Kaiken ikäisten on tärkeää huolehtia hampaista hyvin

19.09.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jenkin kanssa.

Positiivinen palaute suuhygienistiltä

Yhdellä meidän tytöistä oli juuri hammastarkastus, ja saatiin siellä pelkkää positiivista palautetta hampaiden hoidosta. Hyvin hoidetut ja pestyt hampaat, ja vastaukset suuhygienistin kysymyksiin tulivat kuin apteekin hyllyltä kuulemma. ”Mitä juot kun janottaa?” ”Vettä”. ”Kuka pesee hampaat?” ”Äiti ja isi.” ”Kuinka usein syöt herkkuja ja karkkeja?” ”Perjantaisin on karkkipäivä, ja lomalla joskus vähän enemmän”. ”Mitä tapahtuu jos syö koko ajan karkkia?” ”Tulee happohyökkäyksiä ja reikiä ja kariesta ja sitten pitää porata.”

Me ollaan Oton kanssa käyty molemmat läpi pitkä oikomishoito kouluiässä, ja ehkä niistä ajoista ollaankin saatu niin hyvät eväät hampaiden hoitoon. Meillä ei kummallakaan ole koskaan ollut yhtään reikää, me pestään aina hampaat aamuin illoin sähköhammasharjalla, käytetään suuvettä ja hammaslankaa, eikä napostella pitkin päivää vaan syödään säännöllisesti. Mä juon aina vettä tai kivennäisvettä, jota muuten saa juoda ihan rauhassa ilman happohyökkäystä, kunhan se on maustamatonta. Siinä Otolla olisi parannettavaa, että hän juo joskus myös makuvesiä/limuja/energiajuomia, jotka ovat hampaille myrkkyä. Onneksi hänkin on vähentänyt reilusti, ja janojuomana hänelläkin on aina vesi.

Happohyökkäyksen katkaisu aterian jälkeen

Olennainen osa hampaiden hyvinvointia on myös happohyökkäyksen katkaisu aterian jälkeen. Se tapahtuu joko purkalla tai pastillilla, kunhan siinä on laadukasta ksylitolia riittävä määrä. Päiväkodissa ja eskarissa lasten ksylitolituotteiden käyttö on hyvällä tolalla, sillä pastillit saa automaattisesti aina aterian jälkeen: aamupalalla, lounaalla ja välipalalla. Eli vähintään sen suositellun kaksi pastillia kolme kertaa päivässä. Kouluikäisillä ksylitolituotteiden käyttö kuitenkin laskee huomattavasti, sillä aamupalat & välipalat syödään yleensä kotona (ainakin ekaluokkalaista isommat lapset). Tämä on huolestuttavaa, sillä se yksi ksylitoli-kerta päivässä koululounaalla ei riitä suojaamaan hampaita tarpeeksi karieksen vaikutuksilta.

Happohyökkäys tulee aina aterian jälkeen ja kestää n. 30 minuuttia. Happohyökkäyksen aiheuttamiseen tarvitaan sekä plakkia että hiilihydraatteja. Käytännössä siis kovaa juustoa tai maustamattomia naturel-pähkinöitä voi kuulemma syödä ilman happohyökkäystä, mutta lähes kaikesta muusta se tulee. Vaikka ruoka olisi kuinka terveellistä, tuoretta tai värikästä, se aiheuttaa aina happohyökkäyksen hampaille. Juuri siksi ksylitolin pitäisi olla aina luonnollinen osa ateriaa, jokaisen aterian jälkeen.

Laadukkaat ksylitolituotteet katkaisevat happohyökkäyksen

Meillä niin lasten kuin aikuistenkin lemppareita ovat jo pitkään olleet Jenkki Professional JR Herra Hakkarainen -pastillit, sekä niiden rinnalle tulleet uudet purukumit. Lapset hakevat aina itse purkat/pastillit heti ruuan jälkeen, ja mieluusti hakisivat useamminkin. Ne ovat yhtä luonnollinen osa ateriaa kuin se itse ruoka, aina. Ksylitoli on myös Käypä hoito-suosituksessa mukana Karieksen hoidossa: ”Kariesta hallitaan ensisijaisesti terveellisin elintavoin ”ksylitolituotteiden käyttö ainakin kolmen syömiskerran päätteeksi (yhteensä ≥ 5 g/päivä)”.  Ksylitolia pitäisi syödä siis n. 6-10 pastillin/purkan verran päivässä, tuotteen ksylitolipitoisuudesta riippuen, ja aina mieluiten 5-10 minuuttia kerrallaan.

Jenkki Professional JR Herra Hakkarainen -täysksylitolipurukumeissa & pastilleissa ksylitolia on riittävä määrä (ne on makeutettu pelkästään ksylitolilla), jonka takaa ”Suomen hammaslääkäriliitto suosittelee” -leima pussin tai paketin kyljessä. Kaikilla Jenkki -ksylitolituotteilla on tämä leima, mutta kaupoissa on myynnissä myös paljon purukumeja ja pastilleja, joista tämä merkintä puuttuu. On tärkeää käyttää laadukasta ksylitolivalmistetta, sillä pahimmillaan tuotteessa voi olla lisättynä esimerkiksi sitruunahappoa, jonka vaikutusta ksylitoli ei kykene neutraloimaan. Tällöin purkan/pastillin syönti on ihan yhtä tyhjän kanssa. Kannattaa siis kiinnittää huomiota siihen, minkä ksylitolituotteen valitsee.

Lasten kannustaminen ksylitolin säännölliseen käyttöön

Uusissa Jenkki Professional JR Herra Hakkarainen -purukumeissa on lasten itsensä valitsemat maut banaani, mansikka ja tutti frutti. Maut & värit on saatu aikaan vain luonnollisilla aromeilla ja väreillä, ja purkkatyynyjen pinnalla on ksylitolihuurre. Jokaiseen purukumiin on painettu hauskasti numero tai matemaattinen merkki, joita lapset voivat bongailla. Koululaiset usein syövät mieluummin purkkaa kuin pastillia, koska voihan purkasta vaikka puhaltaa purkkapalloja. Mä itse en koskaan kouluiässä oppinut puhaltamaan purkkapalloa, vaikka kerran taisinkin vahingossa onnistua.

