Kotihaaveita: mitä me toivomme tulevalta kodilta?

16.01.2019

Me katsellaan kuumeisesti asuntoja, ja pikkuhiljaa on alkanut ajatus kirkastumaan siitä, mitä me uudelta kodilta toivomme. Ollaan myös aika varmoja, että ei olla rakentamassa taloa itse, vaan me ostetaan valmis talo. Se tuntuu tällä hetkellä ja tässä elämäntilanteessa, sekä näillä taidoilla joita meillä on, turvallisemmalta vaihtoehdolta. Me ollaan siitä onnekkaita, että aivan lähipiirissä on juuri asuntojen asiantuntijoita, nii pankki-alalta, kiinteistönvälitysalalta kuin rakennus-alaltakin, eli me tullaan saamaan paljon apua tähän ostoprosessiin, ja uskallan olla aika varma siitä, että meidän ei ole mahdollista tehdä hutiostosta, kun vaan hyväksytetään tuleva koti etukäteen meitä fiksummilla, ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.

Nyt aion kuitenkin tehdä vähän listaa, että mitä toiveita meillä kodin suhteen on. Mitkä ovat sellaisia asioita, jotka kodista pitää löytyä? Mä olen tosi iloinen siitä, että ollaan edetty hitaasti ja rauhallisesti tässä, sillä muuten olisi saattanut käydä niin, että oltaisiin asunnon ostamisen huumassa ostettu koti, joka ei olisikaan täyttänyt kaikkia niitä toiveita, joita meillä on. Ollaan ehditty jutella juurta jaksaen kaikista meidän toiveista, ja saatu rajattua toiveita tietylle alueelle ja tietyn tyyppisiin koteihin. Monet asiathan ovat sellaisia, joita pystyy itse muokkaamaan ja remontoimaan, mutta jotkut asiat täytyy löytyä valmiina.

Mä tiedän, että jos joku näistä meidän tärkeimmistä toiveista talon suhteen jäisi kokonaan puuttumaan, mä tulisin kaipaamaan sitä uudessakin kodissa ja luultavasti jatkaisin edelleen haaveilua sellaisesta kodista, josta ne kaikki löytyy. Mä en halua enää haaveilla, vaan haluan, että unelmien koti täyttää ne kaikki toiveet, joita meillä on. Ja koska ollaan seurattu juuri tämän alueen hintatasoa ja myyntiin tulevia taloja, tiedän, että meillä on myös mahdollisuus löytää sellainen talo, joka täyttää ne kaikki toiveet. Kunhan ei vaan hätiköidä, mutta ollaan kuitenkin tarkkana ja valmiita toimimaan nopeasti tarvittaessa. Niitä koteja ei tule mitenkään liukuhihnalta jatkuvasti, mutta olen varma, että se oikea tulee vielä vastaan ennemmin tai myöhemmin.

Kuvakaappaus mun pinterest-taulusta nimeltä Future Home

Deal breakerit jotka kodista toivottaisiin löytyvän valmiina:

Sijainti: Toivomme, että tuleva koti löytyy n. 2km säteellä koulusta, jonne lapsemme luultavasti menevät jossain vaiheessa elämää. Toki elämässä voi tapahtua mitä tahansa ja voi olla että joku lapsista haluaa vaikkapa yläkouluun keskustaan (itsekin kävin kuvisluokalla Kalliossa Lauttasaaresta käsin yläkoulua), mutta näin etukäteen ajateltuna olisi kiva, että koulu olisi suhteellisen lähellä. Tärkeää on myös hyvät liikenneyhteydet julkisilla mahdollisimman läheltä.

Koko: Tulevan kodin tulee olla kooltaan vähintään 110 neliötä (yhden makuuhuoneen verran enemmän tilaa kuin meillä on nyt), mutta mieluiten 130+. Ollaan kuitenkin valmiita joustamaan neliöissä, mikäli huoneita on kuitenkin riittävästi ja mikäli koti muuten vastaa kaikilta osin meidän toiveita. Siellä tulee olla jokaiselle lapselle ja meille oma makuuhuone, sekä riittävästi tilaa työntekoon kotoa käsin. Eli mieluiten erillinen työhuone myös, mutta joku työpisteelle sopiva nurkkauskin käy, jos asunto muuten vastaa kaikkia toiveita.

Kuvakaappaus mun pinterest-taulusta nimeltä Future Home

Kodinhoitohuone erillisellä sisäänkäynnillä tai kodinhoitohuone ja kuraeteinen erillisellä sisäänkäynnillä: Riittävän monta kertaa on tullut kannettua kuraisia lapsia olohuoneen läpi alakerran ainoaan kylpyhuoneeseen ymmärtääkseni, että unelmien kodissa en halua tehdä niin. Mä haluan, että kengät ja kuraiset kamppeet voi suihkutella puhtaaksi jo heti sisään tullessa, eikä sitä kaikkea kuraa tarvitse tuoda olohuoneeseen tai mihinkään muuallekaan. Erikseen siis arki-eteinen ja ”pääsisäänkäynti”.  Toki sen kuran suihkuttelutilan voi rempata jotenkin varmasti siinäkin tapauksessa, että olisi vain yksi sisäänkäynti, mutta sen pitää olla jotenkin toteutettavissa. Kodinhoitohuone on pakko olla, koska toivotaan, että pyykkejä ja siivouskamppeita voi säilöä ja/tai kuivattaa siihen erikseen varatussa tilassa.

Kuvakaappaus mun pinterest-taulusta nimeltä Future Home

Korkea huonekorkeus olohuoneessa: TÄMÄ! Mulle on periaatteessa aivan sama onko koti yhdessä, kahdessa vai kolmessa tasossa, mutta haluan, että olohuoneessa on korkea huonekorkeus. Tämä on mulle tärkeämpi kuin moni muu tekijä, koska tiedän, että jos ei tätä ole, niin sitten mä kaipaan sitä edelleen. Olen haaveillut siitä niin kauan kuin jaksan muistaa, ja se pitää löytyä. Melkeinpä kaiken muunhan voi jotenkin rempata tai muokata, mutta korkea huonekorkeus on sellainen, että sen täytyy olla valmiina. Tämän takia ollaan sanottu muutamille kaikilla muilla tavoin ihan täydellisille kodeille ei.

