ihanimpia lastenkin kanssa. Koitelinkoski Kiimingissä on myös ihana.

 203. I sanoo:

  Nokialla Edenin puistossa saa talvella hyvät pulkkamäkivauhdit niin pienten kuin vähän isompienkin kanssa.

 204. A sanoo:

  Ehdottomasti härkäahonkoski mikä löytyy haapajärveltä tai luonnon lähteet pitkällä kankaalla tai jopa lemmensilta.

 205. Anna sanoo:

  Jyväskylässä, seikkailla polkuja pitkin metsää.

 206. Laika sanoo:

  Lappeenrannassa mm. Myllysaari, satama ja linnoitus

 207. Satu sanoo:

  Lempipaikkoja Tampereella on pyynikin näkötorni ja Hatanpään arboretum!

 208. Ssss sanoo:

  Hieman surullista vastata, mutta nykyisellä paikkakunnallamme Pyhäjoella ei mielestäni ole kivoja ulkoilupaikkoja jotka kokisin mainitsemisen arvoiseksi. Mutta Sotkamossa josta olen kotoisin ja käymme usein, löytyy paljon ihania paikkoja. Esimerkiksi Vuokatinvaarat ja Hiukka, ihanat maisemat ja paljon kivoja paikkoja liikkua. Uusilla vaatteilla kelpaisi etsiä myös nykyiseltä paikkakunnalta uusia liikuntapaikkoja.

 209. Annika sanoo:

  Kirkkonummella paras paikka koko perheen ulkoiluun on Meikon luonnonsuojelualue, ihana paikka!

 210. Nekku sanoo:

  Oulussa ehdottomasti Koitelinkosket. KäymIsen arvoinen paikka, koko perhe viihtyy varmuudella ja näkemistä riittää joka vuodenajalle!

 211. Laura sanoo:

  Talon takana oleva metsä 🙂 Lähellä ja täynnä kaikkea kivaa.

 212. Tea sanoo:

  Jyväskylässä (tai itseasiassa taitaa olla Laukaan puolella mutta Jyväskylästä lyhyt matka kuitenkin) ihan ehdottomasti Hyyppään vuori! Ollaan muutaman kerran kivuttu sinne lasten kans, vauva kantorepussa ja taapero osittain repussa osittain itse kävellen. Sopiva kuntoiluosuus tulee kivutessa ja periltä on upeat maisemat!

 213. heidi_ sanoo:

  Hämeenlinnassa Aulanko ja linnan ympäristö vesistöineen.

 214. Laura sanoo:

  Tampere, mm. pyynikinharju ja hatanpään arboretum ovat näkemisen arvoiset paikat.

 215. Pappa kahdelle sanoo:

  Leikkipuistot, metsät ja järvet Laitilassa.

 216. Nimetön sanoo:

  Hei!
  Miksi kommenttiani ei ole julkaistu?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei! Kommenttiasi ei julkaistu siksi, että kirjoitin pari viikkoa sitten vastaukseksi toisiin aihetta käsitteleviin kommentteihin, joihin olin aiemmin vastannut erittäin kattavasti aiheesta kirjoittaen, että en julkaise tähän liittyviä kommentteja enää. Tämä siksi, että asiallisen keskustelun rinnalle on tullut mukaan uhkailua ja häirintää (en tarkoita tällä sinua). Mielestäni on kuitenkin myös aika ikävää aliarvioimista sanoa että ”kannattaisi varmaan miettiä siltäkin kantilta”. Voin kertoa että erittäin tarkkaan on mietitty ihan kaikki tässä vuosien aikana, kuten varmasti suurin osa vanhemmista miettii. Enempää en aio vastata enkä julkaista, koska en valitettavasti halua ottaa sitä riskiä, että joku tulee jälleen uhkailemaan. Mukavaa viikonloppua <3

 217. MimmiM sanoo:

  Turun saaristo tarjoaa mielettömät ulkoilumahdollisuudet pienten ja vähän isompien saarten ympäröivän meren myötä. Saariston rengastie tutustuttaa retkeilijän luontoon, matkan varrella on erilaisia yöpymis mahdollisuuksia, jokainen voi valita oman tapansa kulkea ja seikkailla saaristossa!

 218. Susa sanoo:

  Oulussa ehdottomasti Pilpasuo ja jos vähän kauemmaksi jaksaa lähtä niin Koitelinkoski Kiimingissä

 219. Kip sanoo:

  upeat metsässä ja järvien rannoilla kulkevat polut ja reitit.

 220. Ann sanoo:

  Paloheinä Helsingissä. Ihanaa luontoa, leikkialue lapsille ja kuntoilua-alue. Talvella pulkkamäkeä ja hiihtoa

 221. Sella sanoo:

  Seikkailupuisto 🙂

 222. Linnea sanoo:

  Oma piha, kodin lähellä olevat puistot, kodin mökin ympärillä olevat metsät.