Ksylitolin saannista on äärimmäisen tärkeää huolehtia myös kotona. Kun ksylitolin ottaa rutiininomaiseksi osaksi jokaista ateriaa, sen käyttöä on helppo jatkaa myös kouluiässä ja vielä aikuisenakin, sillä sen tärkeys ei suinkaan vähene iän myötä. Mun mielestä olisi enemmän kuin hyvä idea, että esimerkiksi ravintoloissa (varsinkin ns. lapsiperheravintoloissa) aterian päätteeksi tuotaisiin vaikka pienet pastilli- tai purkkapussit, joissa olisi kaksi pastillia. Tai että ravintolan pöydällä tai jossain ulottuvilla olisi pieni purkka-automaatti, josta saisi ottaa ksylitolituotetta ruuan päätteeksi. Ksylitolin pariin on helppoa kannustaa leikin ja hassuttelun keinoin, esimerkiksi tarrataululla (saa liimata tarran aina kun on syönyt purkkaa ruuan päätteeksi), tai vaikka purkkapallohaasteella. Kannattaa kokeilla!

LUKIJAKILPAILU:

Kuinka usein teillä syödään ksylitolia? Vastaa kysymykseen ja voita Jenkki Pro Herra Hakkarainen tuotepaketti! Kisassa arvotaan kaksi voittajaa, joista toinen saa purkkaa ja toinen pastilleja. Lisääthän vastaukseesi myös, kumman paketin haluaisit mieluummin voittaa: pastillit vai purkat? Muista jättää myös sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, sillä voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ. Osallistumisaikaa on 3.10.2018 asti. Onnea kisaan!


175 Responses to “Kaiken ikäisten on tärkeää huolehtia hampaista hyvin”

 1. Avatar Ee sanoo:

  Aterioiden jälkeen ja itse olen kova syömään purkkaa myös muulloin ja lapsikin saattaa siksi kysyä aterioiden välissäkin purkkaa. Hampaiden pesussa aamuisin on joskus parannettavaa ja vauvan hampaita, jotka on juuri puhjennut 2, pitäisi alkaa jo harjata ahkerammin.

 2. Avatar Loviisa sanoo:

  Viime aikoina ksylitolia ei ole kyllä tullut käytettyä! Täytyykin taas muistaa ostaa. Pastillit olisi mieluisia pikkuhampaille.

 3. Avatar Eve sanoo:

  Purkat olisi kiva voittaa! Niitä menee isossa perheessä tosi paljon kun joka aterian jälkeen pyritään ottamaan. Nuorin, kohta 2v, on syönyt purkkaa yksivuotiaasta asti, eikä ole kertaakaan nielaissut :D lattialta aina saa keräillä…

 4. Avatar Sirkku sanoo:

  Aina syömisen jälkeen otetaan pastilli ja pari suuhun happohyökkäystä vastaan, joten pastilli paketti olisi mieluinen!

 5. Avatar Airi sanoo:

  Joka päivä syödään purkkaa tai pastilleja, purkkapaketti olisi valintani jos voitan.

 6. Avatar kukka sanoo:

  Purkan olemassaolo jotenkin aina unohtuu, joten aika harvoin tulee syötyä ksylitolia (pastilleja vielä harvemmin)…

  Valitsen purkkavoiton.

 7. Avatar Eeva sanoo:

  Päivittäin, lähes joka aterian jälkeen. Pastillit olisivat mieluisat.

 8. Avatar Lotta sanoo:

  Ksylitolia pyritään syömään aina ruoan jälkeen. Haluaisin voittaa pastilleja.

 9. Avatar Veera sanoo:

  Itse pidän kotimaisuutta niin tärkeänä arvona, että olen siirtynyt meidän perheen xylitol-tuotteissa suosimaan sitä kilpailevaa firmaa, ainoaa kotimaista valmistajaa.

  Mutta yhtä kaikki, tärkeällä asialla tosiaan.
  Olen yrittänyt koululaisia myös opettaa katsomaan, että pelkkä sana xylitol ei vielä takaa mitään, vaan tuotteen pitää nimenomaan olla 100% xylitolilla makeutettua. Ei auta, jos suurin osa on jotain muita sokereita ja tuota koivusokeria vain markkinointikikan verran.

 10. Avatar anna sanoo:

  Syödään purkkaa aika usein mutta ei säännöllisesti. Maulla ei väliä. Purkat mieluummin

 11. Avatar Laura sanoo:

  Joka aterian jälkeen, ja pastillit!

 12. Avatar Jenna sanoo:

  Vähintään päivittäin! Ja purkka tulis eniten tarpeeseen :)

 13. Avatar janina sanoo:

  Joka paiva, joka aterian jalkeen! pastillit olisivat taaperon mieleen ja myos aidin ;)

 14. Avatar Tiia sanoo:

  Jokaisen aterian jälkeen syödään ksylitol purkkaa tai pastillia. Huolittaisiin mieluiten purkkaa, tyttö tykkää siitä enemmän.

 15. Avatar Marjo sanoo:

  Ksylitolia käytetään joka aterian jälkeen, 5krt päivässä.
  Pastillit ottaisin mielummin

 16. Avatar Salla sanoo:

  Lapselle annetaan pastilli joka ruuan jälkeen, ja jos ei muisteta antaa, hän kyllä itse siitä muistuttaa
  Samalla nappaan itsekin suuhun pastillin tai purukumin. Mikäli onnetar suosii, oltaisiin kiinnostuneita pastillipaketista.

 17. Avatar Inga sanoo:

  Meillä syödään joka aterian jälkeen pastilli. Olemme tytön kanssa keskustelleet purkan syönnistä ja nyt tuntuu että hän rupeaa olemaan tarpeeksi vanha sen syömiseen joten meille voiton sattuessa kohdalle sopisi purkat

 18. Avatar O sanoo:

  Ksylitolia syödään päivittäin aterioiden jälkeen. Haluaisin pastillit!

 19. Avatar Charlotte sanoo:

  Meidän tyttl syö herra hakkaraisia joka päivä. Itse käyttäisin purkkaa, mutta kun ne kaikki sisältävät aspartaamia tai asesulfaamia, niin jää käyttämättä.. :(
  Jos voitan niin pastillipaketti ois kiva :)

 20. Avatar Elisa sanoo:

  Vähintään sen kolme kertaa tulee otettua xylitol-tuote. Isommat lapset ottaa purkan ja pienin pastillin.
  Ja jos voitto napsahtaisi niin purkkapaketin ottaisin :)

 21. Avatar Veera sanoo:

  Meillä ksylitolia syödään päivittäin, joka aterian jälkeen. Purukumit tulisi tarpeeseen, meillä niitä menee enemmän.

 22. Avatar Tiina sanoo:

  Pastilleja

 23. Avatar Jessica sanoo:

  Meillä syödään joka aterian jälkeen muumipastillit! Meidän kohta 2 veelle sopisi parhaiten pastillit jos voitto osuu kohdalle :)!

