Joulu pois ja kevättä tilalle olkkariin

08.01.2019

*Postauksen kuvissa näkyvät bOblesit saatu Gefferiltä blogiyhteistöissä vuosien varrella. 

Kun loppiaisena sanottiin heipat joulukuuselle ja sen kavereille, oli heti seuraavana päivänä aika toivottaa kevät tervetulleeksi kotiin. Joo, tiedän, että siihen ihan oikeaan kevääseen on vielä aikaa vähän liikaakin. Mutta me tuotiin sellainen kevätfiilis hyggen ja joulun tilalle ja koti alkoi heti tuntua taas avarammalta ja valoisammalta. Vaikka ulkona on samat ruskeat loskat kuin edellisenäkin päivänä, sisällä näyttää paaaljon keväisemmältä.

Mitään sisustusjuttuja ei muuten olla ostettu, mutta käytiin ostamassa meidän ensimmäinen iso viherkasvi. Päädyttiin puistokultapalmuun joka on iso, helppohoitoinen ja puhdistaa ilmaa. Ollaan pitkään jo mietitty jotain suurempaa viherkasvia, mutta ei olla tiedetty mikä ostettaisiin. Mentiin ihan fiilispohjalta vaan kasviostoksille ja päädyttiin sitten tähän. Ostettiin sille yksinkertainen valkoinen ruukku, joka kestää aikaa ja sisustusfiiliksen vaihdoksia, kun se yksinkertaisuudessaan sopii yhteen kaiken kanssa. Puistokultapalmu tuo ihanaa vehreyttä olkkariin ja toivon, että me osataan hoitaa sitä hyvin niin saadaan nauttia siitä mahdollisimman pitkään.

Vaihdettiin olohuoneeseen takaisin meidän ihanat lehtiverhot, jotka ovat olleet kyllä ihan paras ale-löytö ikinä. Ostettiin ne toissa vuonna H&M Homesta hintaan 12,90, kun ne olivat tyyliin 70% alennuksessa, kun kukaan ei ilmeisesti ollut halunnut niitä. Niitä oli iso läjä. Sen jälkeen multa on kysytty vaikka kuinka monta kertaa mistä meidän verhot on ostettu, eli kyse taisikin olla vain siitä, että kysyntä ja tarjonta eivät kohdanneet, paitsi onneksi meidän kohdalla. Niistä tuli heti virkeä fiilis ja ihan kuin olkkariin olisi vaaleuden myötä tullut ainakin pari neliötä lisää tilaa. Tai sitten se oli se joulukuusen pois vieminen, se kuusi nimittäin vie yllättävän paljon tilaa. Verhot sopivat ihanasti yhteen meidän uuden puistokultapalmun kanssa, se voi olla meidän kevätkuusi.

Lehtiverhojen myötä toin sohvalle takaisin myös saman sarjan tyynynpäällisen (alelöytö sekin), ja yhden vähän vaaleamman vihreän samettityynynpäällisen, jotka olivat joulun ajan ylhäällä. Karvatyynyt saivat siirtyä yläkertaan, sillä makuuhuonessa aion jatkaa vielä vähän tätä hyggemeininkiä. On niin ihanaa nukkua pehmeissä  ja lämpimissä flanellilakanoissa.

Joulu oli ihanaa niin kauan kuin sitä kesti, mutta nyt on myös ihanaa ottaa katse kohti kevättä ja valoa. Valo lisääntyy minuutti minuutilta joka päivä pikkuisen, ja ennen kuin huomataankaan, on iltaisinkin taas valoisaa. Tai näin haluan ainakin uskoa! Onneksi myös lumi lisää valoa, ja loskan lisäksi ollaan saatu nauttia upeasta ja kauniin lumisesta talvesta jo monta viikkoa. Toivottavasti lunta riittää lopputalveksikin.