 223. Karkki sanoo:

  Espoossa Nuuksio on huikea retkikohde. Tämän lisäksi Oittaalta löytyy tekemistä koko perheelle ja Haukilahden ranta on todella kaunis.

 224. julia sanoo:

  Asumme järvenpäässä ja lempipaikkoja meidän perheellä on metsät. Lemmenlaaksossa on ihania metsäreittejä jotka sopii myös neljävuotiaalle hyvin. Reissun kruunaa grillaushetki nuotiolla keskellä metsää. Näitä tehdään usein:) myös kesäsin mustikan keruu retket lähi metsässä on parhaita.

 225. Katariina sanoo:

  Turussa Pomponrahkan suo-alue, jossa menee ihana pitkospuureitti 🙂

 226. JH sanoo:

  Helsingin ihanat rannat ja lähisaaret

 227. Mk sanoo:

  Nuuksio. Saa olla luonnossa ja hiljaisuudessa.

 228. Pallukka sanoo:

  Kuopiossa ehdottomasti Vuorilampi! Nimensä mukaisesti sieltä löytyy paljon maaston vaihtelua, pururatoja, luontopolkuja, laavu ja makkaranpaistopaikka, näköalat vuorelta mahtavat, lampi ja talvisin kivoja latukahviloita.

 229. Annannn sanoo:

  Helsingissä lempiulkoilupaikkamme on Keskuspuisto. Niin mahtavaa, kun keskellä kaupunkia on tällainen ulkoilumahdollisuus.

 230. Miida sanoo:

  Kouvolassa lempparipaikkoja on ehdottomasti Keskuspuisto ja Repoveden maisemat 🙂

 231. Heini sanoo:

  Maaseudulla luonto on vain niin puhdas ja kaunis. Voi kun sen tunnelman vaikka omassa lähimetsässä saisi ikuistettua, myös se hiljaisuus tai korkeintaan lintujen viserrys. Entinen pieni vesivoimala olisi kuvaamisen arvoinen paikka tällä meidän kylällä.

 232. Tiia sanoo:

  Asumme Limingassa Oulun kupeessa ja täällä mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat ainakin Liminganlahden lintutornin ympäristö sekä Rantakylän uimamontun ulkoilu-alue, josta löytyy fat-bike reitit/metsäjuoksureitit/pururata/frisbeegolf-rata/uudistettu uimamonttu/talvisin avantouintiakin/hiihtoladut/huolletut pulkkamäet sekä tietysti laavut. Samantyylisiä koko perheen ulkoilukohteita löytyy ympäri Oulun lääniä simppelillä googlehaulla.

 233. Mari sanoo:

  Läheltä lähtevät hiihtoladut ja lähiluistelukenttä talvella, kesäisin pururata ja metsäpolut kävellen ja pyörällä. Paikkakunta on Kajaani.

 234. Bambi sanoo:

  Turku: Ruissalo koska metsä, meri, luontopolku ja seikkailupuisto koska suuri leikkipaikka 🙂

 235. Jnn sanoo:

  Uudessa kotikaupungissani Kuopiossa ehdottomasti satama!

 236. Ida sanoo:

  Helsinki, jossa nyt asumme on meille perheenä vielä aika vieras ulkoilupaikka, mutta vajaa 2-vuotias esikoisemme rakastaa esimerkiksi ihan tuota lähimetsää, josta löytyy monenlaisia polkuja tutkittavaksi. Kotikaupungissani Rovaniemellä veisin lapseni ehdottomasti Kammille ulkoilemaan. Siellä yhdistyy sopivasti metsä ja pohjoisen rakkakalliot, joita rakastan.

 237. Taija sanoo:

  Täältä Savonlinnasta löytyy järviä ja luontoa, luobtopolkuja ja koettavaa joka nurkalta mutta naapurikylän Kerimäen leikkipuisto on aivan ykköspaikka koko perheelle, löytyy kiipeilytelineet lapsille ja senioreille, on parkour alue, vaijeriliuku, kiikut ja hiekkalaatikko ja vanhemmillekin ona kuntoilualue! Vieressä beachvolley-kentät jne.

 238. Nina sanoo:

  Porvoossa Sikosaari, Helsingissä Pitkäkoski ja tietty Nuuksio!

 239. KS sanoo:

  Oulussa luontopolut, esimerkiksi pilsasuolla kilometrin reitti, lapsetkin jaksaa. Vaikka viimeks siellä oli kyllä roskasta, kun kaikki ei välitä viedä omia roskiaan pois. Mutta muuten ihana paikka.

 240. Elina sanoo:

  Nuuksio on kokemisen arvoinen paikka 🙂 siellä voi rauhoittua ja tutkia luontoa.

 241. Maijai sanoo:

  Luonnonsuojelualueet ja järven rannat.

 242. Airi sanoo:

  On metsää ja luontoa paljon ja siellä me taaperon ja 5 vuotiaan veljeskaksikon kanssa ulkoilemme Reiman asuissa.

