Kirje joulupukilta lapselle

06.12.2018


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Postin kanssa.

Meidän lapset kirjoittivat innokkaasti kirjeet joulupukille jo muutama viikko sitten. Ekaluokkalainen raapusti pitkän kirjeen hienoilla pikkukirjaimilla, 5v kirjoitti kieli keskellä suuta upeasti kuluneesta vuodesta itse, ja pyysi sitten äitiä kirjoittamaan lahjatoiveet perään. Kuopus piirsi joulupukille hienon kuvan, ja yhdessä kirjoitettiin pukille kirje, jossa taapero toivoo punaista lahjapakettia. Hän ei ole esittänyt mitään muita lahjatoiveita, kuin ”punaisen lahjapaketin”.

Kirjeiden kirjoittaminen oli hyvä hetki jutella lasten kanssa siitä, mitä he itse ajattelevat kuluneesta vuodesta. Meillä on tapana aina kirjoittaa kirjeeseen vuoden kuulumisia, eikä vain tehdä kilometrin mittaista lahjalistaa lelukirja kourassa. On mahtavaa kuulla millaisia asioita lapset haluavat pukille kertoa.

Silloin kun mä olin pieni, mun äiti tilasi mulle monena jouluna joulupukin kirjeen vähän ennen joulua. Muistan sen jännityksen ja ilon, kun kirje saapui! Ihan oikea kirje joulupukilta, MINULLE! En ollut edes muistanut tätä ihanaa mahdollisuutta, ennen kuin tänä vuonna mua kysyttiin mukaan tähän Postin kaupalliseen yhteistyöhön. Tämähän on aivan ihana juttu! Pieni vaiva, mutta suuri ilo lapselle. Lapsena en tietenkään tiennyt, että äiti sen oli mulle tilannut, mutta ei mua ollenkaan harmita näin aikuisenakaan vaikka sen nyt tiedän. Se toi sellaista ihanaa tainomaista fiilistä joulun odotukseen, juuri sitä joulun taikaa, jota rakastan ja jota haluan tuoda omien lastenkin jouluun.

Mun lapsuudessa kirjeen mukana tuli tarroja, ja mulla taitaa olla vielä mun muistojen laatikossa jokunen sellainen tarra ja ainakin yksi kirje tallessakin. Pitäisi käydä kaivamassa. Tänä vuonna kirjeen mukana tulee kiltteystodistus, sekä väritettävä kuvakortti.

Joulupukin Kirje lähetetään Napapiiriltä, Joulupukin omasta pääpostista. Kirjekuoressa on oikea postimerkki ja Napapiirin postin leima. Kirjeet personoidaan vastaanottajalle niin, että todistuksessa ja kirjeessä lukee vastaanottajan nimi. Muuten kirjeet ovat samanlaisia, eli jos tilataan vaikka useampi kirje, kuten meille tulee kolmelle lapselle, niin kirjeet ovat nimiä lukuunottamatta keskenään samanlaisia. Todistuksessa on sekä etu- että sukunimi ja kirjeessä etunimi.

Kirjeen hinta on 8,90 ja sen voi tilata 13 eri kielellä. Kirje tilataan suoraan postin verkkokaupasta. Kirjeen voi tilata myös ulkomaille. Joulupukin kirje pitää tilata kotimaassa viimeistään 16.12. verkkokaupasta, mutta mieluummin tietysti jo aikaisemmin. Jos tilaa kirjeen ulkomaille, täytyy toimia jo paljon aikaisemmin, heti joulukuun alussa. Kaukomaille kirjettä ei enää ehdi tilata, mutta Pohjois- ja Keski-Eurooppaan voi tilata vielä 11.12. asti. Kirjeet saapuvat kotiin postilaatikkoon vasta ihan lähellä joulua, viikolla 50-51. Ehkä se lieventää vähän jännitystä, ja auttaa odottelemaan joulua, jota ainakin meidän lapset odottavat aivan hurjan paljon!

Lapset rakastavat saada omaa postia, ainakin meillä. Muistan itsekin, miten ihanaa oli saada omia kirjeitä lapsena, koska niitä ei tullut niin hirveän usein. Aina kun postilaatikkoon kolahtaa postikortti kummeilta jostain päin maailmaa tai isovanhempien pieni yllätyskirje, lapset ovat aivan innoissaan. Joulupukilta he eivät edes osaa odottaa kirjettä, ja mä en itse malta odottaa, että näen millaiset reaktiot kirjeet saavat aikaan! Lasten ilo on maailman ihaninta katsottavaa, ja se tarttuu nopeasti aikuisellekin.

Me ei olla vielä päästy näkemään kirjettä, sillä niitä tosiaan postitellaan vasta juuri ennen joulua. Mutta innolla odotan, milloin lapset pääsevät lukemaan pukin terveisiä. Siitä tulee varmasti ihana muisto meille kaikille.

Oletteko te saaneet itse joulupukin kirjeitä lapsena, tai oletteko tilanneet niitä omille lapsille? Mitä lapset ovat tykänneet?


6 Responses to “Kirje joulupukilta lapselle”

 1. TarjaL sanoo:

  Taitavia piirtäjiä teillä, ja katsokaa tuota beibin kynäotetta, vau! Iina, kiinnostaisi postaus piirtämisestä.. Miten teillä lapset innostuu siitä, miten tuette sitä.. Se on niin tärkeä taito tulevaa ajatellen!

 2. M sanoo:

  Hei,
  Jos voit niin kerrothan lasten reaktiot kirjeisiin?
  Alkoi myös kiinnostaa mitä kaikkea teidän lapset toivoo joululahjaksi, kerrotaanko toiveita jossain joulukalenterin luukussa? Jos ei ja voit toiveista kertoa niin kiinnostaisi kyllä 🙂

  (Ja tuolla ”voimisella” tarkoitan että haluatko vai onko liian henkilökohtaista)

  Blogisi joulukalenteria on ollut ihana seurata, se on niin hyvin toteutettu! Ihanaa joulunodotusta 🙂

 3. Äiti sanoo:

  En ole koskaan viettänyt joulua, enkä vietä jatkossakaan. Onneksi omat vanhempani eivät valehdelleet jostain pukista joka on valetta! Lapsemmekin tietää että joulu on hölynpölyä.

  • Tp sanoo:

   Itse lopetin uskomasta joulupukkiin jo 4-vuotiaana. Jostain syystä, en siis tiedä miksi. Silti joulun ja joulupukin odotus oli aina yhtä jännää ja ihanaa. Koska samassa joulunviettopaikassa oli muita joulupukkiin uskovia lapsia, niin en koskaan kuitenkaan paljastanut heille salaisuutta. Joulu oli silti ihana ja vaikka tiesin äitini ostavan lahjat, ei se haitannut, koska pukki ne kuitenkin toi.

 4. Tiina sanoo:

  Oo että ihana idea tuo kirje joulupukilta, en tiennytkään tollasesta :).

 5. Essi sanoo:

  Oi mä oon saanut tollasen kirjeen! Oli ihan parasta,kun sen sai ja olin siitä niin ylpeä,että vein sen kouluun kavereille näytille ja se luettiin koko luokalle 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.