 24. Avatar mammatuinen sanoo:

  Meidän pikkuneideille sopisi vielä toistaiseksi paremmin pastillit

 25. Avatar AnneP sanoo:

  Meillä käytetään näitä samoja tuotteita. Tytöt ovat oppineet ottamaan pastillit tai purkat aina ruokailujen jälkeen :)
  Jos voittaisin,niin meille purkkaa :)

 26. Avatar Ira sanoo:

  Lounaan ja päivällisen jälkeen. Täytyy selkeesti lisätä muidenkin aterioiden yhteyteen! Pastilleja mielummin meille, kun lapset vielä sen verran pieniä ettei isompikaan ole vielä purkkaa saanut.

 27. Avatar Mamu sanoo:

  Meillä otetaan ”patti” joka ruokailun jälkeen. Siitä on tullut niin olennainen osa, että tyttö 1v 8kk osaa pyytää sitä itsekin aina ruokailun päätteeksi. Joten jos arpaonni suosii, niin ”pattia” (pastilleja) meille kiitos :D

 28. Avatar Sonja sanoo:

  Meillä syödään ksylitolpurkkaa aina ruuan jälkeen. Purkkapaketti olisi meille mieluisampi.

 29. Avatar Anita sanoo:

  Meillä syödään ksylitolipastilleja jokaisen ruuan jälkeen. Lapset niin pieniä vielä etteivät purkkaa hoksaa. :)
  Pastilleille olisi siis käyttöä :)

 30. Avatar mymmeli sanoo:

  Meillä taapero syö herra hakkaraisen pastillin jokaisen aterian jälkeen, sekä siinä väleissä. Hän tykkää niistä niin paljon. :D

 31. Avatar Sanna sanoo:

  Meillä syödään pastilleja joka päivä aina syömisen jälkeen ja purkkaa myös, mutta ei ihan joka aterian jälkeen. Meille mieluisampi olis pastilli paketti.

 32. Avatar Terhi sanoo:

  Päivittäin, ruokien jälkeen. Purukumit haluaisi meidän kohta 3v voittaa.

 33. Avatar Lode sanoo:

  Pastillit kelpaisi :)

 34. Avatar Katja sanoo:

  Meillä syödään purkka jokaisen aterian jälkeen. Aloitettiin heti pastillit kun ensimmäinen hammas tuli. 1/4 ekoilla kerroilla Nyt 3v on oppinut syömään purkkaa ja syödään juurikin noita uusia purkkia. On helppo kun on niin pehmeä. Purkkaa siis ehdottomasti meille, niiin siisti juttu 3v:n mielestä. On niin iso tyttö omasta mielestään.

 35. Avatar HM sanoo:

  Pastilleja! Nyt asumme kanadassa ja tuodaan tänne lasti Suomesta. Tarvetta on. Molempia käytetään. 1.5v paatilleja ja 3v purkkaa.

 36. Avatar Juulia sanoo:

  Päivittäin käytetään sekä pastilleja että purkkaa :) Jos arpaonni suosii olisi molemmat tervetulleita mutta jos toinen täytyy valita olisi se purkat :)

 37. Avatar Anna sanoo:

  Pastillit tulisi pikku taaperolle tarpeen

 38. Avatar Mari sanoo:

  Jokaisen aterian jälkeen koko perhe ottaa 2kpl herra hakkaraisia. Meillä 1 ja 2 vuotiaat lapset tietää missä kaapissa hakkaraiset ovat ja heti käsien ja kasvojen pesun jälkeen molemmat seisovat sen kaapin edessä ja esikoinen huutaa hakkaraisia ja kuopus ölisee mukana. Me haluttais mielummin pastilleja

 39. Avatar niina sanoo:

  Joka päivä joka aterian jälkeen -paitsi iltapalan, kun silloin pestään hampaat. Tähän mennessä käytetty vain Herra Hakkaraisen pastilleja, kun lapset niin pieniä. Mutta nyt varmaa alkaisivat osata jo purkkaakin pureskella. Joten kumpi vain paketti sopisi meille :)

 40. Avatar Ansku sanoo:

  Olettepa tunnollisia, hyvä te! Meillä kotona purkkaa/pastilleja syödään ruoan jälkeen yhdellä tai kahdella aterialla, koulussa sitten tyttö syö myös. Oikeastaan, itse käytän xylitolia vain töissä lounaan jälkeen, aamupala ja välipalat menee ilman…. Pitääkin petrata. Tyttö syö itsenäisesti aamupalan ja ehkä muistaa ehkä ei, xylitolin sen jälkeen. Pitääkin ostaa joku kiva purkki keittiönpöydälle niin kaikille helpompi muistaa! Purkka olisi mieluisempi vaihtoehto :)

 41. Avatar Nk sanoo:

  Meillä xylitol pastillit on joka päivä käytössä.lapset 2 ja 8 ovat oppineet ottamaan pastillit heti syönnin jälkeen.isompi lapsi saa myös koulussa ruuan jälkeen pastillin jos siitä on maksettu.kausi maksiu on 2€ ja sen mielellään maksan.myös me vanhemmat olemme opetelleet pastilleja syömään.nykyään on niin paljon valinnanvaraa xylitol tuotteissa.pastilli paketti olisi tervetullut meille.ne tulevat tarpeeseen ja lasten hampaat kiittää

 42. Avatar Iina sanoo:

  Purkat, koska niitä menee enemmän. Herra Hakkaraiset on suosikkeja täälläkin!

 43. Avatar Nita sanoo:

  Joka päivä suositusten mukaan joko purkkaa tai pastilleja. Voiton ottaisin mieluummin purkkana :)

 44. Avatar Emmi sanoo:

  Meillä syödään purkkaa päivittäin! Asustellaan Ruotsissa suurimmaksi osaksi ja siksi aina Suomessa käydessä kassit ja laukut täytetään Jenkin purkalla! Täällä lätäkön toisella puolella ei purkat vedä vertoja Jenkille! :)
  Osallistun purkkapaketin arvontaan! :)

 45. Avatar Franseska sanoo:

  Syödään aina aamupalan, lounaan ja välipalan jälkeen purkkaa/pastilleja ja hampaat on pysynyt hienosti kunnossa

 46. Avatar Johanna sanoo:

  Meidän poika on pastilliriippuvainen. Nimenomaan noita hakkaraisia menisi koko ajan. Aamu alkaa pastillilla, päiväkodissa on oma purkki pastilleja, päivällisen ja iltapalan jälkeen myös ja joka välissä, jos poika saisi päättää…

 47. Avatar Km sanoo:

  Kyllä pyritään syömään joka aterian jälkeen! Suurkuluttajia ollaan, pastillipakkaus pienille pis tosi jees!