Sauna: Me rakastetaan saunoa, ja saunan tulee löytyä uudesta kodista myös. Ei haittaa jos sauna on huonokuntoinen, sen voi kyllä remontoida. Mutta sauna pitää olla.

Kuvakaappaus mun pinterest-taulusta nimeltä Future Home

Tuplasuihkut kylppärissä (tai ainakin tilaa laittaa sinne tuplasuihkut): Meitä on niin monta, että kun koko perhe esim. saunoo yhdessä, olisi tuplasuihkut niin paljon helpommat. On meillä nytkin kotona kaksi suihkua, mutta toinen on alakerrassa ja toinen yläkerrassa, eikä paljoa kiinnostele kesken saunomisen lähteä alakertaan suihkuun.

Siinäpä ne kaikkein tärkeimmät ”vaatimukset”. Toki näiden lisäksi asunnon pitää olla turvallinen asua ja kaikki mahdolliset todistukset olemassa ja tarkastukset tehtynä, sekä mahdollisimman ekologinen lämmitysmuodoltaan. Ollaan valmiita kyllä tekemään keittiö- tai kylppäriremppaa ja pintaremonttia, eli kodin ei tarvitse olla mitenkään priimakunnossa. Mulla on paljon haaveita keittiön ja kylppärin suhteen, ja olen aika varma, että kun me löydetään koti, ei monetkaan niistä haaveista täyty valmiiksi. Mutta onneksi sitten kun koti on oma, sitä voi alkaa pikkuhiljaa muuttamaan enemmän itseä miellyttäväksi (tai jos se pinnat on huonossa kunnossa, voi rempata sen  jo ennen muuttoa).

Kuvakaappaukset mun pinterest-taulusta nimeltä Future Home

Lapsillakin oli muutama toive uudesta kodista: Sieltä pitää kuulemma ehdottomasti löytyä takka, että voidaan paahtaa takassa vaahtokarkkeja karkkipäivänä. Lisäksi he toivovat omia huoneita kaikille, joissa on tarpeeksi tilaa leikkiä. Yksi toivoi merirosvohuonetta ja toinen kiipeilyseinää. Ja yhdelle voisi tehdä huoneeseen oman kioskin kuulemma. Aika ihania toiveita heilläkin.

Kuvakaappaukset mun pinterest-taulusta nimeltä Future Home

Pohjapiirroksen tai pihan suhteen me ei olla yhtään ehdottomia, vaan tosi joustavia. Olen nähnyt monta täysin pohjapiirrokseltaan erilaista taloa, ja ollut niihin aivan yhtä ihastunut. Toki sellainen suuri avoin tila, jossa olisi keittö, ruokailutila ja olohuone yhdessä, olisi kaikkein ihanin, mutta olen avoin muunkinlaisille ratkaisuille, jos koti muilta osin täyttää kaikki haaveet. Pihan ei tarvitse olla suuri, kunhan siellä olisi edes jonkin verran lapsille tilaa leikkiä.

Sellaisia kotihaaveita! Nyt hei kertokaa ihmeessä mulle te, jotka asutte omassa kodissa, että mitkä oli teille just niitä asioita, mitä ehdottomasti halusitte omalta kodilta? Joustitteko niistä? Oletteko katuneet? Ja te jotka vielä etsitte kotia, mitkä on teille niitä asioita, joita toivotte tulevalta kodilta?


46 Responses to “Kotihaaveita: mitä me toivomme tulevalta kodilta?”

 1. Sanna-Mari sanoo:

  Onnea unelmien kodin etsintään! Mukavaa luettavaa ja hyviä pointteja, joita toivotte uudelta kodilta.

  Itse olen ihan erilaisessa elämäntilanteessa, kolmisen vuotta sitten muutettiin nykyiseen kotiin ja silloin ja vielä nytkin, ehkä tärkein tekijä oli sijainti. Pitää päästä liikkumaan julkisilla, hyvä että tämä toteutuu. Lisäksi meille oli tärkeää, että koti on yksitasoinen, sekin onnistui. Minulle oli ja on myöskin tärkeää, miten valo kulkee kodissa 🙂 aamuauringon nousut on minusta ihania. Sopivat neliöt ja pohjaratkaisu vaikuttivat myöskin. Lisäksi toivoin, että kodissa ei olisi kapeaa keittiötä, joita rivitaloissa on usein. Tämäkin toteutui.

  Vieläkin on haaveita, lähinnä remontoinnista, mutta on ollut mukava huomata, että kun ne itselle tärkeimmät toiveet täyttyivät, pieniin puutteisiin sopeutuu. Lisäksi on ollut hauska huomata, että viherpeukalo keskellä kämmentä tyyppi on pienessä määrin nauttinut siitä, että on piha ja jotkin kasvit on saanut pysymään hengissä, (ihan kaikkia ei).

  Toivotaan, että teidän haaveiden koti löytyy. Iloista etsimisen ja suunnittelun aikaa!

 2. Quinientos sanoo:

  Mulla oli toiveena 1-tasoinen, mielellään 4 makuuhuonetta ja ehdottomasti takka piti olla. Vajaa 3 vuoden etsimisen ja ohimenneiden asuntojen jälkeen löytyi meijän unelmien koti. 1-tasossa oleva, 4 makuuhuonetta ja takka. Myös ne mun ns. ei niin tärkeät haaveet toteutui tässä asunnossa myös, nimittäin takan yhteydessä on leivinuuni ja kylppärissä kylpyamme sekä bonuksena puusauna sisällä. 😍 Ainoa mistä jouduin joustamaan, niin olisin toivonut vielä avokeittiötä ja saarreketta myös, mutta enään ne eivät haittaa 😊

 3. Unelmia sanoo:

  Kuulostaa tarpeellisilta ja järkeviltä kriteereitä ja juurikin tuo että toteutuminen on mahdollista! Meillä kriteereinä oli 4 makkaria, kodari, erikseen kura- ja arkieteinen, erillinen ”saunaosasto” sekä avoimet yleiset tilat. Kaikki toteutui rakentaen itse. Kannattaa muistaa, että oikein korkea tila kaikuu helposti, etenkin sen ollessa yläkerran kanssa yhtä, sitäkin saa tietysti sisustuksella ja akustiikkalevyin helpotettua mutta ei se aina auta tarpeeksi ja esim. lasten leikkiessä ääni kertautuu kaiusta ja melu alkaa tuntua päässä… Tsemppiä etsintään!

