Koululaisen oma huone – ihana talosänky

27.09.2018

*Postauksessa esiteltävä sänky on saatu Gefferiltä bloginäkyvyyttä vastaan.

Muistatteko kun esittelin koululaisen työpisteen, ja höpöttelin kuinka huone on sitten valmis, kunhan hänen mittatilauksena tehty sänkynsä valmistuu? No siinä kävikin niin, että meillä meni kaikki aivan uusiksi. Mittatilauksena tehty sänky ei siltikään mahtunut huoneeseen, sillä se meni YHDEN sentin verran liian pitkälle. Voitteko kuvitella, yhden sentin. Olin kai mitannut huonosti vahingossa, kun katsoin ihan että se nippa nappa mahtuu. Päädyttiin sitten siihen, että koululainen muuttaa takaisin vanhaan huoneeseensa, jossa hän nukkui yksin ennen kuin hän ja siskonsa halusivat muuttaa nukkumaan yhteen. Siellä sängyn ja ovenkarmin väliin jää kaksi senttiä tilaa, eli juuri sopivasti.

Muutettiin pari viikkoa sitten kaikki koululaisen tavarat siihen toiseen huoneeseen, ja alettiin järjestellä. Pienemmät tyypit muuttivat sitten kaksistaan siihen huoneeseen, josta alunperin piti tulla koululaisen huone, sillä sinne mahtui onneksi hyvin pieni kerrossänky, sekä pinnasänky. Tai no ei nyt hyvin, mutta mahtui. Pian varmaankin luovutaan onneksi pinnasängystä, ja kuopus muuttaa alasänkyyn, niin huoneeseen tulee reippaasti lisää tilaa. Mutta nyt palataan takaisin koululaisen huoneeseen.

Sinne siis siirtyi tismalleen sama työpiste, joka oltiin jo laitettu vanhaan huoneeseen. Tauluhyllyä ei lähdetty siirtämään, vaan hän sai nyt sitten omaksi taulukseen huoneessa valmiina olleen Mrs. Mighetton. Suurin muutos tuli tosiaankin hänen uudesta parvisängystään, jonka me saimme Gefferiltä.

Gefferin massiivipuiset talosängyt valmistetaan Tanskassa, käsittelemättömästä männystä. Kun sänky tuli sisään, samalla tuli myös ihana puhtaan puun tuoksu. Siitä en sentään saa migreeniä, hah. Sänky huokuu laatua ja luontoa, ja se ylitti kaikki meidän toivomukset. Me tilattiin sänky siis koossa 90×190, eli kymmenen senttiä standardisänkyä lyhyempänä. Jos mietitte patjakokoa, niin me saatiin tähän kuitenkin 200cm pitkä patja mahtumaan täysin ongelmitta.  Sänkyjä voi tilata juuri itselle sopivassa koossa (jos osaa mitata, toisin kuin minä), ja esimerkiksi sänkyä voi tilata myös korkeampana tai matalampana, tai leveämpänä tai kapeampana. Gefferillä on monta erilaista mallia talosängyistä, myös perusmallia, laidoilla ja jaloilla ja ilman löytyy, sekä kerrossänkyä.

Meidän valitsema sänky on melko suuri pieneen huoneeseen, kertovathan sen jo mitatkin ja se, että tilaa jäi 2cm sängyn ja ovenkarmin väliin. Mutta sänky on ihana, ja parvisängyn korkeus tuo myös tilaa. Sängyn alla on paljon tilaa sekä säilyttää leluja että leikkiä, ja tehdä vaikka majoja. Huoneen säilytysratkaisut on mietitty niin, että esim. Fabelabin lelusäkkejä (myös aikanaan saatu Gefferiltä) on helppoa siirtää, ja niiden tilalle rakennella vaikka barbietalo tai se maja. Pienet lapset rakastavat koloja ja matalia tiloja, joihin voi tehdä omia salaisia piilopaikkoja.

Koululaisen pienikokoinen koulupöytä jättää myös leikkitilaa ikkunan eteen lapsen mittapuulla ihan sopivasti, ja toisaalta usein leikit levittyvät myös aulaan (jossa on legohylly ja kaikki ehjät legorakennelmat), sekä pikkusiskojen huoneeseen, jossa on iso kirjahylly ja kaikki loput legot.

Me haluttiin esikoiselle iso sänky, koska se kestää aikaa. Tulevaisuudessa, kun muutetaan isompaan kotiin, on parvisängyn alle mahdollista tehdä vaikka lukunurkkaus tai tila kaveripatjalle yökyläilyjä varten. Ja jos koululainen jossain vaiheessa alkaa kokemaan sängyn liian ”lapselliseksi”, on meillä onneksi kaksi äärimmäisen innokasta pikkusiskoa jonossa valmiina muuttamaan sänkyyn.