 48. Avatar Senja sanoo:

  Päivittäin tulee purkkaa syötyä. Välillä useammin ja välillä harvemmin. Pitäisi kyllä ottaa säännöllisempään käyttöön :) Ja purkat maistuisi tänne paremmin!

 49. Avatar Siiri sanoo:

  Päivittäin pastillit ja purkat on käytössä ruuan jälkeen.
  Pastillipaketti meille ☺

 50. Avatar Maisu sanoo:

  Meillä syödään ksylitolpastilleja joka päivä ja aina ruoan jälkeen. 1 ja 3 vuotiaat lapset syövät pastilleja, niitä haluttaisiin myös voittaa :)

 51. Avatar Mira sanoo:

  Meillä 1v. pikkuneiti syö Hakkarais pastilleja tällä hetkellä lounaan ja päivällisen jälkeen ja me aikuiset purkkaa aina kun muistetaan. Pitäis panostaa omaan ksylitolin syömiseen vielä vähän enemmän! Haluaisin voittaa pastillit mielummin :)

 52. Avatar Rk sanoo:

  Syön ksylitolia päivittäin.

  Mieluummin voittaisin purkkapaketin mutta pastilleitakin tulee syötyä.

 53. Avatar Krista sanoo:

  Meillä pestään hampaat aamuin illoin, sekä ruokailujen jälkeen lapset saa hakkaraispastillit. :) Hakkaraispastillit olisi meille mieluisin voitto! :)

 54. Avatar Emiliaa sanoo:

  Useita kertoja päivässä, eli jokaisen aterian jälkeen.:) Pastilleja toivoisin 2-vuotiaalle pojalle.

 55. Avatar Maria sanoo:

  Yritetään muistaa useamman kerran päivässä syödä purkkaa ja pastilleja, usein tämä toteutuukin . Ja purkat maistuu paremmin meidän lapsille.

 56. Avatar Jade sanoo:

  Joka päivä. Purkka kiinnostaisi :-)

 57. Avatar Sonja sanoo:

  Lapsi syö joka aterian jälkeen xylitolpastillin, itse syön purkkaa lähes aina aterian jälkeen. :) Ja mieluiten voitettais purkkaa, mut pastillit käy myös.

 58. Meillä. On lapset opetettu ihan pienestä asti syömään ksylitoli tuotteita. Ensin pastillia ja kun ikää tulee niin purkkaa. Aina ollaan mekin saatu vain kehuja hammashygienistilta!
  Purkka paketti olis varmasti meidän lasten valinta!!

 59. Avatar Jenna sanoo:

  Meillä aikuiset syö tosi harvoin purkkaa, pitäisi ottaa useammin.. Taapero saa kolme kertaa päivässä pastillin ja kaksi kertaa pestään hänen hampaat ruoan jälkeen. Me tarvittais ehdottomasti purkkaa, niin tulis sitä syötyä

 60. Avatar C sanoo:

  Pyritään siihen että päivittäin aterioiden jälkeen. Purkkaa meille!

 61. Avatar Vaula sanoo:

  Päivittäin syödään, ruuan jälkeen! Herra Hakkaraisen pastillit olisivat täydellinen lahja, nimittäin 1v. rakastaa niitä ja pyytää aina ruuan jälkeen!

 62. Avatar Marika sanoo:

  Meillä syödään xylitolipastillit joka päivä jokaisen aterian jälkeen. Herra Hakkaraisen pastilleja on kulutettu paljon siitä lähtien, kun lapsille on tullut hampaat.

  Pastilleja voittaisin mieluummin, mutta purkkaakin voisi ihan hyvin kokeilla lasten kanssa! :)

 63. Avatar Katziki sanoo:

  Meillä syödään ksylitolipastillit joka ruoan jälkeen (toki joskus unohtuu). Lapset muistavat asian melkein jopa paremmin kuin me vanhemmat :D valitsisin palkinnoksi siis pastillit :)

 64. Avatar Rose sanoo:

  Ksylitolia syödään aivan liian harvoin! Pastillit olisivat ehkä helpompi muistaa napata kiireessäkin. :)

 65. Avatar Tiina sanoo:

  Kotona pääosin joka ruuan jälkeen. Koulussa ei saa koulun puolesta pastilleja tai purkkaa ja omia ei saa käyttää, koska se eriarvoistaa lapsia. Tämä on kyllä tympeä käytäntö! Mieluummin purkkaa meille.

 66. Avatar Jonha sanoo:

  Päivittäin tulee ksylitoli purkkaa jauhettua. Tykkäön muutenkin et on raikas hengitys kokopäivän, niin purkka on hyvä.

  Purkkaa siis

 67. Avatar Hanna sanoo:

  Joka ruuan jälkeen ja jos tulee välillä syötyä jotain niin silloinkin. Purkkaa menee meillä kolmen henkilön edestä ja vain yksi syö pastilleja joten purkat haluaisin voittaa.

 68. Avatar Mari sanoo:

  Itse syön purkkaa päivittäin, mutta muilla perheenjäsenillä on välillä hankala muistaa tätä tärkeää tapaa. Meitä kiinnostaisi enemmän purkkapaketti, mutta en pahastuisi pastilleistakaan

 69. Avatar Annak sanoo:

  Aivan liian harvoin tulee käytettyä purkkaa ruokailun jälkeen. Syynä on purkkapussien kallis hinta, kun miettii kuinka vähän aikaa säännöllisellä käytöllä ne kestää. Pitäis kyllä petrata tän suhteen :) Niin ja purkat kiinnostaa enemmän!

 70. Avatar Taru sanoo:

  Ksylitolia syödään hyvin harvoin, ehkä kerran kuukaudessa. Haluaisin mielummin voittaa pastillit.

 71. Avatar Emppa sanoo:

  Lapsen kanssa syödään ksylitolia jokaisen aterian jälkeen. Kohta 3 v osaa jo itse pyytää purkan kun lopettaa ruokailun. Musta tärkeää opettaa lapselle pienestä pitäen purkka tai pastilli ruuan jälkeen, siitä tulee silloin ihan rutiinia. :) Jos arpaonni suosii, valitsen purkkapaketin.

 72. Avatar Mili sanoo:

  Ainakin pääaterioiden (lounas- ja päivällinen) jälkeen, mutta petrattavaa olisi koko perheellä! Hampaat meillä harjataan huolellisesti. Näistä ottaisin mielummin purkat :)

 73. Avatar Noora sanoo:

  Meillä syödään pastillit joka aterian jälkeen ja lapset kyllä muistuttaa jos meinaa vanhemmat unohtaa antaa Eli pastilli paketti kelpaisi!