 4. jenppu sanoo:

  Olin nuorena lastenhoitajana 4-lapsisessa perheessä. Perheellä oli kodinhoitohuoneessa kaikkien perheenjäsenten vaatesäilytys. Säilytys oli toteutettu suorakaiteenmuotoisessa kodinhoitohuoneessa liukuovikaapistoilla niin, että toisella puolella seinää oli koko seinän mitalta liukuovikaapistoa ja sen sisällä Elfan korihyllyt ym. sekä päädyssä pyykinpesukone (sekin piilossa siis tarvittaessa!) Toisella seinustalla oli pesukonetta vastapäätä kuivausrumpu ja sen vieressä iso siivouskaappi, jossa kaikille tarvikkeille omat paikat. Siivouskaapin vieressä sitten ovi kylpyhuoneeseen. Tilan päädyssä oli talon toinen sisäänpääsy. Tämä systeemi oli niin maailman kätevin, että haluan joskus myös omaan kotiin. Koko perhe oli oppinut, että illalla vaihdetaan yökkärit päälle kodinhoitohuoneessa, päivän likaiset vaatteet laitetaan siellä likapyykkiin jne.. Tämä säästää tilaa myös makuuhuoneista.
  Toinen, minkä laittaisin ehdottomasti omaan kotiin, on saunaan vesipiste. Ei ole helpompaa tapaa pestä sauna, kun asentaa siihen myös pide-letkun liitännän niin, että voi käyttää sitä tarvittaessa. Löylyvettäkään ei tarvitse lähteä kaukaa hakemaan.
  Siinä pari omakohtaista KÄYTÄNNÖN vinkkiä!

  • Emmi sanoo:

   Tuo koko perheen yhteinen vaatesäilytys kuulostaa minusta ihan hyvältä pikkulapsiperheessä, mutta mitäs sitten kun lapset alkavat olla teini-iässä? Itse ainakin teininä halusin pitää omat vaatteet omassa huoneessa, jossa saa rauhassa sovitella.

   • Jenppu sanoo:

    Ratkaisisin tämän niin, että kun lapsi kasvaa teiniksi, luultavasti myös tavarat huoneessa vähenee, kun esim. lelut jää pois kuvioista. Silloin voisi ajatella, että vaatesäilytys totetutettaisiin esim. lipastolla tai irrallisella vaatekaapilla. Tässä kyseisessä perheessä oli peiliovelliset liukuovet khh:ssa, jolloin siellä pystyi kyllä peilatakin :). Meikit, korut ym. oli omassa huoneessa.

 5. annu sanoo:

  Teidän kai pitäisi muuttaa meille, löytyy nimittäin nuo teidän kaikki tärkeimmät;)

  Olemme vasta muuttaneet tähän, ei voi sanoa unelmakotiin, mutta lähelle sitä! Tavarat on hujan hajan, silti sitä on onnellinen. Kaikki ei ole priimaa ja pintoja saa uusittua, mutta sijaintia ja pohjaratkaisuja ei niin vain muutella, joten ne ovat tärkeitä tekijöitä! Tälläisiä taloja, tältä alueelta ei kovinkaan usein ole myynnissä, joten napattiin, vaikka ei ihan täydellinen olekkaan.

  Mietimme myös rakentamista, tai siis rakennuttamista, mutta se olisi ollut paljon kalliimpaa kuin valmiin ostaminen ja toisekseen mieluisaa, koko perheen tarpeille sopivaa tonttia ei löytynyt.
  Ehkä jonakin päivänä toteutetaan tuokin unelma, sitten kun neliöitä ei enään tarvita näin paljoa ja aikaa on liikaakin.

  Tsemppiä ja pitkää pinnaa, sekä harkittuja päätöksiä teille!

 6. Anonyymi sanoo:

  Itse ostin hetkisitten omakotitalon. Olin katsellut asuntoja jo pitkään. Tämä tuli myyntiin ja oli useampi kiinnostunut, joten lopulta kaikki tapahtui todella nopeasti. Itselläni täyttyy kaikki teidän kriteerit, paitsi koulu koska sijainti on perämettässä 😀 ja ihanaa on se että ulkoseinät ovat ainoat kantavat, joten voisin kaataa kaikki seinät pois. Kuraeteinen oli minkähalusin koirien takia 🙂 neliöitä on tällähetkellä itselleni liikaa, mutta asunto oli niin täydellinen,että en voinuy olla ostamatta. nyt pintaremonttia ja pohtimaan minkä valkosen laittaa seiniin 🙂

 7. Nimetön sanoo:

  On hauska lukea listaasi siitä vinkkelistä, että omat kolme lastani ovat juurikin melkein kymmenen vuotta vanhempia kuin teidän lapset. Kymmenessä vuodessa perheen tarpeen ja toiveet kodilta vaihtuvat yllättäen ihan toisiksi, enkä itse edes muista, milloin meillä olisi tarvittu kuraeteistä 🙂
  Isoilel koululaisille tärkeitä ovat hyvät kulkuyhteydet ja julkisen kulkuneuvot. Täällä maalla varmasti vielä tärkeämmät, kun eisyydet ovat pitkät. Tuo kaksi kilometriä kouluun sai minut samasta syystä hymyilemään. Ehkä saman toiveen voisi paketoida toisin, jolloin koulu olisi saavutettavissa tietyssä ajassa yhdellä julkisella ilman vaihtoja?
  Tulee myös aika, jolloin siellä saunassa käydään ehkä yksitellen, ei koko perheen voimin. Silloin on ihan sama, kuinka monta suihkua kerrallaan löytyy.
  Kolmen teini-iläisen tyttären kanssa sen sijaan voi olla eduksi, jos aamuisin löytyy ”toinenkin” vessa tai kylpyhuone, jossa laittautua valmiiksi.