 243. Kuhmo sanoo:

  Asun pienellä paikkakunnalla ja täällä on yksinkertaisesti parasta se, että minne menetkin niin luonto on jollain tavalla läsnä. Ehkä kaikkein eniten nautin komeista näköalapaikoista, joissa tuntee olonsa niin pieneksi kun katsoo joka puolelle avautuvaa huikeaa maisemaa.

 244. Sonja sanoo:

  Vaasassa näkemisen arvoisia paikkoja on mielestäni Vaasan saaristo ja Raippaluodon silta. 🙂

 245. Marika sanoo:

  Kiimingissä Koitelinkoski!

 246. Iida sanoo:

  Ihania Reiman ulkovaatteita teidän tyttärillä! Tuo takki kuulosta paremmalta kun hyvältä, juuri tuollaista olen etsinyt! Kiitos vinkeistä taas Iina 🙂
  Täällä pikkukylällä ulkoilu ehdottomasti pururadalla ja lisäksi talaskanakaalla ja hällämönharjulla 🙂 Komeita maisemia, joissa lapsenkin kanssa helppo liikkua.

 247. Riikka sanoo:

  Kotikaupungissani Torniossa on luonto lähellä. Lyhyen matkan päästä löytyy marjametsät. Ja pururata urheiluun ja muuhun liikkumiseen.

 248. Terhi sanoo:

  Me asutaan pienes kyläs Vaasan lähellä, täällä on paljon kivoja metsäpaikkoja yks on kyllä ehdottomasti mun lemppari jos Vaasasta täytyy sanoa niin kaikki paikat jossa lähellä merta

 249. Janita sanoo:

  Ehkä upein ulkoilupaikka täällä Kuopiossa on Puijonsarven laavu. Tykätään lasten kanssa kyllä retkeillä ihan missä tahansa luonnossa myös kodin lähistöllä. Lisäksi on ihania leikkipuistoja, jotka sijoittuvat luonnon äärelle, kuten Peikkometsän puisto. ❤️

 250. Virpi sanoo:

  Kotikaupunki Jyväskylä ja täällä on aivan ihania retkeilypaikkoja mm. Kanavuori ja Laukaassa sijaitseva hyyppäänvuori!

 251. Iina sanoo:

  Ei kotipaikkakuntaani, mutta Repoveden kansallispuisto! Jokavuotinen retkeilykohde koko perheelle.

 252. Sofia sanoo:

  Asun Oulussa ja täällä on lähellä paljon hyviä retkeilypaikkoja. Ekana tulee mieleen Koitelinkoski, jossa on mahtavat koskimaisemat. Tänne on helppo tulla lasten kanssa paistamaan vaikka vaahtokarkkeja. Puita löytyy paikan päältä. Me tykäkään käydä myös Rokualla patikoimassa. Sinne on noin tunnin matka Oulusta ja aivan monipuoliset mahdollisuudet pelkkään notskilla oloon tai pidemmällekin patikointi reissulle. Viime syksynä kävimme patikoimassa Kuusamon pienen karhunkierroksen lasten kanssa. Tänä vuonna aiomme patikoida vähän pienemmän reitin..

 253. Annika sanoo:

  Meidän pikkukylällä parasta on kaikki pienet metsäpolut.

 254. Vilma sanoo:

  Ihan mahtavia kuvia postauksessa! Ja niin pätevän näköisiä ulkovaatteita, wau

  Tampereella lempparialue tyttären kanssa ulkoiluun ehdottomasti Arboretum. Kesäisin ihanaa kukkaloistoa ja lintuja ja paljon muuta ihmeteltävää pienille. Talvisinkin kiva seikkalupaikka!

 255. Milli sanoo:

  Lahdessa Perhepuisto, Tapanilan maastot hyppyrimäkien lähettyvillä, Lapakisto, Radiomäki. Mutta toi Perhepuisto on kyllä todella suosittelemisen arvoinen kohde!

 256. Satu sanoo:

  Ihania metsäisiä kuvia! 🙂 Olen ostamassa pojalleni(116cm) samanlaista takkia ja olisi hauska tietää minkä pituisella noissa kuvissa on minkäkin kokoiset takit päällä. Vaikea arvioida minkä kokoinen takki kannattaisi ostaa. 🙂 Olisi kuitenkin kiva jos menisi vielä keväälläkin. Niin ja oma lempipaikka treella arboretum ja oulussa ainolan puisto(+koitelinkosket vähän kauempana)

 257. Mamma sanoo:

  Rank a brand

  Tänään luin lehdestä ”Eettisen kaupan puolesta Ry” :n tekemästä vertailusta. Vertailu tehtiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2019. Tänä vuonna uudestaan. Mukana oli nyt 35 brändia. Reima sijoittui 6:nneksi huonoiten. Petrattavaa kyllä on.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.