 74. Avatar Minna sanoo:

  Pastilleja syödään ja mies syö lisäksi purkkaa. Haha, mää ite ostan juurikin noita Herra Hakkarainen pastilleja, vaikka meillä ei oo lapsia ja iteltäkin ikää löytyy 33. :D mutta ne on hyviä.

 75. Avatar Marika sanoo:

  Meillä syödään pastilleja ahkerasti :-) kuuluvat ateriaan lasten mielestä, eli kun on syöty, kaapista saa pastillin. Ja pastilleja ottaisin jos voittaisin! Jee, kiitos.

 76. Avatar Alina sanoo:

  Mahtava aihe, ihan mun lemppari! Olen jo vuosien ajan, ehkä noin yläkoulusta asti, halunnut ehdottomasti aina syödä syönnin jälkeen ksylitolia. Ja nyt olen siis 27-vuotias. Olen kuluttanut varmasti tuhansia euroja ksylitoliin, ja erityisesti Dents-pastilleihin. Olen kavereidenkin keskuudessa tunnettu siitä että minulta löytyy ihan aina ksylitolia. Joskus olen jättänyt jopa työpäivän aikana syömättä, jos olen huomannut että ksylitol-pastillini ovat loppuneet. Poikaystävänikin on ilokseni myös hurahtanut ksylitol-tuotteisiin. Kerran sain siskoltani joululahjaksi ison purkin täynnä ksylitol-pastilleja, ja mielestäni se oli paras lahja! :D
  Ikävä asia on se, että asumme väliaikaisesti ulkomailla, enkä ole MISTÄÄN löytänyt täys-ksylitol-tuotteita, joten Suomessa käydessä pitää aina hamstrata laukut täyteen Herra Hakkaraisen pastilleja, Dents-pastilleja ja Jenkkiä.
  Eli kysymyksiin vastaten syön ksylitolia noin 3-7 kertaa päivässä ja mieluiten pastillina. :)

 77. Avatar Yotimix sanoo:

  Meillä syödään pastilleja 5 kertaa päivässä, eli joka aterian jälkeen ja myös aikuiset. Lapsemme on 3-vuotias ja omaa tämän rutiinin hyvin, myös retkillä ja ravintoloissa osaa pyytää pastillit ruoan jälkeen.

  Jos voitto meille ilmaantuisi, toivon pastilleja :)

 78. Avatar Hipsu sanoo:

  Kyllä syödään! Jos mama vaikka unohtaisikin, niin kyllä lapset kädet ojossa muistuttaa, että pastillit pitää saada kun on syöty. :D

 79. Avatar saanama sanoo:

  Harvoin. Hyvin harvoin. Tietty meidän mini on vasta 7kk.
  Mielummin ottaisin purkka paketin.

 80. Avatar Marjo sanoo:

  Meillä syödään päivittäin suositeltu annos ksylitolia. Jos ei itse muista antaa purkkaa/pastillia niin kyllä isompi lapsista muistuttaa. :) Valitsisin purkkapaketin.

 81. Avatar Salla sanoo:

  Aina ruokailujen jälkeen. 3 vee muistaa kyllä itse pyytää pastillin jos ei itse muista antaa! :)

 82. Avatar Inka sanoo:

  ”Heippa, vastaan mun äitin puolesta ettei se vaan mee sanoo et tarvitaan niitä purkkia. Mä oon 1v 8kk ja herra hakkaraisen pastillit on suuuurta herkkua. Niitänsaa tarhassa ja kotona aina ruuan jälkee. Meillä myös kotona äiti tai isi antaa ennen ku mennää nukkumaan yöpastillin. Seki on kivaa. Nyt mä eilen huolestuin ku mulla on vaa yks pastillikippo ja se on puolessa välissä, et kyl me niitä pastilleja tarvittais” T. Taapero

 83. Avatar Elina sanoo:

  Pastillit. Itse syön ksylitolia päivittäin, ainakin kolmella aterialla päivässä. Myös laukusta löytyy pastillirasia.

 84. Avatar Päivi sanoo:

  Joka aterian jälkeen! Onneksi napostelu ei kuulu tapoihimme.

 85. Avatar Yeminah sanoo:

  5 kertaa päivässä, joka aterian jälkeen.

  Haluaisin voittaa purkat.

 86. Avatar Laura sanoo:

  Joka päivä Hakkaraisia syödään :)

 87. Avatar Sanna sanoo:

  Useamminkin vois ja pitäis syödä ksylitolia. Töissä on aina purkkapussi mutta kotona yleensä ei. Itselle ksylitoli on siitä hankala että vatsa ei tahdo sitä kestää. Pastillit on siitä parempia ku niitä syödessä ei pääse ilmaa vattaan toisin kun purkassa. Pastilleissa ongelma on vaan se että tulee napsittua niitä liikaakin mikä ei taas vatsalle ole hyvä :D mutta pastilleja ottaisin silti!

 88. Avatar Tiia sanoo:

  Hei! Meillä purkka ja pastillit myös kuuluvat lasten päivittäiseen hampaiden hoitoon. Päiväkodissa ja eskarissa huolehditaan myös hampaista pastilleilla. Kotona meillä on sekä purkkaa että pastillia, uudet jenkin lasten purkat on tällähetkellä suosituimmat ☺️ Jos arpaonni suosii niin purkkapaketin valitsisin ☺️

 89. Avatar Veera sanoo:

  Meillä syödään ksylitolia jokaisen aterian jälkeen 1-2 pastillia/purkkaa. Haluaisin mielummin voittaa pastillit. :)

 90. Avatar Pappa kahdelle sanoo:

  Pastillit valitsen jos voitan, meillä hoidetaan hampaita hyvin ja reikiä ei ole tällä hetkellä kenelläkään, purkat ovat myös suosiossa.

 91. Avatar Salla sanoo:

  Joka ruokailun jälkeen purkka/pastilli purkat

 92. Avatar Krista K sanoo:

  Meillä otetaan purkkaa jokaisen aterian jälkeen, meillä pienempikin pojista, 2v, osaa syödä purkkaa jo hyvin ja ei enää pastillit meinaa kelvatakaan

 93. Avatar Annika sanoo:

  Päivittäin joka ruokailun jälkeen. Jos onni suosii, valitsisin pastillit :)

 94. Avatar Noora sanoo:

  Pyritään muistaa ottaa joka syömisten jälkeen. Purkat olisi kivempi

 95. Avatar Krista sanoo:

  Itse pyrin syömään purkkaa vähintään suosituksen mukaan ja tällä hetkellä harjoitellaan pastillien syömistä pienen poikani kanssa! :) Tavoitteena, että siitä tulisi rutiini hänellekin! :) Eli voiton sattuessa kohdalle ottaisimme pastilleja pikku herralle!