  • Nora sanoo:

   Vähän samoihin asioihin huvittuneena kiinnitin huomiota minäkin 🙂 hyviä suunnitelmia noin yleisesti, kuitenkin on ehkä hiukan hassua jos muuten sopivan talo torpataan, koska ei ole tuplasuihkua, jonka käyttöaika kuitenkin rajoittuu loppujen lopuksi melko lyhyeen.. toista vessaa liputtaisin minä myös kriteereissä, kokemuksesta hyväksi havaittu!

  • Jennk sanoo:

   Joo samaa mieltä!
   Kolmen lapsen kanssa kaksi tai kolme vessaa on tarpeen,menee pari vuotta niin tytöt alkaa meikkaa ym aamuisin niin on kiva ettei tarvii jonotella vessaan 😄

 8. emzi sanoo:

  Kodinhoitohuone on kyllä semmonen minkä kans haluun jossain vaiheessa elämää!

 9. Essi sanoo:

  Me olemme juuri ostamassa omaa kotia , kaupanteko ensiviikolla (2aik.+3lasta). Meille löytyi sopiva koti sijainniltaan kauempaa mitä olimme ajatelleet , mutta positiivisin (ja stressaantunein) mielin tartumme tähän elämänmuutokseen. Katselimme pari-ja omakotitaloja ja uusi kotimme on juuri valmistunut 110 neliöinen paritalo.

  Kriteerejä meille oli piha, oma tontti, edulliset asumiskustannukset, alle 20v vanha, hyväkuntoinen, alakoulu lähellä, min. kolme makuuhuonetta, saunaa ja kodinhoitohuone… uudessa kodissa toteutuu nämä.Lisäksi hieman ehkä yllätyksenä tuli että arvostamme niin paljon isoa , suojaisaa pihaa, joka on asunnon valttikortti. Muita ”yllättäviä” mieltymyksenkohteita mitkä selkenivät prosessin myötä oli että talo on yhdessä tasossa, autokatos/-talli lähellä sisäänkäyntiä ja avoin keittiö-olohuonepohjaratkaisu. Meidän kodissa edulliset asumiskustannukset takaa poistoilmalämpöpumppu, varaava takka, kiinteistömuotoinen hoitosopimus = ei vastikkeita.. Olisi ihana asua omakotitalossakin mutta meidän maksukyvyllä ja kodin kriteereillä se ei näytä todennäköiseltä. En kuitenkaan ole siitä pahoillani, sillä uusi koti vastaa monia omakotitaloasumisen puolia.

  Tottakai jouduimme joistain ”villeimmistä” haaveista luopumaan, esimerkiksi erillisestä kuraeteisestä, kaksi suihkua, neljäs makuuhuone, julkiset kulkuyhteydet.

  Asia on meille nyt ajankohtainen että tuli paljon asiaa kirjoittua. 😁 Minua jäi kiinnostamaan mistä alueelta etsitte ja mikä on budjettinne? Ymmärrän kyllä jos ette halua kertoa näitä tai aikanaan tarkkoja lukuja. Varmasti monia vaan kiinnostaa…

  Tsemppiä projektiin. 🙂

 10. Hilde sanoo:

  Me ostettiin omakotitalo kahdekssn vuotta sitten, kun odotin viimeisimmilläni esikoista. Meillä oli muutama aluetoive, mistä taloa katseltiin ja sieltä ykkösalueelta sitten löydettiin ihan vahingossa. Mies oli puhunut töissä etsinnästä jollekin, joka oli maininnut siitä taas eräälle, joka oli taloaan myymässä. Välittäjä ei ollut edes ehtinyt laittaa ilmoitusta nettiin, kun me jo pyydettiin näyttöä! 😄 Muuten toiveissa oli 3-4 makkaria, avara olkkari ja joko sauna tai keittiö rempattuna (no molemmat sitten oli), ja tilava piha. Kaikki nää saatiin ja jälkeenpäin tajusin, että talo oli suunnilleen sellainen kuin olin lapsena piirrellyt (kyllä, piirtelin ala-asteikäisenä unelmatalojeni pohjapiirrustuksia 😅).
  Kun se oikea talo löytyy, sen tietää melkein siinä vaiheessa, kun astuu ovesta sisään. Mulle näin on käynyt kahden asunnon kanssa.
  Onnea etsintään!

 11. Nuu sanoo:

  Meilläkin koti etsinnässä ja toivelistalla (vai vaatimuslistalla) seuraavat: erillinen kodinhoitohuone, riittävästi säilytystilaa ja mieluusti edes yksi vaatehuone, tilavat huoneet eikä mitkään minikopperot, joihin mahtuu just sänky ja pöytä. Avokeittiö olisi myös kiva tai edes puoliavoin. Nykyisessä asunnossa keittiö on täysin erillinen huone ja vihaan sitä. Isot ikkunat, edes olkkarissa sais olla, että tulis paljon valoa. Ja toki pohjaratkaisu sais olla toimiva/jotenkin muokattavissa. Elämästä kun ei ikinä tiedä 🙂

  Onnea teillekin kodinetsintään!

 12. Eve sanoo:

  Moikka! Itse olen juuri muuttamassa ensimmäiseen omaan asuntoon. Ja olen huomannut että on hyvä että asunnossa on riittävästi säilytystilaa. (kaapitilaa, vaatehuone yms.)

