Missä ja miksi me järjestetään hääpäiväbileet

26.01.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Venuun ja Apartment Hotel Aallonkodin kanssa.

Kuten mainitsinkin, helmikuussa me juhlitaan Oton kanssa sekä meidän viidettä hääpäivää että kahdeksatta vuosipäivää. Me mentiin naimisiin silloin, kun mä olin 22- ja Otto 23-vuotias. Oltiin siis melko nuoria. Järjestettiin isoja juhlia ensimmäistä kertaa elämässämme, ja meitä jännitti monet asiat. Vaikka päivä oli niin täydellinen kuin mahdollista ja muistelen sitä rakkauden ja onnen kyyneleet silmissäni, oli muutama asia, joita näin vuosia myöhemmin olisin halunnut kokea tai tehdä.

Me oltiin molemmat silloin vielä aika epävarmoja itsestämme ja kuvitelkaa: jopa omissa häissämme ei haluttu kiinnittää liikaa huomiota. Toisin sanoen kumpikaan meistä ei puhunut koko porukan ”edessä” mitään, eikä leikitty yhtäkään leikkiä. Toki meilläkin oli kimpun ja sukkanauhan heitot, kakun leikkaukset, häätanssit ja photoboothit, jotka olivat ihania. Mutta kumpikaan meistä ei esimerkiksi pitänyt puheita, eikä leikitty mitään yhteisiä leikkejä. Onneksi meillä oli maailman paras seremoniamestari, sekä muut ihanat bestmanit ja kaasot, jotka hoitivat kyllä esiintymisen erittäin kunnialla meidänkin puolesta.

Ajateltiin silloin, että koska päivä on muutenkin niin jännittävä, ei haluttu luoda itsellemme lisäpaineita tai lisäjännitystä. Haluttiin muistaa päivä ainoastaan ihanana kokemuksena, ilman hirveää ramppikuumetta puheen pitämisestä tai muusta esiintymisestä, mitkä eivät tuntuneet omalta. Ja se oli todella oikea päätös. Mä muistan siitä päivästä parhaiten rentouden ja järjettömän suuren onnen tunteen. Juuri ne asiat, jotka haluankin muistaa.

Pikkuhiljaa näiden vuosien aikana on tullut kuitenkin sellainen fiilis, että haluttaisiin juhlistaa meidän rakkautta uudelleen ja ehkä sanoakin jotain. Ja niin me päätettiin tehdä. Haluttiin järjestää juhlat meidän läheisille, joissa mennään rennolla fiiliksellä hyvän ruuan ja juoman parissa, leikitään pari hömppää hääleikkiä ja tanssitaan. Ja mä aion pitää mun morsiamen puheen nyt. Viisi vuotta myöhemmin, toivottavasti hieman itsevarmempana.

Kun aloimme miettimään juhlatilaa hääbileille, törmäsimme ensimmäisenä Venuun helppoon varaussivustoon. Venuu on kotimainen startup, joka on Suomen suurin ja suosituin juhlatilojen varauspalvelu. Venuu.fi -sivuilla on listattuna yli 2800 tila- ja elämystoimijaa ja tiloja löytyy niin juhliin, häihin, kokouksiin, saunailtoihin, polttareihin, seminaareihin kuin mökkireissuillekin. Ihan kaikenlaisiin tilaisuuksiin siis toisin sanoen. Venuun nettisivuilta on helppo etsiä ja filtteröidä tiloja omaan tilaisuuteen mm. sijainnin, henkilömäärän, tilaisuustyypin ja muiden kriteerien mukaan. Me oltaisiin niin tarvittu tätä sivua jo silloin kun järjestettiin meidän häitä, mutta silloin ei vielä löydetty sitä. Onneksi viisi vuotta myöhemmin kysyntä ja tarjonta kohtasivat heti!

Me selattiin Venuun sivuja ja etsittiin sopivaa juhlapaikkaa n. 30-40 ihmiselle. Upeita vaihtoehtoja oli monia, mutta yksi meidän lemppareista oli heti Apartment hotel Aallonkodin juhlatila Aallonkulma, joka sijaitsee aivan Töölönlahden, Oodi-kirjaston ja rautatieaseman lähellä. Ollaan joskus itse oltu juhlissa Aallonkodin muissa juhlatiloissa hyvin kokemuksin, ja ehkä siksi Aallonkulma tuntui heti ”omalta”. Nähtiin heti Venuun sivuilta, että Aallonkulma oli meidän haluttuna juhlapäivänä vapaana. Varattiin se Venuun kautta, ja saatiin ruksata yksi iso rasti to do -listalta. Juhlapaikka oli löytynyt. Helposti, nopeasti ja stressittömästi.

