Lapset päättää päivä 2.0

07.01.2019

Vietimme lauantaina lapset päättää -päivää, ja lapset yllättivät meidät sekä vaatimattomuudellaan että sillä, miten ne samat tutut asiat ovat niitä heille kaikkein mieluisimpia. Se oli aika ihanaa huomata. Lapset päättää -päivä oli yksi meidän perhejoulukalenterin luukuista, mutta koska se ei onnistunutkaan juuri sinä päivänä kun se ilmestyi joulukalenterista (huonoa organisointia minulta) me sovittiin, että se luukku toimii lahjakorttina joululomalle. Ja näin me sitten pidettiin lasten toisiksi viimeisenä lomapäivänä kovasti odotettu lapset päättää -päivä. Toisaalta ihanaa, että joulukalenterista oli paljon iloa vielä joululomallakin, kuten kalenterin ehdottamana rakennetun piparitalon tuhoaminen ja tämä päivä.

Lapset aloittivat päivän pitämällä yhteisen tuumailutuokion ja kirjoittamalla päivän aikataulun yhdessä paperille. Taaperokin sai osallistua suunnitteluun, hän toivoi hippaleikkiä. Isommat päättivät yhdessä, että aivan ensimmäisenä mennään Hoplopiin, kuten viime kerrallakin. Päivä oli mitä aurinkoisin ja kaunein talvipäivä, mutta he halusivat mennä juuri sinä päivänä juuri Hoplopiin, ja mehän mentiin. Ei edes yritetty suostutella ennemmin johonkin ulkoiluaktiviteettiin kauniista säästä huolimatta, koska päivän idea on juuri se, että lapset päättää kaiken.

Ajettiin Ruoholahden Hoplopiin, jossa oli paljon tilaa riehua ja liikkua, vaikka lauantai tuntui olevan erittäin suosittu sisäleikkipuistopäivä. Me juostiin ympäri Hoplopia muutaman tunnin ajan lasten kanssa, ja pysähdyttiin välillä juomatauolle. Lapset toivoivat jäähilejuomia ja taapero omaa jäätelöä, ja sellaiset he saivat. Sen jälkeen riehuttiin vielä vähän aikaa liukumäissä ja pallomeressä, ennen kuin lähdettiin ruokakauppaan ostamaan tarvikkeita lasten toiveillalliseen.

Lapset toivoivat, että tehdään yhdessä itsetehtyä pizzaa. Jokainen sai valita itse haluamansa täytteet ja pizzoista tuli ihan megahyviä. Tämä oli niin ihana ja iisi idea lapsilta, että muutaman tunnin sisäleikkipuistoriehumisen jälkeen me todellakin kiiteltiin Oton kanssa. Oli kiva tehdä yhdessä pizzaa, ja tehtiin samalla isompi satsi niin saatiin siitä myös seuraavalle päivälle lounaspizzat.

Pizzatuokion jälkeen lapset halusivat leikkiä arvausleikkiä, ja sitä leikittiin. Meinasi mennä sormi suuhun kun en keksinyt tarpeeksi haastavia arvattavia juttuja, mutta onneksi google auttoi mua, ja löysin sieltä matematiikan tehtäviä ja muita, joita luin ääneen.

Lopuksi lapset halusivat katsoa telkkarista tulleen Inside Out -leffan ja erityisluvalla syödä karkkipäivän jämäkarkit. Yleensä meillä on niin, että kun karkkipäivänä jää karkkia (sitä jää yleensä aina, vaikka he valitsevat yleensä n. 1€ verran irtokarkkeja itselleen), ne säästetään seuraavaan karkkipäivään. Nyt tehtiin lapset päättää -päivän kunniaksi poikkeus, ja he saivat syödä  niitä jämiä samalla kun katsoivat leffaa.

Iltapalaksi kaikki halusivat puuroa, ihana toive! Ja iltapalaksi saivat sitten puuroa, ja leffan ja puuron jälkeen nukkumaan meni kolme erittäin tyytyväistä tyyppiä, jotka nukahtivat ihan sekunnissa. Ihan paras päivä yhdessä!