 13. Maitoviiksi sanoo:

  Itse vasta haaveilen omasta asunnosta ja voi olla, että jos joskus saisin sen, niin toiveet olisivat jo erilaiset. Nyt kuitenkin ihan ehdoton olisi tuo kuraeteinen! Lisäksi toivoisin saavani vaatehuoneen sekä kodinhoitohuoneen. Olisi ihana, että kylppärissä ei tarvitsisi huoltaa kuravaatteita, pestä ja kuivata pyykkiä sekä vielä hoitaa kylppärihommat. Sitten toivoisin täysikorkeaa jääkaappia ja – pakastinta, kaksiosaisilla ovilla. Lasitettu parveke, jos kodissa parveke olisi. Sekä luonnonvaloa että näppärän valaistuksen.
  Tavallaan ihan tavallisia toiveita, jotka helpottaisivat arkea paljon. Onnea teille kotietsintään!

 14. Erika sanoo:

  Mitä meinaat koululla ”jonne lapsemme luultavasti menevät jossain vaiheessa elämää”? Tarkotatko yläastetta vai mitä, eli ette etsi nyt ala-asteen läheltä uutta asuntoa? Mikä teillä vaikutti eniten tähän sijainnin valintaan? Tosi hyvä ja mielenkiintoinen postaus! 🙂

 15. Enni sanoo:

  Heippa!
  Me asutaan omakotitalossa ja kummasti sitä vaan ajansaatossa tulee mieleen juttuja mitkä sitten ’joskus seuraavassa talossa kyllä haluan olevan ihan erilaillia’! Yks iso juttu on se että meillä kodinhoitohuone on ihan eri päässä taloa kun itse vaatesäilytys. Ei ole yks eikä kaks kertaa kun puhtaat pyykit odottelee pitkän tovin että joku ne jaksaa siirtää kaappeihin. Eli yks juttu mitä seuraavaan taloon haluan on kodinhoitohuone yhdistettynä vaatehuoneeseen! Toinen juttu on sijainti, jälkeenpäin ajateltuna lenkkeilyn kannalta on tylsää, että joutuu aina lenkkeilemään tuon saman 800m ennenkun pääsee varsinaisesti kiertämään mitään lenkkiä. Muutoin sijainti hyvä mutta tuon asian kannalta tylsä! Onnea asunnon etsintään!

 16. Koti löydetty sanoo:

  Hei. Meillä uuden kodin ”vaatimuslistan” ensimmäisenä oli tietenkin sijainti. Koulu kävelymatkan päässä (lapset siis kävelevät kouluun), päiväkoti sopivan matkan päässä ja tärkeimmät palvelut siinä lähellä, esim. kauppa, kirjasto, uimahalli, urheilukenttä jne. Halusimme myös autotallin sekä siihen kylkeen autokatoksen. Lapsille omat huoneet ja takka. Siinäpä ne tärkeimmät 🙂

  Itselleni myös tärkeää oli siistit modernit pinnat. Näitä ei tästä kodista löytynyt, mutta remontoimme heti alkuun keittiön, WC:n, kaikki laattapinnat (lattiat) ja suihkutilan, joten nyt löytyy uudet omaa silmää miellyttävät pinnatkin. Meille ei myöskään pohjapiirroksella ollut niin väliä. Niitä kun on niin monia toimivia malleja. Plussaa tietenkin oli tässä kodissa juurikin kodinhoitohuone omalla sisäänkäynnillä, katetut terassit ja kaksi suihkua kylpyhuoneessa.

  Alusksi luulin haaveilevani avokeittiöstä, mutta tämän nykyisen kodin pohjaan olen rakastunut nyt täysin. Meillä keittiö ja ruokailutila ovat kulman takana olohuoneesta. Eli peraatteessa samassa tilassa, mutta sohvalla makoillessa ei tarvitse suoraan tuijotella tiskialtaan ja keittiön sotkuja.

  Viisi vuotta meni etsintään, mutta oli sen arvoista.

 17. Elisa sanoo:

  Hyviä toiveita sinulla uuden kodin suhteen.
  Minulle ison perheen äitinä oli tärkeää, että kodista löytyy tilava ja käytännöllinen kodinhoitohuone, jonka yhteyteen saan myös kaikkien lasten sisävaatesäilytyksen, vuodevaatteet, pyyhkeet ym. Nyt on kätevää kun koko vaatehuolto ja säilytys on samassa paikassa. Meiltä löytyy myös tuo kuraeteinen ja ja kuivauskaappi samasta paikasta. Joten märät ulkovaatteet saa hyvin kuivumaan heti sisälle tullessa. Myös tilava eteinen on on plussaa. Etäisyys kouluun meiltä on 1 km ja prismaan 1 km, mikä sekin on kyllä huippu juttu.
  Sen oikean kodin löytyminen on sitten ihan parasta, kun se sattuu kohdalle <3

 18. Kia sanoo:

  Ostimme viitisen vuotta sitten oman asunnon kerrostaloyhtiöstä edulliselta alueelta, missä asuimme sitä ennen vuokralla. Silloin jo tiesimme, että haluamme tulevaisuudessa rivitaloon tai muuhun vastaavaan. Ostimme kuitenkin kolmion jos haaveemme ei toteutuisi heti ja tarvitsisimme lisätilaa. Hyvä niin, sillä nyt meillä on reilun vuoden ikäinen lapsi ja ei tarvinnut tilan puutteen vuoksi muuttaa. Taloyhtiöömme on tulossa vuoden sisään putkiremontti, jonka jälkeen meidän olisi tarkoitus myydä. Uudelle kodille vaatimuksena olisi sauna, iso piha, kylppäri ja keittiö saisivat mielellään olla valmiiksi mieluisia(keittiö ei ihan pakollinen) ja mielellämme kokeilisimme aivan eri sijaintia. Siinä ne tärkeimmät. Hyvät liikenneyhteydet olisi myös hyvä olla kun nyt on totuttu niin hyvään. Kodinhoitohuoneesta olen myös alkanut haaveilla, mutta tiedostan, että niitä harvoin on meille sopivalla budjetilla.