 96. Avatar Minna sanoo:

  Meillä niin aikuiset kuin taapero ottavat xylitolpastillin aina ruuan jälkeen eli n. viidesti päivässä. Joskus esim. tien päällä ollessa ei ookkaan pastilleja mukana ja se harmittaa, kun jää suuhun ikävä tunne syömisen jälkeen ilman niitä! Ja tuon taaperon tarpeita aatellen, toivon saavani pastillipaketin :)

 97. Avatar Anniina__ sanoo:

  Meillä käytetään xylitolia joka aterian jälkeen. Lisäksi itselläni tapana ottaa purkkaa jo pelkän mehulasillisenkin jälkeen. Xylitolista on muodostunut tapa päättää ruokailu. Xylitolpurukumia kuluu pusseittain vuodessa ja lapselle nuo herra Hakkaraisen pastillit ovat aivan kohta suositusten mukaisesti ajankohtaiset, joten kumpi tahansa palkinto olisi mieluinen.

 98. Avatar Tuija sanoo:

  Aamuin-illoin hammaspesu, joka aterian jälkeen lapset ottavat juurikin nuita uutuus purkkia, nuorimmaimen käyttää pastilleja. Hampaat pestään myös usein karkkipäivän karkkien saannin jälkeen.

 99. Avatar Kaisu sanoo:

  Aina aterioiden jälkeen, joka päivä siis!

 100. Avatar Soikku sanoo:

  Meillä syödään purkkaa monta kertaa päivässä. Lopetin pastillien oston hetkeksi, kun niitä syötiin vähän turhankin usein… Purkka on kuitenkin se enemmän meidän juttu.

 101. Avatar Essi sanoo:

  Joka päivä aterioiden jälkeen. Lasten lemppareita on just hakkaraisen pastillit ja purkat. Osallistun pastillien arvontaan. :)

 102. Avatar Jii sanoo:

  Meillä aikuiset syö purkkaa ja taapero juurikin Herra Hakkarainen – pastilleja. Taapero syö pastillia joka ruokailun jälkeen, ja itsekin syön kyllä useamman kerran päivässä purkkaa, jos vain olen sitä muistanut ostaa (ja siis harmi on suuri, jos purkkaa ei löydykään!). Me otettais mielellään se pastillivoitto, mikäli osuu kohdalle :)

 103. Avatar Laura sanoo:

  Meillä lapset syövät xylitol pastilleja jokaisen aterian jälkeen ja koulussa on purkkapussi mukana, jotta voisivat sielläkin ruoan jälkeen huolehtia hampaista. Pastilleja meillä kuluu todella paljon, joten sellainen paketti olisi mukava saada :)

 104. Avatar Maria sanoo:

  Muutaman kerran päivässä. Meidän koululaiset saa myös koulussa ruoan jälkeen kaksi pastillia.

 105. Avatar Saana sanoo:

  Joka aterian jälkeen meidän 1v saa herra hakkaraispastillin. Me aikuiset taas otetaan purukumit aina kun muistetaan, tässä pitää skarpata!
  Pastillipaketin ottaisin!:)

 106. Avatar Ninni sanoo:

  Meillä syödään paljon purkkaa, sekä lapset, että minä. Aina ruokailun jälkeen osaavat jo pyytää. Purkkavoitto olisi upea :)

 107. Avatar jasmin sanoo:

  Ei kyllä ihan tarpeeksi suosituksiin nähden syödä. Onneksi taapero tykkää pastilleista ja osaa jo pyytää niitä itse. Yleensä saa 2-3 kertaa päivässä. Paketillinen sellaisia olisi kiva.

 108. Avatar Jenna sanoo:

  Meillä lapset ja minä syödään purkkaa/pastillia joka aterian jälkeen. Pienempi syö Hakkaraispastilleja ja isompi yleensä purkkaa. Itse tykkään syödä Läkerol Dents pastilleja. Oon alkanut antaa lapsille pastillin ruoan jälkeen heti kun ensimmäiset hampaat on tullu, aluksi pienen palan hakkaraisesta :) esikoinen muistaa itse ottaa purkan ja 1v3kk:kin odottaa ruoan jälkeen että saa omansa. Pitää alkaakki kiinnittää huomioita noihin purkkiin, että mitä ne sisältää usein meillä kyllä ostetaan Jenkkiä, esikoisen lemppari on cokis purkkka ja mun perus vihree Jenkki. Jos arpaonni suosii niin esikoinen haluaisi varmasti purkkapalkinnon :)

 109. Avatar Emmi sanoo:

  Lapset söis purkkaa tai pastilleja jatkuvasti, mutta koitetaan rajoittaa sitä sen verran että otetaan vaan joka syönnin päälle. meille kelpais siis kumpi vaan paketti.

 110. Avatar E sanoo:

  Lapsi syö ksylitol-pastilleja joka aterian jälkeen! Itse syön epäsäännöllisesti purkkaa. Purukumipaketin ottaisin mielummin niin tulisi itsekin syötyä niitä useimmin.

 111. Avatar M sanoo:

  Joka aterian/napostelun jälkeen pastilli! :) hampaitten harjaus 2 krt päivä, joskus taapero pesee usiamman kerran

 112. Avatar Päivi sanoo:

  Meillä tyttö 2v rakastaa noita Herra Hakkaraisen pastilleja! Purkkaa ei olla vielä kokeiltu, mut pastilleja menee yli suosituksenkin päivässä. Tyttö muistaa hienosti jokaisen ruoan ja välipalaleivänkin jälkeen pastillin ja imeskelee sitä aivan onneessaan :)

  Voiton osuessa kohdalle valitsisin siis pastillipalkinnon pienelle pastillien suurkuluttajalle!

 113. Avatar Jenny sanoo:

  Joka aterian jälkeen meillä isommat lapset pyytävät itse purkkaa, tämä meilläkin jo rutiini. Pienimmälle täytyy vielä itse muistaa antaa pastillit, kunnes oppii itse pyytämään. Aikuiset syövät purkkaa satunnaisesti, lasten ksylitolisaannista kyllä huolehditaan, mutta omat tarpeet jää siinä vähän taka-alalle. Pitää omalla kohdalla skarpata! Ksylitolia siis kuluu tässäkin taloudessa :D purkat olisi kivat.

 114. Avatar Jenna sanoo:

  Tulee syötyä purkkaa/pastilleja liian harvoin. Pitäisi tsempata asian kanssa. Purkkaa olisi kiva saada :)

 115. Avatar Hp sanoo:

  Taaperolle pastilli joka ruokailun jälkeen mutta itse ei tule syötyä purkkaa yhtä tunnollisesti..
  Ja pastillit tulisi meillä todellakin käyttöön, kunhan kuopuskin tästä vielä kasvaa pikkuisen.

