Joulukorttiaskartelua ja salainen paketointipaja

12.12.2018


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Flying Tiger Copenhagenin kanssa ja toimin Flying tiger Copenhagenin brand ambassadorina Suomessa.

Viime viikonloppuna me tehtiin meidän perheen tämän vuoden joulukortit valmiiksi. Haluttiin askarrella yhdessä lasten kanssa, mutta tuoda kortteihin kuitenkin mukaan myös sellaista persoonaa, just meidän perhettä. Päädyttiin yhdistelemään askartelua ja valokuvia, ja korteista tuli tosi hauskat aika pienellä vaivalla.

Askartelutarvikkeita me käytiin valitsemassa Flying Tiger Copenhagenista, joka on pullollaan vaikka mitä ihania jouluaskarteluun sopivia tarvikkeita juuri nyt. Meidän kortteihin riittivät tarvikkeiksi joulukorttipakkaus, jossa 15 korttia kuorineen (käytin niitä korttipohjina), pussillinen ihania kimaltavia tupsuja, liimapuikot, kuumaliimapyssy ja liimapuikot, sekä askartelukartonkipakkaus, jossa oli myös punaista hieman hohtavaa kartonkia. Tämä kortti-idea oli niin simppeli, että lapset olisivat osanneet tehdä ne kokonaan yksinkin, mutta oli ihanaa puuhastella yhdessä.

Oton tehtävänä oli liimata valokuvia korttipohjiin, ja mä leikkasin isojen tyttöjen kanssa tonttulakkeja. Kolme tonttulakkia per kortti, joten aika paljon lakkeja leikeltiin. Niiden muotojen kanssa ei oltu turhan tarkkoja, kunhan oli jonkunlainen punainen vähän kolmiota muistuttava, niin se kelpasi. Erikokoiset ja -muotoiset lakithan on just best!

Sitten Otto leikkasi valokuvista ylimääräiset reunat pois, kun ne olivat ihan aavistuksen isompia kuin korttipohjat. Tämän jälkeen me tyttöjen kanssa liimattiin tonttulakit x3 jokaiseen kuvaan, ja sen jälkeen mä liimasin kuumaliimapyssyllä jokaiseen lakkiin kiinni tupsut. Viimeisteltiin kortit kirjoittamalla sisäaukeamalle hyvän joulun toivotukset ja nimet, ja niin tuli valmista. Hyvin yksinkertainen, mutta kuitenkin hauska ja näyttävä idea. Näitä on ilo lähettää ja niitä oli ilo tehdä.

Mun mielestä joulukorttien lähettämien on ihana perinne, ja varsinkin se askarteluvaihe on niin hauska. Ihanaa kun lapset on jo vähän isompia, ja heidän kanssa askartelu on niin helppoa ja hauskaa. Taapero keskittyi lähinnä heittelemään tupsuja joka suuntaan, mutta hänelläkin tuntui olevan hauska askarteluhetki. Mulla liittyy lämpimiä muistoja myös oman lapsuuden joulukorttiaskarteluihin äidin kanssa, ja haluan ylläpitää perinnettä omien lastenkin kanssa.

Lasten mentyä illalla nukkumaan me pidettiin Oton kanssa salaista paketointipajaa täällä kahdestaan. Meillä on monivuotinen paketointiperinne: laitetaan joku kliseinen joululeffa taustalle pyörimään, juodaan glögiä tai kaakaota ja paketoidaan koko ilta.

Me levitetttiin kaikki paketointikamppeet olohuoneeseen, keitettiin kuumat vaahtokarkkikaakaot ja paketoitiin oikein olan takaa. Meillä on Oton kanssa hyvin selkeä työnjako kaikissa muissa, paitsi toistemme lahjoissa. Otto laittaa aina lahjapaperit ja mä koristelen ja kirjoitan pakettikortit. Otto on niin pedantti, että hän saa aina paperit superkauniisti paketteihin, aivan viivasuoraan ja siistit taitokset. Mä taas tykkään laittaa naruja, liimailla tarroja ja miettiä paketin ulkonäköä. Ollaan jo monta vuotta hoidettu paketoinnit tällä samalla kaavalla, ja se on ihana yhteinen perinne. Lopuksi sitten vielä mietitään yhdessä lahjoille parhaat piilopaikat (tällä hetkellä aika monet on saunassa).

Flying Tiger Copenhageneissa on ihan hillitön määrä erilaisia paketointitarvikkeita, lahjapapereita ja lahjanaruja. Mulle paketoiminen on aina ollut ihan yhtä tärkeä osa lahjan antamista, kuin se lahjan hankintakin. Haluan tehdä kauniita paketteja, joita on ilo avata. Tiedän, että lapset eivät edes hirveästi kiinnitä huomiota pakettien ulkonäköön, mutta silti tykkään tehdä heidänkin paketeistaan kauniita. Tykkään lisätä paketteihin tarroja ja rusetteja.

Jos lahjojen hankinta jää viime tippaan tai ei keksi sopivaa lahjaa, on hyvä lahjaidea myös Flying Tiger Copenhagenin lahjakortti. Lahjakorttiin voi ladata arvoa viidestä eurosta ylöspäin ja sen saaja voi ostaa itselleen sitten jotain kivaa.

Kaikki paketointijutut ja muut jouluaiheiset jutut on Flying Tiger Copenhagenin myymälöissä just nyt vain 1€/kpl eli ihan super edullisia. Kannattaa siis käydä hankkimassa kaikki paketointijutut sieltä, jos ei vielä ole tullut hankittua. Valikoimaa löytyy! Lisää inspiraatiota löytyy Flying Tiger Copenhagenin instatililtä ja FB-sivuilta! Ja Psst! Mun @iinalaura -instatilillä on arvonta, jossa voi voittaa Flying Tiger Copenhagenin lahjakortin, kannattaa siis suunnata sinne.

Millaisia paketteja te teette tänä vuonna? 


3 Responses to “Joulukorttiaskartelua ja salainen paketointipaja”

  1. Inga sanoo:

    Mistä tuo hauska iso karkkikeppi (folioilmapallo?) on? 🙂

  2. Heidi sanoo:

    Mietin aina että kuka ottaa kuvat susta ja Otosta.

  3. Henna sanoo:

    Ihana tunnelma teiltä välittyy noista kuvista! Iloista joulunaikaa!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.