Käytiin tällä viikolla katsomassa Aallonkulmaa, ja rakastuttiin täysin! 5v-hääpäivä on perinteen mukaan ”puuhäät” ja siihenkin juhlatila sopii loistavasti. Siellä on paljon upeita puupintoja ja avointa tilaa. Aiotaan koristella tila teeman mukaisesti puulla ja kukilla. Tilasta löytyy kunnon äänentoistolaitteet, videotykki, keittiö ja jopa mielettömän upea kukkaseinä photoboothia varten valmiina. Ilahduttiin myös ihanasta pelihuoneesta, josta löytyi vanha kunnon jukeboksi, sekä shuffle board. Aallonkulmassa on isot ikkunat jotka tuovat valoa ja tilassa on iso terassi upealla näköalalla. Nämä ihanat ominaisuudet tosin hyödyttävät varmasti eniten kesällä, eikä helmikuun pimeydessä ja pakkasessa, missä meidän hääbileitä juhlitaan. 

Tilaan saa tuoda omat ruuat ja juomat tai valinnaisen cateringin, ja 50 hengen astiasto sekä siivous kuuluvat automaattisesti varauksen hintaan. Venuusta varattuna tilan vuokra on aina sama kuin suoraan tilalta, eikä palvelussa ole piilokuluja. Venuun käyttäminen on asiakkaalle aina täysin ilmaista.

Saatiin aivan älyttömän hyvää palvelua sekä Venuun Suvilta että Aallonkodin Bettinalta ja Ringalta. Tuli heti sellainen fiilis, että näistä juhlista ei tarvitse ottaa yhtään stressiä, kaikki menee varmasti loistavasti ja saadaan varmasti apua mihin tahansa sitä tarvitaankin. Me alettiin kunnolla järjestämään näitä juhlia vasta tämän vuoden puolella, ja se onkin Venuun paras puoli, että sen kautta juhlien järjestäminen onnistuu lyhyemmälläkin varoitusajalla todella iisisti, varsinkin näin off-sesonkina.

Joku ehtikin jo kritisoimaan, että miksi ihmeessä me juhlistetaan viidettä hääpäivää, että eihän se ole mikään syy juhlia. Kun Suomen avioerotilastoja katsoo, niin viisi vuottakin on aika hieno saavutus, jota voisi vaikka fanfaarein ja paraatikulkuein juhlistaa. Jokaisellahan on oikeus juhlia juuri niin paljon tai vähän kuin itse haluaa. Me halutaan juhlia vuoden kylmimpään aikaan lämpimillä ja rakkaudentäyteisillä juhlilla, jotka piristävät ja ilahduttavat toivottavasti meidän lisäksi myös lähipiiriä. Suurin syy juhlille on se, että halutaan vaan pitää bileet, ja tämähän on mitä parhain syy. Oltaisiin toki voitu pitää vaikka pakkasenkarkoitusbileet, ystävänpäiväbileet, hiihtolomabileet tai pyhäpäivättömyysbileet, koska helmikuussa ei ole virallisia juhlapyhiä. Valittiin tämä. 

Ei se ole niin vakavaa ainakaan meidän mielestä. Koskaan ei voi viettää liikaa aikaa yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa ja meistä on ihanaa tuoda kaikki yhteen. Mä en malta odottaa meidän juhlia! Suuri kiitos isosta avusta juhlien järjestämisessä Venuulle & Aallonkodille.

PS: Mulla on hillitön asukriisi!

PPS: Juhlainspiraatiota löytyy lisää Venuun FB-sivuilta ja Instagram-tililtä, sekä Aallonkodin Instagram-tililtä.


13 Responses to “Missä ja miksi me järjestetään hääpäiväbileet”

 1. Eve sanoo:

  Kuulostaa aivan ihanalta! Juhlia ei ole koskaan liikaa, mikä olisi parempi syy koota rakkaat ihmiset yhteen ja viettää hauska ilta. Laitahan paljon kuvia juhlista sitten ja etukäteen fiilistelyjä myös 🙂 Meillä tulee 5v täyteen kesäkuussa ja ajateltiin lähteä pikkureissulle kahdestaan nyt kun tuon rakkaan 2,5v typyn raaskii jättää muutamaksi yöksi. Ehkä pidetään sitten 10v bileet 🙂 T. Eve

 2. T sanoo:

  Mielestäni ihan kiva idea pitää juhlat. Varsinkin jos suvussa/suvuissa on tällä sen ikäisiä lapsia/henkilöitä, että ei ole tulossa rippijuhlia, yo-juhlia, valmistujaisia, isoja syntymäpäiviä, kihlajaisia tai häitä monelle viikonlopulle.

  Joten miksipä ei juhlia.

 3. Kamilla sanoo:

  Musta viisvuotis hääpäivä on todella hieno syy juhlia! Itsellä tulee kohta neljä vuotta ja olin naimisiin mentäessä 20 ja mies 21 joten vielä vähän nuorempi ja siitä sai kyllä ihmetystä ja nälvintää kuulla. Kun viisi vuotta tulee täyteen aion sitä ehdottomasti juhlia ja niin aion juhlia jokaista muutakin vuotta jonka saan viettää maailman parhaimman ihmisen vieressä.