 19. Maija sanoo:

  Voisitko vielä avata, millaisella budjetilla olette liikkeellä, ja miltä alueelta asuntoa toivotte? 🙂

  T. Kolmannen oman asunnon juuri ostanut

 20. Outi sanoo:

  Olen tykännyt siitä, että olohuone ja keittiö on samaa avaraa tilaa (voin suositella myös korkeaa huonekorkeutta, kunhan huomioi tilan akustiikan). Pikkulapsivaiheessa elämä oli yleensä tässä tilassa ruoanlaittoineen ja leikkeineen. Voin myös suositella sitä, että kaikkien vaatesäilytys olisi kodinhoitohuoneessa (josta yhteys kylpyhuoneeseen/suihkuun). Illalla vaatteet löytävät tiensä pyykkikoriin aina suihkuun/saunaan mennessä. Koko pyykin kaari toimii siis samassa huoneessa, jolloin vaatteita ei tarvitse kuljetella eri huoneisiin. Juhlavaatteet yms. harvinaisemmat voivat toki roikkua jossain muualla, mutta pääasiassa vaatehuolto olisi yhdessä huoneessa.

 21. Minna sanoo:

  Heippa!

  Varmasti löydätte ihanan kodin, kun rauhassa etsitte! 🙂 Itse asun mieheni ja taaperomme kanssa kutakuinkin juuri sellaisessa talossa, mitä haaveilin, mutta jota en edes uskonut löytyvän. On kauniit avarat yhteiset tilat, iso vaatehuone, kaunis iso puutarha, vanha metsä alkaa takapihalta, puusauna (tuplasuihkulla), miehelle autotalli kuntosalia ja kotiteatteria varten, iso tupakeittiö, leivinuuni ja maalämpö. Niin ja huiput naapurit! Bussitkin kulkee niin että pääsee virka-aikoihin ees taas, se ainoo huono puoli ettei vloppusin pääse julkisilla, mutta autollakin onneks vaan hetki palveluiden äärelle. Kahden vuoden etsintä palkittiin <3

  Sitten pakko sanoa asia, jotka ei itelle tullut mieleenkään/vastaan missään taloa hakiessa. Ystäväni herkistyi kemikaaleille raskausaikana ja joutuvat nyt vaihdattamaan uuden kotinsa lattiat kokonaan kesken vauvavuoden, kun ystäväni saa hengitys- ja iho-oireita edellisten asukkaiden lattiaan käyttämän pesuaineen vuoksi. Säkin kun olet hajuherkkä migreenistä kärsivä ihminen, niin kannattaa tommoset pintoihin imeytyneet kemikaalit tsekata, niin pinnat voi vaihtaa vaikka ennen muuttoa jos tarvii.

  Sitten hassuhko asia tuli mieleen ilmansuunnista. Itsekin olen aamuihminen ja mulle on tosi tärkeää, että aurinko paistaa aamupäivisin niihin huoneisiin, missä eniten oleillaan. Luonnonvalo vaikuttaa kuitenkin paljon tunnelmaan 🙂

  Onnea etsintään ja kiitos iloa tuovasta blogista! 🙂

 22. Kkristasofiaa sanoo:

  Ostin oman kotini ”heräteostoksena”; se vaan tuntui oikealta. Sininen eteinen ja keittiön puolipaneeli oli jotain hyvin järkyttävää, mutta näin potentiaalin. Olisin halunnut putkirempatun kohteen, en kuitenkaan halunnut jättää tätä enää muiden saatavaksi. Pari viikkoa kaikkineen meni (päälle 60m2 asunto) kun maalattiin, siivottiin, laitettiin eteisen kalustus uusiksi… Tämä on vihdoin se ”koti”, että hyvin löytyi tunne edellä oikea asunto!
  Kaikinpuolin muuten tämä oli siis ajatuksen mukainen, ainut että putkiremppa ja muutenkin valmiiksi tätä päivää oleva tyyli oli alunperin haussa. Halvemmalla sain näin sen mitä halusin, kuin mitä valmiista olisin maksanut.

 23. Äiti sanoo:

  Ei jokainen lapsi välttämättä tarvitse omaa huonetta… Kylläpä tosta listasta näkyy sun asenne,että ”kaikki mulle ja heti”, vain täydellinen talo kelpaa siis sulle Iina. Huh huh!
  No mikäs siinä jos rahaa löytyy…

  • Nimetön sanoo:

   Sehän on juuri parasta että on unelmia, joita tavoitella! Ja miksi mennä hällä väliä – ajatuksella, jos voi rehellisesti miettiä toiveita uuteen kotiin, jossa viihtyy parhaimmillaan kymmeniä vuosia? Rohkeutta on myös sanoa unelmat ääneen.

 24. Jenna sanoo:

  Jos joskus meidän perhe rakentaa talon tai muuttaa uuteen niin ehdoton toiveeni on, että kodinhoitohuoneesta pääsee isoon vaatehuoneeseen ja vaatehuoneesta pääsee makkariin.

 25. Sinulle "Äiti" sanoo:

  Hei kommentoija Äiti.. Mikä saa sinut kommentoimaan noin? Ihan järkkyä käytöstä… Ja vielä äiti ihmiseltä. Miksi Iina perheineen ei saisi haaveilla unelmien kodista ja koittaa etsiä sellaista? Kyllä luulen, että valtaosalla ihmisistä on haaveita ja luonnollista on, että niitä koitetaan tavoitella. Toisilla on enempään varaa kuin toisilla ja toiset nauttii muusta kuin toiset ja toiset haluaa kodilta yhtä ja toiset toista… Mitä se on keneltäkään pois. Miten kukaan nauttii tuollaisen sanomisesta toiselle, sehän vain aiheuttaa pahaa mieltä. Olisit nyt sitten laittanut omaa nimeä alle jos on pokkaa loukata muita. 3 lapsisella perheellä mahdollisuus omiin huoneisiin on hyvinkin realistinen vaikkei olisikaan erityisen varakas, se ei kuulosta minun korvaani ainekaan lainkaan pröystäilyltä! 😀 Eikähän se toki myöskään välttämätöntä tietysti ole mutta miksei jos voi.