 116. Avatar Maiju sanoo:

  Joka aterian jälkeen otetaan pastillit, joskus toki unohtuu. Pastillit valittais me!

 117. Avatar Emma sanoo:

  Meillä syödään purkkaa tai pastilleja jokaisen aterian jälkeen. 4v harjoittelee kovasti purukumin syömistä, mutta pastillit ovat usein enemmän mieleen. Me otettaisiin mielellään purkkavoitto jos sellainen osuu kohdalle.

 118. Avatar Iina sanoo:

  Purkka!
  Meillä syödään pastilli jokaisen aterian jäälkeen ja purkkaa silloin tällöin. :)

 119. Avatar Elina sanoo:

  Ksylitolia syödään joka päivä, aina aterian jälkeen. Meillä perheen isä syö purkkaa, äiti ja lapset pastilleja. :D Lapset tykkäävät kuitenkin aina välillä valita purkan pastillien sijaan ja juuri kaupassa ihailtiinkin Herra Hakkaraisen purkkaa (ja kauhisteltiin hintaa…), joten voiton osuessa kohdalle valinta olisi purkka.

 120. Avatar Jensku sanoo:

  Meillä syödään ksylitolia päivittäin, kotona joks ruokailun jälkeen, päiväkodissa saavat ainoastaan lounaan jälkeen, mutta hsen lapset suoraan välipalalta ja mukana mulla on heille purkat, syömme siis purkkana ja pastilleina ja nimen omaan jenkkiä :)
  Meille kelpaisi pastillit ja purkka kumpi vaan :)

 121. Avatar Jasu sanoo:

  Monta kertaa päivässä tulee syötyä. Purkkaa lähinnä ja lapsella pph:lla oma pastillipurkki josta hoitaja antaa joka ruuan jälkeen! Ja purkat maistuisi meille, ovat lemppareita täälläkin!

 122. Avatar Sofia sanoo:

  Aina ruuan jälkeen ja joskus muullonkin katkasemaan makeanhimoa :D

 123. Avatar K sanoo:

  Joka aterian jälkeen. Purkkaa syödään mielummin :)

 124. Avatar Sonja sanoo:

  Meillä pienet syö herra hakkaraisia ja isommat purkkaa joka aterian jälkeen.
  Kumpikin käy :)

 125. Avatar Salla sanoo:

  Pastilli tai fluoritabletti jokaisen ruuan ja kahvihetken päätteeksi :) joskus jopa ennen kahvia.
  Pastillit maistuu paremmin :)

 126. Avatar Pinja sanoo:

  Purkkapussi kulkee aina laukussa mukana! Purkat olisi mahtava voittaa!

 127. Avatar Anne sanoo:

  Mä pyrin syömään purkkaa aina syömisen jälkeen, mutta aina ei muista ja aina ei ole saatavilla. Mulle kelpaa molemmat, mutta jos pitää valita niin purkka.

 128. Avatar Sarianna sanoo:

  Melkein joka aterian jälkeen, mieluummin pastilleja

 129. Avatar Jutta sanoo:

  Melkeen joka aterian jälkeen, eli parannettavaa olisi itsellä vielä. Pastillit meidän esikoiselle, jolla kaksi hammasta.

 130. Avatar Tuua. sanoo:

  Pakko kokeilla onnea! Purkat maistuis meille:)

 131. Avatar Mirv sanoo:

  Itse tulee liian harvoin syötyä, mutta lapsi saa pastillin lähes joka ruokailun jälkeen. No nyt kun on tuo lapsi nii aika usein kyllä tulee itekki otettua pastilli kun nuo punaiset hakkarais pastillit on niin hyviä joten joo pastilleja meille.

 132. Avatar Elsa sanoo:

  Joka aterian jälkeen syödään ksylitolia. Lapset vasta kohta 1.5v niin syövät pastilleja (herra hakkaraiaet lemppareita). Pastillit olis siis meidän valinta :)

 133. Avatar Henna sanoo:

  Päivittäin, lähes joka aterian jälkeen. Purkka olisi meidän perheelle sopivampi.

 134. Avatar Kaisu sanoo:

  Joka aterian jälkeen xylitol purkkaa tai pastilleja, itselle ja lapsille. Paitsi aamu/iltapalan jälkeen joilloin suun huuhtominen vedellä ja hammaspesu. Nyt kun lapset isompia niin purkkapaketti tulis hyvään tarpeeseen :)

 135. Avatar Hanna sanoo:

  Moikka,
  Meillä otetaan jokaisen aterian jälkeen Herra Hakkaraisen pastilli. Pastillirasia löytyy myöskin mummolasta ja mökiltä niin aina ei tarviste omia kantaa laukussa mukana.
  Se on kyllä niin rutiini, että taapero juoksee aina ruoan jälkeen keittiöön odottamaan pastillin saantia ja kysyy vielä hymyssä suin ”toinenkin?”
  Meille pastillipotti olisi tervetullut!

 136. Avatar Bambi sanoo:

  Joka aterian jälkeen, täällä niitä pastilleja syödään minun lisäksi 3 lasta :)

 137. Avatar Mari sanoo:

  Itse syön joka aterian jälkeen purkkaa ja samaa yritän opettaa myös lapsille purkat olisi kiva voittaa.

 138. Avatar Jasmin sanoo:

  Meillä menee purkkaa ja pastilleja paljon!
  Xylitol-pastilleja 1-3/päivä/lapsi.
  Purkkaa 0-3/päivä/lapsi.
  Vähän päivistä riippuen toki. :)

  Itsekin käytän purkkaa päivittäin!

  Meille mieluisampa tuotepaketti olisi tällä kertaa purkkapaketti. :)

 139. Avatar Tanjuska sanoo:

  Päivittäin ruokailujen jälkeen pastilleina <3

 140. Avatar Meri sanoo:

  Purkkaa syödään täällä päivittäin, eli purkat olisi huippua voittaa.

 141. Avatar R sanoo:

  Meillä syödään pastilleja. Pojalle on tärkeää saada viedä jokaiselle syöjälle pastilli ruuan jälkeen. Kotona vähemmän muistetaan, mutta mummulassa muistetaan paremmin.
  Itse muistan vielä huonommin, oma hampaidenhoito ei ole todellakaan mitään parasta, mutta pojan hampaista pidetään kaikki hyvää huolta.

 142. Avatar Kaisa sanoo:

  Joka aterian jälkeen. Meille käy kumpi vain paketti, mutta jos on pakko valita niin sanotaan vaikka että pastillit.

