Päiväni kuvina: just tänään perjantaina 9.11.2018

09.11.2018

Tänään on ollut aika ihana perjantai. Tavallisen ihana ja rento. Aamulla jo päätin, että tänään teen päivä kuvina -postauksen, mutta unohdin kuvata mun aamiaisen (!!) ja lounaasta on kuvat uusimmassa postauksessa jo. Onneksi lounaan jälkeen pääsin kiinni tähän hommaan, ja sain kuvattua loppupäivän meiningit. Mutta sen pidemmittä puheitta, tällainen päivä mulla on ollut tähän mennessä:

Heräsin: klo 9.00. Otto piti etäpäivää, niinkuin usein perjantaisin pitää, ja heräsi aikaisin lasten kanssa. Mä sain nukkua yhdeksään, ja herätessä oli ihanan virkeä olo, ja ulkonakin jo niin valoisaa kuin harmaassa marraskuussa voi vaan olla.

Söin aamiaiseksi: korvapuustipuuroa, koska viikonloppuhan alkaa tänään, niin vähän voi herkutella.

Tapasin: mun assistentin. Ensi viikosta alkaen mua auttaa osa-aikaisesti assari, joka hoitaa mun juoksevia asioita, niin mä voin keskittyä itse siihen mitä rakastan tehdä, eli teille sisällön tuottamiseen. Tämä on iso askel mun uralla, ja jotain mistä olen haaveillut pitkään.

Kokkasin lounaaksi: vegaanista currya, joka maistui koko porukalle.

Ihastelin: taaperoa, joka jälleen nukahti mun syliin. Hän aina samaan aikaan iltapäivällä yleensä sanoo itse, että väsyttää, ja kiipeää mun syliin. Mä laulan hänelle tuiki tuiki tähtöstä, ja hän nukahtaa siihen varmaan puolessa minuutissa. Sitten vaan siirrän hänet meidän pehmeälle lattiatyynylle nukkumaan. Iltaisin hän on niin isoa ja reipasta, ja menee aina suoraan omaan sänkyyn nukkumaan, ja nukahtaa sinne itse. Mutta päivisin hän on vielä vähän mun vauva ja nukahtaa syliin. Se on ihanaa ja nautin siitä.

Kirjoitin: kolme joulukalenteripostausta lisää. Mun tavoitteena on tehdä 90% kalenterista valmiiksi etukäteen, jotta en kertaakaan joudu tuottamaan siihen kiireessä sisältöä, vaan voin tehdä tästä parhaan blogijoulukalenterini EVER.

Iloitsin: siitä, että onnistuin löytämään vielä yhden kappaleen himoitsemaani takkia meidän taaperolle kunnon metsästyksen jälkeen, kun eilen aamupäivällä missasin dropin tapaamisen vuoksi. Kävin läpi n. 15 eri nettikauppaa, ennen kuin löysin Tapiolan Stockmannilta yhden kappaleen jonka varasin. Käytiin siis eilen illalla hakemassa se. Samalla kun tuntuu hulluudelta nähdä näin kova vaiva yhden vaatteen takia, olen toisaalta iloinen. Juuri tällaisia toivoisin, että kaikki vaatteet meidän kaapeissa on. Ei ehkä yhtä hankalasti löytyviä kuin tämä kyseinen yksilö, mutta niin paljon iloa tuottavia, että niiden eteen on tarvittaessa valmis näkemään vaikka liikaakin vaivaa. Harkittuja ostoksia joita on kaapissa hyvin maltillinen määrä, ja jotka tuottavat hyvää mieltä ja kestävät aikaa.

Pelasin: 5v:n kanssa Arvaa Kukaa hamppariravintolasta joskus saaduilla matkapelikorteilla. Niin hauska peli, ja toimii ihan hyvin tällaisena taskuversionakin.

Keskustelin 5v:n kanssa: siitä, että olkapäille kiipeäminen on vähän kuin olisi Hoplopissa (kuulemma).

Ihmettelin: Miten ihmeessä meidän 7v voi olla niin pitkä jo. Ei hän ole siis mitenkään ikäisiään pidempi, mutta näin vanhemman näkökulmasta tuntuu vaan niin oudolta, että meillä on jo noin iso lapsi.

Naureskelin kaupassa: kun meidän taapero halusi vielä juuri ennen kassajonoa käydä vaihtamassa valitsemansa Ryhmä Hau Kaja-pezin sittenkin Samppaan. Hän juoksi karkkihyllylle, laittoi Kajan takaisin ja sanoi ”Sittenkin minä otan tämän. Samppa!”. Ja Samppa-peziä hän tyytyväisenä söi viikonloppukarkiksi.

Kokkasin illalliseksi: lasten toiveesta punajuuripastaa broileri-tomaattikastikkeella. Se on heidän lemppariruokansa tällä hetkellä, ja aina kun he saavat päättää niin he toivovat sitä.

Katsoin: Lasten ja Oton kanssa illalla vanhan The Grinch -leffan. Pianhan leffateattereihin tulee uusi versio (olikohan jopa tänään?), pitäisi varmaan seuraavaksi mennä katsomaan se! Me vuokrattiin se Google Playsta, siellä on onneksi melkein aina kaikki leffat mitä ei Elisa Viihteen vuokraamosta tai Netflixistä löydy.