 4. Laura sanoo:

  Onko Needle&Thread tuttu merkki? Myydään esim Asoksella ja ne mekot on aivan ihania, sopis sulle hyvin! Ei ihan halvimmasta päästä, mutta saahan tuommosiin bileisiin panostaakin:)

 5. Iina / MouMou sanoo:

  Ihan tällainen hömppä sivuhuomautus, että Venuun Suvi on ihan huikea tyyppi! 🙂

  Ja innolla odotan kuvia hääpäivän juhlista!<3

 6. Nimetön sanoo:

  No hemmetti, kaikesta sitä ihmiset valittaa 😀 me kyllä juhlittas, jos vaan osattas. Esim ei olla kauheemmin juhlittu mitään kihloja tms. Mun vanhemmat ja isovanhemmat välttämättä halus juhlistaa kihloja ja no… sitä sitten annettiin mennä. Miehen suvussa ei kauheesti olla koskaan mitään juhlitty, niin oli outoa kun totesin että mun suku vähän haluais. Mutta ei kyllä olla juhlija-tyyppejäkään, aina kauhee stressi rahan ja järjestämisen kanssa. Asutaan helsingissä ja kaikki muut sitten tuolla ylempänä, niin eipä tässä kamalasti majoitella ketään mihinkään 😀

 7. PiPa sanoo:

  Hmmm….vaikka tämä on ”kaupallinen postaus”, niin ajattelin vastatata aiheeseen.
  Upeaa, että avioliitto kestää yli viisi vuotta👍🏻 Ja minusta sitä kannattaa juhlistaa.

 8. Lotta sanoo:

  Me ollaan kanssa jo sovittu että pidetään 5v hääpäiväbileet! Naimisiin mentiin siis viime kesänä ja häät oli niin huikeen onnistuneet ja ihan mahtavat kemut, että halutaan päästä vielä uudestaan juhlistamaan. Ollaan päätetty jo, että varataan sama, huippu bändi. 🙂 Miten te ootte rajanneet vieraita? Toki tää asia ei ole meille vielä millään tapaa ajankohtainen, mut toisia yli 100hlö juhlia ei järjestetä 😀

 9. Piia sanoo:

  Onnea! Me oltiin 20- ja 22-vuotiaita, kun menimme naimisiin. Joulukuussa juhlistettiin 15-vuotishääpäivää, käytiin syömässä lasten kanssa <3 Minusta on mahtavaa juhlia, isosti tai pienesti, elämän etappeja. Siitäkin on vain hetki, kun juhlistimme poikaystäväni kanssa seurustelun puolivuotista, heh heh.

 10. Elisa sanoo:

  Siis typerä kommentti.. Miks muka 5v hääpäivää ei sais juhlia.. Ehkä se on kuitenkin kaikkien oma päätös mitä juhlii ja milloin juhlii! Onnea teille! Meillä vasta hääpäivä ja – kirkko päätetty kaikki muu on vielä tosi epäselvää..

 11. Essi sanoo:

  Siis tuota en ole ikinä ymmärtänyt, että kummastellaan ja valitetaan siitä mitä toiset juhlistavat. Oon lukenut sellaisia kommentteja, missä todetaan että eihän kukaan nyt enää juhlista kihlautumista tai vaikka korkeakoulusta valmistumista, muuten kun korkeintaan oman perheen kanssa. Itse ainakin aion järjestää perinteiset kahvitukset sukulaisille kun valmistun maisteriksi ja jos/kun menen joskus kihloihin 🙂 ymmärrän toki jos joku ei halua juhlia, mutta ei pitäisi kommentoida muiden valintoja.

 12. M sanoo:

  Olisi kiva joskus lukea juhlista ilman, että se olisi yhteistyö. Tuntuu, että tottakai paikkaa ja kaikkea kehutaan koska se on ilmainen. Huonoja puolia tuskin huomaa edes silloin kun kaikki on saatua. Tietenkin jos omakustanteisesti ei tulisi juhlia järkättyä, niin sitten ei olisi koko aiheesta luettavaa, kivempi siis yhteistyönä kun ei ollenkaan 😀 Toivotan kivoja juhlia! 🙂 Kannatan myös juhlia usein sillä liian harvoin tulee juhlittua isolla porukalla ja juhlat on aina kivoja. Aina on syytä juhlaan! Ja kääk 5 v häistä! Justhan ne vasta oli, mihin tää aika menee 😀

 13. Hanna sanoo:

  Mä niin muistan ku aloin seuraamaan aktiivisesti blogia ja pääsin seuraamaan hääjuttuja! <3 nyt odottelen postausta juhlista!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.