Olen saanut paljon kysymyksiä myös meidän TV-tasosta, joka on Ikeasta (Eket-sarjaa). Ostettiin se jo varmaan n. vuosi sitten (ehkä viime keväänä?), mutta en vaan ole muistanut esitellä sitä sen tarkemmin. Se on ihanan matala ja sopii just meidän tarpeisiin hyvin. Rakastan sitä, että meillä ei ole olkkarissa mitään ”turhaa tavaraa”, vaan TV-tason laatikoissa on ainoastaan valokuva-albumit ja pelikonsolit & ohjaimet, ja Bestå-kaapissa on taaperon Duplot, Little People-lelut, Pipsa Possu -lelut ja Ryhmä Hau -lelut. Kirjoja on pari harkittua pinoa, sekä lastenkirjoja iso korillinen. Loput kirjat ovat ruokailutilan Bestå-kaapeissa ja lasten kirjahyllyssä yläkerrassa.

Joulun aikana käytiin muutenkin Oton kanssa kaappeja läpi ja selvitettiin tarkasti mitä on missäkin. Me käytiin itse asiassa viemässä aika paljon tavaraaa Hope ry:lle. Meidän omia vaatteita, lasten vaatteita ja lasten kirjoja ja leluja. Otto kävi läpi kaappinsa kunnolla eka kertaa pariin vuoteen ja suurin osa vaatteista lähtikin sieltä. On niin hyvä fiilis, kun saa vietyä itselle tarpeettomaksi jäänyttä hyväkuntoista tavaraa sitä enemmän tarvitseville. Ja on myös hyvä ja raikas fiilis, kun ei ole mitään epämääräisiä tavaraläjiä, vaan kaikelle on oma paikkansa.

Mä en edelleenkään ole lukenut Konmari-kirjaa, mutta bongattiin Netflixistä Marie Kondon uusi sarja, ja mietittiin, että pitäisiköhän vilkaista ainakin eka jakso. Ootteko kattoneet?

No, mutta joka tapauksessa, nyt on hyvä fiilis meidän olkkarista. Keittiössä ja ruokailutilassakin käytiin suurin osa kaapeista läpi, ja tyhjennettiin tasoilta turhat tavarat. Yleisilme rauhoittui heti.


13 Responses to “Joulu pois ja kevättä tilalle olkkariin”

 1. Tiina sanoo:

  Just huomasin tänään siun instastoryssa,että onpa ihanan keväisen näköistä 🙂

  Katoin sen ekan jakson KonMarista ja oon lukenut ne kummatkin kirjat. Silti ylimääräistä tavaraa vielä on haha 😀

  • Inkeri sanoo:

   Kannattaa ennemmin lukea kirjat, sarja oli vähän huttua, josta ei ehkä aukea konmarimetodin olennaisimmat osat. Itse suosittelen lukemaan suomalaisen tekijän Loistava järjestys-kirjan, se musta sopii hyvin tavaran karsintaan.

 2. Essi sanoo:

  Mikähän on tuon vaaleanpunertavan seinän tarkka sävy? Se on ihana! Jotain tuon tyylistä sävyä etsitään makkariin. 🙂

 3. Ann sanoo:

  Hei, mistä nuo vaaleat verhot ovat? Nekin ovat kauniit.

 4. Nimetön sanoo:

  Mä olen tunnettu non-marittaja.
  Ehkä idea on siinä vähän sama kuin tuossa viime vuosina pintaan nousseessa kehopositiivisuudessa:
  Sen sijaan, että muodikkaasti kilpailisin siitä, kuka on karsinut eniten, yritän voittaa kotihäpeän muilla keinoin. Kuten ensin vaikka vaan hyväksymällä sen faktan, että meidän koti näyttää tältä ja täällä me viihdytään kyllä.
  Siitäkin huolimatta, että eteisen pöydällä on vielä pinossa eiliset postit, olohuoneesta löytyy lankakori odottamassa tulevia neuleprojekteja ja keittiössäkin on kolme perunankuorimaveistä.
  Toki meilläkin siivotaan, kirppistellään jne., mutta sellainen äärimmäisyyksillä kilpaileminen on tässäkin lajissa saanut mielessäni vähän vastakapinaa.