 143. Avatar Maija sanoo:

  Syömme ksylitolipastilleja jokaisen aterian jälkeen. Olisi siis mukava voittaa vähän lisää pastilleja :)

 144. Avatar Pia sanoo:

  Joka päivä, jokaisen ruuan jälkeen. Pastilleja tai purkkaa :)

 145. Avatar Salla sanoo:

  Meillä syödään taaperon kanssa pastillit joka ruuan jälkeen! Pastillit maistuisi siis :p

 146. Avatar tiia sanoo:

  Molempia lähes päivittäin, mutta liian harvoin kuitenkin. Lapsille maistuu, mutta aina ole kotona saatavilla.

 147. Avatar Heidi sanoo:

  Meillä xylitol on osa aterioita -niin aikuisilla kuin lapsilla. Meidän kolmasluokkalainen osaa jo rutiinisti hakea xylitolpurkan ruoan jälkeen, aivan kuten perheen aikuisetkin. Hampaat pestään aamuin illoin, hammaslankaa käytämme myös. Suun terveys on tosi tärkeä juttu! :)

 148. Avatar Peura sanoo:

  Purkan muodossa päivittäin, purkkapaketin siis valkkaisin :)

 149. Avatar Iina sanoo:

  Joka ruuan jälkeen! Napero syö pastillia ja me useimmiten purkkaa. Hakkaraisen pastillit on ihan parhaita!

 150. Avatar Riikka sanoo:

  Meidän poika ottaa pastillin joka ruokailun jälkeen. Ja me vanhemmat ainakin pari kertaa päivässä. Meillä kaikki tykkää pastilleista, joten valinta olisi pastillit. Niitä menee paljon ja ovat hyviä. :)

 151. Avatar Maiiiju sanoo:

  Lapset syö just noita herra hakkaraisen pastilleja suht säännöllisesti aina ruuan jälkeen, mut omalla kohdalla petraamista ois PALJON. Esikoinen täyttää 5v ensi viikolla ja tykkäis syödä purkkaa, mut ei oo löytynyt niin mieleistä makua. Ois loistava sauma koklata siis noita purukumeja!

 152. Avatar jatta sanoo:

  Purkkaa tulee syötyä 2-3 aterian jälkeen. Osallistun mielelläni purkka-arvontaan.

 153. Avatar juppe sanoo:

  Päivittäin! Ihan joka aterian jälkeen en muista. Pastillit mieluummin

 154. Avatar anna s. sanoo:

  Täytyy sanoa, että omista hampaistani saisin pitää parempaa huolta, mutta pojan hampaista olen aina huolehtinut. Hampaat pestään aamuin illoin, ja hakkaraiset aina ruokailun jälkeen. Pastillit olisivat ajankohtaisempia meille :)

 155. Avatar Lila sanoo:

  Purkkaa kuluu meidän 5-henkisessä perheessä paljon! Ja aina muistan katsoa, että xylitolia on vähintään se 68%, jotta siitä olisi hyötyä.

 156. Avatar Saija sanoo:

  Purkkapalloja meillä opittiin just puhaltelemaan ,eli purkkaa meille.

 157. Avatar Terhi sanoo:

  Meillä aikuiset syö purkkaa, 5vee syö purkkaa ja pastilleja ja 2-vuotias pastilleja. Jos voitto osuu kohdalle, ottaisin niitä pastilleja :)

 158. Avatar Anniina sanoo:

  Päivittäin käytössä. Pastillit olisivat mieluisa arpavoitto.

 159. Avatar JenniIn sanoo:

  Meillä syödään purkkaa joka aterian jälkeen. Lapsi tykkää nykyään purkasta enemmän kuin pastilleista :)

 160. Avatar Heidi K sanoo:

  Töissä tulee otettua pastilli joka aterian jälkeen mutta kotona tahtoo unohtua. Pastilleja siis kotiinkin! :)

 161. Avatar A sanoo:

  Päivittäin purkan muodossa syödään. Pastillit valitsisin noista vaihtoehdoista.

 162. Avatar Ida sanoo:

  Ksylitolituotteet käytössä päivittäin happohyökkäyksen jälkeen. Valitsisin pastillit.

 163. Avatar Manteli sanoo:

  Aina on xylitolpastilleja laukussa, joka aterian jälken yritän muistaa. Pastillit olisi siis mieluisia.

 164. Avatar Janna sanoo:

  Lapsille käytössä Hakkaraisen pastillit ja itsellä purkka. Jos joskus reissun päällä jää itseltä purkat kotiin tulee jo pieni morkkis ja pakko mennä lasten pastillipurkille :D

 165. Avatar Maija sanoo:

  Meillä koko perhe ottaa ksylitolipastillit aterioiden jälkeen. Pastillit ja purkat säilytetään myös lapsen ulottuvilla, jolloin hänen on helppo napata itse ne ruokailun päätteeksi. Meidän valintamme olisi pastillit, koska olemme vähentäneet purukumin syöntiä yhden aikuisen leukajumien ehkäisemiseksi sekä myös luontoa ajatellen purkan hajoamisen keston takia.

 166. Avatar Laura sanoo:

  Ksylitolin syönti on jäänyt vähän heikoksi, kun purkan syömisestä ei ole ikinä tullut se ”oma juttu”. Pastilleja olisi kuitenkin kiva kokeilla, ehkä ne houkuttaisivat syömään ksylitolia hieman useammin.

 167. Avatar Anni sanoo:

  Mikä sähköhammasharja sulla on käytössä? :)

 168. Avatar Sannamarianna sanoo:

  Vähintään kerran päivässä. Pastillit. :)

 169. Avatar Am sanoo:

  Ksylitolia syödään melkein joka aterian jälkeen. Pastillit ovat ekologisempia sekä leukaystävällisempiä!

 170. Avatar hilkka sanoo:

  Päivittäin syömme ksylitolipurkkuu aterioiden jälkeen. Purkka olisi tarpeellinen.

 171. Avatar Milli sanoo:

  Purkkaa syödään joka aterian jälkeen. Purkat valitsisin.

 172. Avatar Miia sanoo:

  Meillä muksut syövät pastilleja päivittäin, joskaan ei nyt ihan joka aterian päätteeksi. Aikuisille maistuu purkka. Mutta siis pastillit valitsisin. :)

 173. Avatar Hanna sanoo:

  Aina kun muistan niin ruuan jälkeen, päivittäin kuitenkin tulee syötyä.
  Purkat valitsisin.

 174. Avatar Minna sanoo:

  Purkkaa syödään jokaisen aterian jälkeen eli purkat valitsisin.

Kommentoi