Luukku 24: Hyvää joulua!

24.12.2018

Jouluaatto ja blogijoulukalenterin viimeinen luukku. Koska eilen ilmestyi jo My Day -video, ja koska meidän blogijoulutervehdykset eivät ole aiempina vuosina olleet mitään erityisen katsottuja, mä päätin toteuttaa tänä vuonna tämän viimeisen luukun toisin. Tänä vuonna mä halusin listata asioita, joista olen kiitollinen juuri tänä jouluna. Pieniä asioita ja isompia asioita, joita ajatellessa mä pääsen ainakin itse ihan älyttömän hyvään joulufiilikseen.

Näistä asioista olen erityisen kiitollinen juuri tänä jouluna

Meidän perhe ja läheiset

Nämä tyypit, joiden kanssa saan tätäkin joulua viettää. Otto ja lapset, äiti ja Oton perhe, sekä mun tädin perhe. Kaikki rakkaat sukulaiset ja ystävät, jotka ovat muistaneet joulukortein ja viestein, ja joita ollaan nähty ja tullaan näkemään joululoman aikana. Mun pappa ja muut sukulaiset Oulussa. Ei löydy sanoja kertomaan, kuinka kiitollinen olen kaikista ihanista ihmisistä meidän ympärillä, lähellä ja kaukana.

Terveys

Perheen ja lasten lisäksi kaikkein kiitollisin olen terveydestä. Se on asia, jota ei milloinkaan saa ottaa itsestäänselvyytenä, ja jota en milloinkaan tule ottamaan itsestäänselvyytenä, en omaani, enkä muiden.

Te mielettömät tyypit siellä ruutujen takana

Olen niin kiitollinen tästä koko vuodesta, jonka olen saanut tehdä sisältöä juuri TEILLE. Te ihan mahtavat tyypit ja teidän ajatukset, palautteet ja viestit – mä saan niistä niin paljon voimaa. Tänä vuonna instagramin DM:t on heränneet eloon aivan uudella tavalla, ja joka ikinen päivä on tullut kymmeniä viestejä. Olen parhaani mukaan yrittänyt vastailla mahdollisimman moniin niistä, ja olen niin kiitollinen ihan kaikista viesteistä! Vaikka joskus en ehdi vastata kaikkiin viesteihin tai kommentteihin, mä luen niistä jokaisen, ja haluan, että tiedätte kuinka paljon ne mulle merkitsee. Kiitos, että saan tehdä tätä teille ja teidän kanssa!

Kiire, jota ei tullut

Tänä jouluna meillä ei tullut kiire. Meillä oli aikaa hoitaa kaikki joulun hommat aivan rauhassa Oton kanssa, ja saatiin kaikki tehtyä ajoissa valmiiksi, ilman hetkenkään kiireistä tunnetta. Ruokia tehtiin rauhassa ja lapset saivat auttaa jouluruokien kokkaamisessa. Ehdittiin jopa aaton aattona pulkkamäkeen koko porukka! Just näin rennosti haluaisin valmistella jokaisen joulun.

Ensi vuosi

Tuleva vuosi tuntuu käänteentekevältä, koska suurimmat liikkeet urallani ovat tapahtuneet juuri silloin, kun mulla on ollut tarpeeksi aikaa tehdä tätä. Ensi vuosi on ensimmäinen kerta kahteen vuoteen, kun mulla tulee oikeasti olemaan viikossa kiinteät tunnit, jotka voin käyttää täysillä juuri ja ihan vain tähän. En malta odottaa, miten paljon enemmän ja paremmin pystyn tekemään asioita silloin.

Loma

Kyllä, mä aion pitää vuoden loppuun asti sellaista ”lomaa”, että en postaa joka päivä, enkä aio ottaa stressiä sisällön tuotannosta ollenkaan. Tulen aivan varmasti postailemaan instaan ja blogiin ja päivittämään kuulumisia seuraavan viikon aikana, mutta en lupaa ollenkaan, että milloin tai kuinka paljon. Sen kuitenkin lupaan, että postaus jouluaatosta sekä perinteinen vuosikatsaus tulee ehdottomasti ennen uutta vuotta. Jotain muutakin saattaa tulla, tai sitten ei. Mutta seurailkaa instassa tai FB:ssä, niin kuulette aivan varmasti sitten, kun uusia postauksia on julkaistu.

Joulukalenteri

Olen kiitollinen siitä, että seuraavan viikon voin ottaa totaalisen rennosti täällä blogissa, sillä kuukausi tämän joulukalenterin kanssa on ollut intensiivinen. On ollut kuitenkin ihanaa saada teiltä positiivista palautetta sisällöstä, ja toivottavasti mahdollisimman moni tykkäsi joulukalenterista tänä vuonna! Mulla on ollut tosi hauskaa sitä tehdessä, ja mulla on aidosti sellainen fiilis, että tämä oli mun paras joulukalenteri ikinä. Mutta aina on ihan varmasti parantamisen varaakin! Ensi vuotta varten saa todellakin antaa vielä palautetta tähän tai vaikka muissa kanavissa, jos teillä on toiveita postausten suhteen tai parannusehdotuksia!

KIITOS. KIITOS niin paljon teille <3 Mä haluan vaan toivottaa ihanaa joulua teille kaikille <3


2 Responses to “Luukku 24: Hyvää joulua!”

 1. vauvantaisin sanoo:

  Hei Iina!

  Haluaisin ehdottaa postausaihetta. Näin joulun aikaan mulle käy aina perinteiset: jokainen lasteni aiemmin viettämä joulu kulkee silmieni ohitse kuin filmissä ja haukon henkeäni siitä, miten nopeasti aika on kulunutkaan. Meillä ei ole enää vauvaa eikä edes taaperoa, vaan jo kouluikäiset lapset.

  Se tuntuu todella kipeältä ja saa sydämessä tuntumaan suorastaan vihlovalta. Samalla meillä on todella ihanaa yhdessä. En missään nimessä toivoisi, että lapset lakkaisivat kasvamasta, ja itse asiassa odotan kuopuksenkin uuden kouluvuoden alkua suorastaan malttamattomana. Odotan innolla myös jopa sitä, kun kuudennella luokalla esikoinen pääsee aloittamaan ruotsin opinnot. Eli ei mitään jarruttelua täällä siinä mielessä havaittavissa.

  Kyse onkin enemmän itsestäni: jotenkin sen kaiken todella intensiivisen ja vaistonvaraisen alkuvaiheen jälkeen en tiedä, mitä elämällä oikein pitäisi tehdä. Totta kai herätä joka aamu töihin ja laittaa lapsille ruoka ja lukea heille kirjoja, mutta se jokin voima, se tulevaisuuden odottaminen, puuttuu. Millä kaikella täyttäisin elämäni, ja ennen kaikkea, mitä tavoittelisin? Mikä on seuraava päämäärä? Ei se nyt voi pelkkä vanhuuskaan olla, olen vasta aavistuksen päälle kolmekymmentä. Välillä suorastaan itkettää, kun ei millään keksi, mikä tästä nyt tuntuu puuttuvan. Aiemmin lasten odotus ja heidän alkuvuodet tuntuivat olevan se kiintöpiste, ja nyt se on hukassa.

  Oletko miettinyt tällaisia asioita, ja miten olet kääntänyt tulevaisuuden mielekkääksi? Jotenkin uskon, että saisin juuri sinun kirjoittamanasi aiheeseen ekstravaloa.

 2. Annukka sanoo:

  Kiitos ihanasta joulukalenterista, se on ollut joulukuun ehdoton kohokohta ❤️ Oikein ihanaa lomaa ja joulua näin jälkikäteen!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.