  Tuohon joulun riisumiseen piti oikeastaan kommentoida.
  Pidän nimittäin siitä välitilasta, mikä tammikuussa jää, kun joulu siivotaan pois eikä kevät vielä ole saapunut. Hetken koti on tyhjä ja odottaa. En vielä ostanut tulppaaneja, vaan annan pöydän olla vielä tyhjänä hetken. Ehkä tää ajatus markkeeraa tuota luonnon hiljaista talvitilaa vielä 😉

  • Jonna / Palasia arjestani sanoo:

   Mulla on sama! Haluaisin kovasti asua seesteisessä, harkitussa ja siistissä kodissa, mutta ei sitä ole vielä näkynyt 😀 Tavaraa karsitaan koko ajan, mutta sitä vain riittää ja mun mielestä elämä saa näkyä kodissa, varsinkin kun on pieniä lapsia. Tulisin hulluksi, jos joutuisin koko ajan siivoamaan leluja sieltä ja täältä. Niinpä ne saa välillä jäädä olkkariin ja astiat pöydälle. Siivotaan kun jaksetaan 🙂

   Iinan koti näyttää ihanalta! Minäkin tykkään tuosta seinän vaaleanpunaisesta väristä ja noista verhoista! Haaveilen meidän olkkariin isoa kaktusta!

 5. olivia sanoo:

  Mä en tykännyt siitä konmari-sarjasta. 🙁 Jotenki teennäinen ja tylsä, ihan liikaa kuvattu kun pariskunta näyttelee riitelyä perus jenkkityyliin. Mutta siis parastahan siinä on ne ennen/jälkeen kuvat, eli viimeiset 3min 😀

  Teidän olkkari on ihana, harmaa lattia ja vehreys = <3

 6. Kaisa sanoo:

  Moi! Meillä on tuo samainen kultapalmu, todella rakas ”perheenjäsen”! 😀 Itse en ole yhtään viherpeukalo myöskään, mutta palmu on nyt ainakin kaksi vuotta pysynyt hienona. Pari vinkkiä, joista ehkä hyötyisit: tyyppi on juoppo! Eli ei tarvii muistaa joka päivä, kun aina tarpeen vaatiessa kaataa ulkoruukkuun täyden kannullisen vettä. Ja laita ikkunan eteen jos alkaa näyttää surkealta 🙂 Tsemppiä!

 7. Kultis sanoo:

  Tämä ei nyt liity tähän julkaisuun mitenkään, mutta tuli polttava tarve kommentoida. Luin blogiasi useampi vuosi takaperin Tiaran odotuksesta siihen kun Z syntyi, jonka jälkeen tuli tunne pitää hieman taukoa tietyistä syistä. Oli ihana löytää nyt blogisi uudelleen sattumalta ja huomata, että olette saaneet lisävahvistusta perheeseenne. Onnea kovasti näin jälkikäteen kolmannesta tyttärestä! 🙂 Ja ihanaa alkanutta vuotta koko teidän perheellenne!

  P.S. Ihanaa kun olet säästänyt blogin alusta asti. Kahlasin Tiaran odotuksen ja vauva-ajan lävitse eilen illalla ja jatkan lukemista nyt kyllä blogin molemmista päistä vuorotellen 😀

 8. Jenna sanoo:

  Oon lukenu konmari kirjan joskus pari vuotta sit ja silloin aloin marittaa, mut se jäi kesken. Nyt bongasin netflixistä kans sen sarjan ja sen innoittamana oon nyt aloittanu uudelleen marittaa ja nyt on semmonen fiilis, että teen sen loppuun asti. Siitä tulee tosi hyvä fiilis, oma pääkin tuntuu sitä mukaa puhdistuvan ku tietää, että missä mikäkin tavara on ja tietää sen, että siellä ei oo mitään turhaa. Suosittelen!

 9. Jenna sanoo:

  Mistä tuo valkoinen seinähylly on? 🙂

 10. sssansan sanoo:

  Konmari-sarja on ihan hauskaa katsottavaa, vrt. mikä tahansa puoliälytön tositv-tyylinen sarja, koska ei siinä itse kirjan ajatuksia avata kovinkaan tarkasti, vaan pitäisi lukea se kirja, että ymmärtää kunnolla, toki tv:ssä parasta on vaan nähdä ne ennen ja jälkeen -kuvat, että miten hienoja muutoksia ihmiset saa aikaan 😀

 11. Nimetön sanoo:

  Sarja oli ihana. Marie Kondo hurmaava

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.