Me ollaan kyllä niin onnekkaita, kun saadaan olla näin ihanien lasten vanhempia. Ihan valtava onni näistä ihanista tyypeistä, jotka ovat fiksuja, kekseliäitä ja niin täynnä rakkautta. Isommat saivat lukea tämän tekstin ja valitsivat siihen nämä kuvat. Kiitos lapset että ootte just te <3


11 Responses to “Lapset päättää päivä 2.0”

 1. Anna sanoo:

  Hei mitä noi neliönmalliset pizzapohjat on? 🙂

 2. Pirre sanoo:

  Ihana päivä! Meilläkin joskus on lapset päättää-päiviä ja ne on kyllä huippuja! Kerran tosin sellainen katkesi heti aamulla siihen kun lapset sai niin mojovan riidan päivän aktiviteeteista aikaan, että oli sitten pakko laittaa pillit pussiin ja yrittää seuraavana päivänä uudestaan 😀 nyt on ollut haastava pitää näitä kun lapset on jotenkin tosi eri kehitysvaiheissa, että mieluisia yhteisiä aktiviteetteja ei niin vain löydykään.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihana <3 Ne on kyllä huippuja!! Mut joo ymmärrän hyvin ton, et eri kehitysvaiheissa ei välttämättä houkuttele samat asiat. Mut toivottavasti pääsette pian viettämään kivaa päivää missä on jokaiselle jotain ihanaa <3

 3. Kata sanoo:

  Voi kuinka ihania toiveita! <3

 4. Cami sanoo:

  Ihan superihana idea viettää lapset päättää päivää! Täytyy ottaa tämä to do-listalle heti, kun tyttäreni (1v 10kk) osaa ilmaista kunnolla tahtonsa 🙂 Tai no, sen hän toki hallitsee jo melko hyvinkin mutta ei niin järjestelmällisesti!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos <3 Joo mäkään en ihan vielä ehkä yksin taaperon kanssa järkkäis, tai no kaiken muun hän saisi päättää mut ruuasta ei, koska sit syötäis vaan pelkkää raejuustoa ja hedelmää 😀

 5. Meiju sanoo:

  Kannattaa joskus kokeilla tehdä itse pitsapohjat. Helppoa ja todella hyvää. 🙂 Myös ketsupin tilalla kannattaa käyttää esim mutti tomaattimurskaa, antaa hyvän maun.
  Teidän täytteet näyttää kyllä herkuilta. Tulipas nälkä 😛

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ollaan tehtykin monesti, mutta aina ei vaan jaksa, ei noissa valmiissakaan mitään vikaa ole 🙂 Muttin tomaattimurskat on kyl parhaita, käytetään niitä aina pastakastikkeissa, usein myös just sitä pizzakastike-muttia, mut pizzaan tykätään laittaa tomaattipyrettä ja ketsuppia sekaisin, lapsuudesta opittu tapa, ja mikään muu ei vaan oo kotona tehdyssä yhtä hyvää! 😀 Kiitos paljon <3

 6. Inka sanoo:

  Mä pidän kummilapsille joskus tällasia ”lapsi päättää” – päiviä, kun haluun vähän hemmotella ja antaa huomioo jokaiselle erikseen. Mun yks kaveri kauhisteli että miten pystyn opiskelijana tarjoon tollasta et lapsi saa vapaat kädet päättää, hänellä ei ois ikinä varaa antaa lasten valita aktiviteetteja ja ruokia ym. Ja mua vaan nauratti kun viime kesän toivepäivään kuulu mm. saippuakuplien ostaminen kaupasta ja grillimakkarat pihalla olevassa kodassa. 😀 Toisen lapsen kanssa käytiin pyöräilemässä ja syötiin herneitä laiturilla. Ne on yhteiset puuhat, fiilikset ja pienet jutut mistä lapset nauttii, eikä todellakaan tarvi kalliita leluja tai extreme-elämyksiä!

  Ihanalta näytti teidän päivä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.