 26. Jenna sanoo:

  Meidän unelmakoti on yksi kerroksinen täystiilitalo, jossa neljä makkaria, kaksi vessaa ja suojaisa piha.
  Täystiili siksi ettei varmana ole hometta. Kaikkii muut löytyi, mut makkareita on yksi vähemmän, mikä ei haittaa enää kun tuskin tuleekaan kolmetta lasta. Ja yksi makkareista on tosi iso, niin siellä voi tarvittaessa olla kaksi lasta 😏 Vahingossa tuli kodinhoitohuone sisäänkäynnillä, mikä on pienten lasten ja koirien kanssa hyvä! Meillä on tuplasuihkut ollut käytössä myös ennen lapsia ja nehän on tosi kätevät myös kun lapset kasvaa ja käy puolison kanssa aina saunassa/suihkussa. Tsemppiä kodin etsintään!

 27. reetta sanoo:

  Toivottavasti teille löytyy sopiva koti! Me yritettiin myös etsiä valmiina, mutta tässä sitä vain ollaan rakentamista aloittelemassa kun ei löytynyt sitä sopivaa. Meille tärkeitä juttuja oli mm. kodinhoihuone, kunnon keittiö ja rauhallinen tontti. Julkaisin itseasiassa tänään mun blogissa postauksen meidän tulevasta kodista. 🙂 http://starbox.fi/tusinakoti

 28. Janina sanoo:

  Täälläkin haaveillaan uudesta kodista, joka olisi myös meidän perheen loppuelämän koti <3 Asutaan nytkin omistusasunnossa, aivan ihanassa vanhassa puutalossa. Meillä on takka ja nariseva lautalattia, ristikkoikkunat ja ihana tunnelmallinen yläkerta kattoikkunalla, ihan keskustan tuntumassa.

  Vaan nyt kun meille on tulossa keväällä vauva, ei tämä kahden aikuisen cityasunto tunnu enää yhtään hyvältä paikalta rakentaa omaa kotipesää! Olen aina haaveillut omakotitalosta jossain vähän syrjemmässä, niin että luonto olisi lähellä, mutta palvelut olisivat kuitenkin kohtuullisen matkan päässä. Avara pohjaratkaisu, riittävästi makuuhuoneita, työhuone, kodinhoitohuone, takka, iso terassi.... Taitaa kuitenkin olla niin, että mamilomalaisena ei paljon taloja rakennuteta, eli täällä nautitaan puutaloidyllistä vielä jonkun aikaa...

  Tsemppiä teille kodin etsintään!

 29. Ss sanoo:

  Muutettiin vajaa vuosi sitten omaan uuteen rivarikolmioon ja tää on kyllä ihana. Just sopivasti tilaa, lasitettu terassi etelään ja sauna (luksus kerrostaloelämän jälkeen!). Nyt oon kuitenkin alkanu haaveilla omakotitalosta, mahdollisesti rakennuttaen tai jos löytyy hyvä pohja niin jopa täysin rempattava. Ainoa vaatimus on se, että eteisestä EI ole käyntiä mihinkään muuta kun ulos. Nyt eteisessä on vessa, ällöttävää kävellä lumesta märän ja hiekasta täyden eteisen läpi vessaan 😀

 30. Emilia sanoo:

  Mun lapsuudenkodissa oli yläkerrassa huoneet mulle ja sisaruksilleni mutta ei mitään muuta ja se oli ihan huippua. Tavallaan omassa rauhassa, mikä teininä varsinkin oli tosi hyvä, niin meidän kun vanhempienkin mielestä. Hengattiin tosi usein porukalla meidän yläkerrassa, koska siellä sai olla ihan rauhassa, mutta kuitenkin porukoilla oli mielenrauha kun tiesivät tasan tarkkaan missä oltiin. Kaikilla mun kavereilla oli huoneet samassa kerroksessa muiden tilojen kanssa eikä oikeastaan koskaan siitä syystä vietetty aikaa muiden luona. Meillä oli yläkertaan myös oma sisäänkäynti. Eli jos haluutte että lapset viettää teininä mahdollisimman paljon aikaa kotona, niin hankkikaa kämppä missä ne pääsee toiseen kerrokseen piiloutumaan 😀

  Kantsii tosiaan miettiä ennemmin teidän mahdollisia tarpeita muutaman vuoden päästä kuin mitkä teidän tarpeet on nyt. Onnea metsästykseen!

 31. Taika sanoo:

  Paljon on tullutkin viestejä unelmataloista ja just niitä hyviä pointteja mm. vaatehuollosta. Itselle olisi tärkeää iso, tilava eteinen! Meillä on liian pieni, ei esim.rattaat mahdu ja hirvee ruuhka kun sisälle tulee kerralla vaikka vain 2 ihmistä. Kaappitilaa on onneks paljon, että takit ja kengät saa piiloon, joten yleisilme on siisti.

  Meillä on olohuone-keittiö yhteistä tilaa, jossa huonekorkeus 2,8 m, joka jo antaa kivasti tilan tuntua. Porrasaskeleita ylempänä on sitten muut tilat, joissa normaali 2,5 m huonekorkeus.

  • Sanna sanoo:

   Iso ja tilava eteinen on minusta kanssa tärkeä asia. Me ei tajuttu miettiä tätä asuntoa ostettaessa ja nyt on ehdottomasti ihan liian pieni eteinen, kun 4-henkinen perhe tulee samaan aikaan kotiin.

