Luukku 13: DIY Joulugranola

13.12.2018

Meidän esikoinen sai pari viikkoa sitten eftiksestä mukaansa ihanan lasten keittokirjan, joka kiertää eftiksen lapsilla vuorotellen viikonloppuisin. Tehtävänä oli kokata jotain yhdessä keittokirjasta, ja mä annoin tietenkin meidän koululaisen valita ihanasta reseptikirjasta ihan itse, mitä hän halusi tehdä. Päädyimme tekemään itse herkullista granolaa kirjan reseptillä. Se oli ihan älyttömän helppoa. Miksi ihmeessä me ostetaan kaupasta yleensä granolaa, kun sitä on niin helppoa (ja melko nopeaakin) tehdä itse!

Eftiksen keittokirjan reseptillä granolasta tuli tosi hyvää, ja tehtiin seuraavana viikonloppuna samasta granolasta vielä  meidän oma jouluversio, josta tuli vieläkin parempaa (mutta ei ihan niin terveellistä). Tässä tulee siis meidän joulugranola-resepti, joka on tosi helppo tehdä ja maistuu takuuvarmasti!

Omenainen joulugranola (n. litran purkillinen)

500g kaurahiutaleita

200g pähkinöitä (esim cashew)

1tl kanelia

1tl piparkakkumaustetta

3rkl juoksevaa hunajaa

2rkl rypsiöljyä

100g kuivattua omenaa

(2kpl pipareita)

Rouhi pähkinöitä vähän pienemmäksi. Sekoita pähkinät, mausteet, öljy ja hunaja keskenään ja levitä uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen, ja paista granolaa n. 30-40 minuuttia. Sekoita ja käännä puolivälissä, jotta granola paistuu tasaisesti. Tsekkaile loppuajasta, granola on valmista kun se on paahtunut kauniin kullanruskeaksi, mutta ei ole kuitenkaan liian tummunutta. Murustele kuivatut omenalastut ja halutessasi piparit ja sekoita ne jäähtyneen granolan sekaan. Anna lahjaksi tai nautiskele itse esim. jugurtin tai rahkan kanssa. NAM!

Tässä vuosien varrella joulukalenterissa on tullut julkaistua monia muitakin syötäviä DIY-joululahjoja, kuten DIY tuplasuklaakeksit lasipurkissa, vaahtokarkkikaakaot lasipurkissa ja jouluinen Rocky Road. Jos siis tykkäät tehdä joululahjoja itse, kannattaa tsekata nämä herkulliset resepti-ideat myös.

Kuvassa näkyvän piparin on muuten tehnyt meidän 5v, eikö olekin aivan älyttömän hieno! Pipari toimii hyvänä ”pakettikorttina” kun kirjoittaa kääntöpuolelle sokerikuorrutteella lahjan saajan nimen. Toki ehkä silloin ei toimi, jos paketti menee isoon joululahjasäkkiin mukaan. Mutta jos tämän vie tuliaisiksi vaikkapa kylään mennessä joulun alla, niin silloin pipari on oikein oiva pakettikortti, vai mitä!

Ihanaa Lucian päivää kaikille <3 Uskomatonta, että jouluun on enää niin vähän aikaa!


7 Responses to “Luukku 13: DIY Joulugranola”

 1. möö sanoo:

  mikäköhän suunnilleen olis tän säilyvyysaika? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tää onki hyvä kysymys! 😀 Tiiviissä lasipurkissa me ollaan säilytetty ja lapset söi sitä ainakin parin viikon ajan aamuisin, varmaan ois säilynyt pidempäänkin mutta se loppui. 😀

 2. Nk sanoo:

  Moikka mitä voisi laittaa että olisi terveellisempi vaihtoehto?tosin jos piparit jättää pois on tämäkin varmaan suht terveellinen

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Joo piparit pois, ja ehkä vähemmän hunajaa ja makeuttaa voisi hunajan sijaan vaikka 100% hedelmäsoseella (esim. omenasose tai mangosose).

  • Nims sanoo:

   En miä kyllä näe, että pari piparia ton kokoisessa satsissa tekee siitä kovin epäterveellistä. Ehkä hunajaa vähän vähemmän, mut mun mielestä sopis tollasenaankin. Kunhan sitten esim. jugu on vaikka juustoportin makeuttamatonta 🙂

 3. ida ihana sanoo:

  Oi, tämä on ihanan simppelin ja hyvän kuuloinen ohje!:) Olen useampanakin vuonna tehnyt äidille lahjaksi granolaa, johon olen käyttänyt vaihtelevasti myös erilaisia siemeniä ja kuivattuja hedelmiä.

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.