Nyt aion: laittaa koneen kiinni heti kun olen jakanut tämän postauksen, kävellä keittiöön ja tehdä meille tapas-lautasen! Juustoja, hilloja, keksejä ja Netflixistä House Of Cardsin uusin tuotantokausi. Kuulostaa aika hyvältä suunnitelmalta!

Ihanaa viikonloppua kaikille <3


12 Responses to “Päiväni kuvina: just tänään perjantaina 9.11.2018”

 1. Nimetön sanoo:

  Toi näytelty grinch on best. Musta se on hahmona tosi koominen, kun se vihaisuus on vedetty niin överiksi, taustalla on toki herkkä tarina ja onnellinen loppu.

  Pitää käydä katsomassa se animaatio, vaikkei mulla lapsia olekkaan vielä.

 2. Anna sanoo:

  Hei ihana postaus! Mitä tuohon lasten lempparikastikkeeseen tulee? Tosi kivaa saada uusia ideoita ruokiin 🙂 ja tuo uusimman postauksen Tikka Masala kuulostaa super hyvältä, täytyy pian kokeilla sitä herkullista reseptiä kun tuon tyyppisistä ruuista meidän perhe myös tykkää. Ja vielä korvapuustipuuro, onko se siis oikeasti pullista vai vaan puuroa jossa kanelia tms? Sekin kuulostaa niin hyvältä! Tää kuulostaa nyt siltä että mulla on kauhea nälkä, täytynee lähteä kaivelemaan kaappeja… 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti <3 Mä laitan siihen broilerin fileesuikaleita (esim. valkosipulimarinoidut on ihan super hyviä, usein tosin käytän myös ihan marinoimattomia joihin heitän sit vaan vähän suolaa, mustapippuria, vähän öljyä ja valkosipulimaustetta), kastikkeeseen 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 1rs. miniluumutomaatteja, 1 prk mustapekkajuustokermaa ja sit Torinon kaura-punajuuri-pastaa keitettynä. Ekana kuullotan öljyssä sipulit ja valkosipulit, sit pilkotut tomaatit sekaan. Sit kun ne on pehmenny ja sekottunut, ruskistan broilerisuikaleet samassa, ja 5min paiston jälkeen lisään kerman ja hauduttelen vielä 5-10min. Ja siinä se! 😀 Niin iisi!

   Ja korvapuustipuuro on siis Elovenan semmonen valmis pikakaurapuuro, joka maistuu korvapuustilta 😀 On myös piparin makunen!! 😀 Ihanaa viikonloppua sinne <3

   • Anna sanoo:

    Ihana kun vastasit, kuulostaa niin herkulta tuo kanakastike että pitää testata tänään, jes 🙂 Ja en ollutkaan tiennyt noista uusista puuroista, kuulostaa jouluisilta ja niin hyviltä nekin et täytyy kokeilla! 😀 kiitos hurjasti vinkeistä!

 3. Kro sanoo:

  Hei nyt on ihan pakko kysyä noista ruokapöytä kuvan taustalla näkyvistä langattomista kuulokkeista, että onko ne teillä toiminu hyvin vai pätkiikö niissä ääni?

 4. julia sanoo:

  Punajuurikanapasta kuulostaa täydelliseltä!:) Olisiko mahdollista saada sen ohjetta:)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä laitan siihen broilerin fileesuikaleita (esim. valkosipulimarinoidut on ihan super hyviä, usein tosin käytän myös ihan marinoimattomia joihin heitän sit vaan vähän suolaa, mustapippuria, vähän öljyä ja valkosipulimaustetta), kastikkeeseen 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 1rs. miniluumutomaatteja, 1 prk mustapekkajuustokermaa ja sit Torinon kaura-punajuuri-pastaa keitettynä. Ekana kuullotan öljyssä sipulit ja valkosipulit, sit pilkotut tomaatit sekaan. Sit kun ne on pehmenny ja sekottunut, ruskistan broilerisuikaleet samassa, ja 5min paiston jälkeen lisään kerman ja hauduttelen vielä 5-10min. Ja siinä se!

   Mut jos oikeeta punajuuripastaa haluu, niin oon joskus jakanut täällä myös punajuuri-vuohenjuustopastan ohjeen, joka on kans aivan megahyvää! Mut en nyt jostain syystä löydä sitä mitenkään :O oonkohan jakanut sen, vai oonkohan vaan kokannut sitä?? 😀

 5. Siiri sanoo:

  Saisko punajuuripastan ohjeen?

 6. mt sanoo:

  Moikka! Pakko kysyä tuosta sohvasta (saat tästä varmasti paljon kysymyksiä). Olin itse jo päätynyt ko. malliin, mutta sitten luin yhden huonon arvostelun tuosta – selkätyynyt menevät kasaan ja istuintyynyt valuvat alas. Minkälaiset ovat nyt pidemmän ajan jälkeen omat kokemuksesi? 🙂

 7. emzi sanoo:

  Kuulostaa ihan mahtavalta päivältä 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.