Esikoiselle oli iso juttu saada ihan oma huone ja muutos on sujunut tosi hienosti kaikin puolin. Hän on saanut tehdä huoneesta itsensä näköisen, ja on oikein tyytyväinen siihen, miltä siellä nyt näyttää. Sehän on kaikkein tärkeintä. Seuraavana projektina onkin sitten naapurihuone, kunhan tosiaan se pinnasänky lähtee sieltä pois. Sitten me rakennellaan sinne ihana oma lukunurkkaus kaikille tytöille, ja mietitään huoneen järjestystä muutenkin uusiksi.


10 Responses to “Koululaisen oma huone – ihana talosänky”

 1. Leana sanoo:

  Saako keskimmäinenkin oman huoneen, kun alottaa koulun? Itse keskimmäisenä jouduin olemaan 3v nuoremman pikkusiskoni kanssa samassa huoneessa, kunnes 1v3kk vanhempi isosisko muutti pois kotoa (onneksi muutti jo 17v). Ja kuvio oli juurikin sama, että koululainen sai oman huoneen. Miksen minä saanut, kun alotin koulun? Olen edelleen katkera VAIKKA tiedän, että huoneita ei vain ollut ja rahaa ei ollut muuttaa isompaan. Ja vielä ärsyttävämpää siitä teki se, että isosiskoni kanssa oltiin niin samanikäiset.

  Anteeksi avautuminen, ehkäpä olette miettineet tulevaisuuden huonekuviot reilusti, tuli vaan niin tämä lapsuuden katkera kokemus mieleen :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Saa ehdottomasti! :) Meillä on tarkoituksena siirtyä tästä suurempaan ennen kuin keskimmäinen menee kouluun. Ymmärrän hyvin, että sisarusten erilainen kohtelu tuntuu harmittavalta, vaikka syyt olisivat ymmärrettävät. Me pyritään kohtelemaan kaikkia tasa-arvoisesti (esim. että kaverisynttärit saa järkätä tietyn ikäisenä, puhelimen saa tietyn ikäisenä, oman huoneen saa tietyn ikäisenä etc.). Mutta kaikilla perheillä ei siihen ole mahdollisuutta, ja sekin on vaan ymmärrettävä, vaikka lapsena se voi tuntua ikävältä. Tilanteet voi muuttua, ja aina vanhemmatkaan ei pysty pitämään vaikkapa jo aiemmin luvattuja juttuja, jos elämäntilanne muuttuu.

 2. Maia sanoo:

  Ehkä tosi höpsö kysymys, mut jotenki on tullu mieleen useemmasta postauksesta… Onks teillä verhot aina kiinni!:D

 3. Nimetön sanoo:

  Mä olen siitä onnekas, että synnyin suoraan kolme-kerroksiseen omakotitaloon ja sain oman huoneen jo eskarissa, kun isäni osti kaksi muuta kerrosta meille just ennen mun esikoulua (meillä oli siis alivuokralainen ja yhteiskäytössä oleva saunatila, johon mentiin ulkokautta aina). Ei sitä edes tajunnut silloin, miten suuri juttu se oli! En tiedä miten vihainen olisin ollut, jos olisi pitänyt jakaa huone veljen kanssa vielä pitempäänkin :-D

 4. Tiia sanoo:

  Oii, ihanat lastenhuoneen verhot! Pliis sano, että ne ovat valmisverhot ja mistähän noita saa? :D <3

 5. Piia sanoo:

  Mistä tuo koululaisen kirjoituspöytä on? Meidän tokaluokkalainen tarvitsisi mahdollisimman pienen pöydän ja tuo näyttää aika näppärän kokoiselta.

 6. Siis miten ihana. Meidän Emmakin olisi varmasti ihan haltioissaan tuollaisesta sängystä.

 7. Siis toi sängynalus näyttää just ihan unelmalta, minne pienempänä olis ollut ihan paras mennä tekemään majaa tai muuten vaan hengailemaan :D Toisaalta, ei se näin isompanakaan kuulostaisi hullummalta, jos olisi tollainen pieni soppi vaikka lukunurkkana… haha! Enkä kestä, että noin pienestä oli kiinni, että laitoitte koko huonejaon uusiks :D

 8. Jj sanoo:

  Miks et hommaa yhteistyön kautta lattialistoja ja
  niiden asennusta. Tällä hetkellä ei kovin esteettistä ja talvea ajatellen energiatehokasta.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.