 32. Soffi sanoo:

  Hyviä ajatuksia! Toivottavasti unelmakoti löytyy pian 😊Itselläni oli myös ensiasunnon kanssa muutama asia mietittynä mitä asunnossa olisi oltava, mutta lopulta joustettiin yhdestä kohdasta (avokeittiö), koska kohde oli muuten kaikkea mitä haettiin ja sijainti täydellinen. Silloin oli toki myös rajatumpi budjetti (vähäisillä säästöillä max. 250te perheasunto pk-seudulla ei ollut helppo nakki 😁). Nyt kun pääomaa on kertynyt enemmän ja tulotkin moninkertaistuneet, voi seuraavaa asuntoa katsella vapaammin ja avokeittiöstä en enää jousta! Luotan että ”se oikea” löytyy kyllä kun ei hötkyile. Millainen budjetti teillä on ja oletteko vielä kyselleet pankista tarjouksia? Entä onko teillä ASP-tili?

 33. Julia sanoo:

  Hei!
  Hyviä pointteja. Jäin kaipaamaan pohdiskelua asunnon sijainnista, sekä hinnasta. Koska Helsingissä/PK-seudulla >110m2 maksaa jo melkoisesti. Eli onko sijainti teille kuinka oleellinen ja mitä Helsingistä voi järkevästi saada, jos ei ole valmis pistämään miljoonaa kämppään. Mitkä olisi teidän unelma-alueita/hyviä alueita lapsiperheelle? 🙂

 34. Ss sanoo:

  Meillä 3 alle kouluikäistä tyttöä ja ostimme ennen kuopuksen syntymää tämän meidän kodin. Mulla oli hyvin samankaltaiset kriteerit sun kans, paitsi että työhuoneeni täytyy olla omalla ulko-ovella 😄 Remontoitiin kaikki pinnat ennen muuttoa.
  Ei haaveista kannata luopua, tottakai te löydätte unelmien kodin! Meillä pinta-alaa 130, kolme mh, vaan tuo yksi saadaan jaettua kahdeksi väliseinällä.
  Kun se oma koti löytyy, niin se vaan kolahtaa. Valmiin voi todellakin löytää parhaan mahdollisen! Onnea etsintään ❤️

 35. Maarit sanoo:

  Me ollaan juuri rakennettu oma koti pari vuotta sitten ja kyllä se niin menee, että ehkä vasta kolmas talo olisi täydellinen 😀 nyt jo huomaa, että monia asioita tekisi toisin.

  Meillä täysin tarpeeton on ollut tuplasuihku. Enemmin yksi peseytyy ja muut saunoo sen aikaa. Henk. koht. tykkään käydäkin yksin suihkussa. Tuplasuihku ihan pienten kanssa voi olla hyvä, mutta muutamassa vuodessa tarpeeton. Joten tästä tinkisin, jos muuten löydätte ihanan kodin. Meillä on kyllä kylpyamme suihkulla lisäksi ja se on ollut tosi runsaassa käytössä.

  Toinen mitä ehdottomasti tekisin toisin, on vaatesäilytys. Laittaisin koko perheen vaatteet kodinhoitohuoneeseen, jossa pyykkihuolto tapahtuu. Näin vältyttäisiin puhtaiden pyykkien kasoilta, kun saisi suoraan kaappiin.

  Onnea kodin etsintään, toivottavasti tärppää 😀

 36. S sanoo:

  Meillä ei ole asunnon osto ajankohtainen vielä mutta sama mikä mulla on vuokra-asunnoissa tärkein kriteeri on että asunto on yhdessä tasossa! Siis kerran asuttiin kaksi kerroksisessa niin en tykännyt yhtään eka asia oli siivoaminen kun imuria piti raahata yläkertaan ja taas alas ja kun ylhäällä oli vain makkarit niin monesti se siivous oli vaan alhaalla ja yläkerta jäi sotkuun. Lapset oli sillon vielä tosi pieniä siis vastasyntynyt ja 1v niin se rappusissa meno ja portit ja kaikki sai mulle traumat ettei enään kaksikerroksiseen 😁

 37. beltsu sanoo:

  Me tässä tänä vuonna rakennetaan meidän unelmien koti; isot makuuhuoneet, iso kodinhoitohuone, sauna kaksipuoleisilla lauteilla, iso vaatehuone, korotettu sisäkatto yleisissä tiloissa, yksi iso tila (olkkari, keittiö). Sijainti rauhallinen ja iso piha 🙂 Ja yhteen tasoon isoilla ikkunoilla. Loppuvuodesta pitäisi olla valmista, ei malta odottaa! Sisustusratkaisut vielä päättämättä, mutta pohja ja julkisivut valmiina 🙂
  Kannattaa metsästää just niin kauan, että se oma unelmien koti löytyy. Ja hei, jos ei löydy, niin ottakaa vaikka avaimet käteen talo! Projektissa oppii koko ajan lisää ja lisää. Ei mekään olla ennen talo rakennettu, mutta nyt tulossa vain vesikattovalmis paketti 😀

 38. TM sanoo:

  https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/helsinki/14860620

  Oli pakko linkata kun osui silmään 🙂 Alueesta en tiedä, mutta muuten aika toiveidenne vastainen.

 39. Aila sanoo:

  Mulla oli haaveena vanhempi omakotitalo, puulattiat, tulisija, avaruutta… Muutimme tähän kun esikoisemme oli puolivuotias, ja sain kaiken mistä haaveilin. Nyt 8v jälkeen olen huomannut että unelmat ovat muuttuneet. 😀 Talo on kolmessa kerroksessa (rintamamiestalo-tyyppinen), tosi epäkäytännöllinen. Olen myös todennut että tilaa on liikaa (kyllä!). Emme käytä läheskään kaikkia huoneita (6h+k sekä aulatilat ja kellarikerros) ja aina pitäisi olla siivoamassa… Samoin tuo ihana vanha piha omenapuiden vie todella paljon aikaa… Enkä sittenkään ole niin viherpeukalo kuin ajattelin. 🙂 Nykyisin haaveilen yksitasoisesta, mielellään kerrostalosta eli ei pihahommia! Mielellään vielä ilman kynnyksiä että saisi jonkun robotti-imurin pörräämään… Ja jos joku olisi sanonut 8v sitten että haluan KERROSTALOON olisin nauranut kippuralla. Niin ne haaveetkin muuttuu. 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.